- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Atomcsirke #86499 üzenetére
Hisz erről szól a téma már régen, hogy nem vásárolják liszencet és erővel sd minőséget lehet kicsiarni. Nekem a Mecool m8 proo is csal L4 van. A tv-m 4k tudja de nem élek vele. Van zidoo-m 160 e Ft és azon sincs semmi meg L4 se.
-
Atomcsirke
aktív tag
-
Beni2360
félisten
válasz
Atomcsirke #86497 üzenetére
Pedig az L1 jogdij köteles.
-
Atomcsirke
aktív tag
Hölgyek, Urak, MiPad-en innen van-e olyan kínai táblagép, ami tudja a Widevine L1-et? Családi filmezésre kellene, de mivel a kicsik is játszogatnának rajta, nem akarok drágábbat, mert egy kijelzőtörés esetén verhetném a fejemet a falba, a javítási költség apropóján. 8-10", FHD felbontás, elfogadható kijelző, akku, ár valahova 50-80 közé belőve. Btw nem értem, a kínaiak miért nem szeretik implementálni az L1-et, mert tudtommal még csak nem is jogdíjköteles ....
-
fordjee
aktív tag
válasz
batai15 #86490 üzenetére
Egy ideje én is nézegetem már a tableteket, szintén ilyen ár környékén, szintén gyereknek. Egyelőre nem igazán találtam normálisat. Lenovo m8 van, 40 ezer környékén, néha kicsit alatta, de abban csak 2gb ram van. Gyereknek elég lenne talán, de 2gb már most is kevés , így én a 2gb-os tabletekről letettem. Azt nem akarom, hogy kinlódjon vele, ez lassú, az lassú stb.
51-ért van most 3gb rammal , az már jó lehet, többi 40 felettit nem mondanék, ha max. 40 a keret.
Szóval 40-ig csak a Lenovo m8 van. Van egy pár számomra teljesen ismeretlen márka, umax, strong, allview, de ezek azt hiszem nagyon gagyik.
Apropó, ez most beesett 40 alá, ez milyen lehet? [link] Nagyon elavult, szar? -
cidalain
veterán
válasz
batai15 #86492 üzenetére
Szarkazmus ON: MINDEN tablet kínai, még az iPad is ;)
Teclast, Alldocube, Chuwi az értelmes másodvonalas kínai gyártók, ezek kínálatát kell nézegetni értelmes helyen, mondjuk Banggood shopban. Mindjárt itt a 11.11, várhatóak jó árak.
Alapból ennyiért 8" méret és 3 GB ram fér bele kb. Ramból ez alá ne add. De lehet hogy az akciók során egy-egy 10" gép is befigyel a keretbe. De kisgyereknek inkább 8-asat vennék, azt sokkal könnyebb kézben tartani. -
batai15
félisten
Sziasztok minnel olcsóbban karácsonyra kislánynak milyen tabletet lenne érdemes jelenleg venni ? Szülők 30-40ezerre lőtték be a keretet.
-
Jarod1
veterán
Nos a Samu Tab A7 hez már 2. frissítés érkezett 2 hónap alatt.Well done
-
csongi
veterán
válasz
Trk.Adam87 #86484 üzenetére
És kb erre sem fog soha frissítés érkezni.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Megérkezett az új 50ezer ft alatti ár-értèk aràny bajnok tablet:
[link] -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
oliwwer #86482 üzenetére
S5e bőven elég Netflixezni.
Ha nagyobb és újabb kell, akkor Banggoodról
Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021 Snapdragon 870 6GB RAM 128GB ROM 11.5" 2560x1600 OLED Android 10 8600mAh 264*171*5.8mm 485 g - 150 ezer Ft -
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Netflix-re, youtube-ra szeretnék szép kijelzőjú tabletet. Samsung S5E felett mennyire járt el az idő? Tudnátok másik amoled panelest ajánlani, ami esetleg kicsit újabb és hasonló árban van (140-150k)?
Vagy pedig erre tökéletesen megfelel a fent említett. Black friday alkalmával szeretnék behúzni valami tabot jobb áron.
Köszönöm!
-
meri
aktív tag
válasz
Prinz Eugen #86479 üzenetére
Német Amazonon a Samsung Galaxy Tab S7FE (fekete) jelenleg 449 € (Snapdragon 750G, 12.1 inch, 4 + 64 GB, pen, IPS kijelző).
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Prinz Eugen #86455 üzenetére
Lenovo Pad Pro-hoz és Huawei Matepad Pro-hoz is van billentyűzet és toll.
-
Prinz Eugen
tag
válasz
Prinz Eugen #86455 üzenetére
Ezek szerint nincs mas jo opcio?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Volt már valakinek dolga Chuwi hi9 pro érintőképernyő cserével? Útmutatót, videót leginkább a Hi10-hez találok, és sajnos az az igazság, hogy érintőképernyőt is emberi áron
AHi9 pro-hoz sajnos aránytalanul drága az amit találtam. Ebay-en 12e + 5e Ft szállítás
Ez majdnem fele annak mint amennyiért vettem zsír újonnan a tabletet
Alin- is találtam 1db-t egy 10-esért, de olyan sekélyes, semmilyen nem volt a termék leírása és rossz az eladó értékelése, hogy meg sem merném rendelni.
Köszi a segítséget előre is!
-
csongi
veterán
Teclast T10-re tud valaki értelmes romot?
A gyári eléggé optimalizálatlan. -
Dr.NX
Topikgazda
Összefoglalóból a 10"-osok közül
Huawei MediaPad T5 10
Lenovo M10 Plus
Samsung Galaxy Tab A7
közül valamelyik, amelyik beesik erre az árra.
Ha 8" is elég lenne, akkor a Lenovo M8 FHD. -
LSM
csendes tag
Sziasztok!
5 évesnek szeretnék tablet-et vásárolni, hogy ne Anya ipad 8-át haszálja. Ebben a méretben kellene. youtube kids és néhány primitív app(gyurmás, random run játékok, kinder app, stb ).
chromecast kompatibilis legyen, sim nem kell, wifi only elég. Magyar beszerzés kellene újonnan(bf vásárlás lesz valószínűleg). Olyat szeretnék, amihez lehet normális tokot(amit lehet így-úgy hajtogatni, hogy asztalon megálljon magától, stb) fóliát venni.
Korábban próbáltuk ilyen 4 magos 1 GB RAM-os valamit, amit találtam itthon, de az távolról sem tudja élvezhetően futtatni a dolgait.Előre is köszönöm!
edit.: saját tippem szerint 50 körül ez megvalósítható, így ezt lőttem be., illetve lehetőleg bírja az akksi az egésznapos nyúzást. sokszor csak megy rajta a video, ledobva a kanapéra.
-
Dr.NX
Topikgazda
Nem rossz ár.
Viszont most az Alzán is olcsóbb, 51 490 Ft. -
Amazonon most akciós az ajánlott Lenovo M8 FHD. 48k lenne totál, szállítással, ÁFA különbözettel. Annyi gond van vele, hogy ez is a 3 GB RAM-os modell, amit az Alza árul.
Holnap megpróbálok megnyomkodni néhány modellt. Aztán nagy nehezen el kellene döntenem, hogy mi legyen. -
Beni2360
félisten
válasz
Somatom #86458 üzenetére
Írhatnám, hogy légy szíves ne káromkodjál
mivel nem tudok angolul és magyarra van állítva a tabom. De a leírod, hogy hol találom ezt a faturét megnézem, habár amikor kivettem az SD kártyát kérdezte, hogy másra akarom-e használni mert akkor vissza írja a dolgokat a belső részre és formázza. Na ezért mert azt írni, hogy oda is ment. Most amikor beletettem egy új SD-t és hozzá formáztam rögtön írt is rá dolgokat. Fature nem fature ez a tapasztalat.
Ui: fordító: átvehető tárolási funkció -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Fiam lenovo tablet beállítással kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni. Hiába van benne 32 gigás jófajta memória kártya, ha új játékot akar letölteni, csak a belső memóriát ajánlja fel, ami viszont tele van...
Hol a nyavalyában tudom beállítani, hogy használja a külső kártyát? Már mindent is próbáltam de semmi siker... -
Prinz Eugen
tag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni ismerősnek, Xiaomi tab 5-ön kívül van valami jó ajánlat most ilyenre?
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb?
Nem ez a lényeg az illetőnek, de inkább 10. (Nyilván mást is meghallgat, ami ésszerű)
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Németország, ha lehet, de ha itthon valami jobb áron van, az se kizáró ok.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
Midenképp szeretne valami pent hozzá, jegyzetelésre, valamint billentyűzetet. Ezen felül amire használná, szerintem mindent kielégítenek az ennyi pénzért kapható tabok (böngészés, filmezés, alkalmanként valami kis játék)
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
150-200k.Köszi !
-
cidalain
veterán
válasz
helixP #86453 üzenetére
Ahhoz okosnak sem kell lennie elég egy időzítős. 5k körül vettünk a cégnél Silvercrest (vagy mi, Lidl-s cucc). Este 6-tól reggel 6-ig állítottuk ON-ra, hogy a céges udvarban csak éjjel menjen a nyestriasztó (nem a kocsiba raktuk, hanem a parkolót pakoltuk körbe a sípolókkal)
-
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86450 üzenetére
Egyébként léteznek ilyen kütyük akku nélkül is. Pl. Pipo. Persze, az itthoni beszerzés erős korlát.
-
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86449 üzenetére
Málnára is van Android. A Gugli szerint Play Store is telepíthető.
-
-
Somatom
veterán
A tableten fut egy automatizáló, ami figyeli az akku töltöttségét és a beállított határértékeknél jelet küld az okoskonnektornak a táp ki/be kapcsolására. Megcsináltam, működik.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
urban racer #86443 üzenetére
A legolcsóbb a Teclast P80X 25 ezer Ft.
Itthonról a Lenovo Tab M8 HD, 40 ezer Ft.
Akkumanagementet egyik sem tud alapból, valami ilyen appot kell feltenni, amihez viszont root kell.
Ahogy rákerestem, elvileg mindkét tabletnél lehet unlockolni a bootloadert, bár kicsit macerásnak tűnik. -
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86443 üzenetére
Sztem erre nem tablet kéne, hanem Raspberry.
-
urban racer
senior tag
Sziasztok!
Tárgyalófoglaltságjelzőnek keresek tabletet.Legyen 8", és microusb töltős, ne type C.
Alacsony költségvetés, mivel gyakorlatilag egy app fut rajta, statikus képpel.
Nagyonnagy előny lenne-sőt inkább elvárás, ha tudna valami akkumanagementet-tehát pl csak 50%ra tölti az akkut-mint pl a notim. Azért van rá szükség, mert 24/7ben megy töltőről, tapasztalat szerint 2-3 éven belül felpúposodnak, tönkreteszik a kijelzőt, stb.
köszi!
-
-
atos30
aktív tag
Ma frissült a Samsung Tab S5e. A beállítások menüje szerintem Huawei- re hajaz, ilyen osztott képernyős lett. Viszont a speciális funkciókhoz bekerült egy Lab nevezetű cucc, amiben van egy opció, hogy a kiválasztott alkalmazásokat fekvő módba lehet rakni, ha gyárilag nem menne (pl: Asus router appja, vagy Digi ügyfélkapu appja eddig álló helyzetben lehetett csak használni.)
-
Dr.NX
Topikgazda
A Huawei M6 8 most rettentő drága Aliexpressről is, kb. 150 ezer Ft felett jön ki. Nem éri meg. Korábban volt 120 ezer körül is.
Ami most jó áron van, az a Lenovo M8 FHD 4/64GB (8705F) 70 ezer Ft. És ez már elvileg áfával van.
Most jön a 11.11 akció, lehet, hogy lesznek akciók tabletekre is.
Ha itthonról kell valami 8 inches, akkor ennek a 3/32GB verziója Alzáról 60 ezerért.
Az új iPad Mini 6 2021-et érdemes megnézni megvétel előtt, van akinek konkrétan hányingere van a jelly scroll effektustól. A 2019-es Mini 5 jobb vétel szerintem. -
8 inch környékén tényleg nincsen semmi értelmes ajánlat? Kezembe került a Lenovo M8 (HD), és rájöttem, hogy nekem ettől nem kell nagyobb kijelző.
Böngészés, közösségi média, olvasás semmi más nem lenne a felhasználási célja.
Mondjuk a fent említett Lenovo hardverét már a böngésző eléggé megterhelte. Szóval valami erősebb vas kellene, amivel tudok néhány évig tervezni.
Az összefoglalóban említett Huawei-t honnan lehet beszerezni?
Vagy inkább az iPad Minik környékén nézzek szét? Bár mondjuk 200k az új modell, annyit meg nem akarok rákölteni. Ott inkább a használt játszana. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
diegho #86423 üzenetére
Itthonról újat 40-ért?
Szivatásnak jó lesz.
Esetleg ez a MediaPad T5 41 ezerért, ezen még van Google Play, de ez is csak 2 GB RAM. -
diegho
nagyúr
Itthoni vásárlás kell, ajándék lesz, ráadásul nem is én veszem. Matepad T3 tűnik vállalhatónak 40-ért. Vélemény? A leányzó egy Mediapad T3-as (snapi 425) látott a barátnőjénél és az nagyon tetszett neki.
Ja ezen nincs Google Play. Ez csodás.
-
diegho
nagyúr
Garancia hogyan működik Banggoodnál? Hová kell küldeni, ha bármi van vele?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
10 éves lánynak keresek 10"es tabletet 40k-ig. Mit érdemes ennyiért venni? Tudom, hogy ennyiért nem lehet jót venni, de ez a keret.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Hozzánk a Lenovo Tab P12 Pro érkezik majd Global-ban, ami ugyanazt tudja, mint a Xiaoxin Pad Pro, csak a kijelzője még picivel nagyobb, viszont árban tippre 250ezer Ft körül lesz, abból kiindulva, hogy a P11 Pro is 200 felett van, ami hardveresen jóval gyengébb. (talán megjelenéskor beesik ez utóbbi ára 150ezerre, kb annyi a reális értéke, az is csak a mellékelt billentyűzet és toll miatt, mert teljesítményben még ezen az árszinten is van, ami kenterbe verné (Xiaomi Pad 5).
Tudásban ez van még hasonló szinten: [link]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
-conrad- #86411 üzenetére
Banggoodról (egyelőre) nincs plusz áfa vagy vám, ezért is ajánlgatjuk.
A buktatója a gariztatás, mert ha vissza kell küldeni, az macera.
Mostanában nem követem a Banggood topikot, nézz be oda is, hogy van-e mostanában valami fennforgás.
PayPal fizetéskor elvileg a PP átvállalja a visszaküldés díját.
ROM: itt olvasgass: XDA -
-conrad-
addikt
Szia,
látom a banggood-os linket a P11-ről de sajna csak Hongkong-i raktárból lehet választani. Mivel nem vásároltam még így, ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen buktatói lehetnek a dolognak? Pénzügyi szempontból még vámköteles is lesz, ha jól gondolom igaz? Továbbá EU szoftver helyett gondolom ázsiai-val fog érkezni, necces ezt nyugatiasítani? Köszi ha tudsz segíteni.
(röhej, hogy itthon a 4 gb rammal szerelt a duplája ennek...) -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #86406 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a remaphoz kell a pro. Egyébként igen, bármelyik gombhoz, bármelyik betüt társíthatod. Vagy akár gombkombinációhoz is. De, nem csak karaktert lehet társítani, hanem pl. alkalmazásindítást is. Ha kombinálod automatizálóval, akkor bármilyen Androidos műveletet tudsz billentyűzetről indítani.
Fontos!!! Az EKH egy trükköt használ. A rendszer felé ez egy virtuális billentyűzet (csak nincs látható felülete). Tehát a rendszerben azt kell beállítani, hogy fizikai billentyűzet használatakor is jelenjen meg a virtuális billentyűzet és az EKH -t kell kiválasztani virtuális billentyűzetként. -
HoTaZo
addikt
válasz
this is life #86407 üzenetére
Szuper, köszönöm!
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
this is life #86397 üzenetére
Az External keyboard helper appal át tudom váltani a billentyűzet kiosztást magyarra egy ilyen billentyűzeten?
-
Pihage
újonc
Sziasztok,
Egyetemhez, főleg e-learning tanuláshoz+ jegyzeteléshez, milyen tabletet ajánlanátok(onenote+moodle)? Játszani nem nagyon akarok rajta(max: LOTR). Lenovot néztem.
(Lenovo TAB M10 Plus 64GB ZA5T0189BG)
Véleménye van valakinek róla?Köszi előre is!
Pihage -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
audiofül #86402 üzenetére
External Keyboard Helper-t próbáld ki, ahogy már ketten is javasolták.
-
audiofül
csendes tag
válasz
Beni2360 #86399 üzenetére
Kipróbáltam...ez sem oldja meg. A virtuális billentyűzet megy jól, ott van ékezet meg minden de a fizikai billentyűzet ékezetes betüi kapcsos zárójelet és egyéb idétlen karaktereket írnak...akármire állítom. Megbololdulok tőle....nem lehet valahogy visszatenni a 10-es androidot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Jövedelem
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Egyedi ékszerdobozka
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged