Hirdetés
- SpeedCsiga: Beépíthető konnektorok – A modern konyhák és irodák láthatatlan hősei
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yézi: Blekk Frájdéj
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r0b3r
senior tag
Szóval akkor úgy gondolod, hogy egy mezei XT, 5x86 és 6x86 (ez utóbbi már egyébként is full ATX alaplapos) még nem terhelheti meg túlságosan az 5V-os ágat? Ezekben a gépeimben van csak ATX táp. Mégiscsak egy 350W-os, aminek 130W-ot tud az 5V-os ága (az IBM PIII-1000 gépem gyári Hippro tápja összesen 90W-os
). Ráadásul nincs a gépekben nagy fogyasztású AGP-s videókártya sem.

Ezeket nem tervezem felújíttatni, minek...elég jó állapotúnak tűnnek. Ha pedig tönkre is mennek, bízom benne, hogy egy viszonylag modern FSP és Seasonic tápban van annyi védelem, hogy nem viszi magával az egész gépet.
A maradék 3 gépben, 2-3 és 486-osban maradt az eredeti, mert vagy egyedi, vagy egyedi és egész jó minőségű AT-s. Pl a Flytec Carry külső tápja, amit FinalCaleb már felújított, vagy a Dell 325D-ben lévő Astec, ill. a 486 "L" alakú ICI tápja.
-
r0b3r
senior tag
Gondoltam, hogy említed a korhűséget. Az tök jogos...bár van akit annyira nem zavar.

-5V hiánya? Eddig semmi nem hiányolta. Csak egyszerűbb hangkártyáim vannak (sajnos).
Gyenge 5V-os ág. Ez miben szokott megnyilvánulni? Eddig semmi jelét nem tapasztaltam, hogy valaminek is kevés lenne.
Kialakítás? Ha nem 12-es, hanem 8cm-es ventilátorral szerelt régi kialakítású tápot találsz, mint pl ezek a Seasonic tápok, akkor ugyanaz. Csak fel kell csavarozni a régi táp helyére.

-
r0b3r
senior tag
Nem, dehogy...
Bár dátumot nem találok rajtuk, de még az árukeresőn is fent van mint nem forgalmazott termék és -5V sincs rajtuk. SS350ES
Viszont van rajtuk elég FDD/HDD molex és a 24pin is szétszedhető az ATX-AT átalakítóhoz.
Egész eddig az volt a bajom, hogy nem volt normális 8cm-es ventilátoros ATX tápom...ma már viszonylag ritka, vagy drága. Ezek jók csak AT táp helyére, faragás nélkül. 
-
siti
őstag
nem, azt sima vas árban nézik. 30-40Ft/Kg. komplet modern gépet meg 60-70Ft.
Ők is tudják, hogy a kerámia, régi procik érnek valamit, de azt is, hogy savval ki nem szedik belőle. (bááár, minden lomis az akkut keresi, biztos kell az ingyen sav procit oldani)
és akkor tájékoztatásul: [link]nekem pár hulladéktelepes srác hordott ki cuccot, de nekik is olyan árban adják oda, hogy a főnöknek megérje. ezért lett drága teszteletlen régi cucc.
-
Eddigi legnagyobb károm képei. Nem volt 100% becsomagolva. De akármennyire párnázza a képcső úgyis kiszakadt volna és nem élte volna túl.
Első kérdés: Rácsapták a furgon ajtaját?
Gyors csomagolóanag felvágás utáni diagnózis: Inkább leejthették 10 méterről. A képcső kiszakadt a helyéről és leverte az elektronágyút. Jó, hogy nem robbant be az egész.
A billentyűzet is elindult világgá.
Gondolom így is fel lehet ismerni az első szériás chickletes PET-et.
-
r0b3r
senior tag
-
alvaro
senior tag
Ok, eztán nem fogom szidni a magyar postát...
@rob3r: Fájin kis gép, tetszik a fekvő ház is. Az mindenesetre biztos, hogy ha egyszer ilyenbe építenék konfigot, azt nem sűrűn piszkálnám én se

5x86 nekem úgyis nosztalgikus, volt olyanom, azt hiszem 96-97 télen szereztem be végül. Abban az évben voltam végzős középsuliban, akkor érkeztek az iskolai gépterembe P100-ak. Azokon persze sokkal jobban ment a Quake, de sebaj, ez az 5x86 az enyém volt, én melóztam össze.
Akkor még tán a CGA monitor is lehúzott persze, amit a bevált Tseng ET3000-essel tudtam 256 színre bírni. Nagyon lassú volt az 5x86 mellé (mondjuk már a 386SX-et se emelte sehova
), és hamarosan lett is belőle S3 Trio64V+, amit szintén sikerült 320x200-ra bírni, már magam sem tudom, hogyan. Az biztos, hogy ott is BIOS debug játszott 
-
-
-
Olyannal találkoztál, hogy "véletlenül elpárolgott" (=ellopta valaki, hogy a holló játszon a szemével.) a T elosztó vagy a lezáró ellenállás.
Szereztem komplett NetWare telepítőt. Lehet csinálok egy NW szervert már csak az íze kedvéért. Utoljára gimiben találkoztam ilyennel, onnan indultak az egyik teremben a gépek. A másikban a szuper új cuccok ISDN-en keresztül már az Internetet is látták, de amikor szakkört tartottam mindenki csak játszani akart.
-
thomatox
csendes tag
Az biztos, hogy az emlékek szépítenek...
Nem is úgy rémlik, hogy őrült nagy fps értékek voltak, hanem, hogy folyamatosan futott...mindenkit elpicsáztam a koliban a szaktársak közül... tényleg budget megoldás volt, nem volt pénz az ösztöndíjból jobbra.
Inkább a laggal van baj most. De majd kipróbálom a régi verzióval. -
r0b3r
senior tag
A Dell 325D-t mikor megvettem ránézésre is furák voltak a benne lévő magas 72 pines ramok. Ráadásul néha változó értékeket írt ki Biosba. Mikor átraktam másik alaplapba kiderült, hogy egy 4x16Mb-os kit, amit a 386-os lap összesen csak 16Mb-nak látott, de emberünk nem foglalkozott vele, így használta.
Azóta megkapta a 2x4-et. 
-
Ranagol_5
őstag
Van egy ugyan ilyen kartyam, tobb eve vettem itt ph-n ujonnan, meg a csomagolasa is meg van valahol.

Erre vettem egy zalman fatality hutest, ami aztan vegul a 7950gt-re kerult, mert az jobban melegedett. Van meg egy asus 9800XT, arra kene valami hutes, mert az is tuzfolro sajnos.. -
Igen, a Doom is "telítődik" 486 felett, a Pentiumra meg tényleg a Quake, Phenom-II+GTX580- nál mint fentebb is offoltam már az is 1600+ FPS- t hoz, feelingnek jó, de biztosan aránytalanná torzult mérés, sőt még a 3DM03- ig sem tükröz talán rendesen. A Core i5/i7- en a 3DM01 mérések is csak E-penis kategória.
486-P1- ről talán még a FinalReality ad reális képet.
Én csak ilyen kalandozás szerűen méregetek, nem készítek olyan precíz táblázatot mint Te, arról aláírom hogy valósabb következtetéseket lehet levonni.
-
-
DOS alatt Landmarkkal szoktam nézni, 486/5x86/PPro- ban is 10K+ erdményt ad mindegyik PCI video, sok gépben néztem. Szó is volt róla már itt a topikban hogy másnak sem mentek ezek többet. P1MMX- ben nemtom, részletes tesztje odébb lesz, de abban meg AGP- s VirgeGX2 van. P1 kategóriában a Cyrix M-II-400 lett nézve, de abban is AGP kártya van, úgy 100K fölé ment [link].
A 3DBench és DoomBench pedig eléggé rapszódikus értékeket hoz, VLB kártyáknál az utóbbiak tesztelése még hátravan, majd valamikor ha sorrakerülnek, a régi eredményekre nem emlékszem, csak a Landmarkra, hogy az rendre 20K+ körül volt.
-
A Riva128, Matrox Millenium, Radeon7000 PCI- sek(PPro- ban pld) és az S3(Trio64V+, V2, Virge) mindegyike 10+ ezret hoz Landmark2 alatt, az ET4000 és más VLB kártyák pedig 20+ ezret kapnak. Az ET4000- nél biztosan van gyorsabb, ahogy mondod, az én példányaim közül az ET4000 a leggyorsabb. Olyan nehéz már hozzájutni (vagy lehetetlen), hogy a meglévőknek is örülök, bár kellene még 2 gépbe, de már reménytelen.
-
Épp emiatt írtam hogy nem volt gyakori
, a cél tehát teljesült - egy kimaxolt XT.(#59349) frescho : az A500- at nem ismerem, nem fűz hozzá nosztalgikus emlék, meg sztem használni/kezelni sem tudnám, ismeretek hiányában. Az EGA valamint a CGA, Hercules csatolókat pedig száműztem. Ha az XT- ben nem menne a VGA akkor az egész gépet ejtettem volna. Már csak az LCD képét tudom nézni, persze a régebbi prg- ok EGA vagy kisebb módjai nézhetők LCD- n is. Az Amigának milyen a kimenete ? VGA monitort meg tud hajtani ?
-
Itthon 91-ben örültünk egy XT-nek. Ami már magabiztosan le tudta nyomni az A500-at az a jól bevállt DX40-es config:
386DX40, 4MB RAM, 80MB HDD, SBPro (klón), VLB VGA
Ami gyengébb volt, az talán 1-2 dologban jobb lehetett, de az 500-as átlagban jobb volt. EGA grafikailag volt gyengébb, 286-ba ritka volt a hangkártya, max egy Adlib jutott, de az megint nem volt kanyarban. 386SX a VGA grafikával küzdött, ha scrollozni kellett, de stratégiában már jobb lehetett.
-
Ja, hát nálam egy brutál erős
OAK van benne, valamint CT1350B, azért a 80- as években még nem annyira gyakoriak. Supaplex persze újabb, de azt kipróbáltam, még a bloghoz, szépen megy [link], meg a CDMan- t is teszteltem akkor. A "gyors" VGA, CGA módban meghozza az eredményt. Van még Tridentem ami megy benne, de azt már túl gyorsnak találtam hozzá. Az OAK pont jó, kissé overkill de ok.(#59346) r0b3r : az Adlib klón kompatibilitása kérdéses (tehát lövésem sincs), az SB2.0 biztos viszi az Adlib komp szintit, meg az SB PCM- et is.
-
r0b3r
senior tag
Játszani ott a többi, ez inkább csak azért van mert még sosem volt. Ehhez az XT-hez szeretnék majd később szerezni egy rossz állapotú korai fekvő házat, amit rendbe hoznék, újrafestetném, lehetőleg porfestéssel és átalakítanám ATX táposra. Fekete belsővel ahogy a mostani is. Ennél inkább az építés öröme van meg.

-
envagyok
veterán
Pedig a 8800gtx nem is a csúcs volt.
Én is sok berhált szeméttel találkoztam már.
Került hozzám vagy 20db, abból jó 4db
Gts még csakcsak akad, de szép eredeti gtx főleg dobozos nem igazán.
Ultra meg aztán főleg nincs@sancheza a Radeon 7500 is ritkább, kb gf gf2 sorozat, aztán mégiscsak ára.
@arn: nálam a HD2900XT meglepően jól teljesít. -
r0b3r
senior tag
Régi driveot sokszor könnyebb szerezni, mint a házhoz való 5,25-ös takaró lapot.
Bár tudom, te alapból nem veszel hiányos házat. 
(#59267) envagyok
Mivel sokszor én is alig értem a google fordító által kiadott "Magyarított" szöveget, így gondolom angolra fordítva is ez lehet.

-
Sanchez638
addikt
-
133- as Copperem van dögivel. Csak nem cseréltem ki mert 133- as ramból már nincs szabadon BX ready. Illetve van egy Micron CL2- es, de az meg sztrájkol most, nem megy többet mint a DELL- ek. Az is lehet hogy a lap is megfáradt, nemtom, de most nincs kedvem átszerelni a tartalékra. Vagy levehetném a gépet, és a tartalékot meghajtani egy 1000- es 133- as Copper+Micron 133/CL2 rammal, ha megy, akkor cserélni a lapot. Bár sok macerát nem ér meg, elegendő nekem a 930- on pörgő proci is a V2SLI- hez. Teszteredmény meg már van 1GHz- en.
-
BX- es, a BE6- os. 133- on futtassam ? Ha hibázik a Memtest, honnan tudom meg hogy a ram vagy esetleg más okozza ? Ez a lap egyébként bírja a magas FSB- t, meg a tartalék is, csak már megfelelő ramom nincs hozzá. A 3. BE6, mely másik gépben van, nem bírja csak a 124- et max, 133- on el sem indul.
Tényleg ezek ECC- s ramok, a biosban érdemes bekapcsolni az ECC felügyeletet ? Természetesen nem registeredek csak sima. Mintha úgy emlékeznék hogy az ECC lassítja.
-
envagyok
veterán
Inkább 30%
Ha magánszemély küldi, magasabb az értékhatár, és used/gift felirat esetén ajándéknak számít. Jó kérdés melyik vámos tud beárazni egy v5-öt, és mennyire. Múltkor nekem tudományosan megmagyarázta egy érdeklődő hogy 15-öt ér az enyém, mert már vett annyiért. Kaptam 30-as ajánlatot is. Akkor most 15,30,75ezer a vám alapja?
-
envagyok
veterán
Ezen csodálkozom én is. 2.-3. Rész egy csomó vga tesztbe benne van, pedig szart se érnek, az 1-ről meg egy említés sincs sehol.
A hardverkövetelmények meg nevetségesek :
Supported OS: Windows 98se/ME/2000/Xp
Processor: Intel Pentium 3 / AMD Athlon 500Mhz
RAM: 96 Mb RAM
Video Card: 16 MB video card with DirectX 8.1 compatible drivers
Sound Card: DirectX 8.1 compatible soundcard
CD / DVD Drive: 16x Speed
Hard Drive 1.8Gb free Hard disk space
Peripherals: Keyboard and mouse
Recommended Hardware Requirements:Supported OS: Windows 98se/ME/2000/Xp
Processor: Intel Pentium 3 / AMD Athlon 700Mhz
RAM: 128 Mb RAM
Video Card: 32 MB video card with DirectX 8.1 compatible drivers
Sound Card: DirectX 8.1 compatible soundcard with surround sound support
CD / DVD Drive: 32x Speed
Hard Drive 1.8Gb free Hard disk space
Peripherals: Keyboard and mouse -
envagyok
veterán
Elvileg mikor kijött, gf4, Radeon 8500 volt a csúcs, és P4 2.8GHz
Múltkor kipróbáltam core2 géppel és 9600GT VGA-val, azzal már az unofficial remastered javított grafikai patchal is flottul ment.
Most fent van a P3 1.4s-es gépen gf4 4600ti, és a P4 3.2-esen is egy gf7900gs+ agp kártyával.
Lemezem őket mindjárt. -
Megint igen. De csak azért van mert megérdemlem
, feeling, meg miért ne. A kombináció lefed viszonylag nagy időintervallumot. A Glide- al jól futókat egészen a már viszonylag erősebb D3D- ig - Ti4200. A Copper tűrhetően kihajtja az utóbbit is, a legjobb/leggyorsabb/legmegbízhatóbb retro a korában, a BX chipsettel. Valamint a BE6- ban eléggé vissza is lehet lassítani doshoz, egész régi programok is elfutnak.Ismerem az akkori Cerka erényeit, de nekem nem jött be, volt hogy a bios is befagyott vele, pedig belőttem korrekten, laza időzítésekkel indultam, 66FSB- vel ok, de 100- on már bukott, mérgemben bedobtam a helyére a P-III- at, aztán semmi gond.
(#59100) Ranagol_5 : nyomozok tovább, csak először kerítek egy 40- es vinyót, leGhostolom a jelenleg belőtt Wint a driverkavarás előtt hogy ne fussak bele a teljes újrainstall szépségeibe.
(#59101) r0b3r : szerintem érdemes foglalkozni vele, az ilyen kaliberű lapok is ritkulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Interactive Brokers társalgó
- Hamarosan érkezik az Atomic Heart utolsó DLC-je
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pánik a memóriapiacon
- OTP Bank topic
- Milyen autót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, ez Vintage vagy ma is kapható keverő ? Látom új és retroban is Logi egereket használsz.
). Ráadásul nincs a gépekben nagy fogyasztású AGP-s videókártya sem. 

DarthSun