- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Sziasztok hol találom ami életre kelti az X96 max+ boxom kijelzőjet. Volt már de elkallodott. És hova másoljam?
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Van egy X96 Max lejátszóm CE-el, amit vagy 4 éve nem használtam. Most összeraktam megint, de egy két felirat csúszik, meg kb 40 perc után valamiért megállnak a filmek, újraindulás után tudom tovább nézni.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes ezt még foltozgatni (gondolom 4 év alatt jött hozzá jobb CE, stb) vagy keressek egy frissebb boxot. Nem követem 4 éve a témát.
köszi
-
SeezJear
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg egy Tanix TX9S 2GB RAM/8GB ROM Android 9.0 Smart 4K medialejatszom van, sajna skyshowtime-on csuszik a hang. Van erre valami megoldas esetleg, vagy ha nincs milyen masik boxot tudnatok ajanlani ami vinne? Philips Tv-m van (65PUS6704) amihez sajna nincs skyshowtime app, ezert szeretnek valami megoldast talalni. A boxomon 9.0 andorid van. Segitsegeteket elore is koszonom.
-
blakey
titán
válasz
mexel #100280 üzenetére
de az alapszín nincs ami nagyon jó - minden új kiadásnál (kernelnél), változtatunk, képernyőt, színt, stb. A szín egyénileg is beállítható egy tetszőleges felszínnel. "Csak" a kernel változik, a többi már azon múlik, hogy az adott doboz mennyire támogatott az új kernel által.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #100274 üzenetére
Az ígéretest arra értem hogy jól halad a béta verzióhoz képest hogy nem sok hiba van benne. Nem azért mert hó végén kölcsönad vagy kicseréli a tv-t.
Plusz nyilván jó lesz ha ez az egy lesz minden típusra, új kernel, 64 bit stb - ezekből biztos van vmi a NE-ben is, de az alapszín nincs ami nagyon jó -
paolinho
őstag
Na, teszteltem a LibreELEC-et. Meg se nyekken a reset következtében a Kodi. Amíg nyomvatartom az AV-ben a reset gombot, sötét marad a képernyő, amint felengedem a fogpiszkálót, azonnal az Android rendszer töltődik be. Visszatéve a régi karit a reset eredménye, hogy újra betöltődik a CoreELEC-kel a Kodi rendben.
Azt hiszem ezzel az eszközzel tényleg el kell engednem a frissítés, vagy újabb operációs (Kodi) rendszer telepítésének lehetőségét. Sajnos a Beelink M18-a öregecske már az új dolgokhoz.Itt viszább említve lett egy Tanix W2, meg egy T95 W2. Ezek alkalmasak lehetnek a legújabb CoreELEC kezelésére?
-
hunaqua
addikt
Az X3 és X4 dobozaimhoz képest ugyan olyan körülmények között pont 10C fokkal hűvösebb a W2.
...nem mintha lenne jelentősége.
-
gg72
veterán
Megjött a Nokia 8010 box. Le tudná írni valaki szájbarágósan, hogy miként tudom életre kelteni a távirányítót CE alól? Itt [link] van egy leírás, de ez nekem kínai.
A korábbi boxomnál csak bemásoltam a CE mappába a megfelelő fájlokat és kész is volt, de látom itt máshogy kell, csak azt nem tudom hogyan...
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #100257 üzenetére
Próbáltam már azt is. Nem vált be. A maven build ok legalább 3 =4 féle kodit raknak egybe. Ezért lomhák, és könnyen beragadnak. A quietvoid meg csak a hdrplus és dovi kapcsolót teszi hozzá az eredeti omegához .
Mind a négy homatics boxon, és a 4 firesticken is ugyanaz megy nálam. Még a shielden is a 64 bites quietvoid megy , pedig oda elég lenne a sima omega nightly is, mert a shield nem tud hdr10plus t. -
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #100256 üzenetére
FireTV rendszeren is?
Próbáltad mostanában a Maven-t?
Nekem abban az a szimpatikus hogy van külön fireTV rendszerre is változata.
Bár nem tudom mi lehet a különbség a sima Android változat és a FireTV változat között. Annyi biztos hogy az előbbit kell az amlogic boxra rakni. -
cof
veterán
válasz
paolinho #100249 üzenetére
Csinálj egy képfájlt a jelenlegi kártyáról ha nincs másik, és ha nem indul akkor vissza tudod írni könnyedén.
Ha másikkal próbálod, akkor működni fog persze ez ha visszarakod. Nem buksz semmit, mert minden a kártyán van tárolva, ha nem belső tárhelyen van a CE. Bár akkor a kártya kérdés is irreleváns.
-
paolinho
őstag
Oksa, köszi!
Ha esetleg nem indulna el, és visszateszem a jelenlegi rendszerrel futó memóriakártyát, akkor lehet remélni, hogy ez újra működni fog? Nyilván a beállításokat bukom, azt újra be kell állítgatni.
Igazából nem akarak venni másik boxot, ez hibátlanul működik. Csak jó lett volna ezt a felírat addont (Opensubtitles.com) felrakni rá. Talán megpróbálom valami külső forrásból előkeríteni. Egyszerűbb lenne, mint borítani a rendszert, mert félek tőle, hogy az új KODI-val nem fog tuni megbírkózni az én 8 éves eszközöm. -
hunaqua
addikt
A múlt év végén rendeltem egy TANIX W2 (s905w2-2/16-Aliexpress) dobozt. Karácsony körül megjött,de csak tegnap volt egy kis időm vele foglalkozni. Van rá Slimbox cfw,rögtön ment rá és kártyára az új CE (ne). Az első tapasztalatok nagyon kedvezőek,minden működik még a kijelzőhöz is van vfd conf. Nem Gigabit,de más gondot nagyon nem találtam rajta. A külseje is teljesen pozitív,és nevetséges 23usd (kb. 8000huf) áron érkezett. Most egy kicsit drágább, de 30usd alatt simán beszerezhető. Szerintem ennyiért "ingyen" van.
-
gyűrű
addikt
Estuary mod v5 omega, és Estuary mod v5 simple omega.
Annak aki szereti, és/vagy használja...Mindkét felszín finomítva, új funkciókkal, a Kodi 21 omega beta2 utáni változásoknak megfelel.
Kizárólag a 21 beta2 utáni kodi verziókra telepíthető.
A meglevő régebbi v5 omega is felülírható vele, telepítés zipből, de ajánlott egy felszín beállítás visszaállítás alapra.
A mappában benne van minden az új telepítéshez is.
- Pillanat álljlnál a seekbarra lépve a fel gommbal, utána a jobb gombbal kockánként léptethető a film mint a régi videómagnóknál is.
-Főmenüben megjeleníti a hálózati csatlakozási állapotot, coreelecnél is..
-Kizárólag Corelec alatt, a felszín, extrák menüben, bekapcsolható, a film elején, alul egy HDR, HLG, Dolby Vision logót időzítve mutató kép 7-10-15 mp-ig.
Ehhez ilyet támogató box kell, pl a homaticsok, de HDR-t több is tud, és a tv-nek is tudnia kell, mert nem a forrásjelet hanem a kimeneti jelet nézi.
A tvk egy része alapból megjelenít ilyet, de sokszor a hdmi handshake, és a felbontás váltás miatti, blackscreennél, elveszik az infó filmkezdéskor..-Kódok tisztázva, felesleges sorok törölve lettek.
-
paolinho
őstag
Abban tudnátok tanácsot adni, hogy egy veterán Beelink M18-ra (amelyen jelenleg CoreELEC 9.2.8-cal fut) fellehet-e tenni valami frissebb Kodi-rendszert?
A CoreELEC oldalán a letölthető rendszerek között a 20.2-Nexus (stable) a legfrissebb, de ez alatt nincs felsorolva az én eszközöm, így félő, hogy ezt nem választhatom, viszont szükségem lenne valami újabbra, mert a 9.2.8 alatt a Kodi repók alatt nem található pl. az opensubtitles.com addon, amire szükségem lenne. Előre is köszi a segítséget! -
tobias40
veterán
válasz
interstate76 #100232 üzenetére
Köszi!
Sajnos az ingyenes változat nem kompatibilis ezzel az eszközömmel...
Érdekes módon csak egy régi Redmi4x-el kompatibilis aminél már bőven van fiatalabb androidos eszközöm ,nem is egy. -
zsiga68
őstag
válasz
tobias40 #100228 üzenetére
Én pl igy másolok telefonra: Létrehoztam pc-n egy megosztott mappát. A telefonon /ami szintén androidos/ van egy totalcommander LAN pluginnal és ott állítottam be a megosztott mappa elérését. Tehát az androidos totalcommanderrel másolok fájlokat pc-ről/-re. Nem a pc-n lévő fájlkezelővel.
De ha van egy pendrive akkor azt tedd rá az androidos boxra. Olyan sűrűn ugyse kell másolni a boxra. Meg ugye tárhelye is kevés. -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #100120 üzenetére
Megjött ez a kis box 1500 ft-ért.
Android alatt megy a Kodi és amilyen droidos programokat használok azok is.(NF.YT is..)
Nekem ennyit megért,igaz még csak felületesen néztem át.
Sebességet melegedést még nem néztem,ha vki kíváncsi lesz vmire ránézek.
Nekem a nyaralóba jó lesz hogy távolról streameljek erre az otthoni Enigma2-es gépemről tv csatikat.... -
tobias40
veterán
Wetek Play2 gépemhez ezt az image-t szedtem le:
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-wetek-play2.img.gz
Ez jó lesz hozzá?
Ha igen akkor melyik .dtb kell hozzá?
ehhez mindíg segítséget kell kérnem.... -
nfsu17
veterán
Helloka megint.
Megint szükség lenne tanácsra, ötletre.
Múltkor írtam, hogy vettem egy BT fejest (QCY H3). Sikerült is hozzáadni a boxhoz (X3) CE20.2. Viszont elsőre feltűnt, hogy marha halk, még 100%-os hangerőn is.
Eskü nem tudom mit, de egy két dolgot állítgattam a kodiban (talán eredeti hangerő megtartása?), vagy restart a boxra, vagy felnyomtam a fejesen a hangerőt 100-ra, vagy BT eszköz törlés és újra hozzáadás?
Nem tudom tényleg, de megjavult a dolog, már 50% kodi beállítás szerint is szépen szól, no problem. Azóta már visszaállítottam a dolgokat úgy, ahogy előtte volt, most is jó. Ezért nem tudom mit csináltam akkor.Aztán vettem most egy fülest is (Baseus Bowie EZ10), ez is csatlakozott, de ez is halk.
Viszont ezen nincs hangerő gomb, appban se láttam. Mobilon teljesen jó a hang, 50%-on is kellően hangos nekem.
Bármit teszek bárhova, 100%-on is olyan érzés, mint ha 20%-on lenne.DE
Egyszer úgy csatlakozott a füles, hogy csak az egyik volt a fülemben, a másik a tokban volt, azaz offon volt. És így a fülemben lévő szépen szólt, már 50%-on is.
Hiába vettem ki a fülest a tokból akkor, az néma volt, mert előtte offban volt.
Következő restartra megint halk lett mindkettő.
Még 1x-2x tudtam ezt produkálni, hogy csak az egyiket használom és jó a hangerő..de így sem jöttem rá a módjára, mert nem működik a trükk, amire azt gondoltam, hogy jó lesz.Aztán elkezdtem kutakodni neten.
Pl.
[link] Ő itt usb dongle-t használ, nekem jó a gyári beépített BT is (bár ha dongle megoldaná, akkor költenék rá).
Röviden a topikból: egy pulsemixer (addon? még erre se jöttem rá) cuccal rájött, hogy a füles 46%-on van. Feltolta ezzel 100-ra és jó lett.
Na én alsamixer-ig eljutottam (putty), de abban ez nincs...mármint fülessel kapcsolatos dolog...persze, mivel nekem a pulse kellene.
Entware-ben nem találom ezt a pulsemixert, csak az alsamixert, azt telepítettem is, bele is néztem, de nincs benne a pulsemixer, sem BT-al kapcsolatos dolgok.sudo apt-get install -y pulsemixer
Ennyi lenne ubuntun, de hát a CE nem az.Neki sem jó, de megoldás nincs [link]
Ja igen, én az X96 max+-al próbáltam először, majd kipróbáltam az X99 max+-on is. Mindegyik X3-as, szóval csodát nem vártam, nem is lett, ugyan úgy halk.
Ha ez ennyit tud, akkor elengedem, ha másnak jók a BT fülesek, akkor még szenvedek picit, aztán engedem el. Vagy max használom a fejest, de az meg kényelmetlen.
-
mexel
veterán
Plusz a vfd.conf sem akar működni
-
mexel
veterán
Az új NO-t próbálta valaki 905X3-on? Nálam bármi filmnél, youtubnál, kb 20-30 mp után lefagy több boxon is. X4-en hibátlan
-
togaba
tag
Sziasztok!
1 hetes távollét után standby állapotban hagyott Homatics nem kapcsol be, csak táp ki-be után. 20.3 (2023 decemberi) nightly van rajta. Ilyet korábban nem csinált. Mi a véleményetek? -
Elemental
addikt
Honnan tudnék leszedni régebb CE nightly-t?
Konkrétan novemberi ne 20 nightly-t szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest