Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
joelke HU
senior tag
válasz buresz8 #73799 üzenetére
Hát vinni viszi. Csak teljesítményben a lite a kirin 930-hoz van közelebb, ami úgye nem egy friss cucc. Az M3 lite az M2 szintjén áll teljesítményben. Így az árát az M3 lite nem igen éri meg. Nézz egy antutu számot. Megfogsz lepődni mennyivel gyengébb a lite. Ami nem is lenne baj, ha az ára is sokkal kevesebb lenne. Szerintem ha hosszabb távon használható gépet akarsz és nem fontos a 10 coll, akkor az M3 8.4-et vedd.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
buresz8
tag
Ha játékra nem nagyon (vagy ha igen, akkor se a legkomolyabb játékok) használom a tabletet, inkább net+filmezés, akkor nem érdemes a kirinest venni igaz? A full-hd filmeket és az egyszerűbb játékokat simán viszi a lite is?
-
joelke HU
senior tag
válasz cidalain #73797 üzenetére
Hát igen, de azért elég bánatos vagyok amiatt, hogy kirines verzióból nem csináltak 10 colost. A snapis meg elég lite, ahhoz képest, hogy szinte csak pár ezer Ft különbség van közöttük. A lite 60 körül nem lenne rossz, de 90-100-ért elég durva ára van szerintem.
-
cidalain
veterán
válasz joelke HU #73794 üzenetére
Ja igy. Nyugodtan vegyel M3-mat. M4 holdba sincs, semmi info rola, annyira uj az M3. Az M2-M3 kozt is 2 ev volt, ha igy megy meg jovore se lesz M4. Igaz, nem is surgeto, jol konstrualtak meg az M3 tipusokat.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
Dr.NX
Topikgazda
Lenovo P8 eléggé best buynak tűnik a 8"-esek között 159 USD-ért. (mostani árfolyamon kb. 40 ezer + a sarc).
Remélhetőleg lesz EU Express is rá valamikor.
Specifikáció alapján ugyanaz, mint a Lenovo Tab3 8 Plus, csak más néven.
Snapdragon 625 Octa Core 2.0 GHz, 3 GB RAM, 16 GB tárhely, de bővíthető, 4250mAh akksi. 1920 x 1200 (WUXGA) képernyő, dual WiFi, szóval van itt minden jó.Elfogadom a sütiket.
-
cidalain
veterán
válasz joelke HU #73785 üzenetére
Mire gondolsz folytatas alatt? 3 fajta M3 van a piacon
M3 8.4, M3 8 Lite, M3 10 LiteMax egy fullosabb 10-es fer bele a szeriaba, 7-es nem valoszinu, kezdenek kikopni, a 8-asok atveszik a szerepuket. Az M2 szeria is 2 evig vopt forgalomban, igy M4 sem varhato most. Az M3 modern beluek, egy darabig maradnak a piacon.
-
válasz st3v3np3t3r #73786 üzenetére
lehagytam az off-ot :/
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam egy kicsit, és ebből azt a következtetést vontam le hogy 50 ezerig mobilnetes kis 8-as kategóriában most ez a legjobb értékarányú. Csak kis filmnézés és netezés lenne vele.
Kérlek javítsatok ki ha van jobb, köszi az infót.
Szerk: Ez támogatja ugye a legfontosabb itthoni mobilnetes szabványokat (most valami 20-as kategória rémlik nekem ami hiányozni szokott)?
[ Szerkesztve ]
-
válasz cidalain #73784 üzenetére
youtube-on most néztem meg egy 17perces videót a kicserélő központról, 2016.Novemberi... átvilágításkor ha nem tudják mi van a csomagban...felnyitják és megnézik, majd utána néznek...ha a csomagon lévő ár(CN22) és az általuk talált ár nem stimmel akkor van az hogy jön az SMS...mivel ez az első efun-os rendelésünk ami 115$/92€...gondolom a csomagra kevesebbet írtak és ezért van ez a huza vona...látják hogy kínából jött,hiába a követés, lehet rajta hagytál a régi címkét amit a vámosok megtaláltak...tehát spanyol csak köztes átirányító ország, maga a csomag és ami benne van kínából indult, és ezt nézik a vámon, nem azt hogy a követési szám mit mutat...mind1...a lényeg hogy megvan minden ami kellhet nekik, pénteken délután emailben elküldtünk mindent---azu efun-os emailt,paypalos emailt...mind2 tartalmazza hogy mi volt a csomagban,meg hogy mi mennyiért vettük,mennyit fizettünk forintálisan, az alapján fogják az áfát kiszabni....
nem titok...
Wismec Exo Skeleton ES300+Kage Kit efun 56$(most 64$) amúgy átlag 90-100$
Tesla WYE mod +2 akku efun 46$(kuponnal) amúgy 90$
12.35$ volt a posta...
ha összeadom az eredeti árát 192$/158€Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
joelke HU
senior tag
Valakinek esetleg van valami infója arról, hogy lesz idén folytatása a HUAWEI M szériás tabletjének? Úgy rémlik, mintha az M3-at is szeptember felé jelentették volna be.
-
cidalain
veterán
válasz st3v3np3t3r #73783 üzenetére
Ezt azert bekrnem a vamosoktol, mert ha az eredeti feladasi helyen a csomagot feladjak xy logisztikai kozpont reszere spanyolorszagba, es ott ragasztjak ra a te neved, akkor a csomag reszedre torteno feladasa EU-n belul tortent. A vonatkozo adokat a logisztikai ceg spanyolorszagban megfizete.
Amennyiben eleve a te nevd volt rajta, akkor nem ertem miert kapott uj ragszamot. Az uj ragszam uj feladasnak szamit. Addig ne lehet ujra feladni, amig valaki at nem vette. Visszarunk az elozo ponthoz. En nem erzem jogosnak...
A koztes orszag akkor ertelmezheto, ha a csomag utazasa soran mas orszagot is erint, de ott a tranzit zonaban van, amig atrakjak masik repcsire, teherautora. Ebben az atrakodas kozben nem erintheti senki, lane nem ragasztgatjak felul.
Kulfoldi rendelos topicban ezt okosabban is meg tudjak valszolni. Tan meg torvenyt is tudnak linkelni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cidalain #73782 üzenetére
az a baj hogy a vámtörvény szerint a vásárlót terheli és az eredeti feladás helye számít...a köztes ország nem... még így is azt mondom hogy amit rendeltünk vámmal is bőven megéri mert 40-50%os áron jutottunk a termékekhez...az egyik 91$ helyett 56$volt,a másik 86$helyett 46$,13$ volt a gyorsposta 7-15munkanapos szállítással...postával 115$/97€/31ezerHUF volt...ha eredeti áron vettük volna meg az áfán felül vámot is kellett volna fizetni ami 62ezernél majdnem +25-30ezer lett volna...tehát vígan mondom hogy megérte még így is,csak hát mennyit fognak ülni rajta...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
cidalain
veterán
válasz st3v3np3t3r #73781 üzenetére
Off-ba tettem, mert nem kozvetlenul kapcsolodik
Ebben az esetben karteritest lehet (es kell is) kovetelni a webshoptol. EU raktarbol rendelted, (ami sok esetben kicsit dragabb arat, es rendszerint par dollar postakoltseget is tartalmaz) pont azert mert nem akartal plusz koltseget. Erre ok, elteszik a nagyobb lovet, es megis plusz koltsegbe vernek.
2 eset van:
Az afa, es ugyintezsi dij visszakovtelese
Fizessek vissza a termek EU es CN raktarbeli ara kozti kulonbseget, a EU raktaras postakoltseget, esetleg meg egy kis kuponkedvezmeny, vagy tovabbi fajdalomdij.Masik. Ha spanyolba uj ragszamot kapott, akkor ott megrkezett valahova. Igy nem te vagy az elso EU cimzett, nem ertem miert nekd kellett az extra koltsegeket allni. Ephiheted, hogy nem a repulopilota rak ra uj ragszamot, meg a repulokipakolo. Hanem a fuvarceg. Akkor viszont az ott lepett az EU-ba, ott kell afat fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
hiába az eu-s raktár,semmit sem ér,ugyan úgy kínából indul...mi hasonlóba futottuk bele, az efunról rendeltünk,van uk raktára,ugye még eu állam,még is kínából indult,spanyolba kapott új ragszámot...a feladás helye számít vámkezeléskor...tehát a követési szám mind1...ha kínai webshop,akkor kínában adják fel...80% hogy vám elé kerül...amúgy a telefon-tablet sem kivétel...de 1adott termékre 1szer kell csak fizetni,ez mondjuk pozitívum....példa:
kínából veszel telefont,megvámolják,a papírt megőrzöd,ha szervizeltetni küldöd vissza akkor se kiküldéskor,se visszaküldéskor nem kell már fizetni utánacsak az működik ami html5ös lejátszó...de akkor filmezz.eu
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz troll81 #73776 üzenetére
Elmesz egy olyan oldalra, ahol vannak online filmek.
Pl youtube, indavideo, akarmi. Namost persze szerzoi jogi okokbol ezeken a nepszeru videomegosztokon nem nagyon lesz olyan tartalom amit nezni szeretnel.Javaslom beirni a googleba, de csomo olyan van, hogy nezsorozatokatonline.hu, meg ilyen hulyenevu filmekmagyarulnezese.info. persze eek nem mukodnek de ele van a net ilyenekkel, csak ki kell guglizni. Arra szamits hogy ezekntele vannak reklammal, sot inditaskor kamu weopdalk is felbukkannak hogy a gepd virusos tolts le ilyen meg olyan virusirtot, de ezzel ne kell torodni, csak bezarni az adott weboldalt.
(#73774) Zeki + tobbiek
Minden bejovo aru atmegy a vamon. A vamos vizsgalja, es vagy atengdi, vagy nem.
Ha nem akkor afat (27%) kell fizetni ra. Bizonyos esetben meg vamot (2,5%) is.
Amennyben fizetni kell akkor kzelesi koltseget is kell fiztni: ez a 2500 a postanal, 6000 a DHL-nel. Igen, a vamosok beret is fizetni kell valmibol.[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok huawei mediapad m2 hogy lehet filmet nezni online? tudom lama kerdes
-
-
cidalain
veterán
válasz tigerk #73769 üzenetére
Meg csak most jott ki a piacra 1 honapja. Az M2 szeriakhoz volt android verziougrasos frissites, ez a Huawei premium termeke. A Lite megnevezes viszont eddig nem hasznaltak, igy nem tudom, hogy ez mas kategoriaba tartozik e.
Szoval ha valamelyik Huawei tabletre jon, akkor az az M3 szeria lesz, a T3-ra nem valoszinu. De ugye semmi sem garantalt, gyarto aktualis kedvetol fugg.[ Szerkesztve ]
-
-
MADAND51
csendes tag
Nekem június 16-án jött meg, akkor még 118 $ volt (ráadásul majd 300 Ft-os $ árfolyammal), megérte.
Gyors, akadás nem volt, 2+32 G memória és Android 6. Feleségemnek vette egy 8 "-os CUBE (1+8) helyett amivel már sok gondja volt, ezzel meg van elégedve. Nyáron mobilneten használtam rendesen működött
(! nincs benne a 800 Mhz freki!), megfelelő sebességgel. Külön memóriakátyát nem raktam bele, bőven elég a saját memóriája (mondjuk, nincs tele zsúfolva appokkal és játékra nem használjuk).András
-
üdv, valakinek nincs raptor 3G-hez működő romja? az xda-s csávóka twrp recovery-ét feltettem, azóta bootloopos a tabletem...
-
cidalain
veterán
válasz tigerk #73758 üzenetére
méretet nem írtál, 8 vagy 10 lenne jobb neked, de a Huawei Mediapad M3 8, M3 8 Lite és az M3 10 Lite is jó opció 100 alatt.
A M3 8-as a legerősebb, és még fullHD-nél is jobb felbontású, 4:3 arányú
Az M3 8 Lite 16:10-es cserébe 75-ért már meg lehet venni
Az M3 10 Lite hasonló mint az előző csak nagyobbMediamarktban most online akcióban jó áron vannak a Huawei-ek.
-
JoinR
őstag
Hi all! Ebbe érdemes belevágni? Már-már annyira olcsó, hogy gyanús (még ha fizetek áfát stb-t, akkor is) Kicsit árnyalja a MediaMarkt-os 50 ezres Huawei ajánlatát, magyar gari ide-oda.
-
tigerk
tag
Hali
Új tabletet szeretnék mert a mostani padfone 2 már kevés.Mivel kb e-book readernek használnám így hatalmas háttértár és jó kijelző kéne, szóval elvárások :HD de inkább full HD kijelző ha belefér,min 64GB+ háttértár(De inkább a 128GB micro sd-t favorizálnám mert már egész olcsók),lehet kínai is vagy használt is de az android legyen rajta friss mert most is emiatt szívok,processzor nem igazán izgat és már a padfone is elég volt filmekhez de nem mai csirke, remélem ezt már a középkategóriások is tudják,árban HA létezik akkor 100k alatt maradnék.Hátha ti tudtok valami jó alternatívát
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz davenport #73753 üzenetére
való igaz, éles a szemed!
teljesen más a tablet kódja, és a leírása: Annál a linkelt Emag tabletnél nem lehet megállapítani melyikről van szó pontosan a A10-30 vagy A10-70 A termékkód szerin A10-30, a leírás viszont az A10-70-é.
Emiatt én hagynám ezt a francba, csak szopás lesz vele: Ha valóban csak a kisebb, akkor a kijelző se fullHD, az akku is kisebb, vissza kellene bizniszelni az Emaggal, csak macera lesz vele.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
addikt
Használtan van márkásabb is, olcsóbban itt az aprón.
Lenovo Miix 300 - HW ugyenez.
Ezek szerintem tökéletesek jegyzetelésre. Tárhely nem kell nagy, használható billentyűzetük van a kis méret ellenére és egy one-note-hoz nem kell erőmű.
+ egész jó akkuidő ezzel a procival.
De ezzel tessék a windows tablet topikba fáradni.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
psg5
veterán
válasz cidalain #73751 üzenetére
Köszi!
Tényleg utoljára:
Az alábbi vagy hasonló noname (nyilván tudom nem igazi tábla és nem is droid, de nagy mellényúlás lenne, jegyzetelésre (márha mégis így döntök):
Allview Wi901N[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
senior tag
A címben 10-30 van (aminek nem full Hd a felbontása), a szöveges leírásban a 10-70-ről beszélnek, ami viszont full HD, míg a részleteknél újra a 10-30-ról írnak.
Nekem 10-70 van, mint írják ez egy 2-3 éves konstrukció, Android 6.0-ra most frissült, ennél feljebb valszeg nem fog menni. A 10-70 egyébként 40.000 körül van itt
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
cidalain
veterán
Igazabol nem rossz ez, de tudni kell, hogy kb 2 eves konstrukcio, ma mar a tab4 generacio van a Lenovonal. Emellett, android 5.1 van rajta, ami mar biztosan nem frissul (es ugye mult heten mutattak be a 8-ast - huawei 7-tel jon)
Elonye viszont a fullHD kijelzo.
Igy azt kell mondani hogy nem marad el, a kijelzo elony is raadasul, meg az akku jobb. Ugyanakkor a rendszere regebbi konstrukcio, es a szoftver is elavultabb.Ez utobbi szerintem fontosabb az idotallosaghoz, a kijelzo meg nem fontos.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz cidalain #73744 üzenetére
Amennyiben belevágok, ez a Lenovo nagyon elmarad a Huawei-hez képest?
F.K.T.
-
addikt
válasz oszi91 #73748 üzenetére
Az én jó anyám és a barátnőm és a tesóm is használ egy-egy Asus ME70C-t. Könyvolvasás, youtube, netezgetés, zenehallgatás folyik a gépeken. Tökéletesen elég ha nincsenek ennél nagyobb igények és nem technogeek anyukád van.
Ennek egy 1,2-es atom procija van két maggal és 1 giga ramja. Így ami ennél többet tud az mehet. 30-ból lehet kapni ilyeneket 7 colon.
[link]
Van ajánlat dögivel.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
oszi91
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék tabletet venni születésnapjára. Receptek nézegetésére, illetve mese nézésre lenne használva unokahúgom miatt. 20-30 ezer forintig gondolkodom. Szeretném újonnan venni, de ha tudtok olyat ajánlani aminek lement az ára és még használtan is jó lehet attól se zárkózom el. Hajlandó vagyok külföldről is rendelni ha az szerintetek tényleg megéri az árát és jó vétel (számomra ismeretlen márkát is). Kijelzőméretet nem írok, mert szerintem az összeg erősen lekorlátozza azt. Nyilván jó lenne minél nagyobb, minél jobb felbontással, de az az érzésem, hogy ilyen árban 7-8 colosnál nagyobbat úgy se nagyon kapok.
Szóval remélem ez alapján tudtok nekem ajánlani valami jó kis masinát.
Előre is köszönöm a segítséget. -
psg5
veterán
válasz cidalain #73744 üzenetére
Azta gyerekek, a hozzászólásaitok átírják az előre tervezetteket...
(ezért szeretem a prohardvert, mindig újat tanulok).
Koszonom és ezek fényében lehet marad egy kis pénzem másra
Pedig ugy gondoltam hogy a nehezebb targyak vizsgainal konnyebben szerkeszthető így a jegyzetekből készülő "vizsgasegédlet"[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok
Kamionba szeretnek egy új tabletet venni, 60ezer körül.
Lehetőleg minél nagyobbat 10", elsősorban filmnézésre és navigációra ha a gps-em megadná magát, meg kisebb játékokra.
60 körül mik az ajánlottak most?
Köszi előre is -
cidalain
veterán
nem, nincs a Huaweihez sem billentyűzet!
igazából egyikhez sincs alapból gyári billentyűzet. androidosok mellé nem szoktak adni. pár Win 10-es Lenovohoz van dokkolható bill, de azok 90 környékén kezdődnek.Az Androidos Word azért más ám mint amit a Win-es Office-ban megszoktál. Amennyiben ez lenne az elsődleges lényeg, akkor egy használt üzleti kategóriás laptop jobb választás lehet 50 környékén.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Ha ténylegesen tabletbe történő jegyzetelésre adnád a fejed akkor csakis Microsoft OneNote legyen a te programod. Sokkal jobban tudod rendszerezni tantárgyanként, előadásonként, gyakorlatokként a dolgaid. És ott van az is, hogy vonalas, négyzethálós, sima füzet is reprodukálható vele. Word nem jegyzetelésre van.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
VMatteo
őstag
én amondó vagyok hogy füzetbe jegyzetelj. Sokkal egyszerűbb vinni magaddal ide-oda, ha később javítani kell vmit megint sima. Amikor úgy darálják az anyagot a táblára, hogy azt se tudod fiú vagy e vagy lány, na akkor ember legyen a talpán aki gépelve nem veszti el a lépést.
Fénykép meg becsapós. A nagy előadókban sokszor nincsenek olyan fények, hogy értékelhető képet lehessen csinálni.
Szerintem, ne vegyél tabletet, nézd meg milyenek az órák, és ha úgy gondolod hogy tablet lenne a jó, később még mindig vehetszTisztelet a Gépésznek!
-
psg5
veterán
válasz VMatteo #73733 üzenetére
Azért egy picit bogarat ültettél...bár tenyleg nem lesz jegyzetelni valo grafikon, fgv stb (pontosítva roppant elenyeszo esetben lehet akkor inkabb max ábra gondolom) és elvileg gyorsabban gépelek mint írok...mivel idáig kézzel tettem a jegyzetelést nem tudom nem vonja el túlságosan a figyelmet a gépi bevitel...
Nincs erre topik, hogy kinek mi a tapasztalata?F.K.T.
-
cidalain
veterán
A keret tenyleg szukos. Ezert csak es kizarolag 1 GB ramos 10"-os tabletet kapsz. Nem lesz benne oromed. Pont akor fog akadni, amikor nem kellene.
Netezgetni, facebokozni, videozni, zenezni meg el lehetne vele, ott tolerahato, ha egy tab valtas 5 sec, vgy egy oldaltoltes. Jegyzeteleskor nem buli, ha a memoriahiany miatt epp a billentyuzet zarodik be. (Tapasztalatbol mondom, nalam ez van. Es nekem az 1 GB ramosok kozul is az egyik legjobban optimalizalt tabom van, es megis.ennyiert meg csak egy regi, mar lassan 2 eves Alcatelt tudnek ajanlani.)Huzd ossze a nadragszijat, kerj kolcson egy 10-est, es irany a Mediamarkt weboldal es online vedd meg a Huawei Mediapad T3 10" tabletet ameddig meg akcios 50-ert.
40-ert a 8" 2 GB ram is necces manapsag, max valahol akcioval. De meg ez is jobb, mint egy nagyobb meretu, de csak 1 GB ramos.
Lenovo tab3 8"
Lenovo tab4 8"
Huawei Mediapad T3 8"Bill ebbe mar plane nem fer bele. Vezeteknelkuli bill onmagaban 20 korul van a normalis.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz VMatteo #73733 üzenetére
Nem mintha a tabletbe nem lehetne rajzolni Rajzolásra Bamboo Paper. Jegyzetelésre és ábrák készítésére Microsoft Notes programmal tökéletesen jó a tablet is. De egy billentyűzet, egér és ceruza elengedhetetlen hozzá az biztos.
Előadásaimat, illetve konferencia jegyzeteléseket, munkamegbeszélések, meetingek kivonatolását mind tableten csinálom már android 7 alól.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
Suliba (egyetemre) jegyzetelésre, vagyis sima irodai alapfeladatokra kellene tablet (úgy gondoltam nincs szükség notebookra) , melynél a legfontosabb szempont az hogy biztonságba legyen ami leírásra került. Vagyis egy megbízhatót keresek és gondolom kellene a min 9", hogy gépelni kényelmesen lehessen rajt.
A keret igen szűkös, bele kell férnie 40k-ba sajnos...
Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
buresz8
tag
Sikerült leszűkítenem a lehetséges opciókat négy tabletre.
Ezek közül melyiket lenne érdemes választani? Jobb lenne
egy 10", azonban a két 8" nak erősebb a hardvere. Kérdés,
hogy mennyivel?Xiaomi MiPad 3
Huawei MediaPad M3 8"
Huawei MediaPad M3 10"
Samsung T580 Galaxy Tab AA lényegi kérdésem, hogy mennyire észlelhető a hardverek
közötti különbség? Illetve az üzemidőkről mit tudtok elmondani
a tapasztalatok alapján?[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz hrabaafocus #73728 üzenetére
ha itthoni vásárlás kell, akkor az egyetlen értelmes opció a
Huawei Mediapad T3 10" (ami most a Mediamarktban online akciós: 50.000 Ft)Ha külföldi is szóba jöhet, akkor Chuwi, Teclast modelleket kell nézegetni, ezek között vannak 10"-nál nagyobbak is.
-
hrabaafocus
csendes tag
Sziasztok, tabletet szeretnék venni, 10" vagy annál nagyobb, internetezésre és film nézésre használnám, meg pár nem nagy kaliberű játékra. 65 ezer alatt keresek!
-
VMatteo
őstag
Xiaomi Mi Pad 3-ról írnék én is pár szót, hátha segít valakinek a választásban.
Gearbest-től rendeltem, EU expressz szállítással, így ÁFA és VÁM mentesen kaptam meg 11 nap alatt. A csomagban gyorstöltő fej, kábel és egy EU dugalj átalakító volt a tablet mellé csomagolva.
A háza nagyon minségi, pezsgő színű fém borítású, érdesített, így nagyon jó fogást biztosít, hűtésben is biztos szerepet játszik.
Kijelzője gyönyörű! Tűéles kép, betekintési szög hatalmas, a telt színek, valamint a fényerő kiemelkedően erős, napfényes időben tök jól használható a tablet.
Akkumlátor idő is nagyon rendben van. Youtube, messenger, facebook, netezés, háttérvilágítás felvéve 7-8 óra kijelzőidő simán hozható.
A 4GB memóriának köszönhetően rengeteg applikáció maradhat háttérben, gördülékenyen fut a legújabb Android a készüléken. CPU igényesebb alkalmazásoknál langyos a hátlap jobb felső sarka, ami nem zavaró és lassulás sem tapasztalható.
Kameráját őszintén szólva nem nagyon próbálgattam, de elmondható, hogy sok fénynél bőven használható.
Fontos szempont volt a hangszóró számomra. Na itt van alapból kettő, ami egymás mellett van, szóval a sztereó hangzás nem az igazi. Viszont a hangerő brutális. Nem torzít, maximum hangerőn hallgatva is szépen szól. Ágyra letéve nyilván halkabb, de nem némul el. A három érintés érzékeny gomb háttérvilágítása hamar kikapcsol, de ez megszokható. Értesítési LED-et eddig csak fehéren láttam világítani, de lehet RGB, nemtudom.
Összességében, akinek opció a kínai rendelés, bevállalja az esetleges macerásabb garanciáztatást annak nagyon jó vétel ez a tablet. Az itthoni 55.000 Ft-os tableteknél sokkal erősebb hardvert kap. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, ha esetleg érdekel még valami konkrétum.Tisztelet a Gépésznek!
-
Khelben
nagyúr
Ígértem a Lenovo Tab4 8-ról rövid beszámolót.
Külsőre műanyag az egész, de elég erős, nem lehet csavargatni (a gyerek az előző tabletjét egy ráüléssel nyírta ki, ez ki fogja bírni azt is). Összeszerelés is rendben van, nincsenek rések, sorják, nem nyikorog semmi. A hátlap annak ellenére, hogy matt, eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat és nehéz tisztítani. Az sd kártyát takaró ablak kicsit szerencsétlenül van megoldva, a rögzítőfülek mintha gumiból lennének ezért nehéz rendesen visszacsukni. A kamera kb. 1 mm-t süllyesztve van így nem fog karcolódni. Érdekesség, hogy a töltőcsatlakozó és a jack csatlakozó is a gép tetején van.
A kijelzőnek szép színei vannak, betekintési szög is nagyon jó. A felbontáson nyilván látszik, hogy nem uhd, de ebben a méretben nem annyira zavaró (nekem tab s2-m van, ahhoz képest persze kicsit homályosabb a kép).
A hangszórók hozzák valamennyire a sztereó hatást, de a minőségük csak erősen átlagos. A hangerő megfelelő, de magas hangerőn a mély hangokat elkezdik torzítani. meg úgy általában mély hangokat nem nagyon tudnak kiadni magukból. Dolby Atmos, lol...
Android 7.1.1 van rajta. A 16 GB tárhelyből 7-et foglal a rendszer, tehát 9 körül van szabadon. Bloatware nem sok volt rajta és ami volt, azt is le lehetett törölni. A Lenovo launcher nem sok mindent tud, de azt legalább jól. Pl. mappákba rendezni a dolgokat csak a főképernyőn lehet, az alkalmazás menüben nem. De működésre gyors.
Teljesítményről csak nyers benchmark adatokkal tudok szolgálni. Amire mi használjuk (5 éves gyereknek játék és youtube), arra megfelelő. Menüben mozgás gyors, akadások nincsenek, programokat gyorsan telepíti. A benchmarkok futtatása alatt egyáltalán nem melegedett.Hardver: Snapdragon 425 (4x1,4GHz), Adreno 308, kijelző 1280x800
Antutu: 36755 (3D: 2551, UX: 15413, CPU: 13591, RAM: 5200)
Geekbench 4: single core: 681, multi core: 1892 -
Spíler
őstag
Sziasztok!
Egy olcsó tabot szeretnék venni.Ritkán használnám,talán heti 2-3 órát,kis Net,kis filmnézés,Ezeket néztem mint laikus. 1 - 2. Minden segítséget megköszönök,ha van más ajánlat,azt is. Itthonról szeretnék vásárolni.
Köszi.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
cidalain
veterán
válasz buresz8 #73718 üzenetére
passz, nem ismerhetek minden boltot.
a samsung hivatalos magyar forgalmazója által az országba behozott készülékekre 2 év teljeskörű gyári garancia van samsung szakszervizben. kell kapni hozzá magyar nyelvű samsung garipapírt is.szóval az olcsó üzletek közül ahol 1 év gari van, vagy 1+1 év gari, vagy a +1 év gari fizetős, vagy az van írva hogy bolti garancia, vagy +1 év szoftvergarancia, az biztosan nem gyári garit ad.
ugyanakkor, a samu magyar szervizének elvileg 1 évig el kell látnia minden magyar számlával vásárolt samsung termék garanciális javítását a törvény szerint.azért látszik, hogy a két dolog nem ugyanaz. így érthető is az árkülönbség.
azoknál a cégeknél, ahol az elérhetőségeknél csak email cím, és/vagy telefonszám van, az számomra nem megbízható. minimum egy telephely/üzlet címet illik leírni, meg adószámot,esetleg cégjegyzékszámot.
az árukeresős, árgép oldalakon levő megbízhatóság értékelések gyakorlatilag nem adnak vissza semmit neked. aki ott 5-ösre értékel, az annyit jelent hogy megkapta az árut, amit rendelt (olcsóbban mint máshol). amennyiben később garis bonyodalma lesz, arról már nem szól a csillag...az amazonos esetben a like new, az olyasmi hogy használt, de szinte új. használat nyomai nem vagy csak normális mértékben vannak. garancia kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
buresz8
tag
Nem vagyok nagyon jártas a külföldi oldalról való rendelésben, erről mi a véleményetek? Elég jó árban van. A "like new" pontosan mit takarhat? Azt írja, hogy sérült, de eredeti csomagolásban van a készülék. Fogalmam sincs, hogy mekkora kockázat van az ilyen vásárlásában?
Illetve ezeknél a gari hogyan működik?
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz buresz8 #73716 üzenetére
Ha mobillal tudsz csinalni hotspotot, akkor szerintem tok felesleges a 3G vagy a 4G.
Bar vannak mar mostanaban csak netes tarskartyak, szoval akar meg extra kiadast sem feltetlen alegy masodik kartya, ami csak netet tud.
De ha a penzbe belefer, akkor nyilvan meg lehet venni, ez egy olyan opcio, amit kesobb nem lehet belerakni, ha megis kellene. Esetleges eladaskor is erteknovelo tenyezo.60-ert nem nagyon mennek meg fullHD kijelzok, csak a HD.
Huawei Mediapad T3 8" vagy 10" mindegyikbol van wifi es 4G verzio is.
Mediamarktban most online vasarolva nagyon akciosan vannak ezek.Veheto meg Lenovo tab4 8", bar ez meg eleg uj, igy nem nagyon tudok rola nyilatkozni, de a specifikaciok alapjan jonak tunik, es olcso.
FullHD eseten a Samsung SM-T580 lenne, ami ertelmes boltban gyari 2 ev garival 80 korul van. (A 60 koruli aruak mind szurkeimportos bolti garisak). Az Emagos 75-os arat meg be lehet vallalni, annyira nem gaz az a bolt, mint sokan mondjak.
-
buresz8
tag
Sziasztok,
Én is tablet vásárlás előtt állok, és szeretném kikérni a hozzáértők véleményét is.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8"-10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről (pl. eMAG, Expansys, Amazon, kínai webshopok stb.) való beszerzés is opció? Ha külföldről olcsóbb, akkor nyitott vagyok a felé is, de csak kizárólag megbízható webshopokból
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) Szeretném kihasználni a gépet, így leginkább játék, filmnézés, gondolom ezek mellett az internet már nem tényező annyira
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül. Max 60eEgyéb: Ekkora kijelzőknél mennyire észlelhető a különbség 1280x800 és 1920x1200 között?
Egy ehhez kapcsolódó kérdés, hogy érdemes e 3G-4G támogatással rendelkező gépet választani? Vagy ha mobillal megosztom a wifi hotspotot akkor igazából nem érdemes ilyet venni?
[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
Segítséget kérnék.
Alcor Access Q913M-tabletben, aksi valószinűleg megadta magát, csak 24%-ig lehet feltölteni.
Az aksi nem cserélhető szimplan hatlap levételével, de a keszuleket még nem akarnam eldobni, mert teljesen rendben van sebességben,tudásban. Valaki kapott már szét ilyen kütyüt? Disassembly videot most nem találtam rolla, de a 7400mAh aksi tipusat jó lenne megtudni mielőtt szétkapom. -
senior tag
Kb. két hete kerestem ilyesmit, de ennyiért max. 7 colos van sztem, és sarc nélkül: Voyo X7
8 colosból meg ez jött ki 55 dolcsi + posta + sarc, de ez is csak 1 gigás, meg vicces a felbontása, de legalább 16 giga a ram, nem 8, mint a Teclast-nak: Cube Iplay8
Végül egyik sem lett, így nincsen tapasztalatom róluk, mert végül becsúszott egy 8 colos Lenovo. A múlt héten még valaki árult a hardveraprón 8 colos Lenovo Tab3-ot 2 giga rammal, 20-ért használtan, de ahogy nézem, az már jegelve.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
cidalain
veterán
ááá, esélytelen 2 GB ram ennyiért.
itthon ez 40-nél kezdődik újonnan
kínából 100 dollár környéke, esetleg akcióval 85-90 (+EU raktárból van 10 dolcsi posta minimum; kínából véve EU express szállítás kell, ami szintén 10 dolcsi; ha simán veszed kínából, akkor megbukik a vámon, jön az áfa mi 10000 Ft környéke - annak 1% alatti esélye van hogy egy tablet átcsusszanjon)szóval 30k alatt csak 1 GB ramos tablet van újonnan, de használtan sem hiszem hogy 25 alatt akadna.
1 GB ram elég hd tartalmat nézni, de sokminden mástól is függ azért.[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
Sziasztok,
8"-os, IPS kijelzős, Androidos (vagy linuxra hackelhetős) filmnézős tabletet keresek 15-ért. (de mindenképp 20 alatt), bárhonnan.
vékony káva előny.
Pl. Teclast P80H - ránézésre nem tűnik rossznak, egyedül az 1GB RAM miatt aggódok - elég ez, hogy elhajtson egy 720p filmet akadásmentesen?
köszi a tippeket.
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősöm építő ipari cége van és egy olyan tabletet keres ami viszonylag nagy 10" munkára. Wifi modell elég és főleg tervek megtekintésére levelezni és böngészni kellene. Erre tudtok ajánlani valamit. Előre is köszönöm.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz Game-over #73707 üzenetére
Lenovo Tab3 A7-10F Andy lite (ZA0R0089BG), amin25 korul van, 7", de csak 1 GB ram.
Kulfoldrol 8"-os Chuwi, Teclast, Cube modelleket kellene nezni, vannak 100 dodo kornyeken: afara figyelni kell: vagy EU raktarban keresgelj, vagy EU express szallitasert fizess kulon. Egyeb esetben Afa fizetes varhato, ami 100 dollarnal majdnem egy 10-es!>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Game-over
aktív tag
Van olyan tab ami ajánlott/elmegy 30 k ársávban?
Hasonló kéne mint a Lenovo Tab3 8, csak egy kicsit olcsóbban (persze szerényebb tudással is) , akár külföldről is. -
cidalain
veterán
válasz milanmylo #73705 üzenetére
Android tabnal nem divat a HDMI kimenet, igy ezt csak kulon atalakitoval tudod megoldani, ha egyaltalan sikerul.
Ettol eltekintve egy droid megfelelo lenne neked, sokkal jobb, mint egy wines hibrid.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok!
Tartalomfogyasztásra keresek tabletet. Céges windows laptopom van, de értelmeszerűen azon a torrent és letöltögetés nem játszik.
■ 8--12 szinte mindegy, mert a filmeket hdmi kábellel TV-re küldeném és kanapén/asztalon neteznék
■ Új és használt is lehet
■ Minden forrás játszik, Amazonról nettó áron is tudok rendelni.
■ Főként internet, zenehallgatás bluetoothon. Illetve filmnézés TV-re kötve.A lényeg, hogy FHD-ban gond nélkül menjen, vagy akár 4K-ban, de ez nem követelméény.
■ 100 ezerig +- ha nagyon jó deal.Szívem szerint ipad airt vennék, mert a telefon is alma, de tartok tőle, hogy a filmletöltés nem játszik rajta...
Esetleg valami Asus/Acer/lenovo 2in1 windows tablet? Vagy azok fájdalmasak?Amikkel szemezgettem:
Huawei mediapad m3
Galaxy tab s2
Nexus 9Van valami, ami elkerülte a figyelmem?
Nagyon köszönöm!
ROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
cidalain
veterán
válasz apple87 #73701 üzenetére
Jo a T3, de ne az edigitalban vedd meg, hanem a mediamarktban!
Most ott akcios 50158 Ft>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnek tabletet venni.
Netezésre és videonezesre használna.
Olyat szeretne ami, gyors és nem fagy le,
10" legyen és kb 50E Ft-értTudnátok ajánlani valami megbízható tabletet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest