Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fritz Teufel

addikt

válasz Sobriety #2311 üzenetére

Kénytelen vagyok használni. A notebookomon valami nem stimmel Linux alatt. CSAK az Ubuntu 13.10 működött rajta stabilan. Még Debian alatt is összeomlik a xorg, ha engedélyezem a dpm-et. Most ez nincs beállítva és kézzel állítom a ventilátor sebességét három fokozatban. Ezt csak a Gnome alatt tudom megtenni egy shell extension-nel. Olyan hangos a notebook mint egy hajszárító. Jövő héten elugrok vele szervizbe és kitisztíttatom, de nem számítok javulásra a problémát illetőleg. Ez volt az első/utolsó Sony notebookom és kész.

Amikor a low fokozatban van a sebesség, nincs semmi gond, halk a gép. Nézhetek videót a Youtube-ról vagy lejátszóban, csinálhatok bármit. Ha a Chrome vagy az FF került elő, akkor 6-7 komoly weblap már instabillá teszi a rendszert (ilyenkor már összeomolhat) ha többet megnyitok, akkor mindenképpen összeomlik. Nagy ritkán ki tudok menekülni tty-re, de nem tudom újraindítani az x-et semmilyen paranccsal, mint ahogyan kilőni sem. Mindig reboot lesz a vége.

Szóval Gnome és kész. Egyébként is nagyon kézre áll és szép, a gép bőven elbírja.

• BoB

Topikgazda

válasz Sobriety #2311 üzenetére

A csak WM-ek nem lettek felsorolva, így a kérdést úgy veszem hogy mi a különbség ha nem támogatott DE-t használsz (pl. unity)

A támogatottakat a disztró packager-jei csomagolják, hivatalos tárolóba kerülnek a csomagok. Azokat ellenőrzik. Hibák rövid időn belül javításra kerülnek. Ha valami probléma van, írhatsz a fórumra.

A nem hivatalosakat AUR -ból tudod felrakni, amit -valaki- előkészít. Itt ha van hiba nem kötelessége javítani, vagy válaszol, vagy nem. Itt előjön az alapvető AUR sajátosság, azaz nem mindegy ki a készítő. Ha újabb verziók lennének elérhetőek nem tudni azokat mikor teszi be. Alőfordul hogy soha, bár DE-k esetében nem hiszem hogy ilyen előfordul. Max csúszás. Fórumon nem biztos hogy kapsz, vagy rövid időn belül választ. Unity-t nézve pl. sokszor nem tudják megoldani hogy xy dolog működjön.

Szerk.: Ha puszta WM vs. DE-t nézünk, akkor az mondható el, hogy az utóbbi esetében rengeteg dolgot out-of-the-box megkapsz, míg előbbi esetén mindent neked kell megcsinálni. Tény, hogy ezeket ha nem akarsz változtatni csak egyszer kell beállítani, megcsinálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés