Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy Sapphire HD4850 Dual Slot-ra felmegy-e az Accelero S1 rev.2?
Sajnos a kártya nincs még nálam, így a méreteit sem tudom megnézni, hogy milyen magas alkatrészek vannak rajta.
Akinek van gyakorlati tapasztalata ez ügyben, kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm -
Stirbi
addikt
válasz
Hedgehanter #1495 üzenetére
hümm, köszönöm szépen
-
Stirbi
addikt
üdv valaki nem használ accelero s1 et paszivan 8600 gts re?
hs igen akor milyen höfökokat értetek el?
-
Stirbi
addikt
üdv hát köszi most bent van az üzletben , holnap viszem a karimat be az okostojásnak és h ö felteszi(asziszi hibás vagyok)-tiszta precizen 7szer ujra csináltam az egészet, és ha nála is olyan höfokok lesznek akkor visszaküldi reklamálni
amugy felfekszik rendesen mivel terheletlen állapotban 33 fokos volt
-
RexpecT
addikt
Elvileg felfekszik,mert terheletlenül jó értékeket kap.A szellőzés sem lehet gáz,mert én 60°C nál többet nem mértem pedig csak a táp és egy prociventi van a házamban.
-
vargalex
félisten
Hi!
85°C-nál kézzel mind a 4 hőcsövet forrónak érzed? Ha igen, akkor azokkal nincs gond. Akkor tényleg inkább a ház szellőzése körül kellene szétnézni (ugye a hűtő állása miatt az előről hátra történő légmozgás nem biztos, hogy éri egyáltalán) . Vagy egy alacsony fordulatú 12cm-es venti, semmi hangja nincs.
Most olvasom, hogy ventivel sem lett sokkal jobb. Nekem régebben egy S2 volt egy X800GTO-n (elég melegedős fajta volt), ott egy 8cm-es venti 50%-on (kb. 1000 rpm) a passzívhoz képest 30°C-ot javított. Úgyhogy valami nem kerek nálad. Ellenőrizd, hogy nincs-e a lamellák (vagy hőcsövek) útjában valami alkatrész a kártyán, ami miatt nem is tud felfeküdni a GPU-ra rendesen. -
Végül is elképzelhető, bár nem hallottam még ilyenről. Próbáld meg kicseréltetni akkor.
Viszont ha mást veszel, az nem lesz ilyen jó hűtési teljesítményű, passzívan egyik sem fog működni. GFX Chillát szokták itt még a fórumon ajánlgatni, de egyrészt az drágább is kicsivel, meg nem is megy passzívan.
Sok sikert! Remélem kicserélik... -
Lehetőségek:
- rossz pasztát használsz
- nem is olyan jó a házad szellőzése mint hinnéd (bár nem tudom milyen a kuckód)
- túlságosan ráhúztad a négy felfogató csavart, így meghajlik a kártya és nem érinkezik rendesen a hűtő a GPU-valA 34°C idle az jó érték, de terhelés alatt valamiért nagyon felkúszik, ez utalhat arra, hogy nincs elég légmozgás ott alul. Esetleg dobj rá egy 12cm-es halk ventit...
Nálam a 3850-et viszi passzívan, Crysis alatt (csak hogy valami olyat említsek, ami terheli a GPU-t) 58°C fölé nem megy. Gyári hűtővel egyébként 88-90°C volt a max. és picit kerregett a hűtője is.
-
Stirbi
addikt
üdv nagyon nagyot csalodtam az accelero s1 ben
idle 34fok load 85fok, vmi gond volt 6szor ujrapasztátztam szépen letisztitotam de semi , ház szelözésem nagyon jo, szép huzatvan a gépemben, de igy is semi , holnap viszem visza és viszakérem a pénzemet, remélem viszaadják, vagy legalább levásárolhatom azt az árat. kegyetlenség az asus hütövel uj fehér pasztával 29 fok idle , és 56 fok load
inkább hallgatom a kicsi süvitést de ne legyen semi sem a gépemben 85 fok hömérsékleten
-
-
Stirbi
addikt
még azt szeretném megkérdezni,hogy ti milyen pasztát használtok az s1-hez? a gyári az jo? nekem van itthon amit a cpu m hoz használok, jol bevált azt használhatom itt is?
mármint az s1 hez vagy joa gyári is?
-
Balinov
titán
udv
4870-re Accelero S1 Rev 2-t tennetek, vagy inkabb a Twin turbot? Gyari Asus hutessel nem vagyok nagyon kibekulve. -
BPFeri
senior tag
Ha rákattintasz egyikre- másikra rögtön megmutatja mellik is a rev.2 -s
-
BPFeri
senior tag
Nos ez érdekes mert a gyártó honlapján NEM szerepel a támogatott VGA -k között a 4670 -es ATI sorozat .. sem a s1 rev.2 sem a sima s1 esetében
-
Stirbi
addikt
jajj és még azt szeretném kérdezni,hogy az accelero s1 hez adnak a csomagolásban olyan kis hütöbordákat amiket a gpu körüli csippekre kel feltenni?
-
Stirbi
addikt
üdv hallottam,hogy sokan használnak hd4670re accelero s1-et, nekem asus eah4670 -em van és erre is uyganugy gond nélkül rá megy,mint a sapphire hd4670 re?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy S1-gyel rendelkezem és most egy 12 CM-es 1300-as Noctua van rajta. Kérdés: Mi lenne ha lecserélném egy 1000-re. Így a kari IDLE,LOAD: 26/41 fokos. Radikálisan megnőne a kari hőmérséklete? Tunning nem lenne.
Pá: Igen, nekem is ez volt, de okos módon, egy zsebkendővel megoldottam a gondot, vagy vmi keményebb tárggyal is lehet. -
-
Pá
addikt
A ram süniket mivel ragasszam fel? Az hallottam, hogy a gyári ragacs nem az igazi.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet mostanság kapni ilyen hűtőt, (na persze lehetőleg olcsón) mert úgy tűnik, hogy a nagykerek is kifogytak.
-
jocojoe
csendes tag
Sziasztok!
3870-emet nemérg óta hűti egy AC Accelero S1 r2 Turbo Modullal. De azt hiszem jobb lett volna egy Twin Turbo-s megoldás. Nagyon nem tetszik ezen a Turbo Modulon, hogy az alaplapról kapja a venti a szabályzást és nem maga a vga szabályozza. Szóval kérdésem az, hogy jól látom az AC weboldalán, a Twin PWM-s, 4 tűs venticsatija van? Köszi!
-
easy...rider
őstag
válasz
Vasinger! #1443 üzenetére
azért mert abből lejön, hogy egyértelműen S1!
legalábbis sztem S1.
két további nagy VGA hűtő teszt:
http://en.expreview.com
http://www.pcgameshardware.de -
Speed®
titán
Igen, a borda+venti lényegében 2 slotnyi hely. tehát PCIe+2xPCI ugrik.
És akkor kell egy pici hely ugye a ventinek is, hogy ne legyen lefojtva..
Szerintem alternatív ventielhelyezéssel lehet a gondot megoldani. A kártya végéhez egy a nyák felé ~45°ban dőlő-fújó ventit helyezve elfér minden és ha kikapod a hátsó takarólemezeket, a meleg nagyja is eltávozik a házból. -
Speed®
titán
-
Halo
senior tag
Hajhó!
Asus P5B lapon van egy 1950XT HIS IcQube3-as hűtéssel, de muszáj lecserélnem passzívra.
S1 rev 2 kell - gondolva egy esetleges későbbi 4870 cserére...A lényeg, amiért írok: P5B-be tett már valaki ilyen hűtőt? elfért rendesen minden mindenhol?
(A házba lehet nem fér majd be... de max nem lesz rajta az oldala ;) )Köszönettel:
Halo -
vargalex
félisten
Hi!
Rámegy a kártyára. De, ha jól látom, ezen a GPU egy picit hátrébb került, mint a PCI-Expresses kártyán, ez azt jelenti, hogy a ház eleje felé el fog tolódni kicsit az S1. Remélhetőleg nem túl rövid a házad. Nekem egy S2 volt egy ilyen kártyán. Ezen még inkább hátra van tolva a GPU, de simán befért a házamba. Igaz, az S2 két vége a magtól nem olyan távolságra van, mint az S1-é.
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Sapphire HD3650-es vga-m van és passzívan szeretném hűteni. Accelero S1 hűtőt néztem ki, és érdeklődni szeretnék, hogy kompatibilis e a hűtő ezzel a kártyával.
A kártya így néz ki: [link]
Meglátásaitokat előre is köszönöm! -
Henker2
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte 8800GTS G92 512MB-os VGA-nak, vagy csak úgy általánosságban a G92-es 8800GTS-eknek a GPU és MEMO órajel végei hogy alakulnak?
Tudtok segiteni? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
easy...rider #1442 üzenetére
Ő lenne a nagy ellensége az S1-nek? Vagy miért linkelted?
Ahogy néztem még egy árkategóriában sincsenek. 10k felett van a thermalright...
Egyébként elég forró felyű eredmények születtek, én az S1-em nem láttam 42 fok felett.... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Henker2 #1437 üzenetére
Én nekem 4850-em van, szval arról írom le mit hűtöttem. Van a GPU körül az a sok fekete négyzet és még a FET-et. Vannak a FET-k mellett a VRM-ek azokat nem hűtöm, csak a 12-es ventije ontja rá a hideget.
Egyébként nézd meg ezt a linket: [link]. Itt egy 8800-as karit látsz S1-es hűtéssel és onnan már látod mit hova kell tenni.
-
Henker2
addikt
Üdv! Segitsetek. Vettem egy Gigabyte G92 8800GTS-t. Hozzá egy Accelero S1 rev.2-őt.
Első kérdésem az lenne, hogy az S1 kapott + hűtőbordáit, hol helyezzem ez a karin. A ramsünik adottak. Mit hűtsek még meg rajta?
Második kérdésem az lenne, hogy az Enermax potis 12 cm-es ventimet melyik részére tegyem az S1-nek illetve szivásra, vagy fújásra érdemes rátenni.
Köszi! -
Kombat
őstag
4830-ra fel lehet tenni a rev. 1-es S1-et!
(legalábbis a Sapphire-ra biztos) -
-
RexpecT
addikt
Ha lesz lóvém ilyen célra, akkor szeretnék venni a 4670-re egy Arctic Colling S1 rev 2 hűtőt.
Egy kérdésem lenne és egy probléma:
- Ugye erre rámegy egy 12 Cm es venti?Ha igen mivel kell a bordára fogatni?
Probléma:
Ilyen lapom van és ahogy nézem pont belefog lógni a AC bordája.... -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek elesleges 3db memória hütő süni?(megvásárolnám)
-
Kokkantas
senior tag
Hali.
Valahogy nem akar ez a hűtő felkerülni a giga 3650-esre. Akármennyire meghúzom a csavar, nem fekszik fel a GPU-ra, ottvan közte egy hajszálvékony rész. Már 2 csavar bánja a próbálkozásaimat. :S valakinek valami ötlet, h miért van ez? Ha más választásom nincs akkor lecsiszolok a műanyag távtartókból egy kicsit, hátha jólesz.
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #1423 üzenetére
nema,
22-en megjott minden cucc,meg aznap ossze is raktam.
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #1419 üzenetére
tudom,tudom, da ha lenne egy ilyen adatbazis, akkor ki se kene szedni a zsugat a hazbol...kicsit lusta vagyok mostanaban.
-
Balinov
titán
Udv,
altalanos AMD/NVidia szeriakkal kapcsolatos kompatibilitasi listat lattam mar errol a gyongyszemrol, nade olyan kerdesem lenne, letezik-e valahol olyan lista, ami egyes gyartok konkret tipusaival valo kompatibilitast mutatja? Tartok tole, asus 4870-em nem a refnyakos fajta.
koszi az infokat
Balinov -
vargalex
félisten
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Én egy Accelero S2-t akarok venni az otthoni gépbe egy Asus X550-es kártyára, viszont ventillátort nem kívánok rá tenni (lehet bennem van a hiba, de nekem 5k egy VGA hűtőre éppen elég ha nem is sok). Más fórumban azt írták hogy nem is kell feltétlen. Alapvetően 2D alkalmazásokra használom a gépet, nem húzom a karit.
Kérdésem az, hogy szerintetek ez így elegendő hűtést biztosít-e a kártyámnak? Most a gyári kis fémházas ventillátor van rajt és a hangja iszonyatos.
Az más kérdés, hogy belefér-e a házba, de ha nem nyúlik hosszában túl a kártyán nem hiszem hogy gond lenne vele.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Pá
addikt
Egy S1-et tervezek venni, az a kérdésem, hogy kb mekkora egy ilyen?
Mert rendelni fogom és szeretném ha beférne a házba.Jah és rá tudom szerelni egy ATI 4670-re? Vajon bírni fogja teljesen passzívban?
-
Gaboman
nagyúr
Segítségeteket szeretném kérni,nem nagyon vagyok jártas a hűtők terén,vettem régebben egy Accelero Twin Turbo hűtést,4850.re szeretném feltenni na most azt kérdezik tőlem hogy rev1 vagy rev2 a kártya?
Ugye a hűtőt rá lehet tenni bármelyikre csak a rev2 könnyebb nem?
Azt hallottam hogy rev1 nehezebb az utolsó ram sünit ráhelyezni. -
ditrichd
tag
köszike
-
ditrichd
tag
hello higy tegyem az accelero s1 rev2 öre a ventit? (12cm) ugy hogy fuja rá vagy ugy hogy suvja leróla?sapphire 4830 lessz vele hütve
-
Amoroso
aktív tag
Végre sikerült normálisan letesztelnem a 3 csavarhelyes hűtőt egy 9600gso-n.
Gyárilag egy zalman kiadású hőcsöves coolerel volt szerelve, ami 56 fokon tartotta terhelés melett. De borzalmas hanggal szennyezve életterem. Felraktam a rev. 2-tőt passzív olyan 66-68 ig kúszott fel a rivatuner táblázatában a hőfok. Megspékeltem egy 8 centis mezei ventivel, ami nincs is fölszerelve, csak alá van hajintva. Így 53-ra áll be terhelés közben.
Tehát aki ilyen utolsó barbár moddolt hűtőt talál annak azt tudom javasolni, hogy olcsóba szerezze meg, mivel a 3 helyen felfogatott coolernek is jó hatásfoka van. -
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #1400 üzenetére
hat,nem keves. viszont volt meg egysmas akciozva szamtekcuccbol,csak nem tudtam tegnap jobban korulnezni, igy is zarasra estem be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest