- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
1hijjanhusz #1797 üzenetére
Mi is így jártunk haver Galaxy 9600GT-jével. Felraktuk az S1 rev. 2-t, és egy 1000rpm-es Scythe ventivel is melegebb volt terhelve (58 fok), mint a gyári hűtővel 25% venti fordulat mellett (49 fok).
-
Stirbi
addikt
válasz
1hijjanhusz #1797 üzenetére
gpu ra rendesen felfekszik az a hütö?
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Házasítottam egy S1 Rev 1.-et és egy 4870-et. Már 2szer is újrapasztáztam, de a ramok 2 perc furmark után 90fokot mutattak(és még ment volna fejlebb, de nem volt szívem nézni). Érzékelő a gpu szélén van tudomásom szerint.
Pedig tettem rá 2x 12cm-es ventit és a ramokon rézborda meg ramsünik vannak. Egyszerűen fogalamam sincs mi a gond. Szerintem iszonyat magas ez az érték.
Vki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a gond vagy mit csináltam rosszúl? -
Stirbi
addikt
egy xfx hd4770 own build hütöjét cseréltem le s1 re
idle:32/48/47
persze meg moddoltam az s1-et igy mint itt
-
Peter65
csendes tag
-
Hix2500
csendes tag
válasz
Peter65 #1789 üzenetére
A leírt átalakítás után kipróbálhatod a kártyáról is a venti vezérlést, de az mindíg az adott ventillátor paramétereihez van beállíta, nem biztos hogy jól fog működni.
Értem. Akkor erre próbált célozgatni Laci4. Ezt mindenesetre jól benéztem akkor
Kárt tehetek ezzel a ventilátorban (ha kipróbálom átalakítóval)? Érzésem szerint nem egy max 1200-on működő venti volt a gyári.
-
Peter65
csendes tag
Sziasztok!
Laci4:
Igazad van, csak én nem akartam ilyen mélyen belemenni a dolog
technikai részébe.
Meg nem is volt tuti, hogy akkor ki 3, és ki 4 tűs.Hix2500:
A leírt átalakítás után kipróbálhatod a kártyáról is a venti vezérlést, de az mindíg az adott ventillátor paramétereihez van beállíta, nem biztos hogy jól fog működni. -
Hix2500
csendes tag
Szia!
Köszöm a választ.
3: Y "aquás" átalakító-- részben lenne megoldás, ha a videókarin szabványos méretű 3 tüs van, akkor elvileg ezt rá tudja tenni, és mivel a tüskéken nincs oldalt tartás ha jól láttam, a 4 tüs pwm-es csatit rá tudja úgy rakni, hogy a pwm szál lelógjon...
Ezt fordítva mondtam. A kártyán van a 4 tűs apa, a ventin pedig a három tűs anya. De az y kábellel végül is megoldhatónak tűnik dolog. Az árván maradt tűt pedig leszigetelőszalagozom mondjuk. Ha a kábelek színei stimmelnek, akkor rendben vagyok, vagy másra is figyelnem kell? Nem nagyon vagyok otthon az ilyen témákban (ezért is kérdezek
)
No meg még mindig kérdéses lenne,hogy hogy vezérli a kártya ezt a ventit..
Ezt nem nagyon tudom megmondani Neked. talán a Sapphire, vagy az AMDAbból gondoltam hogy akár vezérelhetné is, mert a gyári venti is erre volt rákötve és annak a fordulatszáma a terhelés (tehát a hőmérséklet) függvényében változott.
Félreértettem valamit? Lehet, hogy ez kevés?Egyébként ez a venti full fordulaton nagyon hangos neked? ha nem, akkor be lehetne kötni 12voltra, aztán hagy szóljon.. vagy valami kis szabályzót kötni rá..
Nem olyan hangos, de a cél egy már-már zajtalan gép lenne, úgyhogy a lehető leghalkabb megoldásra törekszem.Megvan már a venti egyébként, vagy csak tervezed?
Igen, már megvan, pénteken vettem meg mindent.Köszi a segítséget!
Üdv,
Hix -
Hix2500
csendes tag
válasz
Peter65 #1785 üzenetére
Szia!
Nem más gyártmány, direkt Sapphire kártyákról kerestem képet. Ha viszont úgy van ahogy mondod, akkor ezt jól megszívtam. Pont az volt a terv, hogy automatikus fordulatszám-szabályzással működjön. Van bármilyen lehetőségem ilyen esetben? Most max fordulaton megy, de így azért már lehet hallani. Meg felesleges is, mert 30-35 fokos a kártya.
A második képet meg tudod nézni, ha a linket bemásolod a böngésződbe.
Mivel eddig csak Te válaszoltál, ezért nem jutottam semmire, legfeljebb arra, hogy jobban kellett volna tájékozódnomSzóval szvsz a gyári hűtés hangos. És még valami centrírozásos baja is lehetett, mert periodikusan rezgette meg az egész gépházat, szóval baromi idegesítő volt. Ráadásul még kéken is világított, az ilyenektől meg hülyét kapok
Még egy kérdés: Semmilyen lehetőségem nincs arra, hogy akár egy másik ventilátorral de a kártyán lévő csatlakozást használjam? Hogy hívják az ilyen ventiket?
-
válasz
Peter65 #1785 üzenetére
csak halkan jegyzem meg, a pwm-es ventit is lehet használni "síma" feszültség vezérléses csatin..a pwm láb nincs bekötve és csókolom..
Az más kérdés, hogy a videókártya hogy szabályozza.. de pl alaplapon, vagy vezérlővel lehet szabályozni a pwm-es ventiket is...
3: Y "aquás" átalakító-- részben lenne megoldás, ha a videókarin szabványos méretű 3 tüs van, akkor elvileg ezt rá tudja tenni, és mivel a tüskéken nincs oldalt tartás ha jól láttam, a 4 tüs pwm-es csatit rá tudja úgy rakni, hogy a pwm szál lelógjon...
Csak meg kell nézni, hogy a sychte venti casti kiosztása úgy van-e mint a gyári hűtőé.. ( - + és a fordulatszám jel..)
Viszont a második ágat ez esetben vagy le kell vágni, vagy leszigetelni, nehogy valamihez hozzáérjenek a tüskék..
No meg még mindig kérdéses lenne,hogy hogy vezérli a kártya ezt a ventit..
Egyébként ez a venti full fordulaton nagyon hangos neked? ha nem, akkor be lehetne kötni 12voltra, aztán hagy szóljon.. vagy valami kis szabályzót kötni rá..
Megvan már a venti egyébként, vagy csak tervezed? lehet kapni szabályzós ventit is sycthe-ből.. nem vészes áron...
Egyébként meg esetleg benézhetsz a léghűtés topikba is... ott nagyobb az élet
-
Peter65
csendes tag
válasz
Hix2500 #1784 üzenetére
Szia !
Épp egy ilyen, SAPPHIRE HD4870 Vapor-x kártya beszerzésén agyalok.
Használtan, kicsit félek, hogy hangos lesz a hűtése. A mostani HD4830-as hűtésével elégedett vagyok , de ez is lehetne hallkabb.
Bennem is felmerült egy AC Accelero S1 rev2 felszerelése, ezért érdekel a téma.A fiam SAPPHIRE HD4850-es kártyájára gond nélkül felraktam, több mint 1 éve.
Egy 12cm, AC ventivel, a PWM-et az alaplap CPU cooler csatijáról kapja, nem a kártyán kévő 3 tűsről . "Fullban" is tökéletesen elég, terhelés alatt együtt pörög fel a CPU coolerrel, de alap fordulaton ( akár fixen ) is elég, még húzva is.A RAM/VR hűtéshez ne tudok hozzászólni, még nincs a kezemben a kártya.
4870-el se volt még dolgom hűtésileg.
De a ventis hűtéssel az a gondod hogy a Scythe venti PWM szabályzású ( 4 tűs, pulzus kitöltés/szélesség elvén működik ), a kártyán lévő 3 tűs, meg feszültség szint szabályzáson. ( valószínűleg )
A kettő nem egészen kompatibilis ! Egész pontosan: NEM.
Az 1. képen amúgy 4 eres kábel látszik! ( Látom, hogy netről való, más gyártmány ? )
A 2. képet nem tudtam megnézni. ( No deeplinking please )
3. Az az átalakító sem megoldás, egyszerű 3 tűs Y elosztó .Érdekel mire jutottál, írd meg légyszives, had okosodjam.
-
Hix2500
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire Vapor-x 4870-es kártyám. Elég hangos hűtő volt rajta. Halkítani akartam rajta, úgyhogy sok keresgélés, teszt/fórum olvasás után arra jutottam, hogy az S1 rev 2 lesz a nekem való hűtő egy Scythe Slip Stream 120mm PWM ventilátorral.
De sajnos a felszerelésnél kezdődtek a gondok/érdekességek. A gyári hűtés a memóriákon a nagy semmi volt, illetve amit a gyári venti odafújt levegőt, abból valami.
Tehát az első kérdés: Ez így normális?A Voltage Regulator-nak nevezett valamikon viszont volt egy szép nagy borda. Leszedtem, majd azokra tettem azt amit a memóriák hűtéséhez adtak, mert amit eredetileg ide szántak, az egyszerűen nem fért oda be. Így a memóriákon most néhol rendes memória hűtésére szolgáló bordák vannak, néhol meg az, amit a VR-oknak szántak. Illetve az egyik memórián csak félig, mert az egyik heatpipe, annyira belóg, hogy muszáj volt arrébb tolnom a bordát.
Második kérdés: szerintetek ebből lehet probléma?A legnagyobb gondom viszont az, hogy a légkavarón egy négy tűs, a kártyán viszont három tűs csatlakozó van (vagy fordítva, most nem otthonról írok), és ehhez még nem sikerült átalakítót találnom.
A harmadik kérdés: mi ennek az átalakítónak a neve, hol lehet kapni, illetve esetleg erről lenne szó: http://www.aqua.hu/revoltec-3-pin-molex-y-kabel-rc024-104133.html/?search_termek=3?Előre is köszönök mindennemű segítséget.
-
oviktor
tag
Szia!
Igen lehet hozzá venni "Turbo modul"-t ami 2db 8cm-es venti. Turbo modul vagy esetleg rögtön olyat is vehetsz amin van venti: Twin turbo
Amúgy a 12cm-es ventillátor felfogatása nem nagy barkácsolás, csak 4db gyorskötöző kell hozzá és már fent is van. -
Jmedve
tag
Sziasztok!
Van egy Gainward HD4850 512Mb DDr3 VGA-m amin a gyári ventilátor kezdi megadni magát, amikor felpörög akkor zakatol mint egy gőzmozdony. Egy másik topic-ban ajánlották az Accelero S1/V2 hűtőjét, egy 12 cm-es ventilátorral kiegészítve. Kérdezném tőletek, hogy a Accelero-hoz lehet-e olyan ventilátort beszerezni, amit mindenféle gányolás nélkül lehet felszerelni rá, és elégséges-e annak a kapacitása.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
cudar07
senior tag
sziasztok
kérdés:
egy 3870-hez szeretném használni!
az REV 1 nem megy rá mert nincs csavarozás hozzá????
vagy egyszerüen teljesítménybe nem bírja??
rakok alá egy 8cm ventit!?
akkor birnia kell!!előre is köszi
-
csatter
csendes tag
a kis bordákhoz nincs valami spéci ragasztó ?
-
Sonja
nagyúr
Ez az Accelero S1 Rev. 2 hűtő egy állat.
A 9600GT-m gyári hűtése idle 60 fok volt (terhelésnél a 90 fokot nyaldosta 75%-os venti fordulattal és baromi hangosan), míg most idle 30 fok, furmark alatt pedig 42 és halk!
-
oviktor
tag
válasz
superecneB #1769 üzenetére
2db 12es nembiztos hogy elfér rajta kis barkács és alátámasztás nélkül, de sztem egy 12es + 8as simán rámegy gyorskötözőkkel.
-
superecneB
őstag
Tudna valaki segítséget adni pl képekkel illusztálva 2db 12es ventit hogyan tudnék rászerelni az S1 Rev 2 re? Most jelenleg 1db 12cm-es van rajta, de bár a GPU nem vészes terhelve, de a memória eléggé melegecske 70-80°C között.
-
lucky07
aktív tag
Én az egyik barátom gépében láttam ilyen VGA hűtést ő passzívként használja.
És nagyon jó,arról nem is beszélve,hogy még designos is.
Úgyhogy sztem amint a pénztárcám is jobban engedi be fogok egy ilyenre ruházni.
Nagyon tetszik és még jó is. -
Ribi
nagyúr
Nu felbarkácsoltam nagynehezen az S1 R1-et a 4850-re.
Mielőtt bepasztáztam volna a magot, gondltam megnézem hogy fekszik fel.
Ekkor láttam hogy kb 1mm hiányzik hogy hozzáérjen. Mondom ******.
Nyákon az eredeti hűtönek volt fent valami tappancsa, hogy ne a nyákon támaszkodjon a borda és valszeg amiatt emelkedik el az S1. Próbáltam levakarni, de nem ment.
Így kénytelen voltam reszelni rajta, ami sokáig tartott, mert kis lépésekben csináltam, nehogy a végén túl sok legyen.
Végülis mondhatom megérte, idle 30 fok
2-3 perc terhelés után 42 fokra ment fel, 12cm ventivel. Szerintem 1500-on pörög, de majd még csillapítok rajta.
Ha lesz időm valamikor meghajtomrendesen, de egyelőre élvezem a csendet. -
oviktor
tag
válasz
NewTiger #1765 üzenetére
Ha azt mondod hogy nem hangos én elhiszem neked mert én még nem halottam a turbo modult, csak a fordulatszámból következtettem a hangjára.
Nekem a vga gyári hűtője volt a leghangosabb a gépembe miután visszatértem vízhűtésről légre, ezért cseréltem le. Alapesetben a gyári sem volt hangos csak valószinűleg én vagyok túl vájt fülű.
A venti felrakása nagyon egyszerűen ment, 4db gyors kötöző kell hozzá és már fent is van.
-
NewTiger
csendes tag
válasz
oviktor #1764 üzenetére
Állandó fordulatú de viszont szerintem csendes. Amikor felraktam odatettem a fülem mellé és nem hallottam semmit. Menet közben meg biztosan nem hallani mert nálam most már a leghangosabb a ház hűtői (Aerocool Aeroengine II).
Viszont pont a bordára lett kitalálva. Nem kell semmit herbetyólni, csak felpattintod és kész is. -
oviktor
tag
A turbo modulról nincs tapasztalatom mert nekem egy 12cm-es ventillátor van a bordára rárakva. Nem hiszem hogy állandó lenne a fordulata, bár a honlapjukon azt írják hogy 1500rpm a fordulata.
Ha a hang annyira nem lényeg akkor jó lehet a turbo modul de viszont 12es ventiből pedig olyat tehetsz rá amilyet szeretnél.
Én a hang miatt cseréltem le a gyári hűtését a kártyámnak, alapból 1500rpm volt a fordulata és nekem hangos volt.szerk: közben észrevettem hogy 3pin a csatlakozása úgyhogy állandó fordulatú a turbo modul.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Van tippetek Bp.-en hol lehet még Accelero S1-et kapni?
-
Löncsi
őstag
válasz
agemate #1751 üzenetére
Szia
Nézegettem az S1 árait, majd arra jutottam, hogy érdemesebb Twin Turbot venni. (Ha lúd akkor..)
Ehhez adtak bordákat, RAM-ra és fesz szabályzóra is (igaz utóbbi kissé könnyen lejön..)
Hőmérsékletek nagyon jók, 3dMark06 alatt GPU 40fok körül muzsikál, többi komponens (MEMIO,SHADERCORE..stb) max 50 fokra hevül fel és teljesen zajtalan 50%-os venti fordulaton.
-
Van egy Sapphire HD 4830-as kártyám, ennek a hűtését szeretném lecserélni.
Elég lenne egy S2 vagy inkább S1 legyen? -
oviktor
tag
Végre megérkezett az S1.
Tegnap felraktam a 4850-re, kicsit meggyűlt a bajom a vrm-re szánt bordák rögzítésével de végül sikerült rárakni azt is.
A borda meg van támogatva egy Noctua 12cm-es ventivel (@800rpm).
Üres járatban: 37fok
Terhelve: 53fok(gyári hűtővel ~80fok körül mozgott)
-
Izzé
őstag
Sziasztok!
Agp-s 7600gs-re rárakható az Artic Cooling Accelero S2? Olvastam itt ph-n olyat, hogy agp-sre nem, csak pcie-re rakható. Igaz ez? Artic honlapján ott a 7600 gs a kompatibilis karik között, de nem tudom melyikre vonatkozik. Én abban a tudatban éltem eddig, hogy felépítésre ugyanaz a kettő, csak a foglalat más. Erről a kariról van szó. -
wocsok
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, elég-e egy MSI R4850 OC-re az S2 természetesen egy 12cm-es ventivel, illetve felmenne-e rá?
-
agemate
addikt
Jobb lenne az S1-az nagyobb, egy halk, 800rpm-es, 12cm-es AC ventivel teljesen hangtalan. Még a füled zúgása is erősebb lenne nála
Érdemes venni RAM hűtőbordákat, mert ki tudja, adnak-e hozzá, továbbá ha adnak is,, a vrm-ekre nem jut és azért azokra is érdemes felrakni párat.Más: 95-100 fokig hevülnek a memóriáim a HD 4850-es kártyámon az említett S1 hűtővel. Természetesen vannak rajtuk bordák
és a ventillátort is a ramokra irányítottam.
Azért találom furcsának ezeket az értékeket, mert 25fokos szobában mértem már 85-öt, ami azért sokkal nyugtatóbb eredmény volt. Hardverkörnyezet azóta nem változott. -
Löncsi
őstag
Sziasztok
Gondolkodok ,hogy 4850-re veszek egy S2-es (nem S1 rev2) hűtést + 12centis venti-vel.
Nem játszok sokat manapság, kérdésem az ,hogy ez a hűtés elegséges-e a kártya halk üzemeltetéséhez, ill kompatibilis vele, vagy inkább S1 kellne rá? (tuning 0%)
Előre is köszi.
-
adalbert1
veterán
Mondjuk gondolom nem a GPU-t fogdosod, hanem a bordát ami elvezeti a hőt...
Más : szerintetek hülyeség lenne az amúgy is passzív Geforce 210 hűtését lecserélni ilyenre (van otthon 1 elfekvő darab, annyira hülye azért nem vagyok hogy ezért vennék)? Ugyanis a gyári borda nagyobb része pont rálóg a DS3-am ICH9-et takaró bordájára, és így szépen felfűtik egymást. Elméletileg kompatibilis, viszont a kártyám fél magas...
-
Chili7
őstag
válasz
WonderCSabo #1746 üzenetére
Fifa 2010-et toltam rajta, akkor 57 körül volt, csak nem hiszek a SmartDoctornak, ööö ...izé a tenyeremnek, hogy ennyire forró, miközben ennyit fokot mutat, de lehet, hogy ez is normális.
thx -
Chili7
őstag
Lecseréltem Asus Radeon HD 4830 a videokártyámon a hűtést egy S1 rev2-re és miközben az asus smart doctor 45-48°C fokot ír a gpu-ra, érintésre elég meleg. A kártya hátoldalán, ahol a mag van csak pár másodpercig tudom fogni, mert kezd sütni.
Ez normális?köszi
-
Stirbi
addikt
a hd5xxx-ekre az s1-et és a twinturbot igy lehet felaplikálni : [link]
-
agemate
addikt
S1 Rev2 hűtés van a HD 4850-es kártyámon, megtámogatva egy AC 800 rpm-es 12cm-es ventivel.
IDLE: 39 fok
LOAD: 52-62, alkalmazástól függően.Ezek milyen értékeknek számítanak? A házam jól szellőzik.
-
wiggen123
senior tag
Nemrég vettem használtan S1 rev2-t. A süniket már nem lehet felragasztani.
Ha AC MX-2 pasztát veszek és rakok alá az meg fogja tartani szerintetek? Vagy mivel rögzítsem őket? -
Sajna lejárt a szerkesztési idö (mobilnetröl vagyok, nincs 3g.. kicsit lassú, pláne képekkel
)
Viszont találtam valamit!Ha ilyen a kártyád, és jól vettem ki, (nem tok englisül, csak szavakat), azt irja,hogy négy csavar és le lehet venni... (Four).
Illetve az egyik képen ahol látszik a leszedett, megforditott borda, látszik hogy az egyik szélén van egy höátadó "szivacs" vagy mi.. az is ragadhat, foghatja.. de sztem csak a 4 csavar ami fix, a többi csak "ragadós" rögzités
Szal határozottan, erősen, de azért óvatosan!
SZVSZ!!
-
Ha hátúl kicsavartál minden csavart ami a borda alatti területen van, nem hinném, hogy bármi még fogná.. illetve még azt nézd meg, hogy nincs-e valami müanyag tüske is áttolva azon a területen.. bár nem hinném.
Ha ezek megvannak, próbáld meg azt, hogy megfogod a bordát, finoman, de azért határozott erövel próbáld meg eltekerni jobbra-balra (mint ahogy a venti forogna rajta)
A gyári paszta van hogy nem kicsit fogja meg a bordát.. ha simán felfelé akarod huzni, esélytelen is lehet..
Ha esetleg megindúl,a forgatásnál vigyázz, a nyákon nehogy legyen valami kiálló alkatrész, amit lecsap a borda...
(ilyen kártyával konkrátan nem találkoztam, csak általános tipp)
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Nekikezdtem az S1 Rev2 felszerelésének egy Asus 4830ra, és mivel teljesen kezdő vagyok a pc szerelésében, lenne néhány hülye kérdésem:
1. A gyári hűtőbordát hogy tudom leszedni a kártyáról? A csavarokat kiszedtem, a ventit leszedtem, de nem jön le.
2. A csomagban lévő 4db nagyobbik hűtőbordának hol a helye? A képen gyárilag fentlévő fekete bordák helyére kellene rakni? Esetleg maradhat a gyári?
3. A kis bordák közé nem kell paszta, csak a rajta lévő kétoldalas ragasztó?
4. GPU-ra csatlakozó réz hűtőn az a szürke trutymó marad? A 4 talp, - amin a csavarlyukak vannak - arról le kell venni a papírt?köszi
-
zsoltikah
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni h eggy Arctic Cooling Accelero S2 jólessze-e az én HD 2600 PRO-mra!!!
előre szköszi!! -
Mika1227
őstag
Vaklakinek van az S1-én kettő 12-es venti, elfér rajta egyáltalán?
-
MZsoltee
veterán
Psszvan mennyi a normális egy 4850el? Terhelve és idle-ben? A 45/80 az milyen? A module, amit venni lehet hozzá az hány oines csatival van? Azt érdemes rá vanni vagy valami mást?
-
Mika1227
őstag
Szerintetek töröljem le a gyárilag felvitt pasztát a S1-ről és tegyek rá másik réteget vagy jó az ami rajta van?
-
Stirbi
addikt
válasz
lizakattila #1715 üzenetére
ennek ugyanaz a nyákja ,mint az enyémnek
Generator- értem akkor szivacs, esetleg hardver aproba irjál ha nemtalálnál olyan csavarokat, vkinek biztos lesz
-
lizakattila
senior tag
Biztos van valamennyire eltérés a kártyáknál a nyák anyagában is, ez okozhatja, hogy van akinél meghajlik. Nálam egy ilyenre került.
Előtte egy xfx 4870-en volt, egy picit az is hajlott, de ez talán jobban. Mondjuk azért nem vészes ez annyira, de úgy voltam vele, fő az óvatosság. -
Stirbi
addikt
válasz
lizakattila #1713 üzenetére
nekem nem hajlik a nyák , ilyen 4850eseröl van szo
-
lizakattila
senior tag
Ezt csak alá tudom támasztani.
Nálam egy 4850-en van egy 12-es ventivel és az is hajlík egy kicsit.
Mondjuk én nem kikötöztem, hanem alulról alátámasztottam egy műanyag "rúddal", ami pont a hűtő műanyag része és a ház alja közé befér, hogy pont egyenesben álljon.
Tényleg jó erre figyelni, sok bosszankodástól menti meg az embert később. -
Generator
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem itt a ph aprón egy S1 rev2-es hűtőt, elvileg nem használtan, de az alján nem volt paszta és amit még jobban hiányolok, hogy nem volt benne csavar. A 8800Gt-mre szeretném feltenni. Az eredetiben ugye voltak csavarok? Nem láttam még eredeti csomagot, és a honlapon sem találtam egyértelmű utalást rá. Így viszont nem tudom feltenni
Vagy van valami más módszer, hogy felfogassam? Help pls!
Köszi
-
zuchy
őstag
Szeretnék megosztani egy tapasztalatot az Accelero S1 hűtőről.
Kétség nem fér hozzá, hogy nagyon jól hűt, egyik legjobb VGA hűtő még most is.
Én kb 1.5 éve használom a 8800GT-men ezt a megoldást egy 12cm-s ventivel.
Élég nagy a súlya a cuccnak, meg is hajlik a NYÁK. Az idő előrehaladtával egyre jobban hajlott, majd egyszer csak nem érintkezett megfelelően a PCI-E csatolóval.
Csak úgy volt hajlandó működni a rendszer, ha kicsit megnyomtam felfelé, hogy kb vízszintes legyen a kártya. Az a baj a 8800GT-vel, hogy nem sok minden merevíti a NYÁK-ot, és elhajlik a súly alatt. Ezért ki kellett kötnöm a VGA-t. Én meg már azt hittem, hogy meghalt az alaplapom.
Szerencsére eszembe jutott ez... és meg is lett a probléma.
De mindenképp tervezek egy merevítő fém lemezt a tetejére. A köteles megoldás nem valami esztétikus. -
Mika1227
őstag
Szerintetek inkább Turbo Module-t vagy 12 centis ventit vegyek a hűtőre? Csendes ez a Turbo Module?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest