Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4279) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Az aranyhalaim mostanaban folyton betegek es sorban hullanak. :( Eloszor uszorothadast vettunk eszre, majd mintha egy feher penesz reteg vonna be a testuket es apro feher pontok a testukon. Halboltban adtak gyogyszert, kezeltuk oket, de egy par elpusztult.
Egy ideig rendben volt minden, vettunk uj aranyhalakat, de megint elojott ez a betegseg. Otletem sincs, hogy mi lehet az oka. Egy 90 literes tankrol van szo, minden hetvegen 15 liter cserelve van, egyik heten a kovek, masik heten a filter van tisztitva. Nincsenek tuletetve, naponta egyszer kapnak.
Teszteltem mindefele teszt keszlettel, de az eredmeny rendben volt. Aztan vegso otlet az volt, hogy takaritsuk ki a teljes akvariumot es teljes vizcsere. Fertotlenitve voltak a kovek es a fadarab is ami benne van. Ennek ellenre megint elojott az uszorothadas es a feher pontok, illetve a halak testen a feher "bevonat".
Nem tudom mi tevo legyek, most vettem egy masik gyartmanyu gyogyszert, masodik napja kezelem oket ezzel, de nem tudom fog e hatni.

Ami erdekes, hogy ugyan ebben a tankban el harom betta harcos hal is, de azoknak semmi baja. Ezen az akvariumon kivul van meg ketto, egyikben guppy-k, masikban egy axolotl es azokkal sosincs baj, csak ezekkel az aranyhalakkal.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.