Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olasza
aktív tag
válasz
Lackó86
üzenetére
Elsőre a memóriára kellene gyanakodnod, hisz azóta vannak bajok. Nincs az a progi, ami annak a kontakt hibáját kimutatná. Szóval szedd szét, tisztítsd meg a memóriacsatlakozókat, nézd meg, hogy nem kotyognak-e benne. Ha utána még mindig rossz, akkor próbáld meg csak 1 memória modullal.
A többit csak utána. -
Olasza
aktív tag
Sziasztok!
1,6-os X2, 2400 XT, win vista. Mivel tudnam ravenni, hogy egy 720p-s .mkv lejatszásánál használja a vidkari gyorsítását?
Jöhet progi, driver, codec, ötlet, bármi, mert most iszonyatosan akadozik, sőt, inkább úgy mondom, hogy nem megy.
Ami eddig rajta van: ffdshow, powerDVD 7.X, asztali gép videokártya drivere.
Sikerült már valakinek ezzel a vid.karival?
Előre is köszi a segítséget. -
Olasza
aktív tag
6a1g08-cal van valakinek hűtőpad tapasztalata? Jó lenne típus és eredmény. Sajnos sikerül 94 fokra vinni a GPU-t az általam használt játékkal. Igaz, nem okoz gondot (fagyás, akadozás), de gondolom hosszú távon nem kifizetődő.
Mod: ki van takarítva. -
Olasza
aktív tag
Persze, mert ha valaki azt mondja neked, hogy az intel összes procija jobb, mint az AMD, akkor azt el is hiszed, mert azt HISZED, hogy utána járt.
Elárulom neked, hogy ez nem így van, az intelé a legjobb proci, de a középkategóriában (tuning nélkül) ár/teljesítmény szempontjából az AMD a jobb választás. A jelenlegi legjobb AMD proci (TL-66, 2,3 Ghz), megközelíti a te procid teljesítményét (átlag -14%), de ez az árában is meglátszik, meg kb. 1 évvel idősebb tervezés is. Tény, hogy az intel gyártja most a legjobb procit, de ne felejtsük el, hogy a csúcskategóriával lehet a legtöbbet bukni (anyagilag). -
Olasza
aktív tag
válasz
Maramiri
üzenetére
Szia!
Szerintem jó választás, ha nem kerül sokkal többe, akkor nyugodt szívvel ajánlom. Az XP felmegy rá, bár nem érdemes már vele foglalkozni, mert egyrészt macerás, másrészt pedig a Vista az új gépeken sokkal kellemesebben megy. A Vista gyűlölők általában a fanatikus játékosok (mert 10%-kal gyorsabbak a régi játékok), ill. a tervezők, mert a többszázezer Forintos programjuk nem teljesen kompatibilis, nem létezik, ill. nem veszik meg az újat. Egy átlag felhasználónak viszont sokkal jobb a (legális) Vista.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
-
Olasza
aktív tag
Na látod! Itt kezdődik a "fanatikus"-ság! Ő egy konkrét típust írt le, aztán írt egy marhaságot, te pedig rögtön nyomod itt a hülyeségedet, anélkül, hogy utána jártál volna. A 6A1G08-ban egy AMD TK-55 proci csücsül, ami 2 magos, 1,8Ghz-es 64 bites és 31W fogyasztású. De te csak írd tovább a marhaságaidat, mindenféle előkészület nélkül.
-
Olasza
aktív tag
Ez elég fanatikus egy kijelentés. A két proci fej-fej mellett haladnak, 4-3 az intel javára teszt (ha gép mellé jutok majd belinkelem) szerint (2 magot használó progiknál AMD volt a nyerő), addig az ati leheletnyit megelőzi az Nvidia-t.
Ilyen erővel mondhattad volna azt is, hogy az Acert vegye, mert ahhoz is ragaszkodsz. A kérdés feltevőjének gratulálok, megtalálta a szinte egyforma gépeket teljesen más alkatrészekből összeszerelve. Döntő lehet a vinyó (80 giga is elég, ha nem 200 filmet akasz tárolni rajta), ill. az, hogy melyik tetszik jobban. Számomra pl. a TM sorozat most annyira gyönyörű, hogy élmény kinyitni a gépet, ami, ha hiszitek, ha nem sokat dob rajta. -
Olasza
aktív tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Jó, DX10-et ezekszerint összetévesztettem a 8300-zal, de a HD mellett kitartok, mivel azt írtam, hogy "fejlett", mivel még 8800gt-ben sincs ilyen bő támogatottság. Játékbeli teljesítményén pedig nincs mit vitatkozni, mert egyiknek sincs. A fogyasztásban is az ati a nyerő. Nem vagyok fanatikus ati rajongó, de a low-end kategóriában most ők a jobbak.
-
Olasza
aktív tag
válasz
attila.86
üzenetére
Az atival jobban jársz. 8400-as még nem DX10-es, annak ellenére, hogy a neve azt sugallja. Csodát egyiktől se várj, viszont ati mellett szól a fejlett HD támogatás, alacsonyabb fogyasztás, több memória.
Bonat: a 3dmark hibás, egy dll fajlt kell törölni, részletek a 2600XT topic #1 hsz. Linkelni sajnos nem tudok, mert mobilon nem megy, de könnyen megtalálod.
-
Olasza
aktív tag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Ezekszerint a proci bírja. Akkor codec hiba lesz. Szedj le mindent, és csak a következőket rakd fel: DivX, Xvid, ffdshow, PowerDVD. A winamp sajnos Vista alatt képtelen filmet lejátszani, de ezekkel már menni fog minden, más lejátszóprogramokkal.
Mod: off -
Olasza
aktív tag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Nézd már meg a procihasználatot! Eléri a 100%-ot?
-
Olasza
aktív tag
Most, így utólag megkérdezem: mennyire érzékeny az aspire billentyűzete a "koszos, zsíros újjakra"? A barátnőm ezért beszélt le róla, így lett TM.
-
Olasza
aktív tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Bele.
megelőztek -
Olasza
aktív tag
-
Olasza
aktív tag
Ó, a francba! Nekem is Acerem van, de meg nem pörgött fel a venti netezés közben. Akkor az enyém biztosan hibás, és vihetem vissza gariztatni.

Nem nagyon érték hozzá, de amikor egy 15 centi magas hőcsöves procihűtő egy normál szellőztetett házban nem bírja passzívan, akkor a 2 centi vastag Toshiba gép simán megoldja. Ez tetszik.
Egy modern új proci (pl. T7300) kevesebb hőt termel, főleg, ha párszáz mhz-en működik. Ezenkívül pedig a proci egy hűtésen van a videókártyával, így annak a terhelése is beleszámít, így a felbontás, Aero (ami 3D-s), stb is számít pl. netezés közben. -
Olasza
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nos, nekem 2400XT van a gépemben, de gondolom Nvidiánál is hasonlóan működik. Nálam: CCC-ben van egy második monitor, ott belehet állítani a felbontását, viszont ott van a második monitor illesztőjének a telepítési lehetősége is. Ha itt feltelepíted, akkor onnantól nem fogja mezei monitorként felismerni, így meg is jegyzi a beállításokat. Nálad is valami hasonlóra gyanakszom, nem bonyolult, biztosan megtalálod.
-
Olasza
aktív tag
Ja, Igen: most néztem a gépem bekapcsoláskor kiírta, hogy csatlakoztatva, 96%, nem tölt. Szóval ügyesen megoldották a csepptöltés kártékony hatását.

-
Olasza
aktív tag
Helló!
Próbáltad már megfigyelni a hőmérsékleteket? Talán a Biosban lehet állítani, hogy mennyinél induljon újra, de lehet, hogy fix. Mindegy, próbáld ki. -
Olasza
aktív tag
Szia!
Mivel hajtottad meg a procit, és mennyi ideig? Alapon nekem is annyi, viszont hajtva a proci simán felmegy 70 fölé, a videókártya meg 80 fok fölé. Vedd figyelembe, hogy a kettőnek egy hűtése van, így ha a videókártyát is terheled, akkor maga a proci hűtése sem annyira hatékony. A hőmérséklet ellenőrzésekor a procit illik legalább 20 percig terhelni, kb. azután áll be egy bizonyos szintre, mert addigra a környező alkatrészek sem tudják átvenni a proci hőjét. -
Olasza
aktív tag
Van valakinek tapasztalata laptop hűtéssel? A saját topikját már elolvastam, de ott is összvisz 2 embernek van.
-
Olasza
aktív tag
Ott ahol vetted a notit, hidd el, max. párszázasért tuti berakják, és nem veszíted el a garit, és nyoma sem lesz a feszegetésnek. Apróságokon nem szabad spórolni, mert nagyon sokba kerülhet!
Informatikus vagyok (talán érték is egy kicsit hozzá), mégis inkább bevittem, és ha gubanc, ők a felelősök. -
Olasza
aktív tag
"én gondolkozom még 1 "benzines kannán" nehogy már ne bírja ki a budapest-balaton másik vége távot "a BMW-m"
de ez komoly. tesóm "Opel Corsája" "600 km-ert" bír úgy hogy nyúzza. igaz hogy "1000 ccm-s" és "klíma sincs benne" de akkor is
"
Csak az összehasonlítás miatt írtam, viszont tény, hogy a gépeddel nem tudsz megállni tankolni. És könnyebb is magaddal cipelni, mint egy szünetmentes tápegységet
Az idézőjelekben lévőket cseréltem csupán, a többi az eredeti szöveg -
Olasza
aktív tag
-
Olasza
aktív tag
Az AMD régóta csak 64 bites procikat gyárt, ezért hagyták le a 64-et a végéről, mert nem különböztet semmitől. Intelnél a CoreDuo volt az utolsó 32 bites mag.
A Vista is csak addig jogtiszta, amíg nem regisztráltad más alaplappal, kivéve, ha Ultimate Edition-öd van. Ezzel gondolom tisztában vagy. -
Olasza
aktív tag
Honnan lehet újabb drivert letölteni a Mobility 2400XT-hez? Olyan kellene, ami működik is.
-
Olasza
aktív tag
A Vista szerintem a videókártyát nem foglalja le. Pedig ezeknél a notiknál az a szűk keresztmetszet még a 8600 gt és 2600XT esetén is. Az XP persze gyorsabb pl. egy új csúcskártyánál, de ezek a CPU-k Vista alatt is simán kihajtják. Egy kétmagos proci és 2 giga ram mellett a Vista notiknál nem lesz lassabb játékoknál, tömörítésnél meg amúgy sem számít az a 1-2 perc, egy órás munkánál. Szerintem
-
Olasza
aktív tag
Gondoltam, ha már a terhelés miatt lefuttatam a 3dmark06-t, akkor le is írom a végeredményt: TM5520G-6A1G08, 2400XT, Vista Ultimate, 1378 pötty.
a részleteket a könnyebb rákeresés miatt írtam -
Olasza
aktív tag
Hogy lehet ezeket hűteni? Everest szerint mag 60, GPU 70 fok, vinyó 48 volt (3dmark06 alatt), de most már ki sem írja. Nekem ez nagyon soknak tűnik.

-
Olasza
aktív tag
válasz
::Trunks::
üzenetére
Nem adtak hozzá telepítő lemezt?
-
Olasza
aktív tag
Bocsánatot kérek, tényleg lemaradt a smiley, itt pótolom:
.
A mobilomra nem töltődnek le a képek automatikusan (adatforgalom korlátozottsága miatt), így nem vettem észre, hogy nincs ott. De azért reméltem, hogy az idézőjel és az off is elég. Csak a névhasonlóság miatt írtam, nem személyes támadásként.
A képeket azért kértem, mert végigjártam itt Miskolcon az összes nagy bevásárló központot és társait, valamint négy számtechboltot is, de nem volt kirakva sehol. E túra során sok ocsmány notebookot is láttam, ezért érdekelt a külseje, mert ha nem szimpi, akkor keresek mást. Számomra a design is fontos, mert nem akarok olyan dolog előtt űlni, amit ránézésre utálok.

A csomag tartalma pedig azért fontos, mert sok jóhiszemű, vgay hozzá nem értő embert igenis becsapnak, pl. egy pár ezer forintos kábel (pl.HDMI), vagy mondjuk megrosszabb, ha egy nevetséges értékű apróság hiányzik, amit alacsony értéke miatt nem lehet beszerezni (pl. vidkarinál egy CF hid). Hajdanán bevittem az alaplapomat gariztatni, ott hagytam, másnap mehettem érte. Rá fél évre eladtam gépet alkatrészenként, és akkor derűlt ki, hogy a kedves boltosok kicserélték a procihűtőt egy ugyanolyan kűlsejű, rézmag nélkülire. Nyertek rajta kb. 200 Forintot, de megtették!
Köszönöm szépen a linkeket, és remélem nem könyveltek el, így az első hozzászólásom alapján!
-
Olasza
aktív tag
válasz
dekoninck
üzenetére
1., az egy közmondás.
2., az általad linkelt oldalon, valószínűleg az Opera Mini jóvoltából szintúgy csak szemből látom, természetesen fehér háttér kíséretében.
3., a kérésem az aláírásomban szerepel, így nem csak ebben a topicban látható.
4., mi közöm nekem Jávihoz?!
5-10., Kösz a tartozékokért.
-
Olasza
aktív tag
"Kibiccnek kuss"
Google->Képek->keresés= 2 kép hatszázszor, természetesen fehér háttérrel. Nem véletlenül írtam hogy "SAJÁT képeket". De lehet, hogy én vagyok hülye, akkor kérlek linkeld be azt a google eredményt, ahol látszik a fedlapja.
Más: Pontosan milyen tartozékok vannak a TM5520G dobozában. Mert alapból memóriabővítéssel rendelem (ma) meg, azaz a boltban már felbontva kapom, nem szeretném, ha bármi is hiányozna.
-
Olasza
aktív tag
Ez a véletlen törés garancia milyen csomagban kapható? Eddig csak a Platinum 3 évesnél láttam, de az számomra igencsak drága.
-
Olasza
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy az Acer a kispénztárcájú emberek laptopja. Pl. egy szinte megegyező tudású Asus kb. 50k-rel drágább. Én is szívesen vennék mondjuk HP-t, de de abból max egy Celeron procis jönne ki az X2 helyett.
-
Olasza
aktív tag
Kérlek titeket, tényleg rakjatok fel képeket a netre a TM5520g-ről, mert pl. azt sem tudom, hogy milyen színű a fedlapja.
Nagyon hálás lennék, ha tudnám hogy, hogy néz ki, és nem csak a reklámképeket látnám szemből. -
Olasza
aktív tag
Kérlek titeket, hogy rakjatok fel képeket (linket) az 5520g-ről. A google csak reklámképeket dob ki, de cm arra lennék kíváncsi, hogy élőben hogy néz ki. Előre is kösz mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi