Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16351) inf3rno válasza Egon (#16350) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Értem, köszi!
Azt mondja, hogy tényleg hosszú távú munkát keresett, de nem szeret vakon követni dolgokat, hanem kritikusabban nézi őket. Lehet emiatt bukott el, hogy nem követi vakon a főnök utasításait, meg ha ilyenen problémáznak, akkor munkahelyet vált.
A 10 forint kategória inkább én vagyok, de én meg úgy nézek rá, hogy megéri e a plusz pénz az ügyintézés költségeit meg a kockázatot. Tudom kicsit gépies, de ez van, nem igazán viszek sok érzelmet az üzletbe. ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16352) la_cc válasza Egon (#16350) üzenetére


la_cc
addikt

"munkapszichológiai felmérés"

Ez nem lehet bekamuzni valahogy? :) Én szerintem simán elbullshit-elnék az asszertivitás, elkötelezettség, pozitív hozzáállás trióban. :D

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16353) Egon válasza la_cc (#16352) üzenetére


Egon
nagyúr

Nyilván némileg fel lehet készülni a hasonló tesztekre, nem árt ráguglizni, és pl. olyanokat mondani, hogy leginkább az önmegvalósítás, az érdekes projektek és az önállóság motiválja a delikvenst, nem a pénz...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#16354) mandleee válasza Egon (#16350) üzenetére


mandleee
tag

Annyi jelölt van a meghirdetett pozíciókra, hogy így kell kiszűrnötök a sok jelentkező közül, hogy kitudjátok választani kivel dolgoznátok együtt?

[ Szerkesztve ]

(#16355) Tapsi válasza Egon (#16350) üzenetére


Tapsi
addikt

Többek között ezért jók a contractor setupok. Nem kell ilyen elmebeteg hülyeségekkel foglalkozni.

(#16356) Egon válasza mandleee (#16354) üzenetére


Egon
nagyúr

Fogalmam sincs, nem vagyok HR-es, nem követem a területet (egy kisebb üzletágat irányítok, ott megvagyunk, és bár elég sokáig keresgéltük a megfelelő embert egy megüresedett pozícióra tavaly, az leginkább azért volt, mert a korábbi munkatárs több területet is vitt, és így elég speciális elvárások voltak). Túl sok nyitott pozíciónk szerintem nincs a cégnél.
Az mindenesetre biztos, hogy a nagyfőnök szeretne legalább minimálisan elkötelezett embereket a cégnél tudni, és nem szereti a "zsoldosokat". Amúgy ahogy a HR-es praktikák nagy részét, ezt is áltudománynak tartom, és magamtól biztos nem vezettem volna be ilyesmit, de ez van.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#16357) Egon válasza Tapsi (#16355) üzenetére


Egon
nagyúr

Elképzelhető.
Mindenesetre ez az önreklám helye, úgy érzed? ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#16358) section9 válasza la_cc (#16352) üzenetére


section9
őstag

De, sok helyen hazudtam már mint a vízfolyás azzal kapcsolatban, hogy milyen izgalmasnak tartom a pozíciót, a céget és a kihívásokat. Nyilván az offer után derül ki, hogy tényleg elvállalja-e az ember a melót, de addig hülye lennék csökkenteni az esélyeim azzal, hogy nem játszom el a csillogó szemű jelöltet. :))

(#16359) D1Rect válasza Egon (#16356) üzenetére


D1Rect
félisten

Zsoldosokat... Rotfl.

(#16360) opr válasza Egon (#16356) üzenetére


opr
veterán

A fonokodnek uzenem, hogy a legegyszerubb modja ennek, hogy ha olyan munkahelyi korulmenyeket es kornyezetet teremt, hogy az emberek ott akarjanak dolgozni. Ebbe termeszetesen beletartozik a fizetes is, de rengeteg mas is. Es akkor nem kell idiota pszeudolofaszt csinalni a HR-es puncikkal, hanem azt fogja latni, hogy akkor is jonni akarnak az emberek dolgozni, ha nincs szabad pozicio.

Persze ez az utobbi olyan, hogy ezert dolgoznia meg akarnia kell neki is, nem csak elvarni, hogy mas felredobjon mindent es felaldozza az eletet a fonok uj mercijeert, szoval nincsenek nagy remenyek, hogy ez meg fog tortenni. Sajnos eleg ritka az a fonok, aki ezt felfogja, es sikeresen meg is valositja, de amikor van ilyen, akkor hirtelen azt veszi majd eszre, hogy tele van a ceg olyan emberekkel, akik evtized(ek) ota ott meloznak, es eszukbe se jut lelepni.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16361) Tapsi válasza opr (#16360) üzenetére


Tapsi
addikt

Nem lenne ezzel baj, ha ezeket az elhivatott, lojális kollégákat nem baszkodnák ki azonnal, amint csökken egy kicsit a margin a szent vállalatnál. Márpedig tudjuk, hogy ezt teszik, szóval WTF. Ráadásul jellemzően pont a régi melósok szerepelnek a cost cut lista élén, hiszen az ő fizujuk általában a legmagasabb a senioritás miatt. Meg hát amikor egy vezetői szintet le kell vágni, átszervezés címszóval. Ahh, napestig lehetne sorolni, ti is tudjátok, hogy mi a dörgés.

(#16362) mandleee válasza Egon (#16356) üzenetére


mandleee
tag

Szerinted mennyi idővel fog nőni az amúgy is elhúzódó keresés, ha még személyiségi tesztek is előkerülnek?

Muszáj voltam rákeresni, milyen kérdések lehetnek. :D Idézet egy megjelölt cikkből:

"Például a munkahelyi viselkedésünkre vonatkozóan mit árul el rólunk a klasszikus „Mit szeret inkább: kádban fürödni vagy zuhanyozni” kérdés?
Lehet, hogy meglepő, de a válasz a vizsgált személy maszkulin-feminin jellegére utal. A teszt kidolgozói szerint a kádban fürdés inkább nőies, míg a zuhanyzás inkább férfias tevékenység."

forrás

(#16363) BigBlackDog válasza mandleee (#16362) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ez mondjuk érdekes téma, nálam is előjött, hogy majd lenne egy ilyen teszt is. A példakérdésed után kifejezetten várom. :D

(#16364) opr válasza Tapsi (#16361) üzenetére


opr
veterán

Sogornak volt egy ilyen sztorija. Egy kis nyomdaban volt melos, es a nagysagos great leader fel eve igerte nekik a karacsony elotti bonuszt (egy extra havi fizu), mert valami iszonyatos, mit leraktak az asztalra folyamatosan.
Aztan novemberben kozolte, hogy nem all ugy a ceg, nem lesz bonusz, bocs (kb 15 alkalmazott volt osszesen, szoval nem egy annyira nagy osszegrol beszelgetunk fejenkent egy extra havi fizunal)
Ezt meg lenyelte a nep, bar onnantol kezdve azert valahogy nem volt meg a motivacio, amin termeszetesen teljesen ki volt akadva a fonok. Aztan januarban beallitott a csavo buszken az uj S-mercivel, hogy most vette, fullos, 1 eves es csak 5000km van benne.

Ahogy a sogor leirta: Az emberek itt osszeneztek egy pillanatra, megtortent az egyetertes szavak nelkul 2mp alatt, es egyutt, egyszerre kozoltek vele, hogy szep kocsi, es ott helyben felmondott a teljes bagazs.
Idealis esetben (korulmenyekhez kepest persze) ez lenne az a pont, ahol leirom, hogy leesett a kedves fonoknek, hogy mekkora fasz volt es gyors megoldotta a dolgot, de nem. Idegbeteg lett, halatlan, hutlen kutyaknak hivta a teljes bagazst meg uvoltozott veluk meg stb. Ket honappal kesobb a nyomda be volt zarva.

A legszomorubb az egeszben az, hogy ez evekkel ezelott tortent, de biztos vagyok benne, hogy ha ma megkerdeznek a csavot, hogy miert lett vege a jol meno vallalkozasnak, egy pillanatra se jutna eszebe, hogy miatta. Valszeg neki is elege van a "zsoldosokbol".

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16365) opr válasza mandleee (#16362) üzenetére


opr
veterán

Es akkor ram mit mond a teszt, ha az ev 99%-ban zuhanyzok, de evente 2-3-szor, kulonosen telen, nagyon jol esik beulni egy kad forro vizbe es aztatni a golyoimat 1 oran at?
Akkor most a zsenialis, abszolut nem pszeudotudomany HR-toolkit szerint gyakorlatilag en vagyok a latens homi? :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16366) mandleee válasza opr (#16365) üzenetére


mandleee
tag

Gratulálok, fel vagy véve, mert lojálisnak tűnsz a zuhanyzási szokásaidhoz, csak évente párszor kiprobálod milyen lenne, ha nem lennél az. ;]

(#16367) Szevam válasza mandleee (#16362) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Hmm, valaki hallott már ~300-as kérdéssorról? Ott miket kérdezhetnek vajon? :U

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#16368) HoTDoG válasza opr (#16364) üzenetére


HoTDoG
tag

Év elején a linkedin is tele volt #layoff posztokkal, főleg a hőn áhított tech óriásoktól. Tanulságos volt olvasni a 8-10-15 éve ott dolgozóktól, hogy valahol az erről szóló kommunikáció az egyik reggel kimerült annyiban, hogy nem tudtak bejelentkezni.

(#16369) HoTDoG válasza emvy (#16343) üzenetére


HoTDoG
tag

"...remote meloban mindig olcsobb az ember (darabra)."

Magyarországon élőként ezt nem látom a mindennapokban. Az USA-ban lehet így van az olvasottak alapján, de itthon a cégek nagy része áll vissza hibridre. Ahol esetleg van remote, ott nem hallottam pénzbeli megkülönböztetésről.
Ha pedig külföldre dolgozol, akkor lényegesen magasabb fizetést tudsz elérni, mint itthoni bejelentett pozinál.

(#16370) emvy válasza HoTDoG (#16369) üzenetére


emvy
nagyúr

A cegnek olcsobb, nem azt mondtam, hogy te kevesebbet fogsz keresni.

(Es nyilvan olcsobb, hiszen a remote ertek a munkavallalonak.)

while (!sleep) sheep++;

(#16371) HoTDoG válasza emvy (#16370) üzenetére


HoTDoG
tag

Jogos, félreértettem, bocsi.

(#16372) D1Rect válasza mandleee (#16362) üzenetére


D1Rect
félisten

Annyira maszkulin vagyok, hogy az új fürdőszobában nincs is kád.
#agyfasz

(#16373) opr válasza D1Rect (#16372) üzenetére


opr
veterán

Huuuu geci, nincs is furdokadad, akkor akkora macho vagy, hogy neked biztos sok nod van!

;] :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16374) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Mennyire szoktatok utánanézni a kisebb/számotokra ismeretlen cégeknek komolyabb lépések előtt? Lenne a horizonton egy hely, ahol egy telefonos beszélgetés már volt, de nem igazán éreztem az átütő erőt. Kicsit utána olvastam a cégnek; céginformáció alapján tizenpárfő alkotja, 2021-ben pedig 35-40M Hufos árbevétele volt. A jegyzett tőkénél viszont szerepel egy 60M Hufnál is nagyobb szám.

Mivel alapvetően fejlesztéssel foglalkoznak (5-10 db fejlesztő van), így kicsit alacsonynak tűnik számomra az éves árbevétel (ugyan 2021-es adat, de ~10 év körüli a cég). :F
Ti hogyan látjátok?

(#16375) VágniValó válasza Egon (#16356) üzenetére


VágniValó
addikt

"és nem szereti a "zsoldosokat"

Én meg nem szeretem az olyan managereket, akik elvárják az instant tiszteletet, hűséget a cég iránt és a szabad akarat hallatán bemorciznak. Sok sikert a nagyfőnöködnek!

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#16376) inf3rno válasza Egon (#16350) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még olyat hallottam közben, hogy azt is nézik, hogyha a szakmai teszteken az utolsók közül sokat ront valaki az átlaghoz képest, akkor rossz a monotónia tűrése.
Én mondjuk programozós szakmai teszteken nem mennék át. Nézegettem őket, és csomó értelmetlen dolgot szoktak kérdezni, amire elvből nem válaszolnék, sőt nálam ez előre vetíti, hogy valszeg a munka is ilyen jellegű lesz, hogy mikromenedzsel a főnök, tehát jobb átlapozni a céget. Szóval valamennyire működik a fordított pszichológia is, bár engem személyesen nem érint a kérdés, amíg lehet vállalkozó maradok, illetve sokszor van az is, hogy a munka teljesen más, mint a tesztek és az interjú kérdések, csak valamiért túltolják a HR-esek, és a legeslegjobb munkaerőt keresik ahelyett, hogy elég lenne valaki, aki el tudja látni a feladatot egy jó közepes szinten.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16377) inf3rno válasza Egon (#16353) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Engem mindkettő motivál.

Buliban hasznos! =]

(#16378) inf3rno válasza Egon (#16356) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó, azért biztonsággal foglalkozó cégnél némileg magasabb az értéke a lojalitásnak, illetve ha ilyen kulcspozik vannak, amiből ha kiesnek, akkor nehéz pótolni őket. Szóval szerintem egy kicsit speciális a helyzet, amiből kiindulsz.

Buliban hasznos! =]

(#16379) inf3rno válasza Tapsi (#16361) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az van, hogy a know how általában ezeknél a senioroknál van, és sok év megszerezni, ezért magasabb a fizujuk, de úgy tűnik sokan ezt sem látják át, és inkább megnyomorítják a céget jó sok időre, amíg a mediorok, juniorok felszedik ugyanazt a tudást, ha egyáltalán ez lehetséges.

Buliban hasznos! =]

(#16380) inf3rno válasza mandleee (#16362) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem adatvédelmi szempontból izgalmas a dolog, mert ez a pszichológiai profilozás nehezen indokolható, szerintem erős túlzás, ha nem kulcs pozícióról van szó. Például megnéznék egy érdekmérlegelési tesztet arról, hogy miért van szükség arra a munkavállaló elbírálásához, hogy nőies vagy férfias módon tisztálkodik e. Szerintem a NAIH-ot is érdekelné mindez... Csodálom, hogy nincsenek feljelentések emiatt.

Buliban hasznos! =]

(#16381) Tapsi válasza inf3rno (#16380) üzenetére


Tapsi
addikt

Ez bennem is megfogalmazódott. Biztos vagyok benne, hogy ezekből lesznek próbaperek, és mennek majd a levesbe. Csodálom, hogy a cégek adatvédelmi jogászai még nem kaszálták el ezeket.

(#16382) inf3rno válasza Tapsi (#16381) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ismerősömnek olyan volt, hogy "vannak e akaratlan izomrángásai?". Mondjuk targoncavezetőnél vagy ilyesminél releváns lehet, de egy távmunkás számítógépes állásnál teljesen mindegy. Ez meg egészségügyi személyes adat, szóval ezért már küldhetne bejelentést a NAIH-hoz, hogy jogszerűtlen az adatkezelése a cégnek, aztán repülne minimum egy félmilliós bírság. Mondjuk a linkelt cikk is azt írja, hogy a 80-as években Angliában keményen pereltek az ilyesmik miatt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16383) nyunyu válasza inf3rno (#16382) üzenetére


nyunyu
félisten

Huszonéve apám targoncása ment a 8 tonnás targoncával a füredi vasútállomásra lerakodni az érkezett fűrészárút, de az iparvágány utcájába bekanyarodás közben a semmiből epilepsziás rohamot kapott, aztán a MÁV beton kerítése állította meg.
Ha fél perccel korábban történik a rohamja, mielőtt megkezdte a kanyarodást, akkor 3 sorompónál várakozó autót tolt volna az érkező gyorsvonat elé a nagyvassal.

Eltelt vagy 3 évbe, mire az üzemorvos visszaadta a jogosítványait, addig alkalmazni se tudtuk.

Ilyenekkel sajnos nem lehet viccelődni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16384) inf3rno válasza opr (#16364) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Csodálom, hogy nem verték össze, amikor ezt a stílust vette elő a felmondás után. Későbbi munkakereséseknél sem volt már releváns, mert hülye, aki ezek után beírja a helyet az önéletrajzába, semmiben nem függtek már tőle.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16385) inf3rno válasza nyunyu (#16383) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem félreértettél valamit, én is azt írtam, hogy ilyen munkakörbe releváns, de ismerősöm nem targoncásnak jelentkezett, hanem szövegírói pozícióba.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16386) axioma válasza inf3rno (#16376) üzenetére


axioma
veterán

Azert megjegyeznem, hogy a szakmai kerdesek milyensege es utana a munka (legnagyobb sajnalatomra) eleg kis atfedest mutat... legalabbis az en mikrokornyezetemben mindenki hasonlo elmenyrol szamolt be.
Raadasul nagyon csapatfuggo lehet es mostanaban ugy tunik, viszonylag konnyen atdobaljak az embereket mas feladatra igy plane nem relevans.
Nekem a MorganStanley-vel volt (sok eve) rossz tapasztalatom (papirrol direkt szarul irt kodot fejben futtass), mas meg kiderult h. velem kb. parhuzamosan ugyanott, a masik veglet, netto fejtoro (4 vizijarmu 1-1km-re) feladatot kapott...

(#16387) inf3rno válasza Egon (#16350) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Közben összeállt a kép. Valószínűleg az történt, hogy a cég HR-ese vett egy targoncásoknak szóló kérdőívet, aztán ezt alkalmazta a szövegírói pozícióba történő felvételhez, azért volt benne ilyen kétszer is, hogy "vannak e akaratlan izomrángásai". Ez a cég: [link], ez a teszt: [link], ahogy nézem több nagyobb cég is használja ugyanezt a tesztet. Illetve csak néhány teszt van a piacon, úgyhogy akik érdekeltek a témában akár össze is állíthatnának egy megoldókulcsot az összesre, vagy hogy nagyjából mire kell odafigyelni. Ha már a HR-esek úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak az ilyen eszközök használatát, akkor ez a minimum reakció szerintem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16388) inf3rno válasza axioma (#16386) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A 4 vízijárműre még azt mondom, hogy köze van a programozáshoz, csinálj rá modellt vagy algoritmust. Engem az ilyen technikai jellegű kérdések zavarnak, mint amit mondasz, hogy papíron debuggolni kódot, vagy dinamikus típuskonverzió mit ad, futtasd le fejben, stb. Közben eszembe jutott a legutóbbi, hogy mi a különbség a heap és a stack között, ami a nyelvek jelentős részénél teljesen mindegy, ha meg mégis belefut valaki egy számára új nyelven, akkor 5 perc utánaolvasni a hibaüzenet alapján. Én inkább azt mérném, hogy mennyire képes valaki absztrakciókat alkotni, milyen a kód minősége, amit letesz az asztalra, milyenek a képességei algoritmusok alkotása terén, mit gondol az automatizált tesztelésről, debuggolásról, mennyire hajlandó új dolgokat tanulni, milyen nyelveket ismer, milyen projekteket csinált eddig, mik voltak ezekben a kihívások, mi az, ami könnyen ment bennük, mit tesz, amikor egy problémába ütközik, hogyan keres rá megoldást. Nekem nagyjából ennyi elég lenne eldönteni, hogy mennyire lehet produktív az illető és hogy a kódolásban hol hasznosítható a tudása, a kód melyik részére lehet ráállítani akár egy napon belül, vagy kell e neki továbbképzés előtte. Biztos én látom naívan, de nem értem minek erre többszáz kérdéses teszteket írogatni. Nekem ezektől csak a türelmem fogy, hogy ilyen hülyeségekkel töltöm el az időmet, amikor valami hasznos dologra is fordíthatnám... Mondjuk ez részben igaz az ezekről a tesztekről szóló beszélgetésekre is. :N

Buliban hasznos! =]

(#16389) net84 válasza opr (#16360) üzenetére


net84
őstag

Alapjában egyet értek!
De hiába teremt olyan környezetet egy vezető, ha az alany beállítottsága nem olyan. Főleg a mostani 20-30 év közötti korosztályban nőtt meg azok száma, akik a legapróbb dolgokért is képesek odébbállni. Más az érzékenységük, más a habitusuk és más az elképzelésük a munkáról. A lojalitás és a tulajdon szemléletű hozzáállás pedig egyre jobban kiveszik már a 30+-os rétegből is (itt csak azokra a tapasztalatokra alapozva, ahol a fizetés, a csapat és a vezetés is teljesen rendben volt/van).
Az ilyen helyen viszont tényleg jól jön a különféle "felmérés". Volt ilyen főnököm (a mai napig baráti a kapcsolatunk) és miatta kezdtem el én is mélyebben foglalkozni a (munka) pszichológiával és viselkedéselemzéssel.

#16352 la_cc - Fel lehet készülni a szakirodalmakból, tanfolyamon, egyéb képzéseken. De sokat segít az ezekhez kapcsolódó tréningek is.

#16364 opr - először megijedtem, hogy egy helyen dolgoztam a sógoroddal... Esetemben csak a beígért fizetés emelést nem adta meg (pár kivételtől eltekintve), mondván most nem olyan jók a bevételi számok. Aztán megjött az új autója. A munkaerő hiányt meg úgy akarta megoldani, hogy a megmaradt kollégákra osztotta a távozó feladatkörét. Így dolgoztam 3 (ebből egyhez szakmailag sem volt közöm - azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák, csak mint egy droid végeztem a munkát) munkakörben a felmondásomkor. Ő sem értette mi volt a gond.

#16380 inf3rno - írásos tesztet soha! Az elemzések is fejben és utána szóbeli megbeszélés alapján.
Ha már NAIH - az interjún keletkezett adatokba van megismerési és betekintési jogod (a feljegyzésekre kiterjedően). Azt én is megnézném, hogy egy ilyen pszichológiai teszt után mit adnának ki :DDD .

[ Szerkesztve ]

Read only...

(#16390) inf3rno válasza net84 (#16389) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Igen, hozzáférési jognak hívják a GDPR-ban, simán lehet élni vele, ha van kedved ezzel szórakozni. Gyakorlatilag minden rád vonatkozó általuk kezelt adatot elkérhetsz.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#16391) net84 válasza inf3rno (#16390) üzenetére


net84
őstag

Tudom...
Tegnap majd 3 órán keresztül fárasztottam magam és ma is lassan 2 órája gyilkolja az agyam az adatkezelési és adatvédelmi előadás :DDD és még 1 óra minimum hátra van. Eddig szerettem a témát, tegnap óta a hátam közepére sem kívánom (nem a téma, inkább az előadó miatt).

Gyakorlatban érdekelne mit adnak ilyenkor ki :F
Ilyen tesztet sosem írtam. Engem max interjú közben elemeztek (mondjuk ott kérés nélkül kaptam a visszajelzést a végén), illetve én is csak a viselkedést figyeltem egy-egy jelentkezőnél (de ezeket alapból sem írtuk, csak utána megbeszéltük).

Read only...

(#16392) axioma válasza inf3rno (#16388) üzenetére


axioma
veterán

4 vizijarmu azt hittem kozismertebb: barmely ketto kozott 1km a tavolsag es van egy csonak, egy vitorlas, egy katamaran, mi a negyedik... ez sokkal inkabb thinking out of the box, nem algoritmizalsz ezen semmit [es nem is tul jo feladat, mert tul regota ismert]

(#16393) Tapsi válasza axioma (#16392) üzenetére


Tapsi
addikt

Hohoo, én még sosem hallottam. :D Mondjuk ez tényleg 10 másodperc volt, ugye a tengeralattjáró a megoldás? :U

(#16394) axioma válasza Tapsi (#16393) üzenetére


axioma
veterán

Jaja, az. De valljuk be, hogy aki nem geometriazik hobbibol, annak a fejlesztonek ez nem szukseges tudas [adott cegnel semmikepp].

[ Szerkesztve ]

(#16395) inf3rno válasza net84 (#16391) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja az engem is. Megkértem egyik ismerősömet, hogy kérdezze meg a HR-est a cégnél, hogy mire kell figyelni, vagy náluk hogyan megy. Elvileg jóban van vele, úgyhogy majd talán ma kiderül.

Buliban hasznos! =]

(#16396) Tapsi válasza axioma (#16394) üzenetére


Tapsi
addikt

Amúgy ezek az out of the box dolgok is tanulhatók, van 1-2 klasszikus trükkös feladat, utána meg eleve rááll már az agyad. Én emiatt biztosan nem dobnék ki egy fejlesztőt interjúról. Meg eleve, 1000x megbeszéltük már, hogy business appok fejlesztésénél erre egyszerűen nincs szükség.

(#16397) inf3rno válasza axioma (#16392) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja én sem ismertem. De lehet akár hidroplán is, ha vízi járműnek minősül. :-)

Jó, ha azt vesszük az out of the box is jó, bár én inkább kreativitás mérésnek hívnám, viszont azt nem vegyíteném a normál tesztekkel, mert sok embernek alapból ki van kapcsolva, ha ilyen teszt feladatokat old meg.

Buliban hasznos! =]

(#16398) opr válasza inf3rno (#16397) üzenetére


opr
veterán

Vagy a Moszkva cirkalo. ;] :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16399) axioma válasza Tapsi (#16396) üzenetére


axioma
veterán

pont ezert nem jo
mondjuk en meg elfelejtem a megoldasokat, csak a kb. erzes marad meg bennem, es ujra kell alkotnom
(ezt pl. me'g 5 eve megkerdeztek: 100 hangya ledobva egy 1m botra veletlen helyre es iranyban, 1cm/sec mozognak, utkozesnel mind2 megfordul, vegen leesik, mi a legjobb felso korlat a kiurulesre - de erre mar lattam prog. feladatot, ott inputok sorozatara meg kellett adni az egyes hangyak leesesi idejet is, az is a feladat kulcsotlete nelkul szivas, azzal meg kisimul)

(#16400) inf3rno válasza axioma (#16399) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valójában a hangyák nem ennyire életképtelenek, és szinte sosem esnek le, amíg életben vannak, illetve a bot sem egy dimenziós, úgyhogy hibás a feladat. :P Amúgy egy ilyenen el lehet agyalni órákig vagy napokig is, mire lejön valami jó megoldás, nem jó ilyeneket beszórni egy tesztbe, vagy max egyet - kettőt szóbeli interjún és beszélni az illetővel, hogy hogyan állna neki megoldani.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.