Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemtom sztem realtime követni. Még a picike Rapoo rádiós izéről írok. Borzasztó, PC- hez nem való, esetleg telóhoz, vagy más exotikus eszközön tán jobban lehet írkálni vele, mint a felugró virtuális billen ??
Nem vagyok gyors és gépíró, de ezen a vackon tuti tizedrészre csökkent az írási gyorsaságom.Kefír nemtom, nekem régebben olyat kellett javítanom, melybe pezsgő lett borítva, az kivételesen sikerült.
-
Hát, kíváncsi leszek hogy egy Northwood expert(szakértői set) mennyire képes beleszólni a VIP Prescott szintbe, magas csíkszél az NW esetén, 90nm a Prescott, léggel is magasabb, de vízzel, nitrogénnel is kizárólag a Presi vezet világszinten is.
All : bexart a használós gépem bill- e, vettem egy profit, persze nem mechanikus csattogóst, mert azt nem bírja a fülem még zárt fejesben sem... off fotók esetleg ?, majd bedurrantom, URage világítós expert...rádiós és kábelcsatlakozós is, USBC-A is.
Amúgy az ON : ezek a 4 driveres biilentyűzetek működnek a modernizált Win98 alatt is, DOS alatt meg alapból.
-
-
-
-
Ok, nekem még ahogy írtam, az X299- et kell házba pakolni, az eltart egy darabig. A rajta levő tápot vissza kell szerelnem az X99- be, az sem kis logisztika a menedzsment miatt. Majd ki kell ptóbálnom az új táppal, ha minden ok, mehet házba.
Szóval nem sürgős, ráérsz finomítgatni a rendszert. Valamint javaslom hogy ez is határidő nélküli legyen.
Mondjuk javul az idő, már kicsit hűvösebb van a próbapadnál, nemcsak a vas megy jobban, hanem az agyam sem forr fel az esztelen hőségtől. -
CINEBENCH 2003
AquaMark3
Aida7.2
Előkészítve a használós gépen.
Plusz akkor a 3DMark01 3.30 legyen, de még javaslom a 99/2000- et is...ha már retró topik.
- S478 foglalat, P4 Prescott, avagy Northwood is lehet léghűtéssel - bár a Northwood kevésbé tuningolható, Prescotthoz képest csak kb a résztvett szint, de a részvétel is jó...meg legalább látjuk majd, mennyivel lassúbb a Presinél.
- 6600GT AGP videó -
Szép, de azt gondoltam hogy magasabbra megy. A D0- ból 4150- et tudtam kitekerni. 4200- on még bejön a Win, de instabilitások random befigyelnek, úgy emlékszem. Bár én nemrég főleg a durva PCI órajelre mentem a Voodoo2 tesztekben. Ha nincs égigtekerve a PCI, akkor a magas órajel is lehet hogy stabilabb.
Jó verseny lesz akkor, minden állításom ellenére, ellened nehéz nyerni, a P4 szakértője vagy.szerk : más is beszállhat ám...
-
-
-
KROK640
nagyúr
Nekem a koraiakkal volt tapasztalatom, de borzalmas volt. Sokkal melegebb volt mint egy azonos órajelű NW, és ráadásul clock-to-clock még lassabb is olykor.
Így viszont érthető, hogy a Dartsun Prescottja miért nem kazán, és miért lehet jól húzni, ahogy sejtettem, szerencsés stepping, és szerintem azon belül is jó hely. -
-
-
Ugye még múltkor írtam az FSP BlueStrom-ot, abban nem voltak így szétnyílva a kondik helyette olyan volt az a sárga cucc amivel rögzítve vannak mintha megégett volna (vagy lehet csak a nagy hőtől elszíneződött). Sajnos nem tudtam megcsinálni megfelelő kondi hiányában. Mondjuk szerintem nem is nagyon merném használni, nem szeretnem ha valami értékesebb cuccott vinne magával.
-
-
Pista0001
addikt
Szerintem igen. Stock hűtő van rajta, az oldallap is rajta volt az elején...
Közben ránéztem most a gépre, a procihűtő venti vezetéke beakadt most a ventilátorba. Mondjuk nem kapcsolt le, de tele volt hibával.

Leállítottam, visszahűtöm, és újraindítom.
Szerk.: ~80°C-ra látszik beállni levett oldallappal.
Helyes amúgy az értesülésem, hogy a 9. gen forrasztott kupakos?
-
-
-
-
-
Eletemben egyszer kaptam eddig vissza penzt, mert a javitas nem volt megoldhato. Ott, csak a termek arat kaptam vissza, az importalaskor fizetett vamot es afat, azt nem (hogy azt visszakerhettem volna-e, azt nem tudom). Sott, olyannal is szivtam mar, hogy en rairtam a termekre, hogy visszakuldes es kitoltottem az export nyilatkozatot is, hogy visszakuldes, viszont az elado a csere utan nem toltotte ezt ki (ugy kuldte, mintha tok uj temrek lenne), igy a NAV legombolta az AFA-t ujra. Ezek a koltsegek egyszeruen nem reszei a termeknek, nem kell ra a termek reszekent gondolni (plane, mert vilagelsok vagyunk a mertekeben) es a szamitastechnika pont azon ritka helyek egyike, ahol meg latod, hogy mennyit nyulnak le minden egyes vasarlasod utan, mert talalkozol a netto arral. De ugyonigy talalkozol egy villamossagi uzletben, vagy elektronikai alkatreszboltban is.
-
En rendszeresen kulon szoktam ezt fizetgetni pedig, igy fejben is kulon van... kifezetem a termek arat, majd a szallito ratossza a kormanyunk osszes egyeb sarcat. Nekem attol a termek, az az, amit a termekert fizettem, a tobbinel nyelek egy nagyot, majd elkuldom a ***************, vegul, kifizetem azt is. Ugyonolyan ez, mint a fizetesed. Tudod mennyi a bruttod, tudod, hogy a bruttodon felul, mennuibe kerulsz meg a cegnek es tudod, hogy a bruttodbol mennyit vesznek meg el, igy megkapod a nettot.
-
ata99
tag
Unokatesóm a múltkor értetlenül nézett rám, amikor mondtam neki, hogy ha majd rá fogok érni, akkor majd lecserélem a lapot a gépében, amiben egy C2Q 9550-es van 8 GB rammal egy i5 2400 +16 GB ramosra, mert neki az még mindig bőven elég. Valójában a csere nekem fontos, mivel kifogytam a 775-ös lapokból, viszont 1155-ösból meg van 3 is...
Akinek nincs szüksége a munkájához PC-re, az nem fog 3-4 évente új gépet venni, mert minek?! Napirenden látom, hogy az embereknek sokkal kényelmesebb akár kaja közben is FB-t meg YT-ot nézni telóról, mint odaülni a PC elé. Viszont aki a munkájából kifolyólag napi 8 órát ül a gép előtt az nem ezt fogja csinálni és nem is fogja megérteni
-
envagyok
veterán
A windows 10 telepítéskor arra kell odafigyelni, hogy ssd-re menjen. Egy hdd tudja lelassítani, mert iszonyat sok lemezműveletet hajt végre.
Meg hát a szoftverek mérete is megváltozott.
A google chrome telepítő pl. 2-3x nagyobb lett.
De 3ghz vagy feletti teljes cache-es core2duo vagy quad, 8gb ram, és ssd bőven jó tud lenni. -
hobizoli
nagyúr
aaa napi hasznalosnak, réééééég nem eri meg ezekkel szarakodni mar arra sem
egy 4c8t 3-4gen "G"-s R3 CPU, anyulap, 240GB SSD meg 2x8GB DDR4 megall 35k, max 40k-bol, es 12-13 evvel ujabb legalabb
nezel vmi epkezlababb HDMI-s 1080p montort is hozza, akkor ~60kaz csuklobol letol barmi a HD anyagot a YT-rol is, meg Win11 alatt is villamban mukodik
szokszor a regebbi vasakon azert nem szoktak meg YT-zni se, mert korabeli VGA azt sem birja mar el, azert megyeget csak siman az internet rajta
a FB YT meg ezeket megöli, mert altalaban RAM sincs melle eleg, 4GB RAM mar 10+ eve is fika volt
egy tipikusan 2010 elotti C2D mellett az is jonak szamit, ha egy 1600x1050-s monitor szokott lenni, de altalaban meg ekkora felbontasu sincs...meg csak HDD-s2011-12-ben az A64-s desktop gepet 22"-s DVI-HDMI fullHD Samsung monitorral raktam ossze, es az mar akkor sem volt ujdonsag, meg draga se
SSD meg akkor draganak szamitott, mar az is fruttiretroba' meg el lehet bohockodni vele, de napi hasznalosnak a mazochistaknak valo...
-
Pikari
veterán
Játéktól függ, van, ahol tényleg 30% körül szüttyög, mert a játék túl cpu limites, de van, ahol csutkára 100%-on kipörgeti a játék (általában 1920x1200 + 4x AA-t állítok be, már ahol be tudok állítani ilyet). És van, ahol a gpu és cpu limites részek vadul váltogatják egymást.
-
LTT egyik régebbi videója jutott eszembe amikor raktam fel a hűtést (nem tudom melyik de ott is mondta, hogy annó a fórumok tele voltak azzal, hogy a lapot "átszúrták" csavarhúzóval
). Egyik alkalommal sikerült ujjal is beakasztanom, de persze használtam csavarhúzót is (annyira nem volt vészes).
-
KROK640
nagyúr
Én meg pont a Win 7-re csaptam le a leghamarabb. 2009 október 22-én megjelent, nov 5.én már azt használtam. De igazából még korábban mert 2009 nyarán mikor kijött valami insider beta, akkor azt is kipróbáltam, egy laptopon (nem emlékszem már mi volt a hardvere) próbálgattam, sőt, rémlik, mintha az Athlon XP-re is felkerült volna. De ezt nem szoktam hozzászámolni a Win 7-es időkhöz, mivel még az XP votl a fő rendszer, és nem is a végleges 7-es volt.
Ellenben a 8-8.1 teljesen kimaradt, és a 10-el is óvatos voltam, mert 2021 tavaszán tértem csak át rá. És a Win 11-el sem sietek, még mindig Win 10-em van.
Ami lehet egyébként, hogy hiba, mert így visszanézve, a három legjobban bejött Windowsnál mind a háromnál (ME, XP, 7) nagyon korán tértem át, kettőnél a megjelenésen belül 1-2 hét alatt. Bár valószínűleg azért, mert jó rendszerek voltak
-
-
-
-
Pikari
veterán
Most látom, hogy 10w-al nagyobb az n930 tdpje, hirtelen azt hittem, hogy mindkettő ugyanannyi. Akkor tényleg nincs throttling, és kijönnek a számadatok.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a memóriavezérlője valamiért nem hatékony, és nem tud annyi magot rendesen etetni. Úgy viszont felesleges bele a 4 mag.
Egyébként nem tudom, hogy nektek a win10 miért megy rajta annyira rosszul, nálam tökéletes ment. Mindjárt megnézem, hogy melyik verziót raktam fel.
-
Pista0001
addikt
Kb úgy is árazták szerintem. Másrészt az AMD akkoriban azt hitte, hogy a heterogén programozásra rákapnak a szoftverfejlesztők, és akkor az erős grafikus rész miatt az összteljesítményük jobb lesz. Csak ugye a programozók nem akartak ezzel vacakolni, ha a másik oldal meg tudja oldani erőből.
-
-
Fücsök007
őstag
Így van, de a VR listás eredményhez 300Mhz FSB fölé kell menjél, továbbá jobb lapokon a fixált értékek mellett vannak kisebb osztók, tehát pl. ilyen esetben az FSB emeléssel mindig van plafon a PCI és AGP frekinek, de nem alapértéken mennek, kb. 5-20% közti tuning szokott lenni osztástól és FSB-től függően.
-
jokeph
nagyúr
Jobban visszagondolva, ezt az Asus P4PE is tudta (i845), mert különben nem ment volna benne az X1950GT amikor FSB-vel feltoltam 1,8 GHZ-ről 3,06 GHZ-re az NW P4 procit.
Lehet, hogy ennél a lapnál gyárilag fixált és nem változik, mert nem emlékszem rá hogy ilyesmivel foglalkoznom kellett volna. -
Látszólag be lehet, ott is van a menüpont. De ez a mindenkori CPU alapórajelre vonatkozik. Ha emelem az FSB- t, viszi magával az AGP/PCI órajelet. Ez szerencse, mivel a Voodoo2 teljesítménye kb 90%- ban az emelt PCI- től függ, kb 10%- ot ad csak az abszolút proci órajel. A Voodoo2 nagyon bírja a PCI emelkedést, ellenben az AGP videók kevésbé, egyedül a Medion R9600TX képes az ilyenfajta tuning mellett 4GHz vagy felette üzemelni. Pld a jóval gyorsabb HD3850AGP már képet sem ad(ha jól emlékszem 3.9GHz- en még ok).
-
KROK640
nagyúr
A sorozatszámát sajnos nem nagyon tudtam kibogarászni
csak egyéb jelekből kjövetkezetettem arra, hogy nem lehet túl jó, de pont azért számolunk, mert az előztes becslés lehet csalóka.A "ketchup NF7" pedig a piros NF7-es lapra utal (ketchup színük van szerintem). Léteznek Mustár (sárga) NF7-es lapok is.
Úgy 22-23 éve (tehát a saját koruk óta) hívom így őket. -
Nem, nem vagy képben, a kolléga jól írta hogy pont ez kell a retró világbajnoki eredményekhez, amint fentebb írtam a 865 az utolsó chipset, amivel ezt még meg lehet tenni, felette már nincs custom set, csak az unalmas fixált AGP/PCIe/PCI slot sebességek.
Úgy látom hogy kimaradtál a retró második osztályos évfolyamból, így sajnos évet kell ismételned. -
Sajnos pld a R9800Pro is leáll 4GHz környékén, a 4GHz+ AGP kindulási alapon indulásával. AGP nemtom, de a PCI 53 MHz- re ugrik 4.15GHz- en a kiinduló órajelekről.
de nem tudom mi köze az agp frekinek a cpu tuninghoz :
Fentebb írtam a javasolt tesztsort, abban az AGP frekinek is döntő jelentősége van, jó sok 3D teszt is figyel, ami egyaránt függ a CPU/VGA teljesítménytől.Nem csak CPU tuningról beszéltem, hanem egy általános DOS/Win98 használhatósági összpontszámról.
Az i865 az utolsó, ahol még a sima PCI órajel ia növelhető(gyakran leírtam, gondolom kihagytad), az AGP is az egekbe megy, pld XP alatt a HD3850AGP sem bírja ezt.
Megpróbáltam részletezni, hogy az Általad kihagyott postokat is összefoglaljam, ha mégis valamit nem értenél, nyugodtan kérdezz.
-
Októberben kb.
Nálam most az AM3+ van a tesztpadon, Win3.1/3.11 műkszik standard módban(igen 3.11 is megy így, kiköböztem), védett mód nyomozás folyik, lehet 1-2 hónap, vagy 1-2 év is...mire megoldom.-FSB - tökmindegy, a legnagyobb resultokra törekedjünk, és az elérhető legnagyobb CPU tuningra. Valamint videó esetén is, csak egyeztetni kell egy azonos GPU- t, mely mindegyikőnknek rendelkezésére áll, brutál tuning evvel is megengedett.
- Aida, SPi ok.
- retró 3DMarkok elengedhetetlenek, főleg a 3DM01/03.
- Valamint be lehetne vonni a korábbi blogom tesztsorát is. -
Pista0001
addikt
Érdekes ez az S462 megoldás. Nincs közel se minden lapon meg az a 4 furat, így maga a rögzítés se tekinthető univerzális S462-nek. Kiváncsi vagyok, hogy benne van-e az AMD specifikációban, vagy valami gentlemen's aggreement az alaplap gyártók között, amire aztán ráállt pár hűtőgyártó is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen SSD-t vegyek?
- Flint 2 OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Gondolom nem mindegyik megy ennyit de attól még beszerzős lesz ez is. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.

.
DarthSun