- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
-
LOGOUT
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
norbert1998 #299 üzenetére
Akkor nem jó mi?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Dark KillerX #298 üzenetére
Az "csak" a 280. a 280x az a 7970. többékevésbé
-
Dark KillerX
addikt
válasz
norbert1998 #297 üzenetére
7950-es kari ?
-
norbert1998
nagyúr
Kinek van itt 280x-e?
Hasonlitgatnek vele 3dmarkot és a többi gpu markot. -
norbert1998
nagyúr
válasz
rambustibi #294 üzenetére
Akkor az ki se hajcsa!
//sarkasm OFF
-
rambustibi
őstag
Nálam a szokásos in-game videók mennek, az előbb +10 autó, most +15 autóval készült: [link]
Rajtnál esik le 94%-ra a GPU, utána viszont beáll 99%-ra (ami NVidiánál 100%), mint a gerely -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
norbert1998 #292 üzenetére
kosz a tesztet!
-
norbert1998
nagyúr
Hali. bedobom ezeket ide. saját, mai mérések, ugyanazon környezetben. csak a lap és a proci más. meg a cpu hűtő hátrafelé helyett felfelé fúj.
az fx az egy 8320-as 4 ghz-en.
a hőmérsékletek ibt alatt készültek, alapjában véve a gyintel 4.5 ghz-en olyan meleg, mint az ájemdé.5 GHz-en az a 666 pont CB-ben jelzi, hogy nem szabad 5 GHz-en használni
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #290 üzenetére
Rendben, nem gond. Nalam is most a win7 fut...de az is marad egyenlore.
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #289 üzenetére
Szép eredmény.
Sajnos win10 alatt kifagy a Vantage, pedig a 3DMark szerint kompatibilis.
Javítani akartam, de így nem tudok. Elindítom és be sem tölt már egyből megáll az egész gép
Ezért külön nem tenném vissza a win7-et.
Majd az új géppel megpróbálok javítani, de ez leghamarabb 3 hét.. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #288 üzenetére
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #247 üzenetére
Okey, kezdjük tiszta lappal a társalgást, normális hangnemben, tiszteletet adva a másiknak.
A Vantage tesztem: [link]Megkérhetlek arra, hogy a rendszereddel futtasd le csontra ezekkel a grafikai beállításokkal ezt a játékot, ugyanezen pályán, és autómárkával és autókkal. A proci órejele nem érdekes, egyedül a vga órajele maradjon gyári, semmi bios tuning stb.. És a statisztikai értékek is látszódjanak.
[link] -
kopistar86
újonc
És olyan létezik h van egy gtx650ti Boost OC 1gb kártyám, es ha némely játéknak keves az 1 giga, akkor azt automatikusan elveszi a ramból. Ezt mondtak nekem, csak nemtudom h igaz-e
-
V!ck
senior tag
-
V!ck
senior tag
válasz
kopistar86 #280 üzenetére
Játékokban igen, mindenhol. Azon kívül sehol, de gondolom játékra kell, arra pedig egyértelműen intel.
-
kopistar86
újonc
Szerintem i5 lesz belőle. Akár mit is nézek neten, mindenhol jobban teljesít meg a 4460 is mint fx8350. Pedig az a legolcsóbb i5.
-
V!ck
senior tag
válasz
kopistar86 #275 üzenetére
Ha az M5A97 mellett döntesz, akkor csakis az EVO-t.
(#278) miklosss2012 na alakul ez
tesztekben van esetleg látszata? Érződik?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Használt: Asus M5A97(nem LE), vagy M5A99X EVO
Új: Gigabyte 970A-UD3P -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Aprorol valami Asus-t.
-
kopistar86
újonc
Es ha fx-8350 mellett döntenék akkor milyen lapot vegyek hozza ami ki bírja a turbó mód tuningot de nem is rohadt drága
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kulcsarbence #272 üzenetére
Ez meg csak egy teszt...nem erdemes semmi konkretumot levonni belole. Azert az i3 nem hiszem hogy volna olyan eros tobb szalan mint egy FX 8370. Egy szalon igen, padlore kuldheti...de tobb szalon szamomra hihetetlen.
-
kulcsarbence
tag
Ashes of Singularity DX11 vs DX12
Mi a véleményetek erről?
Engem főleg az aggaszt, hogy ezen teszt szerint az i3 lekörözi az FX-8370-t. -
V!ck
senior tag
válasz
kopistar86 #268 üzenetére
NON-K intelt írtam, hogy nem vennék. Tehát NEM K-s intelt nem vennék, csakis K-sat, viszont te nem K-sat írtál emlékeim szerint. Egyébként FX8320-am van. Adatlapomon látszik
@miklosss2012 : Nehogy komolyan vedd, nem rivalizálni akarok, csak poénkodtam
megértelek, az FX nekem pl a phenom II után bonyolult volt egy ideig...
@players111 : perszepityu... fotosopp
-
kopistar86
újonc
V!ck neked milyen van, AMD vagy Intel? Miért nem vennél K-s procit? Tuningra vagy gamera azt szoktak ajanlani nem?
-
bozont
veterán
Igaz, még csak az első fecske, de nem nagyon lepődtem meg: [link] Akkor még várunk.
-
V!ck
senior tag
válasz
kopistar86 #264 üzenetére
Így látatlanban megmondom, hogy 95%-ban az i5-öt fogják ajánlani
Nem mondom, hogy alaptalan, de én non K-s procit pl nem vennék... -
kopistar86
újonc
Az az igazság hogy én inkabb arra lett volna kiváncsi hogy i5-4460 vagy fx-8350 lenne jobb játékra, nem éppen arra h mit tudnak a legújabb 100 ezer forintos skylake procik.
-
MiklosSaS
nagyúr
Skylake teszt! - tuning.
-
varillo
csendes tag
Azok mikorra jönnek kb? Vagy lehet olcsóbbak lesznek intelek tőle?
-
varillo
csendes tag
Nagy huzavonába vagyok, és folyton bújom a netet a megfelelő választásért. Játékra, fejleszteném a gépemet. Intel i5 4460 vagy inkább FX-8350 legyen szerintetek? Az új Win 10-el meg DX12-vel lehet jobban vannak optimalizálva a több magok használata és igy jobb választás lenne az AMD, vagy nem így látjátok?
-
Petykemano
veterán
válasz
Dark KillerX #249 üzenetére
Az a baj, hogy teljes képet kapjunk, emellé oda kéne tenni valami CPU core utilization ábrát. Lehet, hogy szenved, miközben 8-ből 3 mag dolgozik csak.
Ez persze nem lenne érdekes, ha szoftveres oldalon nem lenne változás, de változás jön és a DX12-vel - elvileg - javul a cpu magokon a skálázódás.Nem tudom, mennyire autentikus, de itt egy 8 magos procik tesztben újabb játékokon például azt hozzák ki, hogy kevés előnnyel jár a nagyon drága intel.
-
MrM94
addikt
Kérem ne offoljátok össze a topicot egymás b@sztatásával arra ott a privát.
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #247 üzenetére
Nem akarok túlzottan bele vau-vau csak a TX topicban is utólag Te hívtad fel az ő figyelmét is "stílusra" namost itt 1:1 ugyan az játszódott le, Te kezdtél vele olyan hangnemben beszélni mintha évekig együtt lapátoltátok volna a csirkeszart és feltételezem ez nem történt meg..
Hamar felmegy vele szemben a pumpád, semmi közöm hozzá de pls legalább ne tedd neki szóvá utólag hogy finomítson a stílusán mert rendre mindig a Te szádból esik ki hamarabb a kapanyél, röhejes konkrétan így külső szemlélőként.
-
Dark KillerX
addikt
Én is remélem összeszedik magukat,már mint az AMD.
Egyébként a CPU limit dolgot,az is megfejeli,hogy milyen vga-d van,ugyanis múltkor nálam volt,tesóm GTX670-e (4GB-os),és bizony ahol előtte CPU limitbe ütköztem,jóval jobban teljesített a gép.Persze nem csak a vga miatt,hanem inkább a ráírt drivernek köszönhetően,ugyanis köztudott,hogy az NV driverei jobban optimalizáltak Dx11 alatt,aminek köszönhetően jobban is teljesítenek játékok alatt.Szóval főleg a full AMD-s rendszerek szenvedtek Win8.1 alatt,a CPU bottleneck miatt.
De persze ez nem jelenti azt,hogy az én CPU-at megmentené egy 980Ti játékok alatt.
Egy régi játék ( Supreme Commander),ami szerette enni a procikat [link] szenved az Fx 8350-es proci látszik is a videón
-
bozont
veterán
válasz
Dark KillerX #232 üzenetére
Az a baj ez már nagyon régóta megy és még csak most kezd talán beérni a dolog. Az Fx6100-am is szaladt rendesen, amíg olyan játék futott rajta ami szépen kihasználja (pl a sokat emlegetett BF3/4). Viszont amikor olyan játék futott aminek csak processzor erő kell, akkor jöttek ám a droppok rendesen, tökmindegy meddig húztam. Ezért is váltottam i5-re és nem bántam meg a cserét, pedig szerintem is túlárazottak az Intel procik.
De én örülnék a legjobban ha az AMD újra villantana valami nagyon cpu terén.
A win10 esetében meg a kérdés, most az FX-ek gyorsultak, vagy csak a hardvert használja ki jobban? Mert nem mindegy.
De azt azért én is megmosolyogtam, hogy azon megy az örömködés hogy az 5GHz-es FX hozza a 3,5GHz-es 5930k szintjét.
Persze ilyet tudok én is csinálni, akkor ezek szerint mégsem olyan jó az az FX -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #246 üzenetére
Inkabb nem valaszolok...nem szeretnek a szintedre sulyedni, fiacskam.
Keruld a topicot mert itt is ugy jarsz majd mint a 980Ti/Titan X topicban.
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #238 üzenetére
1. Amikor te az első pentium II-est húztad meg, akkoriban én már a csajomat húztam meg.
2. VGA sem fele annyi, mint kiderült, itthon meg pláne más árak vannak, te pici englandi srác.
3. "A tesztek fantasztikusak, ahogyan leirtam. De neked nem mutatom meg mert ugysem ertel hozza...menj inkabb tolts le valami amerikai akcio filmet."
Ez mekkora sz@r duma, még ovis koromban löktem ekkora trágya dumát
4. Nem szájkarate amit csinálsz, csak szájalás, mivel az eredményeket nem látni, "mert nem mutatod meg, mert úgysem értel hozzá" (legalább helyesen írni megtanulhattál volna)
Viszlát!
-
MiklosSaS
nagyúr
Meg csinaltam en is azt a segghulye tesztet.
Tehat be lehet bizonyitani hogy az en csoro netezo pentiumom, ami 3.1 GHz-en megyen alul feszelve (0.91 V) 83 %-an erosebb mint a talicska 8150-es egy szalban.
Akkor ki lehet jelenteni hogy egy 4 magos 3 GHz-es ketyego alap i5, alulfeszelve lehet padlira kuldi a legtobb 8 szalas kazan talicskakat!
Logikus, nem? A teszt alapjan....
Mekkora noob lehet valaki hogy elhiszi az ilyen teszteket?!
-
-
Erdei88
veterán
válasz
rambustibi #230 üzenetére
Viszlát!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #239 üzenetére
Igen, olvastam par dolgot errol hogy 2016 vegen vagy 2017 elejen lesz 6 magos i7 115x foglalatba.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #237 üzenetére
1. Aham, az elso processzor amit rendesen meghuztam az egy Pentium II volt...tudod mi az egyaltalan? Akkor te meg tetriszteztel...
Na ja, majdnem fele annyi...a legolcsobb referencia 980Ti az 489 font (509 font a legolcsobb JetStream) a Titan X meg 800 font korul van. KB 300 a kulonbozet...az olyan 126.000 HUF.
A tesztek fantasztikusak, ahogyan leirtam. De neked nem mutatom meg mert ugysem ertel hozza...menj inkabb tolts le valami amerikai akcio filmet.
Reszemrol ez a szajkaratet zarom, szeretnem ha elkerulned ezt a topicot, menj vissza az FX-be, ott a TE helyed.
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #236 üzenetére
12 éve tesztelsz processzorokat? Milyeneket, mennyi darabot, hol és mivel? Vantage-val?
Fele annyiba kerül a 980Ti, mint a Titan X? Hol és melyik? Esetleg már VGA-t is tesztelsz 12 éve?
Biztosan fantasztikusak a tesztjeid, hol lehet megtekinteni ezeket a teszteket, most már tényleg kíváncsi lettem... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #235 üzenetére
Bedoglott a kazanom ma, lehet befizetek egy talicska 9590-re.
Sem az FX-ed sem a Titan X-ed nem zavar. Hogy miert? Csak siman normalisabb embernek tartom magam hogy egy 9590-ert penzt adjak. Titan X-ert meg kulonosen nem...5%-al gyengebb a 980Ti es 50 %-al olcsobb.
Mondtam mar neked parszor...bittang vagy es noob ehez a temahoz. Kicsit meg tanulnod kell, tesztelges, nezelodj..vegyel a kezedbe es teszteld a gyi7-et is..aztan meglatjuk. Hatha ragad rad is valami.....de a mostani szinteden kerlek ne probalj oktatni olyan valakit aki tobb mint 12 eve teszteli a processzorokat generaciorol generaciora.
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #231 üzenetére
Látom a hozzászólásodban, hogy számodra savanyú a szőlő
Ha ez a teszt windows élményindex, akkor a Vantage is az.
Korrekt srácként gratulálok a Vantage tesztekhez.
Megyek, hogy tudd tologatni a talicskádat
Legközelebb gyere egy ilyen CPU-Z tesztel például.Nagyon zavar az FX9590 vs Titan X párosom mindenképpen vágyhatsz egy ilyen kombóra, váltani szeretnél gyí7-ről? Semmi gond, mindenki hibázhat, ne frusztráld magad, nyugodtan vegyél FX+Titan X-et, nem kell ide a sok sallang.
és a lelki békéd is helyreáll
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Dark KillerX #232 üzenetére
A vantage meg mindig nagyon rendesen leterheli a processzorokat es osszehasonlitaskent az egyik legjobb.
Csak ossze hasonlitaskent kertem a vantage-ot a noob kollegatol.Az hogy a win10 es a dx12 jobban kezelne az FX-eket es a tobbszalu felhasznalast szerintem igaz. Ha nem volna akkor az intel nem keszitene jovore a 6 mag/12 szal mainstream platformba es a a ZEN sem volna 16 szal. Igaz mondjuk az AMD jovo joslatai sohasem jottek be.
Mind1, az dicseretes volna ha vegre lezarulna az 1-2 szalas alkalmazasok. -
Dark KillerX
addikt
válasz
MiklosSaS #231 üzenetére
Vantage kb 5 éves program,és mindenki tudja itt az Intel aláz.De viszont a jövő adhat némi okott arra,hogy mi AMDs-ek bizakodhatjunk,ugyanis talán a programozás elindul abba az irányba,hogy végre a programok az erőforrások nagy részét felhasználják,aminek egyébként a Win10 már egy előjele,mert sok játéknál es programnál javult a teljesítmény.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi #230 üzenetére
Te nagyon vagyhatsz egy gyii7-re, csak a buszkeseged nem engedi
. Mi megertunk, nem baj.
Az a teszt annyit er mint a windows elmeny indexe! Meg te sem lehetsz annyira kezdo hogy ezzel gyere ebbe a topicba villogni.
De hogy legyek faCCa fiu is (mert az vagyok), gratula a teszthez...most mehetsz vissza az FX topicba fenyezni azt a "talicskat". Legkozelebb gyere egy Vantage tesztel peldaul.
-
Petykemano
veterán
válasz
Mahrenburg #225 üzenetére
Szerintem ez nem jelenti azt, hogy Nem fognak athlont, meg ilyeneket eladni. Ezek ugye a selejtek, mint a celeron, meg a Pentium... csak annyi, hogy szeretné kipozícionálni magát a fiery által Sokat emlegetett "szar, de olcsó" skatulyából. Szintén fiery nyomán, hogy aki viseli a CPU koronát, annak a selejtjeit is jobban veszik.
-
Mahrenburg
őstag
Köszönöm!
Az idézett mondat még azt sem jelenti, hogy "az alsó szintet fejezik be", úgy fogalmaz, hogy a "a vállalat bizonyos mértékben ki szeretné vonni magát a belépőszintű PC-k piacáról", s "közép és csúcskategóriára helyeznék a hangsúlyt". Ha sikerül a Zen-architektúrás CPU-k/APU-k teljesítmény/fogyasztás arányát jól eltalálniuk, akkor könnyen lefelé skálázhatják...
-
MK VII
veterán
válasz
Mahrenburg #223 üzenetére
No..
Hát az emlékeim rosszul csaltak... A középszintű PC piacon maradnak az alsó szintet fejezik be.
"Ezen felül a vállalat bizonyos mértékben ki szeretné vonni magát a belépőszintű PC-k piacáról, ugyanis ez a szegmens meglehetősen volatilis, helyette pedig inkább a kiszámíthatóbb közép és csúcskategóriára helyeznék a hangsúlyt."
Forrás. -
MK VII
veterán
válasz
Mahrenburg #221 üzenetére
Igen. De igaza is van.
Gyenge APU-s megoldásra ott van az FM2-es platform... Felesleges energia pazarlás lenne az AMD részéről olyan irányban fejlesztenie. Örül, ha felső kategóriában az intel nyomában tud maradni. -
MK VII
veterán
Szerintem A Zen beköszöntével sem fognak lejjebb menni az Intel árak.. Mivel az AMD kiszáll az alsó és közép kategóriás CPU-k piacáról és csak felső kategóriás procikkal fog jelen lenni ezért nem hiszem, hogy az Intelnek akármilyen oka is lenne az árcsökkentésre főleg, hogy nagy valószínűséggel a Zen sem lesz képes megszorongatni az Intelt processzor erőben.
Nagyon nagyot kell alakítania az AMD-nek, hogy egyáltalán piacképes maradjon a továbbiakban. -
Sblat77
csendes tag
Olvastam a múltkor hogy 2016 q1-ben jön az AMD részről új CPU(k), érdemes őket megvárni, hogy teljesítményben mit nyújtanak / hátha Intel is csökkent árat, vagy nem? Mert az a nagy helyzet hogy legkésőbb okt-november terveztem 1 gépvásárlást.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-zen-based-8-core-desktop-cpu-in-2016-socket-fm3.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #217 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles a teszt, de ezek alapjan a 2500K es a 3570K kozott van.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Petykemano #215 üzenetére
Nem, biztos vagyok benne hogy ez DX11
-
MiklosSaS
nagyúr
Egy kis teszt...i5 (4 generacio) + FX-8350
-
blu79
addikt
válasz
MiklosSaS #211 üzenetére
én is kipróbálnám szívesen a skylaket meg az új alaplapokat mert nagyon tetszenek, de a mostani géppel nagyon meg vagyok elégedve, mind kinézetére mind tudására , nem szeretnék egyhamar megválni tőle, csak vidi karit cserélek majd, gondolkoztam a 980Ti-n is de csak ha jönnek az új gen nV-k csak akkor fogok váltani , addig Fhd-ra nagyon jó a mostani is
-
blu79
addikt
válasz
MiklosSaS #207 üzenetére
szerintem Haswellről nem érdemes Skylakera váltani mert nagyon kicsi a különbség, azt a plusz pénzt nem éri meg a teljes platformváltás, ha csak nem akarjuk mindig a legújabbat, de ekkor is érdemes meggondolni, én akkor tervezem a váltást ha az intel kidob valami nagyon újat és ütőset
-
MK VII
veterán
Ja, hogy Te ebből a kérdésből kiinduló válaszokra gondolsz?
Na hát az is egy értelmes kérdés volt..
Mintha azt kérdezte volna, hogy "azok a négykerekű autók alkalmasak versenyzésre"?
Milyen procira gondolt? Meg úgy alapból, hogy jött neki a Xeon mikor i5-2400-ról beszélt?..De mint láttad az után a kérdése után el is tűnt..
Azt se tudja mi van.. -
MK VII
veterán
Egyáltalán Te érted, hogy miről beszélsz? Már ne is haragudj, de se füle se farka annak amiket írsz...
Kijavítottam a srácot, mert az i5-2400 az nem 1356-os foglalatú hanem 1155..
Erre írsz, hogy az bizony 1356.. Én meg írtam miért lenne az? Mármint nem is értettem, hogy hogy kevertél ide egy Xeon procit mikor semmi köze az i5-2400-hoz..
Aktív témák
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- DOOM - The Dark Ages
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged