Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K21_overlord
tag
4850 re vettem egy accelerot. A magot, memokat naon jól lehűti, de a kártya hátulja nagyon meleg pedig egy ventit is tettem fölé. Ez normális, vagy a ref hűtőnél is ez volt csak nem vettem észre mivel égett az egész kártya.
-
K21_overlord
tag
Valaki nem tud olcsón, akár használtan is egy Arctic Cooling ACCELERO S2-t?
-
-
nepszter1
addikt
ÜDV!
Megjött a hűtésem és fel is raktam , és valahogy éreztem hogy nem fog sikerülni és nem is sikerült , csak az a baj egyszerüen nem ragadnak oda 30mp nyomtam oda ahogy le volt az írásba nyomva sőőt még tovább , de bekapcsolt a gép itt vagyok erről irok , 40fokos alap járaton nekem tökéletes ,Kitől tudok venni ilyen ragasztót mert említettetek valakit valami a/4eset . köszi
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Egy Hd4670 em párosult, az S1-el és 40fok alá nem igazán megy az érték, még szobaventivel se
Ez normális dolog? -
zozz12
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e normálisan szerelni az S1 -et egy HD 4770 -re?
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte 8800GTS 320mb kártyára melyik Accelerot ajánljátok? Nem tervezek tuningot, a lényeg, hogy egy(vagy kettő) halk ventivel tudjon üzemelni, alacsony hőfokon. Köszi, W.
-
-
Stirbi
addikt
válasz
elfelejtette #1579 üzenetére
vedd ki a vga t a gépböl és forditsd fény fele és igy odlbol lesd meg,h fel e fekszik a gpura a hütö rendesen, ha nem akor tegyél ugy mint én leveszed a hütöt és azt a talpat ameiket szükséges manuálisan egy kis mértékü erövel ,,hajlitasz,, rajta egy kicsit, ha igy sme jo, de márfelfexik rendesen a hütö a gpu ra akkor ugy néz ki hibás a hütö
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Haver gépében lecseréltük a 9600GT gyári réz hűtőjét egy AC S1 rev. 2-re, de majd' elsírtam magam az eredmény láttán, ugyanis a GPU hőfoka nagyon megnőtt. A gyári hűtővel eddig terhelve a gyári 650/1625/1800MHz-en idle 37 fok volt, és szőrös fánkkal terhelve sem ment 49 fok fölé a fix 25%-ra(!) szabályozott ventivel. Az S1-gyel alapon is 54 fokos, szőrös fánkkal pedig 90 fokig is felment. Mind a hűtő, mind a kari tűzforró volt. Az S1-re nem tettünk ventit, mert azt hittem, hogy elegendő lesz a ház elejében alulra beszerelt venti, ami 1000 rpm-en 52.9CFM levegőt tol. Megpróbáltam közvetlenül a kari elé, tehát a floppy meghajtó mögé is beszerelni a ventit, hogy közelről kapja oldalra a hűtőt, de ez a megoldás sem hozott többet 5 foknál. Vajon mit csinálok rosszul?
Egyébként a cucc egy CM534-es házban van. Elöl, a proci magasságában is van egy befújó venti 880rpm-es fordulaton, hátul a proci mögött is egy 5V-ra szabályozott venti ? rpm-mel (12V-on 1300rpm a fordulatszáma, 5v-on kb. 600 rpm lehet, de ez csak tipp). A táp a ház kialakításának megfelelően a proci fölött van, a ventijének fordulatszáma 500-900rpm között változik terhelve.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv. -
madd dogg
senior tag
gyári ragasztóval nem ragadnak annyira, hogy melegíteni kelljen. Enyhe csavarás, és egyből leesik. Az átköltöztetéssel meg semmi gáz nincs, az S1 gpu felőli részét érdemes lemosni és új pasztát felvinni, a ramsüniket meg acetonnal vagy tiszta benzinnel lemosni, és 2oldalas ragasztó. Nem nagyon ront a hűtési teljesítményen. De ha fasza a gyári memóriahűtés az új kártyán, akkor nem is kell költöztetni, csak a bordát. A 3870-en én is a gyári memóriahűtést használom, 100x nagyobb felület, mint az a pár süni. Hát még a VRM...
-
Free04
tag
Sziasztok!
Valaki költöztette már át az S1-et másik VGA-ra?
Hogyan megvalósítható?
Az odáig ok h kicsavarom a csavarokat.
A sünik símán lejönnek? És hogy/mivel lehet őket visszavarázsolni a kártyára?
Van valami speciális ragasztó? (A4-es kétoldalas ragasztó nem ront a hűtésen?) -
madd dogg
senior tag
csak nehogy felcsavarozott állapotban akarja mozgatni azt a bordát a GPU-n
magyar szöveg nincs, és a képek is szarok, szóval a videó 1000x jobb mint a gyári utasítás! Vagy ha tudsz angolul nincs gáz. Én is azt bóklásztam...
-
Stirbi
addikt
válasz
nepszter1 #1573 üzenetére
hát reménykedj benne(max ha hibás kicserélteted) , egyébként én is jobbnak találom a turbo modulekat mint egy 12x12es ventit
nemtudom van e az s1 hez magyar leirás ,de ha a videot követed akkor nem lesz semi gondod , arra figyelj,h a ramokat takaritsd le rendesen, és fél percig nyomd a bordát,h rendesen rátapadjon , és amikor feltetted az s1 et akkor oldabol nézd meg ,h fel e fekszik teljes mértékben a gpu ra a hütö, ha nem akkor kézi erövel kicsit állits azon a talpon ameiken kell, én is azt tettem
, egyiket kicsit megkellett nyomnom,h szépen illeszkedjen a gpu hoz a hütö, a pasztát szépen kend el a gpu felületén(ha nem a gyárit fogod használni), nagyjábol ennyi
majd jelentkezz
-
G.I.JOE
senior tag
GPU VRM alapból 55 fokos, furmarkban meg felmegy 100-ra. Nem is 3D-zek inkább. Szarul van fent a borda? Frankón ráragadt pedig. A fenti 2-re, meg az alsó 3ra is. Igaz alulra is csak 1-et raktam, de előtte 2-vel is ezt csinálta! Kap légáramot. Mégis szarul feküdhet fel?
-
madd dogg
senior tag
ATI:
Radeon HD 4830/4850/4870, Radeon HD 38xx series, 36xx series, 2600, 2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1600, X1550, X1300 series
nVIDIA:
GeForce 9800GTX+, 9800GTX, 9800GT, 9600 GT, 8800GTS(G92), 8800GT, 8600, 8500, 8400, 7950GT, 7900, 7800, 7600, 7300, 6800, 6600 series (except 7X00 GS AGP)
-
madd dogg
senior tag
A turbo modul hangtalan, nekem az van, és 2db 8cm-es venti többet nyom mint egy 12-es.
-
Peti78
őstag
Hello
A 4850/70/90-nel kompatibilis vmelyik? Van valakinek, ha igen elég rá?
bye -
nepszter1
addikt
+ elveszik a garancia ha jól gondolom .
-
nepszter1
addikt
hát köszönöm nem is tűnik olyan bonyolultnak de gondolom van hozzá magyar leírás !
youtube ha ezt pontosan követem akkor semmi bajom nem lesz ?
meg aztmondjátok fölösleges venni turbo modoul-et elég egy 12x12 venti .. és azt hogyan raknám fel majd ?
mert valahol azt olvastam -24 fokot jelent a két kis pörgő
-
Stirbi
addikt
válasz
nepszter1 #1562 üzenetére
hi
tehát a gpu t és a ram okat édesanyád körömlakklemosolyával megtisztittod
ramsüniken van ragaszto, ha elöirás szerint teszed fel nem esnek le, tehát ez alatt az van értve h felhelyezed és fél percig nyomod az ujjaddal.
és a hütöt meg ,h fele fexik rendesen azt oldalbol megnézed fényfele forditva a vga -t.
és esetleg ha paszivban ugy 70fok felletti lenne a full load érték akkor ráteszel egy 12x12es ventit és kész
-
madd dogg
senior tag
sima tiszta benzin is jó, de ha gyógyszertárba bemész, ott kaphatsz ilyen lemosót. Acetonnal óvatosan, az mar. A ramsünikhez nem kell ragasztó, az aljukról lehúzol egy vékony papírt és ragadnak, DE! Előtte tisztítsd le a memóriákat, mert a gyári ragasztó a poros koszos felületen nem ragad, még a tisztáról is nagyon könnyen leesik. A zalman bordái annak idején a vf-700-nál 100x jobbak voltak. Továbbá semmiféle ragasztót nem használhatsz, csak erre a célra készítettet(pl a pillanatragasztó állítólag felmarja a memóriachipeket), de itt ph-n a vga hűtő totyikban egy srác árul A4-es kétoldalas ragasztót.
A bordát egyszerű feltenni, négy csavar az egész, meg kapsz két műanyag merevítőt is, de azok is elég egyértelműek. Továbbá ott van a felszerelési útmutató.
Én rajtahagytam a 3870-en a gyári memóriabordákat...
-
nepszter1
addikt
szeretnék venni egy ilyen vga hűtőt + turbo module . És még az a baj életembe nem szereleltem fel vga hűtőt
.youtube -n néztem videókat és nem is olyan bonyolult , de tényleg nem az ? +2kérdés
+ a sünikhez kapok ragasztót ? és csak felragasztom és annyi ? , meg hallotam hogy leesnek a sünik ez mennyire valószínű , vagy esetleg inkább vegyek külön süniket hozzá még?
+100% os alkoholt hol kapok ?
hogy le takarítsam a vga-t ?
-
madd dogg
senior tag
Na erre én sem számítottam. Turbo motyóval idle 33fok, full load (furmarkkal extreme burn) 52 fok. Gyári hangos hűtővel ez 39-40 és 65 fok volt
És ez teljesen hangtalan
-
madd dogg
senior tag
hehe megjött az új s1, újat küldtek, felraktam, tökéletes. Venti nélkül eddig idle 40 fok, 10 perc furmark után 73foknál kikapcsoltam a progit. Ennyi elég passzívan, Most jöhet a turbo modul
-
JirForce
csendes tag
Egy Xilence kék LED-es venti van rajta, ami a gyár szerint 21dB.
De szerintem több, kb. 30dB lehet. De még ez is jóval halkabb a gyárinál.
Az a jó benne, hogy mindenki eldöntheti hogy milyen ventit vesz rá, vagy mennyit.
Úgyhogy ha valaki erős hűtőt szeretne, ráadásul viszonylag olcsón,
én csak ajánlani tudom.
Ja, és látványnak sem utolsó.... -
JirForce
csendes tag
Helló mindenkinek!
Ma hozták meg az S1-emet.
egy Galaxy 9800 GT-n van aminek a GPU-ja 600Mhz-ről 700Mhz-re van húzva.
"alapjáraton" 53 fok volt gyárival, most pedig 42 (12 centis ventivel)
terhelve a FURMARK-kal:
gyári max 82 fok
S1 max 58 fok -
madd dogg
senior tag
Feladva a hűtő az OHS-nekl, telefonon érdeklődtem, kicserélik, 4 napon belül itt van. Kedvesek, segítőkészek. Ajánlani tudom őket
-
JirForce
csendes tag
Nem beszélve arról, ha a kicserélt hűtő is rossz...
(Azért ez a heat-pipe baj nem véletlen, hiszen valamiért nem 10 ropi az S1 SZERINTEM)
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Erről a hőcső problémáról már én is hallottam, és tessék, bejött. 3870-en van, alap órajelek, turbo modullal. Idle 43fok, szőrös fánk alatt 10 másodperc és 120fok, majd lekapcsol. 2x játszotta el, nem is gyötröm. Újra leszedtem, felraktam, igazítgattam, de semmi. Mindegy, újonnan vettem, megy vissza garanciába. :S
-
JirForce
csendes tag
Még egy kérdés:
Ha valaki megtudná mondani, hogy ennek az alkatrésznek mi a rendeltetése,
az jó lenne. Mert elképzelni sem tudom, ráadásul egyik képen se látszik
ahol a hűtő már fel van szerelve.
(a vonalkód alatti alkatrész)
http://images.ncix.com/forumimages/DC0DC287-103B-CF15-B5F79C5E155E8F0C.jpg
kösz! -
JirForce
csendes tag
Hát...
A GPU-t 600Mhz-ről 700Mhz-re terveztem.
A shadert pedig 1500-ról 1550-re tolom, vagy esetleg 1600-ra.
A hűtőt két okból veszem:
- Nagyobb hűtési teljesítmény
- És a lényeg, a csend miatt.
Tehát akkor ezek szerint a legjobb lesz, ha teszek rá egy 92mm-es légkavarót.
Biztos, ami biztos....
kösz! -
JirForce
csendes tag
Kösz pappen!
Már csak egy kérdésem volna.
Nevezetesen az, hogy a 900Mhz-ről 1100Mhz-re húzott ramoknak nem gond-e,
ha például nem fújja venti? Tehát hogy kell-e egyeltalán jelentős hűtésről gondoskodnom.
Azért kérdezem ezt, mert alapjáraton úgy tervezem, hogy nem hűtöm a kártyát ventivel.
A válaszokat előre is köszönöm! -
JirForce
csendes tag
Szevasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy mennyire masszívak az S1-hez adott RAM-bordák?
Mert én azt hallottam hogy könnyen leesnek...
Előrre is kösz! -
zseko
veterán
Szereltem a házamba egy 12cm-es ventit hátra (1400rpm, 68 cfm), és az eddigi 44/82 fokról lement a hőfok 38/66-ra (tehát kb. 15 fokot nyertem játék alatt). A szőrös fánk is 91 helyett csak max 82 fok.
Mondjuk kicsit átszerkesztettem (fűrésszel) a gépem belsejét is, így nem annyira zsúfolt.
Már csak a táppal kell csinálnom valamit.
-
Stirbi
addikt
üdv all fejlemény van
feltettem egy 12x12 es coolermasterventit az s1 emre 1200rpm 44cfm adatokal rendelkezik,
full load 42 fok , idle 30
venti nélkül isle 33-34 volt és full load 60
szerk: + hang 0
-
zseko
veterán
-
Stirbi
addikt
szia
,,Megreszeltem egy picit a szélét hogy jobban elférjen,,- sztem ekkor cseszted el.
nah szoval amugynekem ez a második s1 em pár honapja vetem egyet azt feltettem idle 33 fo kvotl de full load 85 lett 2 perc szörös fánk után. szal leszedtem és kidobtam, mert elötte 7 szer ujbol rátettem ,de semmi változás nemvolt, pedig fennfeküdt gpun rendesen ,annak sztem vmi hőcsöproblémája volt , és sztem a tiednek is ez lehet a gondja ,
esetleg még azt lesd meg h oldalbol nézd meg a gpu t a pci-e csatlakozoja felöl,h jol fen e fekszik agpu -n a hütö, lehet h nem fekszik fel rendesen
-
zseko
veterán
Egyszer le kellett vennem, mert leesett a legalsó memóriáról a borda, lehet akkor a paszta? Terheletlenül 43-45 között ingadozott amíg írtam a hozzászólást és neteztem, játék max 85 fok, de mint írtam szerintem nekem nem egy jól szellőző házam van. Majd ha alaplapot cserélek akkor lehet cserélek pasztát is, mert ezt a mostanit szerelni...
-
Stirbi
addikt
sziasztok
ma vettem egy accelero s1 et, eah4670-re feltettem megnéztem oldalbol és beszartam mert a hütö felülete nem feküdt fel a gpu-ra
(kb 0,5mm köz volt közte és a gpu közt) ,aztán lecsavaroztam,és lenyomtam egy kicsit a 4 talpát ,utána vissza a vga ra hütöt és jo lett , passzivban használom 60fok főlé nem megy szörös fánk alatt
ugye nem gond,h a hütö 4 talpát kicsit lejjebb,,hajlitottam(nyomtam),,? mivel csak ugy érintkezett teljes mértékben a gpu val hütö
-
Elképzelhető, hogy ott valami nincs rendben. Az a 44°C/90°C soknak tűnik. Nálam 40-44°C terheletlenül, de terhelve sem megy 70°C fölé (passzív) (1 óra CoD4 után).
A gyári leszabályzott venti 60/90°C-ot tudott (ráadásul mindezt még hangosan is), amit hamar megelégeltem. Jó döntés volt az S1, a házban meg simán elfér, még maradt 2,5cm. -
zseko
veterán
Üdv, tegnap vettem én is egy S1rev2 hűtőt a Sapphire HD3850-re. A legalsó memóriára macerás feltenni a bordát, nekem a hőcső mindig leverte, elég kevés hely van. Megreszeltem egy picit a szélét hogy jobban elférjen. Éppenhogy elfér a házamban, viszont alaplapot kell cserélnem, mert a mostani Asus lapban nem tudok a 4 sata-s eszközömből bedugni csak 2-t!! (azt is éppencsak úgy, ha az L alakú sata kábel van) Nagyon rosszul építették meg ezt az alaplapot (M2NPV-MX), az ide és a sata is a videókártya alatt van... Anno az ide kábelt is meg kellett "faragnom" hogy elférjen..
Kb. ugyanazt a hűtést hozza mint a gyári, a szőrös fánk progival a régi hűtéssel 42/86, az S1-el 44/90 a hőmérséklet. Csak a hang nem mindegy200 másodpercig járattam a progit. Leteszteltem egy rövidke, 10 perces F.E.A.R. játékkal, kb. 78-85 fok között ingadozott. Gondolom ha tennék rá még ventit is, mégjobb lenne. Egyébként a házam nem hiszem, hogy a legjobb szellőzésű.
Már csak a tápomat kell szétszedni, és lehalkítani a ventijét, mert most az lett a hangos
De ez a csönd (az eddigiekhez képest)... Isteni! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy "ősi" inno3D GeForce 6800 GT 256MB karim, arra szeretnék passzív hűtést .
Ahogy tájékozódtam a témában ez a kártya sajnos eléggé szeret melegedni, akár túlmelegedni is .
Az én kártyámra melyik AC hűtő jó az S1, vagy S2 ?
Érdekelne, hogy fizikailag (felszerelhetőség), és hőtechnikai szempontból is melyik jó az én kártyámra .
Ugyanis az AC honlapon, és itt a témaindító hozzászólásban ellentmondó adatok vannak .
A kártya nincs húzva, és játékokkal sincs terhelve .
Szerelt már közületek ilyen vagy hasonló kártyára ilyen hűtőt, mi a tapasztalat e téren ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
varsam
őstag
Üdv!
Gigabyte HD3870 karimra szeretnék Accelero S1r2-őt feltenni. Meg tudná mondani vki, hogy a kártya fém rögzítőjének a tetejétől pontosan mennyire lóg ki a hűtő?
Nem vagyok benne biztos h elférne-e a házamban.
Esetleg a borda végén lévő műanyagot le lehet szedni, hogy azzal is nyerjek pár milit? -
dy_nmq
aktív tag
Hi! beneveztem én is egy S1 rev2-be és hozzá egy szintén AC 12-centis ventibe. huzatlan állapotban a 9600GT olyan 34 fokos, 10 perc szörös fánk után felment 42-43-ra ugyhogy szerintem nagyon jól dolgozik. Viszont a ventivel volt egy kis gondom. ilyen a csatlakozoja. rádugtam 4pines pwm-es system fan-ra az alaplapon de meg se moccant a venti
. rádugtam sima 3pines-re ott megy szépen. fordulatszámot viszont sehol sem mutat. valakinek valami ötlet?
-
Sziasztok!
Na én is végre rászántam magam egy Accelero S1 rev.2-re. Sapphire HD4850 Dual-ra tettem rá és teljesen hanyatt estem. Idle-ben ugyan csak 3-4 fok csökkenést tapasztaltam (40-42 fok), viszont full load (GPU stress kb. 25 percig) esetén a gyári hűtővel 83 fokos volt a GPU, ezzel viszont csak 65-66 fokra melegedett...
Egy 12 cm-es venti hűti kb. 1000-es fordulaton, úgyhogy szinte hangtalan
Nagyon meg vagyok elégedve vele -
kiske13
tag
Sziasztok.
A gyári paszta használható, vagy ajánlatos kicserélni?
Nekem túl keménynek tűnik. -
apollo12
veterán
helo fiuk akinek Accelero S1 Rev. 2 je van légyszi mérje le hogy mennyire log ki a videokártyárol 8800 séria vagy 9600 seria 9800 szeria
mert nem tom hogy be fér -
dugomc
tag
sziasztok. valaki tudna segiteni rászereltem a hűtésemre egy 12es ventit és az alaplapi system fan aljatba dugtam. de csak 450-500as fordulattal megy. Hogy tudnám felgyorsitani?
-
Hege1234
addikt
csáó érdeklődnék hogy ez a passzív hűtő rámegy e az én galaxy 7300gt-mre pci-es
előre is köszi a választ -
vargalex
félisten
válasz
hibavissza #1517 üzenetére
Akkor félreértettem! Azt hittem az S2-ről gondolod, hogy Turbo Module-val ajánlott.
-
hibavissza
veterán
válasz
vargalex #1516 üzenetére
http://www.arctic-cooling.com/catalog/images/spec_sheet_acceleros_turbomodule.pdf
*cooled with Turbo Module
Az igazság mindig a csillag után, vagy az apró betűben van. Sajnos az Artic nem gyárt passzív hűtőt a 4xxx-es ATI szériákra. Valószínűleg a nyákon lévő magot kiszolgáló egységek alul méretezettek és így túlmelegszenek. Sztem.
-
vargalex
félisten
válasz
hibavissza #1515 üzenetére
Hi!
Hol olvastad azt, hogy Turbo Modul-al ajánlja a gyártó? Ha a spec. sheet-et nézed, az közös az Accelero S1-el. Az S2-n nem valószínű, hogy jók a furat távolságok!
-
hibavissza
veterán
Köszi a segítséget!
Tipikus láma vagyok, áttanulmányoztam a termék oldalát, és ott a 4xxx szériákra csak Turbo Modul-al ajánlja a gyártó. Akkor ez a gond, két 8-as venti elég sok levegőt szállít (erre nem találtam adatot), ezt kiváltani egy ventivel elég nehéz. Két 8-as 1500-on legalább 55CFM, ezt a 12-es venti legalább 1800-as fordszámon tudja hozni. Ez pedig sok, 1000 felett már van hang...
Elképzelhető, hogy jobban járok egy Twin Turboval? A gyári sugárhajtómű 30/55-ön tartja, nem szeretnék neki 50/80-at, mivel gondolom nem véletlenül akarja ilyen hűvösen tartani a gyártó....
Bocs az eszmefuttatásért, cáfolatot kérek! -
vargalex
félisten
válasz
hibavissza #1512 üzenetére
Az S2 nem kompatibilis a 4830-al.
-
Henker2
addikt
válasz
hibavissza #1512 üzenetére
Jó az S1. A 12-es venti meg csak előny. Nagyobb lapátok => több légszállitás kis hang mellett.
-
hibavissza
veterán
válasz
Henker2 #1511 üzenetére
Köszi! Sejtettem, hogy ezek is hangosak, némi tapasztalat azt mondatja velem, hogy ami 1000 fölé megy az már hangos, alatta viszont csak lehel. A twin turbot is szidják a hangja miatt...
Nem játszok sokat, bár ez is inkább az általában kategória. Azon gondolkozom, ha már nem tudom passzívan használni, akkor egy s2+12-es venti nem ésszerűbb? -
Henker2
addikt
válasz
hibavissza #1510 üzenetére
Üdv! Ha sokat gémelsz, akkor minden képpen tegyél rá ventit. Minimum egy 8cm-eset. Nekem a twin turbo-t nem ajánlották. Nekem egy 88GT-n, és 88GTS G92-esen volt anno. Inkább egy 8 vagy 12-es ventit tegyél rá.
Én azt javaslom
-
hibavissza
veterán
Hi!
4830-nak passzívban elegendő lehet? A twin turbo hangereje vajon milyen?
THX -
Monolith
tag
Semmit nem kellett barkácsolni, csak a hőcsövek felőli ram süti felragasztásnál kell kicsit figyelni, éppen hogy elfér a hőcső alatt, de ez azt hiszem a ref kariknál is így van. Lényeg, hogy azt kicsit eltolva kell felrakni ne érjen hozzá a csőhöz. Nekem külön tetszett hogy a gyári vrm borda is maradhatott, elfér a hűtő alatt. Sokaktól olvastam, hogy a ram sütik nehezen ragadnak, nálam ez nem így volt, erőltetés nélkül megmaradtak a helyükön, és azóta is ott vannak, igaz előtte áttöröltem a felületet alkohollal.
-
Monolith
tag
A gyári hűtő tényleg jól hűtött nálam 38-56 fok között mozgott automatikusan szabályzott ventivel, de fix 20%-nál sem ment feljebb 70-nél, viszont nekem mindenképp hangos volt. Accelero és 5v-ról működő Coolermaster ventivel most az idle 33-35 fok szokott lenni terhelésnél meg marad 50 fok körül a kártya, ezt nem is lépi át igazából csak a GPUCaps-es teszteknél, de az meg nem a valóság, szintetikus teszt, amúgy a gyárival ilyenkor nem állt meg 80 foknál az Accelero meg simán tartja 70 fok alatt. Ja és így hangtalan lett a cucc, persze ez attól függ milyen ventit barkácsolsz rá, nálam a házam egyik ventije lett befogva erre.
-
válasz
Monolith #1500 üzenetére
Hali!
Köszönöm szépen az infót. Majd tudnál dobni adatokat a hőmérsékletről, illetve véleményt a zajról? Csak azért kérdezem, mert a gyári hűtője se túl hangos számomra és a hőfokok sem borzasztóak (44 - 67 fok terheléstől függően), viszont ha ehhez képest jelentős javulás van hőmérsékletben, illetve "zajtalan" lesz az Acceleroval a kártya, akkor lehet, hogy beruháznék egy ilyen hűtésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair HXi Series HX1500i 1500W 80 PLUS Platinum Tápegység INGYEN FOXPOST
- be quiet! Dark Rock Pro TR4 INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS TUF Gaming TF120 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest