- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
Nos, szétszedtem teljesen, összeraktam újra, úgynézki jó, idle 32-4 fok között ingadozik (24 fokos szobában) full load css/nfshp2/3dmark 06 alatt 58-60 fok. furmark extreme burning mód 78fok. 2db pwm-es 12cm-es venti van rajta, és azt a szintet hozza, mint a gyári hűtő 60% on. (csak persze sokkal halkabb, sőt nem is hallom a többi ventitől)
Nemtudom ezek jó értékek-e, de szerintem nagyon nem kóser.Elég sok vga coolert szereltem már fel, szóval nemhinném hogy ettől jobban összelehetne már rakni. Hát mindegy, nagyot csalódtam benne
. Talán még egy újrapasztázást kipróbálok.
Valami ötlet esetleg? vagy valaki aki 3850 en próbálta, mondhatna hőfokokat, mert abból ki tudnám deríteni, hogy mégiscsak összerakási hiba.
Nah mindegy, egyenlőre tuninggal nem is próbálkozok, nagyot csalódtam (remélem csak a saját balfszságom miatt)
(bocsi a dupla hszért, de a szerkesztési időm már lejárt ) -
triklin
tag
Sziasztok.
Ma vettem a kártyámra egy s1 rev 2-t. (hd 3850 agp-re) felszereltem, rá applikáltam 2! db 12cm es ventit. Elindítom a gépet, nézem, idle 34 fok, úú mondom fasza. toltam egy 3d markot, és felszaladt 75 fokra a gpu!!! gyorsan le is állítottam a tesztet, kb 3 mp mulva megint 30 pár fokos volt a gpu. Kérdésem mi a fene lehet a hiba? az öntapadókat le szedtem a felfogatóról, a csavarokat pedig meghúztam, (egyáltalán nem erősen, pont úgy, ahogy a gyári volt, tovább nem mertem.) fény felé fordítottam, de nem láttam át a gpu és a hűtő között szóval elvileg jól érintkezik. a teszt alatt hidegek a lamelák. Mi a fene lehet a hiba? van aki a 3850-et full passzívan használja vele...
Hozzáteszem, a gyári hűtő 65 fölé sem engedte, viszont az brutálisan hangos volt.
Próbáljam a gyárilag rátett ezüstös hűtőpasztát leszedni és próbáljam meg mx 2 vel?
Vagy csak próbáljak húzni még a csavarokon?
Valaki segítsen
Köszönöm -
rx7tomy
tag
Sziasztok, már nem aktuális, megvettem, és nagyon jó lett.
-
rx7tomy
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy S1 rev2 bordát, és az lenne a kérdésem, hogy egy AGP-s GeForce 6600-at elbír passzívan ez a borda, szeretném ha nagyon csendes lenne.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv. -
ocsi19
senior tag
+nfo
100%-os terhelés mellett(Video Card Stability Test) GPU-Z szerint a GPU max. 58°-ig melegedett.
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Most vettem a birtokomba egy Accelero S1 rev2 hűtőt!
Felbarkácsoltam egy Sapphire 4890 OC-re, +2db Chieftec 92mm-es ventivel. A gyári hűtés memória és wrm hűtését rajta hagytam, többek között azért is, mert jó hosszú a kártya, nehogy eldeformálódjon.
Ezelőtt IDLE állapotban ~ 61°-osnak írta a GPU hőmérsékletet, ezzel a hűtéssel ~ 38°-ra változott!
Nekem nagyon bevált!
-
Stirbi
addikt
Üdv all
ma ráaplikáltam a sapphire hd5670 es kártyámra az s1 rev2 es hütömet
gyári adatok: idle:39fok, full load 61fok
S1 el passzivban: diel:34fok, full load 48fokhalk volt a hütöje, de azért pici hang és 0 hang között is különbség van
, no meg hűvösebb is
kellemes meglepetés ért
-
Jakuu
őstag
Beszereztem en is egyet. A hutes popecul mukodik, de a kiszereles egy fos.
Hutobordak nem ragadnak rendesen leesnek, a kezikonyv egy papir kisilabizalhatatlan abrakkal.
Ennek ellenere most mar elegedett vagyok vele, mert jo kis huto amugy, de a beszerelesnel anyaztam oket rendesen.Amugy valaki nem tudja esetleg hogy lehet megoldani a VRAM hutobordak feltetelet ?
Kene valami okossag, mert hajszaritozas se nagyon segitett es lassan leakarnak potyogni, mert semmi tapadasa nincs a feluletuknek, pedig a chipeket letisztitottam rendesen. -
j0zsef
tag
Átnéztem, meglett a probléma, fenthagytam a gyári öntapadós kis szigetelő-karikákat a lapon, ezért volt egy fél mili távolság a gpu és a hűtő talpa közt.
Azért több percig tartó Furmark így is fölviszi 70°C-ra, de legalább fokozatosan teszi, szép ívet ír le a hőgrafikonon a vonal, majd beáll egy szintre, ahogy kell.
Játék alatt nem szokott ennyire terhelve lenni a kártya, de úgy látszik a Turbo Module ennél a kártyánál, ennél a terheltségnél ennyit tud. Ha PWM lenne, akkor valószínűleg jobb lenne, bár hangosabb is. Jelenleg az i3-as gyári hűtője elnyomja az összes venti zaját.
-
j0zsef
tag
Sziasztok!
Már egy ideje itt állt az S1 rev2, ma végre volt egy kis időm és fölszereltem a Gainward GTS 250-re. Turbo modulom van hozzá, és meg kell mondjam, lehet ugyan valami nem stimmel, de nem vagyok lenyűgözve.
Idle 32°C ez rendben, de Furmark 1024*768 windowed módban simán felmegy 75°C-ra, alig 2 perc alatt.
A pasztázással nem lehet gond, a hűtőbordák rendesen melegek. A gyári hűtő 72°C-ig engedte, szóval ezért csodálkozom.Lehet hogy ez a Turbo Modul nem elegendő ide?
j0zsef
szerk.: műanyag kupak el van távolítva.
-
Az-X
őstag
Van valakinek infója arról, hogy az S1-et rá lehet e tenni egy GTS 450-esre?
-
Boryszka
tag
Hali!
Kinek van tapasztalata az Accelero S1 és az ATI HD4850 kapcsolatáról?? Mekkora hőmérsékleten tartja a kártyát??
Hali!
-
Stirbi
addikt
válasz
zsolt19900 #1882 üzenetére
Üdv, az accelero s2 le sem birná hüteni még+12es ventivel sem a hd4850-et, hd4850-re accelero s1 rev2 viszont felmegy, ráerösittesz a bordára gyorskötözővel egy 12es ventit és ultrahalkan lehütti a kártyádat!
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok
Jól láttam vagy elírás az ac részéről hogy az s2 es nem megy fel 4850re
-
Stirbi
addikt
válasz
lucky07 #1879 üzenetére
egyébként 2-3 lamellányival feljebb, mint itt ezen a képen van
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az AC turbo module-t hova a legérdemesebb tenni?
Hol tudja a legjobban ki fejteni a hűtést? -
Stirbi
addikt
válasz
johntheface #1877 üzenetére
tökéletessen fognak illeszkedni
-
Stirbi
addikt
válasz
johntheface #1875 üzenetére
igen rámegy, de twin turbo-n gyárilag vannak ventik
-
johntheface
csendes tag
Hali!
Lehet nem jó helyen kérdezem,de az S1/S2-höz kapható Turbo Modul rámegy egy Twin turbo hütőre?
-
Krisinto
őstag
Nem a vram, hanem amiut a GPU-Z ben ad adatokat, azokat néztem.
Pakoltam alá egy 12-es ventit, mert nem akartam, hogy túlmelegedjen a cucc, de elég gányul van megoldva -
-
Krisinto
őstag
Sziasztok!
Ha az S1-re teszek turbo module-t menyit javulhat a helyzet?
Jelenleg gyors kötözővel van rajta egy 12-es, de így egy kicsit "gányul" van megoldva... -
Chaser
legenda
Az S1 alá tennék 2 db F8 v 9prot, vagy jobb lenne a kártya végébe egy 12-es? Persze csak ha nagyon gyér passzívan a helyzet, talán jövő 7-en már rá tudom tenni a kártyámra. Azon még mindig dilemmázok, hogy coolink 1201 5V-on vagy az F12pro 5V-on..vagy esetleg pwm-en. Az F12 kicsit olcsóbb lenne, meg az AC-t preferálom, viszont a coolink is elég meggyőző.
-
JayRoot
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Hirtelen ezt a topikot találtam a hűtésem miatt... bocsi.
-
JayRoot
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HD2900XT-m Accelero2900 hűtéssel. Problémám a következő:RivaTuner-el és Everestel mérem a hőmérsékletet CPU mag 24˘C-os szobában 70˘C de ha terhelem 110°C-ig elmegy... igy még stabil a kártya nem rángatja a képet de...
-Hogy tudom tiltani az órajel növekedést? ez a szemét ha belelendül 506 Mhz-ről felugrik 698-ra azután 740MHZ-re, és igy hűvös szobában ezzel a hűtéssel is lekapcsol egy idő után mert eléri a 124°C-ot... nem merem próbálgatni folyamatosan... ATI Tool-t meg ha indítok és beállítom, hogy csak alap órajelen menjen akkor mindig 100°C-on megy, hiába fullon megy a hűtés, de ha kilépek az ATI Tools-ból, órajel marad és visszahűl 70-re...
Kezdem már bánni ezt a kártyát...
-
Chaser
legenda
válasz
FireKeeper #1844 üzenetére
Krisinto: Ramsüniből 8 jár az biztos, az S2-nél is annyi van, asszem az l2pronál is. 1 mosfet hűtőd van? Nem neked is rev1 véletlen? rev2-höz nem olyat adnak.
-
Krisinto
őstag
válasz
FireKeeper #1846 üzenetére
Lehet, hogy 8 volt, már nem emlékszem rá
.
Érdemes lenne rátennem egy ventit, vagy nem?
Hőfokok így passzívan is elég jónak mondhatók. -
-
Speed®
titán
A felfogatás (rev.2. több karira jó, eltolható rögzítővel) és a bordák térnek el.
Azt meg nem mondom neked, hogy rev. 2höz járó VRM bordák hogy néznek ki, az 1hez még volt egy lemez az X1950Prokra is például. -
Chaser
legenda
Mondjátok már meg nekem, az S1-hez milyen vrm hűtő jár? Apróról vettem egyet, abban egy hosszú vrm hűtő van, az AC oldalán azt írják 2 vrm hűtő, azok nyilván kisebbek, mert az enyém passzol a dobozba. Vannak ezek az L alakúak, nekem valszeg olyan kéne, ha vkinek lenne eladó keressen meg
A nagy amit adtak a kártyámra nem jó.
-
Krisinto
őstag
Hali
Tulaja lettem egy S1-nek
A gondok:
Tápkábelt nehézkesen tudom kihúzni a 4850 ből
az utolső ramsuni-t eléri a hőcső -
plaszy
őstag
Hali!
MSI ATI 4870-esre vettem Accelero S1 Rev.: 2-es hűtést...nomármost a hozzá adott RAM sünik csak a GPU körüli részre fekszenek fel stabilan. Az oldalsó, külön álló 4 kis chipes részhez, amik rámennének, azok nagyon nem akarnak rajtamaradni. Valami ötlet, hogy hogyan lehetne ráerősíteni? (Az eredeti nem fér alá, sajnos.) Vagy akármilyen más megoldás is érdekelne, mert azok nagyon melegednek.
A hajszárítós rámelegítős megoldás hatásos? Ha kihűl (sokáig kikapcsolt gép), akkor nem potyog le?
Esetleg, akinek van eladó ilyen alacsony VRM hűtése, akkor jelezze PÜ-ben.
-
s.s.j.goku
tag
Szerintem mindenképpen tedd fel a ramsüniket,azok nekem jol ragadtak,nekem a további 4 borda ragadt fel nehezen a FET-ekre,azzal küszködtem kicsit.
Javaslom hajszáritózást 1-2 percig vagy venti nélkül használd,fektetett házban.
Megfogtam a ramsüniket működés közben hát elég forróak,nem biztos elég neki a 12 cm venti szele borda nélkül.Te döntésed én rátettem.
8800GT + S1 Rev 2 nagyon jó páros.Kár hogy csak 3 év után jutott eszembe hogy cserélni kéne a kari hűtőt.
A ventit picit jobbra tolva raktam fel,hogy feteket is tápcsatit is hűtse.
Játék alatt 56 fok max,PWM-es Coolink SWiF 12 cm 1100 hangtalan. -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Tervezem a 8800 GT-t összeházasítani egy S1-gyel. Az érdekelne, hogy a ramsünik feltétlenül szükségesek hozzá akkor is, ha csak alapon akarom használni a kártyát?
Egy 12-es venti is lesz applikálva a hűtőre...
Illetve, itt érdeklődnék, hogy ha valakinek lenne esetleg 1 db eladó ramsünije, ami kimaradt, akkor nagyon hálás lennék, hiszen azért merült fel a fenti kérdésem is, mert összesen csak 7 db sünim van...
Nem akarok venni még egy garnitúrát, mert a kártya értékesítése lenne a célom, csak a gyári hűtés elszállt.
-
bartucc
addikt
Üdv mindenkinek!
Úgy néz ki megint 3850 tulaj leszek, arról váltottam 96GT-re, talán megérte, de jó árt kínáltak érte, hát eladtam. Rá kellett jönnöm hogy a DDR2-es 3650 bizony már kevéske, úgyhogy 3 ezer forintnyi ráfordítással egy 3850 lett a dologból. Van itthon egy S1, bár rev 1.-es. A furattáv megfelelő. Ami most nálam van 3850, az MSI, jövő héten jön egy Sapphire. Különbség lényegében annyi, hogy Sapphire-on ránézésre kicsit minőségibbek az alkatrészek, látszik hogy nem a raktársöprés szülte mint az MSI-t (az olcsón adott OC verzió). De lényeges még, hogy a Sapphire-n van a fesz. szabályzókon is hűtés, míg az MSI-n nincs. MSI-t tartsam meg, vagy sokat jelentene a borda a fesz. szabályzókon a Sapphire javára? Egy 12-es venti kergerné az AC-ra a levegőt 5V-on.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Accelero S2-es ventik nélkül le tudna hűteni egy 9600xt-t?
-
Stirbi
addikt
válasz
s.s.j.goku #1822 üzenetére
valahogyan variáld ki azt a beletört csavarat, biztossan meglehet oldani valahogyan
-
s.s.j.goku
tag
Hali
(Gainward 8800 GT)
Megjött a hűtő.Műanyag levesz,kari tisztit,ramsünik fel,hűtő fel és utána 1 csavar eltörik nekem.legalább órát b*szkodtam vele,és erre beletörik a csavar,ki se tudtam szedni,ezért az egyik fül a belsó lyukban van rögzitve,remélem ez nem baj.
Azóta viszont csak ámulok .Ezt figyu:
Van kb 27 fok lakásban,kint 35.Automata ventiszabályzás gyári hűtő:
idle: 65 fok/ szőrös fán 1 perc 95 fok ,ez viccGyári hűtő:
50% venti (fülesen áthallom) 60/95 3 perc szőrös fánk után,utána kikapcsoltam, borzalom 95-96 fok és ment feljebb,nem volt szivem nézniAccelero S1 (passziv):
Csend, 52/78 szőrös fánk 10 perc nyaggatásAccelero S1:
Venti 1400-1500 fordultat 46/59 szőrös fánk 12 perc és nem megy továbbEgy gondom van viszont Coolink SWIF2 120 PWm ventit vettem hozzá.
Van hozzá valami elosztó kábel vagy micsoda,de nem értem mér megy 1400-on.
Hogy kössem be hogy 800-on menjen Gigabyte P35C DS3R lapom van,System fan helyre kötöttem be. -
Stirbi
addikt
válasz
cowboy_bebop #1820 üzenetére
igen ez is egy jo megoldás, és még az is, h felhevitted hajszárittoval a ramszünit és ugy teszed rá a vga-ra
-
s.s.j.goku
tag
okés,majd mennek a hőfokok
Csak még egy kérdés.Csináltam teszteket különböző ventiszabályzás mellett szőrös fánkkal.
Több programmal is mértem a hőmérsékleteket,de vannak eltérések.
(GPU-Z,Everest,Hardware Monitor,meg ugye a szőrös fánk is mér)
melyik ezek közül a hiteles,GPU-Z-n mér hőfokot gpu-nál de van 8 fok eltérés
azt irja egyiket az illesztőprogram szerint méri,másik hőmérsékletet pedig valami ATD.. szenzor.És igy eltérés van a Hardware Monitor,szőrös fánk kontra Evereset,GPU-Z 8 fok,az elég sok.
Ti melyiket használjátok????? -
Stirbi
addikt
válasz
s.s.j.goku #1817 üzenetére
csak nyugodtan precizen ,senki sem fog hajtani
aztán majd dobj fotot, meg screenshotot a hőfokokrol
-
s.s.j.goku
tag
Értem,mivel szeretném hogy csendes lenne a gép,jobb ha az alaplap szabályoz.
Ram süniket 1 percig nyomom,okés.
Leszedem a műanyagot.
Elvileg paszta van a hűtön gyárilag,azzal nem kell foglalkozni.
Kicsit parázok,mert ez az első vga hűtő cserém,remélem nem szúrom el.
Azé köszi a hozzászólást. -
Stirbi
addikt
válasz
s.s.j.goku #1815 üzenetére
ramsüniket tartsd 1 percig nyomva ujjadal amikor ráhelyezted a ramra
, pwm-es venti annyit jelent,hogy ha az alaplap pwm(4pin) es csatijára dugod a pwm es ventit akkor szabályozni fogja az alaplap,a müanyagot a fekete müanyagot szedd le mindenképp arrol a felület felöl ami a gpu ra illeszkedik.
-
s.s.j.goku
tag
Hali!
Már megrendeltem AcceleroS1 rev2+Arctic Cooling F12 PWM kombót a 8800 GT-mre.
Csüt-Péntek körül jön meg.Mikor teszem fel a karira mire kell nagyon ügyelnem?
Amiket olvastam forumokon:
-leszedni a műanyagot a hűtőről,jobb hűtés érdekében
-ha a ramsüniket teszem fel érdemes kicsit meg hajszáritozni, akko tuti ragad
-1db 12-es venti kicsit jobbra eltolva hogy a feteket is hűtse,persze cél minél több hőcsövet hűtsön
MIvel pwm-es a ventim mindegy hogy az alaplapra vagy tápra kötöm?vagy a system fan
(alaplapon van asszem 3 hely is neki) helyére mert csak ott vezérli?ezzel sajna nem vagyok tisztában
Egyéb észrevételek,jó tanács esetleg??? -
Stirbi
addikt
válasz
1hijjanhusz #1811 üzenetére
eladod a karit?
-
Speed®
titán
válasz
1hijjanhusz #1811 üzenetére
A tápcsatik alatti borda alatt találhatóak a VRM FETjei, a stabkockák mellett. Azok vannak alulméretezve és a kis méretük miatt nehéz hűteni őket. Szerintem neked is azok fűtenek így be, ahogy sokaknak..nem lehet mit kezdeni vele, direkt légáram a bordázatra a tápcsati vagy a GPU felől lehetőleg, ennyi.
Nem kevés ember le se tojja mennyire meleg..egyébként 140°Cig bírják.. -
1hijjanhusz
senior tag
Már megpróbáltam ezerféleképpen a ventikkel is.
Volt fennt csak 1 venti, volt 2 venti, volt hogy oldalról is kapott direkt a memóriavezérlőre poziciónálva. A GPUnak az a kis széle melegszik annyira.
A két venti 90 fölötti levegőszállítással bír úgyhogy azzal nincs gond.
De már lényegetelen. -
Speed®
titán
Pont ez lehet a gond..a 2 venti ellendolgozik egymásnak valamennyire. Vagy csupán alapból kevesebb a légszállítás a VRM borda környékén így, mint a gyárival. Vagy egy ventit kéne fölé pozícionálni csupán, vagy valami vegyes felállással próbálkozni. Bal oldalt egy nagy venti alcsony fordulaton, a VRM felett meg egy 92es vagy 80as magasabb légszállítással..hátha.
-
Stirbi
addikt
válasz
1hijjanhusz #1805 üzenetére
a 3dik hőfok aza vrm, semmi ok az izgalomra
-
Stirbi
addikt
válasz
1hijjanhusz #1803 üzenetére
everest mit mutat? (ott irja melyik hőfok minek a hőfoka) idle és load értéket is ird le pls
oldalbol nézd meg hogy a gpu-n szépen illeszkedik e a hütö,és várom a hőfokokat
jaj és a gyári hütövel milyen értékek voltak(idle/load)?
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
elfelejtette #1800 üzenetére
Hát itt sem kóser vmi de már nem érdekel.
-
Speed®
titán
válasz
1hijjanhusz #1799 üzenetére
MEMIO értéket nem tartom annyira mérvadónak, a RAMokhez köze sincs.
Nem tartom elképzelhetőnek, hogy a sünikkel szerelt rézlap alatt forrjanak.
Kérdés persze, hogy mit is mér valójában és baj-e a magas hőmérséklet..?
Nem lehet, hogy valójában a VRM hőmérséklete? Annál még jó is a <90°C.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GT501 Masszív, jól szellőző, RGB-kompatibilis ház
- ASUS ROG STRIX 1000W 80+ Gold Erő, stabilitás, jövőállóság! 8év garancia
- 4x be quiet! Light Wings 140mm PWM High-speed Látványos, brutális légáram!
- be quiet! Dark Rock Elite RGB Halk, brutális teljesítmény, prémium dizájn! 3év garancia
- ÚJ! ÚJSZERŰ! HASZNÁLT! PROCESSZOR HŰTŐK - 800ft-tól.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest