Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10885) King Unique válasza Márton (#10883) üzenetére


King Unique
titán

Az általad írt "majd win restart után azt mondja formázni kell" kijelentés alapján lett az leírva, hogy akárcsak másnál, ott sem volt előtte szoftveresen leválasztva - csak próbálta, de ténylegesen nem történt meg mert nem engedte a rendszer és úgy indította újra + kapcsolta ki az eszközt - az USB-s meghajtó, majd újraindítás után RAW.

"Szumma-szummárum az ilyen esetek elkerülése végett érdemes inkább GPT-t használni?"

Az előző válaszban már le lett írva, hogy önmagában a GPT séma nem véd a RAW ellen, ha nincsen Windowson belül szoftveresen leválasztva a külső meghajtó, vagy érintkezési / tápellátási / eszközhiba probléma van, akkor nem meglepő a tapasztalt jelenség. Meg ugye valaminek kellett lenni, ami a hibát kiváltotta, mert normál esetben az előbb felsoroltak nélkül nem lesz csak úgy teljesen magától RAW az NTFS kötetből.
Aztán a leírtak alapján egy 2,5"-os, csak USB-s tápellátású külső merevlemezről van szó, aminek normál esetben felesleges használaton kívül is állandóan a PC-hez csatlakoztatva lennie, állandóan felpörögnie - leállnia, a szoftveres leválasztás hiánya miatt esetlegesen sérülni a fájlrendszernek, stb.

Apropó adatmentés, nem derült ki, hogy azóta sikerült-e egyéb programmal megoldani, mert ugye ez lenne itt most elsődlegesen a lényeg. :F

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.