Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Reball: a nyákról eltávolított BGA alkatrészt újra cingolyózzák egy erre alkalmas géppel, felkészítendő az eredeti helyére forrasztásra.

-
Sgt. Chris
aktív tag
Na miután lement rólam az ideg, gondoltam megkérdezem, hogy van-e esély feltámasztani egy HD7870-est? A két zöld csikkal a monitoron nem biztató, de mit jelent a reball-ozás? Vagy az csak a kondipukkanás után játszik?
-
malisonX
aktív tag
Gyári ventilátort is árulnak hozzá külön aliexpressen/ebayen, érdemes megnézni
Nem ilyen van rajta? -
M@rdel
őstag
válasz
pengwin
üzenetére
Radeon WattMan is available in the Radeon Settings application of Radeon Software, replacing the current AMD OverDrive™ tab, and is compatible with the Radeon™ RX 400 Series GPUs.
A WattMan csak RX 400 sorozathoz van!
Az Afterburner jó, csak néha ütközéseket okoz a driverrel.
-
-
Peace
nagyúr
Valami nem stimmel nálam sem.
Most vettem észre pár napja először Mafia 3 alatt. Mikor keményen dolgozik a kártya és a ventije magasabb fordulatra kapcsol, akkor elkezd ilyen furcsa magas hangon kerregni/ciceregni. De nem folyamatosan, hanem csak pár másodpercre, aztán abbamarad, pedig a venti ugyanúgy max fordulaton pörög. Aggódtam rendesen, de most az előbb már ki is fagyott a gép játék közben, vörös lett az egész képernyő. 
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
2 hete találkoztam az említett zöld csíkokkal. Halott, dettó.
-
pengwin
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Olvass vissza itt a topikban kb. 200 hsz.-t.
Holt Kártyák Társasága, sajnos ezzel nincs mit tenni.MÁS:
Volt már itt olyan, akinek OC miatt visszautasították a garanciális ügyintézést? -
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak! 2 hete cseréltem a Hd7850em egy HD7870re...kis gyorsulást várva...jó is volt máig... Aztán befagyott és megjelent két függőleges zöld csík a monitorom közepén...megpróbáltam leszedni a drivert és visszatenni egy másikat...de semmi...sőt a boot alatt is megvannak. csíkok, néha egészben, néha darabokban. A BIOS alatt detto. Ebböl gondolom nem a driver, vagy a Win10 a hunyó... Keresztet vethetek rá? Az eladónak már szóltam, hogy cumi van, kapja össze magát...
-
vyce21
tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik a legstabilabb driver, Sapphire Radeon HD7850 OC Edition kártyákhoz? Jelenleg Crimson 16.9.2 van fent, de elég nagy fps csökkenést vettem észre, egy két játéknál. Előre is köszönöm.

-
Peace
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Én nagyon az RX 480 8GB-al szemeztem és vártam a megjelenését. De légkondira ment el az erre szánt összeg. De talán jobb is, mert így pár hónap utánaolvasás után a 6GB-os GTX 1060 jobb választásnak tűnik, én is szeretnék megint egy kicsit NVIDIA-s lenni így 9 év Ati/AMD után.

-
Alister71
nagyúr
Megérett már bennem a csere érzete, az hogy beadta a kulcsot csak feltette az i-re a pontot. Jó vga volt, 3 évig jól állta a sarat, a teljesítménye is megfelelő volt. A 1060 nagyon gyors, most érzem igazán, hogy a 7870\270X már elgyengült, pláne DX12-ben. A 1060-on a Forza 6 és a BF1 FHD-ban ultrán fix 60 fps-el megy, brutál vga. Az RX470 volt a másik jelölt, de vagy 6 év AMD után már váltani akartam.
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal
üzenetére
A fagyás nem power limit okozta dolog. Az kvázi azt jelenti, hogy az adott órajelen, az adott feszültséggel instabil a működés. Ha stabilizálni akarod az adott órajelen, a feszültséget kell emelni (jó hűtést feltételezve). Feltéve, ha bírja fizikailag a chip, illetve elbír a többlet hővel a hűtője.
Vissza kell lapozni, sokan leírták, náluk meddig lehetett tolni az órajelet. Szvsz annyira nem érdemes ezeknél erőltetni, elég sok elhullik mostanában közülük. Az itthonit én sem kergetem 1.1GHz fölé, azt még kényelmesen tudja hűteni nyáron is a hűtője.
Mindenesetre túl sokat ne akarj tőle: az egy gyárilag erősen OC -zett 7870, kb a technológia határáig kihajtva. Anno azért vettem én is sima 270 -est, mert azon még lehet okozni értékelhetőnek nevezhető túlhajtást.
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal
üzenetére
Hasonló.
Ha eléri a limitet, az órajel visszavételével igyekszik korláton belül tartani a fogyasztást. Mivel ilyen kártyát nem pár forintokkal való spórolás miatt veszünk, az az érdekünk, hogy a kártya a lehetőségekhez képest ne fogja vissza magát. Pláne, ha toltunk rá némi pluszt is...
-
pengwin
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
render in peace...

(#56468) bajzal
Tegyél már fel egy képernyőmentést az Afterburnerről légyszíves, hogy tudjunk segíteni...
Ahány kép van Afterburnerről a neten, mind máshogy néz ki. -
bajzal
őstag
Nem tudjátok, hogyan lehet engedélyezni msi afterburner-ben a power limit csúszkát? Mert tudom, hogy létezik ilyen, de nekem valamiért nincs az afterburneremben.
-
Alister71
nagyúr
Tegnap este kifingott a 7870-esem. Játèk közben kifagyott, majd elment a kèp. 3 èves lett volna januárban. Döglenek rendesen.
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
R9 270X-et szeretnék tuningolni. Gigabyte-om van, 1100Mhz a gpu órajele. Msi Afterburnerrel tuningolnám. Lenne pár kérdésem. Afterburnerben van olyan, hogy power limit, legalább is létezik, mert az én afterburneremben nincs. Miért? 4.2.0-ás verzió. Ja és miért nincs olyan csúszkám, hogy power limit?
-
Peace
nagyúr
válasz
Darabokra
üzenetére
Ér annyit, elvileg izmosabb a HD 7870-esnél.

Viszont én ismét nagyon büszke vagyok a kis kártyámra, mert Mafia III High beállításokkal fullHD-ban gyönyörűen fut. Az már más kérdés, hogy a játék maga elég ocsmány.
Sorra lep meg az új játékoknál, nagyon megvagyok vele elégedve! -
pengwin
addikt
válasz
Darabokra
üzenetére
Na hát igen... ez itt felénk Budapesten nem probléma, van kínálat bőven. Cserébe vidéken(főleg Kelet-Magyarországon) általában jóval olcsóbbak a használt cuccok.
A gari meg bizonyos szériáknál sokat számít (pl. GCN1, nagy százakéban hullanak 3 éves koruk körül), van ahol meg keveset, pl. nekem a tartalék VGA-m egy igen sokat gyötört 8800GTS, ami a mai napig zökkenőmentesen teszi a dolgát, holott már vagy 8-9 éves. -
pengwin
addikt
válasz
Darabokra
üzenetére
Teljesítményben kb. azt tudja, mint egy R9 270X, talán kicsivel többet, vagyis olyan 30%-nyit léptél előre, ami nem rossz egy kis befektetésért cserébe. Garancia volt rá?
Én is hasonló váltáson gondolkozok, mert az AMD linuxos driver supportja valami irtózatosan rossz...
Csak én egy GTX 770-960-970-re ácsingózok, de hát nagyon el vannak szállva a 900-as GTX-ek árai itt az aprón...
Amennyiért használt, garis GTX 970-et lehet venni, annyiért már én új kártyát veszek. -
CirrMee
addikt
válasz
Soos95
üzenetére
Annyi menni szokott, ami nálunk van (perpill asszony gépében), az 1.1GHz -en is elvan kényelmesen. Bár meg kell jegyezzem, amíg nem a jelenlegi Corsair tápokkal hajtottuk, csak 1050MHz -ig volt stabil, szerintem tápolási (6pin csati) probléma lehetett akkor. Viszont ha jól rémlik, a hűtő profilja elég kreténül van beállítva gyárilag (csendesre, de melegedett is mint állat).
Memóriáknak is dobhatsz egy százast, ha Elpida chipek vannak, azok ugyanis gyárilag 1500 -as tempóra képesek.

-
Popes
őstag
válasz
Soos95
üzenetére
Az 1050 core clock simán mehet, memória meg 1500-ra. (de ezt a crimsonba is engedi)
Ha többet akarsz az se gond neki, az 1150-et nekem is tudja fesz emelés nélkül, de még lehet hogy simán fentebb is tudsz menni.
Nekem elég az 1050/1500 amit a crimson tud, de próbálgasd egy kicsit és figyeld a hőfokot és kiderül hogy mit tud a kártyád.
A hőfok 80 fok alatt teljesen normális hosszútávon is, én a fölé már nem mennék hosszú távon.(bár tudomásom szerint bírná még fölötte is, de jobb a biztonság
) -
Soos95
tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat, szinte semmit sem tudok a GPU tuningról, egy Asus R9 270 DCII OC 2GB kártyám van és MSI Afterburner-rel akarnám húzni, de nem tudom milyen értékeken érzi még jól magát a kártya.
Például Core Clock mehet 1050-re?
Előre is köszi!

-
pengwin
addikt
-
Baryka007
addikt
Ti cserélnétek a kifogástalan MSI 7870 Hawkot ( ami úgy világít mint egy repülőtér ) alig futott stb... Egy agyonrahasznált R9 280X ra ami már megvan hajolva ? ( Mármint a nyák kicsit görbe de azért működik... jah meg jó poros is újra kéne gappadolni ) De nem átverés, haverom kérdezte meg...
Szerk.: Vagy egy átlag de rosszabb állapotú sajátoménál ( 7870 hawk ) 7950 re ?
-
Soos95
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy szerintetek mennyiért lehetne eladni egy hibátlan Asus R9 270 DCII OC 2GB kártyát. 2017.06.30-ig van meg rá garancia.
Illetve ha valakit érdekelne akkor írjon!

-
Darabokra
senior tag
akkor az r9 270 melyikkel egyezik meg? 7870?
-
CirrMee
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
A forrasz eredete egy beszélgetés volt, hogy régen miért voltak tartósabbak a cuccok. Többen, köztük én is jeleztem, hogy régen volt az ólmos forrasztás, ami jobb volt, mint a mostani ólommentes, rideg sz*r, és sok döglött kártya reballozással életre kelthető. Ezt tekerték egyesek abban az irányba, hogy azért döglik ez a kártya, mert a forrasz.

-
vlevi
nagyúr
válasz
Darabokra
üzenetére
techpowerupon próbálj utánanézni, hogy milyen teljesítménybeli különbségeket mutatnak.
[link]
Ez a (nem reprepzentatív felmérés) alapján Crysyban 33-ról 40-re nő az fps, fullhd felbontáson.u.i.: Nekem is 7850-em van, Assetto Corsa, Project cars, elvan vele. Igaz, nem ultra részletességgel, hanem csak inkább a közepesnél valamivel nagyobbra beállítva, de megy, és jól néz ki.
-
Peace
nagyúr
válasz
Darabokra
üzenetére
Sajnos szegény 7870-es már lecsúszott a belépőszintre, minimumként van feltüntetve a legtöbb új játéknál. Ennek ellenére viszont legnagyobb meglepetésemre gyönyörűen teljesít. Rise of the Tomb Raidert, Mirror's Edge 2-t high/ultra beállításokkal tolom 1080p-ben, Doom is nagyon szépen megy medium/high-on. Szóval egy szavam nem lehet, mert kiválóan teljesít még így 4 év elteltével is.

-
Darabokra
senior tag
üdv! nekem sapphire hd 7850 dual x karim van, azon gondolkozom hogy eladom, teszek hozzá 5-6k pénzt és veszek egy 7870et.. megérné ugye? jelentős különbség van a két kártya között ahogy olvasgattam pl a topic nyitószövegét is.
-
talmam
tag
válasz
Atti777
üzenetére
Sajnos nincs multiméterem
a problémás ventillátor viszont egyáltalán nem pörög fel. semmikor akkor sem ha 100% ra állítom a sebeségét.Köszönöm a javaslatokat meg fogom próbálni
rosszabb úgy sem lehet ha elromlik a másik venti akkor rá eszkábálok két másikat 12est valahogy 
-
válasz
Baryka007
üzenetére
Van egy
- test
- tápfesz
-pwm jel (20 kHz körüli négyszögjel, a kitöltési tényezővel (a jel "szélességével") változtatható a fordulatszám )
- fordulatszám jel, ezt a venti adja visszaAz három vezetékesnél nincs bekötve a fordulatszám jel.
A vezeték a legegyszerűbb a történetben, szóval annak van a legkisebb esélye az elromlásra, de multiméterrel lehet ellenőrizni. -
Baryka007
addikt
válasz
talmam
üzenetére
Ha átforrasztod, akkor ugyan gyorsabban fog forogni az a ventid amelyik most a lassabb.. De amelyik normál tempóban pörög, az meg lassabban fog. Valahol 3/4 úton ( a gyorsabbhoz ) fognak találkozni.
De azért kíváncsi lennék hogy mi az a negyedik szál... Szerintem elég ha egy (+) és (-) -t átforrasztasz. A harmadikat meg vágd el.
Szerk.: Így valószínűleg a lassabb ventid nem lesz szabályozható és fixen fog pörögni... Igazából ne vedd kész kenyérnek a javaslatom, ez csak egy megoldás ami egyáltalán nem biztos hogy a gyakorlatban is megoldás.
(Lehet hogy három szálat kéne átforrasztani ? De akkor mi a negyedik?
) -
talmam
tag
Sziasztok !
Van egy Sapphire dualxes 7870em, de az egyik venti nem pörög fel terhelés alatt se,
a tengelyén forog a venti nem akad meg.
Szerintem a kábelével történhetett valami. Az első ventihez ami a tápcsatikhoz van közel oda 4 szálú vezeték fut. a hátsóhoz 3.
Megoldás lehet esetleg ha átforrasztom a vezetékeket a jó ventiére ?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Vennék újabb kártyát ha lenne pénz de nincs
és amire kell nekem ez a kártya bőven elég 
Várom a javaslatokat ötleteket válaszokat.
Köszi,
Talma -
bobalazs
nagyúr
Irtam már másik topikba is, csak oda nem érkezett válasz.
Szerintetek, A konfigom más alkatrésze teheti tönkre a vga kártyákat vagy tényleg peches vagyok, és 3x szívom meg ugyanazzal a rossz szériával?
-Azt sem mondhatom hogy szar tápom van mert corsair vx 450 -
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
A TDP szabályozza, hogy mekkora fogyasztása lehet a kártyának.
Ha a TDP 180W és ezt eléri a kártya, akkor onnantól nem megy majd felfelé a teljesítménye, hiába bírná el a hűtése, és mehetne magasabbra az órajele a beállítások alapján.
Ha kitolod akkor fogyasztás miatt nem fogja lekorlátozni az órajelet a kártya. -
nanus
senior tag
válasz
csako84
üzenetére
Egyszerűen- fogyasztási limit ,ne rágódj rajta ha nem tuningolod a vga-t akkor is nyomd fel +20%-a ,és ha szükséges a vga -t nem fogja a teljesítmény leadásában korlátozni a TDP(fogyasztási keret).
A boost-s vga-l gyakran visszaveszi terhelésnél alap órajelre ha nincs kitolva a TDP -limit.
Ne szőrözz ezen ,told fel +20-a azt kész ...ennyi.
-
pengwin
addikt
És a hetedik pénteken az MSi szervize elküldé a cserekártyát.
A szerviz látta, hogy így jó.
És a hetedik pénteken az MSi szervize megpihené.Akarom mondani megkaptam a cserekártyámat, ami egy OEM R9 270X Gaming 2G...
Egy szavam se lehet így visszatekintve, sokkal komolyabb kártya, mint amit leadtam, ráadásul van garanciám 2019.09.23-ig... nem is rossz 35 ezer JMF-ért cserébe...
-
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
Az AMD Catalyst Control Center 15.7 és az MSi Afterburner is tudja 1050MHz fölé állítani az órajelet.
A +/-20% a teljesítmény szabályozásnál elég fontos, azt lehet vele beállítani, hogy a kártya mekkora TDP-be kell beleférjen. Gyakorlatilag a fogyasztás célértéke, pl. a leveszel -20%-ot akkor a kártya terhelés alatt alacsonyabb órajelen fog járni, hogy kevesebbet fogyasszon.
A TDP keret emelés főleg akkor fontos, ha állítod a tuningolásnál a feszültségeket is, mert olyankor nagyon meg tud ugrani a fogyasztás. -
-
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
GPU Default az alapórajel, ami 975MHz. Az 1150MHz már a gyári feszültséggel elért tuning.
Ha szerencséd van akkor akár az 1200MHz-et is viszi majd a GPU-d gyári feszültségen, már sok 7870 is bírta azt a tempót.(#56408) Popes
És tudja is tartani ezt az órajelet huzamosabb terhelés alatt is? -
csako84
csendes tag
sapphiere radeon r9 270 oc- nak a orajele 945/5600 ...
Meddig biztonságos emelni az órajelet? Birná az 1050 et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotó állvány eladó
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem
Pont mint a HD 5850-esnél. De az legalább garis volt....megyek, nézek rá valami hűtést....

Csíkozott, bootolás alatt is, szerintem memóriák mentek tönkre. Egy gigabyte-ot kaptam cserébe, garancia újraindult a cserétől, szóval most 2019.04-ig garanciális ez a gigabyte.

Ahány kép van Afterburnerről a neten, mind máshogy néz ki.

Sorra lep meg az új játékoknál, nagyon megvagyok vele elégedve!

rosszabb úgy sem lehet ha elromlik a másik venti akkor rá eszkábálok két másikat 12est valahogy