- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Sobriety #2311 üzenetére
Kénytelen vagyok használni. A notebookomon valami nem stimmel Linux alatt. CSAK az Ubuntu 13.10 működött rajta stabilan. Még Debian alatt is összeomlik a xorg, ha engedélyezem a dpm-et. Most ez nincs beállítva és kézzel állítom a ventilátor sebességét három fokozatban. Ezt csak a Gnome alatt tudom megtenni egy shell extension-nel. Olyan hangos a notebook mint egy hajszárító. Jövő héten elugrok vele szervizbe és kitisztíttatom, de nem számítok javulásra a problémát illetőleg. Ez volt az első/utolsó Sony notebookom és kész.
Amikor a low fokozatban van a sebesség, nincs semmi gond, halk a gép. Nézhetek videót a Youtube-ról vagy lejátszóban, csinálhatok bármit. Ha a Chrome vagy az FF került elő, akkor 6-7 komoly weblap már instabillá teszi a rendszert (ilyenkor már összeomolhat) ha többet megnyitok, akkor mindenképpen összeomlik. Nagy ritkán ki tudok menekülni tty-re, de nem tudom újraindítani az x-et semmilyen paranccsal, mint ahogyan kilőni sem. Mindig reboot lesz a vége.
Szóval Gnome és kész. Egyébként is nagyon kézre áll és szép, a gép bőven elbírja.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Sobriety #2311 üzenetére
A csak WM-ek nem lettek felsorolva, így a kérdést úgy veszem hogy mi a különbség ha nem támogatott DE-t használsz (pl. unity)
A támogatottakat a disztró packager-jei csomagolják, hivatalos tárolóba kerülnek a csomagok. Azokat ellenőrzik. Hibák rövid időn belül javításra kerülnek. Ha valami probléma van, írhatsz a fórumra.
A nem hivatalosakat AUR -ból tudod felrakni, amit -valaki- előkészít. Itt ha van hiba nem kötelessége javítani, vagy válaszol, vagy nem. Itt előjön az alapvető AUR sajátosság, azaz nem mindegy ki a készítő. Ha újabb verziók lennének elérhetőek nem tudni azokat mikor teszi be. Alőfordul hogy soha, bár DE-k esetében nem hiszem hogy ilyen előfordul. Max csúszás. Fórumon nem biztos hogy kapsz, vagy rövid időn belül választ. Unity-t nézve pl. sokszor nem tudják megoldani hogy xy dolog működjön.
Szerk.: Ha puszta WM vs. DE-t nézünk, akkor az mondható el, hogy az utóbbi esetében rengeteg dolgot out-of-the-box megkapsz, míg előbbi esetén mindent neked kell megcsinálni. Tény, hogy ezeket ha nem akarsz változtatni csak egyszer kell beállítani, megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest