- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
molnarpeter #13650 üzenetére
Ezen most meglepődtem, azt hittem egyértelműen a Volvót fogjátok ajánlani, hogy az egy sokkal "problémamentesebb" autó.
No, de úgy is az fog dönteni, hogy melyikből találok épkézlábabb példányt, és hogy melyikbe tudok jobban beleszeretni. -
Csaby25
őstag
válasz
molnarpeter #13648 üzenetére
Van olyan dízel ahol nem lesz gond a dpf-el előbb - utóbb?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #13634 üzenetére
Láttam mindet meg ismerem is a típus gondjait valamennyire. Mindegy, most Volvótól más nincs radaron ha XC eladásba kényszerítenek. Csak egy rendesen felszerelt és vizuálisan is szép példányt kell majd vadásznom. (mondjuk remélem nem mert szeretjük az XC-t)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #13632 üzenetére
Kicsit mondjuk én is tartok tőle hogy az ismert hibák ellenére ne egy probléma halmazt vegyek a nyakamba ha nem egy napi közlekedő edényt. (kényelmes, biztonságos, valamennyire pakolható és viszonylag olcsón fut...(már ha ezek a buz!k tényleg meglépik a zóna kiterjesztést))
-
tibor.sz
tag
válasz
molnarpeter #13624 üzenetére
Flooded, azaz hagyományos savas (tehát nem AGM)?
Mellesleg én egyszer egy motorkerékpár akkuval jártam úgy, hogy nem a megfelelő verzióra állítottam a töltőt (most már nem emlékszem, hogy savas helyett AGM-re vagy AGM helyett savasra, de az eredmény miatt inkább az előbbi) és bizony tönkrevágta a vadiúj akkut. Először csak azt vettem észre, hogy az akku mellett letett dobozos sör kilyukadt, kifolyt a sör, tiszta dzsuva lett minden. Aztán később rájöttem, hogy az akkuból kijövő sav ette meg. Az akkunak meg annyi volt. Játszottam a hülyét (illetve, annyira nem is kellett játszani) és visszavittem gariban. Tehát fontos, hogy melyik programot használja az ember, ezért is kérdeztem, mert nem szeretnék még egyszer így járni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #13624 üzenetére
Szvsz nincs semmi más különbség. Savasat 14.4 voltal, AGM-et 14,7 el tolja, de ez a különbség is csak az adott lépésen belül és ott sem állandóan csak rövid időre ahogy emelkedik a töltő feszültség. 95%-ban tök ugyan az a program, a maradék 5% meg amikor nem 14.4 voltnál vált a következőre ha nem 14.7-nél. Azt a 0,3 volt különbséget leszámítva ugyan az a kettő, ugye az meg csak az adott ciklus leges legvégén jelentkezik. Ha véletlenül nem a rá való programot használod, semmi baja nem lesz se az akksinak se a töltőnek.
-
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #13561 üzenetére
2.0 azért nem írtam mert s80 ba volt belőle HDI 4 hengeres, volvo féle 4 hengeres, és az 5 hengeres.
-
Peti78
őstag
válasz
molnarpeter #13487 üzenetére
Akik egyébként nagyon sok mindent meg tudnak mondani egy autóról, ugyanakkor a döntésemet csak egy, a márkához értő szervíz véleményére alapoznám. Policy, nem policy, nem tud meghatni. Igaz, én Debrecenben még nem találkoztam olyan kereskedővel aki erre azt mondta hogy nem. Magánszemély annál inkább hajlamos a visszautasításra.
TrollBalint: ha egy autót nem vihetek el oda ésszerű tűvolságon belül ahova én akarom, felejtős a vásárlás részemről.
-
Vegha
senior tag
válasz
molnarpeter #13489 üzenetére
A teljes kephez hozza tartozik, hogy a sved es a magyar rendszamok eleg sokaig ugyanolyan kiosztasuak voltak (3 betu + 3 szam), mindossze az orszagkod es a kotojel (hianya) volt a kulonbseg; szerintem atlag Stefan Nilsson eszre nem veszi :)
Hogy a rendorok mennyire zaklatnak, arrol nekem sincs infom: 3 ev alatt egyszer sem volt sem helyszini, sem utolagos afferom. -
wwhy
veterán
válasz
molnarpeter #13484 üzenetére
Külföldön kérhetik az euro 6-ot
Pl. egy HU-Svédország más jelentősége számomra nincs.
-
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #13476 üzenetére
Ilyen ár kategóriában csak egy S80-ast találtam, ami viszont 5-6 évvel idősebb.
Egyébként most teljesen megzavarodtam. Ha jól rémlik (persze vissza is olvashatnék) az 1984 ccm3-re mondtátok, talán pont Te, hogy az Volvo motor és megbízható. De az újabb Volvokban csak az 1969 ccm3-eseket látom. Azt hittem képes vagyok átlátni ezeket, de úgy látom ez magas nekem
szerk:
Mindig is, sőt, a mai napig az automata váltó ellen vagyok, mert szeretek váltani, bár a régi Volvonkban jobban szerettem, mint az újabb Opelünkbe, de ez mellékes. Viszont a Volvonál azért az az automata csalógató... Egy Youtube videóban láttam, hogy a műszerfalon a lehetett állítani a stílust (elegance, sport, meg még valami) ez kézire is vonatkozik, vagy csak autómatánál van ez? -
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #13469 üzenetére
sajna benzinesből nem találtam sokat, viszont dízelet láttam már 4M alatt (2013-as évjáratokat is, de megmondom őszintén nem figyeltem a ccm-t)
Mindenesetre ma megyünk egyet megnézni élőbe, hogy mégis milyen belülről, ez lesz a végső "teszt", hogy ilyen autót fogunk-e keresni, vagy esetleg mégsem tetszik annyira. (Mivel Volvo, így kizárt, annak még a bőrülést meg az automata váltót is meg tudom bocsájtanicsak navi legyen benne)
2ozzmexy: szóval nem is a gyerekcucc foglal sok helyet... nekem meg mindenki azt mondta, hogy a gyerek miatt kell nagy, de hát akkor az asszony miatt. De akkor az marad itthon
-
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #13348 üzenetére
Xc70 cuccokra gondoltam én is, az eleje a kisebb gond, a hátulja viszont nivomatos azt lehet el kell engedni.
(#13349) FeRRaR1
Nem vagyok benne én sem biztos de a változóhoz szerintem kell vezérlő is .(#13350) troll81
Lehet jó ötlet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #13343 üzenetére
Szerintem 205 felett igen, de a rica tuning átírta D4-re a gyári D5-öt.
Viszont stage 1 lesz + egr delete. Akkor az 235hp + 500nm. Azzal már be lehet állni a lidl parkolóba azért.
[link] Ezt be is rendeltem
nesa
V70 R? -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #13339 üzenetére
A DW10 (volvo v50 2.0D) az átalakult v70 D5252T (2.5 TDI AEL) -re
A DW12 Lancia ezt nagyon sajnálom az über luxus, meg lecserélődött DW8-ra ami valójában egy XUD9 pug partner husky 2004 ez ugyan egy melós autó jellegű valami de napi mászkálósnak pont megteszi, és szög egyszerű olcsó az alkatrész..
Én úgy tudom csak az első szériás 8szelepes 2.0HDI lehet adagolósra állítani abban olyan a porlasztó ami könnyen átépíthető, de lehet én tudom rosszul.
V70 a Tara kanyonba
+1 poén kedvéért, de tök véletlen a 2db New Yorki rendszám.
Ezt meg hogy van eleje is.
#13338) FeRRaR1
A d4 mit jelent milyen erős? -
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #13327 üzenetére
Ránézek majd, még XC70 és V70 van a kalapban XC60 mellett.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #13313 üzenetére
Igen. Hűtőfolyadék volt.
Kilyukadt és 100km-ként már 1 litereket töltöttem utána.
Szervizben végül bekötötték direktbe, kihagyva ezt az alkatrészt. De mondom azért jobb, ha utána nézek, hogy van-e jelentősége. De itthon nincs akkor.
-
aneda
senior tag
válasz
molnarpeter #13216 üzenetére
Sok sikert hozzájuk! :)
-
vmk
tag
válasz
molnarpeter #13175 üzenetére
Kb ennyi a keret, 1 millió. Átírásra, szervizre, javításra, gumizásra és minden másra maradna még 500 ezer. Ha nem kell mindet elkölteni, akkor hurrá.
Sajnos ilyen paraméterekkel (V70, diesel, 2000-2001) nincs találat.
Ja, és manuális váltó az kitétel, mert látom ebből rengeteg automata van eladó.
Nem fixen ezt kerestem, de megtetszett típus (és maga az ötlet is).
Facebook-om nincs, az kiesett. A "milyen autót" ismerem, de most konkrétan erre a típusra és tapasztalatokra voltam kíváncsi.Ez már valamilyen elektronikus adagolós vagy mi a gond vele?
-
SRII
őstag
válasz
molnarpeter #13140 üzenetére
2.4 d5 185l xc 90 225 ezres van benne
motor szerviz, antkiskid, sebességváltó szerviz (egymás után sorrendben bedobja) majd döcögni kezd a motor és letilt! A sok trélerezés és a szervizelés már már arra késztetett, hogy a szeretett volvo egy gond amitől meg kell szabadulni!
Ebből kifolyólag a váltó szervizelése makulátlan, a motor fel let újítva mert nem találták a hibát, elektronika átfésülve (mind ez szakszervizben) és a hiba mindig előjön, hol 800-hol 1200km után, nem merjük használni, nem tudunk vele elmenni sehova mert hátha trailer a vége, (és nagyon sokba is került eddig) így vettem egy kicsi autót mellé a nagy megbízhatóságú volvo mellé mert a boltig nem tudok vele lemenni úgy ,hogy a volvo szerviz a hátam mögött! (3 szakszervizben volt, senki nem tud semmit) begyújtom lehet akkor nem viszi a sok pénz el!szeretem ,nagy, család -gyerekek is , de ez már nem a mi autonk hanem egy nagy gond amitől lehet azonnal meg kell szabadulni, azt nem is merem leírni mennyit költöttem rá az elmúlt 3-4 évben, erre ez a hála...volvo csalódás, sajna nem csak én vagyok így, sok csoportban megy a drága fenntartás (ez még haggyán, ezt belekalkuláltam ezze nincs gondom) és a rengeteg hiba...
(ha neked nincs és sérti a volvos szíved ha olvasod, nem kell aggódnod, majd megtudod miről beszélek! -
tibor.sz
tag
válasz
molnarpeter #13047 üzenetére
És akkor ezek szerint ez a PPF vastagabb, mint a színes fóliák, illetve az angol elnevezéséből ítélve ez kifejezetten a fényezés megvédésére szolgál? Asszem nekem is ilyen lehet rajta. Átlátszónak legalábbis átlátszó, az biztos. És annak meg más értelme nem nagyon van.
-
Beus0726
újonc
válasz
molnarpeter #13048 üzenetére
1997 cm3 és D4204T a motorkód
FireFox1996: 12 éves, de kb csak féléve van nálam. Hiába vigyázok rá, ha az előző tulaj nem tette. Még dízel adalékot is használok. Gondolom annyira le van rakódva benne, hogy már csak a felületét tisztítja.
-
válasz
molnarpeter #12770 üzenetére
+ A végén némi alvázvédő spray.
Drótkorong muszáj? Szvsz csak ha rozsdás már. Ha friss, úgy kerülném.
-
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12735 üzenetére
igen látom a videón. Nekem is ezek vannak, de a kivételük még sem olyan, mint a videón, és több helyen még a szegecsek is vannak
-
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12733 üzenetére
Ilyen egyszerű azokat a patentokat kiszedni?!
Nálam gyakorlatilag kukába mennek, szét kell fúrni, hogy kijöjjenek, és újat kell venni helyükre, db-onként nem olcsó -
jdaniel1993
újonc
válasz
molnarpeter #12706 üzenetére
Főként városba használnám
-
Sati1984
tag
válasz
molnarpeter #12677 üzenetére
OK, köszi, akkor a felújítás opció lehet...
Egy dolog még motoszkál bennem: tegyük fel, hogy felújíttatom, és túl lesz az autó ezen is. Szerinted / szerintetek milyen hibák "várhatóak" tipikusan egy 15 éves V50-ben 330.000 km után? Nyilván nem lehet ezt így megjósolni, csak nagy vonalakban kérdezem, hátha valakinek több tapasztalata van a típussal (vagy a hasonló típusokkal).
-
daninet
veterán
válasz
molnarpeter #12671 üzenetére
megnéztem most mindkettőt de nem nagyon találtam amit keresek. Hátsó lökhárítóba kell parkólószenzor, az amelyik a színre fújt elemben van.
Két félét találtam Valeo-nál, az egyikből lóg vezeték, a másikon pedig csatlakozók vannak. Nem tudom melyik kell beleKelecar: a legtöbb webshopból kiszedték mert régi autó
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #12656 üzenetére
A Lexusomba azt vettem mert nem volt bele való Varta AGM. Kaptam sapkát is hozzá
Úgy hogy megy a teszt melyik bírja tovább, de mindenképp ez a valaha volt 2 legjobb akksim.
hito
Kérdés hogy ez az új XC90 ami nem is annyira új lévén 2015-től van, vagy a korábbi, mert gondolom az új. Illetve hogy fel megy e a régebbire.
Megkérdezem megvan e még és vissza szólok.
-
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12623 üzenetére
Én csak utólagos hűtésről hallottam, de utólagos szűrőről még nem.
-
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12621 üzenetére
Az enyémben nem vállalta a Volverk a szűrő cserét, mert szét kellett volna szedni a váltót. Csak szimplán olaj csere volt. Amíg nincs gond, elég csak olaj csere
-
hito
nagyúr
válasz
molnarpeter #12611 üzenetére
Tegnap este mentem vele utoljára, ha az nem számít, hogy délelőtt beálltam vele a kerítés mögé. Ha az is számít, akkor olyan 6 órát állt indítás előtt. Neeem, tényleg komplett generál volt
Már ha igaz, amit állít. Nem feltételezem, hogy hazudott erről.
-
TheMarci
addikt
válasz
molnarpeter #12599 üzenetére
Egy V70 mk3, 2.4D, 163Le maga az autó, sajnos annyira nem értek hozzá, hogy tudjam, hogy milyen váltó van benne, de ebből hátha kiderül.
Az Ivanicsnál cserélték az olajat benne (ekkor már valószínűleg volt vagy 500K az autóban), majd utána tojt be. Egy Fehérváron levő automataváltós rakta rendbe utána sok pénzért, és ő mondta, hogy jó lenne átmosásos olajcserét csinálni benne időnként. -
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12593 üzenetére
Úgy tudom ebben szűrő csere 300e ft-tól indulna, ha nincs gond, akkor egyelőre elég egy olajcsere (esetleg átmosással), ez elvileg 100-120e ft-ból meglenne.
-
bprubin
tag
válasz
molnarpeter #12558 üzenetére
4 helyen voltam, mindenütt az, mondták nem tudják megmenteni.
Viszont szereztem 55 ezerbe 10 év garival Saint Gobain Sekurit Autover üveget, a gyári ugyan ez csak volvo logos, azt is tudtam volna szerezni de várni kellett volna rá 1 hetet dupla ennyiért.... -
dssport
tag
válasz
molnarpeter #12524 üzenetére
Köszönöm! Hát akkor húzzák oda ahova gondolom, gyártó is szervizek is...
Érdekes lenne, egy olyat megnézni amit végig bevittek mondjuk 10.000-nél olajcserére prémium, specifikáció szerint is megfelelő olajjal töltötték fel és nem azzal ami hordóban hentereg az udvaron és 0,00009 euróba kerül a szervizeknek literje...
Tudom a régi autók traktorok voltak meg szennyeztek meg miegymás... de az 1989-ben Hollandiából kevés méterrel behozott sierránk 2.0 benzin 4x4, még 500k futás felett is ennek a töredékét fogyasztotta... pedig amit tudott az ki volt hajtva belőle...
javítás: 89-ben lehet, hogy sima hátsókerekes még OHC motoros jött, de az elé kifordult egy lada, el lett adva törötten, megcsinálták, taxiként futott tovább kitudja mennyit... A 4x4 90' elején lehetett valamikor, már DOHC... Lényeg, hogy mindegyik 2.0 volt, kimentek a világból és nem henteregtek olajoskannák a csomagtérben....
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #12432 üzenetére
Akkor meg arra, vagy ami azonos méretű, általában több típus használ egy méretet.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
molnarpeter #12427 üzenetére
Ha nem kerámia nemtudom kevésbé porozna-e mint az ATE. Most keresem hátha van valakinek S40/V40-re ceramic betéte.
-
Redneck
nagyúr
válasz
molnarpeter #12384 üzenetére
Megnézem, eszembe sem jutott. Nem nekem kell, csak egy kolléganőmnek akarok segíteni.
Egyébként jó kis hibrid. Saab 9-3 platform, Fiat motor, amerikai autó.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12377 üzenetére
3 db 2 T3 egy t7
-
mody123
tag
válasz
molnarpeter #12377 üzenetére
Az szuper
Gondolom ha 0W40 tennék bele akkor nem javulna meg a probléma
-
haxxika
senior tag
válasz
molnarpeter #12346 üzenetére
Igaz, ők kimaradtak a sorból. V60 D6-ot kb. csak oda szabad vinni.
-
Peti78
őstag
válasz
molnarpeter #12306 üzenetére
Kb egy hete elpukkant a fűtőradiátor. A lábamat leforrázta a gőz /fagyálló, nem tudom milyen állagú volt amit kitolt magából, ömlött a gőz a beltérbe a rácsokon keresztül. Nyilván azonnal leállítottam. Kicserélték, 5-6 km után megint éreztem a szagot, és láttam, hogy megy fel a vízhőfok. 2500 fordulat felett erősen futott fel. Visszakanyarodtam vele, a ventillátor rendesen működik. Ment egy kicsit a pingvinezés, aztán megnézték a gumicsoveket és megállapították, hogy dagadnak. Én ehhez nem értek. Másnap bementem, és közölték hogy HF. Az ajánlat szerint ez teljes motorgenerál(nak gondolom) . Nem tudom, hogy miért kell ezeket is cserélni. Nincs még szétszedve a motor.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12280 üzenetére
Köszönöm nézelődök
V50 t5 awd tank és hátsó komplett futómű kelleneez jelenlegi projekt akad is ez az csak csillió pénzért persze a bontos a lehuzasbol el meg.
de remélem akad
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12264 üzenetére
Elvileg a 2401ccm3 és a 2521ccm3 motor ok vannak egy főtengelyen de más cikkszamot kaptak. A volvoparts.com sokat segített ebben.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12258 üzenetére
Igen.
csak egyet kell venni elvileg minden jó csak nagyon retkes
-
Peti78
őstag
válasz
molnarpeter #12239 üzenetére
Na kb. ezz szerettem volna én is írni, csak a piros lámpánál nem bírtam így összeszedni
-
mody123
tag
válasz
molnarpeter #12239 üzenetére
Lehet hogy keverem a dolgokat. Nekem az lenne a célom hogy minden gyári értéken legyen mivel nem tudom hogy az előző tulaj buherált e valamit rajta.
VDASH-hoz vinném, rákötik a gépet mennek esetleg a kocsival egy kört gondolom ott előjönne az adatokból hogy valami nem okés.
Ha valami rosszat mondtam bocsi nem értek hozzá -
FireFox1996
őstag
válasz
molnarpeter #12229 üzenetére
Dízel D5
-
mody123
tag
válasz
molnarpeter #12208 üzenetére
Az klassz...
Engem az érdekel hogy nem hideg motorral járok e, ha bekapcsolom a fűtést és meleget tudja nyomni akkor az egy jó jel lehet.
-
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #12210 üzenetére
Ha ez jó neki ingyen szívesen befúrom a műszerfalba
Amúgy faszság volt ez a volvotol.
-
mody123
tag
válasz
molnarpeter #12206 üzenetére
Bocsi nem értem az összefüggést.
Műszerfal nem mutatja a vízhőfokot alapból. Menüből elő lehet varázsolni?
-
haxxika
senior tag
válasz
molnarpeter #12143 üzenetére
Csomagtérben van az akksi, az zárható külön.
Max a gyújtást nem adom rá. Amikor az arduinot szereltem a rádióba akkoris elég volt gyújtást levenni és megvárni amíg elalszik a CANBUS.
Ha nem, akkor megoldom a hibakód kiütést, csak ahhoz belvárosba lenne egy köröm az olvasóért..
Ez az Elit Car vállalja a varrást is? Honlapjukon nem találtam de akkor messengerem rákérdezek.
Viszont nekem közel vannak szerencsére -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #12125 üzenetére
Patentot még nem rendeltem, csak a tengelyt.
-
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #12122 üzenetére
Létezik ennek a műanyagnak ragasztója, de egyszer régen kerestem és horror drága volt, ez az a tipikus amikből önkenő fogaskereket szoktak csinálni, a tapintása is olyan zsíros. a menetes szárnál jobb ötletem nem volt
a végein sajnos 1mm sem lóghat ki semmi, mert akkor nem fér be a helyére.
-
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #12118 üzenetére
#12116) runner 125
Megoldottam, végig kivan gyengítve egy 3,1mm furattal egyedül a fogaskerék résznél van befenekelve, 4mm menetfúróval végig fúrtam bele menetet ill a fenekelést kifúrtam és tekertem bele 4mm menetes szárat ez egyben tartja addig amíg megérkezik az alkatrész, magyar bontókkal nem tárgyalnék a problémáról mert nem egy nyelvet beszelünk ez már többször bebizonyosodott hogy amennyit akarnak egy használt koszos alkatrészér annyiért veszek újonnan, vagy olyan minimálisan drágábban hogy nincs is miről beszélni.
Azon gondolkodom hogy ha megjön az új akkor rögtön be kéne vasalni.
Kínából a zár sem drága . -
csiry007
csendes tag
válasz
molnarpeter #12118 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Szerencsére a "nagy alkatrészek" rozsdafoltosak. Megprobalom levakirgalni, a "kicsikét" meg cserélni.
Megprobalom a javítását, de ezek a műanyagok szeretnek eltörni a kezemben...
Pont ez a gomb! Köszi -
zgospel
őstag
válasz
molnarpeter #12099 üzenetére
Igen az világos, de azt gondolnám, hogy ettől még nem lesz rögtön felejtős, és lehet még az a váltó nem felújításra szorulóan. A felújításról ilyen 2-300 ezres tételeket emlegetnek jellemzően, nem tudom hogy ez a Geartronicra is igaz-e, de ha igen akkor a 2 link közötti különbözetbe bőven belefér (tudom, a kibicnek minden olcsó, de én tényleg csak kíváncsiságból kérdezem).
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12089 üzenetére
Köszönöm
az st max 1.3 körül fujnam meg rendes vagy szoftverrel.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12076 üzenetére
Bontottkent vettem párat de még jön egy. Rossz vagy nem meg kellene nézni gépen így szabad szemre mint az ima kB. Szép szép de lehet semmit sem ér.
Semmiképp nem tenném össze magamnak jó lenne ha minél magasabb fordulaton is kiegyensúlyozott maradna. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #12069 üzenetére
Hmm. Valóban.
[link]
Igazából tolatóradar van benne hátul, de látni is szeretem a dolgokat.. Na meg elől végképp nem látni, aztán persze van még 1,5 méter, belül meg 10 centinek tűnik
Lehet külön venni szettet, de igazából csak két kamera kéne, egy előre egy hátra, aztán meg egy kapcsolóval eldönteni , hogy épp az elsőt vagy a hátsó képet akarom nézni.
Gyári navigáció úgysem ér semmit, az hasznosabb lenne. -
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #12070 üzenetére
Még folynak a tárgyalások
13 évig PPF nélkül volt és csak a lökösök + tükrök + csomagtér ajtó alsó felét kellett újra fújni. Most közel tökéletes a fényezés 3 apró szinte láthatatlan hibát kell javítanom rajta majd ha lesz egy ráérős napom. Viszont a teli PPF normális helyen és 4-5 év garral horror. 4000 font környéke. Akár mennyire is szeretem / szeretném ennyiből már egy teli profi fényezés is kijön ahol voltam. Egyik ismerősöm most kezd PPF bizniszbe 700 kilométerre tőlem. Ő most tud szerezni olcsón fóliát és anyagárban megcsinálná ami nem lenne 1000 se.
Most minden friss úgy hogy egyenlőre kap egy mosást + waxot.
A cél full 3 lépcsős polír + PPF + kerámia.
Amihez már most minden itt van és csinálhatnám az a 3 lépcsős polír 3 réteg kerámia. Azért nem teszem fel mert kerámiára nem tapad úgy a PPF (meg más se) ahogy kéne.
Tart még a korona határ / karantén turmix is ami bármikor változhat. Szóval igen, PPF a cél de még nem tiszta hogy pontosan mikor / hogyan.
-
garambe
tag
válasz
molnarpeter #12053 üzenetére
Be van mattulva, amiatt szeretném cserélni. Polír nem nagyon segített rajta, mert van pár mely kavics nyom is.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #12033 üzenetére
Igen éppen 2 ilyen blokkot vadászok össze nem kis projekt sajnos... Jó még nézek mindent
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #11994 üzenetére
? Pontosan mi lenne?
-
Ad@m
tag
válasz
molnarpeter #11976 üzenetére
Ezt láttam csak az nem tiszta h hogyan férjek hozzá
Ez a video alapján elősször a csavarokat kellene lentről leszednem ami nem opcio mert be van csukva.:
[link] -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #11969 üzenetére
Nem tudom érdemes-e, nekem másért kellene.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #11890 üzenetére
Rendben köszi!!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #11882 üzenetére
Az a baj, hogy elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem dízel, és az azzal járó "gondtalanság".
Lekértem egy automatát, azt írja a jszp, hogy Automata 7 sebességes, akkor az gondolom Poweshites? Amúgy Svéd volt az autó még tavalyig, 2012 végi.
Ford: [link] Ez akkor Aisin váltó?
Ez meg a Powershiftes: [link] ?
Fu mondjuk ez a beltér.
Azok az ülések már ránézésre sem tűnnek túl kényelmesnek. Na meg a műszerfal.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #11879 üzenetére
MK4 mondeot is csak Powershift jelöléssel találtam.
Tényleg valami egyszerű benzines verziót kéne találni, egy jobban felszereltet :/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
molnarpeter #11867 üzenetére
Igen, sajnos én is azt néztem, hogy az a 114 ló nem túl sok ahhoz a bódéhoz.
Azért 1,6 tonna 114 lóhoz. Após XC90-ese 2 tonna és 185 ló, és még ahhoz is néha kevésnek érzem, bár ez lehet, hogy a gondolkodós automata miatt van. Azért reménykedem, hogy a 6-os geartronic már kicsit modernebben kezeli a bódét.
Mindenképp jó lenne legalább az 5 hengeres 2 ezres, vagy a régi jó öreg D5.
Mondták, hogy próbáljak meg olaszból hozatni, de ott meg sok helyen azt olvasni, hogy bólinggolyónak használják az autókat, plusz az euró is szar.
-
Peti78
őstag
válasz
molnarpeter #11840 üzenetére
Ha jól emlékszem, az az Ivanicsnál volt eladó váltóhibásan. Nem volt az rossz vétel, sőt! Gyorsan elkelt.
-
lorcsi
veterán
válasz
molnarpeter #11840 üzenetére
De az is lehet, h az lelakottabb volt
Sajna azt nem lattam :( -
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #11838 üzenetére
köszönöm a linket segíthet.
Nekem semmi bajom nincs ellenben egy ismerősöm otthon hajtókar csapágyas lett.... sajnos.
nem csinált jó vételt,konkrétan át b....ták szerintem -
TheMarci
addikt
válasz
molnarpeter #11830 üzenetére
Sajna nem is teker a motor, megnyomom az inditogombot, benzinpumpa nyikorog, de semmi tobb.
Esetleg van otleted arra, hogy VIDA-t honnan tudok beszerezni itthon? Azt olvastam, hogy ebayeseket nem jo otlet venni, vamos buntetes miatt. -
válasz
molnarpeter #11820 üzenetére
Nagyon köszönöm!
HSD-t nem, plug-inokat nézegettem, kicsi kalkuláltam is, de még szülői segítséggel is messze esnek az első autómra fordítható kerettől. Egyelőre a benzines az opció.
-
tibor.sz
tag
válasz
molnarpeter #11788 üzenetére
A visszahívás nálam sem azért volt, mert a hosszbordás szíj nem bírta a 90 ezres csereperiódust, hanem állítólag az ékszíjfeszítő rendszeren változtattak valamit. Hidraulikusról mechanikusra vagy fordítva vagy valami hasonló (nem jegyeztem meg, tehát lehet, hogy valami orbitális hülyeséget írtam, de az biztos, hogy a feszítőn változtattak valamit és ezért cserélték ki a szíjat is).
rayoliviero : ezen a fórumon korábban az INA szíjakat / készleteket ajánlották.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11788 üzenetére
Ezeket az ékszíjat kb hány óra alatt tudja kicserelni egy autószerelő? Nekem meg menni kell dolgozni vidékre az autóval.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11773 üzenetére
A Volvo még 90 000 km-t mondott generátor szíjra és azt, hogy kettőt is cserélni kell benne, vezérműszíjra pedig 180 000 km-t. A neten meg 120-at írtak vezérműszíjra.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11773 üzenetére
Köszi szépen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11708 üzenetére
Hát pont ezt írtam nekik, hogy nekem nem a Phev van, de szerintük a sima dieselben is van ugyanúgy kis akku, csodálkoztam is.
Pontosan melyik akku kell nekem? Mert ebből az AGM-ből van pár fajta, ahogy nézem:
[link] -
válasz
molnarpeter #11690 üzenetére
Szuper, köszönöm az információt. Nagyon nézegetjük a V40-et . De most a kialakult helyzetre való tekintettel most inkább kivárunk.
-
válasz
molnarpeter #11688 üzenetére
Geely az különálló cég még vagy már Volvo ,mert ez nekem nem világos? :)
-
válasz
molnarpeter #11685 üzenetére
Itt most kik a beszállítók a motorok téren, úgy állnak mint régen, hogy Ford, Psa?
Vagy most Volvo minden? -
válasz
molnarpeter #11674 üzenetére
2014-től / benzinesek elsősorban.
-
Kickass
őstag
válasz
molnarpeter #11663 üzenetére
Kereten felul van + a DSG a városozós/dugózós etapokat nem lájkolná.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11579 üzenetére
Hát akkor nem kockáztatok.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11556 üzenetére
Megrendeltem a CBI-t, de közben láttam egy ilyen hirdetést a Facebookon.
Ez felejtős? Kínai amúgy. 9000 Ft, az Osram kb. 45. -
Szasinka
tag
válasz
molnarpeter #11572 üzenetére
Új.
Van egy 2007-es C30 1.8 benzinesünk, én használom munkába járáshoz. Azzal nagyon meg vagyunk elégedve, de most kell egy családi kocsi is a C4 helyett. Erre pedig az új V60 lett kinézve.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11556 üzenetére
Köszi. Veszek cool blue Intense-t párban, mert amúgy is gyengén világítanak a mostani izzók.
-
dkaro
őstag
válasz
molnarpeter #11539 üzenetére
Bocsánat. Új, benzines, manual 122 LE.
-
válasz
molnarpeter #11528 üzenetére
Ehhez kapcsolódó cikk: [link].
-
tahepa
senior tag
válasz
molnarpeter #11504 üzenetére
Van de még sosem használtam , igazából azt sem tudom hogyan kell...
Fel kell tölteni pénzzel és azzal fizetni vagy a fizetéskor lehuzni és ugy van a kedvezmény..vagy másképp.. -
tibor.sz
tag
válasz
molnarpeter #11495 üzenetére
Az akku max 2 éven belül volt cserélve gyári újra. Nem hinném, hogy az a probléma. Forgatja rendesen az önindítót. A hibakód nem lett elmentve, nem én csináltam a diagnosztizálást, csak ott álltam az ember mellett és láttam mit ír ki. De nem emlékszem, hogy azon kívül, hogy "nem megfelelő szoftver" (vagy valami hasonló), kiírt volna bármi mást is.
Az élő adatokat gondolom csak akkor lehet nézni, ha akkor is rajta van a műszer, amikor épp nem indul? Na az lesz a nehéz, mert márkaszervizbe még elviszem a kocsit diagnosztikára, de nem szívesen hagynám is ott, hiszen ki tudja, hogy mikor jön elő megint.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
molnarpeter #11465 üzenetére
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #11405 üzenetére
Parancsolj, jól kib@sztál velem mocskos hosszú lett pedig rövidet akartam
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #11398 üzenetére
Nem írtam sehol, de ha gondolod kérdezz és megírom a másfél éves villanyozós tapasztalatomat.
Akkor marad a dióbél de legalább hátul kapar
-
belaazallat
addikt
válasz
molnarpeter #11376 üzenetére
Én szerelni nem tudok, se időm, se energiám, se szerszámom hozzá. Facen van 50000Ft-ért váltó, be is szerelné az illető
-
skt
tag
válasz
molnarpeter #11310 üzenetére
És mennyire jó az 5 sebesség (ha jól emlékszem ennyi)? Nem érződik kevésnek? 60 ezrenként kell cserélni?
Valamint felszereltségben mennyire jók? Itthon érdemesebb nézelődni vagy külföldön? -
válasz
molnarpeter #11278 üzenetére
Köszi, hogy utánanéztél!
Bullshit, hogy nem fér el fél négyzetméternyi lökhárítón, szerintem a dizájner a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest