Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4275) rien válasza tbs (#4269) üzenetére


rien
senior tag

Duplán irigyellek :) A májmoháért is, meg az ivadékokért is.
Durván három éve lett indítva az aki azóta nekem nem sikerült megélni természetes szaporulatot :( a vitorlásaim (ketten vannak) mindent levadásznak...esélyük nincs a jövevényeknek a túlélésre :( 10 percet nem élnek az akiban csak ha kiemelem őket.
És a kolibrik - belőlük is az arany változat - pont a szívem csücskei... kettő darabot vettem az arany változatból -szinte a kezdetektől itt vannak- kb. 3-3,5 évesek lehetnek gondolom sajnos közeleg a vég számukra....én nagyon szeretem őket, és az én akimban nagyon-nagyon jól mutatnak és a temperamentumukat is nagyon bírom. Volt sima kolibrim is ők már nincsenek sajnos.

A világítást tudom, hogy kevés...nem is kezdek olyan növények tartásába amiknek nem bírom megadni a wattot ami kell :) A gyári tetőm régóta gatya, szanaszét van törve (nagyon megbántam, hogy megvettem) szigszalaggal tartom egyben, de hamarosan nekilátok egy saját készítésű tetőnek.
De ebben kérnék is segítséget. Úgy gondoltam, hogy egy 55W-os daylight compact csövet teszek előre, hátul meg lesz a gyáriból kiszuperált 2x18 W növényes cső (2 osram fluora fénycső mondjuk). A tükörfóliát már megvettem, úgy gondoltam azzal borítom be fullra a tetőt belülről. Fényügyileg jó lenne ez így a br. 112 literhez?
És amivel gondban vagyok még nagyon:
- egyrészt a tető anyaga: próbáltam keresni miből is kéne csinálni... az mdf lapot találtam ajánlatnak kb. 5-6 mm-est.
- a másik, hogy ha jól tudom a compact fénycsöveknek nincs páramentes foglalata.
Hogy tudnám megoldani, hogy egyrészt (a faminőségből) tartós legyen a tető, másrészt hogy az elektronikai része is biztonságos legyen?

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.