Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1914) And válasza Kofler (#1913) üzenetére


And
veterán

"De ez csak ideiglenes megoldás lesz, és elgondolkodom ezen az IPC töltőn mert tényleg elég komoly a tudása."
Te tudod, de ha a későbbiekben beszerzel egy IPC-t, akkor ez a mostani kiadásod gyakorlatilag kidobott pénzzé válik, mert a Pana töltőt a továbbiakban nem fogod használni, megszabadulni sem nagyon tudsz majd attól.
Ez a 'formázás' valami ősi mantra lehet a régi időkből. A boltban vett akkuk használatra készek, egyszerűen fel kell tölteni azokat (az alacsony önkisülésű fajták kivételével), majd használatba vehetők. Mivel jó ideig álltak valahol, és amúgy sem mélyen kisütött állapotban kerültek ki a gyártótól, az első töltés után valószínűleg nem hozzák még a maximumot (vagyis a névleges kapacitásukat). Néhány töltés-kisütés ciklus után majd szépen helyrerázódnak, ezt az időszakot tekintheted formázásnak.
"Nem gáz ha véletlen több időt van a töltőn az akksi mint 8 óra ?"
Töltőáramtól függ. 8-10 órás töltés már közelítőleg normál (C/10 áramú) töltést jelent, ezen túl az akkuk melegedni fognak. Hosszú távon egészségtelen, ezért lehetőleg ne hagyd sokáig rajta. A biztonsági időzítő is közbe fog lépni valamikor, de lehet, hogy addigra az akkuk (főleg a kisebb kapacitású példányok) már bőven túlmelegednek, túltöltődnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.