Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
a masteringre gondoltam - most is csinalnak analog rogzitest es keverest, de joval dragabb, mint a digitalis. hogy jobb e, arrol is lehetne sokat vitatkozni
mindenesetre az analog korszakot jelento 60-70es evekbol vannak elkepesztoen jo felvetelek, ami utan a 80as evek kezododo digitalis korszaka borzalom volt, a 90es evekre sokkal jobb lett.ha meg belekavarjuk a digitalis mastert, utana max hipsterkedesre jo, en sok ertelmet nem latom... az lp full analogban szep.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Elég "olcsó" volt a Fury Maxx (mondjuk a V5-höz képest), közel a fele. Aztán mégis mennyire ritka már. Oké V5-ből sincs sok, de a dupla chipes Atiból sem maradhatott sokkal több. Csak a (szvsz mesterségesen generált) Voodoo hype miatt többért mérik.
Én abban az időben még inkább csak játszottam, nem nagyon izgatott a hardveres bélés, csak később kezdtem felvenni a szögletes formát.

Screamer, CS, Fifa01, Delta Force, StarCraft, Carmageddon, McRae Rally, Max Payne, napestig sorolhatnám miket toltunk akkor a számtech teremben délutánonként meg este a havernál, ezek jutottak hirtelen eszembe. Már akkor is voltak, akik az ATI-ra esküdtek, míg mások az nVidia mellett voksoltak aztán ment a szájkarate.
Sosem értettem. De a vége mindig az volt, hogy jól elgyepáltuk egymást egy-egy játékban és mindenki boldogan ment aludni.
A lényeg, hogy olyat emlékeim szerint sosem hallottam, hogy az S3 a király.
Azért sajnálatos, hogy ennyire kikoptak anno a gyártók a versenyből. Nem hiszem el, hogy még legalább 2-3 cég ne bírta volna tovább technikával, csak hát a biznisz az biznisz és a pénz a mozgatórugója. Amit viszont szerintem el kell költeni, mert magában semmit nem ér. Mondjuk élményekre vagy egy ilyenre:

Asus V9480 Zalman bordával.
(Ez a holmi is rám vár a postán ma reggel óta, holnap talán eljutok a csomaghoz és kibonthatom.
) -
Willis++
csendes tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Hát, ez egy korai lap, SD-t fogad, de legalább van belőle rajta 512 MB. A Voodoo sajnos kiforrasztotta magát, hibás képet ad, majd még bedobom este a sütőbe egy kicsit melegedni a hurka mellé. Már látom előre, mennyire díjazni fogja az asszony (valószínű kivág vele együtt)

-
-
HSNet
aktív tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Szia,
AWE64 Gold-ból mindegy melyiket veszed, de ha nem kell az SPDIF out, akkor inkább OPL3-as (pl.: CT2760) AWE32-t nézz, abba sima 30 pin FPM ramot lehet rakni, és nem kell hozzá SIMCOMM vagy gyári mem bővítő.
AWE32/SB32-re is lehet digit kimenetet építeni a legtöbb esetben, vagy ha van mellette egy SB Live, akkor simán átköthető, de ezeken az FM chip/waveblaster hangja azt hiszem, nem fog kimenni a digit out-on (csak ami az EMU-n keresztül van kötve).
Ha sikerül valakinek kapcsolatba lépnie az emberrel, és még ilyen áron eladók a cuccai, akkor én is becsatlakoznék ezekkel:
DB, Diamond DB 4mb - 70 USD
pci, TurtleBeach Montego DDL (based on Aureal au8830), /photo/ [+spdiff, cd] - 60 USDTotál más. IBM-nek feketében tower kivitelben csak a "tarajos" gépei vannak, vagy volt valami hagyományos forma is P3/P4/Core2 környékén?
Még másabb, hirdetnek (nem én, nem ismerősöm) itt az aprón (szerverek között) egy HP X4000-et, Dual P4 alapú Xeon + 2GB Rambus Ram, ha minden igaz. Mást kerestem, véletlenül botlottam bele. Hátha érdekel valakit.
-
siti
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
CT4390 vagy a CT4540?
kb ugyanaz, a CT4540 újabb, integráltabb (CT8908-OAT meg pár ic), így olcsóbb volt gyártani és talán másik driver kell hozzá (ezt nem tudom megerősíteni, mert csak az interneten olvastam erről). Nincs olyan hogy az egyik vagy a másik kifejezetten jobb lenne (mint mondjuk az awe64 és awe64 gold összehasonlításnál)
Az árakat elnézve, mindet olcsóbban meg lehet venni (CT3600 és gravis ultrasound ára alapján, amiket tavay vettem), de ha itt leveszik neked a polcról és nem kell vadászni, akkor egy gonddal kevesebb persze
-
-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Processzort még mindig nem tudjuk, meg az eszközt se amiben benne van, de amúgy tényleg valami nem stimmel.
Utasításkészletbeli problémák gondolom nincsenek, mert van annyira új.Esetleg valami szintetikus benchmarkot rá tudsz ereszteni mindkét rendszeren, ami összevethető?
-
-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Le tudott skálázni. Nem a paneltől függ.
A vezérlő PnP device esetén átadja a kompatibilis felbontásokat és frekvenciákat. Ha az nagyobb felbontás, mint a natív, skáláz. Ha kisebb, akkor is.
Egy HD ready TV se különb, sőt nemrég találkoztam 640x480-as TV adatlapjával, ami szintén tudott lefelé skálázni.
Persze ezt a legtöbb monitorba nem rakják bele, mert totál felesleges. Szövegre nem használható, arra jó, hogy elállítás esetén van kép. TV az más ugye. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy valószínűleg nem sima paszta, hanem volt hozzákeverve ragasztóanyag is, csak az évek alatt kiszáradt, betonkemény lett és a réz felülettel összegyógyult, mivel ezeket nem polírozták tükörsimára, mint egyes cpu hűtőét.
Lehet áztatni kell, vagy a fene se tudja. Várjuk az eredményt! -
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Rendeltem egy 60-ast meg egy 120-ast aztán majd meglátom. Ez most a legolcsóbb kb.
Azért rakta bele az SD-t mert olcsóbb és gyorsabb.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Minden új utasításkészlettel ez volt SSE2 nélkül is sokáig el lehetett lenni. Ami kihasználta az általában valami kódoló/dekódoló program volt, mert mátrix műveleteknél jól jött. De ugyanez ma is a helyzet: Ha mondjuk https-t akarsz kiszolgálni vagy lemezt encryptálni szoftverrel, akkor nagyon jól jön, amúgy meg észre sem veszed.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Öh, hát az egeret felismeri az alaplapi két porton is és a plusz rádugott usb csatikon is.
A pendrive-ot viszont sehol, ismeretlen eszköz, keresi az illesztőprogit és kidob egy listát, ahol ki kéne választani, hogy milyen eszköz is ez pontosan. De a felsorolásból természetesen egyik sem jó.
Megpróbálok majd egy másik drivert, mondjuk amit linkeltél. EZZEL próbáltam. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Egyetlen görgős egerem van, de az nem jó.
USB-s egeret használok, azt win98se telepítése során is egyből felismerte, csak a pendriveot nem akarja.
A Seagate hdd-t nem tudtam rendesen formázni, de majd megoldom valahogy, viszont egy 160GB-os Maxtorra (92/95%) simán felment minden. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Valami nem kóser.
Betettem az ATI-t, első indításra csak az egyik chipen pörgött fel a venti, fél perc után magától leállt a gép.
Második indításra betölt a win, ismeretlen hardver, kiválasztom a szabványos pci vga-t, monitort is ismeretlenként kezelte, drivert telepít. Másodikra elvileg felment, kérte az újraindítást, restrat de fekete a képernyő.
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Compaq Contura 4/25 (ff noti) amire úgy van telepítve és bőven jó rá a Win95 és nem tartott sokáig a telepítés sem

MD
L -
válasz
zoltanz
üzenetére
Na látod, ezért nem szeretem magam ennyire régi cumókkal szivatni, floppykat már évekkel ezelőtt kiszórtam, nincs egy se. Szeretem ezeket a retró hardvereket, de nekem az is elég, ha tudom róluk, hogy működnek.

Anno volt két ugyanilyen lapom, mindkettő hibás volt. Csak másfél napom ment rá, hogy végül feladjam. Déli híd hibásak voltak azt hiszem. (usb/ps2 portok nem mentek, 10 merevlemezből 1-et ha felismertek, win nem települt, ...) Ezszerencsére jó helyről való, pöcc röff megy most már rajta a w98. Frissen telepítve gyorsabban bejön mint a win7, a kikapcsolás meg maga a mámor. Leállítás és 2 másodperc múlva már le is állt.Beállítottam. 133FSB-vel 1400MHz-en (10,5-es szorzó) szalad a proci, nem is szeretném nyúzni. A Titan hűtőt kicsit túlzásnak érzem rá.
Mára ennyi volt, a rendszer felállt. Holnap még próbálkozom plusz ramot pakolni bele, teszek fel rá néhány programot aztán részemről kész.
Gondolom majd lehet 640x480-ról magasabb felbontásra állítani a monitort ha felkerült a videolassító drivere.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az ATI Fury Maxx mit produkálhat. Esetleg akinek van/volt, tudja hogy kell rábírni, hogy mindkét chip működjön? Van valami trükk? Vagy ENNYI?
-
GEIL
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Fiam gépén próbáltam Firefox quantum alatt és Chrome alatt is youtube-os videókat....utp-n 64 / 8-as internettel 1080p-ig mint a vaj úgy játszik le minden filmet...1440p hiába van puffer előre, akkoris meg meg döccen.....2160p-ben lassan tud pufferelni és kb 5 mp-enként döccen 1-1 frame-et.....
- Intel Core 2 Duo E6600
- 2 x 2 GB DDR2 Dual Channel
- nVidia Quadro 1800( Aláirásomban szereplő konfiggal viszont a 2160p-s video is fut "szépen", ha hagyom előtte pár percet pufferelni akkor gond nélkül játssza le....de 1440p az vajsima mint az 1080p. )

-
arn
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Anno 4850e x2vel epitettem htpct, xbmc alatt egy fhd videot se tudott lejatszani frame drop nelkul, csak gyorsitassal. Ill az i7 4770 se birja el az x265 videot 4kban. Ha a gyorsitas tamogatott, akkor a proci mar reszletkerdes, de egy mai alacsonyfogyasztasu (10w alatti) atom is kenterbeveri a gyorsabb c2duokat nyers teljesitmenyben.
-
Tim82
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Egyébként semmi baj nincs a második résszel, nem rontották el, csak nincs is nagy változás az elsőhöz képest. A sztori szerintem kifejezetten jobban sikerült (bár az első részé is rendben volt).
Az első résznek még azt hiszem, nem volt Linuxos portja, a másodiké talán egy-másfél évvel a Windows verzió kijötte után elkészült már, ami akkortájt - tekintve a Linux akkori népszerűségét a végfelhasználók körében - tényleg kisebb csodának tekinthető.
Volt harmadik rész is, az már grafikailag ugrás volt, játékmenetre valamelyest visszalépés (azt hiszem, az már nem a Bungie kezéből került ki kiadásra), de az is elfogadható.
Az első és harmadik rész biztosan kapható volt Magyarországon (EVM sorozatban lett meg anno nekem), a másodikra éveken át vadásztam és akkor is csak egy német nyelvű, de legalább nagydobozos változatot sikerült beszereznem.
-
snecy20
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez az autentikusság dolog nálam ahhoz köthető, amit láttam anno valós előfordulásként.
Pl. '99-ben ált.isk. 6-osként bőven tudtam és figyelemmel kísértem hogy épp hol járnak a procik, egyre-másra jöttek a gyorsabb modellek, 400Mhz-ről év végére megvolt már közel az 1Ghz de a 800Mhz biztos, nekem meg otthon a P166MMX, oskolában zömmel 486/66-ok és 100Mhz-es Pentium-ok, a számtech-tanári PII-300-as gépet már úgy körülálltuk mintha csodát láttunk volna. Volt egy pár évnyi átfutása nálunk az akkori csúcstechnikának, nah... -
válasz
zoltanz
üzenetére
+5V vagy -5V-ot kéne néznem? Gondolom előbbi.
SS-400ET-nek +5V-on 20A, Codegen 300W +5V-on 20A.
A lap+proci kombó egyébként GAI mestertől származik, szóval elvileg működnie kell, ez a lap szerepelt a vga nagytesztben retró konfig alapjaként. Nálam van már lassan egy éve, de még csak most jutottam el odáig, hogy összerakjam. -
RexMaximus
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Egy haverom ezt a 13 album/cd dolgot kimaxolta amugy

Amikor megvettem az elso cd iromat, kolcsonadtam neki. Valamilyen megfontolasbol 56kbps- re tomoritette egy halom mp3-at es ezekkel teleirt egy cd-t (keves helyet foglal igy ugye
). Na az lemez azota is "legenda"
, bar ma mar sajnos nincs meg 
-
Bile Demon
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
A vezetékkel csak annyi baj lehet, hogy vékonyka.
Én saját tapasztalatból mondom, hogy nem a vezetékkel szokott gond lenni, hanem ahol az alaplapi és kábeles csatlakozó találkozik, ott keletkezik a hő. A melegtől még jobban kilágyul a lengő dugóban az érintkező, nem olyan passzentos, még nagyobb lesz az átmeneti ellenállás és a hőtermelés, aztán egyszer csak megég, vagy össze, vagy szét.Ha van multiméter, akkor terhelés alatt mérd meg a feszültséget a 20 pines csatlakozón, hátulról, vagy az alaplapon, ha találsz mérőpontot. Ha 4.9-5V környéke akkor tökéletes, ha 4.8-4.9 akkor elfogadható, ha 4.8V alatt van, akkor annak is örülni kell, ha látszólag stabilan működik.
Megmérheted az alaplapi csatlakozó hátulján is, ha tudod.
Kontrollnak mérd meg egy üres HDD tápcsatin is az 5V-ot, a két feszültség értékéből és különbségéből lehet mondani valamit a táp stabilitására, és a kábelen a feszültségesés nagyságára.Az, hogy 20fokkal melegebb a kábel (végig egyenletesen), mint a szoba az nem tragédia. Akkor van gond, ha a csatlakozónál 60-80-100 fokos és az melegíti át a kábelt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ha 5V-os ágon át kapott tápot a proci, akkor ott 2.5x akkora áram kellett ugyanahhoz a teljesítményhez, mintha 12V-s lenne a CPU táp. Ha oxidált / kopott / kitágult a tápon a csatlakozó, akkor simán tud melegedni, szenesedni. Ha vékonyka vezetékek jönnek ki a tápból, azok is melegedhetnek, de többnyire a 20 pines csatin az a 4db 5V-os csatlakozás ami melegszik és a vezeték csak elvezeti a hőt.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez addig igaz amíg van hova skálázni a vasat. De ha az előző példánál maradva egy GTX1080-on sem éri el a 30fps-t, akkor a leggyorsabb kártyával is éppen talán játszható lesz. De az a pár 1000 ember aki azt megvette nem fogja eltartani a kedves fejlesztő csapatot.
Szóval nem kell assembly-ben programozni, de a limitekkel tisztában kell lenni. Vagy legalább úgy megírni, hogy működjön rajta a scale out ne csak a sacle up.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Az 1.-ben nem vagyok biztos, hogy hogyan lehet megoldani.
Volt nekem P4-en anno tri-boot, W2000, WXP és Vista, ebben a sorrendben telepitettem, mindhárom külön elsődleges partición volt.
A W2000-nek kisebb az erőforrás igénye az XP-nél, és kell az SP4 (a teljes SP4-ben benne van az összes előző csomag is).
Szerettem nagyon, LAN Partyban használtam, WarCraft3 + TFT, COD1, COD UO-t játszottunk rajta.

A VGA Nvidia volt, GF3 Ti 200, majd 6600 GT.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Marmint az alaplap borító amit beszúrtál azon volt Atari és Amiga. Gyorsan el is olvastam. Egy 89-es Chip van valahol. nem tom hol, de ha megtalálom szólok.
Van pár OCR-es verzió. Az mivel készült a sima scannelt PDF-ből? Mert tetszik, hogy a mérete töredéke, megtartotta a formátumot és minőségre sem romlott.
Atariból mostanában ilyesmiről írtam. De majd jön a folytatás is:
arn: A PC-k katalogusával nem haladok, de van valahol egy nem integrált CPU-s DLC-s lapom. Csak hogy hol azt nem tudom, mert az utolsó átpakolásnál a PC-s dolgok fel lettek tornyozva és a 8 bitesek kerülek előre pár Atari/Amiga társaságában.
-
krisz67
tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Jahát igen

Ma karácsony közelettével, ismét elővettük haverommal suliban a Warcraft II BNE-t
Nyomattunk vele 1-2 játékot, és még minidg jó 
Windows XP telepítő szívatgatott engem, olvasási hibákkal, de aztán addig addig hogy a két kliensre sikerűlt feldúrni
Felraktam az IPX et a két gépre, egy switchet kukáztam hozzájuk és mehetett is a buli 
-
arn
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
csak sajnos mindig keson jottek, a g200 mar a v2 es a tnt ellenfele volt. mindegyik gyorsabb.
ok koszi, akkor inkabb tft lesz inkabb. a gondom a hely, szivesen betaraznek egy jobb crtt is a 99es gephez, de rohadt sok helyet foglalnak. mongy sonyt, az ugy megmaradt bennem, mint az akkori vagyak netovabbja
es raadasul nem is gyartanak azota ilyesmit.kompromisszumnak akkor valszeg lesz egy 2006os gephez valo pva - a laggal sajnos sokat nem tudok kezdeni, akkoriban ezek ennyit tudtak, de inkabb lagozzon, mint a korabeli fako tnt nezegessem.
talaltam is egy szepnek tuno, es korban passzolo eizo s1921et. volt neki egy 1931es parja, ami elvileg kevesbe volt lassu, de olyat nem latok sehol - mindketto pvas. ekkoriban vettem az elso lcdmet a samu 970pt, ehhez nagyon hasonlo parameterekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mindenesetre az analog korszakot jelento 60-70es evekbol vannak elkepesztoen jo felvetelek, ami utan a 80as evek kezododo digitalis korszaka borzalom volt, a 90es evekre sokkal jobb lett.

)
Ez az igazi fagyállós hűtés - a bioprocit viszont kissé lassítja
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DarthSun