Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6053) HSM válasza S_x96x_S (#6051) üzenetére


HSM
félisten

A PS5 jogos pont, ugyanakkor PC-re is jön a DirectStorage Api, ami komolyan besegíthet. A win10 sem eszik amúgy meg 4GB-ot, ez is még javulhat, de legrosszabb esetben is 32GB még nagyon sokáig overkill lesz szerintem a "mainstream" usernek otthonra.

A mobilokban lévő rengeteg ram amúgy nem feltétlen fog bármi igényt generálni PC oldalon. 6GB ram van a mostani telefonomban (szűk 3 éves akkori felsőkategória), nem hiányzik belőle több, pedig eléggé power userként használom. ;) Gondolom, jól mutat a terméklapon 12GB, de hogy mi értelme... :N

"telefon+ pc kombót - 32GB RAM-al
amit csak dokkolsz otthon vagy a munkahelyen.
És a CXL-nek hála .. a dokkoló a CPU magokat és memóriát is megduplázza .."
Szerintem szálljunk vissza a földre a rózsaszín álomvilágból. :P Hiszem, ha látom. Nekem ez nem tűnik jól megvalósítható realitásnak.

#6052 Petykemano : "akkor lehet spórolni azon fejlesztési időt, hogy beférjek-e valamekkora ram kapacitásba"
Persze, lehet valamennyit, de 16GB kapacitásból így sem lesz 32. :)

"ha nyitva van neked kétféle böngészőt, 20-25 füllel"
Itt a probléma, hogy nem zárogatják be a nem használt füleket, valamint, hogy a Chromium minden lapot kb. saját böngészőmotorral futtat. :)

Tehát az én meggyőződésem, hogy attól, hogy az átlag gépbe könnyű lesz 32GB ramot rakni, nem fogja maga mögött vonni az igények gyors emelkedését. Itt is érvényes, hogy minél több ramod van, annál kevesebbet nyersz újabb hozzáadásával, pl. a 4GB-ról 8GB-ra bővítés is azért olyan durva előrelépés, mert miután az OS és egyéb gyorsítótárak megesznek kb. 2GB-ot, már egyáltalán nem mindegy, hogy 2GB maradt szabadon, vagy 6. :) A 8-ról 16-ra váltásnál is még viszonylag sokat nyertél. A 32GB már ennyit szvsz nem fog hozni az átlag usernek még évekig. Persze, szoftveres oldalon mindent 'el lehet kellőképpen rontani', élénkítendő a userek fejlesztési kedvét. ;] De én most a műszakilag indokolt ram méretet vettem figyelembe, szigorúan nem számolva bele az intenzív swappelés lehetőségét, mert az erősen rontja az élményt és hatékonyságot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.