Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16101) Sliderxy


Sliderxy
senior tag

Egyébként még az is divattá kezd válni, hogy a ráérő, esetleg unatkozó vezetők behívják interjúra még azokat is akikről konkrétan tudják, hogy olyan bérigényük van amit nem fognak elfogadni. Szimplán csak kíváncsiak, hogy vajon ki lehet "ez" az ember aki ilyen bérigénnyel jelentkezett a cégükhöz. Nagyon inkorrekt hozzáállás az ilyen, de sajnos láttam már rá példát. Ott röhögtek az önéletrajzok fölött, hát végül én sem maradtam a cégnél, mert voltak bajok rendesen...

(#16102) dellfanboy válasza Sliderxy (#16101) üzenetére


dellfanboy
senior tag

én pár éve azt éreztem amikor ilyen junior hr-esek hivogattak, hogy ez csak nekik gyakorlás.. mármint ők gyakoroltak rajtam.

de igazság szerint azt is utálom amikor jelentkezés során egy karrierportálon kell magam regisztrálni, feltöltöm a Cv-met majd kitöltök 66 kiba űrlapot minden olyan infoval ami benne van a CV-mbe a végén pedig ÉN leírom a bérigényem majd 2 nap múlva jön az auto email hogy nem engem választottak. mindezt ugy hogy én a szakmámban probálgatok és 95% megfelelek arra amit ők keresnek...
ha már kérnek bérigényt nem tudom miért nem írják bele a hirdetésbe? nekik is meg nekem is könnyebb lenne...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#16103) Tapsi válasza dellfanboy (#16102) üzenetére


Tapsi
addikt

+1

Amúgy ezt érzékelik a cégek is, és egyre rövidebbek a regisztrációk. Múlt héten belefutottam egy hosszabba, ott egyszerűen nem töltöttem ki a mezőket. Becsatoltam a CV-met, aztán csók.

2 hete megtaláltak egy vezetői pozival, aminek lett volna egy nevetséges próbafeladata. Visszaírtam, hogy bocsi, de ezt nem akarom megcsinálni. Visszaírtak, hogy mást választottak. :D

[ Szerkesztve ]

(#16104) la_cc válasza Sliderxy (#16099) üzenetére


la_cc
addikt

+1

A bért kell legelőször egyeztetni mindenhol mindig, addig nettó időelbaszás foglalkozni az egésszel szvsz.

Szerk.: Kivéve, ha esetleg van kedved gyakorolni az interjúzást. :U

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16105) VágniValó válasza Sliderxy (#16101) üzenetére


VágniValó
addikt

Ha nem is divat, de van hogy 1-2 kört direkt színházba tolnak, hogy úgy tűnjön mintha nem a bér lenne a gond, nem akarják a cégről alkotott képet rombolni.

Ahol most dolgozok ott az volt, hogy 2. bekapcsolt kamerás tech interjún megkérdezték lehetne-e 1,7 helyett 1,5 a bér ha erre rájön havi 1 hét oncall próbaidő után. Ott tudtam meg amúgy hogy lenne on-call, mert azelőtt sehol nem jött szóba. Belementem, megadták, kérdés lesz-e végül oncall :Đ

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#16106) LÁZ


LÁZ
addikt

üdv, tudtok ajánlani jó önéletrajz sablonokat, akár ingyeneset is, amikor aktuális volt, az egyediönéletrajzosokkal csináltattam, aktuális lenne a frissítés, de őket nem sikerült válaszra bírjam ezügyben :( .

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#16107) _NCT válasza LÁZ (#16106) üzenetére


_NCT
őstag

Canva.com-on kis kreativitással jókat lehet csinálni. De akár egy Microsoft Publisher-el is, szerintem nem kell agyoncicomázni (persze azért nézzen ki valahogy, ne 2000-es évek Times New Roman hangulatát tükrözze).

(#16108) LÁZ válasza _NCT (#16107) üzenetére


LÁZ
addikt

ránézek, köszi.

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#16109) net84 válasza VágniValó (#16105) üzenetére


net84
őstag

Korábban én erre viszonylag gyorsan rátereltem a szót. Főleg, amikor érezhetően feszengős volt az interjú (mindenki részéről). Aztán már szabadabban tudtunk beszélni arról, hogy messze állnak az elképzelések (akár bérben, akár feladatban) és csak levezettünk.
Egyszer futtatott több körön keresztül egy banktechnikás cég (a vége egy nevetségesen alacsony bér és egy komolyan nem vehető, fél oldalas szerződés lett). Akkor megfogadtam, hogy én max. egyszer mozdulok. Ha az első alkalommal nem egyeztetünk bérről (legalább egy tól-ig sávba) és egyéb részletekről, akkor a második körös felkérésre már élből nemet mondok (kevés volt az, aki a "feleslegesen ne raboljuk egymás idejét" kezdetű mondatot jól tudta értelmezni és értelmesen tudtunk is továbblépni). Sok helyen még most is fennakadnak azon, amikor a jelentkező mondja ki, hogy nem egymást keressük...pedig mennyivel tisztább és ésszerűbb lehetne egy-egy interjú. Meglepő módon a közszférában ez (legalább ez) egy fokkal jobban működik.

Read only...

(#16110) Sliderxy válasza net84 (#16109) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Én most telefonon rövidre zártam ezt a kérdéskört. Ebédidőben hívtak egy interjúval kapcsolatban, a beszélgetés közben megemlítettem a HR-es hölgynek, hogy már 2 alkalommal meginterjúztattak máshol úgy, hogy a végén azt a bért amit előzetesen megadtam nem akarták megadni. Természetesen az volt erre a reakció, hogy ők ilyet sosem csinálnak, előtte mindig leegyeztetik, hogy a pályázó által kért bér elfogadható e számukra és csak azután interjúztatnak. Persze simán lehet, hogy náluk ez így van, elvégre ez lenne a normális, de azért jó ezt előre tisztázni, én sem szeretnék felesleges köröket futni. Holnapra kaptam is egy időpontot, meglátjuk.

(#16111) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Kb. 2 hete voltam interjún egy munka miatt. Ma késő délután kaptam egy ajánlatot a cégtől hogy felvettek, igaz az interjún azt mondták, hogy 5 napon belül jeleznek. Én már le is mondtam arról, hogy ide felvesznek. Telefonban annyit mondott a HR-es, hogy elküldi az ajánlatukat e-mailben és majd egyeztetünk ha elfogadom az ajánlatukat.

A mai nap délelőtt voltam egy számomra sokkal szimpatikusabb helyen interjúzni. Mindenben sokkal könnyebb és jobb lenne. 3 különböző területről is jött vezető az interjúra.
Egyből mondták is hogy meggyőztem őket. Ha gondolom akkor akár mind a 3 területet kipróbálhatom hogy milyen ebben vagy abban a munkakörben melózni. Annyi hogy a legnagyobb vezető most sajnos külföldön van, jövőhéten tér vissza aki az áment tudná mondani erre az egészre.

Szerintetek hogyan tudnám húzni az időt legalább jövőhét péntekig ?
Mondjuk mondjam azt hogy külföldön leszek vagy vagyok jövőhét péntekig ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#16112) Jhonny06 válasza Directors (#16111) üzenetére


Jhonny06
veterán

A második helyen jelezd, hogy minél előbb szeretnél egy írásos ajánlatot is látni, amint visszajön a vezető, mert máshonnan is kaptál ajánlatot. Ha tényleg ennyire szimpi voltál nekik, akkor bele fognak húzni. Ha jól értem az első helyről még nem kaptad meg emailben az ajánlatot? Mert akkor lazán ki lehet húzni a jövő hétig egy pár nap gondolkodási idővel, de az 1 hét időkérés se olyan ritka/vészes.

[ Szerkesztve ]

(#16113) Dinter válasza Directors (#16111) üzenetére


Dinter
addikt

Amikor nekem volt ilyen, csütörtökön kaptam egy offert, de másik helyet jobban vártam. Kérdeztem, hogy jövő péntek belefér-e, kicsit vonakodva, de belementek.
Másik helyen közben szóltam, hogy kaptam egy elég jó offert, úgyhogy jó lenne gyorsítani kicsit a dolgokat vagy elfogadom azt. A következő héten le is ment két interjú, péntekre megvolt az összes offer.

Én nyílt lapokkal játszottam, de tudtam, hogy az összes helyen akarnak, egyéb esetben nem tudom mennyire kifizetődő.

(#16114) Directors válasza Jhonny06 (#16112) üzenetére


Directors
senior tag

Az első helyről megkaptam az ajánlatot e-mailben. Ma jött este. Benne van minden.
Megpróbálom megsürgetni akkor egy kicsit a második helyet ahol ma voltam.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#16115) la_cc válasza Directors (#16114) üzenetére


la_cc
addikt

Én nyugodtan kérnék min. 1 hét gondolkozási időt egy kis taktikai bullshit-tel megspékelve, a másik helyen meg felpörgetném a folyamatot.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16116) Directors válasza la_cc (#16115) üzenetére


Directors
senior tag

Rendben, köszi, és neked is Dinter. :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#16117) Sliderxy válasza Sliderxy (#16110) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Megvolt az interjú, jó másfél óra volt a "kihallgatás". A végén csak az volt az utolsó mondat, amennyiben rám esik majd a választás emailben küldenek egy ajánlatot. Nem akartam ezen a ponton már belemenni abba, hogy a megkereséskor jeleztem, hogy fix elképzelésem van és ha ezt nem tartják reális elvárásnak akkor ne is fárasszuk egymást. Nem értem, a HR Generalista kolléganő nem adhatta át ezt az információt a HR vezetőnek, aki jelen volt vagy csak simán figyelmen kívül hagyták. Mindenesetre megvárom mit reagálnak, aztán ha kevesebb lesz attól amit megadtam, megírom nekik, a véleményem az eljárásukról. Egyébként nem keveset váratnak a válasszal, mert 2-3 hetet mondott a HR vezető, holott azt is előre jeleztem, hogy párhuzamosan most fut egy másik interjúztatásom is. Szerintem szimplán nem érdekli őket, valószínűleg nem kell olyan sürgősen betölteni a pozíciót, mert eleve egy új induló osztályukról lenne szó.

(#16118) axioma válasza kkjoz (#16053) üzenetére


axioma
veterán

irt a recruiteruk, igazabol tegnapelott de akkor is eleg sokara, hogy hat a csapat most a projektre koncentral, kereshet-e amikor megint akarnak embert felvenni... meg hogy csak ugy komolyan valtok vagy csak el akarok menni interjuzni...
kozben nekem pont nem sokkal elotte derult ki, hogy itt nem kerultem bele a funyiro kesei koze, szoval igy mar csak akkor fog erdekelni ha az elejen mondanak egy szep nagy szamot, akkor azt majd mondom nyilvan

[ Szerkesztve ]

(#16119) prozodus válasza prozodus (#15340) üzenetére


prozodus
őstag

Na, megint ez a gyerek...
Otthagyta ezt a zűrös céget, és egy pár hónapig nem volt gond az újnál, de most itt is elkezdtek műsorozni... 4 órára van bejelentve, a többit hagyjuk... A múlt hónapban kifizették neki a 25év-alattit, erre ezt most levonták neki...
A kérdés a 25év-alatti csak a 8órás állásban jár, és a 4órásban nem???

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#16120) Dinter


Dinter
addikt

Olyat hallottatok már, hogy eredményekhez kötik a próbaidő utáni szerződéshosszabbítást? A legelején kaptam egy doksit, abban voltak célok, azt gondoltam guideline-szerű.
Ma mondták nekem, hogy figyeljek, hogy teljesítve legyenek, mert már csak 1 hónap van a próbaidből. Azt nem értem, hogyha ennyire komolyan véve, akkor miért kellett minden más feladattal foglalkozni, csak azokkal nem :F Valószínűleg bele fogok férni, de már rég kész lenne, ha tudom hogy ennyire prios :U

(#16121) section9 válasza Dinter (#16120) üzenetére


section9
őstag

A 30-60-90 napos goalok szerintem a legtobb normalis helyen komolyan vannak veve. Ezeknek az eredmenytermekei eddigi tapasztalataim szerint nem a mindennapi munkaval, hanem a betanulassal kapcsolatosak, ugyhogy ertheto, hogy mas feladatokat is kapsz. Az meg a menedzsered sara, hogy ezt nem kommunikalta rendesen az 1on1ek soran. :)

(#16122) dellfanboy válasza Dinter (#16120) üzenetére


dellfanboy
senior tag

igazság szerint én úgy tudom próbaidő alatt indok nélkül is kirúghatnak.
hogy ők most kitalálták, hogy az onboarding plan kva fontos. :U hát izé kommunikációs hiba. én rákérdeznék a bónuszra, hogy is van ez, mikor fizetik ha fizetik, nehogy az legyen hogy törtévbe jöttél neked 0jár. (volt ilyen tapasztalata cimbimbnek).

amugy milyen probaido utani szerzodéshosszabitasra referálsz? mert nekem idáig mindig határozatlan ideju szerzodesem volt ami tartalmazott x honapo probaidot. probaido utan volt 1 meeting de uj szerzodest nem irtam ala

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#16123) Dinter válasza section9 (#16121) üzenetére


Dinter
addikt

Itt pedig pont az van, hogy eddig a 2 hónapban voltak betanuló feladatok, a maradék 1-ben csináljam meg a goal-okat, amik kellenek a 90 nap végére. Most mondjuk ha valaki megcsúszik az egyikkel pár napot, ami a valóságban gyakran előfordul, akkor meg is válnak tőle? :F

dellfanboy: A hosszabbítást úgy értettem, hogy megtartanak. Amúgy nekem is határozatlan idejű, de ha jól emlékszem, csak 2 hét a felmondási idő.

(#16124) section9 válasza Dinter (#16123) üzenetére


section9
őstag

Ezt csak te tudhatod, te dolgozol ott. :)

Ahol eddig én dolgoztam ott ezek a goalok mind egymásra épültek, viszonylag könnyen teljesíthetők voltak és folyamatosan nyomon voltak követve.

(#16125) Tapsi válasza Dinter (#16123) üzenetére


Tapsi
addikt

Mi lenne, ha ezt megbeszélnéd a főnököddel? :)

(#16126) Jhonny06 válasza Dinter (#16123) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ez a valóságban hogy néz ki, milyen goalok vannak megadva? Ha jól értem ezek se nem a betanulással, sem nem a projekttel kapcsolatosak, amik dolgozol. Sose találkoztam ilyennel, általában "hasraütésszerűen" szokták eldönteni, hogy maradhatsz-e a próbaidő után.

[ Szerkesztve ]

(#16127) Dinter válasza Tapsi (#16125) üzenetére


Dinter
addikt

Ezt tettem, de nem kaptam konkrét igent vagy nemet, csak rizsázást.

A goalok a projekttel kapcsolatosak, de már eddig is tudtam volna csinálni őket, pláne ha tudom, hogy ennyire fontosak.

Na mindegy, következő egy hónapot megtolom, aztán ha az nem elég, annál többet úgy sem akarnék dolgozni, és nem fogom bánni ha nem kellenék nekik.

(#16128) opr válasza Tapsi (#16125) üzenetére


opr
veterán

+1. Ez pontosan ennyi.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16129) Tapsi válasza Dinter (#16127) üzenetére


Tapsi
addikt

Bocs, de ezt nem értem. Ha nekem nem egyértelmű valami, akkor addig szekálom a főnököt, amíg ki nem húzok belőle valami értelmezhetőt. Ha csak rizsázni tud, akkor ott valami nem stimmel, főleg egy ilyen jellegű kérdésnél.

(#16130) axioma


axioma
veterán

Csak netto kivancsisag: szerintetek ha egy recruiter megkeres azzal, hogy itt a job description, akkor milyen poziciora toboroz? Ha esetleg valaki van az adott cegtol, akkor egy privatot irjon mar legyen szives a valosagrol (nem keresek allast, mas a kerdezoskodes oka). [link]

(#16131) section9


section9
őstag

Leteznek itthon olyan tech cegek mint a KiBu volt anno? Prototipusgyartas, kreativ koncepciok megvalositasa technologiaval, ilyesmi fokusz.

(#16132) Night940607


Night940607
csendes tag

Szerintetek milyen egy jó szakmai interjú?

(#16133) opr válasza Night940607 (#16132) üzenetére


opr
veterán

Konnyed, laza, kozvetlen, informativ, gyors (egy kor, max 2 ora) es rohadt nehez.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16134) greggae válasza opr (#16133) üzenetére


greggae
tag

A könnyed és gyors hogyan társul a rohadt nehézzel?

(#16135) dellfanboy válasza Night940607 (#16132) üzenetére


dellfanboy
senior tag

kinek a szemszögéből?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#16136) opr válasza greggae (#16134) üzenetére


opr
veterán

Ugy, hogy a konnyed es gyors az hangulat, a nehezseg meg szakmaisag. Lehet olyan interjut csinalni, ami laza, nyugodt, jo hangulatban telik, de szakmailag megfingat ~barkit.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16137) Sliderxy válasza opr (#16136) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Ha szakmailag megfingatnak valakit egy interjún, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy utólag, vagy akár az interjú közben könnyed és laza érzések ébrednének benne.
Persze lehet, hogy ettől függetlenül van ilyen is, elképzelhető, hogy valakinek van ilyesféle aberrációja. ;]

(#16138) section9 válasza opr (#16136) üzenetére


section9
őstag

Szerintem a szakmai fingatásnak semmi értelme az interjúztató egójának fényezésén kívül. A jó interjúztató a jelölt tudásának határait méri fel és azon nem lép túl sokkal mert semmi ertelme es csak az idöt pocsékolja vele. Pl. felesleges melyebben belemenni a kriptos kerdesekbe, ha mar az alapokkal is meggyulik a baja a jeloltnek.

(#16139) opr válasza section9 (#16138) üzenetére


opr
veterán

Komolyan egyikőtök se tud elképzelni egy olyan helyzetet, amikor kötetlen, jó hangulatú, laza beszélgetés mellett sikeresen felméritek a jelentkező szakmai tudásának a határait? Ezt mégis hogy oldod meg úgy, hogy közben nem nehéz a szakmai rész?

Igen, van ilyen. És igen, a jó interjú ilyen. Az asztal mindkét oldalán, mert mindkettőtöknek hasznos ismerni a tudásotok jelenlegi határait azon a területen, ami a cégnek fontos.
Könnyű szakmai résznek úgy egyáltalán mi a franc értelme van? Csak vedd fel az első jófej arcot, aztán a többit majd kiguglizza, ha úgyis csak olyan szintű az elvárás, hogy egy könnyű szakmai interjú is elég.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16140) greggae válasza opr (#16139) üzenetére


greggae
tag

„De van, de vaaan.” :) Nehéz az, amin napokig gondolkodsz, újratervezel, utánajársz, nyomozol, egyeztetsz. Vagy fizikai munka. Esetleg arra gondolhat a költő, hogy a kutyaütőknek nehéz a válasz, de neked nem.

(#16141) Flowtation


Flowtation
őstag

Sziasztok!
A nejemnek keresnénk valamilyen kiegészítő munkát. Jelenleg kozmetikus, de csak nemrég kezdett gyes után, tehát van még felhasználható ideje. Létezik ilyen egyszerűbb, számítógépes munka pl., adatfeltöltés, ilyesmi? Ha igen, ezekre, hogyan érdemes keresni?
Köszönöm a választ!

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#16142) Sliderxy válasza greggae (#16140) üzenetére


Sliderxy
senior tag

A "megfingatás" fogalmát én is máshogy értelmezem. Az sosem könnyed és laza.
szerk. elég vicces így visszaolvasva ;]

[ Szerkesztve ]

(#16143) prozodus válasza opr (#16139) üzenetére


prozodus
őstag

De igen, vizsgám volt ilyen anno az egyetemen. Szigorúan csak az órai anyagból vizsgáztatott, de nem úgy kérdezett, ahogy leadta, hanem adott egy kérdést, amihez az egész félévi anyagot végig kellett pörgetni a fejemben, h miből mi tartozik ide, mert olyan összefüggésre kérdezett rá, amit ő maga nem mondott el, de vban összerakható volt egy hosszabb felkészülési idő alatt, arra adott bőven időt, maga a vizsga már nagyon rövid volt, mikor megnézte a lapom, h mindent összeszedtem, ami oda tartozott. És igen, kemény volt, de uakkor kifejezetten élvezetes is, h nem tételt kellett felmondani, és jóhangulatban telt, jóemlékű vizsga lett.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#16144) pető bá' válasza Sliderxy (#16142) üzenetére


pető bá'
őstag

ez az egy fogalom vitt félre engem is, egyébként értem, hogy hogy érti opr, én inkább úgy fogalmaznám, hogy "adaptív".
Annyira kell nehéznek lennie, hogy fel lehessen mérni vele a tudást / hiányosságot, de mindezt olyan közegben, hogy a felvételiző is úgy érezze, hogy a tudására, képességeire, gondolkodásmódjára és nem (csak) a hiányosságaira kíváncsiak, ne érezze úgy, hogy fingatják :D

"... and I hope you have a great day!"

(#16145) section9 válasza opr (#16139) üzenetére


section9
őstag

Inkrementálisan egyre mélyebb kérdések, amikkel addig mész el, amíg szükséges az adott munkakörhöz vagy amíg az interjúzó értelmesen tud válaszolni a kérdésekre. Ha elérted a tudás határát akkor váltasz másik területre, hogy ne ragadjatok le vagy megpróbálhatod a korábbi válaszai alapján együttgondolkodva rávezetni a válaszra, de itt tudni kell, hogy mikor kell véglegesen elengedni, mert különben csak frusztráció lesz a vége mindkét oldalról. Ha tényleg az interjúzó tudásának határáig mész el, akkor szerintem kényelmes nehézségü lesz az interjú, mivel mindig csak belenyalsz olyan témákba, amikhez a jelölt nem ért, de nem ragadsz le olyan területen ami rohadt nehéz az interjúzónak. Szerintem a tudás határait kevésbé threatening módon is fel lehet mérni nyílt végü kérdésekkel korábbi projekttapasztalatokról, nehézségekröl és kihívásokról.

Persze el tudok képzelni olyan gondolkodós interjút, amit élvez az interjúzó és az interjúztató, de eddigi tapasztalataim alapján nagyon kevés embernek van meg hozzá a soft skillje a techben, hogy ezt megfelelö módon kezelje, ráadásul itt mindkét félnek hasonló módon kell hozzáállnia. Amelyik jelölt nyitott erre, hajlandó gondolkozni és érdekli a helyes válasz a kérdésekre, azokat általában pozitív feedbackel küldöm tovább még akkor is, ha az elvárt senioritási szintnek nem felel meg.

(#16146) Sliderxy válasza Sliderxy (#16117) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Ma letelt a 3 hét az interjú óta. Önmagában ez is egy nagyon hosszú idő, nem is értem mire volt ez jó. Igaz jelezték, hogy 2-3 hét a visszajelzés, de ennyi idő alatt aztán 5x meggondolhatja magát a jelentkező vagy esetleg talál mást.
Az interjún elhangzott 2-3 hetes értesítési időre rögtön reagáltam ott helyben, hogy megköszönöm a nemleges visszajelzést is, erre a HR vezető kijelentette, hogy ők természetesen mindenkit értesítenek, akár sikeres volt a pályázat akár nem. Mondtam is neki, hogy sajnos ez nem jellemző.
Erre most ők is hozzák a papírformát, 3 hét és semmi visszajelzés. Csak gratulálni tudok nekik. Az interjú is elég komolytalan volt, azt éreztem, hogy ők sem nagyon tudják mit szeretnének. Jobb is ez így.

(#16147) opr válasza pető bá' (#16144) üzenetére


opr
veterán

Ugy latom, nagyon mashogy ertelmezzuk, mit jelent a fingatas szo. :D
Nalam nem azt, hogy meg van kinozva valaki, hanem azt, hogy rendesen felmerjuk a tudasanak a melyseget es a szelesseget is, nyilvan ertelmezheto kereteken belul.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16148) Egon válasza Sliderxy (#16101) üzenetére


Egon
nagyúr

Az is jó pár éve óta divat, hogy váltani valójában (még?) nem akaró/tudó munkavállalók pályáznak különböző pozíciókra, mondván (kimondva persze nincs, de ez van a háttérben) hogy csak szokni akarják az interjúk légkörét, ne jöjjenek ki a pályázási gyakorlatból stb.

Az viszont csak az utóbbi években lett divat, hogy a fejvadászi megkeresésre olyanok is válaszolnak, akik valójában nem is akarnak váltani, ennek megfelelően bedobnak valami totál irreális (nem ritkán dupla) bérigényt, mondván: ha van olyan marha aki megadja, akkor nagy duzzogva mégis váltanak...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#16149) opr válasza section9 (#16145) üzenetére


opr
veterán

Konkretan pontosan errol beszelek.
Arrol volt szo, milyen egy jo interju. Ilyen. Jo hangulatu, kozvetlen, konnyed, kotetlen, DE szakmailag nehez. Hihetetlen, hogy bovebben ki kell fejteni, hogy ertve legyen, de akkor legyen kifejtve: Nem ugy nehez, hogy mindenkinek kenyelmetlen legyen, hanem ugy nehez, hogy fel van merve a tudas. Ezt csak ugy lehet normalisan megtenni, ahogy leirtad.
Beszelgettek kicsit, ki mit csinalt, felmered, ebbol mi az, ami a cegre nezve relevans, es elkezdtek arrol beszelgetni, valahogy igy:
- Leteszteled, mennyire vannak meg az alapok.
- Elkezdtek a relevansabb temakban egyre melyebbre menni, amig el nem eritek a magabiztos tudasanak a hatarait.
- Ennel mar csak kicsit melyebbre mentek, mert itt derul ki, mit csinal, ha olyannal talalkozik, ami uj. Meg tudod nezni, hogy gondolkodik. Ebben tamogatod, terelgeted ha kell. Nem basztatod, segitesz, gugli vagy. Ezen a ponton gyorsan tulestek, nem kell sokaig itt ragadni. 10p altalaban eleg mindenre is. Ennel tovabb csak olyan esetben tartott nekem meg ez a resz, amikor olyan arc jott interjuzni, aki ezt nagyon elvezte, es lattam rajta, hogy szivesen csinalja, akarja, tetszik neki.

Nem szopatjuk egymast 6000 korrel, nyolc csapatos interjuval, birosagi kihallgatasos feelingu vadlottak padjaval meg egyeb dolgokkal. Interjuzo+2 ember a max egyszerre.

Onnantol, hogy bemegy az epuletbe nagyon maximum 3 ora alatt legyen az egesz lezavarva, kulonben csak faradt lesz, irritalt es morci.

Szoval, szamomra a teljesen idealis procedura:
- Gyors telefonos kor a fejvadasszal, aki feltesz 2 nagyon alap kerdest, hogy legyen eloszures. Bersav mar itt egyeztetve van, az elso 2 percben, ne raboljuk egymas idejet. SOT, idealis esetben mire telefonra kerul a sor, mar olyan dolgok, mint bersav, otthonrol dolgozas, egyebek reg le vannak tisztazva.
- Kovetkezo interju mar szemelyes, a fenti modon. Max 3 ora, ebbe ferjen bele a HR meg a szakma meg a fonok meg az akarmi is. Szakmai interju nagyon senior arcnal se kell tobb legyen, mint 2 ora. Ha annyi ido alatt nem tudod kiderivalni mi van, a hiba az interjuztatoban van.
- Max par napon belul kap az ember visszajelzest, legyen az pozitiv vagy negativ.

Ennyi. Borzaszto konnyu, megis altalaban tul van komplikalva, el van az egesz cseszve, es egy negativ elmeny minden felnek a sok extra hulyeseg miatt.

szerk:
"Amelyik jelölt nyitott erre, hajlandó gondolkozni és érdekli a helyes válasz a kérdésekre, azokat általában pozitív feedbackel küldöm tovább még akkor is, ha az elvárt senioritási szintnek nem felel meg."
Ez nagyon igy van. Sokszor leirtam mar itt en is, hogy tanulni akaras, szemelyiseg, mentalitas a legfontosabb dolgok. Aki ezeken atmegy, ott nagyon nagyon nagy bajnak kell lennie szakmailag, hogy ne pozitiv velemenyt/ajanlast kapjon tolem. :K

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16150) Tapsi válasza Egon (#16148) üzenetére


Tapsi
addikt

...hogy csak szokni akarják az interjúk légkörét, ne jöjjenek ki a pályázási gyakorlatból stb

És ők ezután elutasítják az ajánlatot? Mert ez nem fair. De ne tegyél úgy, mintha a cégek annyira ártatlanok lennének! Titkolják a bérsávokat, feleslegesen túráztatják az embert, megy a hazudozás folyamatosan. Mind tudjuk, hogy ez az igazság.

...bedobnak valami totál irreális (nem ritkán dupla) bérigényt, mondván: ha van olyan marha aki megadja, akkor nagy duzzogva mégis váltanak...

Ezzel mi a gond? Nem teher senkinek, 0. pillanatban kiderül, hogy nem egymást keresik.

...a ráérő, esetleg unatkozó vezetők behívják interjúra még azokat is akikről konkrétan tudják, hogy olyan bérigényük van amit nem fognak elfogadni.

Ez viszont nagyon gané hozzáállás, mert a másik idejével játszol.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.