- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Aktív témák
-
elemke
tag
Sziasztok szeretném megkérdezni, hogy van e olyan dolog, program.... Amivel meg todom nézni, hogy milyen függő vagy legalább is milyen volt és hogy főzött rom van rajta vagy eredeti (SGS 2).. Előre is köszönöm.
-
Celtis
veterán
Tudtok olyan képnézegetőt, amelyik ICS-en teljes képernyőn tud megleníteni képet? Tehát az alsó státuszsor helyét is kihasználja.
Biztosan lehetséges, mert a youtube player például tudja ezt.
-
logarithm
őstag
Hali
Nem tudjátok véletlen, vagy nem véletlen, hogy az spb mobile shell 3D-t esetleg fogják e frissíteni manapság?
Nagyon szeretem, de ráférne valami újítás már, és nem találtam róla semmilyen infót. -
randras
veterán
-
Balinov
titán
Tudtok olyan magyar vagy kulfoldi oldalt, ami kifejezetten androidos alkalmazasokkal, jatekokkal foglalkozik? Ajanlok, tesztek, top 10, stb
Koszi
B -
xSide
őstag
válasz
cintula187 #42291 üzenetére
Először ne a widgetet rakd ki, hanem az alkalmazást nyisd meg és ott adj hozzá a My Webcam-hoz új "kamerát"...
-
xSide
őstag
válasz
Narxis #42284 üzenetére
Persze az előrejelzés és aktuális helyzet teljesen más...
A foreca tapasztalatok szerint megbízható, igaz az appja kicsit esetlen és pont az adatai miatt kap jó értékelést(#42285) S_xperia_S: akár a play-ről is, bár nem ez a fő funkciója
- Worldscope Webcams (de ehhez külön le kell tölteni a widgetet)
- World WebcamsSaját kameraként egy képfájl url címét kell megadni (itt mondjuk a radarét)...
-
Jarod1
veterán
tudt valaki valami windgetet ami a wifi hotspot ot kirakja?
-
Narxis
nagyúr
"Mivel az msn-ben lévő foreca 4 óránként frissíti az adatokat"
Ezt nem tudtam. Nyilván a jelenlegi idő nem annyira fontos de ha ott is mást mutat akkor, hogy bízzak meg a holnapi előrejelzésében? Ennek a foreca-nak van appja és elég jó értékeléseket kapott magyar felhasználóktól, kipróbálom.
-
xSide
őstag
válasz
Narxis #42269 üzenetére
Mivel az msn-ben lévő foreca 4 óránként frissíti az adatokat (még a weboldalán is), ezért ha tudni akarom milyen az idő kinézek az ablakon (megoldás a google-ra állítani és kikapcsolni a hőérzet mutatását)...
Egyébként mikor rendkívűli időjárás van aktiválom a "saját" időképes radar widgetem és tudom mire számíthatok a köv órákban (most csak a láthatóság miatt méreteztem ekkorára)!
-
Narxis
nagyúr
válasz
S e t h #42280 üzenetére
Pillanatnyi időkép és előrejelzés alapján szoktam keresni. Azért ha 2-3 órája zúg az eső, akkor nem azt várja az ember, hogy az időjárás app tudomást se vesz róla.
Amúgy ha normális widgetje lenne akkor csak ezt használnám: Link
Csilivili animációk helyett ezt kellene erőltetni.
-
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
Kakumix
senior tag
-
canniball
nagyúr
válasz
fatal` #42259 üzenetére
"...próbáld meg a Wifi Managert. Nem tudom, hogy tud e ilyet, vagy, hogy működik e Android 2.x alatt."
Requires Android: 1.6 and up - Akkor gondolom működik. Köszönöm a tippet, ha nem lesz valami fix megoldás megpróbálom."Address reservation."
Az én routeremben (talán a kora okán) sajna nincs ilyen.gatto_!
"...ne kelljen az FTP progiban mindig beállítgatnom az ip címet, hanem csak elmentettem és kész."
Pont ez kéne nekem is.BDave!
Egyetlen IP-címes opciót találtam: Wi-Fi beállítások-> Speciális-> Statikus IP-cím használata. Ez természetesen csak akkor állítható ha csatlakozva vagyok, de mivel (számomra legalábbis úgy tűnik) nem az adott hálózat tulajdonságaihoz kötődő menüpontban van én úgy értelmezem hogy ez általános beállítás (tehát máshol nem fog működni a wifi, mivel nyilván más lesz az átjáró, DNS etc.). Vagy rosszul gondolom és ilyenkor csak az adott hálózathoz párosítja ezeket az adatokat?Syl!
"Negyedszer írom be a commentet és nem jelenik meg (rios error)!"
Én ilyenkor csak nyomok egy vissza gombot a FF-nak és ott van minden amit beírtam, nem kell újra bepötyögni. Hosszabb kommentek írásánál kifejezetten idegkímélő lehetőség. -
Tyer
őstag
válasz
elmouse #42272 üzenetére
Köszi, zsir.
FPlayer sajna nem megy 2.1-en, mort-om volt, még béta verzios, tetszett amugy de TTPod-ra cseréltem.
Most feltettem a Player Pro-t, egyelöre tetszik, de lehet ki fogom probálni, összehasonlitani a Mort-tal. Amugy annak van egy nagy elönye, hogy értesitösávbol léptethetö -
Syl
nagyúr
Mi a f**sz! Negyedszer írom be a commentet és nem jelenik meg (rios error)!
(#42268) Tyer
Ilyenre, csak nem ennyiértLeginkább ingyé. Ezért a deviantarton nézelődök. Már találtam is párat.
-
elmouse
aktív tag
Mappa alapú zenelejátszáshoz ajánlom a MortPlayer-t ill. a beszédes nevű Folder Player-t.
-
BDave
őstag
válasz
canniball #42239 üzenetére
Elvileg a Wifi beállításoknál egy felcsatlakoztatott hálózaton belül be tudod állítani, hogy milyen IP-címen működjön a teló.
42243 Richee11: Nincs, én is kerestem. Esetleg Palmary widget, nézd meg!
-
Narxis
nagyúr
Volt ez az esti vihar és az alapján kukáztam egy csomó időjárás appot. a Fancy widget msn-re állítva kicsit pontatlan volt. Lehetséges vihart írt még 2 óra felhőszakadás szintű esőnél is. A Weather Channel volt a legpontosabb, óramű pontossággal jelzett és a hőmérséklet is jó volt, csak elég bénának érzem az appját. Az AccuWeather leszerepelt, nem is jelzett semmi esőt, folyamatosan felhős de száraz időt mutatott. A WeatherBug volt még elég közel a valósághoz, de régen én úgy tapasztaltam, hogy az előrejelzései pontatlanok, még másnapra is.
-
xSide
őstag
válasz
gatto_ #42265 üzenetére
Ezért szeretem a dropbox-ot, a minap töröltem és most visszaállítással újra elérhető
Ryder1: a Fancy Widget-et javaslom több okból, számomra legfontosabb például, hogy a beállításaiban van a billentyűzár feloldásakor i frissítés. Ezáltal nem frissítget a háttérben!!
Másik oka a pntosság, illetve nálam a Palmary-val (szintén csak akkor frissít, ha megnyitom) remekül együtt dolgozik, mivel egy helyről származnak az adataik (foreca).
Működése nálam:
- widget fancy óra és 4x1 (go launcherben átméretezve 2x2-re) aktuális helyzet
- időjárás előrejelző oldalon klikk középre nyilik a Palmary -
gatto_
senior tag
Valakinek nincs meg tényleg a TV24 műsorújság program 1.1.1-es verziója, ami az utolsó frissítés előtti? Írtam már a fejlesztőknek a nyári időszámításos anomáliámról, de nem reagálnak. Ha valaki megszánna megköszönném...
-
-
Styleboy
tag
Üdv mindenkinek.
Az lenne a problémám, hogy adott egy telefon ami Full HD-ban is tud rögzíteni, és jelenleg egy 32Gb-os kártya is van hozzá. A problémám viszont az lenne hogy kb 12perctől hosszabb anyagot nem tudok rögzíteni,mert azt írja ki hogy 2gb-os korlát van. A kérdésem az lenne hogy meg lehet ezt a problémát valahogyan kerülni, vagy orvosolni.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
gatto_
senior tag
válasz
fatal` #42256 üzenetére
Routerban max MAC címhez tudsz rendelni IP címet, amit szintén a DHCP fog kiosztani (mindig ugyanazt).
Arra gondoltam. Én otthon így állítottam be, hogy a File Expert FTP megosztásához ne kelljen az FTP progiban mindig beállítgatnom az ip címet, hanem csak elmentettem és kész. Mindig ugyanaz az ip-m.
-
fatal`
titán
válasz
canniball #42258 üzenetére
"És azt hogy (olyan módon ahogy szeretném)?"
Fogalmam sincs, próbáld meg a Wifi Managert. Nem tudom, hogy tud e ilyet, vagy, hogy működik e Android 2.x alatt.
"Nekem az is jó, hogy hívják ezt a funkciót?"
Address reservation. Nálam a LAN Settingsben van (Netgear router).
-
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
A Multiling Keyboard-ban az állapotsávi kijelzést ki lehet kapcsolni valahogy?
Azért kéne az infó, mert tetszik a Multiling, de a legutóbbi frissítés óta állandóan kipakol egy semmitmondó értesítést az állapotsávomba, amit nem tudok kikapcsolni vagy legalábbis nem találtam meg, bár átnéztem a beállításait...
Ezt szeretném megszüntetni mert nem szeretném ha bármelyik app kirakna olyan értesítéseket az állapotsávba, amik teljesen feleslegesek (és ezáltal csak a helyet foglalják) + úgy, hogy nem is engedélyeztem neki, úgyhogy emiatt zavar a dolog...
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt ki lehet kapcsolni valahogy a bill.-en belül (ez lenne az elegáns megoldás) vagy létezik erre is egy app, amivel lehet szabályozni hogy mi kerüljön az állapotsávba?
Bármilyen infót előre is köszi szépen!
-
Richee11
senior tag
valaki tud ilyen vagy ehhez hasonló időjárás app-ot?
-
ronson
őstag
Sziasztok
Tudtok olyan zene lejátszó progit ajánlani, amiben van apple féle cover flow?
-
canniball
nagyúr
Létezik-e olyan app, amivel megoldható hogy amennyiben ismerős wifire csatlakozok akkor (és csak akkor) az előre megadott értékekkel konnektáljon? A cél az lenne hogy itthon és egyéb ismerős helyen fix IP-t használjon.
-
Tyer
őstag
Hi!
Melyik zenelejátszo az a jok közül, amelyik alegkevesebb memot eszik? -
bubi92
őstag
statusbar nélkül, hogy lehet rávenni a telefont, hogy csatlakozzon a pc-hez?
-
Necc
addikt
válasz
Ryder1 #42225 üzenetére
A kerdes az, hogy milyen idojaras widget kell? Alapvetoen 2 fajta van divatban:
A) widget elorejelzessel
- oras lebontasu elorejelzes: Palmary Weather
- napi lebontasu: accuweather for android
B) batarinagy ora, es agy aprocska eppen aktualis idojaras kijelzes (ilyet nem hasznalok ugyhogy passz), de a widget nem jelez eloreErtelemszeruen a ketto kevereke is elofordulhat.
-
M3xx
tag
Sziasztok!
GO SMS Pro-ban hogyan lehet elérni, hogy ott legyenek a kontaktok mellett a képeik, ahogyan a telefonkönyvben is van?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy időjárásos app-et? Mindegy, hogy fizetős, vagy ingyenes, a lényeg, hogy pontos legyen, keveset fogyasszon és jó widget-je legyen.
Most a beautiful widgets van fent, de nem vagyok vele megelegedve pontosság téren.Előre is köszi!
-
Joshi
titán
Én a The Settlers HD-ra gondoltam de lehet hogy tényleg a The Oregon Trail: Settler lesz az.
-
elmouse
aktív tag
Én a The Oregon Trail: Settler-re tippelek.
-
Celtis
veterán
Ha egy alkalmazást áthelyezek az SD kártyára, akkor a kártyát átrakva egy másik androidos készülékbe az alkalmazásnak meg kell jelennie? Mert én a tablet csere előtt a legtöbb alkalmazással ezt tettem, de az új tableten egyik sem jelent meg.
-
BDave
őstag
Sziasztok! Megtudjátok mondani, hogy az első mobilon melyik játék futhat? Próbáltam Google képkeresővel, de nem találtam meg.
-
petiwr
senior tag
Van valami program amivel sorozat képet lehet csinálni??
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Az érdekelne, hogy tud-e valaki olyan progit amivel meg lehetne növelni a telóban lévő állapotjelző led fényét. Nagyon nagy help lenne.
Köszi! -
xSide
őstag
Na azé'...
Speciel nálam egyszer sem tűnt el semmi!
A backup_apps miatt használvom, hogy ne kelljen egyesével kijelölni a fájlokat biztonsági mentésnél, illetve a pc-re letöltött dolgok tömeges telóra helyezésekor is jól jön.
Remélem egyszer dropéknál rájönnek erre a hasznos és hiányzó funkcióra -
Necc
addikt
válasz
spiritex #42206 üzenetére
Ha elfogy az összes rendelkezésre álló memória, akkor az android rendszer nemes egyszerűséggel kiüti az alkalmazást (forceclose), de nem omlik össze.
Én inkább arra gyanakszom, hogy a szuperolcsó (és szuperelavult) ARMv6 -os processzort a kis kínaiak bizony a gyártó által megadott specifikációk felett járatják.
Ehez persze ismerni kell hogy pontosan milyen processzorchip van a tabletben, és mennyi a gyártó által megadott órajel ÉS feszültség érték. -
válasz
spiritex #42206 üzenetére
Gondolom külön külön is erőforrás igényes a skype + video, ha egyszerre kapcsolod bég akkor lefagy, ha vársz amíg a skype hang már stabilan fut és utána kapcsolod rá a video funkciót, kevésbé terheli a gépet
Próbáld meg kilőni a többi felesleges folyamatot, és akkor valószínűleg neked is menni fog.... -
spiritex
veterán
Nagyon-nagyon köszi ezt a részletes leírást! Hála a segítőkészségért!
Át fogom olvasni párszor, tuti! Szükségem is volt rá, mert nem volt semmi linux-os alapismeretem.
Szerk:
Lenne még egy kérdésem, ami miatt az egész memória dolgot boncolgatom, hátha számodra jelent valamit az, hogy:
Vannak akik ugyanilyen olcsó kínai Navon tabletet vettek, mint én, és azt mondják, hogy ha először csak hanghívást indítanak skype-ban, majd kb. 2 perc után kapcsolják csak be a kamerát, akkor nem fagy le a kütyü?
Ebben van valami logika? Miért segíthet ez a módszer, hogy ne fagyjon le a kütyü? (Mondjuk én is kipróbáltam a trükköt, de nálam sajnos nem vált be, nem tudom miért.) -
Szandekomban áll írni neki más ügyben is,(már írtam is mert tőle vettem,szóval nem warez,és elvileg friss verzio), a, a baj hogy nem látok benne szabalyszeruseget ....
Kipróbáltam egy régebbi mappával is (3gwatchdog mentesi mappaja) és egy új dropbox mappával, ekkor nem törölte.
Gondoltam esetleg az időeltolodasra, de az sem nyert mert van amikor egy két perces mappat sem torol...Illetve úgy tűnik, ha már egyszer ki volt jelolve szinkronra,a helyi mappa (bar utána törlöm a kijelolest )
,akkor ha újra kijelölöm régi vagy új dropbox mappával, nem törlődnek a fájlok .... -
Necc
addikt
Ilyen csak régi verzióval fordult elő (warezolt?
), az új verzióval már biztonságos a 2irányú szinkronizáció.
Javaslom vedd fel a fejlesztővel a kapcsolatot, miután sikerült megfigyelned pontosan milyen lépésekkel történik az adatvesztés, illetve lehetőleg ne legyen más dropboxot használó alkalmazás fent (pl. a TI backup se használhat nálam dropboxot, azt a mappát is dropsync-el szinkronizálom). -
Valaki tud arra értelmes magyarázatőt adni hogy miért törli a dropsync a szinkronizálásra kijelölt mappa tartalmát?
Pl.: létrehozok egy mappat a telon , másolok bele néhány fájlt, aztán a dropsyncben kijelölöm szinkronra egy létező vagy a dropsyncen belül létrehozott. üres dropbox mappával, ráokézok(nem szinkronizálom!!), és a mappába másolt fájlok törlődnek!!
Viszont nem minden esetben történik ez, és nemigazán látok benne szabályszerűseget??Esetleg ír ilyesmiről a faq-ja?
Ha valaki jobban tud angolul, talán talál benne valami utalást erre ... -
Necc
addikt
Na, pont lejárt a szerkesztési idő, de ha megnézed az én esetemben 1GB ROM és 512MB RAM van a készülékben, a felső képen láthatod a system ROM-ot és a felhasználói (belső) memóriát, 400MB és 420MB, a kettőt összeadva nem jön ki az 1GB, de az alsó képen ahol ki vannak listázva a partíciók már más a helyzet, ha összeadod, 927.5MB jön ki, ami már majdnem kiadja az 1GB-ot (972.554.240B; a gyártók előszeretettel szeretnek számolni 1000-el 1024 helyet...)
A memóriakártya/memóriakártyák elvileg az összes androidos készülék alatt a /dev/block/mmcblkXpY alatt található, ahol X a memóriakártya sorszáma (0-tól indul), Y pedig a partíció sorszáma (1-től indul).
-
Necc
addikt
válasz
spiritex #42171 üzenetére
Üdv.
Nem tudom mennyire vannak linux alapismereteid, így röviden:
Míg windowsnál betűjele van minden egység minden partíciójának, addig linux alatt úgymond minden a root meghajtó (ami nemes egyszerűséggel csak egy "/" jel) egyik alkönyvtára, példakép az SD kártya a legtöbb androidos készülék alatt a /sdcard vagy /mnt/sdcard mappát takarja.Ha a specifikációd alapján 4GB ROM és 512MB RAM van a készülékedben, akkor abban biztosan annyi is van.
Ahogy PC-n a merevlemezedet feldarabolhatod partíciókra, ugyanúgy megteszik a gyártók ezt a 4GB belső memóriával is:- egyrészt van az ún. "firmware" avagy rendszer ROM a /system partíció. Ez a partíció alapesetben szigorúan read only, azaz csak olvasható. (Flasheléskor lehet csak írni vagy ha rootolod a telefonod és felülbírálod), ennek mennyiségét alapesetben nem látod.
- másrészt van a felhasználói memória, ide kerülnek az összes általad telepített alkalmazások, és azok adatai ez a /data partíció, esetedben ez az a bizonyos 504MB-os partíció
- van még egy harmadik partíció, ez maga a root partíció "/", ezt az android a gyakorlatban nemigazán használja ki, méretét sokszor nem adják meg és csak rendszerdiagnosztika alkalmazással lehet medtuni a méretét, típusa ext2
- néhány esetben van még egy partíció, ez nem más mint a swap vagy cache, nem minden android alkalmazza (kernelfüggő!), míg windowsnál ez ált. egy önálló fájl addig linux alatt dedikált partíció van erre, csatolási pontja swapnak nincs, cachenek /cache.
- néhány esetben a belső memória egy része úgy van csatolva a rendszerhez, mintha az egy memóriakártya lenne, esetedben gondolom ez az USB tár
És ugyebár van maga a RAM, ami esetedben 512MB, ez fizikailag ott is van, de ez is több felé van osztva:
- maga a GPU lecsíp magának ebből a mennyiségből kijelző felbontásától függően pár MB-ot, ha az nem rendelkezik önálló VRAM-mal. (hasonlóképpen mint az intel integrált nagyipari hulladékai)
- a linux alrendszer használ magának valamekkora mennyiséget, ez erősen változó lehet, általában 100-200MB között van. Ez a mennyiség szorgosan rejtve van a felhasználó elől.
- a maradék memória pedig a felhasználói memória amit a különböző JAVA alkalmazások használhatnak, csak ezt a mennyiséget láthatod te is "Futó" címszó alatt (a teljes mennyiséget lekérheted itt is a "free" paranccsal
Vizuális segédlet:
TI backup GUI kijelzése a belső memóriáról:
Teljes kép: [link]Memória kijelzése a "free" paranccsal, partíciók és csatolási pontok kijelzése a df paranccsal (picit káoszos de a lényeget kiemeltem):
Teljes kép: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest