Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flow
senior tag
Tényleg nem láttam még én sem (bár kisvárosban laktunk) 3 szoba+nagyszobánál kisebb kertes házat kint... Lakást igen, ott volt kisebb szobaszámmal is. Társasházakról nem tudok nyilatkozni, gondolom egy nagyobb városban lehetnek, bár tényleg nem jellenző. Vagy pontosan itt mire gondolsz?
Heti 120-140 font/fő? Az nagyon sok szvsz... bár megint megjegyzem, nagy(obb)városi árakban nem vagyok otthon. Mi csak szobát béreltünk, de gyakorlatilag egy egész házat, ami úgy nézett kit, hogy fejenként hetente 50-60L. Tehát ha öten voltunk a házban (4 szobás) is megállt összesen 300fontban. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha nem is feketén, de legalább szürkén adta ki a tulaj az ingatlant...
Ha 120-140 font/hét/ház-at értettél alatta, az nagyon jó ár.
Amúgy általában meg szoktak érni többszobás házat többen kivenni, mert a /fő összeg olcsóbbra jön ki.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Balinov
titán
Sokaz,nem? Daft.ie-nek van UK aloldala,nézz esetleg ott is körül.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Kegab
csendes tag
Természetesen arra gondoltam, amire először Te is. Lakásra, nem házra. Ezért sokallom ezt a heti összeget.
Mivel Brighton eléggé nagy, ezért feltételezem, hogy vannak olyan háztömbök, amikben 2 szobás lakások is vannak... kezdésnek egy ilyet szeretnénk, pontosabban ennek az egyik szobáját.Tehát a bérleti díj - amit ez a srác mondott - 120-140 L /hét/szoba.
-
Flow
senior tag
válasz MegalodonS #3357 üzenetére
1200Ł-ot kevesled /hó egy peremkerületben fekvő házért? Tudom, hogy pl Londonban el vannak szállva az árak, de azért ez sem kevés...
-
Balinov
titán
persze,az nem is kérdés...igazából most kecóval vagyunk meglőve,nem tudom eldönteni,fixre keressek most hosszabb távra valami normálisbbat,vagy először a hostel utáni időkre valami 1-2 hónapos rentet,átmenetileg.azt ha mindkettőnknek van melója,mehet a studio flat..
1 kérdés: megyek 2 interjúra,az egyik egy gépgyártó/beszerző,permament,a másik I*M,11month contract...melyiket? szivem a másodikhoz huz,de az a kérdés,hogy mi lesz 11 hónap után,kicsit elbizonytalanít és az elsőhöz húzok.Majd jól megkrédezem az agencyt,hogy 11 hónap után mi a stájsz
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
na,ilyen recommendation nekünk sincs ám. Erre a megoldás (mármint lakásbérlési referenciára) talán az,hogy flat/house share-kat keresel.
-
Bondi
tag
Kegab: szerintem rezsivel együtt egyáltalán nem sok az a bérleti díj. (Akartam írni, hogy keress vissza a témában, vagy kérdezd Megalodont, de ő már megerősített. ) Ez nem nagyvárostól függ, délen egyszerűen horribilisek a bérleti díjak, még Londonban is olcsóbban kijössz. Amikor én arrafelé délen dolgoztam egy farmon, a legközelebbi falucska méretű kisvárosban 400-500 font körül voltak a két-háromszobás házak, plusz rezsi. Három éve...
Az agyamra megy, hogy az új fórumban nem lehet kikapcsolni ezeket a hülye grafikus szmájlikat, ha hozzászólok.
[ Szerkesztve ]
-
MegalodonS
őstag
Southamptoni lakas arak :
szoba: 280-300Font/ho (osszes szamlaval ,kb 2x3m - 3x4m szobak)
one bedroom flat : 450-700Font/ho(minimum 120 Font Council Tax + kozuzemi szamlak)
2-3 szobas 580 - 900Font/ho (minimum 140 Font Council Tax + kozuzemi szamlak)
Lakasok kertes ovezetben 980 Font/ho-tol.... tobb ezer font de ez mar ugy sem erdekel minket.(minimum 180 Font Council Tax + kozuzemi szamlak)
-
Flow
senior tag
válasz MegalodonS #3371 üzenetére
Most már végképp nem értelek. Miért csodálkoztál akkor azon, h nálunk 240-400 font körül jött ki egy szoba (attól függően, hogy 1 vagy két ember lakott benne)
-
Flow
senior tag
válasz MegalodonS #3374 üzenetére
London?
[ Szerkesztve ]
-
pH érték
aktív tag
Vannak közületek olyanok akik Skóciában élnek?
-
Bondi
tag
A családnak, akiknél voltam, vittem anno őrölt pirospaprikát.
Kibontja, néz rám csodálkozva, hogy mi lehet az:
"Coffee"?
Mondom nem, red pepper, de csak csodálkozik tovább.
"Some kind of spice?"
Utólag nem kérdeztem rá, hogy mire használták fel.
Odakint ez tényleg ismeretlen?Nem ismeretlen, itt is ugyanúgy lehet kapni a fűszerek között paprika néven. Azt nem tudom, mennyi köze van az otthonihoz, de majd belekóstolok egyszer a konyhán. =)
(Nejlonzacskóban vitted legalább, ahogy otthon illik? )
Más: a kérdés talán furcsa lesz, de nem tudja vki, hogy Mo-ra mennyi szeszt lehet nekünk innen bevinni?
[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
Holnap végre a levegőbe emelkedik a vasmadár és reméljük egészen Gatwickig meg sem áll!!!
A végső úticél pedig Guildford. Szobánk már lett intézve, számlát is nyitunk szombaton ha minden igaz.Öltöny mennyire kell odakint? Állásinterjúkhoz meg ilyenek? Nyilván nem vice-presidentnek mennénk egy sima érettségivel... Haver mondta látott bankba pénztárosi melót, na például oda se tudom, hogy kellhetne-e, de helyem pakolni már kurvára nincs az a baj
[ Szerkesztve ]
-
PaladiN
aktív tag
válasz Rommel6600 #3382 üzenetére
Na szasztok eltévedt vándorok!
Nemtom ki emlékszik még rám, de most úgy néz ki ismét kitoljuk a taligát angliába...
Nincs mese. Mo-on megélni talán még lehet, de hogy öregkorra csak az a választási lehetőség marad hogy vagy felkopik az ember álla, vagy nem fizeti ki a rezsit az is biztos. Mivel drága szüleimnek nem sikerült felérni a miniszteri posztok egyikéig így a protekciót is kizárhattam a lehetőségek közül. Marad a már annyit szidott és mégis oly vonzó anglia.Válaszolva a kérdésre: Mindenképpen vigyél magaddal öltönyt!!! És minden állásinterjúra azt vedd fel! Még a takarítóihoz is! A banki állásokhoz szükség van a már meglévő work permitre (a bankban keményfejű emberkék ülnek lemaradva úgy 20 évvel), tehát én nem azzal kezdenék, bár lehet hogy neked menne anélkül is. (A barátosném bankban dolgozott itthon és kint is oda szeretett volna menni, meg fog is alighanem. Postai dolgozóként fejezte be.)
Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.
-
Bondi
tag
válasz oritomi1 #3381 üzenetére
Gondolom ami nem számít kereskedelmi mennyiségnek
1-2 üvegből nem lehet gond.
Más kérdés hogy mennyit fognak belőlle leakasztani a szemfüles "csomagosok"Akkor azt kéne kideríteni, hogy mi számít „kereskedelmi mennyiségnek". Egyetlen hordónyi angol sört akartam volna hazaküldetni. Cirka negyven liter. Csak sajnos azóta már nem árulja hordós kiszerelésben az üzem.
-
Bondi
tag
válasz Rommel6600 #3382 üzenetére
Öltöny mennyire kell odakint?
Paladint csak megerősíteni tudom. Ha nem fér be, akkor hozzad csak a nadrágot (inget, nyakkendőt, cipőt), zakót (inget, nyakkendőt, cipőt... ) meg majd veszel itt.
Egyébként kb. 100 fonttól lehet kapni teljes öltönyt. -
Rommel6600
őstag
válasz PaladiN #3383 üzenetére
Aha, értem, akkor mindenképp bezsúfolom, köszi!
A bankos melót haver mondta, és azt mondta, hogy őt az ő angoljával már felvették volna... Tudtommal neki sincs ilyenje, ő is hasonló cipőben jár mint mi csak neki már van állandó kertész melója. Hogy más kell e hozzá azt nem tom, még annyit mondott ,hogy 7fontot fizet óránként. De nem is ringatom magam az ilyenekben, majd ha kimegyünk meglátjuk mi lesz. Az biztos, ha lehetőségem lesz rá akár bankba is elmegyek dolgozni aztán legfeljebb elküldenek... -
SzalaiG
addikt
Hali!
Boxiék?
-
bandus
veterán
sziasztok!
ahogy sétáltam hazafelé mamámtól, valahogy eszembe jutott, hogy el kéne menni londonba
a repülőjegy szerencsére manapság már nem tétel, de érdekelne, hogy nagyjából mennyibe fájhat egy egy hetes kinntartózkodás?
amit én ott csinálnék:
- laknék (nem 5 csillagos szállodára gondoltam, egy barátságos motel is megteszi, vagy ha léteznek ott még fogadók, szobával az emeleten, nekem az megfelel)
- ennék, innék
- főbb nevezetességek megnézéseha úgy jön össze, akkor még idén nyáron, ha nem úgy, akkor jövőre.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Rommel6600
őstag
Üdvözlet Guildfordból
Minden jó, pénteken szerencsésen megérkeztünk, szoba megvan egész tűrhető, a környék is relatíve jó, és közel is van a belváros (max 10 perc gyalog).
Épp cv-ket kezdtünk el gyártani, mert a mai naptól végre tudunk melót keresni, remélem találunk is.
Sok szerencsét azoknak akik hasonló cipőben járnak -
Lavves
tag
Villámkérdés:
Ha elvileg 12:00-kor száll le a gépem Lutonban,
elérném onnan a 12:40-es National Express járatot?
Outside terminalról indul. Legrosszabb esetben mennyi idő
oda elverekedni magam? -
oritomi1
csendes tag
válasz Balinov #3399 üzenetére
Az is lexus,nem?
Mellesleg nem tudja valaki hogyha kocsival osztrák-német-belga-francia autópályán megyek akkor milyen díjfizetési kötelezettségeim vannak?
Az osztrákról tudok (cca. 7€)
Vagy esetleg valami bejáratott útvonalat ha valaki tudna.GPS tervezett,de hát ki tudja mire jó.Másik kérdés:Az Ír topikban feszegették a torrent-net korlátozás részt.
Az uk-ban is van ilyen?
Elsősorban a virgin érdekelne,ha esetleg valakinek lenne ilyen irányú tapasztalata.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest