- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
-
törölt tag
a 2060-nál nekem nagyobbra szükségem nincs, ugyanis húztam egy demarkációs vonalat...
Full HD azaz 1920x1080.
ezt kell kiizzadniuk mert nem kell a whqd. legalább is még nekem 4-5 évig.
viszont ezzel nem kell nagyon izzadniuk
a BF5 100 fps feletti RTX on-nal ultrán.
27" os monitoron még elég kellemes a full hd ha whqd-re lépek majd oda meg illő a 32.35"
De az már egy nagyobb proci, ujabb RTX kártya ami nem a homlokát törölgetve számolja ki 300 watton mint manapság....
én így játszom így gondolkodok.
akiket meg megfertőzőtt a 4K világa nyúljanak a zsebükbe és költözzenek minél közelebb paks-hoz
Mert mire a 8K épp elérhető lesz, addigra a 4K megfizethető. -
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2096 üzenetére
Hogy legyen a sorok között valami értelem is.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #2093 üzenetére
két hete ezzel szopok és jó eredmények kezdenek belőle kijönni.... ennek a megosztása is manapság trollkodás?
szomorú ha már itt tart a netes fórumozási társadalom...
akikhez szólok majd elgondolkodnak azon amit mondtam.
Ők lesznek azok a kevesek akik érteni is fogják amiről beszéltem.
a Többiek meg azt hisznek amit akarnak. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #2090 üzenetére
A thanos képpel a (#2075) ös hozzászolásra gondoltam válaszként.
mert itt ez megy csak úgy látom -
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi #2090 üzenetére
Ti sem egyből win piszkálásra gondoltatok? Itt mindenki hülye?
-
arghoska
tag
Persze pont ez jött le a Thanosos baromságból
. Akkor ezek szerint te kiválóan tudsz windowst optimalizálni
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2084 üzenetére
Nem azt mondom.
Hanem azt hogy el vagytok tévedve.
teljesen mindegy hogy INTEL vagy AMD...
Idióta hülye benchmarkokra mutogattok azt egy rohadt windowst se tudtok leoptimalizálni.
5000 pont 6000 pont 10000 pont a cinebench R20 szerint! azt fingotok sincs otthon miért nincs még a közelébe sem az érték annak amit a mérnökök mutogatnak.
Konkrétumoknál maradva,,, a saját 10700K-m 4600-4700 közötti értékeket hozott alap winfos telepítés után szétbuzeráltam a biost és 5.1 en sem érte el még az 5000 pontot sem....
Elmerülve a témába és a tuningolás helyett "alap bios beállításokra" visszatéve, Egy kis Windows Optimalizálás után ma 5000 pont körül muzsikál a cinebench R20 és a masina 27 fokon alapon megy és a teszt alatt 65 fokot sem ér el gyári Bios "auto" beállításokkal!!!
Ezt mellőzve alapon Windows telepítés után se ment le 30 fok alá úgy hogy nem csináltam semmit.
Szóval nem is az a kérdés melyik a jobb? melyiket lehet jobban húzni? Melyik mennyibe kerül?
Hanem az, hogy amit veszel abból hogyan hozd ki a legjobbat úgy hogy hozzá se kelljen nyúlni hanem had röcögjön ahogyan azt a mérnökök a nálunk okosabbak megálmodták...
Ezek nagyon jó kis procik és ha vigyázunk rá nem a hőhatárait feszegetjük meg hogy mikor kezd el throttingolni, nagyon pattogósan tudnak ám dolgozni alap frekvenciákkal ha a környezet és a programok nem fojtják le, vagy nem tartják fel olyan számítások elvégzésével amikre szükségünk sincs vagy rosszabb esetben még csak nem is tudunk.
Csak ennyi lett volna amit el akartam mondani...
-
Petykemano
veterán
válasz
mert ha beteszi az 1200-as foglalatba az AMD procit, kitörnek a lábai.
És el se indul a gép.
Szóval ennyikeh'
Szar az AMD, még processzort se tud tervezni./s
-
koko52
nagyúr
válasz
Arra gondolt, hogy óriási energiát szív fel az a kis "csoda". AMD-nél nem vett volna észre semmit.
Stewen1967: egyik radiátort le is kapcsolhatod! -
Gyuri27
félisten
válasz
Petykemano #2079 üzenetére
Az az első max 3 hónapban lesz szerinte. Meg majd jönnek a köztes procik (x nélküliek) és fasza lesz.
-
koko52
nagyúr
Na kérem, a linkelt táblázaton mehet a kukába. AMD zen3 még jobban feltörölte a padlót intellel immáron játékokban is.
-
Gyuri27
félisten
Illetve aki amd-t használ az a remek vinfos-tól szabadul. Mert ugye fizetős os, partnerség az amd-vel (xbox) és valahogy mégse sikerült megirni a feladatkezelőt (meg úgy általában a sok szálra semmit) a ryzenre 3-4 év és 3 gen óta. A linux meg hogy hogynem megcsinálta. Bacctatok már ilyet?
-
syberia
veterán
válasz
Zsombors97 #2073 üzenetére
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Kaptam egy használt de jó gtx 1080ti videókártyát.
Szeretnék építeni alá egy gépet. Mi az a legolcsóbb CPU ami fps játékokhoz maximálisan ki tudja hajtani? Mindegy, hogy amd vagy intel.
Köszi előre is!!! -
-Gabesz-
senior tag
Nagyon kíváncsi leszek az árakra, csak nehogy aztán az intel legyen az olcsóbb út....
-
-
wjbhbdux
veterán
Történelmi pillanat, 25% fölé emelkedett az AMD processzorok részesedése a Steam legújabb felmérésén. [link]
-
koko52
nagyúr
-
-Gabesz-
senior tag
intelnél meg lehet oldani 300+W hűtését ha valaki nagyon akarja, én is megoldottam és nem a custom víz a hangsúlyos, hanem a hőátadás. A felületek minősége, nagysága és persze a víz is számít. AMD-nél nem tudod lehűteni ezt a fogyasztást és throtlingol már bőven 300w alatt.
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31 #2060 üzenetére
A gyári hűtője is elég hozzá húzva is. Használtam úgy is. Én hóbortból vizezem illetve szeretem ha csend van. Ez ugye toronyhűtő vagy víz, csak a toronyhűtőt nem szeretem.
Amúgy egy 3080-at tervezek kb 1 év múlva, 3600 pont jó mellé 1440p-n.-Gabesz-: nem a villanyszámla érdekel senkit, hanem a forróságot kell elvezetni. Ugye teszteknél is throtlingolt a 10900k AIO víz mellett 94C-on.
-
-Gabesz-
senior tag
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31 #2057 üzenetére
Igen, van pár FPS különbség FullHD-n, 1440p-n de milyen áron? A cikk elején leírja, hogy a 10900K-t szabadon engedték, a BIOS-ban kilőttek minden korlátozást aminek az eredménye egy 300W feletti fogyasztás. Akinek ez ér ennyit az ne sajnálja, fűtést lejjebb lehet tekerni.
Tegnap azon háborgott egy észlény, hogy szar a 3080, mert 40W-al többet eszik a 2080ti-nél, de mellé kell rakni a 10900K-t, hogy minden FPS ki legyen csavarva. Akkor most mi a fax van?
-
s.bala31
őstag
[link] Játékra még mindig Intel jobb, bár 4K-ban valóban elenyésző a különbség.
-
syberia
veterán
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Beba Snake #2053 üzenetére
Igen - igen, azért is volt a smiley.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Véreshurka #2052 üzenetére
" nagy dilemmában vagyok, mert egyrészt jobban tetszik az A300 eleje, mint az X300-nak" --- Levente barátom is így gondolkodott, amikor kb. 26 éve elvette feleségül a Tecát - mer jó segge vót - oszt házat épített neki, de a Teca csak nem akart gyereket. Kész lett a ház oszt elváltak.
Tanulság? gondold végig, de ne ruházz be egy tetszetős , ámde improduktív szarba! -
Véreshurka
senior tag
válasz
Beba Snake #2051 üzenetére
Igen, nagyon szimpatikus ez a kis ház nekem is. Sajnos a gépépítéshez nem értek, hogy egy miniITX-et összehozzak (+ már azok is túl nagyok lennének nekem), ezért ez az ASRock ház az alaplappal nagyon eltalált.
Egyébként nagy dilemmában vagyok, mert egyrészt jobban tetszik az A300 eleje, mint az X300-nak
, illetve gondolom ha ténylegesen forgalomba is kerül az X300 és a 4. generációs APU-k, akkor lehet lejjebb is menne az ára talán mind az A300-nak, mind a 3. generációs APU-knak, de legalább esetleg több lenne a használt 3. gen-es eladó APU. Viszont szeretek úgy vásárolni, hogy "tartalék" is legyen az adott eszközben, ezért gondolkodom az X300-on 4. gen-es APU-val. Év végéig szerencsére van még időm ellamentálnom rajta.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Véreshurka #2050 üzenetére
Amit az Asrock ír, ott a 3400G a példa, faja kis 4/8-as APU. Ha combosabb APU kell, akkor a 4xxxG APU-kat kell megvárni.
Annak ellenére, hogy nem kedvelem az Asrockot, ez a cuccuk nagyon szerethetőre sikerült. Az APUkhoz adott gyári hűtő elég hozzá, nem kell durván tuningolni, csak finom beállítás kell oszt csendes lesz.(A 2400G-m is egy fürge pattogós cucc és bőven elég rá a gyári hűtő, ami nem egy nagy durranás mondjuk. De hűvös és csendes.)
-
válasz
Véreshurka #2048 üzenetére
mivel nem igazan melegszik, mindegy...
A 35W-os procikat egy lekvaros kenyer lehuti, nem kell felni. A 4xxx-es renoir procikat kell venni, ps4 szintu igp van benne...
-
Véreshurka
senior tag
& (#2047) Beba Snake:
Köszi az észrevételt! Jól sejtem akkor, hogy nekem (ha nem mobil CPU-t akarok, pl "U" végűt) akkor a G végű kell (65W-os), vagy GE végű (35W-os)? Illetve találjam meg a leírásban a Vega szót
.
Egyébként igen, elég jól néz ki a ház, bár nem tudom mennyire lehet szellős.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Véreshurka #2045 üzenetére
Ez az Asrock deskmini nagyon tetszetős. DE csak APU-val megy, CPU-ban nincs IGP.
-
válasz
Véreshurka #2045 üzenetére
Azok nem mennek bele, csak APU jöhet szóba.
-
Véreshurka
senior tag
Köszi!
Akkor még valószínűleg várakozó álláspontba helyezem magam és megnézem év végéig mik jönnek még ki. Illetve erősen tendálok az ASRock X300 felé is, kíváncsi leszek mennyiben állna meg pl. az általad említett 2600-as, vagy 3600-as CPU-val (ha kompatibilis velük).
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2041 üzenetére
Most nézem a magasabb freki miatt jobb a 4500U hiába csak vega 6 [link]
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2041 üzenetére
Ja, hogy ilyet? Akkor főleg Ryzen az integrált Vega 8 miatt. Sok esetben 3x gyorsabb intel UHD-nél. [link]
A 3550H ami neked kell! A másik kettő csak Vega 6 -
Véreshurka
senior tag
Ilyen processzorral szerelt mini PC-ket nézegettem eddig:
- Ryzen 3 3300U
- Ryzen 5 3550H
- illetve mint újdonság: Ryzen 5 4500U.Te nem miniITX-re gondoltál amikor CPU-t ajánlottál? Nem lenne megfelelő tudásom ilyen gépet összerakni, esetleg még egy ilyesmit (amibe már csak max CPU-t, ssd-t meg RAM-ot kell bepattintani) tudnék elképzelni.
Van a kérdéseimnek megfelelőbb topik esetleg?
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2039 üzenetére
Régebbi játékokhoz egy 4 magos is bőven jó, de a 6 mag időtállóbb. Egy 2600 de ha van keret akkor 3600 bőven jó az igényeidnek. Egy 3600 RTX 2080 VGA-t is kiszolgál 1080p-n. Ha 1440p akkor 2080ti, vagyis a jelenlegi csúcsot is.
A hőtermelés és fogyasztás miatt mindenképp Ryzent vegyél. -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Abszolút nem vagyok képben ami a processzorokat illeti, így érdeklődnék. Mini PC vásárlásán töröm a fejem, és ahogy nézelődöm és olvasok fórumokat a legtöbben mostanában mindenki AMD Ryzennel szerelt gépeket keresne. Ha jól tudom AMD-s mini PC-k csak nemrég jelentek meg a piacon. Lehet emiatt keresi mindenki ezeket az Intel ellenében, vagy van esetleg más oka is a dolognak? Illetve ha már valamelyik gyártó kidobott Ryzen-es mini PC-t, akkor meg mindenki már a 4. gen-est várja. Itt értem, hogy az újabb generációk általában jobban teljesítenek, de valóban adnak több pluszt az új generációs Ryzenek?
Igazából általános felhasználás lenne (munka, böngészés, filmnézés, youtube, stb...), de nem lenne rossz ha esetleg 1-2 régebbi játék futna rajtuk.
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Beba Snake #2033 üzenetére
azért mert amd-t használok
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
BerserkGuts #2032 üzenetére
De te is!
-
Dtomka
veterán
válasz
arghoska #2024 üzenetére
Neked válaszolok, de mindenkit érint akinek inge... !
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan. Akit nem érdekel, annak nem kell megnéznie sőt kommentelnie sem kell, hiszen tudjuk a kommentelők és fikázók 99%-a mindig okosabb....
Jah nem. De manapság fikázni a monitor mögül...kényelmes.
Jobban csinálod, oszd meg velünk kérlek a csatornád tartalmát...
Én azok számára osztottam meg, (és a jövőben is meg fogom!) akiket érdekel(het).... -
-
Dtomka
veterán
válasz
Beba Snake #2022 üzenetére
Így már értem...
Kis infó azoknak akiket érdekelhet\érinthet a jövőben: (Akit nem, kérem hagyja figyelmen kívül..)
[link] MEGÉRI?? - AMD RYZEN XT PROCESSZOROK - 3600XT, 3800XT, 3900XT -
Dtomka
veterán
Srácok nem működik a link gomb?
-
NoMix
tag
válasz
#90211072 #1630 üzenetére
Mi van ha valakinek az a munkája hogy játszik???
Munkára Workstation és abból inkább Intel van többségben.
Videó link: szép grafikonok és jó háttér zene ami egy akció filmbe illik.
Mi van akkor ha a run time hardver specifikus tehát be csap a programozó mert meg teheti.
https://www.youtube.com/watch?v=qGwEg7px2ko -
DraXoN
addikt
Rocket Lake-S re azt pletykálják, maximum a zen3 ellen lesz elég, de amikorra jön kb. a zen4-el kell majd versenyeznie ... de persze azt nem tudjuk még "milyen lesz".
Így egyre kevésbé írjak róla sok jót... mert ez a 25% a Skylake-hez van mérve (nem mintha a mostani cascade hibaszázalékon kívüli tartományban mérhető lenne IPC növekedésben).
Az utóda az ami talán elérhet valamit, de kérdéses az mikor jön... (a szerver vonalon viszont okozhat kellemetlen hónapokat az intel az AMD-nek, mert ott azért jön "komolyabb" fejlesztés ha jól tudom.. ott nem gond az órajel... csak működjön jól a 10nm-es gyártás). -
hokuszpk
nagyúr
mert rossz idoben keresed. akkoriban tortentek a dolgok, de vizsgalat meg elmarasztalas is picit kesobb. Amikor az AMDnek mar majdnem mind1 volt. Mondjuk ugyemlexem peren kivuli megegyezessel utolag kaptak valami masfel milliard dollart....
https://ipon.hu/magazin/cikk/lefizetes-miatt-fizethet-az-intel
https://www.hwsw.hu/hirek/42041/intel-buntetes-birsag-monpolium-troszt-trosztellenes-europaiunio-bizottsag-kroes-tobb-1-milliard-euros-buntetest-szabtak-ki-intelre.html
-
carl18
addikt
Persze vannak oldalak amiket még le tudnak fizetni....
AMD vs. Intel: két újabb per Japánban
Végül nehezen de találtam egy régi 2005-ős cikket.
Bár jövőre végre még ha 14 nanométeren is állitólag új magokat kapnak a Rocket Lake-S. Kiváncsi vagyok az igért 25% IPC emelkedésből mi lesz igaz valójában. -
carl18
addikt
Üdv!
Érdeklődnék miért nem találok információkat a netten a régi AMD VS intel balhéről még 2005 előtt történt emlékeim szerint.
Egyszer olvastam róla mikor az AMD Valóban jobb processzorokat árult az intel csalással és kamu tesztekkel vette rá a vásárlókat hogy a kék oldalt válaszák. Az AMD termékeit nem vették és mivel nem volt pénz fejlesztésre a többi már történelem.
Sajnos elég szomorú és egyben undoritó a cég üzletpolitikája. Ha Tiszteséges módon nem tud nyerni akkor csaláshoz folyamodik.
Az a vicces a Ryzen 2700X/I9 9900K esetében is volt egy kamu teszt ahol az Ryzen gépet szándékosan butitották hogy nagyobb legyen a különbség.
Kiváncsi vagyok mi is volt pontosan 2005 előtt -
Petykemano
veterán
-
Dtomka
veterán
Ha már stratégiai gémről van szó. Próbálta közületek valakik a C&C remaster -t? Elméletileg annak is ki kellene használnia a mai "vasakat"...
-
carl18
addikt
-
VirsLee
őstag
Határozottan gördülékenyebbnek tűnik a dolog. Készítettem pár képet egy 1v1 replay-ből. Akkor szokott főleg gond lenni, amikor 2-3x ennyi egység fut össze egy csatában. Most ez így elfogadható 4k-ban. Főleg, hogy a monitor 60Hz-es.
Úgy látom a CPU nem megy 4.2GHz alá. Majd kipróbálom kicsit alacsonyabb beállításokkal, mert GPU felmegy 92%-ra.
-
carl18
addikt
-
syberia
veterán
válasz
xmercedesx #1920 üzenetére
Az 51% az új 100%, értem!
-
carl18
addikt
Jó tény igaz, voltak 4 magosok. Csak nem volt annyira elterjedve...
Sajnos nem lehet vele mit csinálni. Sajnos a Crysis 1 is ilyen, az is max 2 magot dolgoztat meg, ezért könnyen belefut az ember processzor limites szituációba.
Hát akkor legyen egy döntetlen, amúgy a játék remekül fut.
Csak azért vannak teljesitménybeli gondok mert csak 2 magot használ.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest