Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RexMaximus

senior tag

válasz arn #58515 üzenetére

Meg egy dolog volt nalunk is - ismeretterjeszto csatornak. Bar nem tudom mikor indultak itthon az ilyenek. Palyafutasom elejen a gonosz nyugaton is toltottem egy kis idot ezert keveerdhetnek a nagyon korai elmenyek :). Valojaban az altalanos tudasom alapjait en a tv-tol szedtem - ismeretterjeszto csatornaktol. Nomeg szerencsere otthon nalunk azert voltak boven konyvek a legkulonfele temaban.

Szamtechben meg szinten zenesz, ujsagok ezerrel, neha konyvek. Mas nem volt :)

Valojaban a hiba az edukacio hianyaban van. A mi gyerekkorunkhoz kepest ami ma elerheto es ahogy elerheto az egy csoda.

Viszont ettol kulonvalasztanam az online social media vilagat. Az ahogy hasznaljak/juk nem oke. De aki beleno az nem is fog mast ismerni. Igy fog szocializalodni. Nem is merem eliteni a vegtelen mennyisegu "erotikus" tartalom hatasat. Mikozben sok tekintetben jobb a mai vilag, megis rosszabb allapotban vannak az emberek. De itt be is fejezem, rahedli tanulmany van a neten ami ehhez kapcsolodik :).

Az altalad emlitett tanar volt ertelmezesem szerint az igazi Tanar. Ha eletkorat megfigyeljuk amugy, nem a szocializmusban not fel. Tapasztalataim alapjan, bar pici a minta masohogy mukodtek. Egy ket hasonlo koru tanar tanitott engem is. Volt aki nyugdij utan jart meg be tanitani szakkorben informatikat. Na O mondott egyszer egy erdekes dolgot ami trivialis lenne de megsem az. Ha valamit nem ert akkor nem szegyeli ha meg kell kerdezni.

Oszinten mire is nevelnek/tek minket. Egyik kerdesnel elobb utobb megkapjuk, hogy hulyek vagyunk hogy ezt se tudjuk. Szegyenerzetet keltenek benned vagy ha osztalyban tortenik masok elott akkor egyfele nyilvanos megszegyenites. Aztan a budos eletben nem kerdezel tobbet. Aztan nem ertjuk miert bologtanak az emberek ha visszakerdezel, hogy erted e - de barmoria nem kozben. Hat ezert.

No vissza a tanarod altal mondottakra. Igaza volt, de ez gyakorlatilag mindig igy volt, az ember mukodese azert eleg lassan valtozik. De meg lehet hallgatni Szent-Györgyi Albert allaspontjat is a kerdesben idosebb koraban interju :) es '30as evekbeli felvetel? Kozben meg mintha egy alternativ valosag lenne az oktatas.

A net nekem hatalmas elmeny volt az elejen. Vegtelen mennyisegben kerestem azokkal a temakkal kapcsolatban infot amik erdekeltek. Az elejen fejfajasig kb :D. Pedig az akkori netnek nem sok koze van a maihoz, tartalom tekinteteben sem. Hardveres temaban is baromi jo volt, hogy nem a havi nehany lap volt az adag onnantol hanem 5-10 site ami csak errol szolt es meg forum is volt. Olyan nemnormalisokkal mint mi. Kanan :D. Tok mas volt sok helyen a netes kozosseg mint ma. Ezt alairom. Meg irc-n is.

Ahogy mainstream lett az egesz, hat magaval hozta amit hozott. Ez van.

Az altalad emlitett oldalakat is ugy talatam meg, hogy alaplapos meg hasonlo dobozokon neztem a termek ertekelest, meg, hogy kitol kaptak :D.

Új hozzászólás Aktív témák