- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
add2 ..
> a 4GB-ról 8GB-ra bővítés is azért olyan durva előrelépés,
heurisztika:
Dupla annyi maghoz/threadhez - dupla annyi memória kell.vagyis a memória és a CPU magok száma erőssen összefügg ( korrellál) és a cpu magok száma ... csak nő .. és nő ..
én durván 1-2GB RAM/thread -el számolnék ..(csak a CPU-ra!)
amiből lehet érzékelni a trendet.
( amúgy szerveren én 4GB/thread -el számolok )tegyük fel, hogy most az i5/Ryzen5 az "arany középút" ..
És az i5 jelenleg: 12thread -16 thread -ig terjed ( Alder Lake )
(pl. Core i5-12600K: 10 cores/16 threads )És jövőre az Intel a RaptorLake-el tovább emeli a magszámot.
a felső kategórai 16c/24t -ről 24c/32t -re megy fel, a középkategória is tolódik .. És a MeteorLake-en megint várható növekedés.Vagyis "igény" lesz majd a memóriára ..
Kérdés, hogy fizetőképes kereslet is lesz-e ..Én nem aggódnék a memóriagyártók helyében ..
-
S_x96x_S
addikt
> A 32GB már ennyit szvsz nem fog hozni az átlag usernek még évekig.
ha van fizetőképes kereslet .. akkor lesz rá kínálat.
És ne becsüld le a memóriagyártók piszkos trükkjeit ...
amikor extrém memóriaigényes játék fejlesztéseket szponzorálnak.amúgy nincs értelme "átlag" userben gondolkodni.
Ez olyan mint az orvostudományban az átlag-beteg.
( akinek 1 heréje és 1 melle van )>Tehát az én meggyőződésem, hogy attól, hogy az átlag gépbe könnyű
> lesz 32GB ramot rakni, nem fogja maga mögött vonni az igények gyors
> emelkedését.ne az utolsó 10 év alapján projektálj
főleg mert az Intel miatt egy helyben topogott a pc ipar ..
és nagy előrelépés nem volt.és a következező pár évben az Apple határozza meg nemcsak a software, hanem a hw trendeket is.
és ők elég feszített tempót diktálnak ..Szerintem a Gen5/CXL5 ; az ARM térnyerése miatti verseny és a XILINX beintegrálása miatt a következő 10 év hullámvasút lesz ..
Aki megint egy 10 éves langyosvizes ciklusra tervez,
az koppani fog.> de legrosszabb esetben is 32GB még nagyon sokáig
> overkill lesz szerintem a "mainstream" usernek otthonra.egyes "mainstream" repülőgépszimulátorosoknak
már most kevés lehet.Microsoft Flight Simulator
- minimum gépigény : 8GB RAM + (+2GB VRAM ) ~ 10GB
- ajánlott gépigény: 16GB RAM + (+4GB VRAM) ~ 20 GB
- ideális gépigény: 32GB RAM + (+8GB VRAM) ~ 40 GBpersze ez egy leegyszerűsítés .. mivel egyesek szerint ..
csúcs GPU-hoz.. akár 64GB memória is elkell
64GB RAM + 24GB VRAM ~ 88GB RAM
"""
The 3090 ships with 24GB VRAM and if you fill it with buffer data or textures, you’ll certainly also duplicate a large amount of the VRAM buffers in RAM, and there you are: with 32GB RAM you probably really don’t have enough room to fit both the buffer data copy in RAM and the game working set!
Conclusion: everyone with a 3090 might really benefit from 64GB and this might even be the minimum recommended amount of RAM to use with a 3090.
"""
Új hozzászólás Aktív témák
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mini PC
- Vírusirtó topic
- gerner1
- Revolut
- Steam Deck
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest