Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gstyler
senior tag
válasz dethroner #65414 üzenetére
Mivel többször felmerült már a 8320E-vel kapcsolatos kérdés a fórumon, így viszonyításképpen néhány adatot megosztanék veletek.
4Ghz -> 1.248V
4,3Ghz -> 1,296V
4,5Ghz -> 1,368VA BIOS beállításaim az összefoglalóban található EVO lappal bemutatott értékekkel szinte teljesen azonos.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Egyetértek
Igazából, ha azt mondom bárhol, hogy FX procim van, akkor a válasz az áááá dehogyhajcsaki
Most kezdjem el nekik bizonygatni, hogy de bizony itt vannak az orrom előtt az értékek és éppenséggel 99%-on hajtja a vgat egy FX6100 A szememnek pedig hiszek[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Ezeket a kihajcsa nem hajcsa dumákat imádtam a vga topicban. Mindenki megmondta a frankót, hogy a 6100 mellé nehogy már 280-at tegyek, mert hát hűű meg haaa. Na az egy dolog 4Ghz-en simán kihajtotta, de mikor levettem alapórajelre, akkor sem volt nagy gáz. A 960 kb ua. szóval azt simán megoldja
A 380X nem tudom, hogy mennyivel erősebb, de sztem ha még rángatsz egy kicsit a procin, mondjuk 4,5-n talán azt is megoldja[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz cintula187 #65191 üzenetére
Keress egy másik felnőtt oldalt, ahol elindulnak rendesen a videók
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Gstyler #65174 üzenetére
Én bénáztam el valamit.
Nem is tudom mit, de sokadszorra sikerült szerencsére.3kérdésem van csak:
-prime-ot mennyi időre érdemes ráéngedni?
- 65 foknál van 10perc prime után 1.3V-vel. Nem kéne gondolom tovább feszelni akkor.
- csikorgó hangot ad a proci full terhelés mellett, ez gondolom normális.Köszi a segítséget
-
Gstyler
senior tag
válasz ViZion #65168 üzenetére
Pont ez a gondom, hogy emelném én a feszt, de nem tudom.
Gondolom nem véletlenül offset modban kell emelni, de én ott hiába nyomok már a pluszra nem tesz rá feszt vagy pedig nem indul el a gép "OC failed" hiba miatt.
Miért lehet ez?
Ha manuálba állítok feszt az miben lenne más?
Gondolkoztam, hogy a tápom lenne kevés, de a 6100-et 1,3 felett használtam, ezt pedig most 1,25-re se tudom megemelni.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz .zSoLTi. #65165 üzenetére
Vizion leírása alapján állítottam be mindent éppen ezért kérdeztem.
Nyilván valami user error lesz részemről, amit én nem látok, de nektek triviális.
Pls help!Jelenleg 1.23-on megy a 4Ghz, de ha feljebb rakom 4,2 akkor már kifagy, ezért szeretnék még egy kicsi feszt adni neki, de valamiért nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Egy kis segítséget kérnék! Adott egy 8320E proci, a feszt szeretném emelni, hogy beállítsak neki egy stabil 4-4,2Ghz-t, de valami nem stimmel. Ha kb. 1.21 főlé mennék akkor nem indul el a gép, azt írja, hogy OC is failed, please re-configure!
A tápom elég a mutatványhoz? A 6100-et bőven húztam eddig, ezt éppen csak egy kicsit akarom.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz pipo112 #65064 üzenetére
Az aidát csak azért dobtam fel, hogy mert hirtelen az jutott eszembe, mint ingyenes cucc, ami monitorozza nekem az infokat. Mivel most alaplap csere volt, aztán a közel jövőben procicsere lesz, így figyelni szeretném az első időkben, hogy minden rendben van-e. (ai suite nincs fent)
Van vmi bevállt progi helyette, ami ingyenes?
Mondjuk most még random fagyások is vannak a rendszerben, de az szerintem lehet még user error.
Probáltam az összefoglaló szerint állítani a biost, a procit pedig az alapján húztam, ahogy még a régi asrock lapom is bírta. De persze nincs kizárva, hogy én bénáztam el valamit...
Első körben visszavettem alapra az órajelet, egyelőre így stabilnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz pipo112 #65045 üzenetére
Egy ilyen Thermalright venti csinálja ezt a galibát.
A kérdésem az, hogy okozhat-e bármi gondot vagy ne foglalkozzak vele, hogyha a proci kellőképen jeges.
A legnagyobb gondom most annyi, hogy odakapom a fejem mikor pirosra ugrik (600.000RPM) az aida, de magával a hűtéssel szerintem nincs gond.Próbáljam meg esetleg az alaplapon másik helyre átdugni? Vagy ezt csak az 1-esbe szabad?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz pipo112 #65045 üzenetére
A proci hűtőjének a ventije teszi ezt. Egész eddig egy deka baj nem volt vele.
Pár napja cseréltem alaplapot. Eddig egy Asrockom volt, megmondom őszintén, hogy semmi gondom nem volt vele, csak mivel erősebb procit szeretnék, így váltottam az infók alapján egy Asusra.
A helyzet az, hogy eddig 4Ghzen simán ment az Asrockban évek óta, most ebben a lapban random kifagy
Egyelőre visszatettem alapra a proci órajelet. Lehet, hogy biosban nem állítottam be valamit jól, nem tudom -
Gstyler
senior tag
Normális dolog az, hogy a CPU venti RPM úgy ugrál, hogy 910-914-912-910- 675000,
aztán megint elölről. Először azt hittem, hogy csak az AIDA mutat butaságot, de a BIOSban is 5 másodpercenként 675000-re ugrik fel.
Ez mitől lehet?
Hallani nem hallom, hogy valójában felpörögne.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz antihero0112 #65027 üzenetére
Ezek jó hírek, köszönöm
-
Gstyler
senior tag
válasz ViZion #65022 üzenetére
ViZion & SHO(KER : Köszi, akkor azért be merem vállalni majd a dolgot.
Reményeim szerint jövő hét magasságában lesz lehetőségem beszerezni a procit, beszámolok akkor majd rólaEgyébként azért esett az "E"-re a választás, mert a 8320 "sima" procik több évnyi nyúzás után, garancia nélkül 35 körül mennek itt az aprón, a 8320E-nek pedig 37 a bolti ára, garival.
Egyébként túl sokat nem játszok (konvertálok stb) és így talán még az E-nek a fogyasztása kellemesebb is lehet. Vagy ha ki van kapcsolva a limit, akkor már tök mindegy?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Sry, az újráért, de ez a fránya szerkesztési idő...
Szóval az ASUS oldalán szerepel a támogatott procik listáján és elvileg itt is ez a páros megy.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
A 8320E lehet, hogy jobban bírná, de majd megmondják a szakik.
-
Gstyler
senior tag
Köszi mind a hármótoknak
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy FX6100-et használok, de rövid időn belül egy 8320E-re szeretném cserélni.
A fórum átolvasása után az Asrock lapomat lecseréltem egy M5A97 EVO R2.0-ra.
Alapfokon űzöm a szakmát A már belőtt szorzókat és feszt szerintem be tudom lőni a boisban, de az alapbeállításokban kérnék egy kis szakmai segítséget.Valaki tudna lőni pár BIOS képet, hogy melyik funkciót kell kikapcsolni, bekapcsolni stb (ebben nem vagyok jó).
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Találkozott már valaki ilyen akcióval, ahol a FX proci mellé Hitmant adnak?
A Ramiris honlapján egy deka infót nem látok ( a listában csak őket találtam). -
Gstyler
senior tag
Az AIDA által közölt hőfokok mennyire valósak egyébként?
Van ugye egy sima CPU és a Core 1-2 stb. , melyik érték a releváns, amire figyelni kell?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Habugi #64621 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy egy próbaindítást ráengedek majd (ha aktuális lesz).
Igazából semmi más nem lesz kicserélve a gépben és a lap is "ugyanaz" marad, legalábbis 970es chipsettel.
Konkrétan 2 hónapja tettem rendszert, nem igazán szeretnékm megint 2 hónap múlva nekiesni.De köszi mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Srácok, ha az FX proci alatt az Asrock lapomat kicserélném Asusra, akkor megborulna a Win?
Vagy mivel ua a chipset, így csak 1-2 drivert telepítene és menne rendesen tovább?
Avagy lutri? -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy 6100-et hajtok, gondolkozok azon, hogy lecserélem egy 8320E-re.
Lenne értelme? Fogyasztásban nem szeretnék feljebb menni, ezért az E.
( A lapom valószínűleg Asusra lesz cserélve, hogy bírja a dolgot, bár egyelőre az Asrock is bírja a 6100 oc-t)
Az M5A97 Evo és az Evo R2.0 között mi a külünbség?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Érdekességként megosztanám veletek a tapasztalataimat.
Egy FX6100-es procim van, ami 4Ghz-en üzemel. Már a 270X-es kártyámnál is kaptam mindig az ívet, hogy "az bezony nem hajcsa ki"
Most érkezett egy ASUS 280-as kártya a gépembe (egy hosszú upgrade folyamat első lépéseként) és meglepve tapasztaltam, hogy az AB alapján a GPU usage 90-99% között mocorog itt is.
Nyilván nem tud maxon teljesíteni a kártya, de én még így is pozitívan csalódtam -
Gstyler
senior tag
válasz Habugi #50622 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos infót.
Átrágom még a témát.Igen, a 280X-től tartok, nonsense számomra, h egy 80ezres kártya túlmelegedik, uh azt nem merem erőltetni, a gtx-ek pedig megmondom őszintén, h drágák nekem.
Hatalamas összegeket nem tudok fejlesztésre fordítani, így szépen lassan cserélgetem majd a cuccokat (egyszerre vgat és procit azért nem tudom, mert új lap is kéne hozzá), de fontos nekem, h ésszerű döntéseket hozzak. Szerencsére azért van itt sok értelmes és segítőkész ember is.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék!
Egy FX6100-et használok, 4Ghz-en megy. Sokan írták, hogy nem hajtja ki a 270X-et, nálam 99%-on megy folyamatosan, ezzel nincs gondom.
A 3GB miatt gondolkodom, h váltok 280-ra. Feltételezem, hogy 100-on nem fogja hajtani a procim, de érdeklődnék, hogy vannak-e tapasztalatok. Hozna vmi többletet?
(jövőre majd kap alá megfelelő procit is) -
Gstyler
senior tag
válasz hackeeeee #50276 üzenetére
Ha már ennyire benne vagytok a memória témába, akkor kérdezhetnék én is? Nekem Corsair Vengeance memóriám van, ami elvileg 1600-as, de vmiért csak 1333-on megy.
Semennyire nem értek ehhez, milyen értéken kéne változtatnom? Jelenleg az ajánlott 9-9-9-24 + 1.5V-on megy. -
Gstyler
senior tag
Egy hipotetikus kérdésem lenne
Ha az Asrock 970 Extreme 4 (+vrm hűtés) lapomba betennék egy 8320E procit, akkor mi történne? -
Gstyler
senior tag
válasz ViZion #49931 üzenetére
Onnan indult a dolog, hogy a 270x helyett majd szeretnék egy 280x-et.
De ehhez nagyobb proci kell. A jelenlegi lapom nem bírná a nagyobb procit, de lap téren úgy látom egyértelműen az ASUS a nyerő.Szóval a lap nem kérdés. A procival kapcsolatban akkor úgy módosítom a dolgot, hogy 280x mellé elég-e a 6300 vagy feltétlenül szükséges a 8320?
A táp is kevés lenne??? A 6300 és 8320E is "csak" 95W, bár a 280x nyilván valamivel többet enne.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Habugi #49903 üzenetére
Jelenleg egy Asrock 970 Ext.4. lapom van (egy kis vrm hűtővel ), amit a visszaolvasások után valószínűleg egy Asus M5A97 EVO R2.0-ra fogok első körben lecserélni.
A procim most egy 6100, de a lapcsere után szeretnék abból is egy nagyobbat. A 6300 árban beleférne, de ha azt mondjátok,h a 6350 kihagyhatatlan (bár kétlem, mert alig találtam infot róla), akkor még kicsit spórolok hozzá. Ha pedig a 8320ról zengenétek ódákat, akkor további pénzesőig jegelem a procicserét.
A hűtésről egy Macho 120 gondoskodik jelenleg, egyenlőre hibátlanul teszi a dolgát, őt nem szeretném lecserélni.
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Egy általános kérdésem lenne.
Jelenleg melyik az ár/érték arányban legjobbnak bizonyuló vétel az FX6300/6350/8320 közül (25/30/35) ?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. FX6100-as procim van (teljes konfig az adalapomon) és jelenleg egy ASUS7850-et használok. Elgondolkodtam (az árak csökkenése miatt) egy GTX670-re való cserén. Feltételezem, hogy a 670 egy dögösebb procit igényelne, de a kérdésem az, hogy a 6100 hogy boldogulna a GTX670-el?
Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz atomanti19 #35028 üzenetére
Köszi! Ez egyrészt megnyugtat, hogy nem egyedi a probléma! Másrészt viszont felmerül a kérdés bennem, hogy mi erre a megoldás? Vigyem vissza gariba az alaplapot???
Egyébként a 2.30-as UEFI Bios van fent.
-
Gstyler
senior tag
Kis segítséget szeretnék kérni!
Adott egy FX6100, 4Ghz-en használtam kb. 3 hónapig (20*200, 1,3v), stabilan ment, minden gond nélkül! A múlt héten a gépem nem indult el, de még a BIOSig sem jutott el! Kivettem az elemet az alaplapból és azóta alapórajelen megy 2 napja.Mi történhetett? Eddig bírta a tunningot vagy a tápom haldoklik talán (Chieftec 450w)???
-
Gstyler
senior tag
válasz Xirtam #28622 üzenetére
nálam is magas Vengeance ramok vannak, én macho 120-at használok,
ez nem az én gépem,de így néz ki a megoldás![ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Malibutomi #26821 üzenetére
Asbee & Malibutomi:
A helyzet a következő
vagy a 6100-et húzom-> ehhez egy hűtőt kellene beszereznem,
vagy pedig procit váltok, 8320-ra!Árban szerintem hasonló befektetés lenne mind a két verzió, mit ajánlanátok?
(azt olvastam, h a 6100 húzva sokat zabál)Az alaplapom egyébként ASrock 970 Exterme4.
(bár szinte egy árban volt akkoriban az ASUS-al, de sajnos akkor még nem tudtam, hogy ennek mik a hátrányai) -
Gstyler
senior tag
válasz Rypejakten #26809 üzenetére
Alapon használnám egyébként a procit, mert nincs komoly hűtésem és bevallom őszintén, hogy nem is értek a tunninghoz.
Egyébként nem újonnan tervezem a vásárlást, hanem itt az aprón akarok elcsípni vmi alkalmi vételt, aztán természetesen a régit meg eladnám, tehát "minimális" befektetéssel probálom fejlesztgetni a gépet.
Nézelődök akkor 8320 téren is... és persze elkezdem tanulmányozni a fórumot is, további hasznos tapasztalatok gyűjtése érdekében
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! A tanácsotokra lenne szükségem.
Jelenleg egy FX6100-et használok (ASrock 970 Ext.4 , ASUS 7850 DCII 2GB, 8GB DDR3).
Gondolkodok egy erősebb procin, mondjuk egy 8350-en.
A gépet főként játékra és zeneszerkesztésre használom, lenne "értelme" a cserének szerintetek? -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy az FX6100-et gyári hűtővel meddig lehet húzni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest