- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
Hi!
Akkor szerelhetek megint... faxa
10000??? omg miez vmi explorer.exe... -
Kloss
őstag
Hali!
Én minden műanyagot lebontottam róla, mert a GPU-n lévő ront a hűtésen, a többi meg felesleges.
Kis csavarhúzóval kitekered a csavarokat, úgy le tudod szedni a műanyagot. Ha már feltetted, akkor le kell szedni, csak úgy tudod megcsinálni.
Rivatuner tudja, de az is megeszik 10000 körül -
Horvi
őstag
Hali!
Én is tegnap szereltem be a gépembe az S1 Rev. 2t. Mondjuk volt egy kis gond vele mert az alaplaphoz közelebbi műanyag díszléc (jobb szó nem jut eszembe rá) belelógott az alaplapi kis hűtőventibe szal az le kellett róla kapni de amúgy semmi más gond nem volt vele. A kérdésem az lenne h ti azt a műanyag vmi h szedtétek le róla? Énis próbáltam csak aztán nem akartam feszegetni a dolgot. Bár most még nincs a cuccon venti de ha majd teszek rá lehet h télleg nem a műanyagra kéne fújatni a levegőt. Ha van a leszedéshez vmi trükk szívesen veszem az ötleteket. Előre is köszike...
A másik dolog h tud vki olyan progit amivel lehet mérni a proci meg a gpu hőmérsékletét és be lehet rakni system tray ikonba? Mert most egyelőre az everest van de azért 17 320 K memóriahasználat nem ér nekem ennyit. Vmi olyan kéne ami kevesebb erősforrást eszik mégis végzi a dolgát...
-
Kloss
őstag
válasz
Sziszifeca #1196 üzenetére
Nekem egy Glacialtech Silent Blade II van rajta, 12V.on 900-at pörög, hangtalan és így max 52-53 fokig melegszik a GPU (650MHz-en fut, 730-on se megy 55 fok fölé)
Az 1db 12-es szerintem jobb választás, halkabb és légszállítása is elegendő.
Ja, én levakartam a trutyit róla és felpolíroztam, mert hosszirányú bordákat éreztem a GPU-val érintkező réz felületen. Most már babapopsi simaságú -
Sziszifeca
őstag
-
Kloss
őstag
válasz
Sziszifeca #1194 üzenetére
Na ja, amikor megvettem, nekem se tetszett rajta az a műanyag, itt olvastam a korábbi hsz-ek között, hogy felesleges.
-
Kloss
őstag
válasz
Sziszifeca #1192 üzenetére
Szia!
Nem hülyeség, én leszedtem. Viszont szét kell szerelned hozzá, hogy le tudd venni
Inkább a panelra jusson levegő, mint a műanyagra. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Most lettem egy AC S1 rev.2 tulajdonosa, és 60 foknál terhelve nem nagyon megy feljebb a hőmérséklet. És ami tuti jól mutatja a hőmérsékletet annak EZT ajánlom.
Olyan kérdésem lenne, hogy ti leszedtétek az AC-ről azt a műanyagot ami a GPU-nál van?
Ha leszedném mégjobban hűtene nem, mert oda így nem megy levegő. Vagy hülyeség?Valaki?
-
Kloss
őstag
válasz
Picturemaker #1190 üzenetére
Jó döntés volt
-
Picturemaker
őstag
Helló!
Az S1 mellett döntöttem. Már fel is szereltem.
A gyári hűtő is elég jól hűtött (az is AC, a Gpu-z szerint 43/59 C /tíz perc tesz/), csak nekem kicsit hangos volt.
Vettem hozzá egy "Turbo modult", full fordulaton (1500) tök csendes.
A hőmérséklet így 35/53 szintén csak tíz perc teszt alatt.Jó nagy vas. Kilóg a hűtőbordából annyi a kártya tetején,
ha kellően meleg lesz akkor tudok rajta grillezni. -
Kloss
őstag
válasz
Picturemaker #1188 üzenetére
Hali!
Nekem az S1-el van tapasztalatom. Nos, a mérete vetekszik egy MTV1-es tetőantennáéval
, ebből következően elég jól hűt, pláne ha van rajta egy 12cm-es ventilátor.
Azonban az előnye rögtön a hátrányává is válhat, hiszen elég nagy helyet kíván. Ha elfér a gépedben, akkor ebben biztosan nem fogsz csalódni. Az általad linkelt tesztben a második helyen az S1 áll, a Twin Turbo 6 fokkal lemaradva, ami nem kevés, főleg ha tuningolni is akarsz.
A Twin Turbo-t nem ismerem, de szerintem nagyon jó kis hűtő lehet az is, az AC-nek elég jók a hűtői. Egy Freezer 7 Pro van a gépemben, halk és jól hűt, csak a 4GHz felé közeledve már kevés, alatta azonban csendesen végzi a dolgát. -
Picturemaker
őstag
Üdv!
9800GT-re akarok hűtőt venni és az Accelero S1 Rev. 2 és a Accelero TWIN TURBO között kellene döntenem.
Valakinek esetleg tapasztalata a két hűtővel?
Kell a nagyobb a 9800GT-hez?Egy VGA hűtős tesztet találtam, hátha érdekel valakit:
-
Mankó
veterán
Meg jött a kártya és a boltban rászerkesztették az S1-et is. Kapott egy 5V-on szaladgáló 12es ventit is. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire igazak az Everest hőfokai? Most hogy csak a prime szaladgál alapon 46-50 fokokat ír a vid.karira. Amikor összeraktam a gépet 42 fokokat írt rá nyitott háznál, de a borda még kéz meleg sem volt.
Rosszul leszek, ha ezzel a dög bordával is gond lesz a játékok alatt. -
t-shirt
veterán
semmi
-
-
_az
senior tag
hi
tapasztalt kollégák segítségét kérném.
ez a dög nem egy fel a 4850emre. ugyanis a hőcső útjában van a ramsüni!
ilyennel ki találkozott? ráadásul sapphire 4850 és referencia.kérdés:
1.kapható-e olyan kis ramborda, amely felett elfér a heatpipe?
2.kell-e egyáltalán ramborda ezekhez a kártyákhoz?3.ugye a voltage reg. hűtését magunknak kell megoldani. azt néztem, hogy 1 ramsüni lefedi pont a felét a 8 db-nak. próbálta valaki a 8 db-ot 2 ramsünivel lefedni? elég lehet, ha egyszerre 4 chip melegíti?
4.kell egyáltalán hűteni a voltage reg-et?köszi!
-
Mankó
veterán
Úgy néz ki megoldódik a helyzet, mivel azon a 4850en, amit rendelek, már eleve van a VRM-en borda. Úgy hogy a rendelés már el is ment az S1-re is. Majd még 1-2 halk ventit kell választani a cumóra.
Ti mit ajánlotok, ami halk is, nem eszement drága és megfelelő is lenne a célra? -
Mankó
veterán
Hát nem tudom mitévő legyek, mivel a gfx chillát sem találtam valami jó megoldásnak. Mégiscsak Accelero kellene, de hogy hogy fogjuk ezt felrakni?
Esetleg ha felteszik a bordát rá és a vrm-re nem tesznek semmit, akkor utólag ezt pótolhatom szerelés nélkül., vagy csak úgy ha leszedem a feltett bordát? -
Mankó
veterán
Akinek Accelero Twin Turbo-ja van, megtudja mondani, hogy mennyire hangosak a ventik?
Kicsit elidegenített ez a dolog, hogy a Vrm-et meg kell hűteni plusz bordákka. Az AC-t a bolttal rakatom fel, ahol veszem, hogy a gari ne vesszen el, de ők ezt biztosan nem fogják tudni, + azt se vennék jó néven ha belebeszélnék. :S
Esetleg más, jobb hűtési megoldás? -
Mankó
veterán
HI!
Holnap rendelnék egy Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler kártyát, s a gyárit szeretném lecserélni egy Accelero S1 Rev. 2-re + Dual Slot coolerrel.
Elég lesz-e ez a hűtés, kell-e valamit trükközni feltétele során, illetve milyen pozitívumokat, negatívumokat tudtuk felhozni ezzel a párossal kapcsolatban? Esetleg ha nem jó, akkor másik alternatíva?Előre is hálás thx a válaszért!
-
aneda
senior tag
Meg tudná valaki mondani/mérni felül mennyire lóg le a kártyáról egy AC Accelero?
Esetleg hogy milyen hosszú egy 9600GT? -
Grisák
tag
válasz
LordAxwell #1164 üzenetére
Ha ezeket a hőmérsékleteket tudod tartani nem fogja rövidíteni az élettartamát.
Élettartam szempontjából szerintem rosszabb a ref. hűtő alapórajelen, mint egy twin turbo emelt órajelekkel. -
LordAxwell
senior tag
Hú bocsi elnéztem a topik nevét, de azért válaszolhattok még.
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Ha a HD 4850em gpu órajelét 700ra felhuzom a memóriát 1100ra és ugy játszok, ugye nemfog hamarabb tönkremenni a vga a húzás miatt?
A hűtő rajta Accelero Twin Turbo, alapon a vga 41fokon van és a ventik szinte nem is forognak az a kemény benne, 11rpmHajtva 50fok fölé nem megy a vga és a ventik 1000rpm en forognak.
-
Grisák
tag
válasz
hoffman_ #1118 üzenetére
Nah, én is vettem egy s1 a 4870-re, és ilyen fet bordák voltak hozzá.(mint itt)
Az a baj, hogy a 70-esnél egy sorban vannak a fetek mint itt (a maszatos kis kockák)
Nem úgy mint az 50-esnél egy tömbben mint itt (a fekete kockák) Ezért rambordát sem tehetek rá.Nekem ezzel az a nagy problémám, hogy mivel egy vonalban vannak nagyon kicsi a tapadási/hőátadási felület, és épphogy nem esnek le, még a gyári megoldásnál is rosszabb a fet hűtés. (Most 90°C fölé megy játék közben, a FurMark-ot meg 115°C-nál leállítottam)
Hogy tudnám hatékonyabban hűteni? -
Danecay
addikt
Értem!
Akkor fel tudom, úgy szerelni a hűtést, hogy a gyári keret is a helyén marad. Már csak azért is mert le van ragasztva matricával, így kevésbé állna fent a sérülés lehetősége, mármint a matrica sérülésére gondolok. Arra gondoltam, ha így is kivitelezhető a szerelés, akkor a szerelés idejére celluxal a nyákhoz ragasztom a keretet, ellendarabot, tartókonzolt, kinek, hogy tetszik, hogy véletlenül se essen le és szakadjon el a matrica. Szerintetek?
-
pappen
tag
válasz
Danecay #1157 üzenetére
Szia!
Ha nem nagy baj, válaszolok én. Elég nehéz lenne a hűtő felől, a lamellák között betekerni a csavarokat. Ezért a hűtő felőli oldalon levő felfogatásban van a menet, és a nyák hátoldala felől tekered bele a csavarokat.
Szerk.: Nem is jutott eszembe visszatenni a gyári keretet, majd egyszer kipróbálom, ártani biztos nem árt. Egyébként a gyári is így van felszerelve.
Üdv.
-
-
BemAnyó
senior tag
-
pappen
tag
válasz
Henker2 #1152 üzenetére
Szia!
Legegyszerűbben gyorskötözővel, vagy kábelkötözővel. Én is ezeket használtam.
Ez a turbo modul. Gyári ventilátorok.Üdv.
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Vettem egy 88GT-t! S1-es hűtő van rajta! Hogy tudok erre egy 12-es ventit felrakni?
És mi ez a Turbo Modul?
Köszi a válaszokat! -
Danecay
addikt
Hi All!
Vásároltam egy nem referenciahűtéses Gainward HD4850-es VGA-t. Hajaz a GS hűtésére de nem olyan, pontosabban ILYET
Eredetileg sima referenciahűtéses kártyát akartam venni, de ezt küldték helyette ugyan abban az árban. Mivel ref. kártyát akartam vásárolni közben vettem hozzá egy Accelero S1 Rev2 hűtés amit most fel is szeretnék szerelni. Az igazság, hogy ezzel a fajta gyári hűtőjével sem olyan rossz a helyzet mert IDLE állapotban 43-45 C a hőmérséklete, terhelés után 58, volt, igaz csak kb. 10 percig toltam a COD4-et. No a lényeg, hogy le szeretném cserélni a hűtést ha már időközben megvettem az S1-et, csakhogy a gyári hűtés le van plombázva.Jól jönne valami jó ötlet, hogy miképpen lehetne sérülésmentesen eltávolítani, mert nem lenne jó kidobni az ablakon a 3 év garanciát. Továbbá a VRM-ek és környékük kicssit át van alakítva a ref. kártyáékéhoz képes, de ez állítólag a Gainward-nál megszokott jlenség. Remélem jó alkatrészeket fogok majd lehűteni, de ha valaki rakott már fel S1-et ilyen elrendezésű kártyára, annak szívesen fogadnám a segítségét.
Még egy kérdés. A VGA hátoldalán lévő tartókonzol, ellendarab, tartozéka az S1-nek vagy sem?
A segítséget előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
Elöttem szóló rátapintott a lényegre: 12cm-es ventillátort kell rátenni, ennek legegyszerübb módja, ha kötegelővel teszed fel (blinder).
A pwm-re hogy kell-e ilyen esetben bordát rakni, azt nem tudom, ha lehet mérni a hőfokait, akkor ezt ki lehet totózni..ha nem elég a venti, akkor teszel rá pl Zalman memóriasünit és megnézed úgy is (ára nem veszélyes, kb 1000 Ft körül mozog egy 8db-os csomag) -
szacsee
nagyúr
Üdv mennyire jók G92 GTS-hez az S1-ek?
-
hoffman_
nagyúr
#1133 Valaki?
-
Hyena
senior tag
Sajnos a hutes nem hasznalhato 4870-es Ati kartyan (bar sokan probalkoznak vele, jomagamat is beleertve) , mert nem huti a feszultsegszabalyozo tranzisztorokat, ami miatt hamarosan D601-es hibaval elmegy a kep terheles alatt.
Elvileg a Accelero Twin Turbo hasznalhato hozza amely dokumentaltan is huti a fesz szabalyzokat is.
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166
Valaki probalta esetleg? -
Steve-0
őstag
Hi szerintetek melyiket vegyem?
Sapphire HD3850-ra (AGP) lesz egy CM RC331 házban 2 db 12cm ventivel.AC S1 Rev2+Turbo Modul (bontatlan)
Thermalright HR-03+12cm hűtő (használt)üdv.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Arpsoft #1130 üzenetére
Az én 8800GT nem ref felépítésű, de annyi felfogatási pont van ezen a hűtőn mint égen a csillag, simán ráment, persze ez nem jelenti az hogy neked is tuti jó lessz, amikor én vettem annyira hiánycikk volt hogy nem lett volna gond elpasszolni annyiért amennyiért vettem, most gondolom már nem kapkodnak utánna annyian
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Nemrég már jártam itt, és újfent egy kérdéssel jelentkeznék... Eddig fel sem merült bennem, hogy elfér-e a házamban ez a dög. Tudom, hogy a méretek 138(L) x 215(W) x 33(H) mm, de így sem vagyok biztos. A PCI-express sín végtől, vagyis ahol a kártya ténylegesen kezdődik, onnan a kártya még +11cm(durván...) és még egy maximum 5-6cm az, ami nem okozna gondot... Az egész ház ~19cm széles.
Ez csak elég nem?És ami nagyon fontos, és nem is tudtam se megnézni, se utánaolvasni... Milyen magas ez az egész tákolmány a nyáktól mérve, ha van rajta egy 12cm-es venti???
-
Arpsoft
tag
Szerintetek rámenne az Accelero S1 egy ilyen kártyára? És befér egy CM Elite 331-es házba?
-
Bordoi
őstag
Valóban barkács megoldás, viszont akinek nincs Turbó modul, egy 9 vagy 12cm-es ventilátorral is megtudja hűteni, halkan és hatékonyan.
én is azért tettem fel a 2db 12cm.es ventit, mert bemagyaráztam magamnak, hogy biztos forró fejű a 8800GT. Ennek ellenére most is 37 fokos. -
paulka
tag
Köszi a válaszokat, én is 12-es ventivel próbáltam ki, de az olyan kókány jelleget ad az egésznek
-
paulka
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van valakinek tapasztalata a Turbo moduleról? -
cbr688
senior tag
komolyan mondom szobrot állítok a az accelero s1-emnek,29 fokon tartja idleben a 4850-em
,és én még azt hittem a rivatunerrel beállított 70%-os fanspeed mellett az 55 fok baromi jó...hál istennek tévedtem!!!
,a memóriáknak a legrosszabb,szegények 39 fokon főnek
(gpu-z-vel mértem,de a kezemet sem égeti meg,nemúgy mint a ref. hűtés)
sztem három féle hűtés kellene a karikra,mint választható lehetőség...víz,accelero s1,sima kis passzív(vagy kicsi de erős,kis házakba),nagyon kellemeset csalódtam benne -
hoffman_
nagyúr
Nah pont ez az aminek nem örülök
De köszönöm
De akkor nem értem ezt a videót
(2:35-2:37)
Ezek RAM-sünik lennének? Ha igen, akkor azzal se lenne bajom.
(köszönöm a felvilágosítást am, alapból el voltam tévedve ezek szerint)
-
m4rc!
őstag
-
Bordoi
őstag
válasz
hoffman_ #1110 üzenetére
Csak részben tudok neked válaszolni, mert én a napokban tettem fel egy S1 rev2-őt egy 8800GT-re.
A ram sünik nem leesős fajták, nagyon jól ragadnak. Mondjuk előtte a ramokat alkohollal letakarítottam.
8db. ram süni és egy hosszabb borda van a FET-ekhez+az ATI kártyákhoz a lemez.
Én 2db 12cm-es ventit tettem fel, biztos ami ziher.
Idle 40 fok, sok óra COD4 után sem megy 45 fölé.
A kártyát az előző tulaja vízzel sem tudta sokkal jobban hűteni, beszéltem vele és 2-3 fokkal volt alatta. -
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Kövezzetek meg, mint a 25000-ik hülye tagot, aki ezt kérdezni
Mindezek után leszögezném, hogy átolvastam a fórumot. Sőt az eglsz guglit meg yútúbot is átrágtam AC S1 és 4850 témában. És tudom, hogy a hivatalos honlapon fent van kari a support listán. De irtó paranoyás vagyok
Van valaki, aki ilyen párost használ? Ha igen pár pici kérdésem lenne...
Ugyebár ő itt a hőn szeretett vga-nk
Nahmost a duplán keretezett a legfélőbb terület. Nem a 4870 GDDR5-je, de azért...
Láttam PH!-n az összes ilyen jellegű írást, és barkácsoltak többnyire mindenhol. Ha veszek egy rev 2-őt, nem szeretnék ettől tartani. Mellékelnek hozzá nekem kellő süniket?A másik az, hogy most ugye alapból egy böhöm réz(?)lemez(féle) van a hűtő alatt, a hőfelvételt segítve. Ha S1 lesz, akkor az ne csak a GPU-t hűtse, hanem az egész karit. Ezzel nem lesz gondom ugye?
És még egy ici-pici... A RAM hűtés(a potyogástól eltekintve) jól műxik, ha megvan támogatva az egész egy 120as ventivel?
Szóval tömören: RAM, VRM hűtés és globális hűtés...?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A kérdésem hogy befér az accelero s1 rev2 egy "normál" házba? Lemértem ,18 cm széles a házam és egy x1950xtx -re szeretném rászerelni.Mennyivel érne túl a vidkari nyákján?Köszi
-
m4rc!
őstag
Különböző karikkal kompatibilisek: AC S1 rev. 1, AC S1 rev. 2. Nézd meg a képeket is, ott is látszanak a különbségek.
-
mexel
veterán
Mi a különbség az S1 rev1 és rev2 között? 8800gt-re és 9600gt-re jó az S1? Ha jól olvastam igen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR
- ÚJ! ÚJSZERŰ! HASZNÁLT! PROCESSZOR HŰTŐK - 800ft-tól.
- Eladó 1250W/1800W/2000W Tápegységek próbagaranciával! Posta ok!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NF-A12x25 PWM Chromax
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest