Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Mégis mennyibe kerülne?
Ezek a kártyák már csak (maximum) 25-30 ezer forintot érnek használtan, szóval szerintem 12-15 ezer forintot nem igazán éri meg rájuk költeni.
Inkább ki kéne takarítanod a kártya hűtőbordáját, és újrapasztázni mondjuk Arctic MX-4-gyel. Ha befér RAM-süni (vagy más kis hűtőborda) a gyári hűtő alá a VRM-re és a memóriákra, akkor azt is rakhatsz rá. -
pengwin
addikt
válasz
Vesti95
üzenetére
Nem ide tartozik, de egyébként igen, hozzá lehet csatlakoztatni.
Amelyik DVI csatlakozón a kereszt alakú dugasz körül van még négy négyszög alakú is, az ad ki analóg jelet is
DVI-I-nek hívják (I, mint integrált analóg+digitális).
A csak digitális jelet továbbító DVI-D-n csak a kereszt alakú csatlakozónak van hely. -
pengwin
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Van itthon még tökéletesen működő 8800GT-m, ami már szerintem tíz évesnél öregebb, pedig az is fűtött.
Az MSi Gaming R9 270-ek meg pont kikapcsolták a ventillátorokat terheletlen állapotban, ha nem tévedek.
Szerintem sokkal károsabb a nagyokat ingadozó hőmérséklet ezekre a kártyákra (és a forrásztásukra!!!), mint az általánosan magasabb hőmérséklet idle-fan-off mellett.
-
pengwin
addikt
válasz
djculture
üzenetére
a tényleges probléma az, hogy a linuxos támogatás elég, jó közelítéssel megmutatja, hogy mi az, amit hardveresen, és mi az, amit driver-ből nem támogat egy GPU...
ha ezzel megegzezik vagy e fölött van a windows-os terméktámogatás vége, akkor erre igazán nem lehet panasz... -
pengwin
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
Szervusz!
Mennyiért vennéd és honnan?
Aprón 30 körül kapni a garanciás 270/270X-eket, annyiért szerintem jó vételnek számítanak. -
pengwin
addikt
válasz
tothztemp
üzenetére
Gond?
Szerintem inkább közérdekű információ.
Köszi, hogy válaszoltál is saját magadnak!
Más:
Én két hete megváltam az MSI R9 270X Gaming-emtől, pár hónapos volt (garanciális csere), de most még kis bukóval el tudtam adni és valami erősebbre váltok (RX470-480, GTX 970-1050Ti-1060). -
pengwin
addikt
válasz
totyino77
üzenetére
Teljesen normális, de elég nagy mázlid volt, hogy nem sütötted meg a kártyád.
PC-be nem nyulkálunk amíg be van dugva a táp a 230V-ba, és ha szerelsz akkor lehetőleg ne csupa műszálas cucc legyen rajtad, nagyon jó kis statikus töltést tudsz adni mozgás közben magadnak, amivel akár ki is süthetsz egy alkatrészt. Farmer és lenvászon előnyben.
-
-
pengwin
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Olvass vissza itt a topikban kb. 200 hsz.-t.
Holt Kártyák Társasága, sajnos ezzel nincs mit tenni.MÁS:
Volt már itt olyan, akinek OC miatt visszautasították a garanciális ügyintézést? -
pengwin
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
render in peace...

(#56468) bajzal
Tegyél már fel egy képernyőmentést az Afterburnerről légyszíves, hogy tudjunk segíteni...
Ahány kép van Afterburnerről a neten, mind máshogy néz ki. -
pengwin
addikt
válasz
Darabokra
üzenetére
Na hát igen... ez itt felénk Budapesten nem probléma, van kínálat bőven. Cserébe vidéken(főleg Kelet-Magyarországon) általában jóval olcsóbbak a használt cuccok.
A gari meg bizonyos szériáknál sokat számít (pl. GCN1, nagy százakéban hullanak 3 éves koruk körül), van ahol meg keveset, pl. nekem a tartalék VGA-m egy igen sokat gyötört 8800GTS, ami a mai napig zökkenőmentesen teszi a dolgát, holott már vagy 8-9 éves. -
pengwin
addikt
válasz
Darabokra
üzenetére
Teljesítményben kb. azt tudja, mint egy R9 270X, talán kicsivel többet, vagyis olyan 30%-nyit léptél előre, ami nem rossz egy kis befektetésért cserébe. Garancia volt rá?
Én is hasonló váltáson gondolkozok, mert az AMD linuxos driver supportja valami irtózatosan rossz...
Csak én egy GTX 770-960-970-re ácsingózok, de hát nagyon el vannak szállva a 900-as GTX-ek árai itt az aprón...
Amennyiért használt, garis GTX 970-et lehet venni, annyiért már én új kártyát veszek. -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
A TDP szabályozza, hogy mekkora fogyasztása lehet a kártyának.
Ha a TDP 180W és ezt eléri a kártya, akkor onnantól nem megy majd felfelé a teljesítménye, hiába bírná el a hűtése, és mehetne magasabbra az órajele a beállítások alapján.
Ha kitolod akkor fogyasztás miatt nem fogja lekorlátozni az órajelet a kártya. -
pengwin
addikt
És a hetedik pénteken az MSi szervize elküldé a cserekártyát.
A szerviz látta, hogy így jó.
És a hetedik pénteken az MSi szervize megpihené.Akarom mondani megkaptam a cserekártyámat, ami egy OEM R9 270X Gaming 2G...
Egy szavam se lehet így visszatekintve, sokkal komolyabb kártya, mint amit leadtam, ráadásul van garanciám 2019.09.23-ig... nem is rossz 35 ezer JMF-ért cserébe...
-
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
Az AMD Catalyst Control Center 15.7 és az MSi Afterburner is tudja 1050MHz fölé állítani az órajelet.
A +/-20% a teljesítmény szabályozásnál elég fontos, azt lehet vele beállítani, hogy a kártya mekkora TDP-be kell beleférjen. Gyakorlatilag a fogyasztás célértéke, pl. a leveszel -20%-ot akkor a kártya terhelés alatt alacsonyabb órajelen fog járni, hogy kevesebbet fogyasszon.
A TDP keret emelés főleg akkor fontos, ha állítod a tuningolásnál a feszültségeket is, mert olyankor nagyon meg tud ugrani a fogyasztás. -
pengwin
addikt
válasz
csako84
üzenetére
GPU Default az alapórajel, ami 975MHz. Az 1150MHz már a gyári feszültséggel elért tuning.
Ha szerencséd van akkor akár az 1200MHz-et is viszi majd a GPU-d gyári feszültségen, már sok 7870 is bírta azt a tempót.(#56408) Popes
És tudja is tartani ezt az órajelet huzamosabb terhelés alatt is? -
pengwin
addikt
válasz
bajzal
üzenetére
Érdemesebb valamilyen benchmarkkal tesztelni, és nézni a hőmérsékleteket, órajeleket. Ha mondjuk 5-10 perc alatt elfogadható marad a hőmérséklet és nem fagy ki, akkor lehet továbblépni.
Az elérhető órajel meg... sors bona, nihil aliud... pl. az én MSi R7870-2GD5T/OC-m az alap 1050MHz-es órajele helyett vígan elszaladgált 1200MHz-en is, beton stabilan, míg a te ugyanilyen GPU-s kártyád nem bírja már 1150-et se, pedig a tiédre már elvileg jobb GPU kellett volna kerüljön. -
pengwin
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
ipon, de szerintem ez nem a bolt hibája.
Amikor leadtam, megkérdeztem az ügyintézőt, hogy kb. mennyi idő lesz az ügyintézés. Mondta, hogy az ő MSi HD7850-e 3 hete vakációzik a szervizben. Meg azt is említette, hogy sok ilyen korú Radeont visznek most be hozzájuk.
Az MSi szerviz egyébként tudtommal Csehországban van, nem a bolt sufnijában forrasztgatják a VGA-kat. -
pengwin
addikt
A mai nappal az MSi HD 7870-emnek már több, mint egy hónapja tart a garanciáztatása.
Augusztus 5. óta remélem már legalább észrevették, hogy ott van náluk a szervizben.
-
pengwin
addikt
válasz
Deer76
üzenetére
Nekem iPonos a kártyám, most gariban van, eddig az i5 HD Graphics 2500-a lassította a grafikát, de tegnap előtt beraktam a régi Geforce 8800 GTS-t, ez marad amíg nem lesz másik.
A 370 talán jobb élettartamú lesz, ha már a sokadik revízió, de ameddig cserélik egy másikra addig annyira nem érdekes. Meg szerintem örülj, mert legálabb nem egy gyengébb kártyát kaptál a 7850 helyett. -
pengwin
addikt
Pont ugyanez volt nálam is:
fekete képernyő, vagy világoskék, vagy világoskék még világosabb csíkokkal (a Win8.1-em accent colorjai), vagy narancs, sárga csíkokkal...Ha elviszed gariba, akkor vagy megszerelik, vagy kapsz helyette egy másik kártyát.
Ha 370-et vagy 265-öt akarnak rádsózni, akkor nem vagy köteles elfogadni, és ne is tedd, mert jóval gyengébb kártyák! Ilyen esetben kardoskodj addig ameddig legalább a cserekártya árát nem vásárolhatod le...(#56329) Peace
Képes rá, csak megjelenés előtt nem sokkal szigorítottak a Dx12 specifikációkon, beletettek olyan követelményeket, amiket a GCN1 nem teljesített. De a lényegi részét tudja (nem is csoda, teljes mértékben Mantle és Vulkan kompatibilis, miért ne menne neki a Dx12, ami azonos alapokon nyugszik). -
pengwin
addikt
Isten hozott a Holt Pitcairn-ek társaságában!
(avagy Dead Pitcairns' Society - kérném a topik átnevelését is erre)Az én MSi HD 7870-m ugyanezt csinálta, AMD-s driverrel nem töltött be a Win8.1, ha véletlenül mégis, akkor fél percen belül black screen vagy csíkos képernyő, vagy kék fogadott... memória hiba lehet a VGA-n.
-
pengwin
addikt
válasz
Pokesz007
üzenetére
Ha nincs valami zavaró hiba a mostani meghajtódban amit tudod, hogy javítottak az újabb verzióban, akkor nem kell piszkálni.
Esetleg még akkor értheti meg az újat telepíteni, ha van benne profil olyan újabb játékhoz, amivel sokat játszol.Mellesleg tök jók ezek az "ókori" kártyák, csak tudnám mitől működnek még mindig... Mert TDP-je azért a 8800 GTS-nek is volt, meg nálam meg is volt hajtva istenesen.
-
-
pengwin
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Monitorozd használat közben a hőfokokat, órajeleket, fordulatszámokat GPU-Z-vel, hogy biztosan ne legyen throttling. Ha nincs itt semmi rendellenes, akkor lehet tényleg valami bányász vírust kaptál el.
-
pengwin
addikt
válasz
rantotthusi
üzenetére
A környezet hőmérséklete sacc/kb. 15 fokot ment feljebb az utóbbi két hónapban, vagyis a VGA ventillátorai ennyivel melegebb levegőt fújnak a hűtőbordára, ezért az kevésbé tudja csökkenteni a GPU hőmérsékletét.
-
pengwin
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Nem lehet, hogy a flash player a ludas?
-
pengwin
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ha tényleg új GPU lesz rajta és nem megint valami átnevezés, akkor megéri.
Kivéve, ha drasztikusan csökken a GPU számolóegységeinek száma (pl. 1280 helyett 768), mert akkor nagyon sokat kell gyorsulnia a GCN4-nek ahhoz, hogy ezt visszahozza.
Én is az új kártyákra várok a garanciáztatással, hátha kedvezőbb feltételek mellett cserélik/javítják a kártyámat. -
pengwin
addikt
válasz
vassmiklo90
üzenetére
Ahogy többen is írták már: most érte el a legtöbb kártya a 2-3-3,5 éves kort, mert ennyi idős ez a generáció.

Jövő héten viszem garanciáztatni a saját MSi HD7870-emet, drukkolni nem kötelező, de lehet, hogy segít...
-
pengwin
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Külföldi oldalon is láttam már "fogkrém vs dzsem vs hűtőpaszták"-témájú tesztet, ahol kiderült, hogy az ilyen-olyan csúcsszuper hűtőpaszták sokszor rosszabbul teljesítenek hővezetésben.
Viszont cserébe a többi anyaggal rengeteg probléma van: korrodálnak, vezetik az áramot, és gyorsan száradnak, sokkal rosszabb az élettartamuk. Viszont ott teszteltek olcsó és nagyon drága pasztákat is, és alig volt köztük különbség. -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
gears27
üzenetére
Azért én a 270X=>370 cserén igencsak megsértődtem volna...
Tudom már nem kapható 270/270X, de a 370 akkor is jóval gyengébb kártya (és a 300-as sorozat szégyene... lassan 5 éves [ráadásul nem is teljes értékű] GPU-t immár sokadik néven eladni...
).
Legalább 4GB-osat adtak, ha már gyengébbre cserélték?(#56094) Ry0K3N
az ország dél-dunántúli részében nem vagyok otthon, a fentebb linkelt hirdetés mellett esetleg megkeresheted KillHates fórumtársat, tudtommal ő is profi BGA-s. -
pengwin
addikt
válasz
Rundll32
üzenetére
Örülök, hogy a tiéd megjavult!

Én is valami illeszkedési problémára gyanakodtam, a reball logikus megoldásnak tűnik.
Meglátom mi lesz az enyémmel, a problémát nem én okoztam, a garancia meg még október végéig kitart, szóval amint legközelebb Pesten járok, viszem az iPon-ba.
De azért jó tudni, hogy javítható. -
pengwin
addikt
válasz
Rundll32
üzenetére
Ugyanez a problémám van most nekem is.
MSI Radeon 7870 2GDT/OC, Win8.1 Pro x64.
Szerda óta nem adott képet a VGA, aztán sikerült működésre bírni.
15.4-es és 15.11-es driverrel bebootol, de vagy black screenbe fut a bejelentkező ablaknál, vagy az asztalról vált egyszínű vagy mintás képre. Ha véletlen eljutok egy komolyabb VGA-igényű program indításáig akkor attól lesz black screen.
16.3 és 16.5 alatt a win8.1-be bejelentkezés után a háttér nagy kéksége ragad be.
BIOS-ban nincs baj és IGP-vel is minden rendben.Szerintem mindketten keresztet vethetünk a kártyáinkra...
az enyém még garanciás, szóval remélem cserélik majd. -
pengwin
addikt
válasz
tasakos
üzenetére
UTorrent is telepített egy időben bányászvírust, de kb. bármelyik crack vagy tört program, de akár valami legális, ingyenes program is felrakhatta.
Érdemes olyan programokat használni, amik közösségi fejlesztések, nincs mögöttes céljuk.
Meg bármilyen ingyenes programot csak a saját honlapjáról szabad letölteni. -
pengwin
addikt
0. Nem értelek... miért akarod piszkálni a kártya BIOS-át? Mi rossz? Mi nem megy? Milyen fontos új fícsört hozna az új BIOS? Szerintem ha nincs semmi problémád a kártyával akkor ne buheráld, inkább csak elrontani lehet...

1. Az az exe fájl egy Win alól futtatható BIOS flash-elő eszköz kell legyen.
2. Először is szükséged lesz mellé egy BIOS-ra, amivel frissítheted a kártya BIOS-át
3. Miután az exe mellé letöltötted a megfelelő BIOS-t, elindítod az exe-t, és flash-eled a kártya BIOS-át.. -
pengwin
addikt
válasz
mastodon
üzenetére
Igen, gyakorlatilag i5-2400 fölött bármi segítene szerintem.
A 2mag/4szál nagyon nem ugyanaz, mint a 4mag/4szál, sok dolog esetén előbbi azért elfogyhat. Én ugyanezt a különbséget csak laptop-asztali gép viszonylatban érzem, mobil Haswell i5 és asztali Ivy i5 között, kb. ugyanaz az összevetési alap.(#56037) Bobó_20
Nekem hasonló problémám volt Crimsonnal Win8.1 x64 alatt, minden jel szerint a flash player volt a ludas, de már végleg száműztem is a gépről. -
pengwin
addikt
válasz
mastodon
üzenetére
Hát igen, az SSD sokkal többet számít, mint egy dVGA vagy egy kicsit erősebb CPU. (Egyébként elírtad az SSD-d méretét az adatlapodon
)
Nincs semmi baj egy ilyen B75-ös alaplappal, nekem is Asrock B75M-GL R2.0 van az i5-3470 alatt, nyugodtan lehet bele i5-öt tenni. Ha ennyire sok dolgot csinálsz párhuzamosan akkor azért lehet, hogy elfogy az i3 CPU-ban, ebay-en vagy hardveraprón 20-25 ezer körül nézhetsz bele egy i5-öt, az lehet megoldaná az ilyen sok párhuzamos dolog futtatásakor fellépő problémákat. i5-2400 néha beszerezhető 20 ezer alatt, és nagyon jó kis CPU.. Esetleg valami kisebb Ivy i5 is kifogható 25 körül. -
pengwin
addikt
válasz
mastodon
üzenetére
Szerintem ezeken nem gyorsítana számottevően egy i5, csak lényegesen CPU igényesebb feladatokban tud az i3 fölé kerülni. Átlag felhasználásra, mint a tiéd, felesleges egy i5.
Ha arra gondolsz, hogy együtt használnád az IGP-t a dVGA-val, az max. úgy működne, ahogy felettem írták. 3D-t akkor tudna a kettő együtt számolni, ha AMD APU+AMD dVGA lenne, vagy Dx12 alatt legalább 5000-es vagy újabb (Broadwell/Skylake) Intel CPU, és megfelelően megírt program. -
pengwin
addikt
válasz
Bobó_20
üzenetére
Igen, az 1200 a GPU magórajel (alapból 1050MHz): mikor megszereztem próbaképpen kicsit megráncigáltam a GPU órajelet, azóta gyári értékeken üzemel, 65 fok körül.
BIOS-t én nem piszkálnám, max. elrontani lehet.
Mivel ez még nem igazán "okos"' hűtés, ezért hangja mindig lesz, nálam is pörög rendesen, de inkább pörögjön, mint megfőjön... szobatársam meg gond nélkül tud aludni mellette, szóval annyira nem is hangos.
-
pengwin
addikt
válasz
Bobó_20
üzenetére
Ez a pontos típus? MSI Radeon R7870-2GD5T/OC
Nekem ilyenem van, nagy melegben 1200 MHz-en leterhelve 70-75 fokon tetőzött a hőmérséklete, szóval a te 85 fokod kicsit sok, csináld amit előttem is javasolt a kolléga.
Milyen házban van a kártya? Lehet nem szellőzik rendesen, az enyém azért is hűvös, mert a Dragon Slayer egy egész jó szoba ventillátor is PC-házsága mellett...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
pengwin
addikt
Isten hozott!
Nekem az adatlapomon lévő MSi HD 7870 simán bírta az 1200MHz-et, 70 fok körül, 35-40%-os venti terhelés mellett, még a szeptemberi melegben is. Elvileg 80-85 fokig rendben van , ha nem hal meg a hűtés, akkor annak a közelébe se leszel.
Mi hozott vissza PC-re? -
pengwin
addikt
válasz
komyka
üzenetére
CCC-ben és Crimsonban is lehet tuningolni, vagy még az MSi Afterburner-t szokták ajánlani, de utóbbival volt baja rendesen a Crimsonnak. Telepítsd a GPU-Z-t és indítsd el, hogy csinálja a logot, és utána told ki a TDP limitet a Crimsonban / Catalyst-ban / Afterburnerben, és kezdésnek próbáld meg mondjuk a 900MHz-es órajelet, próbáld ki játékban vagy valami tesztprogramban, ha nem fagy le, és a GPU-Z Sensor logja emberi GPU és VRM hőmérsékleteket mutat, akkor próbálkozhatsz magasabb GPU órajellel, én max. 50MHz-es lépcsőkben emelném (de inkább 25MHz), szerintem olyan 950-1000 MHz-ig fogsz jutni.
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
A passzív hűtés sokkal rosszabbul fog teljesíteni amint a gép elkezd porosodni. És ventilátor nélkül is be fogja gyűjteni a port, ez garantált. Így szerintem az egyetlen megoldás a VGA hűtés cseréje (utángyártott ventik a VGA NYÁK-jára kötve, jóval csendesebbek lesznek), és esetleg porszűrők beépítése a gép szellőzőnyílásaiba.
Rákérdeztem a gépedre, mert elfelejtettem, szerintem nyugodtan kérdezősködj és linkelj, erre való a topik. Esetleg a hűtés és ventilátor topikokban is érdeklődhetsz, ott laknak az igazi szakik.
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nem feltétlen lenne nagyobb a hűtés attól még, hogy komolyabb

Vagyis helyesebben szólva ha nőne is, azt nem hosszában, hanem széltében tenné (2,5-3 kártyahelyet foglalna vele a kártya a gyári 2 helyett)
Pl. Arctic Accelero S1 rev2.0 + ventit rá
Vagy Accelero S1, + ehhez is új ventilátorok.
De nézz szét itt, vannak nagyon jó bordák, ha te választasz hozzá valami ventit akkor később az esetleges csere is egyszerűbb lesz...
Meg közben eszembe is jutott, mid van, ez a T3500 pörgeti a topikot rendesen...
Mintha a hátsó részén lévő rácson lenne még hely házventinek... -
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ezen szerintem már egy custom VGA hűtés is segítene, pl. valami Arctic vagy Zalman, nem is kéne passzívnak lennie, elég lenne egy komolyabb borda+jobb ventik. Amit linkeltem az alapból egy passzív borda, de van rajta hely két pörgettyűnek, ha valami jobb fajtát teszel rá, akkor máris sokkal csendesebb lesz.
Egyébként milyen házad van és mi kavarja benne a levegőt?Én is nézegetem a VGA hűtéseket, nyáron jár le a 7870-em garija, akkorra tervezek egy nagy hűtés-upgrade-et, házventik+ventivezérlő, akár egy komolyabb VGA borda is szóba jöhet, a csend érdekében.
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Szerintem lehet, de ha passzív hűtést akarsz (bármilyen VGA-ra), ahhoz jó szellőzés kell, amihez viszont jó házventilátorok kellenek, amik megfelelő légszállítást és légnyomást biztosítanak.
Nekem most csak ez a passzív hűtés ugrott be, azt írják egy 7850-nel elboldogul jól szellőző házban, 270-hez már ventilátort ajánlanak rá.
Vagyis ennél komolyabb passzív hűtőbordával szerintem le lehet hűteni a 270-et, de ahhoz olyan kialakítású ház kell. pl. az enyémben biztos működne.
Vagyis jó drága mulatság a passzív hűtés. -
pengwin
addikt
válasz
dealerman
üzenetére
Én 1 ventillátoros 7870-et nem vennék, szerintem ehhez a kártyához kell a 2 venti, főleg ilyen 1100-1200-as órajel mellé.
Cserébe jó magas a gyári órajel, ha jól látom a NYÁK is rövid, de előbbi más kártyán orvosolható házilag, utóbbi meg nem szempont ha nem akarsz ész nélkül miniatürizálni. -
pengwin
addikt
Köszönöm!
Elsőre kicsit megijedtem, hogy esetleg a VGA rakoncátlankodik, de a driver downgrade óta nem volt semmi baj, szóval Crimson probléma.
Na igen, én nem is kísérleteztem OC-val a Crimson alatt, mielőtt telepítettem volna visszaállítottam a gyári default beállításokat.
Meg nem véletlenül tartottam meg a 15.11-es Catalyst setupját a letöltések között. -
pengwin
addikt
Topik címét nem lehetne kibővíteni a 300-as sorozatú átnevezésekkel?
Jó lenne, ha az új kártyák tulajai is idetalálnának... -
pengwin
addikt
Sziasztok!
Böngészés közben (Firefox-szal és próbaképpen IE-rel) a héten folyamatosan ezt a hibaüzenetet kaptam: "AMD display driver stopped responding and has recovered"
Ilyenkor black screen, majd visszajött a kép, semmit se zárt be, csak a Firefox felülete bolondult meg grafikailag (Átlátszottak rajta az asztal elemei és/vagy Win7 aero-s kinézete lett a címsornak...). Ez a hiba általában ismétlődött fél-egy percenként. Semmi más (Irfanview, VLC, LibreOffice, játékok) nem okozott problémát.
Az egyetlen dolog, ami változott az utóbbi időben, hogy hagytam az Adobe Flash-t, hogy frissítse magát. Okozhatta ez aFlash frissítés a galibát?
A GPU-Z logja szerint a GPU és a memória órajele is maximumra (1050 és 1200MHz, ez a gyári beállítás) ugrott az ilyen összeomlásokkor, minden hőmérséklet normális volt, majd miután visszaállt a driver minden órajel visszaesett minimumra (300 és 150MHz).
A legfrissebb Radeon Software volt fent, és az a szerinti legfrissebb driver.
Most visszaraktam az utolsó CCC-t, úgy néz ki ezzel minden rendben.
Tapasztalt valaki hasonlót?(#55844) Nagya21
Isten hozott a klubban!
Úgy látom leginkább új használtkártya-tulajokkal bővül ez a topik...
Nekem se újonnan vett kártyám van, de legalább így örülhettem valamiért az R7 370-nek, gyakorlatilag garantálja a folyamatos driver supportot 7850/7870-hez. Épp elegen siránkoznak miatta, hogy egy 2012-es GPU-t újra kiadott az AMD, legalább valaki örülhet neki. -
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Néztem képeket a T3500 alaplapjáról... jól látom, hogy 5 pines ventilátor-csatlakozók vannak rajta?

(1db 4 pines memóriafoglalatok CPU-val átellenes oldalán, 2db 5-ös a CPU mellett a lap szélén, és még 1 a SATA-knál [vagy az a 4 pines lenne az a PCI aljzatok mellett?])
A 270-ed OC-jéről meg csak annyit, hogy ha feszültség emelés és a TDP kereted növelése nélkül tolod feljebb az órajelét, akkor nem lehet semmi baja: ha nem fér bele a 147W-os TDP-jébe, akkor legfeljebb nem fog az általad beállított órajelen menni. GPU-Z sensor logjából utána meg lehet nézni, hogy hány MHz-en járt terhelés alatt, ha bírja az OC-t akkor öröm-bódottá'.
Az AMD-s TDP értékek egyébként is elég extrém terhelés esetén jönnek elő tudtommal. -
pengwin
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
1. Teszel egy ventilátor vezérlőt az egyik külső 3,5"-es vagy 5,25"-es meghajtóhelyre, arra rákötöd a PWM-es ventiket és a vezérlőt eteted molexről
2. Az Arctic-nak vannak olyan PWM-es ventijei, amiket egymásra lehet kötni, így egy alaplapi kimenet 2-3 légkavarót is tud táplálni-vezérelni (ha azok egyformák)Nagyon hasonló a problémám, nyáron fel akarom javítani a Dragon Slayerem hűtését, mert most minden venti molexről megy benne. Szó se róla: nem vészesen hangos (szobatársam simán tud mellette aludni), és nagyon jól szellőzik, 7870 fesz emelés nélkül stabil 65 fokon üzemelve tartotta az 1150 MHz-et, pedig 2,5 éves kártya, ha minden igaz (hűtése nem volt piszkálva, még le van matricázva a csavarja).
-
pengwin
addikt
Semmi. Különbség. Nincs. 270X és 7870 között.
Több gyártási tapasztalat, ebből kifolyólag picivel magasabb órajel, amit kis szerencsével egy 7870 is simán hoz. Nem kapott semmilyen új funkciókat, nem lett okosabb, ugyanúgy GCN1.0.
GTX760 és GTX950 között azért volt architektúraváltás, ott nem átnevezés volt az új generáció. -
pengwin
addikt
Testvéreim a GPU-ban!
A GPU-Z sensor logja mennyire megbízható? Háttérben futva szépen folyamatosan vezeti a naplót, csak érdekelne, hogy van-e jobb, pontosabb, alaposabb program ugyanerre. -
pengwin
addikt
Nekem MSI HD 7870-en jobban működik, mint az eddigi WHQL Catalyst.
Vetillátorokat agresszívebben állítgatja, 40-45% közötti fordulatszámon tartja a GPU-t 65 fok körül nagy terhelés esetén, a másik driver hagyta felmenni 75 fok köré a Core Temp-et, 30-35% körüli ventillátor-sebesség mellett. Legalábbis GPU-Z sensor log szerint. Nekem nem tűnt fel, hogy hangosabb lenne a gép.
Majd a VRM és RAM hőmérsékleteket is megnézem, amint előttem lesz a log file jövőre. -
pengwin
addikt
válasz
Pokesz007
üzenetére
Windows update mit ír? Az enyém azt, hogy "You recieve updates: For Windwos only"
Meg nálam a Crimson friss telepítés után alapból bekapcsolta azt, hogy automatikusan frissíti a drivert a legújabbra, szóval ezt kapcsold ki ha a Crimson van fent. CCC-ben nem tudom volt-e ilyen opció, nem is kerestem...
Egyébként nekem már a WHQL Crimson van fent, semmi probléma nincs vele, vagyis helyesebben mondva semmi olyan, ami ne jött volna már elő GT520M-en meg HD Graphics 4400-on is ugyanilyen gyakorisággal, szóval gyanítom nem az AMD hibája. -
pengwin
addikt
válasz
akb48b
üzenetére
Nekem egy 7870(~R9 270X) ment gond nélkül 1200MHz-en +20% TDP limittel egy 400W-os FSP tápról, csak a hőfokok miatt vettem vissza az órajelet, szóval táp miatt tényleg ne aggódj.
Használtan a 7850 tényleg jó választás, de a 7870 szerintem még jobb, pont az a kis plusz kraft kell sokszor FHD-hoz, árban pedig elég kicsi a különbség, hogy megérje a nagyobb kártya is.
Újonnan meg a 270X-szel tényleg jól jársz.
-
pengwin
addikt
Szervusztok!
Nemrég építettem gépet, és bár nem terveztem tuningot (és eddig nem is éreztem szükségét) de furdalja az oldalam a kíváncsiság:
Egy FSP Hexa+ 400W-os táp szerintetek kb. hány százaléknyi extra TDP-t bírna el egy 7870-en?
A kérdéses konfig:
lap: Asrock B75M-GL R2.0
CPU: i5-3470
RAM: Corsair Vengeance 2*8GB 1600MHz
HDD: WD Caviar Blue 500GB
VGA: MSI Radeon HD7870 Alap órajelei: 1050MHz core, 4800MHz memory.
Maximum frame rate 60 fps-re van belőve, egy 1080p-s LG 24MB56-ot hajt meg a gép.
Tehát:
1. A Táp sacc/kb. hány %-nyi extra TDP-t bírna el?
2. Ez az extra TDP sacc/kb. milyen órajel stabil tartásához lenne elég? (Tudom, függ a hűtéstől és a konkrét kártyától is)
3. Megéri-e a VRAM órajelét feljebb állítani, vagy nem hoz annyit az extra memória sávszélesség?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ahány kép van Afterburnerről a neten, mind máshogy néz ki.