Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 100 literes akváriumba milyen belső szűrőt ajánlotok, ami levegőztetőként is funkcionál? Jelenleg Eheim Pickup 2010 van benne, de hamar eltömődik a szivacs és nem megy ilyenkor a levegőztetés.
-
JHONNY 79
aktív tag
Ha külső szűrőt használok, külön levegőztető is kell. Külső szűrőből és levegőztetőből mit ajánlanátok 100 literes akváriumhoz, ami nem túl drága?
-
JHONNY 79
aktív tag
Nem riasztott el senki, csak tegnap későn értem haza
A Tetra nekem is szimpatikus. Nem vagyok túl szakképzett akvarista, de ha egy 100 literes akváriumba čsakˇ Tetra EX 800 Plus szűrőt teszek, akkor nem kell külön levegőztető? -
JHONNY 79
aktív tag
A Tetra egyébként mennyire halk ? Nálam az is fontos szempont.
-
JHONNY 79
aktív tag
Megjött a Tetra EX 800 szűrőm, este be is üzemelem. Öcsém a Sera fil bioactive 130 szűrő 5 W-os UV lámpával szűrőt nézegeti. Erről valakinek véleménye? 120 literes akváriuma van.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz bringasisti #25934 üzenetére
És az uv lámpa nélkül maga a szűrő jobb-rosszabb mint a Tetra 800 Plus?
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Krisz79 #25943 üzenetére
Ma este sikerült beüzemelni, idág rendben megy. Kicsit féltem a külső szűrőtől, nehogy a külső csövek megséróljenek és kipumpálják a vízet amíg nem vagyok itthon. Nem telepítettem újra, csak picit átrendeztem. Úgy állítottam be, ahogy azt mondták, fodrozza a vízet, remélem nem lesz oxigénhiány. Nemrég óta van akváriumon, nekem újdonság volt, hogy nem kell külön levegőztető, de majd meglátjuk. Összességében jónak tűnik a szivattyú, bár egy magyar nyelvű útmutató jó lett volna. A be és kimenő ágat a házra kicsit furmányos felszerelni, de sikerült. Köszi mindenkinek a tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok !
Pár hónapja vettem egy Tetra EX 800 Plus külső szűrőt. Azt tapasztaltam, hogy a megszűrt víz amikor az esősztető csövön kijön, illetve a külső csövekben is rózsaszínű, nyálkás anyag van. Időnként ez az anyag a kifolyó lyukakat eltömíti, az is előfordul, hogy az esőztető cső végén lévő zárókupakot lenyomja a nyomás. Meg tudja nekem valaki mondani mi ez a nyálka, illetve mért nem szűri meg a szűrő? A gyári töltettel kezdtem használni, esetleg ki kéne cserélnem valamit benne, hogy ez ne forduljon elő?
-
JHONNY 79
aktív tag
Barnás - rózsaszínes, de ahhoz hasonló, mint amit a fórumozó társ linkelt.
Két havonta átmosom a szűrőt és vettem pici csőgörényt is, amivel ilyenkor a csöveket is kitakarítom. Az esőztető csövet, kb hetente kiveszem már , mivel az apró lyukakat eltömíti ez a mocsok és mivel nem tud kifolyni a víz, ezért a cső végén lévő kupakot lenyomja. Mennyire normális, hogy hetente kell takarítanom, ami nem esik nehezemre, de akkor is bosszantó, hogy az akváriumban látszódik ez a dzsuva az esőztető csőben.
Mit érdemes a gyári tölteten, szívacsokon változtatni és milyen sorrendben?[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Shrimplandhu #27170 üzenetére
100 literes. Vannak benne halak, nem mondom, hogy nem, de akor ezek szerint a szűrő nem bírja?
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok !
Van egy 100 literes akváriumom tetővel, Tetra 800 szűrővel. Olyan kérdésem lenne, hogy nem állandó jelleggel, időközönként érezhetek büdös, záptojás szagot az akvárium mellől? Tehát különböző időközönként, zárt tetővel, kitakarított akvárium után is jöhet ki ilyen szag?
-
JHONNY 79
aktív tag
Másfél hete a víz több mint 50 %-a cserélve lett. Ki lettek szedve a díszek, növények a tisztításkor, aljzatot teljesen átporszívóztuk, a díszek algásak voltak minimálisan, ecetes vízzel azok is le lettek mosva. A szűrő is át lett takarítva a csöveivel együtt.Siporax és purigen került a gyári szűrőszivacsok mellé. A halak darabszáma volt már több is a jelenleginél. A probléma kb. egy hónapja kezdődött és időszakos, nem állandó. Egyszer csak büdös lesz a lakásban, majd miután kiszellőztetek semmi. Az akvárium takarítás előtt és után is van ilyen probléma, ezért csodálkozok rajta. De azt sem tudom honnan jöhet, mivel zárt tető van az akváriumon, a vízen pedig nem érzem ezt a szagot.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz havri1 #28238 üzenetére
Köszönöm, az esőztetőt átteszem majd. Remélem elfér a csöve.
bringasisti. Ezt kifejtenéd?
dugynok. Másfél hete volt teljesen átporszívózva a kavics, ezért nem értem a dolgot. Meg , ha ott van a dzsuva, az akkor állandóan szagos, nem csak időszakosan.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Alapvetően azért tettem fel a kérdést, mert van az akvárium mellett egy hűtő is. Időszakonként arra jövök haza, hogy záptojás szag van a lakásban az akvárium környékén. Először az akváriumra gondoltam, de takarítás után is előjött a probléma. Most gondolkodok, hogy nem e a hűtőből szökik a gáz, de az sem régi, illetve a működésében sem érezni zavart. Ezért kérdeztem, hogy okozhatja e ezt a szagot az akvárium.
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
Tetra 800 plus szűrőm van és takarítás után nehezen akarja kidolgozni a levegőt. Feltöltöm vízzel, elkezdem pumpálni, de nehezen indul el az esőztetőn a víz. Olyan mintha elgyengült volna a pumpa. Találkozott már valaki hasonló esettel, lehet ezt orvosolni valahogy?
-
JHONNY 79
aktív tag
Természetesen mindent kitisztítok, a csöveket is. A rotort is ki szoktam szedni és leöblítem.
A konkrét problémám, hogy a pumpát hiába nyomkodom, nem akar beindulni a két ág. Néha rásegítek bekapcsolom a szivattyút, majd kikapcsolom, megint pumpálom és nagy nehezen indul el, kb 10-15 perces kínlódás után. Ezt próbáltam üres és feltöltött tartállyal is, a probléma mindkét esetben fennáll. Új korában pár pumpálás után beindult a két kör és nem volt vele baj. Ezt pár hónapja produkálja, ezért kérdezem mi lehet vele, van e olyan része a motornak ami eltömődhetett, vagy melyik része romolhat el ebben az esetben. A pumpát szét lehet szedni, esetleg azzal lenne baj? -
JHONNY 79
aktív tag
Két külső szűrő közül melyiket ajánlanátok? JBL CristalProfi e902 vs Hydor Professional 350
100 literes akváriumba lenne és a Tetra 800 plus-t váltaná le.
-
JHONNY 79
aktív tag
Anno Tetra 800 plus lett véve az ajánlások alapján nekem a 100 literes és öcsémnek a 120 literes akváriumba. Azt vettük észre, hogy hamar elkoszolódik, illetve a feltöltéskor sokat szenvedtünk a pumpával. Öcsém 1-1.5 év után lecserélte, nekem még meg van. Tesóm a JBL CristalProfi e902-t vette és elégedett vele. Szép tiszta az akvárium vize, nem kell olyan sűrűn takarítgatnia. Most jutottam el oda, hogy le fogom cserélni a Tetra szűrőt és múlt héten érdeklődtem egy akvarisztikával foglalkozó boltban. Ott a Hydor szűrőket istenítették teljesítményük, működésük és a gyári töltet miatt. Az Eheim külső szűrőit lehúzták, bár elismerték, hogy a többi termékük jó. Szóval innen a dilemma, hogy mit vegyek....Az mondjuk jó pont volt a Tetránál, hogy lehetett venni külön alkatrészt (eltört az egyik csap).
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Eugene Roe #31832 üzenetére
Nagyon szép az akváriumod. Milyen aljzatod van, illetve szeretném megkérdezni milyen aljzatot vegyek, ha növényeket szeretnék ültetni, de van sok harcsám akik szeretik az aljzatot túrni? Nekem nagyon tetszenek az ilyen akváriumok, milyen technikával lehet ilyen szinten tartani?
-
JHONNY 79
aktív tag
T8 18 wattos fénycsőből mit ajánlanátok, ami a növényeknek is jó? JBL SOLAR NATUR 18W-t néztem ki, esetleg más?
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Eugene Roe #32161 üzenetére
100 literes az akvárium és csak 1 db cső van a tetőben.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Eugene Roe #32164 üzenetére
Vagy esetleg ez: https://lumenet.hu/syl-aquastar-t8-18w?
-
JHONNY 79
aktív tag
Vettem egy Eheim Prof. 4+350 szűrőt amiben van Substrat pro, Biomech és Mechpro. Ajánlották, hogy az utóbbit cseréljem le. Mit ajánlanátok helyette?
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Eugene Roe #32060 üzenetére
Szia,
ezt a hidrogén peroxidos kezelést hogy kell elvégezni, ha kint van a növény?
Vettem ma Matrix szűrőanyagot, köszönö -juc--nak is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Az anubiasom levelei szélein alga eltávolítás kapcsán kipróbáltam a hidrogén peroxidos eljárást, de nekem elégette a növény leveleit. 50% oldat-50% víz arányban használtam,nem volt 1 perc az áztatás em. A kérdésem az lenne, hogy az egyiken 1 db ép levél maradt, a másikon egy sem. A gyökér képes levél nélkül új hajtást hozni, vagy amelyiken nincs levél mehet a kukába?
-
JHONNY 79
aktív tag
Valaki tart köztetek vámpír rákot?
Öcsém szeretne tartani és az ehhez szükséges infók jól jönnének. Pl. milyen párásító, fűtő ajánlott, szükséges-e a szellőztető. A boltokban mindent rá akarnak dumálni és mivel nem találtam megfelelőbb topikot ezért írtam ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- KUKIRIN G3 PRO ELEKTROMOS ROLLER 2X1200W 52V 23AH 65KM/H
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest