Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Speed® #54035 üzenetére

Nem az a rizsa, hanem amiket itt egyesek tudni vélnek. Anno alaposan utána jártam (nem a szponzorérdekeknek megfelelően elkészített "tesztek", hanem személyes megkeresések és valódi tesztek alapján), melyik kártya a jobb. 760 bőven jobb a 660-nál, XT-t pedig azért vettem, mert egy szinten van a 760-nal, és anno 13k-val olcsóbban megkaptam, amibe belefért, hogy egy ideig nem lesz CUDA-m és PX-em. Ha hagynám, valaki még azt hinné, igazad van. ;) A vásárlóm DX11.2-vel sokkal több effektet kapott, mint a 660-on, és a SAJÁT mérései szerint az XT gyorsabb (értsd: magasabb grafikai beállításokat tud alkalmazni), pedig nem is tuningolta. ;) És úgy elégedett vele, hogy egyébként világ életében nV kártyái voltak (csak éppen nem tudott ebben az árfekvésben korszerű nV kártyát venni). Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert szerintem is ez a legjobban eltalált AMD kari. Most már hagyhatjuk. :R

Zsébernardo: Nem véletlenül nincs ott kitöltve adatlap. Bármilyen hűvös házban csak akkor marad 50°C alatt a hőmérséklete, ha CPU-limites a konfig (vagy a beállítás). ;)

Egzee: Már HD3870 idején is 120°C-ra voltak hitelesítve az alkatrészek, tehát a melegedés addig nem vészes (legalábbis a VGA-ra nézve :DDD ). Ami biosokat láttam, ált. 114°C körül lekapcsolják a kártyát. Az persze más kérdés, ki mennyire szereti, ha minden fől a gépében, hiszen egy 100°C+ alkatrész hőhatása jó eséllyel nem ér véget a kártya fizikai végénél. Én ált. azt vettem észre, hogy ha 75°C-ig megy a GPU, akkor 100°C-ot még nem érik el a VRM-ek, ezért a tuningot és a hűtést is ehhez lőttem be. Ez még nincs túlzott hatással az alaplapra és egyebekre, merta GPu relatíve hűvös, a VRM-ek meg kicsi hőforrások.

Ami off, az off, pls.

[ Módosította: Speed® ]

Új hozzászólás Aktív témák