Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16801) dkaro válasza axioma (#16800) üzenetére


dkaro
őstag

1-2 Business Unitnál lehet elvétve nyitott pozi de nagyon jó eséllyel nem FTE csak contingent.

(#16802) axioma válasza dkaro (#16801) üzenetére


axioma
veterán

Megtalaltam a korabbi ertesitesekben, igazad van, sajat nevuk alatt hirdetve de "Contract via a third-party agency."

(#16803) TrollBalint válasza Qtya123 (#16787) üzenetére


TrollBalint
addikt

Az én felfogásom szerint, és szerintem egy előremutató cég is így gondolkodik, az újak betanítása egy befektetés, ami az elején nagyobb teher egy tapasztalt kollégánál (mondjuk, ha olyan, mint az enyém volt, akkor pont közel 0 teher :D ) és aztán idővel jobb lesz. Persze ott a rizikó, hogy feláll és elmegy és akkor kukába dobott pénz volt, sőt még rosszabb, mert valamit tanítottak neki és ezt a tudást másik cégnél használja fel, de ez benne van a pakliban. ( Ezt némileg meg lehetne előzni azzal, hogy nem hazudoznak az interjún, hogy ilyen betanítás, meg olyan lesz a munka, meg majd ez, majd az... )

#16794opr: Azért, az, hogy a haverodnak van már munkatapasztalata, előnyben részesíti a 0 km-es friss diplomásokkal szemben. De azért én is valami programozó sulit ajánlanék, és első körben valami multihoz jelentkezni, oda talán könnyebb bekerülni, mert esetleg vannak olyan pozíciók, ahova annyira nem kell tudni programozni, de valamit mégis, aztán majd szép lassan megtanulja, ha akarja folytatni.

Más: múlt héten láttam a hirdetést, hogy hónap végén lesz Jobverse állásbörze, de nekem ez teljesen új. Volt már valaki, úgy rémlik, nem ez lesz az első alkalom. Mennyivel másabb, mint a HVG? (ami pár hétre rá lesz)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16804) cappa72 válasza DigitXT (#16793) üzenetére


cappa72
nagyúr

Jellemzően azok találják ezt ki, akik aztán számonkérik, hogy miért nincs kész ez meg az...
'98 óta dolgozok multinál.
Eddig egyik sem tölti be a pozíciókat úgy, ahogy a logika diktálná (és mondjuk a szabvány is leírja, hogy a felhalmozott tudást egy szervezeten belül meg kell tartani...)

(Ja, ebből már 2 tönkrement. ;] )

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#16805) net84 válasza Qtya123 (#16751) üzenetére


net84
őstag

Jó helyen dolgozol, ha a 25 évest péntek délután a munkaidő vége előtt 1 órával ráveszel, hogy nyissa meg az új projektet (ami nem a menjünk, igyunk egy kávét és/vagy levegőzzünk még egy utolsót hétvége előtt) és kezdjen neki egy elemzésnek.

A minap kérdezte meg az egyik szerviz alkalmazottja (~17:30 körül, amikor már nagyon autót sem látott a központ parkolójában): nektek amúgy meddig tart a munkaidőtök? Majdnem leesett a létráról, mikor mondtam neki, hogy addig, amíg nincs kész minden és nem működik ez a szar, úgyhogy másszál gyorsabban.

#16754 opr - pedig tud az szép lenni. Habár nem a 20-30-as korosztály szájából, amikor megpróbál magázódni és a "maga", "magának" szavak elég sűrűn ismétlődnek. Akkor még az is jobb lenne, ha tegezne... De az ilyen ekkor meg átesik a ló túloldalára és átmegy valami szlenges és haverkodós beszédbe, amit megint csak ki nem állhatok egy idegentől.

Egy helyen "követeltem" meg a magázódást (oktatási intézmény diákjaitól), ott bele is kötöttem a "maga" kifejezésbe és azt is megbánták, hogy megszólaltak.

#16756 bambano - "A tegeződés/magázódás azt is mutatja, hogy egy viszonylag bonyolultabb jólneveltségi kérdésben tájékozott vagy, nem vagy neveletlen yachtozós mucsai paraszt." - :R és van némi szókincsed, nyelvtani tudásod és érzéked is.

#16758 opr - "Tegezve is lehet tiszteletet kimutatni, és magázódva is lehet tirpák parasztnak lenni, semmi köze a kettőnek egymáshoz." - Ez így igaz! Nem vagyok egy vénf..., csak úgy nézek ki, mint aki lassan eléri a nyugdíjkorhatárt. :DDD De egyre gyakrabban magáznak a boltokban, egyre gyakrabban köszönnek jónapotot és ezáltal egyre gyakrabban magázom én is a fiatalokat. Lehet, hogy anno zavart, amikor több oktatóm is magázott, de azt veszem észre, ahogy öregeszek egyre többször követem ezt el én is. Valahol van egy bája ennek. Több, mint amit a mai fiatalok kommunikációnak hívnak és rövidítenek mindent (néha a gyerekre is rászólok, hogy magyarul, mert tirpákul nem értek).

#16766 nyunyu - szép és jó, ha amúgy nem tegezik (tapasztaltam már mindkét végletet).
Egy polgármesterhez volt szerencsém, korábban nem találkoztunk (akivel voltam, az egy szia polgármester úr-al köszönt neki), de a jónapotra egy hellót bírt letolni és egyből tegezőbe váltott, így kapott egy hellót és félreléptem, mintegy jelezve, hogy nem áll szándékomban jópofizni és beszélgetni, majd a partneremnek is jeleztem meneteli szándékomat... Utána maikor összefutottunk a városkájában, akkor előre, jó hangosan kiáltottam neki egy hellót, majd enyhe ívet leírva távolodtam tőle, hogy ne tudjon megállítani és beszélni velünk. Amikor a feleségem rám szólt, hogy de ez a polgármester úr volt, akkor közöltem, hogy tudom és maximum neked úr, de amúgy is magánnak kereste a bajt :DDD .

Read only...

(#16806) dugo_ válasza net84 (#16805) üzenetére


dugo_
veterán

Lehet itt cukormázasan anekdotázni a jobbágysorsról, de bennem azért átkattant valami, amikor 2 éve egy lengyelországi géptelepítésnél közölte este 6-kor a helyi külsős support, hogy igazán szívesen maradt +1 órát miattunk, de emiatt holnap nem számíthatunk rá, mert ilyenkor az neki lecsúsztatós nap...

Fél évig hallottam vissza, hogy a vezetői meetingeken külön napirendi pont volt, hogy én hogy képzelem, hogy nem hétvégézem és a havi akár 60-80 túlóra helyett nullára csökkentettem a saját számaimat.

(#16807) G@ben


G@ben
addikt

Létezik még az a jogszabály, hogy egy nap max 12 órát szabad dolgozni, egy héten meg max 8 túlórád lehet, vagy törölték a 300 órás keret bevezetésekor?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#16808) dugo_ válasza G@ben (#16807) üzenetére


dugo_
veterán

Létezik. A 300 órás keret csak kollektív munkaszerzősésben rögzítve van, anélkül 250 óra az évi max.

(#16809) G@ben válasza dugo_ (#16808) üzenetére


G@ben
addikt

Köszönöm! :R

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#16810) Sliderxy válasza net84 (#16805) üzenetére


Sliderxy
senior tag

"azt is megbánták, hogy megszólaltak."
Ezzel nem büszkélkednék.

(#16811) Sztenly válasza G@ben (#16807) üzenetére


Sztenly
tag

Létezik az a jogszabály és pl a bérszámfejtő programok is ezt használják pl egy Nexon.
Szóval egyből jelzi ha ennél többet könyvelnél.

Viszont ha pl van egy erősebb hónap vagy hét akkor egy értelmesebb helyen ki lehet simítani a dolgokat.
Nekem volt h zárás alatt napi 12-15óra meló volt.
Jellemzően az adott hónap 3. hétre könyveltem a difit. Elfogadták.

Nekem igazából az a veszzőparipám h ahol csúsztatás van az miért 1:1-be számít?
A túlóra (alap munkanapi) másfélszeresen számolódik kifizetésnél, mert a TV is elismeri h a szabadidődből meg a családtól elvéve baszaxol még a munkával.
Akkor miért nem ugyanígy lehet csúsztatni is?
Vagyis 5,33 túlórával egy napot kivehetnél. (8óra)

[ Szerkesztve ]

(#16812) G@ben válasza Sztenly (#16811) üzenetére


G@ben
addikt

Értem, én is csináltam 12-15 órákat (bár 2 éven keresztül), de a mostani szituhoz kell tudnom, hogy mi is a helyzet. Leadás van, a főnök meg szeret ilyenkor hepciáskodni, de akkor megmondhatom neki, hogy elértem az engedélyezett túlórát, sajnos nem maradhatok tovább!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#16813) dugo_ válasza G@ben (#16812) üzenetére


dugo_
veterán

És túlórának van elszámolva a bérjegyzékeden? Mert nálunk teljesítménybérelemként, onnantól meg hajára kenheti az ember a limiteket.

(#16814) Sztenly válasza G@ben (#16812) üzenetére


Sztenly
tag

Mondhatod persze. De attól függ mia cél. H ne kelljen túlórázni vagy hogy ha már kell akkor kifizessék.
Nekem 3 út volt járható:
1) Próbáljak meg csúsztatni és nem a 250 fölé menni. (persze senki más nem csinálja meg helyettem a melót)
2) Beadhatok vmi kérelmet h plusz 50 órát engedélyezzenek és a HRBP akinek gőze nincs a HU law-ról majd vagy engedélyezi vagy nem. (Utóbbi volt a realitás)
3) Elkezdesz vasárnapra könyvelgetni ha még a 250-et nem érted el és akkor még egy darabig elvagy.

De ha az időt választod akkor az a helyzet h a munkaidő végén kikell nyomni a f@szba a gépet és hátrahagyni.
Engem sem hatott meg h januárban majd újra indul a dolog.
Arról is szó volt h átvihetőek a túlórák. ÉRted ha ez évekig tart akkor vmi nem stimmel és szar a munkaszervezés.
Esetemben egy vacant role lett szétdobva a csapatban és a nehezebb része kötött ki nálam.

(#16815) G@ben válasza dugo_ (#16813) üzenetére


G@ben
addikt

Annak.

Sztenly: pár alkalomból nem csinálok problémát, de most péntekre szabadságot kértem, mert el kell intéznem valamit és nem szeretném, ha nem adná meg. Akkor fel tudom hozni érvként, hogy elértem a heti óraszámot, bocsi! Ismerem és tudom, hogy hajlamos ilyenre.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#16816) Qtya123 válasza net84 (#16805) üzenetére


Qtya123
őstag

Nálunk van ilyen. Épp pár napja mondta az egyik új alkalmazott, hogy azért jött el a korábbi cégtől, mert nagyon sok volt a túlóra és puszira ment, se lecsúsztatás se kifizetés nem volt. Hozzátette, hogy az nem baj, hogyha 45 perc-1 órát kell túlórázni ingyen, mert az belefér. Mondtam neki, hogy maximum neked, nekem nem, nincs olyan, hogy ingyenmunka. Ő erre azt mondta, hogy mindig mutliknál volt irodás és az ilyen 30-40-50 perc puszira az teljesen alap... Majd meglátjuk, nálam nem lesz alap.

Aztán ma meg beszélt telefonon a volt kolléganőjével és utána mesélte, hogy panaszkodott neki a csaj, hogy tegnap is +5 óra túlórát nyomott az irodában puszira. Erről az volt a véleményem, hogy mindenkit annyira lehet kizsákmányolni, amennyire hagyja magát. Ha ő erre nem mond nemet, akkor így járt. Velem ezt egyetlen alkalommal lehetne megcsinálni. Amint tudom, hogy se kifizetés, se lecsúszás, akkor azonnal jelzem, hogy ilyen téren részemről 0 percet számoljanak.

Ha kifizetik/csúsztatható, az más. De nyilván abból se legyen rendszer. A hajamra kenhetem a plusz pénzt, ha a havi 168-174 óra helyett 230-250 órát kell érte dolgozni rendszeresen. Tökéletes út a gyors kiégéshez és egészségügyi panaszokhoz.

[ Szerkesztve ]

(#16817) PazsitZ válasza Qtya123 (#16816) üzenetére


PazsitZ
addikt

Egyetértek az általad leirtakkal.

Én erre egyébként azt szoktam még felhozni, hogy oké túlórázol, a közvetlen főnököd tudja is. Felette viszont már erről nem is nagyon fognak tudni.
Ezzel lényegében a folyamatokat elcsaljátok, a vezetők saját magukat is becsapatják.
Aztán meg a pislogás, mikor nagy a turnover rate, romlik a munka minősége.
A másik, hogy kinevezve is azok lesznek, akik busy-work-öt jól reprezentálják, nem azok akik tényleg minőségi értéket tudnak teremteni reális idő alatt.

Szóval felső vezetés szempontból se igazán kívánatos hosszútávon többnyire nem biztos, hogy annyira kifizetődő. Max észre sem veszik.

ps.: egyébként millioszor túlóráztam én is, megteszem ma is ha az van, de nem ilyen kötelező elven, meg utána akkor így-úgy lecsúsztatja az ember normális esetben.

- http://pazsitz.hu -

(#16818) TrollBalint válasza Sztenly (#16811) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ha csúsztatód, akkor a többlet munkára nem túlóraként tekintenek, hanem amolyan munkaidő-áthelyezésként.
Nekem rémlik olyan, hogy túlóra az, amit elrendelnek, amit Te "önkéntesen"* pluszba dolgozol, az "sima" munkaidő. (De javítson ki, aki jobban ismeri a munkajogot)

*nem írásban a felettesed által elrendelt

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16819) _drk válasza TrollBalint (#16818) üzenetére


_drk
őstag

Rugalmas munkaidő.
Nálunk nem volt túl óra, csak csúsztatás.
Törzs időt néztek, azért legyen bent az ember 10-14 között.
Jó volt mert fogászat vagy bármit könnyen lehetett intézni.
A gond ott kezdődött, hogyha már rugalmas akkor hétvége meg este is menjünk be :DDD

(#16820) TrollBalint válasza _drk (#16819) üzenetére


TrollBalint
addikt

Igazából - a tudomásom szerint - a rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy a napi 8 órát nem fixen tól/ig töltőd, hanem van egy intervallum, amikor elkezded és onnan 8 munkaóra. Ha több, mint 8 órát nyomsz egy nap az már túlóra, amit vagy lecsúszol, vagy kifizettetsz. (Függ cégtől, megegyezéstől stb. de a legtöbb helyen lecsúszhatod a kifizetés helyett, ez így van)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16821) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Ma volt egy online interjúm, benyögtek egy ilyet, hogy még én taníthatnám őket. :C
Aztán jött a csúnya bérigény, és éreztem, hogy csillapodnak a kedélyek. :O

2 héten belül visszajeleznek, de a hr le van terhelve és lehet csúsznak. :W
Tartsuk a kapcsolatot...

(#16822) Lien válasza _drk (#16819) üzenetére


Lien
tag

Elozo munkahelyemen benne volt a szerzodesben a fix munkaido aztan a hetvegi telefonok utan meg egy hetvegi munka utan kiakadtam es beszeltem a vezetovel. Azt mondta a fix munkaidot rugalmasnak kell venni (ergo dolgozz mindig). Mostani helyemen interjun direkt megkerdeztem ezt, hogy mennyit dolgoznak, hogyan vannak bent, be lehet-e menni interju vegen az irodakba (erezni-e a levegoben a feszultsegszagot de hala eg ilyen nem volt es most sincs). Amit mondtak, hogy rugalmas munkaido van, ezt en is latom. A probaidom kemeny volt (tulora) de a nyaram az kb. semmilyen meg igy az elejen. Most az osz vegre tartalmas es az ilyen 15 perccel tovabb vagyok az meg belefer de ugy alapbol probalom tartani a 8-tol fel 5-ig idopontot. Senki sem szol, felallok, eljovok. Ha meg tuloram (kb 1 ora), otthonrol nyomom es ha olyan mondjuk a munka akkor lecsusztatom. De azt hozza kell tenni, hogy szornyu milyen cegek vannak ahol nulla kompenzacio van a tulorakkal es ezt az ember megtapasztalta…

(#16823) Qtya123 válasza Lien (#16822) üzenetére


Qtya123
őstag

"Azt mondta a fix munkaidot rugalmasnak kell venni"

Na igen, ez is egy szép mondat... :U

Pár hozzászólással fentebb írtam én is, hogy azért a munkavállalók közül is vannak, akik már annyira hozzászoktak, hogy ők is természetesnek veszik, nem csak a főnök.

Én is felállok 16:30-kor. Persze, ha épp benne vagyok egy munkában és néhány perccel tovább fog tartani, akkor nem dobom el, nem is tehetem meg. De ha 16:20-ra befejeztem egy adott folyamatot és a következőről tudom, hogyha belekezdenék az 30 perc-1 óra lenne, akkor nyilván nem kezdek bele.

Eleinte egyébként a multis környezettől, az emberek között kell dolgozni dologtól és az új munkakör betanulásától tartottam, de kezdem azt leszűrni, hogy azokkal valószínűleg nem lesz gond. Viszont ezzel a munkaidő vége dologgal szerintem lesz konfliktus. Eleve olyan a cég, hogy a raktár reggel 8-tól este 8-ig van és szombaton is üzemel délelőtt. A kamionok egész nap jönnek-mennek, de az irodai munka rész, amely a vámkezelésekből, egyéb vámügyintézői tevékenységekből és további osztályok logisztikai adminisztrációjából áll, az irodai munkarendre van beállítva. És ugye a terület jellegéből kifolyólag nincs az, hogy majd holnap befejezem, mert a kamionnak el kell indulnia.

Nyilván működésképtelen lenne, ha fél5-kor lelép mindenki és szombaton sincs senki. Ezért azt találták ki, hogy minden héten van egy ember, aki délre jön és neki szombaton is be kell jönnie, vagy ha szerencséje van akkor elő tudja pénteken készíteni és otthonról dolgozva befejezi szombaton a teendőket.Minden héten forgás, így elvileg 5-6 hetente jut rám a sor. (még nem voltam, mert kezdő vagyok). Ha valaki lebetegszik, vagy kezdő van a csapatban, akkor ez nyilván lerövidül és néha 3-4 hetente sorra kerülsz.

Tegnap kérdeztem az egyik kollégát, hogy miért van az, hogy kb minden nap mindenki tovább marad 15 perc-30 perc-1 óra közötti időtartamban. A válasza az volt, amit sejtettem, azért, mert ha nem maradnának és intéznének el még néhány tételt, akkor a délutánosra annyi maradna, hogy nem végezne időben, hanem kb este 10-11-ig nyomhatná.
Mondtam, hogy igen ám, de számoljunk. 2 opció van: Az egyikben mindig mindenki hazamegy, így a délutános 1 hét alatt begyűjt 6x1.5-2 óra túlórát. De ha meg mindenki marad, akkor délutánosként nem gyűjtöd ezt be, de cserébe ugyanúgy begyűjtöd a normál napokon (annyi, hogy nem késő este túlórázol, na de akkor is túlóra). Mondta, hogy nagyon jól látom, mindenképp vesztesz valahol.

A problémát tetézi, hogy itt nincs cafeteria, hanem havi szinten bónusz van, amelynek differenciálása és elosztása a managered feladata. Na most, ha én lelépkedek munkaidő végén, akkor nyilván ez az összeg kevesebb lesz, mint nem jól dolgozó munkaerő... :DDD :U De ha meg maradok, akkor az a plusz összeg nem bónusz, hanem kvázi kifizetik a túlórát...

Igazából már várom a beszélgetést, hogy a vezetők esetleg közli-e velem, hogy figyelj, nem szokás munkaidő végén hazamenni. Én arra nem fogom tudni azt mondani, hogy rendben, onnantól meg nála pattog a labda, hogy kellek-e nekik így is.

[ Szerkesztve ]

(#16824) _drk válasza Qtya123 (#16823) üzenetére


_drk
őstag

Jó helyet választottál. :(
Ott is egyébként együttesen kéne fellépni, hogy +1 ember délutánra. De gondolom már megszokták és beletörődtek ebbe a helyzetbe meg amúgy kevesebb lenne a bonusz.
Vagy alapból esélytelen a + ember.
Amúgy meg biztos jó lehet egyedül bent szívni, úgy hogy a délutánod és hétvégéd oda van.

(#16825) Qtya123 válasza _drk (#16824) üzenetére


Qtya123
őstag

Alapból esélytelen a plusz ember. Sőt, ha most valaki lelép, nem is lehet a helyére felvenni másikat. A tavalyi évhez képest nem volt akkora profit és már megy is az ilyen jellegű spórolás.

Amúgy nyilván nem azért választottam én sem, mert innen akarok nyugdíjba menni.... Ki a tököm akarja például azt, hogy hétfőtől péntekig délután bent vagy, végzel mondjuk péntek este fél 9-kor és a hét megkoronázásaként még szombaton REGGEL menj vissza. Akkor se túl örömteli, ha 5-6 hetente jut rád ez.

Annyiban jó ez a cég, hogy sok másikkal ellentétben nem az van, hogy 1-1 ember csak egy munkafolyamatot végez, hanem mindenki csinál mindent. Így, ha itt betanulok, akkor bármerre mehetek, mert szélesebb ismeretem lesz. Persze ehhez az is kell, hogy ne lapátoljanak ki a próbaidő alatt, mert nem nagyon vetem bele magam ebben a puszira bent maradsz dologba. :DDD

Egyébként ahogy látom, akik nem dobbantottak, azok azért nem tették, mert nem olyan szintű az angol nyelvtudásuk és sok helyen meg az fontos lenne a pozícióhoz.

[ Szerkesztve ]

(#16826) Lien válasza Qtya123 (#16823) üzenetére


Lien
tag

Tavaly állásinterjúnál már egy csomó mindent megkérdeztem (nem ez az első munkahelyem), sajnos kb. az az a pont ahol sok mindent Te is meg a leendő munkaadód is kideríthet és még a fizu is sokszor feljön. Az szerintem nem jó ami ott van de ezt neked kell mérlegelni mennyire fér bele. Ha a bónusz csak úgy jár, hogy túlórázik valaki akkor az nem annyira okés, főleg ha a szerződésben fix időpont van.
Azt még elfelejtettem megírni, hogy az sem mindegy mennyire korrekt egy cég, van az a mondás, hogy valamit valamiért, tehát vannak cégek ahol 1-2 dolgot megtehetsz de akkor igenis legyél utána jó fej, ha mondjuk tényleg az van amit írsz, hogy benne vagy a munkában nem fogod eldobni a tollat.

(#16827) Qtya123 válasza Lien (#16826) üzenetére


Qtya123
őstag

Bónusz jár alapban (gazdasági teljesítménytől függő összeg), de mivel differenciálják, így nyilván annak többet adnak, aki bent marad, legalábbis gondolom ez alap. Csak erre mondtam, hogy akkor az "emelt" összeg már igazából nem is teljesen bónusz, hanem mivel többet voltál bent, ezért egy része tekinthető úgy, hogy nem plusz pénz, hanem a túlóra figyelembevételével annak kifizetéseként is lehet tekinteni egy részére.

Nyilván a részükről is van rugalmasság, ha mondjuk orvoshoz kell menned és nem 8-ra fogsz bejönni, hanem később, akkor nem dőlnek a kardjukba és nem követelik, hogy maradj tovább. Mondjuk fura is lenne, lévén amit írtam, hogy maradnak azért alapból is tovább.

[ Szerkesztve ]

(#16828) net84 válasza dugo_ (#16806) üzenetére


net84
őstag

Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol a végén már nem voltam hajlandó tovább maradni egy percet sem és előbb sem érkeztem. Szóvá is tették, hogy nem jó, ha én 8-kor kezdek, mert, ha áll a rendszer, akkor nem tudnak 8-kor kezdeni. De gyorsan levezettem nekik, hogy a munkaidőm 8:00-16:00 és nincs kifizetve a túlóra. Ez 2 hétig csendet eredményezett, majd a vezető újra próbált hatni rám, hogy úgyis lecsúsztathatom. Jaja! és kitörölhettem vele... Hiába volt több napnyi túlórám, egyben egy napot egyáltalán nem engedtek el, legtöbbször még a fél napokra is húzták a szájukat.
A másik helyen fizették a túlórát szépen, míg meg nem szaporodtak azok és a főnök úgy nem döntött, hogy az "útidőt" nem fizeti hazafele, illetve nehezményezte, hogy azért miért fizessen mert 3 órát álltunk és nem csináltunk semmit (mivel elfogadott kiviteli terv nem volt, felelős vezető a helyszínen nem volt és a festők 1 hetes lemaradásba pont ott tartottak, ahol nekünk már dolgoznunk kellett volna). Ez egy új üzletnyitáskor robbant, én azt még letoltam, de faltól-falig elszámoltattam a túlórát (így azt is, ami a központ-otthon távolságra jutott). Utána még egy csörtét lenyomtam a főnökkel és végleg leléptem.
A mostani helyemen a rugalmas az tényleg rugalmas. A közvetlen kollégával tudjuk egymásról, hogy ki merre és milyen minősítésben jár és amúgy csak az a lényeg, hogy a munka el legyen végezve. Néha nem 1-2 órát maradunk tovább. Toltuk már 6-tól 22-ig, 8-tól hajnali 1-ig, keltem szombat este 22-kor és öltöztem, mert leállt egy kiszolgáló vas. De, ha kell el tudok menni a gyerekért előbb, a kocsit tudom szervízbe vinni és megvárni. Haza tudok ugrani, ha jön a szerelő, el tudok menni egy délelőtti előadásra (nem kapcsolódik a munkámhoz) hétköznap. Füvet nyírok, fát metszek. Mindezt anélkül, hogy szabit kelljen kivennem. Nem írjuk, nem vezetjük (na jó, sacc/kb tudjuk, hogy mennyit "szívtunk" bent).
Plusz mindezt olyan fizetését, amit a másik helyen a túlórákkal sem szedtem össze.

Read only...

(#16829) net84 válasza Sliderxy (#16810) üzenetére


net84
őstag

Kifejtenéd mi is a problémád?
Javaslom először tölts el egy kis időt a mai 14-18 éves fiatalok között úgy, hogy közben oktatni is próbálod őket. Mindezt úgy, hogy ne higgyenek a haverjuknak (legalább egy minimális tisztelet legyen meg, ha már nem sarki kocsmában vagyunk). Illetve szét se szedjenek - mert amúgy gond nélkül hozzád vágnának egy szendvicset, amit hátat fordítasz nekik. Na ezért nem fogadom el a "Szasz főnök!", a "Maga honnan jött?" és a "Maga mit tanít?" mondatokat (a tegezést sem engedem - egy-két kivétel volt, de azok a diákok amint hivatalos környezetben találkoztak velem, ugyanúgy magáztak - nem kértem, meg is lepett, de ők nem a hülyébb fajtából jöttek). Az apja sem vagyok - szerencsére - egyiknek sem, így nem az én dolgom szépen megkérni a kulturált, normális kommunikációra. Azt megtanulhatták volna korábban vagy otthon. Így már nem érzem az én problémámnak ezen hiányosságukat így csak határozottan rávilágítok a problémára. Ha más oktató, tanár, tanító vagy bárki ebben az oktatási rendszerben ezt eltűri, támogatja, az az ő dolga. Habár szerintem a gyerekekkel baxnak ki ezzel az erősen elfogadó, végletekig diferáló rendszerrel... Részemről amúgy befejeztem, mert már nagyon off a téma.

Read only...

(#16830) net84 válasza Qtya123 (#16816) üzenetére


net84
őstag

A #16828-ben leírtam a saját bőrömön tapasztalt végleteket. Én még mindig a kötetlent érzem a legjobbnak - egy jó havi bérrel és mindehhez partner vezetéssel.
Pusziért? A mai világban? Ahhoz nagyon jó alapbérnek kellene lennie. Én már azért is felfele tolnám a lécet, ha 8 előtt kell fixen kezdeni :DDD . Ha megcsúszik a délután, az kevésbé érdekel, de a reggelem sokkal értékesebb.

"Tökéletes út a gyors kiégéshez és egészségügyi panaszokhoz." - nem a túlóra éget ki és okoz gyomor és vérnyomás problémákat vagy pánikbetegséget (ne adja isten még rosszabbat). Az ember agya. Amikor kattogsz, hogy ezt megint minek, már megint nem érsz Te oda a gyerekért, este rákiabálsz, mert játszana veled, de Te még dolgozol otthon, hogy másnap még többet tudj dolgozni és ezzel már ne kelljen ottbent foglalkozni. Nem eszel rendesen, rohansz reggel, délben és este is. Végül kidőlsz. Ezt nem veszik észre sokan. Mindezt úgy, hogy közben mondogatod, hogy Te bírod ezt, téged ez tart ébren és így tudsz pörögni. Aztán a mentő visz el... Ha mázlid van, lesz lehetőséged végig gondolni, lassítani és szép lassan kitanulni, majd tényleg normális mederben tartani a munka-magánélet-pihenés hármasát. A tanulásnál tartok és érzem, nem értem a végére. De kellett egy olyan tapasztaltabb kolléga is, aki fékez, amikor túlpörögném a dolgokat. És példát mutat - még, ha nem is tudja - hogy lehet ezt normálisan is.

Read only...

(#16831) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Üdv
Ti mit csinálnátok a helyemben? Jelenleg olyan munkakörben dolgozom, hogy napi 13-14 órát itt vagyok. Szabadidőm nincs, szabadságra is nagy nehezem tudok menni. Heti 6 napot dolgozom. Fizikailag minden egyes nap elfáradom. Ha valami problemam van, nem tudom elintezni. Orvoshoz menni nem tudok mert nincs rá időm. A fizetésem jó, mert majdnem fél millát kapok.. Most lenne egy lehetőségem váltani, ott lenne szabadidőm, annyi, hogy menni kellene ünnepeken is, ha úgyvan. Fizetés valamivel kevesebb lenne, es messzebb kellene utaznom. Ott lenne előrelépési lehetőségem idővel, itt nincs. Ti jelentkeznétek? Gondolkodom rajta, csak mi van, ha visszajut a jelenlegi munkahelyemre a híre valaki álltal, hogy beadtam a jelentkezést? Mi van, ha innen ezért küldenek el, vagy nem kapom meg az év végi jutalmat? Nem terveztem hogy idén váltanék, de jött ez a lehetőség. A jelenlegi munkakörömben sok a feszkó, nagy a felelősség, sok a cseszegetés.

Szerintetek? Most a penz van elottem, hogy itt mennyi, ott kevesebb lenne. Csak ha nem probalom meg, attol tartok, mégegy lehetőségem ilyen nem lenne.

[ Szerkesztve ]

(#16832) Qtya123 válasza zeus_2k14 (#16831) üzenetére


Qtya123
őstag

Nézőpont kérdése, hogy kevesebb lenne-e a pénzed.

Heti 6 napon 13-14 órát dolgozol. Ha leosztod a jelenlegi fizeteseddel, az nem túl rózsás órabér.

(#16833) polonic válasza zeus_2k14 (#16831) üzenetére


polonic
félisten

Szia

Ez egy szar, mérgező hely. Le kell lépni az ilyen helyekről a picsába.
És sajnos ennyi munkáért félmillió forint nem sok pénz. Ahogy írtad, nincs életed, semmi. Csak a munkának létezel, biorobot vagy. És ez nagyon nem jó.

(#16834) prozodus válasza zeus_2k14 (#16831) üzenetére


prozodus
őstag

Felmilla? Az nagyon keves...
Meg vmikor 93(!) korul mondtam nemet egy akkor felmillas allasra, mert tulorakat, es esetleges hetvegi kotelezo utazasokat emlegettek, en meg eletet (is) akartam, akarok.
Igen, siman jelentkeznek. Gondolkodni meg azutan is lehet. Ha meg megtudjak, legalabb sikerult egy ilyen gaz helyrol konnyebben elszabadulni...

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#16835) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

De ha beadom a jelentkezést, nem jön össze, es vissza jut, mit csinálok?

(#16836) BigBlackDog válasza zeus_2k14 (#16835) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Maradsz továbbra is a jelenlegi helyeden. :B Vagy ez nem játszik? Úgy látod, hogy a mostani helyeden ezt az infót rosszindulattal kezelnék?

(#16837) Because válasza zeus_2k14 (#16835) üzenetére


Because
őstag

Ez milyen szektor, hogy ennyire aggódsz? Illetve az ország melyik területe? Kelet felé nyilván foggal körömmel kell ragaszkodni ahhoz ami van...

(#16838) bambano válasza zeus_2k14 (#16831) üzenetére


bambano
titán

A válasz alapvetően függ attól, hogy milyen területen dolgozol.
Egy csomó területen mostanában fék van, tehát érdemes meggondolni az ugrálást, mert lehet, hogy nehezen találsz másikat.

Másik részről viszont ha ennyire kihasználnak, nemigen fognak elküldeni, mert nem fognak helyetted találni másikat, akit ennyire le lehet uralni. Ezért egyrészt mégiscsak lehet, hogy váltanod kellene, másrészt mindenképpen ki kellene állnod magadért és a mostani főnököddel rendezni a helyzetet. Közölni vele, hogy mostantól jogszabály szerint, és ha nem tetszik, rúgjon ki.

a pénzzel meg az a gond, hogyha most nem tudsz orvoshoz menni, de lenne miért, később, amikor már súlyosbodik az okod, ami miatt orvoshoz mentél volna, dühös leszel, mert egészséget nem lehet venni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16839) Qtya123 válasza zeus_2k14 (#16835) üzenetére


Qtya123
őstag

De miért jutna vissza?
Ennyire szűk terület, hogy minden cég tud mindent a másikról?

Amúgy meg nem hiszem, hogy ezért kirúgnak. Ennyi erővel soha ne próbálj munkát váltani, mert mi van, ha nem jön össze?

Amúgy meg sok sikert nekik ahhoz, hogy heti 6 nap 13-14 órára embert találjanak. Nem 500ért, 700ért sem.

(#16840) Sztenly válasza zeus_2k14 (#16831) üzenetére


Sztenly
tag

Hát ha megtudod oldani h elmész az interjúra anélkül h ez egyértelműen kitudódna szerintem megéri elmenni.
A legrosszabb esetben folytatod a jelenlegi munkád.

(#16841) HUNNewbie


HUNNewbie
friss újonc

Sziasztok,

Szeretném kikérni a véleményetek, hátha van itt valaki, aki hasonló munkakörben dolgozik.
A lényeg, hogy a jelenlegi munkahelyemen egy olyan helyzetbe kerültem, hogy egyrészt nem igazán van előrelépési lehetőség, másrészt eléggé belefáradtam már ebbe (20+ év telko, sales support terület)
A lényeg, hogy a manuális szoftvertesztelő pályával szemezek, gondolkozom rajta, hogy nézek egy ilyen esti képzést, több iskolában is van "állásgarancia". Ebben látok potenciált, karrier lehetőséget.
Kíváncsi lennék rá, hogy aki esetleg ebben dolgozik, ajánlaná-e? Tényleg egy olyan szakma, tudás, amire van kereslet és meg is fizetik? Van benne továbblépési lehetőség? (pl. én automata tesztelő irányba mennék tovább)
És ami még fontos kérdés, hogy milyen fizetésre számíthatok? Jelenleg br 500ezer körül kapok (plusz juttatások), az reális elvárás, hogy junior tesztelőkén hasonló összeget kapjak?
Köszi előre is minden véleményt!

(#16842) JayZ válasza HUNNewbie (#16841) üzenetére


JayZ
tag

Szerintem 20 év hasznosítható tapasztalattal csinálsz egy istqb vizsgát és meg is vagy. :K de QA kollégák majd megmondják a tutit!

[ Szerkesztve ]

(#16843) bambano válasza zeus_2k14 (#16835) üzenetére


bambano
titán

lehet, hogy jó az, ha visszajut.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16844) TrollBalint válasza HUNNewbie (#16841) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ha telko területen dolgoztál, akkor első körben javaslom, hogy ezen belül is maradj, könnyebb lesz elhelyezkedni, tesztelésnél meg én nem nagyon láttam olyat, hogy tisztán manuális. Csak automatát láttam, de a kettő között az a különbség, az előbbi kézzel nyomkodja, a másik meg ír rá egy scriptet / programot / akármit.
Nekem úgy rémlik, hogy az ilyen állásgaranciás tanfolyamoknál szoktak írni kezdő (garantált) fizetést is. A bruttó 500 szerintem nyugodtan lehet 600 kezdő tesztelőként Pesten (vidéken kevésbé vagyok ismerős).
Egy teljesen kezdőnek (nem csak tesztelő) szerintem jobb esélyei vannak multinál, de ez szigorúan magányvélemény. Nokia, Ericsson például egy jó irány lehet. Utóbbi jobban fizet, az előbbi meg - állítása szerint - próbálja egyéb juttatásokkal kompenzálni.
Illetve, ahogy írták is, az sem egy rossz ötlet, hogy egy sima ISTQB vizsgát megcsinálsz, akkor már látják, hogy valamit konyítasz a teszteléshez, majd azt is látják, hogy van 20+ tapasztalat telkoban, a többit meg betanítják :)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16845) grizlisandor válasza grizlisandor (#16821) üzenetére


grizlisandor
addikt

Kaptam ajánlatot tőlük.
Bérigényem alatt van az ajánlat (6,5%-al) nyilván próbálkoznak mivel, hogy jelenleg munkanélküli vagyok.

Megkérdezem majd a munkaügyit, hogy miben tudnának támogatni.

(#16846) stickermajom


stickermajom
addikt

Üdv!

Álláskeresési járadék kapcsán érdeklődnék: feleségemnek megszűnt a munkaviszonya, bejelentkezne a munkaügynél. Ami nem tiszta: 3 hónap után hogyan lehet lekerülni a listáról szerződés híján? Illetve mi a büntetés érte?

(#16847) grizlisandor válasza stickermajom (#16846) üzenetére


grizlisandor
addikt

Ha volt az elmúlt egy évben bejelentett munkaviszonya, akkor jár neki 3 hónap álláskeresési járulék vagy milyen címszó alatt, maximális összeg a minimálbér összegét éri el, attól függően az előző 1 évben mennyi volt a keresete. Elvileg, ha eljár ez a 3 hónap, akkor be kell jelentkezni a hivatalban és a kiskönyvbe pecsételnek. Elvileg, ha nem jelentkezel be, akkor törölnek a nyilvántartásból. Hogy ez mekkora büntetés a franc se tudja, mivel kérdeztem a napokban, hogy régen volt munkakiközvetítés, azt mondták ma már nincs, csak annyi van, hogy ha valaki keres olyan végzettséggel rendelkezőt, mint ami neked van, akkor megosztják a céggel az elérhetőségedet, de nincs semmilyen kötelezettséged, hogy ezt el kell vállalnod.

De ha nem dob be valaki infót, hétfőn telefonálok be az egyik ilyen hivatalhoz, megkérdezem. ;]

(#16848) net91


net91
senior tag

Sziasztok,

Egy ismerősöm elveszítette a munkáját, ahol 35 évig dolgozott. Ő most 57 éves.
Gépészmérnöki végzettsége van, de soha nem dolgozott a végzettségének megfelelő szakmában.
A volt cégénél irodai dolgozó volt és „cégspecikus” feladatokat látott el és az ott elsajátított tudást, speciális ismeretet más munkakörben nem tudja kamatoztatni.

A kérdésem az, hogy a munkáltatók, hogy állnak hozzá egy ilyen korú munkavállalókhoz? Van még esélye szerintetek elhelyezkedni ilyen korban?
Szeretnék neki segíteni, de attól félek, hogy a korából kifolyólag az álláshirdetéseknél már első körben kiesik. Van olyan cég, amely felvállalja egy ilyen idős munkavállaló betanítását?

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#16849) la_cc válasza stickermajom (#16846) üzenetére


la_cc
addikt

Nincs büntetés, bebaszna, ha lenne... ;]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16850) prozodus válasza grizlisandor (#16847) üzenetére


prozodus
őstag

Ha "lekerul a listarol", nem kap ingyenberletet, sem munkanelkuli igazolast, ami vhol kellhetne. Masrol igy hirtelen nem tudok.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.