- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Jövő héten tervezek enni a Galaxy 8800GT-mre valami kemény, de csendes hűtést.
Az érdekelne, hogy szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb?
Az S1 nagyon esélyes, de itt van az az új Coolink Chilla is ami jó lehet, illetve az új Artic Cooling Extreme!
Szerintetek melyik lenne a lgjobb teljesítményű? És melyik al leghalkabb?????
-
ádika86
aktív tag
Üdv! Lenne egy kérdésem:
Mi a különbség a rev1-es és a rev2-es S1-es között? Mert én azt hittem, hogy az, hogy a rev2-es már fullosan kompatibilis a g92-es nvidia kártyákkal. Találtam ITT S1-et, írtam nekik, de azt válaszolták, hogy jelenleg a rev1-est tudják csak beszerezni az új típus március végén lesz elérhető. Egy nagyker nem tudja a rev2-est beszerezni? Itt PH-n meg már állítólag lehet kapni aprók között?! Most akkor hogy van ez, mert ha megnézitek a linket, ott írja a kompatibilitásnál, hogy 8800gt és 8800gts(g92). Nem értem valaki magyarázza elköszi.
-
vbbb
őstag
Istenkém...boltos képben volt! S1 helyett hozott x1-et...áááá...nem hiszem el!
Mint később kiderült nincs is s1 a listáján, most kereshetek jó áron a neten.... -
smiti
veterán
Lecseréltem a ventit egy 1000 RPM-es 120 mm-es Revoltec ventire, az eredmény magáért beszél:[link]
-
dzsóbácsi
aktív tag
Yeeee!!!
Bevált a 12es venti!!
Ati Toolal 48ra ment fel 15 perc alatt,remélem az emeltfeszes tuningot is bírni fogja nyáron, 35 C.-ban..
-
dzsóbácsi
aktív tag
Köszi mindenkinek srácok!!
Csak nézegettem a teszteket, sőt van "itt" PH.-n is egy Logout-os írás /Ideális párosítás 8800GT+Ac.S1/ és ott mindenhol jóval kevesebb hőfokokat kaptak passzív-ban is..Ezért gondoltam, hogy nálam valami nem stimmel
Hülye kérdés: Ha kivágom a 12es ventit a keretéből, akkor ugye nagyobb területet fúj be??
-
Speed®
titán
válasz
moongoose #675 üzenetére
Speed(R) elég hamar továbbadta Sárpacnak
Sünik leesése ellen a legjobb védelem: fordított elrendezésű házikó.
Ha a vidkari GPUs oldala van felfelé, nem potyog semmi sehová.
Van jópár olyan ház, ami így lett kivitelezve. És szvsz jobb is.dzsóbácsi
Zárt házban kis huzatban passzívan ~100Wnyi hőt kell eldolgoznia. Mit vártál?
Ha ráteszel egy 800rpm körüli 12es ventit, 50 fok alá tolod 1.1VModdal is.
A pasztázás ha jól csináltad nem sokat befolyásol már az eredményen.
Amúgy túl sok jelentőséget tulajdonítanak a pasztáknak egyesek.. -
moongoose
őstag
válasz
dzsóbácsi #679 üzenetére
STG-1..miért költitek a pénzt ilyen drága holmikra.
A mezei fehér szilikonzsír is épp olyan jó,mint ez...
Az árából már meglenne egy noctua 12-es fele.
Persze ha ingyen volt akkor nem szóltam.
A gyári trutyi amit rátettek,nagyon jó lett volna.
A 12-es ventit rárakod és megoldódnak a melegedési problémák.
Nálam 20-30 fokot segített a gyári hűtőhöz képest,és csend volt.
A leghangosabb dolog anno a gépemben, a hdd volt. -
törölt tag
válasz
dzsóbácsi #676 üzenetére
Passzív S1-nél ne tuningolj, mert elszáll a VRM, és a GPU is. Csak alapórajelnél lehet passzívan használni 8800GT-nél a hűtőt. Mutass olyan passzív hűtőt, ami lehűt egy GT-t. Nincs. Az S1 az egyetlen, de ajánlott minimum egy 8cm-es venti rá, de egy ultrahalk 12-es, pl. egy Noctua tökéletes. Az olyan szinten hangtalan, hogy egy vinyó is hangosabb nála, és rengeteget segít a hőleadásban. Egy jobb 12-es venti kb. 20 fokot fog segíteni, anno nekem idle 35 fok, terhelve 43 fok körül ment, még durva vmod mellett sem melegedett 50 fok fölé, csak akkor, ah 6 voltra szabályoztam a ventit 1.35 voltnál, akkor is 57 körül dolgozgatott.
Passzívan sehol semelyik VGA-t nem javasolnak tuningolni. Sőt, csak akkor lehet passzív bordával használni, ha normálisan átszellőztetett, ház van, ahol elég jelentős légáramlat van.
ehhet minimum 4 12cm-es házhűtő kell, különben nem fog megvalósulni. -
dzsóbácsi
aktív tag
Köszi!
VRM-ekre is tettem bordákat, ugyanis VMOD-ra készülök
A házam CM-690..igaz az oldalsó venti nincs fenn, de az alsó azért fúj be némi friss levegőt..remélem..
Akkor nincs mese, hamarosan jön a vent..a paszta, ami egyébként nem gyári, hanem STG-1 mennyi idő után "áll be"?..Lehet, hogy ott sem érintkeznek rendesen a felületek??
-
Skizz
addikt
válasz
dzsóbácsi #676 üzenetére
Passzív üzemmódban, és zárt, esetleg szellőzetlen házban hamar el fog durrani az a VGA, nincs ami hűtse a VRM-eket, RAM-okat, egyéb finomságokat, a GPU pedig csak szimplán felforr 3D-ben... Így erősen ajánlott némi házszellőzés kialakítása, de legfőképp egy 12cm-es ventilátor beizzítása a bordára, akár leszabályozva.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!.
Néhány órája sikerült nagynehezen felszerelnem egy S1-et a VGA-mra../G92gt/..
Egyből el is indítottam egy ATI Tool-t, de csalódnom kellett: néhány perc után a mag felment 67 C-ra.Normális ez?..Igaz teljesen pesszív a cucc, zárt házban, de azt hittem azért jobb eredményt kapok..
Egy 12-es venti max. 4-5 fokot segítene, sztem valamit elcseszhettem a felszerelésnél
..
Nincs ötletetek, hogy mi lehet a baj?? -
moongoose
őstag
Nem tré!
Megfelel bőven ami rajta van.Ha memsünit raktok fel,tudom javasolni a hőpisztolyos megoldást.
Rányomjátok a sünit a memre,és hőpisztollyal oldalról megfogatjátok.
Biztos,hogy nem fog leesni,és gariztatáskor eltávolítható úgy,hogy nem sérül semmi.
Én ezzel dolgozok,ha valamit rögzíteni szertnék.
Jelenleg a hdd-n van egy 12cm-es venti, ilyen módszerrel.
Rányomom a hdd tetejére a ventit és hőpisztollyal megfogatom 4 oldalról.
A memókat hasonló módon rögzítettem anno az s1-en is.
Azóta Speed(R) kollegánál teljesít szolgálatot.
Biztos megoldás. -
tzimash
őstag
megjött végre az S1
tényleg annyira tré az a paszta ami rajta van gyárilag?
érdemes lecserélni, mondjuk zalman-féle fehérre? (nem tudom a pontos nevét)
meg van még itthon ilyen fecskendőben lévő ezüst is, az van ráirva, hogy Shin-EtsuMicrosi.
ez jóféle vajon? -
smiti
veterán
Nekem nem kellett külön venni mert mindíg van itthon, de egyébként minden gyógyszertárban lehet kapni alkoholt , egy kicsit tudsz spórolni rajta ha viszel magaddal üveget. Pasztát meg nem adnak a hűtőhöz csak amit rákennek a gyárban, de a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes ezeket a gyári kenőcsöket letakarítani, csak amikor én csináltam akkor még nem volt meg a silver 5 pasztám
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Jaja, van egy nagyon halk 120-as venti rajta ahogy mondtam, 1000Rpm-es és így a hőmérséklet megeggyezik a gyári ventijével csak semmi hanga sincs.
Ja és a gyári venti kábelét lehuztam, ezt a ventit meg 2 befőztesgumival fogadtam rá.
Fogok rá venni vmi 1600Rpm körüli ventit, mert így tudom hőmérsékltre automatikusan szabályoztatni a SpeedFannal, mert ha a venti 800-on pörög, idle 45 fok a GPU.
Tehát így sokkal olcsóbb és tuti marad a gari is, meg nem kell annyit szerelni.
Ha érdekel holnap dobok fel képet is a "mű"-ről.
Ezek közül fogok választani:
-Thermaltake A1926 ThunderBlade 12cm
-Thermaltake A2329D 12cm Silent Cat 16dBA
-Thermaltake A2346D i Flash 12cm
-Coolink 12cm COOLSWIF1202B
-Noctua 12 cm 1200rpm NF121200
-
Drizzt
nagyúr
-
smiti
veterán
A gyári pasztának nevezett valamit szinte egy mozdulattal letöröltem egy kis alkohollal megspékelt vattakorongal.Az öntapadós sünikkel csak annyi gond volt hogy nem akartak a memón maradni, de egy nagyon pici paszta megoldotta a problémát, a feliratokkal nem tudom mennyire lesz gáz, mert már amikor a gyári hűtőt levettem már akkor sem látszódott egyik-másik chip-en
-
Drizzt
nagyúr
Az alkohol részt ki lehet valamivel váltani(hajós rum jó lösz rá?
)? Illetve a gyári dzsuva nagyon rossz? Eléggé minimál szerelést szeretnék nyomni. Akkor a memóval már megnyugtattál, hogy nem kell szenvedni a tisztításával.
És az öntapadós sünivel nincsen olyan gond, hogy lekoptatja a ram feliratát, ha esetleg kéne vinni gariztatni a cuccost?
-
smiti
veterán
Igazad van, nem részleteztem ki miért 20 perc
Ebben benne van a gép szét és összeszerelése a hűtővel bűvészkedés és az előlapi panel bekötözgetése, valamint 2* kínlódtam a ventivel mert az elsőre felrakott ventit nem tudtam rákötni a panelra
A memók teljesen szárazak voltak nem is igazán érte szerintem az a kék párnácska ami a gyári hűtőn volt
A gyári trutyit meg lesikáltam tiszta alkohollal mert nem sok jóval kecsegtetett, de valszeg az AC pasztáját is le fogom szedni és újra pasztázom Arctic Silver 5-el
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Mivel én is beléptem a club-ba egy Inno 8800 GT-re applikált Arctic cooling accelero s1-el megosztanám a tapasztalataimat veletek.
A hűtőt nekik köszönhetem:Bird Computer
A hűtő felszerelése nem tartott sokáig, kb. 20 percet vett igénybe, nem volt nehéz én azt mondanám.
Jöjjön néhány kép:
a kiindulási alap
Inno3D 8800 GT
lemeztelenítve
accelero s1-elA hőmérsékletek:
GPU 45 °C (113 °F)
GPU memória 37 °C (99 °F)
GPU környezete 39 °C (102 °F)
mindez egy 503 RPM-en forgó 92 mm-es ventivel
Full terhelés közben:GPU 60 °C (140 °F)
GPU memória 52 °C (126 °F)
GPU környezete 51 °C (124 °F)
A gyári hűtővel 58-->82 °C között változott, gondolom nem kell bemutatnom milyen hangerő mellett. -
vbbb
őstag
Thx!
12cm-es lesz.
-
vbbb
őstag
Melyik az optimális megoldás s1-re?
2db 12cm venti
2db 8cm venti
1db 12cm venti -
Pubszon
veterán
Nem, hanem a gyári ventilátort kikötöm (kihuzom a csatiját), és teszek alá egy 120-as ventit amit ráadásul szabályozni is tudok.
Sztem ez a legtutibb, ráadásul marad a gari meg nem kell szerelni se annyit.
De mind ez holnap válik el mikor lessz nállam egy 120-as venti és kipróbálom, ha jobban hűt mint a gyári akkor lessz ez a megoldás. -
Drizzt
nagyúr
Van ez a kép a karidról. Enyém is ugyanilyen. Az a fekete hátul ott maradhat nyugodtan, igaz? A borda, ami a kártya végénél van.
-
Skizz
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Sziasztok, holnap lesz egy ilyen hűtőm, a kérdés: korábbi pasztát a gpu-ról is muszáj eltávolítani? Van erről valami képes részletes how-to, hogy a kártyát hogyan szereljem meg? És még az lenne fontos kérdés, hogy a turbo modulnak van-e értelme? Passzívan szeretném inkább hajtani(úgy olcsóbb
).
-
Pubszon
veterán
Hali.
Ha egy S1-et felrakok egy (Inno) 8800GT-re, akkor a hűtő tetelje milyen távolságra lessz az alaplaptól vagy PCI foglalattól?
-
hokitojas
csendes tag
Hello!
köszi
nem tuningolni akarom.minél halkabb hűtést akarok rá de nem melegedjen.
de az AC honlapján azt irják h jo rá.akkor nem értem. -
törölt tag
válasz
hokitojas #630 üzenetére
a 8800gts320-ra egyetlen alternatív hűtő létezik, a HR-03Plus.
Az S1 nem jó, mivel máshol vannak a furatok a GPU körül. A G80 furattávolság majd 1cm-el szélesebb. Lehűtené, ha fel lehetne építeni a kártyádra. De vagy csak barkácsmódszerrel tudod, vagy marad a HR-03Plus. -
hokitojas
csendes tag
Hello!
Van egy 8800GTS 320Mb-s vga és arra milyen hütö lenne a legjobb h hütsön is meg halk is legyen.néztem a AC S1-es hűtőt. Szerintetek milyen?Ki mit tud rola, h hűt??
elöre is köszi -
arpeen2
senior tag
Sapphire 3870-est elvisz egy AC S1 passzív módban, ha a kari nincs húzva ? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?
-
kariad
senior tag
Hi!
Nálam is van egy eladó Link akit persze érdekel!
-
csusza`
senior tag
S1 rev. 1-et nagyon barbár módon lehet ráfabrikálni egy 2900pro@XT-re?
-
jodamester
tag
Nem vagyok S1 tulaj(sőt egyelőre 8800-se), de nemrég olvastam egy külföldi fórumon, ahol egy csávó lelkendezik 8800gt+S1 kombóról: [link]
+.05vGPU voltmoddal-740/1800/1030 órajeleken+negyed órás atitool artifact scan: 53fokos gpu és mindez passzívan! 3 házventije volt; 2 db 92 mm elöl, és 1 db 120mm hátul (ami kifelé fújja a levegőt). A házban vákumot kell kelteni; nagyobb legyen a levegőt kifelé fújó ventik(k) hatásfoka, mint a befelé fújóké. Ezzel a módszerrel elvileg passzívan is jobb lesz a vga hűtés hatásfoka. Persze a linken részletesebben olvasható a teszt.
Úgynézki megfelelő ház szellőztetés nélkül hiába a jó vga hűtés.. -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Accelero S1+12-es venti kombinációjánál a venti a kártyára fújja a levegőt, vagy fordítva??/8800gt/ -
ádika86
aktív tag
sziasztok! nem tudjátok, hogy az új s1-et hol lehet beszerválni? [link]
-
Plutor
aktív tag
Magicomp
itt lehet rendelni turbo modult.
-
Plutor
aktív tag
Hali!
valakinek van s1 rev 2-s hűtője amit 3850-n használ.
érdekelne adnak-e hozzá fet hűtőt. -
Speed®
titán
Az emelt fesz miatt jobban melegszik és sajna a 88GTben nincs az Ati powerplayhez hasonló megoldás. 2Dben is változatlan órajel/fesz van.
Jók a hőmérsékletek, a ház hűtésének variálásával nyerhetsz még pár fokot. Mert ugye nem mindegy hány fokos levegőt fúj a 12es a bordára -
ImI87
őstag
Hello!
Rászereltem az S1-et a Galaxy GT-re, de nem az lett amire számítottam.
Az S1-re egy 1200-as Noctua ventit tettem, pont a kártya közepére.
A karit emelt fesszel használom, és 700/1750/2100on megy.eredeti Coolermaster hűtés:
idle: 45 fok
3dmark06 load: 74 fok
crysis full load: 81fokS1+ 12cm Noctua 1200as fordulaton:
idle: 46 fok
3dmark06 load: 61 fok
crysis full load: 65fokA hőmérsékleteket a Rivatuner 2.06-tal mértem.
Az oké, hogy full load hozott -15 fokot, de idle semmi sem változott, ezért eléggé
csalódott vagyok.Mennyire számít, hogy hova szereltema ventit az S1-en? Akienek van tuti tippje légyszi adjon tanácsot! Még annyit tehetek, hogy lecserélem az eredeti pasztát, és teszek rá valami komolyat, hátha számít valamit.
S1 tulajok! Normális ez így, és az emelt fesz miatt miatt meleg ennyira idle is, vagy valami nem úgy működik, mint ahogy kéne?
Köszi
ImI
-
Horvi
őstag
Köszi szépen mindenkinek a helpet. Végülis venti van itthon szal h teszek rá vagy sem az majd még elválik. Pénzembe már nem fog kerülni csak a borda.
-
sinci
tag
válasz
moongoose #609 üzenetére
Én a halk dolgok híve vagyok!
Bizony én is, ezért mennek 5V-on a ventik.
Nem olyan mindegy annak a magnak,hogy 55 vagy 66 fokon dolgozik?
Csak az a baj, hogy mi a VRM-ről beszéltünk és ha megnézed az 1 ventis képet ott látszik bizony, hogy 96 fokos 3-4 perc elteltével, arra nem is merek gondolni, hogy mennyi lenne mondjuk 30 perc múlva, nem szeretném ha megolvadna a kártya, én ilyen vagyok, inkább rakok rá mégegy ventit, 5V-on úgy sincs hangja jóformán, de persze ez kártyafüggő is erre a 2900Pro-ra kell ami nekem van, egy 8800Gt-re már lehet elég 1 venti is.
-
moongoose
őstag
Én a halk dolgok híve vagyok!
Nem olyan mindegy annak a magnak,hogy 55 vagy 66 fokon dolgozik?
Amíg nem éri el a kritikus küszöböt,addíg a működőképessége garantált.
Valószínüleg nem fogod 80 évig tesztelni a kártyát,hogy megállapítsd, 1 ventivel 60 év alatt szállt el, 2-vel megérte a 80-at.
Én raktam a samsung 120-as Hdd-re egy 12-es ventit 7 volton üzemeltetve.
Aztán egyszer leszedtem mert máshová kellett.
Azóta nem hűti semmi.
Lehűtve volt 32 fokos, e nélkül 36.
Azóta is üzemel.
Ne bonyolódjatok bele, ilyen apróságokba,mert én már megjártam ezt az utat.
Hűtöttem mindent, amit csak lehetett.
Aztán azóta rájöttem,minek.
Amit kell hűteni, azt kell hűteni de csak annyira,hogy működjön.
A többi, idő,energia és pénzkidobás. -
Horvi
őstag
Hát a 7600GS nemhiszem h csúcskártyának számít szal akkor marad az 1 venti.
-
Horvi
őstag
Hali!
Jha énis 7600ra akarom tenni. Meg ha veszek erősebb karit akkor arra is jó legyen. Ha passzívan is elbírja akkor pláne jó mert gondoltam h ha nem megy rendesen passzívban akkor csapok rá egy 12-es silentbladet aztán hadd menjen. Amugy télleg a bordára hogy mennek rá a ventik? Szal elfér 2db 12-es? Vagy csak 1 db 12-es? Vagy ráfér 2db 8-as? Vki homályosítsom majd fel pls.
Ill másik kérdés. A GlacialTech Northpole 1100 az mien hűtő? Mert elvileg a glacialtech jó ventiket csinál. Vkinek van vmien tapasztalata a cuccal? Köszike
bb -
Horvi
őstag
Hali!
PCIE-s a karim szal akkor még választási lehetőségem is maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest