Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8036 üzenetére
Szerintem ennek a hőfoknak nincs különösebb jelentősége.
Amúgy nyilván van. Biztosan igaz, hogy minél magasabb a hőfok, annál nagyobb feszültség kell a frekvencia tartásához, ami hozzájárul a fogyasztáshoz és persze a további hőtermeléshez.
Ez alapján persze szerintem is jó lenne, ha nem lenne olyan magas.De ha az AMD szerint ez elfogadható érték és egyébként a mérések alapján a magas hőfokból fakadóan nem throttlingol és nem ég le, a megfelelő hűtőeszközzel hűthető, akkor nincs sok értelme hasonlítgatni.
Másként fogalmazom meg:
Fizikusok bújócskáznak. Einstein a hunyó, úgyhogy eltakarja a szemét és elkezd visszaszámolni 50-től.
A fizikusok meg elbújnak. Egyedül Newton nem talál egyetlen szabad helyet sem, így leül a földre és rajzol maga köré egy 1x1 méteres négyzetet.
Einstein persze azonnal megtalálja:
- Megvagy,Newton!
- Nem, nem, drága barátom, tévedsz! Én egy Newton vagyok egy négyzetméteren, úgyhogy tulajdonképpen Pascalt fogtad meg...Lehet, hogy ez a 95-100° mérhető hőmérséklet egy kisebb területen keletkezik a zen4 esetén, mint a 10°-kal alacsonyabb hőmérséklet akár a Zen3 akár más konkurens Intel processzorok esetén. Ami azt jelenti, hogy amennyiben a kisebb terület felől a hűtő felé a hőátadás/hőszórás (heat spreader) elég jó, akkor a leadott hőmennyiség akár kevesebb is lehet.
Egyébként lehet, hogy a vastagabbnak látszó kupakot valójában nem az AM4 hűtőkkel való kompatibilitás indokolja, hanem épp a megfelelő hőszórás, hogy a CCD-n keletkező hőt az erre a célra megfelelően kialakított forrasztott IHS már önmagában eléggé jól szétszórja arra a felületre, amelyen a hűtőbordával érintkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest