Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16951) akela91 válasza opr (#16950) üzenetére


akela91
addikt

Alapvetően nálunk sincs "tiltva" a pénteki vagy hétvégi munkavégzés ha valaki elmaradt az óráival az időszakban, viszont az iroda zárva, és meetinget nem lehet felvenni olyannal aki önként nem dolgozna az ilyen napokon. Ezzel egyébként él is egy srác, mert neki az a kényelmes, ha minden nap dolgozik 6-7 órát, hétvégén is(sosem fogom megérteni ez miért jó neki, de neki így kényelmes, és ultra hatékony így is). Szerencsére pont top senior kolléga, és nem kell aggódni, hogy nem jól, vagy nem megfelelő munkát csinál one man show-ban ilyenkor, de azért erőforrás kiosztásnál nála ezt figyelembe is vesszük.

[ Szerkesztve ]

(#16952) _drk válasza Qtya123 (#16947) üzenetére


_drk
őstag

Nekem eddig a 2x12nappal,2 nap pihi,2x12 éjszaka,2 nap pihi be jött be legjobban.
Mikor átváltottunk ugyan így 3x12re az már sok bent egyszerre, főleg túlórával 4 napot bent mintha börtönben lennék :N
24 órát is nyomtam, de az ügyelet volt a napi 8 óra mellett. Egyfajta túlóraban elszámolva. Ha jó volt az ügyelet akkor jó volt de volt úgy hogy vegig munka volt, na az is halál volt.

A Napi 8 óra az tényleg a rugalmasságtól függ.
Az is tud jó lenni, nekünk törzs idő volt 10 óra és délután 2 közt bent kellett lenni, akkor voltak meetingek ha voltak.

Opr.
Home officeban az a legjobb, hogy már spórolsz 2-3 órát a készülődéssel és utazással. Már az nem mindegy hogy 6kor kellsz, hogy 8ra bent legyél vagy elég 7kor.
A napi 10 óra mellé azzal tényleg el megy a nap!
Meg persze Home officeban is az a jó ha rugalmas. Azért tudjuk, hogy cég meg embere válogatja mennyire effektív munka végzés folyik. Van ahol jó meg van a 2 óra, máshol végig nyomják...
Eltudsz-e menni boltba meg mosást elindítani.

(#16953) Qtya123 válasza _drk (#16952) üzenetére


Qtya123
őstag

Én hosszú távon el tudom fogadni az irodás munkarendet, de szerintem csak akkor, ha minden hétre jut 1-2 nap HO.
Sajnos annyira megszoktam anno ezeket a váltott műszakokat, hogy elég kényes vagyok irodás munkarendben a szabadidőmre.
Eleve door to door számolom a munkaidőt, mert az utazás is elveszi az időt. Pont ezért csak úgy dolgozom irodásban, hogy 15, max 20 percre vagyok a munkahelytől.

Lehet én vagyok túl kényelmes, vagy túl erős bennem az énidő iránti igény, de olyat nem tudok megtenni, hogy reggel 6-kor felkelni, készülődni és 7 körül indulni azért, hogy 8-ra a munkahelyen legyek, majd hazaérni este 18-18:15-re. Aztán este 10-kor feküdj le, ha 8 órát akarsz aludni. Mennyi időd van magadra? 4 óra. És ebben legyen benne minden. Evés, család, fürdés, sportolás, miegymás. Ez nekem no way. Lehet túl "kényes" vagyok, de ez a heti 5 napon bruttó 4 órád van, számomra nem élet.

Én mikor bemegyek, akkor 7:15-kor kelek, 16:50-re érek haza (ha edzésnap van, akkor 18:45-re, de ugye az már szórakozás, nem munka). 23:30 körül fekszem. Így kb 6 és fél óra bruttó időm van. Nagyjából ezt érzem a minimumnak. A nem jó, de még nem is tragikus szintnek.

Egyébként meglepően sok olyan ismerősöm van, akiknek kb napi 4 óra a bruttó ideje a hazaérkezés és lefekvés között és hallani sem akarna váltószolgálatról (legdurvább, aki reggel 4-kor kel és 18:00, vagy néha 19:00 ér haza...). Mindegyikük azt mondja, hogy oké, hogy a hétköznapok szó szerint kuka, de hát ott van a hétvége, azt nem akarja elengedni. Ő nem akar hétvégi napon, vagy ünnepnapon dolgozni. Hiába lenne az, hogy 2 napnál többet nem dolgozik egyhuzamban és utána mindig van 2 napja otthon, nem. A fix hétvége kell neki, akkor is, ha heti fix 5 nap kuka. Értem, hogy van ilyen, csak nem értem, hogy ebben mi a jó. Az én nézőpontomból ez olyan, hogy hétvégétől hétvégéig élsz.

[ Szerkesztve ]

(#16954) Narxis válasza Qtya123 (#16953) üzenetére


Narxis
nagyúr

+1

A hétvége szerintem azért fontos nekik mert esetleg akkor tudnak haverokkal találkozni de most én ezért biztos, hogy nem mennék bele ilyen munkarendbe.

Thanos was right.

(#16955) grizlisandor válasza grizlisandor (#16926) üzenetére


grizlisandor
addikt

Behívtak interjúra, mint kiderült ismerem a srácot, aki ott lesz az interjún. :Y

(#16956) opr válasza grizlisandor (#16955) üzenetére


opr
veterán

Ezt ugy hivjak, hogy orbitalis, b@szottnagy mazli. :DDD
Sok sikert!

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16957) bambano válasza opr (#16956) üzenetére


bambano
titán

vagy pech :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16958) opr válasza bambano (#16957) üzenetére


opr
veterán

Jogos. :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16959) --HARDCORE--


--HARDCORE--
senior tag

Nem találtam relevánsabb topikot.

Megtaláltam álmaim munkáját. Csak kiderült hogy rémálmaimé.

Ezen a helyen dolgozva köteles vagy rádiót hallgatni munka közben.
Nem lehet kikapcsolni, nincs olyan hogy saját fülhallgatót használhatsz, a zajszűrőn meg simán áthallod ha akarod ha nem.

Ez nálam felér egy emberkínzással. Törvényben büntetném ezeket, mondjuk azokkal a zenékkel amit én hallgatok, hogy érezzék nekem mennyire jó rádiót hallgatni. :DDD

#viszlát.

Csatlakozz a ReVoluthoz, ne fizess a semmiért a magyar bankoknak! ___Üdv.: Zsolt___ R.I.P. Ivett!

(#16960) D1Rect válasza --HARDCORE-- (#16959) üzenetére


D1Rect
félisten

Wtf? :DDD
Ezt így hogy?

(#16961) Because válasza D1Rect (#16960) üzenetére


Because
őstag

több gyártócsarnokban is szólt amikor ilyen helyeken dolgoztam

(#16962) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Srácok most egy br 900-as fizu alkalmazottként jónak számít?
Nem kell bejárni otthon lehetsz HO-ban, gépen kell dolgozni, szoftvertesztelés, specifikáció készítés a megrendelői igények alapján.
Vagy mi lehet ennek a reális ára?

(#16963) BigBlackDog válasza F_Gergely (#16962) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Milyen tapasztalattal, milyen szinten?

(#16964) kurion válasza F_Gergely (#16962) üzenetére


kurion
senior tag

Szoftver tesztelés= Automata/Manual?

Jeleneg a manual tesztelés teteje itthon b1.4 millió bár ez elég ritka, ilyen 1.2 fölött már vezetői skillek kellenek, de az B1.2M ilyen 4-5 év tapasztalattal simán hozható.

Szerintem a B900 2-4 év tapasztalat körül teljesen rendben van, a full HO pedig elég ritka ahogy olvasgatom szóval, ja ez így szerintem nem vész.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#16965) F_Gergely válasza BigBlackDog (#16963) üzenetére


F_Gergely
őstag

nem IT terület, teljesen más, inkább úgy mondanám, hogy pl van egy wmware, felraknak rá egy programot és annak kell nézni a funkciót hogy mi hogy működik és ha valami hibát találok, akkor jelezni a fejlesztők felé, hogy javítsák.
Én 18 éve dolgozom a szakmámban, és most ehhez a szakmához kapcsolódóan kerestek meg. De nem IT terület, csak az általuk használt szoftvert kell tesztelni átadás előtt, mert minden ügyfél igényre egyedileg alakítják a terméket. De ez csak egy rész feladat, tehát nem az a fő feladat, hogy állandóan csak tesztelek, ügyfelekhez kell kimenni, felmérni az igényeket, részt venni a bevezetésben ilyesmi.

egyébként a magam területén több mint 5 éves vezetői tapasztalatom van, vezetői tréningekkel (korábbi munkahelyemen ez kötelező volt és amúgy baromi jó dolog).

Csak elég rég voltam már álláskereső, infláció is kilőtt és fogalmam sincs most milyen bérek vannak a piacon.

(#16966) bambano válasza F_Gergely (#16962) üzenetére


bambano
titán

további infók nélkül azt mondanám, hogy nem rossz. annyira nem kiugró, de nem rossz.
sok mindentől függ:
1. meg vagy-e szorulva. ha éppen nincs fizud, br900-ból még Pesten is meg lehet élni.
2. hol van az állás? vidéken alacsonyabbak a bérek.
3. kézi tesztelés olcsóbb, mint az automata.
4. azt is nézd, hogy milyen távlatok vannak... most a legtöbb hr-es szerint rendes bukó az it ipar, egy-két nagyon specifikus résztől eltekintve. lehet, hogy jobb kicsit visszavenni az igényekből.
5. milyen piac? üzleti elemzőnek menni banki projektbe (esetleg sok év tapasztalattal) ennél vaskosabb történet szerintem.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16967) Tapsi válasza bambano (#16966) üzenetére


Tapsi
addikt

...üzleti elemzőnek menni banki projektbe (esetleg sok év tapasztalattal) ennél vaskosabb történet szerintem.

Ahhoz többet is kell tudni, főnök! :)

(#16968) JayZ válasza Tapsi (#16967) üzenetére


JayZ
tag

5+ év BA tapasztalattal (kerbank, biztosító) mi számít nem elrugaszkodott bérigénynek mostani piacon? Seniornak nem csúfolnám magam, tisztességes medior szint. :R

(#16969) Tapsi válasza JayZ (#16968) üzenetére


Tapsi
addikt

Napidíjban 125-135k. Belsősként még az 1,8m bruttó sem egyszerű.

Ez IT BA árazás erős tech tudással.

(#16970) F_Gergely válasza bambano (#16966) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ez logisztikai terulet, es mint tanacsado vettek fel.
Van a cegnek dobozos termeke amit a vevoi igeny szerint alakitanak ha kell, ilyenkor ezt kell tesztelni, de en keszitem a specifikaciot a vevoi igeny alapjan, plusz vannak gepek, allvanyrendszereket, ez egy atfogo teljes teruletet lefedo logisztikai szolgaltato ceg.
Tobb feladatrol van szo, de vegul is elfogadtam az allast a 4 HO miatt, nekem ez nagy kincs, mert korabban 3 oram elment tonegkozlekedessel, ide meg tudok menni autoval, van ceges parkolo.
Mondjuk jobban orultem volna ha a netto 600 helyett netto 650et adnak, de nem szabad telhetetlennek lenni sem. Plusz eleg keves az olyan pozi ami szamomra erdekes, relevans lehet, ez meg egy probat meger, remelhetoleg hosszabb tavu lesz mint az elozo ceg.

(#16971) donandres válasza Tapsi (#16969) üzenetére


donandres
csendes újonc

Azért belsősként 5+ évvel 1,8 bruttó nagyon extrém eset, az elmúlt 1,5 évben voltam pár interjún ennél több tapasztalattal banki+biztosítói interjúkon, illetve beszélgettem volt kollégákkal is, azért szerintem a br. 1,2 sokkal reálisabb senior BA tekintetében belsősként, túl nagy ugrást nem látok mostanság ebben a bérben.

(#16972) Tapsi válasza donandres (#16971) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezért írtam, hogy nem egyszerű. Az 1,2-t nagyon karcsúnak érzem, talán az 1,5 lehet most az általános. Tényleges senior tapasztalatot feltételezve.

(#16973) grizlisandor válasza opr (#16956) üzenetére


grizlisandor
addikt

Ez az elszámoló adminisztrátor dolog se egyszerű, kaptam mintafeladatokat, hát kis segítséggel mindent megoldottam, remélem elég mutattam, hogy bejussak a második fordulóba.
Amúgy tudni kell mindent is, mert te fogsz helyettesíteni több munkakört is. :DDD
Az interjú a két kisvezetővel volt, gondolom előszűrés, ha sikerült továbbjutni, akkor lehet a vezérrel a bérről is tárgyalni, de nagy pofával fogok kérni, mert elég komoly felelősség van, meg elég sokrétű a munka és mikor így kihangsúlyozzák, akkor az is szokott lenni. :D

(#16974) opr válasza grizlisandor (#16973) üzenetére


opr
veterán

Nem igazan ertek hozza, de annyit tudok, hogy nem egyszeru a melo, 1000 dologgal kell egyszerre zsonglorkodni, es nem igazan nagy a feladatkor hibaturese. Jobb esetben ennek megfelelo a fizetes is. :K
Amugy jol hangzik, hajra!

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16975) grizlisandor válasza opr (#16974) üzenetére


grizlisandor
addikt

Igen, mesélték a legyártott puskák nagy része kuka, mert totál más rendszerre álltak át a nemzetek útdíj meg stb-nél, így folyamatosan tanulni kell.
Így utólag nem biztos, hogy jó ötlet volt bevallani, hogy van már egy ajánlatom egy másik cégtől, mert rákérdeztek konkrétan, én meg elmondtam. Persze nem versenytársai egymásnak, de na.

(#16976) opr válasza grizlisandor (#16975) üzenetére


opr
veterán

Az szinte mindig pozitiv, ha van mar masik ajanlatod, szerintem jol tetted, hogy elmondtad.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16977) F_Gergely válasza grizlisandor (#16975) üzenetére


F_Gergely
őstag

neked mi a bér igényed? csak érdekel, hogy most milyen bérek vannak a piacon.

(#16978) grizlisandor válasza opr (#16976) üzenetére


grizlisandor
addikt

Majd kiderül, szerdáig, ha nem hívnak akkor én rákérdezek mizu, mivel a másik helyre ígértem még Karácsony előtt visszajelzést, csak nem kellene utolsó napokra hagyni. :U
Vésztervnek kerestek a német melóval kapcsolatban, ahol intenzív nyelvi előkészítéssel indul a móka, ami rám fér.

(#16979) horv.ilona


horv.ilona
újonc

Multi. Korábban jelentkeztem, de mást választottak. Egy belső recruiter írt, hogy másikra is interjúzzak, kevesebb ugyan az egyezés, de még a héten akarnak beszélni velem. A második körön meg az derült ki, hogy sok a jelentkező, lassú lesz a visszajelzés.
Esélyes hogy csak a recruiternek kellett kipipálnia a diversity hiring éves kvótáját :(

(#16980) la_cc válasza horv.ilona (#16979) üzenetére


la_cc
addikt

Szívás, azért ne add fel. :U Januártól minden jobb és szebb lesz! :DD :C

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16981) bambano válasza la_cc (#16980) üzenetére


bambano
titán

ennyivel nem lehet bekerülni a ph! aranyköpések topicba ;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16982) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Bejutottam a második fordulóra, mehetek a vezérrel tárgyalni.
Már csak az a cink, hogy ilyen munkakörbe az én elképzelt fizetésem + 100 ezer nettóról hallani, így elő kell adnom valahogy, hogy ők ajánljanak valamit, nehogy alálőjek, aztán meglátom.

Közben a közigálláson leadott jelentkezésemre jött a térti a helyi önkoritól, hogy eredménytelenné nyilvánítják az álláspályázatot. :DDD
13-án kelt a levél, 15-i Posta pecséttel, ma 19-én hozták ki. :C

(#16983) grizlisandor válasza grizlisandor (#16982) üzenetére


grizlisandor
addikt

Nincs itt semmi mese, ugyanaz a fizetés van, mint mindenhol a környéken. :U

Jeleztem telefonon a másik helynek, hogy köszönöm, de más ajánlatát fogadtam el, éreztem magamon az átkot. :DDD

(#16984) opr válasza grizlisandor (#16983) üzenetére


opr
veterán

Gratula!

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16985) grizlisandor válasza opr (#16984) üzenetére


grizlisandor
addikt

Köszi, remélem addig elleszek, míg nem találok jobbat.

[ Szerkesztve ]

(#16986) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok

Korábban már írtam ide párszor, de..
Jelenlegi munkahelyemen reggeltől estéig ott vagyok, az annyit takar, hogy napi 12-13 óra minimum. Szabadságra elég nehézkesen tudok elmenni sajnos, fél évvel előtte jeleznem kell, hogy mikor akarok menni, ha netán azt mondom, hogy jövőhéten, nem lehet megoldan. Fizikailag eléggé elfáradok, ugyanis napi 15 km-ert sétálok minimum. Szellemileg szintén, ugyanis reggel elmegyek itthonról, este haza érek, kicsit vagyok a családdal, pihi, aztán alszunk. Azt érzem, hogy semmire nincs időm, kezdek úgymond "meghülyülni". Olyan munkaköröm van, hogy igazából elmenni sem tudok, tehát semmit nem tudok elintézni napközben. Mindenhez más segítségét kell kérnem, hogy oldja meg helyettem. Hétvége az szabad valamennyire, de ott is ott van, hogy szombaton dolgozom, de volt, hogy vasárnap is :D Eléggé ki vagyok már, lehet ez az év végi feszkó, de szerintem én látom jól, hogy ez nem állapot. Beszéltem már a főnökömmel párszor, igazából semmi eredmény nem lett. Szellemileg, fizikálisan is elfárdom. Sok a feszkó, ha valami nem úgy van, ahogy más elképzeli , akkor egyből elővesznek. Amikor elvállaltam, akkor ez a pénz jónak tünt. De hát azóta sok változás történt. ( Fél millát kapok ) .

Az évvégi prémium is kevesebb volt mint másé, mivel nekem a fizetésem nagy a többihez képest, így olyan 80.000 Ft-al kevesebbet kaptam , csak ugye ők napi 8 órába vannak, és akkor mennek el szabira, mikor akarnak.( Fülembe jutott, hogy mennyit kaptak mások ) .
Ti mit tennétek helyemben? Néznétek mást, vagy csinálnátok míg bírnátok?

:R

(#16987) zeus_2k14 válasza zeus_2k14 (#16986) üzenetére


zeus_2k14
senior tag

Most látom, hogy van benne hiba, elnézést, de kapkodtam kicsit.. De remélem érthető :)

(#16988) F_Gergely válasza zeus_2k14 (#16987) üzenetére


F_Gergely
őstag

En biztos hogy valtanek, nalam prio a maganelet.
Volt ido mikor sokat dolgoztam (napi 12-14 ora, volt hogy heti 7 napban, mig masok heti 5 napban napi 8 orat toltak) semmi koszonet nem volt benne, es penzben sem erte meg. Valtottam es eletem legjobb 5 eve kovetkezett, aztan sajnos ujra valtani kenyszerultem.
De egy szo mint szaz, azt egy eletre megtanultam, hogy eletem csak 1 van, es egy munkahely sem er annyit, hogy a munkam a maganeletem rovasara menjen.
Legalabbis nekem ez a maganvelemenyem.
Mikor most allastkerestem ez volt az egyik amihez ragaszkodtam.

(#16989) nyunyu válasza zeus_2k14 (#16986) üzenetére


nyunyu
félisten

Számold össze a 12 havidat+év végi bónuszodat, hogy van legalább másfélszer annyi, mint a többiek alacsonyabb fizetése+magasabb bónusza?

Ha nincs, akkor mi a kérdés?

Vedd visszább a tempót, aztán ha a főnököd megkérdezi, miért, akkor megmondod neki, hogy annyit dolgozol, amennyit fizet, közben a felszabaduló idődben meg kezdj el másik helyet keresni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16990) bambano válasza zeus_2k14 (#16986) üzenetére


bambano
titán

"csinálnátok míg bírnátok?": de hát már te sem bírod.
szerintem két lehetőséged van:
1. beadod a felmondásod és lelépsz.
2. közlöd a főnökkel, hogy mostantól annyit dolgozol, amennyit a szabályok engednek, majd amikor ebből kitört a balhé, akkor goto 1.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16991) Furious válasza zeus_2k14 (#16986) üzenetére


Furious
tag

Szerintem Te is tudod, hogy az előttem szólok szerint vagy visszaveszel és nem buksz orra 1-2 éven belül + lesz magánéleted vagy váltasz.
Csak pozitív visszacsatolást vársz a többségtől, hogy normális-e bármiért a beled kidolgozni... röviden nem. :DDD
Ha! van lehetőséged váltani (akár valamivel kevesebbért is, de számodra is elfogadható munka/ magánélet egyensúllyal, akkor nincs min gondolkozni).
Új év, új remények.

TL;DR én közel 3 éve váltottam teljesen karriert is, és szignifikáns különbség van a magánéletemben, szóval én mindenkit arra biztatok, hogy bátran merjen változtatni. :K

[ Szerkesztve ]

“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.

(#16992) _drk válasza zeus_2k14 (#16986) üzenetére


_drk
őstag

Kifizetik a napi 11-12 órát?
Amúgy az rengeteg, sokáig nem is lehet bírni...
Szabadságos dolgot nem értem. 2 héttel előtte kell szólni és kutya kötelességük elengedni.
Ha gecik akkor táppénz( magyar embernek még mindig legerősebb fegyvere :DDD )

A legdurvább amúgy a mindig elővesznek rész!

Ez sajna nem év vége nálad, egyszerűen kurva szar a munka minden tekintetben amit eltudok képzelni.

Én a helyedben minél hamarabb váltanék, első körben csak szét nézni Majd bekezdenék 2 hét táppénzzel. Akkor észreveszik mennyire vagy fontos. Ha meg megy a fucking, vissza lehet szólni.
Szerintem már most rád is telepedtek ami még nagyobb gond.

(#16993) Phülöp válasza nyunyu (#16989) üzenetére


Phülöp
addikt

Még az a másfeles szorzó is kevés, mert az csak azt jelenti, hogy a napi 8 óra fölötti rész is csak sima bérként kerül kifizetésre. Bár biztos vagyok benne, hogy még ennél is alacsonyabb a vége... :(
Nem mellesleg ilyen körülmények közt garantált a kiégés - ez el is jött mostanra zeus-nál.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#16994) dugo_ válasza _drk (#16992) üzenetére


dugo_
veterán

kutya kötelességük elengedni.

Mt. szerint nem kötelességük, de egyébként igazad van, normális helyen a szabadságot bejelentjük, nem kérjük.
____

Amúgy nettó 500 havi 300 órára (múltkor 13-14 órát írtál 6 napra) elég szar fizu. Ha azért nettózol bruttó helyett, mert be sem vagy jelentve ennyire, akkor végképp.

(#16995) Phülöp válasza dugo_ (#16994) üzenetére


Phülöp
addikt

Pedig kutya kötelességük elengedni, hiszen az éves szabadság felét a munkáltató köteles akkor kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Két héttel előtte be kell jelentenie a szándékot, és ennyi.
Mármint igaz ez egy olyan országban, ahol a munkavállalónak még van bármilyen, törvény szerinti joga.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#16996) bambano válasza Phülöp (#16995) üzenetére


bambano
titán

hét napot

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16997) Phülöp válasza bambano (#16996) üzenetére


Phülöp
addikt

Igazad van, nem voltam naprakész.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#16998) dugo_ válasza Phülöp (#16995) üzenetére


dugo_
veterán

Nem tudom ez mikor lehetett így, de már nem így van. 7 nap, maximum két részletben az a mennyiség, amivel gazdálkodhatsz szabadon, a többit a munkáltató dönti el. Az már kérdés, hogy ezzel normális helyen nem élnek, de a rabszolgatörvény országában ebben semmi meglepő nincs.

(#16999) Phülöp válasza dugo_ (#16998) üzenetére


Phülöp
addikt

Mondjuk úgy, hogy az "én időmben" még így volt.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#17000) Narxis


Narxis
nagyúr

Mennyi havi nettóra van szükség a szűkös megélhetéshez és hányan érik el ezt a szintet? [link]

Átlagos szintű megélhetéshez havi 350 nettó elég? :Y Viccnek jó.

Thanos was right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.