Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bajzal
üzenetére
Az a fő indok a meghibásodásokra hogy a forraszok nagy hőmérsékletingadozásra hamar megrepednek, törnek. Szóval nem kell annyira visszahűteni a gpu-t mint ahogy az egyedi venti profilokkal csinálnák.
Bőven jól érzi magát 75-80 fok körül, és elég visszahűteni 50 fokig a kártyát a profilnak a többi simán fokozatosan magától hűljön ki. Legalábbis én így értelmeztem, korábban volt itt ilyesmiről szó. -
pengwin
addikt
válasz
bajzal
üzenetére
Érdemesebb valamilyen benchmarkkal tesztelni, és nézni a hőmérsékleteket, órajeleket. Ha mondjuk 5-10 perc alatt elfogadható marad a hőmérséklet és nem fagy ki, akkor lehet továbblépni.
Az elérhető órajel meg... sors bona, nihil aliud... pl. az én MSi R7870-2GD5T/OC-m az alap 1050MHz-es órajele helyett vígan elszaladgált 1200MHz-en is, beton stabilan, míg a te ugyanilyen GPU-s kártyád nem bírja már 1150-et se, pedig a tiédre már elvileg jobb GPU kellett volna kerüljön. -
bajzal
őstag
akinek R9 270X-e van, az hogy bírja a tuningot?
Mert nekem volt egy Asus TOP verzióm, az alapból 1120Mhz-es gpu-n ment, de 1150 körül már instabil volt, lefagyott az F1 2015, szóval nem lehetett tuningolni. Most viszont egy gigabyte R9 270X-em van (gar.-ban cserélték) ami 1100Mhz-en van alapból. Msi afterburnerrel jó ha tuningolom? A ventilátor profilt kapásból át kellett állítanom, mert ez a gigabyte nagyon hangos, főleg terhelés alatt. De miután átállítottam, hasonló halk lett mint az asus. 20Mhz-es lépcsőkkel menjek mindig és nézzem meg, hogy lefagy e játékban? Aztán ugyan így memórával? Most a hűtés 70°C-ra van belőve, mert így halk. 75°C fölé ne nagyon menjen, ugye? -
CirrMee
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Bugfront (kipróbálható) hasonlót nekem is csinált, még szerencse, hogy nem vettem meg anno. Ócska sz*r bugware, ennyit tud. BF1 is csinált valami balhét, ott az Origin újrahúzása megoldotta a problémát.
Cserélheted a BIOS -t a kártyán, attól egy sz*r programozás továbbra is sz*r marad...
-
Askformore
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Emiatt... Ezt, vagy nagyon hasonló üzeneteket dobál véletlenszerűen játékok alatt (Bf1 béta anno, Tomb Raider, SW Battlefront). Már megpróbáltam mindent, Windows 10 reisntall is megvolt, de még mindig dobálja.. szóval nem marad más, mint tesztelgetni, hogy melyik alkatrész okozza...
@bobalazs köszi a linket, de ahogy te is írtad, előbb tesztelek..
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Ez segíteni fog ha belevágsz.
Ettől persze a probléma nem biztos hogy megoldódik. Teszteld le először a gépet más videokártyával, 1/külön memória modullal hogy mindenképp kizárd. -
kovsol
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Miért akarsz rajta biost frissíteni? Eléggé felesleges kockázat.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
van egy Sapphire R9 270X Toxic 2GB kártyám. Hogy kell rajta biost frissíteni? Sosem csináltam még hasonlót sem.
Köszi a segítséget.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Hd 7850-et érdemes lenne kicsit meghúzni egy phenom II 1090t mellett?
-
Popes
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
+pengwin
Nem extrém a terhelés meg nem is hangos a kártya szóval nem kellene hogy zavarjon, viszont akkor is érdekes jelenség hogy ugyan annyi alapon futó szolgáltatás mellett(processexplorer-el monitorozva) alapjáraton a 30 egy-két fok 10% ventiből lesz 50 fok és 30% ventihasználat.
-
-
Popes
őstag
Valakinek van ötlete hogy mitől lehet hogy 0% GPU használat mellett miért megy fel 50 fokra és 30% ventire a 32 fok 10% helyett a 270-em?
Ezt random csinálja, csak a böngésző megy semmi nem eszi sem a procit sem a GPU-t, MalwareBytes real time fut, Adwcleaner-t is futtattam a biztonság kedvéért.
A böngészőt bezárom és semmi nem fut akkor is csak az újra indítás segít.
-
pengwin
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
ipon, de szerintem ez nem a bolt hibája.
Amikor leadtam, megkérdeztem az ügyintézőt, hogy kb. mennyi idő lesz az ügyintézés. Mondta, hogy az ő MSi HD7850-e 3 hete vakációzik a szervizben. Meg azt is említette, hogy sok ilyen korú Radeont visznek most be hozzájuk.
Az MSi szerviz egyébként tudtommal Csehországban van, nem a bolt sufnijában forrasztgatják a VGA-kat. -
pengwin
addikt
A mai nappal az MSi HD 7870-emnek már több, mint egy hónapja tart a garanciáztatása.
Augusztus 5. óta remélem már legalább észrevették, hogy ott van náluk a szervizben.
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy vegyek a HD 7870-em mellé egy másikat, de nem tudom, hogy mennyivel lennék előrébb teljesítményileg!
Vélemények a CF 7870-ről?
A válaszokat előre is köszi! -
Az a ventilátor haldoklik, vagy a csapágyazása, vagy a vezérlése.
Ha megpörgetd kézzel óvatosan, és még forog párat, akkor jó; ha szinte azonnal megáll, akkor a csapágya szorul. Ha ez a helyzet, akkor meg lehet próbálni szétszedni, kitakarítani és megolajozni / zsírozni, lehet hogy megoldja.
Ha nem szorul, akkor a vezérlése rossz, azzal nem hiszem hogy tudsz otthon csinálni bármit is.A venti hátulján lévő matricán rajta van a típusszáma, arra rékeresve valószínűleg tudsz ebayről néhány dollárért venni másikat.
-
gent
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
Sapphire Dual-X R9-270X kártyámon induláskor 3 másodpercig működik mind a két venti majd csak egy.
Afterburnerrel ha 80%-ig felemelem a teljesítményt akkor elindul a másik is.
Mi lehet a gond, mivel próbálkozzak, vagy vegyek rá új hűtőt? Garancia már nincs.Előre is köszönöm.
Üdv -
jaroslav
aktív tag
válasz
Alister71
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Arra jutottam végül, hogy a régi i5 750-es gépemet, minden fejlesztés nélkül beviszem a tanszéki irodámba, és ott fogom fixen használni. Oda tökéletesen elegendő, és így legalább nem kell állandóan hurcolni a laptop-ot.
Otthonra meg veszek egy modern(ebb) architektúrájú, közép kategóriás gépet. Nézegettem az árakat, és ahogy számoltam monitor nélkül 150.000-180.000 körül, már elfogadható kompromisszumokkal ki lehet hozni egy olyan gépet, amin akár pihenésképpen (ez persze rossz duma, természetesen szórakozásképpen
, még játszani is lehet kicsit.Még egyszer, mindenkinek köszönöm az információkat!
Üdv!
-
Alister71
nagyúr
válasz
jaroslav
üzenetére
A probléma az 1156-os szériánál, hogy nem támogatja se az AES se az AVX utasításokat. Sajnos hiába teszel bele i7-est, annak is erőből kell majd dolgoznia. Egy sandy i5-2400, könnyedén megoldja, mikor az i7 860 már kilehellte a lelkét.
Manapság már rengeteg program és játék használja ezeket az utasításokat. -
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav
üzenetére
Az nem udvariatlan arcoskodás. A fórumot leszámítva, a való életben elég ritka volt, már a maga korában is (szerk: már a világnak ezen a részén). Az utóbbi időben nekem sem akadt a kezeim közé ilyen gép/proci, pedig szervizelek elég vasat.
Amúgy én is úgy voltam vele: ha adódna olyan biznisz, aminek a keretében le tudnám cserélni az itthoni gép prociját, menne bele egy 860 -as. De annyi pénzért, amibe kerülne a csere, inkább azt csinálnám, hogy passzolom a 2600k -t a páromnak, nekem meg jönne egy újabb vas - a 750 meg menne eladásra, amíg ilyen jó pénzt lehet kapni érte.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Szevasz!
Én abszolút nem haragszom senkire.
Természetesen elfogadom a véleményedet, de, nyilván én másképpen látom a dolgot, különben nem írtam volna azt amit írtam

Baryka007 kollégának az a záró akkordja, hogy
"Nem is tudom hogy három számjegyes core i7 ről mikor hallottam utoljára
"
Véleményem szerint semmi más, mint érdemi információ nélküli, udvariatlan arcoskodás.Én ezt így látom, de, ez tényleg nem jelent semmi többet, minthogy neked és nekem, más az értékrendünk.
Azonban véleményem szerint ez az egész tényleg nem ér annyit, hogy szét off-oljuk vele, ezt az egyébként remek és nagyon hasznos topikot.
Üdv!
-
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav
üzenetére
Ne haragudj, de nem volt itt semmiféle fikázó savazás, udvariatlanság, meg hasonlók. Száraz tényeket írt le, amit sértésnek veszel. Ezért írtam én is, hogy a platformra magára (lásd: i7 860) nem szabad vagyonokat költeni, mert nagyobb összegű pénz esetén célravezetőbb minimum a Sandy i5 -re (k) ugrani.
Nekem is dolgozik itthon egy i5 750 (asszony gépében), kb 4-5 éve. Mégsem veszem sértésnek, mert egyszerűen eljárt felette az idő. Ha tényleg nagyobb összeget emésztene fel a csere, tuningot támogató alaplapot (& normális hűtőt) feltételezve célszerűbb felcsavarni az i5 tempóját, mert többre megy vele az ember.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Baryka007
üzenetére
Mindenkinek köszönöm az érdemi válaszokat!
A fikázó savazással nem nagyon tudok mit kezdeni "Baryka007" kolléga, de ha neked jó volt, akkor az is megérte.
Van szerencsém az ország egyik legnagyobb egyetemén oktatni, és ha el lennénk látva az egyetemen olyan gépekkel, amikben három számjegyes core i7-es processzorok lennének, akkor nagyon boldogok lennénk

Biztosíthatlak, hogy léteznek ezekkel a három számjegyű core i7-el ellátott gépek, és még sokkal régebbiek is.
Az udvariasságot és a jó modort már nem is kérem számom, mivel sajnos az elavult számítógépek mellett, az egyetemen volt szerencsém azt is megtapasztalni, hogy a hallgató ifjúság abban sem túl erős

Minden jót!
-
Baryka007
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav
üzenetére
Az egyikre válaszolt a kolléga.
A másik: 270X, vagy azzal egyenértékű "zöldség".
Ha fel van csavarva 4GHz körüli tempóra, akkor max 7950/280 (vagy hasonló zöldet), annál nagyobbat tuti nem tud kihajtani.870 beszerzését csak akkor ejteném meg, ha (szó szerint) pár ezresnél nem kerül többe a csere.
-
sepsi0
őstag
Nem ide tartozik, de gondoltam megosztom, de off.
Barátom idén februárban vásárolt Asus STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING videokártyájának driver frissítésébe vágott bele tegnap (crimsont akarta felrakni
). Windows 7 alap terhelés nélküli állapotban letöltötte a legújabb drivert, elkezdte telepíteni, telepítő kiírta, hogy a képernyő most villoghat.... Na ez volt az utolsó amit látott. Meghalt a kártya, úgy ahogy az én R9 270X-em.
Volt új rendszertelepítés az sem segített, próbálta régebbi driverrel, semmi.
Csak szabványos grafikus adapterként hajlandó elindúlni.....
Sosem húzta a karit és minőségi 600W-os tápja van nagy szellőző házban (CM) 1155-ös platform.
Kevés ideig bírhatja a forrasztó anyag![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Semmi előjele nem volt....
Crimszonöltemeg.....
Maradok tisztelettel, alias krimsonöltemeg.... -
jaroslav
aktív tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Szevasz!
Köszi a gyors választ!
Elnézést a tudatlanságomért, de R7, R9 270X-re gondoltál?
Rövid távon, 'második hullámban" azon is gondolkodom, hogy procit is fejlesztek, alaplap csere nélkül, tehát kb i7 870.
Ahhoz is ideális az ajánlott kártya?
Előre is köszi a választ!
Üdv!
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
A nálam jobban hozzáértő fórumtársakat kérdezném, videó kártya ügyében.
Kicsit fejleszteni szeretném a gépemet.
A processzor [Intel i5 750]
RAM: 2X4GB DDR3 1333
Ezek mellé, mi lenne az az AMD kártya, amit a rendszer optimálisan ki tud hajtani.
Nem szeretnék a kártyával túl lőni a célon, de, amit lehet szeretnék ebből az adottságokból kihozni.
Illetve egy optimális kártyával, ettől a konfigurációtól játékok terén mit lehet várni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HIS 7850 IceQ X Turbo 2GB kártyám ami véletlenül , kis/nagy terhelés alatt is időközönként eldobja a jelet a monitoron, és újra indítja a gépet. Szeptemberben lesz 3 éves, de talán csak driver probléma(gyártó honlapról próbáltam az utolsó elérhetőt (15.20.1046verzió) és a legfrissebbet is amit frissített magának)
Esetleg hasonló problémáról tudtok? Melyik régebbi driverrel lehet stabil, ha ez a probléma okozója?Rendszer: win10pro x64
-
mody123
tag
Hónap végén jön a BF1 open beta és szeretnék vele játszani de félek ha felrakom a legfrissebb drivert akkor tönkre megy a kártyám ( R9 270X ). Több mint egy éves driver van rajta és nincs baj de olvasgatom, hogy a legfrissebb nem tesz jót ezeknek a kártyáknak.
Alaptalan az aggodalmam vagy van okom félni?
-
pengwin
addikt
válasz
Deer76
üzenetére
Nekem iPonos a kártyám, most gariban van, eddig az i5 HD Graphics 2500-a lassította a grafikát, de tegnap előtt beraktam a régi Geforce 8800 GTS-t, ez marad amíg nem lesz másik.
A 370 talán jobb élettartamú lesz, ha már a sokadik revízió, de ameddig cserélik egy másikra addig annyira nem érdekes. Meg szerintem örülj, mert legálabb nem egy gyengébb kártyát kaptál a 7850 helyett. -
Deer76
aktív tag
válasz
pengwin
üzenetére
Nekem MSI 7850 OC 2GB kártyám volt, ami elhalálozott a gari idő lejártán belül, hasonló módon. Lett helyette egy Gigabyte R7 370 2GB és újraindult a gari. Akkor ennél is várható kipurcanás?
Mindegy, haveromtól vettem (számteches cég), majd intéztetem újra, ha baja lesz. Mondjuk 1 hónapot kellett várni, addig ment az i5 videóvezérlője. -
Peace
nagyúr
Mondjuk ez nem túl meggyőző, de lehet a régebbi kártya esetében nagyobb ugrást jelent. Nagyon kíváncsi vagyok!
-
pengwin
addikt
Pont ugyanez volt nálam is:
fekete képernyő, vagy világoskék, vagy világoskék még világosabb csíkokkal (a Win8.1-em accent colorjai), vagy narancs, sárga csíkokkal...Ha elviszed gariba, akkor vagy megszerelik, vagy kapsz helyette egy másik kártyát.
Ha 370-et vagy 265-öt akarnak rádsózni, akkor nem vagy köteles elfogadni, és ne is tedd, mert jóval gyengébb kártyák! Ilyen esetben kardoskodj addig ameddig legalább a cserekártya árát nem vásárolhatod le...(#56329) Peace
Képes rá, csak megjelenés előtt nem sokkal szigorítottak a Dx12 specifikációkon, beletettek olyan követelményeket, amiket a GCN1 nem teljesített. De a lényegi részét tudja (nem is csoda, teljes mértékben Mantle és Vulkan kompatibilis, miért ne menne neki a Dx12, ami azonos alapokon nyugszik). -
Peace
nagyúr
Konkrétan kimondottan kellemes kis teljesítménynövekedést látnék? Ha nem lennék full kretén és dx12-ben próbálnék futtatni játékot?
Elnézést kérek ez esetben malisonX! Ezt benéztem! Ki is próbálom, ha hazaértem...
-
Peace
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Na várjunk csak!!! Akkor ma is tanulok valamit? Mit érek el ha dx12-ben futtatok egy játékot HD7870-essel? ÉS miért nem szólt nekem erről senki eddig?

De AMD oldalán csak ennyi van:
"DirectX 12-Ready AMD ComponentsOnce you’ve installed Windows® 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, these AMD components are DirectX® 12-ready:
Desktop Graphics:
AMD Radeon™ RX Series graphics
AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics"Desktop graphics....
-
vlevi
nagyúr
Hát, pedig a tapasztalat más.
Forza Motorsport megy pl. 7850-essel is, az pedig csak dx12-nél alább nem adja.Tudtommal minden, 7730-nál jobb kártya megy dx12 alatt.
AMD posted a thing or two on its blog about the DX12 API. The blog entry also lists a handy overview of what cards are actually DX12 compatible.
Now very little is new to the list, other then the fact that AMD is confirming DX12 compatibility with products based on the GPU/IGPs below. Presuming you’ve installed Windows 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, here’s the list of DirectX 12-ready AMD components.
AMD Radeon R9 Series graphics
AMD Radeon R7 Series graphics
AMD Radeon R5 240 graphics
AMD Radeon HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 and up)
AMD Radeon HD 8000M Series graphics for notebooks
AMD Radeon HD 7000 Series graphics (HD 7730 and up)
AMD Radeon HD 7000M Series graphics for notebooks (HD 7730M and up)
AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (codenamed “Mullins”)
AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (codenamed “Beema”) -
pengwin
addikt
Isten hozott a Holt Pitcairn-ek társaságában!
(avagy Dead Pitcairns' Society - kérném a topik átnevelését is erre)Az én MSi HD 7870-m ugyanezt csinálta, AMD-s driverrel nem töltött be a Win8.1, ha véletlenül mégis, akkor fél percen belül black screen vagy csíkos képernyő, vagy kék fogadott... memória hiba lehet a VGA-n.
-
Weper
tag
Üdv.
Lenne olyan problémám, hogy a VGA Driver feltelepítése után (illetve közben is) fekete lesz a képernyő, illetve lefagy a gép (ezt úgy állapítottam meg, hogy a billentyű ledjei nem kapcsolnak ki, illetve be). A boot menü bejön, csak a Windows nem.
Egy hete játék közben azt vettem észre, hogy elkezd villogni a képernyő, majd megjavul. Párszor ezt eljátszotta majd végül már egyáltalán nem javult meg. Tehát megnéztem alaplapi VGA-val hátha jó lesz és működött is.
Majd letöröltem a VGA driverjét és működött. Később próbáltam feltelepíteni a legújabb VGA drivert, viszont ekkor már fekete maradt a képernyő. Vártam 10 percet majd újraindítottam a gépet és nem töltött be a Windows, megint fekete lett a képernyő. Ekkor már alaplapi VGA sem működött, így csökkentett módban kellett elindítanom és DDU-val letörölni a VGA és az alaplapi VGA driverjét.Ekkor 5 tényezőre gondoltam, hogy hibás lehet: VGA, alaplap, monitor, monitor kábel, Windows (ekkor még 8.1 volt a gépen).
Az 5 tényező közül a VGA kilőve, mivel amikor alaplapi VGA-ra kötöttem a monitort akkor is fekete volt a képernyő. Tehát maradt 4 tényező.Mivel pont új CPU-t akartam venni, beszereztem egy új alaplapot, CPU-t és CPU hűtőt és egy SSD-t.
Beszereltem az alkatrészeket, majd feltelepítettem az SSD-re a Windows 10-et. Mivel a Windows 10 automatikusan keresi a drivereket, így észrevettem, hogy megint fekete lesz a képernyő.
Így rögtön 2 tényező ki lett lőve, a windows és az alaplap. Így maradt 2: Monitor és monitor kábel.
Holnap megpróbálom letesztelni másik monitorral hátha jó lesz.Addig is valaki nem tudja, hogy esetleg lehet-e más problémája? Esetleg a tápegység adta meg magát?
Illetve a VGA-t nem vettem ki, amikor alaplapira kötöttem a monitort, az esetleg befolyásolja? Azaz mégis a VGA a ludas?Gépem:
Alaplap: MSI Z97 Gaming 5
VGA: Asus 270x DC2T 2 GB
CPU: i7-4770
RAM: 2x2 GB + 4 GB (Kingston mindegyik)
Tápegység: FSP Hexa 500WA válaszokat előre is köszönöm!

-
pengwin
addikt
válasz
Pokesz007
üzenetére
Ha nincs valami zavaró hiba a mostani meghajtódban amit tudod, hogy javítottak az újabb verzióban, akkor nem kell piszkálni.
Esetleg még akkor értheti meg az újat telepíteni, ha van benne profil olyan újabb játékhoz, amivel sokat játszol.Mellesleg tök jók ezek az "ókori" kártyák, csak tudnám mitől működnek még mindig... Mert TDP-je azért a 8800 GTS-nek is volt, meg nálam meg is volt hajtva istenesen.
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Csak be szerettem volna nézni, hogy itt is megdicsérjem az én kis gyönyörű HD 7870-esemet!!!!!! Mert bizony gyönyörűen viszi a Rise of the Tomb Raider-t FHD-ben High beállításokkal (amiket ő lőtt be magának automatikusan). Féltem megvenni ezt a játékot, mert azt hittem, hogy édeskevés hozzá a kis kártyám, de ismét pozitív meglepetést okozott, nagyon jó vétel volt 4 éve!!! <3
-
Pokesz007
senior tag
válasz
pengwin
üzenetére
Hello!
OFF
Nekem pár évig régen ASUS EN8800GTS HTDP 320MB 320bit DDR3 PCI-E EN8800GTS/HTDP/320M Kártyám volt
65 ezer FT volt
Nagyon stabil kártya volt. Azóta is üzemel máshol már.Eredeti téma topic :
Sapphire 7850 2GB kártyával stabil 16.3.2 a Crimson driver mióta megjelent,ha tudok valakinek ezzel segíteni. Ajánlom mindenkinek. Egy ideje jelezget,hogy van újabb érdemes felrakni? (16.7.3)
-
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Tegnap karácsony vót
Hozzám vágtak egy 380x-et kőcsőnybe
Úgyhogy most pihizik a 7850.
Üdv Nagya -
bobalazs
nagyúr
Dragon Eye ezt most fedeztem fel msi kártyám hivatalos honlapján.
2016-08-04 kiadási dátummal rendelkezik. Az MSI gaming app-al jár. Akit érdekel, csekkolja le!
-
Baryka007
addikt
válasz
szivacs1987
üzenetére
Húztam azóta a CPU-n még 0,5 ghz-t nőttek is az FPS ek... Az átlag elment 110 fölé. De már nem akartam feltölteni azt is
Sajnos az FX 4100 nem tudja nagyon meghajtani... GTA V alatt 68-80% között jár a VGA ... -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Baryka007
üzenetére
Itt sajnos már csökkentek az FPS ek. Szóval CPU-n kellett volna húzni
Ez nem biztos hogy így van. Ugyanis a Heavenhez nem kell sok proci.
A jelenség(FPS csökkenés) oka az lehet, hogy a memóriák már elkezdenek hibázni ezen a sebességen, de észreveszi a hibát és javítja, így csökken az fps. -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
Noh megvannak az eredmények, sajnos csak Unigine Heavennel teszteltem.
Írok pár szót... Mert megérdemli ez a Hawk...
Szóval egy Pitcairn GPU ról lenne szó MSI 7870 Hawk...
AMD által megadott gyári értékek: GPU: 975 mhz <-> MEM: 1200 mhz
MSI 7870 Hawk ref: GPU:1100 <-> MEM: 1200 mhzNos innen kezdtem el a tuningot, fesz emelés nélkül 1200 / 1290 ig lehet húzni ( nálam ) Amúgy a kártya ASIC Qualityje 82,7% !!!
Szóval gyári órajelen mért eredményeket itt nem is fogtok látni, a legkisebb érték amit láttok az tető amit fesz emeléssel elértem...
Itt a kártya 96,4 FPS-t ért el max.
Majd sok tesztelés után, rájöttem hogy hatványozottan minél magasabb órajelre húzod a kártyát. Annál több nafta kell neki... Szóval az elején 1240 es GPU órajellel sem ment a dolog mert nem adtam neki elég feszt. Aztán rájöttem, hogy hol éhezik, és mennyit a kártya.
Szóval a következő értékeim ezek voltak:
GPU:1285 mhz
MEM:1365 mhzItt volt egy lóugrás ( ha tényleg annyira nagy
)Max fps em nőtt 105,6 ra !!!
Ezután ugyan ennyi fesszel mentem
GPU 1295 mhz
MEM 1385 mhz
értékekre, itt sajnos már csökkentek az FPS ek. Szóval CPU-n kellett volna húzni de ahhoz már nem volt idegzetem, és megálltam itt mint egy láthatatlan határnál. Pedig a kártyában MÉG mindig volt nafta. -
djculture
félisten
Egyébként az egész crimson ügybe annyi a meglátásom hogy az oc-t akarták vele lekorlátozni a régi szériáknál így már egy gyári oc se működik vele normálisan ha csak nem bűvészkedik vele az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 256 GB I 15,6" FHD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mert nekem volt egy Asus TOP verzióm, az alapból 1120Mhz-es gpu-n ment, de 1150 körül már instabil volt, lefagyott az F1 2015, szóval nem lehetett tuningolni. Most viszont egy gigabyte R9 270X-em van (gar.-ban cserélték) ami 1100Mhz-en van alapból. Msi afterburnerrel jó ha tuningolom? A ventilátor profilt kapásból át kellett állítanom, mert ez a gigabyte nagyon hangos, főleg terhelés alatt. De miután átállítottam, hasonló halk lett mint az asus. 20Mhz-es lépcsőkkel menjek mindig és nézzem meg, hogy lefagy e játékban? Aztán ugyan így memórával? Most a hűtés 70°C-ra van belőve, mert így halk. 75°C fölé ne nagyon menjen, ugye?

"
). Windows 7 alap terhelés nélküli állapotban letöltötte a legújabb drivert, elkezdte telepíteni, telepítő kiírta, hogy a képernyő most villoghat.... Na ez volt az utolsó amit látott. Meghalt a kártya, úgy ahogy az én R9 270X-em.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)