Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13301) I02S3F válasza arcsin (#13300) üzenetére


I02S3F
őstag

Én azon a véleményen vagyok, hogyha tetszik neki, csinálja!

(#13302) arcsin válasza I02S3F (#13301) üzenetére


arcsin
senior tag

Ezért is írtuk neki hogy merre érdemes tapogatózzon (NKE) meg más is írta neki hogy nem a hagyományos módon zajlik már most sem a katonaélet. Csak a rossz prekoncepciók elkerülése végett.

[ Szerkesztve ]

(#13303) I02S3F válasza arcsin (#13302) üzenetére


I02S3F
őstag

Jogos! A felvilágosítás világos volt!

(#13304) Egon válasza Jhonny06 (#13299) üzenetére


Egon
nagyúr

Vidéken sok helyen kevés a munkalehetőség, helyben akár vonzó is lehet (sokkal kisebb a bérkülönbség a főváros-vidék vonzatában, mint egyébként).
Nálunk pl. nem kellett ledolgozni az ebédidőt, túlóra egyáltalán nem volt jellemző, és kb. 10 nappal több szabadság van egy évben (plusz 100%-os táppénz, ha beteg vagy), és azért nem olyan könnyű dupla annyiért elhelyezkedni, legalábbis egy bizonyos rendfokozat felett (nyilván több pénzért mentem el persze).
Kevesen tudják, de két ünnep között nem kell dolgozni katonáéknál (munkából való felmentés kóddal megadják), plusz a honvédelem napja munkaszüneti nap, ha jól emlékszem 8 nappal volt több szabim mint most, és emellett nagyon sok ünnep előtti utolsó munkanap (plusz a szombati munkanapokon) hazazavarták délben a népeket.
Akinek nem minden a fizu, annak tud vállalható alternatíva lenni.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#13305) Jahno válasza Jhonny06 (#13299) üzenetére


Jahno
őstag

Tegnap volt egy kis doksifilm Kecskemétről a TVben, mert milyen jó katonának és pilótának lenni. Ehhez felmutatták szerintem az összes csajt a bázisról, ahogy oktatóteremben néznek ki a fejükből, meg az Airbussal mentek egy kört, hogy a csaj jobb elöl ülhetett, és hozzáért egyszer a gázkarho, többiek meg játszották a személyzetet :C Namondomjóvanja.

(#13306) arcsin válasza Jahno (#13305) üzenetére


arcsin
senior tag

Lehet hogyha már a fociban bejött a színész képzés, a honvédségben is működik :D

(#13307) inf3rno válasza Jahno (#13305) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja most ez nagyon divat lett, hogy népszerűsíteni kell. Jól csinálják. :D

Buliban hasznos! =]

(#13308) Dinter


Dinter
addikt

A jelenlegi helyemen nem rossz a fizu (átlagos), viszonylag rugalmas, hogy mennyit dolgozok, és HO van, felettesem is jó arc, tehát mondhatni elég kényelmes.

Linkedin-en most kaptam egy ajánlatot, ami kb egy az egyben az én profilom, és átlagon felüli fizetést ígér. Kényelem miatt elég nehéz lenne váltanom, de egy +20-30%-ért lehet meglépném, és érdekelne mit ajánlanak. Mit tennétek a helyemben?

(#13309) kexksz válasza Dinter (#13308) üzenetére


kexksz
addikt

En valtanek, de olyan helyre biztos nem mennek, ahol nincs HO es nem rugalmas a munkaido, azert szerencsere a legtobb helyen ez adott (ha jol emlekszem szoftverfejleszto vagy)

[ Szerkesztve ]

(#13310) Kleroo válasza Dinter (#13308) üzenetére


Kleroo
veterán

Szólj főnöknek, hátha kapsz emelést, add meg neki az esélyt.
Ha nem, akkor én váltanék.
(Kevesebb különbségnél nem biztos, mert az új helyen jó ideig nem igazán változik majd a fizu, hiszen frissen alkudtad ki)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#13311) Dinter válasza Kleroo (#13310) üzenetére


Dinter
addikt

Esélytelen, negyed évente szokott lenni értékelés, amiről kiemelték, hogy nem egyenlő az emeléssel.
Hallottam erről is sztorit, hogy bement valaki, hogy másik cégtől kapott magasabb ajánlatot (+30%), de szeret itt lenni, ezért emelést kér. Másnap már nem kellett bemennie dolgozni. :)

(#13312) arcsin válasza Dinter (#13311) üzenetére


arcsin
senior tag

Hall ezt-azt az ember. Pld, hogy leépítés van a cégnél :U

(#13313) Kleroo válasza Dinter (#13311) üzenetére


Kleroo
veterán

Akkor nem olyan jófej az a főnök :D

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#13314) inf3rno válasza Dinter (#13308) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez igazából tőled függ. Vannak olyan emberek, akik elvannak kisebb fizetéssel kényelmes munkahelyen, mert másra kell az idő, mások meg inkább dolgoznak többet jobb fizetésért. Én ha már egyáltalán felmerülne bennem, hogy váltani kéne, akkor tutira váltanék, mert valami nem stimmel az aktuális munkahellyel.

Buliban hasznos! =]

(#13315) VágniValó válasza Dinter (#13308) üzenetére


VágniValó
addikt

De, most ha jól értem pozíciót ajánlottak és még nincs offer a kezedben? Mert nekem a kommentből ez jött le. Elmennék az interjúra a helyedben, felmérném magamnak mit takar a pozi + mennyire bírnám elképzelni, hogy együtt dolgozok a velem szemben ülővel. A végén pedig úgyis kérdezhetsz te is: home office a cégnél stb...

Utána pedig amit írtak, megmondod a főnöködnek, hogy kaptál egy jobb ajánlatot.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#13316) Dinter válasza Kleroo (#13313) üzenetére


Dinter
addikt

Az nem a közvetlen felettesem volt, hanem a HR. :))

(#13315) Tsa-bika : jól érted, annyira nincs kedvem a váltáshoz de kíváncsi lennék, mit akar a "good salary" meg "above market average". Egyébként 1 év után terveztem váltani.

(#13317) VágniValó válasza Dinter (#13316) üzenetére


VágniValó
addikt

Értem a dilemmát, de túlaggódsz valamit, ami még nincs is a kezedben :) Egy interjú mindig jó tapasztalatnak, és kapsz egy képet a másik cégről.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#13318) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Egyik barátomnak szeretnék segíteni munkát találni. Ilyet végzett februárban: [link], azóta küszködik az álláskereséssel. Nem igazán tudja eladni magát, meg nem kitűnő tanuló, meg ugye itt van a vírus is, szóval nincs túl jó helyzetben. Eddig összesen egy tucat helyet próbált, legutóbb ezt: [link] Na most a fő probléma nem is csak a sikertelenség, hanem, hogy ő ösztöndíjjal végezte el, és az a feltétel, hogy x idő alatt találjon IT állást Dél-Dakotában, úgyhogy elég stresszes a dolog. Azt mondja ez a mostani volt az utolsó reménye, mert nem talált több hirdetett IT állást, és egyedül ez felelt meg annak, amit végzett a munkatapasztalatot leszámítva, a többi, amit próbált nem is igazán az, amit végzett, de nincs más. Esetleg van bármi ötletetek, hogy miket pályázzon még, amit lefed a képzése? Én mondtam neki, hogy hívjon fel cégeket, akkor is, ha nem hirdetnek, hátha van valami, de én sem vagyok túl okos a témában...

Buliban hasznos! =]

(#13319) Jahno válasza inf3rno (#13318) üzenetére


Jahno
őstag

Hívogatás nehéz opció, mert az illetékes tuti elfoglalt, házon kívül van és különben is. Fejvadászokat kell letámadni, azok ismerik a piacot és el akarják adni, meg az egyéb szokásos csatornák.

(#13320) Mercutio_ válasza inf3rno (#13318) üzenetére


Mercutio_
félisten

Azzal kezdeném, hogy felmentési kérelmet írnék a covid járvány miatti létszámstop és munkahely megszűnésekre hivatkozva az ösztöndíjjal kapcsolatban illetékes intézménynek.

Aztán ha jól látom alapvetően Cisco-s képzést kapott, ezzel foglalkozó IT valamint telco cégek honlapjainak carrier oldalaira közvetlenül IS regisztrálnék, mivel kínálati piac idején nem biztos, hogy igénybe veszik az állásportálokat.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13321) section9 válasza inf3rno (#13318) üzenetére


section9
őstag

Microsoft most a COVID miatt munkat nem talaloknak kedvezmenyes vizsgakat ad, en erre mennek ra. 15 dollar, kabe harom sor ara odakint.
Total aterzem a problemat amugy, az exem ~1 ev IT tapasztalattal es relevans certekkel egy ev alatt sem talalt semmilyen profilba vago munkat kint az USA-ban, pedig no ugyhogy meg a diversity faktor is jatszott.

(#13322) Mercutio_ válasza section9 (#13321) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha már csajok, és IT szektor egy podcast:)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13323) inf3rno válasza section9 (#13321) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ő is nő, lehet, hogy meg kéne bízni valami SJW-ket, hogy lobbizzanak neki. :D

Buliban hasznos! =]

(#13324) bela30 válasza Kleroo (#13296) üzenetére


bela30
csendes tag

Mondjuk hogy 1,5 év után egyáltalán végre felvegyenek valami legalább viszonylag értelmes helyre?41 éves vagyok,egy érettségivel,néhány ilyen-olyan OKJ végzettséggel hozzá és elég sok és sok féle sok munka tapasztalattal.És mégis,igazából gyakorlatilag a kutyának sem kellek,az ügyben hogy állás interjúra hívnak ezen hívások száma a havi egyet nem éri el átlagosan.

Amúgy szerintem leginkább a korom a probléma,hogy ezzel az életkorral is már a munkaerő piacon idősnek számítok.Sok esetben szerintem ahogy a HR-es meglátja hogy szül. idő 1979,Pavlov kutyája módra már megy is a kukába a CV-m.

(#13325) bela30 válasza Jhonny06 (#13299) üzenetére


bela30
csendes tag

"nettó szopás a katonaságnál dolgozni pl. irodai munkában, mert azt bárhol máshol is csinálhatnád"

Jó,mondj egy helyet.

(#13326) bela30 válasza arcsin (#13300) üzenetére


bela30
csendes tag

"Persze a pénz nem minden ez így van, de szerintem annyi más jobb, értelmesebb dolgot lehet csinálni az életben."

Tőled is ugyan ezt kérem: mondj egy konkrét példát.De olyat,ahova tényleg fel is akarhatnak venni.

(#13327) arcsin válasza bela30 (#13325) üzenetére


arcsin
senior tag

pld bármilyen BackOffice, iktató, papírtologató hely. Gondolom hasonló jellegű a katonaságnál is az irodai munka.

Pld ha elvégzel egy szakmát, amiben kiteljesedsz. Szívesen csinálsz. Valamit hozzáraksz a gépezet működéséhez. Pld. aki a kertben kivágta nekünk a fát alpinos srác az bp-n valami biztonsági őr volt fél állásban, csak neki az alpinos favágás az, amiben jól érzi magát, és pénzt is keres vele. Fogta magát, vett egy drágább motoros láncfűrészt, belevágott. Csak annyi mindent lehet csinálni....de tényleg. Lehet állatokat menteni is. Hát nekem mindegy...mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.

[ Szerkesztve ]

(#13328) arcsin válasza arcsin (#13327) üzenetére


arcsin
senior tag

Ja plussz amíg melózott( 1 délután), kb 4en jöttek oda a környékről hogy nekik is ki kéne vágni az öreg fenyőfát, mert rá fog dőlni előbb utóbb valamire. Adott névjegyet készséggel.

(#13329) bela30 válasza Egon (#13304) üzenetére


bela30
csendes tag

Mindezt gyakorlatilag szóról-szóra megerősíthetem.

Amúgy ismételjünk: a kecskeméti reptérre ha bekerül az ember tehát kereshet 212 nettót heti 40 órás munkakeretben,amely a köv. képpen néz ki: H-CS 7:30-16:00,P 7:30-14:00 (de lehet hogy csak 13:30,már nem emlékszem mennyit mondtak),SZ,V pihi.

Én itt,e városban,e hét hétfőn a következő értékesítői állást utasítottam vissza: 215 nettó,havi 186 órás munkakeretben,amely a köv. képpen néz ki: H-P 8:00-16:30,SZ 8:00-12:00,V pihi.Bár szombaton elvileg nem volna kötelező mindig bejönni,de olyankor szabadságot kellett volna elhasználni rá.Plusz két ünnep közt meló.

És ez amúgy még egy viszonylag jó munkahelynek számít Kecskeméten. (Mármint nem informatikusok számára persze,mert ide látom főleg azok írnak,hanem az ilyen képesítésekkel gyérebben ellátott személyeknél mint amilyen én is vagyok. Félek is hogy még megbánhatom hogy nem vállaltam el.) És mégis,nem kell sok fej számolás hozzá hogy melyikkel járnék jobban.

(#13330) Jahno válasza bela30 (#13325) üzenetére


Jahno
őstag

Ez hasonlít arra, amit szomszéd csoportban kaptam a fejemre. Magyarázzák, hogy mindenki is hülye és van és egyszerű és miért nem megyek már el egy rendes helyre dolgozni. Erre nagy nehezen mutattak 5 darab telefonos ügyintézős lófaszt. Szóval el sem olvasták mi esett ki a találatok közül. Mondom nahh, ez hatszor kisebb kategória, mint amit most fikáztok, és harmada pénz. Akkor mi legyen? Hát, nem a mi bajunk, oldjad meg, kapard ki magadnak a gesztenyét. Így persze könnyű baromságot állítani.

(#13331) Mercutio_ válasza Jahno (#13330) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem egészen így volt, de mivel tudjuk, hogy te ide már piálva írogatsz elnézzük neked :DDD

bela30: Ahol havi nettó 30k számít, ott leginkább a "van-e valami speciális tudás, ami piacképessé tesz" a kérdés :U Érettségi és himi-humi OKJ-ért máshol se fizetnek többet :N Az irodai aktatologatáshoz pedig ennyi idősen már a több év gyakorlat elvárás, ha nincs gyakorlat inkább felvesznek egy fiatalt, aki jó eséllyel gyorsabban beletanul és jó esetben informatikai téren is több skillel rendelkezik.
Ez nem kritika, félre ne értsd :N :R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13332) bela30 válasza arcsin (#13327) üzenetére


bela30
csendes tag

"pld bármilyen BackOffice, iktató, papírtologató hely."

Csak ismételni tudom magam: mondj egy konkrét példát rá.De olyat,ahova tényleg fel is akarhatnak venni.Mert nehogy azt hidd hogy az eltelt másfél év alatt nem adtam be egy csomó ilyen helyre is.Le se sz*rtak.

"Pld ha elvégzel egy szakmát,"

Ja,ez is bár ilyen egyszerű lenne: mert amúgy előtte meg több mint fél évig vártam arra hogy elinduljon a tanfolyamom.Ugyan is kitaláltam azt is hogy elmegyek rendszergazdának,úgyis nagy kocka vagyok már alapból is.Hát nosza,jelentkeztem is nem is egy helyre ahol elvileg be volt ígérve hogy a közeljövőben indul ilyen tanfolyam.Hát nem indult.És azért nem,mert egyiknél sem,egy pillanatra sem volt meg a tanfolyam indulásához szükséges min. 10 jelentkező.Ez Kecskemét.Sőt,ez Budapest,mert az Oktáv a végén pedig már nem is Kecskemétre,hanem Pestre akarta megszervezni,de még úgy sem lett meg hozzá a szükséges induló létszám.Úgyhogy 2019 májusában végül meguntam a dolgot és feladtam ez irányú terveimet.

(#13333) Jahno válasza Mercutio_ (#13331) üzenetére


Jahno
őstag

Meglepődnék ha olvastad volna azt a csoportot, de van valami mentésem a fórumról, lehet vissza tudom keresni.

(#13334) arcsin válasza bela30 (#13332) üzenetére


arcsin
senior tag

Adjak egy munkaszerződést, vagy nem értem mi a fenét vársz. Banki backoffice, postai Bo, BÁRMI. Menj ki külföldre, ha ennyire viszket valami.. nem megy itthon az álláskeresés.

[ Szerkesztve ]

(#13335) Jahno válasza arcsin (#13334) üzenetére


Jahno
őstag

És külföldön menne?

(#13336) Jahno válasza bela30 (#13332) üzenetére


Jahno
őstag

No igen, mert ha Pesten még lenne is, akkor a költözést egyebet nem tudod belőle finanszírozni.

(#13337) arcsin válasza Jahno (#13335) üzenetére


arcsin
senior tag

Meg kell próbálni. Távmunkában is lehet gondolkodni.
Pld az egyik nagy biztosítónál a rendszergazda az összes leányvállalatának dolgozik be és Londonból tolja. Senkit nem érdekel, el képes látni a feladatát.
Szerintem még évekig is beszélhetünk erről, miközben az idő megy, állása szintúgy nincs...de annak nincs sok teteje. Részemről lezártam. Mindenki felnőtt és el tudja dönteni hogy mit akar az élettől, mire képes. Mibe vág bele és mibe nem.

(#13338) Mercutio_ válasza Jahno (#13333) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jaaaaa, hogy nem az itteni Fizetéses topicra gondolsz!!!! :N akkorbocs :R

Btw szerintem csuklottál a napokban, szó volt róla, hogy idén nem jutottunk el Máltára, és egyből eszembe jutottál, hogy te vajon voltál-e idén valamelyik cimbidnél.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13339) Jahno válasza arcsin (#13337) üzenetére


Jahno
őstag

Jó, hát ilyen anekdotákat én is tudok, hogy I hol miképpen nyomja a valamit. És? Főleg oktatót otthonról, persze. És a BO sem túl alkalmas rá... Főleg ennyire, hogy egyszer se jelenjen meg. Erre azért csak most kezdenek berendezkedni a cégek és ott is módjával, hosszabb idő után.

(#13340) Jahno válasza Mercutio_ (#13338) üzenetére


Jahno
őstag

Itt csak az EU béres megy egyéb megmondók fasságait raktam el a dossziéba :-)

Utazni semerre, jövőre szerettem.volna nagyobbat, meg haverok finnek lettek, oda kinéztem volna, de sem pénz sem idő, pénzt most kocsiba öntöm, aztán valami lesz. Svéd haverral akartunk csapatni idehaza, de azt is elvitte a vírus.

(#13341) arcsin válasza Jahno (#13339) üzenetére


arcsin
senior tag

Lehet kódolni is óránként 40 euroért amcsiba, nyugatra. Itthonról katába. Ahhoz mondjuk kell egyetemi programozói végzettség,(msc), némi akaraterő, bátorság hogy angolul kell meetingelni, kell fejlesztőeszközökre pénzt, ilyesmi. Őszinte leszek nekem csak ilyen ismerőseim vannak. Családban is van ilyen. És? anekdota nem.

Lengyelországban, Csehországban pld nagyon sok mindenre keresnek embert(rendszergazdát is), mert ott még az itthoninál is nagyobb a kivándorlás. Öregedik a társadalom stb.

[ Szerkesztve ]

(#13342) Jahno válasza arcsin (#13341) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, én értem a kérdezőt és valószínű a satöbbire lenne kíváncsi. Aztán ilyenkor jön, hogy...

(#13343) Lien


Lien
tag

Valaki volt már olyan helyzetben, hogy elment állásinterjúra, aztán volt egy második kör aminél jelezték, hogy majd jeleznek aztán se e-mail, se telefon, se levél, semmi. Majd 5 hónap múlva jön a telefon, hogy hát izé, még több lett a munka és kell az ember. Májusban voltam első körön, júniusban 2. körön, mondták még meghallgatják a többi embert MAJD jelentkeznek. Én úgy gondolom, hogy valakiket felvettek a meghirdetett 3+ pozícióra, júliusban elkezdték és szeptemberre próbaidő végeztével felmondtak/kirúgták az illetőket és most október elején meg elkezdenek izzani a vonalak a volt interjúztatottakkal. Persze elutasítottam, lévén, hogy nem tudják mindazt megadni ott, mint a jelenlegi munkahelyen(mesterképzésre elenged tanulmányi szerződéssel). Gépészmérnöki munkakör, nagy magyar építőipari cég volt.

(#13344) Kleroo


Kleroo
veterán

Egyébként kétkezi munkákban brutális pénz van.
Nekem legutoljára a villanyszerelőn akadt fenn a szemem. Himihumi munkákért is pokolian sok pénzt elkérnek. Kb megfizethetetlenek. (Ismerősnek egy 20nm.-es irodára, kábelezés cserére, konnektorral és kapcsolókkal együtt 900k ajánalot mondott. Nem kell semmit tervezni, precízkedni, csak kábelt a meglévő csövekből kihúz, új behúz, új konnektor csatt fel, kapcsolók is, ellenőrzés, és kész. 2 napnál nem lehet több.... Trollból mondtam h én 700ért megcsinálom (2YT videó, kis villamosság ismétlés és ready vagyok :D ) De építőipar/háztáji bármilyen szakszerelés aranyárban van, pedig azért egyik sem atomfizika. És idejét sem tudom mikor csinált nekem valaki szakemberként olyan munkát amire bólogattam, hogy esélytelen lettem volna nekem megcsinálni (a legtöbb esetben az a kérdés, hogy elsőre jobban csinálnám meg mint ő, vagy másodjára, avagy 1 YT vidit is meg kell néznem hozzá. Pedig nincsnenek extra skilljeim :D ) De még egy sima segédmunkás aki azért erősen lébecolgatni tud, is brutál pénzeket el tud kérni. Sok barátom építkezik, onnan is napi szinten sokkoló árajánlatokat hallok. Szóval amikor egy cukrász napi 9óra hardcore robotolással keres 200at, amit egy vízgázos/festő/xy burkoló/villany arc megkeres akár 1-2 nap alatt, az hmmm.

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#13345) dugo_ válasza Kleroo (#13344) üzenetére


dugo_
veterán

Cserébe 40 évesen úgy néznek ki, mint egy 60-as szellemi foglalkoztatott.

(#13346) Apollyon válasza dugo_ (#13345) üzenetére


Apollyon
Korrektor

:D
[link]

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#13347) bambano válasza Lien (#13343) üzenetére


bambano
titán

én már jártam úgy, hogy kirúgták a konkrét pozira toborzó lyánykát, és sok hónap alatt döbbentek rá, hogy senki nem vette át a futó kereséseit...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13348) bambano válasza Kleroo (#13344) üzenetére


bambano
titán

azé' 20 nanométeren drótot cserélni elég nagy truváj :)

komolyra fordítva a szót: ha minden kábel csőben van és egyszerűen kihúzható, akkor két emberrel számolva 900k nem olcsó, egyetértünk. ha viszont a kábelek egy része nem csőben van, vagy a cső elkoszolódott, emiatt bontani kell, akkor a kábelcsere alaposabb kőműves munkába torkollik, aminek a vége jó eséllyel egy komplett felújítás, ahhoz képest a 900k már nem sok.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13349) 426os válasza Kleroo (#13344) üzenetére


426os
őstag

Azért mondanak annyit, mert ilyen kis munkákkal nem akarnak foglalkozni, nem éri meg.
Egyik ismerősöm most kezdett villanyszerelőként tevékenykedni, ő inkább új építkezésekre szeret menni, ahol egyszerre több meló van, tovább tart, fix, nincsenek nagy meglepetések közben. Ilyen régi házakhoz, kisebb munkákhoz egyszerűen nem éri meg mennie, mert sok nem várt szívás lehet vele. Feltételezem az adott villanyszerelő is azért mondott ilyen összeget, mert ha van valaki, aki hajlandó kifizetni, akkor miért ne, de egyébként van más dolga is...

.

(#13350) inf3rno válasza 426os (#13349) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem így van. Ismerősnél is csak behúztak néhány kábelt, az épület felét wifivel oldották meg. Kevesebb, mint egy nap alatt megvolt a meló, aztán elkértek 400-at, és az új ház volt. Abból kb. 200 volt a munkadíj, 200 az anyag. Ilyenek voltak a munkadíjban, hogy "hálózat élesztés" 12k meg "switch programozás" 24k, "router programozás" 28k, "rack szekrény szerelése" 32k. :D Nevetséges az egész, két kattintás meg négy csavar meghúzása, aztán repülnek a tízezrek. Ezek alapján ők még olcsók. Én felajánlottam amúgy neki, hogy megcsinálom ingyen, dehát neki számla kell. Hát akkor így járt. Azóta sem értem...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.