Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Kelecar
üzenetére
A jó hangulatra való tekintettel bedobom hogy mi / én nem vettünk semmit egymásnak csak a gyerekeknek. Magunknak mindig megveszünk mindent az év folyamán amire szükségünk van. Avagy veszünk valamit együtt a háztartásba amit akarunk de 2024-ben nem volt ilyen.
Gyerekeknek új bringa, új Oral B iO sonic fogkefe mert nekünk is az van, miért használjanak rosszabbat. Sok Lego, puzzle, meg pár apróság.
Autó téren nem vettem / költöttem semmit most, csak használva / élvezve vannak.
Majd tavasszal / nyáron lesznek a kocsis hónapok, éves szerviz, túrák, esetleges upgradek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Ha észre veszel nehéz hideg indulást. Szervíz program megmondja melyik nem működik. Nekem 3 nem ment az 5-ből. De tavasszal volt véve a kocsi, észre se vettem 6+ hónapig.
Megrendeltem, otthon kicseréltem mind az 5-öt. Nem volt hiba üzenete a kocsinak a nem működő izzító miatt...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Szvsz ez egy baromság. Ezt nem fejtem ki bővebben, mert regény lenne de itt van pár támpont:
-Nem vette észre a törött rugókat amit ránézésre kb 1 másodperc megalapítani.
-Fos helyre vitte először ahol random elkezdtek dolgokat cserélgetni hogy majd egyszer jó lesz. Tipikus hely amit kerülni kell / 0 hozzáértés.
-Illetve a legnagyobb hibája az hogy ha nem ért hozza, vitte volna el átnézetni egy megbízható helyre. De nem, a legtöbb ember hülye és sajnálja rá a pénzt. Pedig engem is mentett mar meg alapos átnézés után is hogy elvittem profi helyre. Az autót megvettem csak így az eladó fizette a kormánymű cserét, nem én pár hónappal később...Személyes véleményem meg hogy egy tekert és vagy nem karbantartott autót vett amit sokszor nem rendeltetésszerűen használtak mint hidegen rúgás, sok városozás...
Illetve tudta hogy "cserés" a DPF ennek ellenére ezt se vette eszre hogy nincs, és volt annyira hülye hogy vett bele ahelyett hogy elsétál a törött rugós DPF kiszerelt lefingott szartól. Minél inkább gondolkozok rajta annál nagyobb hülyének nézem a tulajt...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Ami nekem volt meg az a haldex pumpa lehalt mert abban sem cseréltek folyadékot, illetve egy nyomás szenzor ugyan ott. Mind a kettőt én cseréltem fillérekből.
Szóval ha nincs is hibakód, ajánlott egy haldex folyadék + szűrő csere, nem veszés munka. Szigorúan csak eredeti Volvo dolgokkal.
Swirl flap ment el egyszer a D5-ben, de nem volt baja tőle, nyitott pozícióban maradt, elvileg lassú tempónál többet eszik valamennyire ilyenkor. Ha meg máshogy áll be kapsz róla hiba kódot.
Volt még egy generátor csere a V8-ban, de lassan 18 éves. Illetve ugyan itt egy ABS szenzor amit szinten én vettem / cseréltem fillérekből.
Mindig indult, soha nem hagyott ott sehol és 9 éve megvan. Ami önmagában leírja mennyire szeretem mert 1 max 2 évente cserélgettem a kocsikat mindig is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Remek autó és motor. A legnagyobb gond a váltóval szokott lenni mert a Volvo élettartam olajnak hívja ami benne van. Így sajnos nem teljesen hibáztatható aki ezt be is tartja. Cserebe az lehet nagyobb összeg. Nekem ez a széria van csak S80. Volt 2 D5 is, most V8.
D5 ha figyelünk a vezérlés cserére + olajra, no meg nem csak rövid távon használjuk akkor 500e km felett is elmegy a gyári bontatlan motor.
Állapotra figyelj, nézz meg, próbálj ki többet. Es ami a legfontosabb: Vidd el komolyabb átnézésre. Inkább fizesd ki azt, mint hogy később sokszorosat kelljen. Persze olyanhoz aki ért hozza es nem csak a gumit + féket szemrevételezi. Próbaút, hibakód olvasás, típus hibák ismerete...
-
FeRRaR1
őstag

Elővettem az ócska vasat

Úti célunk titkos, de majd lövök képet. -
FeRRaR1
őstag
Szerintem ez akkora határ lósz@r tanács hogy menten az asztalra hugyozt@m volna náluk.
Nem hiszem hogy mind ilyen, lehet hogy selejtet fogtál ki. Random cserélgetnek dolgokat, hátha megjavul.
Tegye manuálba az anyját meg menjen 90-el akinek két anyja van. Ne nézzék hülyének az embert és csinálják meg a szarjukat rendesen.
Ezzel csak azt érik el hogy az életben nem fogsz ott pénzt költeni többet.
-
FeRRaR1
őstag
A Lexus minőségibb kívül / belül és 10 év gart ad...
Persze 0 érzelem, steril, kényelmes, nyugodt.
Kivéve ha 185 feletti vagy akkor lehet nem férsz be. Mint ahogy az én hajam is súrolta a tetőt, RX450, alatta még rosszabb volt. Vicc hogy a CT200h-ban meg kényelmesen elvoltam...Egyikért se adnám a Volvo S80 V8-at, de minőségibb és megbízhatóbb.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Made in Sweden vs made in Csájna.
-
FeRRaR1
őstag
"Egyre terjed az autómárkák között, hogy olyan vész esetén is fontos funkciók, mint ablaktörlő, index, vészvillogó, segélyhívó kar vagy külön fizikai gomb helyett a képernyőre költözik. A képernyő menet közbeni nézése és piszkálása normál esetben is veszélyes, ha pedig hirtelen kellene cselekedni (összesarazott szélvédőt azonnal letörölni például, ha az automata törlés nem működik), akkor hatványozottan életveszélyes, ha nincs dedikált gomb vagy kar ehhez. Ezért az autók biztonságával és töréstesztjével foglalkozó Euro NCAP bejelentette, hogy 2026-tól olyan autók, ahol fontos funkciók nem elérhetőek kar vagy gomb segítségével, nem kaphatnak többé ötcsillagos értékelést."
-
FeRRaR1
őstag
Negatívum: Vissza vittem a Volvo V8-at a garázsba mivel csöpögött valami. Váltó alatt, ezert arra gondoltam először (pánik), de aztán szárazon láttam hogy zöld, mondom akkor csak hűtő folyadék (nyugodt), aztán felemelve kiderült hogy kormány szervó folyadék (not great, not terrible).
Pozitívum: https://youtu.be/p2jgIHRUnfw?si
Háttérben mar ment 2 V10
Lamborghini Aventador S.
Talán a legjobb gyári / utcai / szívó V12 hang.
(Szépség hiba hogy a gyári carbon szárnyra forged carbon utólagos szárny került, így kilóg kicsit a lóláb, de azért duzzogva elfogadnám
)

-
FeRRaR1
őstag
Nem értem rá, így bepakoltam pár dolgot a kocsiba hogy cseréljék ki a szerelők az éves szerviz alatt. Mint aktív szenes antibakteriális kabin filter, gyertyák, meg pár apróság.
Mondtam hogy tartsák meg a gyertyákat, mivel hallottam rémhíreket hogy a Volvo meg sok másik garázs is az első 4-et cseréli csak mert nehezen hozzáférhető a hátsó sor. Kb 5 éve cseréltettem márkaszervizbe.
Eléggé úgy tűnik hogy hátul a 17 éves gyári volt, elöl meg 4db 5 éves.
Mindegy is, nagyon élénk lett a kocsi, imádja a fordulatot, hihetetlen gyorsan reagál, szerintem jobb lett.
Márkaszerviz meg beveheti, bő nyállal. Nem értenek a ritka / régebbi autóikhoz. -
FeRRaR1
őstag
Igen szörnyen rosszak. Ismerősök voltak itt kétféle újjal is. Nevetségesen silány minőség. ráadásul még túlárazott is. De legalább a lábtér meg a szellőzők kéken világítanak ha már sorjás a műanyag
Legjobbat vagy semmit.
Volvo és Lexus egyértelműen jobb, de a BMW is ahogy írtad, pedig nem szeretem őket.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zsoltip
üzenetére
Nem nagyon ismerem / próbáltam új Vw és Skodákat. Ha a Porsche nem számít annak

Szerintem azt is írd le hogy mi lenne a felhasználás, illetve mik a szempontok.
Kényelem, sportosság, biztonság, felszereltség, garancia, Android auto, megbízhatóság, kezelhetőség és hogy ne idegesítsen semmi használat közben amiből volt jó pár mostanában a Vw-nek.... Én általában ezeket nézem.Leszűröd a két legjobbra, kipróbálod és amelyiket jobban élvezed / tetszik.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
lhekszi
üzenetére
Álltalában ABS jeladó és / vagy kábel. Diagnosztika kiírja melyik kerék pontosan. Nálam én csináltam magamnak. Megcseréltem a jobb és bal szenzort, hiba is ment vele a másik oldalra, rendeltem gyári újat, betettem azóta is jó, kb 2 éve.
Jeladó, kábel, maga a gyűrű... Itt kezdeném a kutakodást.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Snoop27
üzenetére
Nálam egy Michelin van a csomagtartóba ha kell, de csak azért hogy legális legyek télen ha olyan helyen járok. Feltennem még nem kellett, de ez könnyű, kisebb helyen elfér, nem bántja a felnit. [link]
Én nem is szándékoztam feltenni, eddig mindenhol elvitt az AWD. Tényleg csak a legalitás miatt. Ha gyakran tervezed feltenni inkább nézz full fémet a tartóssága miatt.
Más:
-
FeRRaR1
őstag
Akarom. -
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Csak tippelek de nyilván a vezető ajtó van a legtöbbször használva így elköszönt valami elektronika, gomb vagy érzékelő. Maga a központi és távirányító működik rendesen szóval erre felé keresgélnék. Úgy tudom a kulcs jelét is érzékeli valami mikor oda állsz, általában van 4-6 szenzor. Most pont nincs előttem hogy a V60-ban hogy vannak elrendezve de az is lehet. Hibakód olvasással kezdjetek, sokszor eltárolja az ilyeneket csak a műszerfalon nem jelez belőle semmit.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
haxxika
üzenetére
Tisztelem a Dacia márkát azért ami, olcsó egyszerű A-B közlekedő edény.
Ugyan ezért tisztelem a Skodát, komolyabb, nagyobb, komfortosabb.
VW-t nem szeretem.
Volvo viszont felettük van kényelemben, minőségben, biztonságban.
Lexus meg talán még feljebb, de biztonságban is hasonló.
Legalább is mikor a 2018-as RX450h-t próbáltam, egymás mellett a Volvo és Lexus szalon. Ég és föld a beltér minősége. Vastagabb a bőr, jobb hozzá érni mindenhez, egyszerűen jobb volt még egy 2-3 éves használt RX is mint akármelyik új Volvo. És akkor vegyük hozzá a 3 vs 10 év gart. De magas embereknek nem jó, meg annyi élményt ad mint lemenni a szeméttel hogy kidobd. Semennyit.Az a baj hogy nincs Volvo ami vonz az újak közül.
Tényleg csak a V60 Polestar 3.0 érdekel már, hogy legyen egyszer.Illetve akkor is tartom amit feljebb írtam:
"Túl rövid az élet unalmas autókkal járni"És azért sok mindenre jó a Škoda, de unalmas / elég fapados.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Big_Boss
üzenetére
TSI motorok se arról voltak híresek hogy milyen jók és tartósak nem is olyan rég
.
Mindenképp nézz utána hogy amit veszel (ha az lesz), már a gyerek betegségeket kiküszöbölt verzió lesz. Vezérlés, kokszosodás, turbó halál... Ugyan ez igaz DSG váltó bizonyos szériáira ahol szeretnek tönkre menni. Nem mind ilyen, de ne hogy bele nyúljál egy rossz verzióba.Škoda felett van a vw (elvileg), minőségben. a Volvo meg még annál is feljebb. Ennek ellenére én is inkább vennék Škodát mint vw-t.
Volvo prémiumabb, azokat meg általában drágább fenntartani (kivéve Lexus).
Nézz meg egy RX450h-t is, a beltere biztos meggyőz. Szerintem lehet bátrabbat választani mint az unalmas átlag Škoda, csak nézz utána. Túl rövid az élet unalmas autókkal járni
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Big_Boss
üzenetére
Nincs tökéletes választás. Formája megosztó, de megbízható, prémium és 10 év gyári gar van rá ha náluk szervizeled. Ennél atom biztosabb ajánlat nincs. De egy 18-as RX450h-t azért kipróbálnék a helyedben.
Kipróbálhatsz egy T4-et, ha tetszik meg élvezed akkor ezen ne múljon. De ezek az új cuccok már annyi műanyaggal jönnek a motortérben hogy 8-10 éves korukra van mit cserélni. Mellesleg ez igaz volt az én 2012-es XC60-amra is. Nagyon jó autó volt, de amennyi műanyag szir szar rá volt aggatva a motorra és cserélni kellett az nevetséges. Azóta gondolom még inkább elmentek ebbe az irányba. Élen a Németekkel.
Nekem a legnehezebb mert én sportosságot és vezetési élményt is keresek, illetve viszonylag magas vagyok. Ezért a Lexus teljesen kiesett. A motorjai miatt a Volvo is, pedig volt a családban 30+, nekem is 7 legalább...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Big_Boss
üzenetére
Ugyan az a motor mindegyik. Kínai 2 literes 4 hengeres. Még a benzin és dízel blokk is megegyezik csak a körítés más.
Alapvetően minél egyszerűbb annál jobb. Értsd a D4 jobb mint a D5 mert nincs problémás powerpulse.
A T4 jobb mint a T6 mert egyszerűbb.
T6 V90 volt nálam és szörnyű volt vezetni. Hatalmas turbó lyuk mire elindult. Majd turbo lag mikor elvetted még nyomta egy kicsit. Volt egy két érdekes szituáció.
Alapvetően szép és kényelmes autó, kellemes használni. De a vezethetőséget, vezetési élményt TELJESEN megölte a T6. Annyira elveszi a kedvedet mindentől hogy az hihetetlen. Konkrétan ezért váltottam márkát és fejeztem be a Volvo pályafutásomat. Most megvan még az S80 V8, meg utolsónak még szeretnék egy V60 T6 3.0 Polestart. Az újak abszolút nem érdekelnek. Persze ez rám hatványozottan igaz mert szeretek sportosan vezetni, arra meg egyszerűen képtelen az új felhozatal.
Megbízhatóságot akarsz és prémiumot akkor ott egy dolog van a kalapban, Lexus.
Ha vezetési élményt is akkor más kompromisszumot kell kötnöd.Márk
Ott meg a kor miatt lesz legalább ugyan annyi baja vele ha nem több... Akkor már inkább V70 III vagy V60 I.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Kelecar
üzenetére
Szűkebb keretek között a gyári is állítható. De mint mondtam semmi extrát nem kell elképzelni egy minimálisan lett eltolva pályázós kanyar vadászós irányba. De csak annyira hogy ne romoljon észrevehetően az egyenes futás vagy gumi használat.
Nézd meg hogy mi felel meg az igényednek és csak akkor vegyél ha a gyárival nem megoldható.
Egyébként a legnagyobb változást az hozta mikor egyszerre megkapta a -30mm Eibach pro rugókat, első torony merevítőt és vastagabb stab pálcákat, erősített hátsó anti roll barral. Azóta csak finomítgatom ahol kevésbek érzem.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tvrobi
üzenetére
Nem ér bele sehova, az a 10mm elöl nem egy nagy különbség. Igazából a hátulja "nem tetszett" hogy annyira bent van.
Van itt egy vicc: Világít? Igen. Fékez? Igen. ÁTMENT
Persze én normális helyre viszem hogy rendesen nézzék át de ilyesmiért nem szólnak.Alapból nagyon magasan volt a kocsi, de nálam csak minimálisan van változtatva. -30mm ültetés, de gyári gátlók. 18" helyett 19" polestar felni, de a teljes méret gumival csak kb 2%-al nagyobb mint a gyári. Elöl 10mm hátul 20mm se sok, mert a hátulja alapból brutálisan fent és bent volt. Beljebb mint az eleje.
Van itt az Angol fórumon egy srác, na ő mindenből a végletekig megy. Telibe kék fólia. Legalacsonyabbra ültetve, megvette azt a felnit amit én de az XC60-ra való 21"-eset. Szélesítő is nagyobb. Na neki már kellett itt ott módosítani hogy ne érjen bele.
Csak én ezt nem akarom. Itt már ránézésre ki lóg a lóláb, brutálisan túl tolta. Gyakorlatilag 0 rugó út, rohadt kényelmetlen lehet, illetve annyival nagyobb és nehezebb a kerék hogy konkrétan rosszabbul csinál már mindent a kocsi. Pályára így lehetetlen felvinni, elpattogna mindenhol. Na mindegy, kinek mi csak gondoltam bedobom. És még mindig rendel hozzá mindent, kintre, bentre. Most még hunyorítva azt mondom jól néz ki, de félek messze még a vége
Ha a kerék kijjebb kerül megváltozik a geometria, így újra kell állítani. Persze nem mindenki vesződik ilyesmivel
Szóval vissza hozták gyári értékekre. Majd utána kicsit pályásabbra hangolták. Így egy nagyon picit jobban eszi a gumit, de magabiztosabb kanyarokban határon és nagyobb tempót tud. Általában a kerék összetartást és dőlést állítják át kicsit.
Viszont mint mindennel amihez hozzá nyúlok, nem akartam elrontani egy brutális pálya setuppal mert az már a használhatóság rovására menne. Így annyit kértem hogy utcai használatban ne érezzem hátrányát, ne egye észrevehetően jobban a gumit, csak egy kicsit tolják el a gyári setupot pályásabbra.
-
FeRRaR1
őstag
Szakad az eső, fúj a szél. Elhoztam 3 hét csavarokra várás után az S80-at. Szétment gumi pogácsák az első futóműben kicserélve. Elöl 10mm hátul 20mm szélesítés, ehhez új Eibach csavarok Németből megfelelő hosszal. Futómű geometria hozzá állítva és kicsit agresszívabbra hangolva. Pagid Racing padok, Endless fék folyadék körbe. Meg pár apróság... Viszont NAGYON jól áll neki a szélesség, főleg a hátulja volt bent. Áll a víz mindenhol így nem tudtam akkora kanyartempót próbálni mint szerettem volna de eddig nagyon komoly. Most már nem csak a hangja jobb, de szerintem kanyarodásban is ráver a Macanra. Íme pár koszos esős kép:

Számomra így tökéletes a magasság / szélesség / felni-gumi arány.
Hiányzott, annyira jó volt neki csapatni. IMÁDOM. -
FeRRaR1
őstag
válasz
hentes555
üzenetére
Nekem volt a hírhedten rosszul forduló V70 2001-es Londonban és soha nem volt gondom vele. Erre nem lehet jó választ adni. Aki nem tud közlekedni S60-al annak S40-el se kéne. Szerintem. Valamennyivel nyilván nagyobb és a forduló köre is rosszabb, de csak minimálisan. 10,6m és 11,3m. Nem számottevő a különbség. Illetve ne forduló kör alapján vásároljatok, próbáljátok ki mind a kettőt és amelyik jobban megfelel az igényeiteknek. Nekem egyszer volt S40 (V50 formában) de soha többé nem vennék. Valaki meg szereti.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Telefonon ha rányomsz a BT kapcsolat beállításokra (nem tudom pontosan hogy van Magyarul és S10-en) ami aktív. Akkor ott én tudom állítani (Note 9) hogy adott BT kapcsolaton mi menjen át. Hívás, zene, adat, információk asszem ez a 4 van. Volt hogy nem ment a zene valami csere autón, csak rá kellett böknöm hogy azt is tolja át.
De legalább akkor a kocsid tudja gyárilag.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Nekem működik rendesen. Csak annyi hogy 2 BT-re lép fel a telefon. Kocsi a hívásnak, BT transmitter a zenének. De minden automatikus, csak a transmitteren kell egy gombot megnyomni mert 10 perc után lekapcsol ha nincs használatban. Innentől telefon automatán felcsatlakozik mind a kettőre. Bejövő hívásnál magától leáll a zene és átvált arra, majd vissza a zenére ha letettük. Semmilyen torzítás vagy hangerő gond nincs a folyamatban.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Pedig elvileg úgy kéne hogy működjön. Nekem az S80-ban ugye rádióról átváltok AUX-ra, és akkor játssza telefonról a zenét. Kábellel is, BT átjátszóval is.
Amit vettem már nem elérhető, de fele ennyi volt és kb ugyan így néz ki.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Németországban erősen sóznak... Nem látok így első ránézésre semmi vészeset. Inkább az alváz védelem állapota, kerékíveken van e hólyagosodás, ajtók alja. Ezeket nézném át ami a képeken van az letakarítható / kezelhető könnyedén akár házilag. Én is emeltem már fel 2x a Volvómat 8 év alatt és takarítottam, fújtam pár dolgot. Nagyrészt felületinek tűnik, ami megint csak jó jel, a kipu meg előbb utóbb cserés lehet de kb minden kocsin. Én is cseréltem. Igaz csak a V8 zene hangolása miatt

Csak ez alapján nem mondanék igent vagy nemet. Hideg meleg próbaút, hibakód olvasás, előélet amennyire lehet, motortér és beltér állapota...
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag

Scotland, Isle of Mull
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Kelecar
üzenetére
Pár éve mikor levadásztam eBayről, 70 font volt darabja egy elöl törött dieselről. A régieket 50-ért adtam el így kemény 20 font / db volt az upgrade

Felni hasonlóan, Volvótól 3000 font, eBayen volt egy eladó, bedobozolva 600 fonttért, gyári szettet 400-ért adtam el így 200 font volt a Polestar felni upgrade.
Hátul meg ugye kiégett izzót jelez a féklámpára a led kisebb felvétele miatt. Vagy kiszedik a program sort vagy beteszel egy ellenállást. Én az ellenállás mellett döntöttem, azóta is hibátlan.
Hátulja árulta el leginkább a korát és nagyon sokat szépült / újult a lámpacserétől.
Most pont az első lámpa sárga oldalsó prizma betétje tetszik a legkevésbé, így nálam is terítéken van az FL front lámpa, csak ugye az rövid ideig volt gyártásba így nem annyira könnyű beszerezni.
Lehet én az elejét is ellenállással oldanám meg, majd kiderül ha oda jutok.
Nálam beázás nem volt, de szélzaj miatt cseréltem a tető ablak gumi kéderét. Nagyon nagyon megérte, nagy tempónál megszűnt a szél zaj, sokkal jobban tömít. Valamennyi víz így is bejut de évente tisztítom a csatornákat így sose volt gondom. Ugye így van tervezve hogy ha bejut pár csepp oda folyjon el.
Hang jobb a sport szűrőtől, viszont az oka amiért nem cseréltem soha hogy most kintről szív friss hideg levegőt úgy meg a motortérből meleget. Ezzel általában szebb hang, kevesebb lóerő az eredmény. Illetve a V8-on van sport kipu így megvan a hang is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FeRRaR1
őstag
Beteszem ide is ha már Volvo

Eredetileg kerámia beszámolónak indult de ne szaladjunk ennyire előre:
Két hónapig napi használatban volt az S80 V8, hideg, meleg, fagy, só, sár... Így érett neki az alapos kívül belül hogy vissza parkolhasson a fedett helyére.
Kapott egy alapos porszívózást, szőnyegek alatt, rések, kárpitok, szellőzők, gombok, könyöklő, minden.
Majd egy belső ablak pucolást, ez 40% ipa + 60% deszt víz, üvegre való kendővel.
Ez + ezMinden műanyag felület interior samponos áttörlést.
Ezzel mert most fogyott el, már magamnak keverem.
Majd ápolás de nagyon kevés szerrel, alaposan vissza törölve.Alapos bőr takarítás és egy órával utána ápolás.
Illatosítás lenor gold + deszt víz finom permettel minden textil szőnyegre.
Mosás:
Kis lécekre felálltam ez a gumi mosás + ápolás + alváz mosás miatt is segítség.
Felni, hiába carbon kerámia a betét, volt rajta mit takarítani.
Először ezzel kapott, majd alapos öblítés közben a kocsi alsó egynegyedén is körbe mentem.
Ekkor láttam hogy vannak kátrány és talán rozsda foltok is, alapvetően csak erről szólt volna az írásom hogy a vezető ajtón és az utas oldali hátsó ajtón servFaces profi kerámia van, a sofőr oldali hátsó és anyós ajtó pedig GYEON Syncro kit, az EVO előtt sima verzió, de az már nem kapható így az újabbat linkeltem.
Ekkor az alsó negyedet körbe fújtam Auto Wheelel hogy leold e valamit de semmit nem talált magának. Alapos öblítés, és ekkor vettem észre hogy a servFaces kerámia közel sem dobja úgy a vizet mint a GYEON 2 év után, mosáskor mindig kapta a Ceramic detailert. (ahogy ennél is)
Na mondom akkor ezt a két ajtót újra csinálom mert nagy a különbség, a GYEON szinte frissnek hat amaz meg nagyon fáradtnak. De ugye voltak még pöttyök úgy hogy akkor kátrány oldás az alsó egyharmadon. Rengeteg folt elkezdett megfolyni így öblítés előtt még egyszer körbe fújtam és megint hagytam 2 percet. Veretés után minden folt eltűnt, hiába nem kapott mosást, tökéletesen tisztának tűnt ránézésre a felület.
Legnagyobb meglepetésemre a servFaces vissza tért, és elkezdte szinte ugyan úgy dobni a vizet mint a GYEON. Mind a két oldalon ez volt a helyzet. Ezt mindenképp meg akartam osztani mert engem is meglepett.
Nade ha már ott volt a kerámia a lámpákat és a csomag pakolás közben keletkezett 2 kis karcot a hátsó lökösön kerámiáztam (utóbbit políroztam is) de már az újabbal ami a jelenleg használtam: GYEON Pure EVO. Álom vele a munka, kint vagy bent, kis részeket vagy akár egész ajtót megcsinálva olyan nagy a visszatörlési ablakod hogy kb nem tudsz hibázni. Sokkal de sokkal egyszerűbb feltenni mint egy Fussot pl.
Előtte persze mosás, hab, sampon, 2 vödör.
Kerámia a lámpákon megvolt de csak sima szárazolás után készültek a képek, a gumi ápolás + Ceramic detailer utána került rá, csak akkor már sötétebb volt jó képekhez.
Felni is kapott detailert a fényezés után illetve egy motortér áttörlés. Először a műanyagokat majd a fémeket.
Hihetetlen jó volt használni napinak, fájtak az arcizmaink a sok mosolytól amit okozott.
Egyébként az alvázra ezt fújtam a habosítóval, 2 adagot leveretés előtt.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ezt sajnos nem teljesen az én döntésem volt. Az az igen de nyomás miatt. Jönnek az új diesel szigorítások itt Augusztusban így most kb annyirét el tudtam adni mint vettem és rengeteget volt használva.
Az igazi egy Rebel Blue T6 Polestar XC60 lett volna.
De lehet hogy akkor már egy rendes V60 Polestart vennék.
Még ez hiányzik a Volvo bakancs listámról. -
FeRRaR1
őstag
Nem is tudom írtam e ide azóta de eladtam az XC60-at Márciusban.
-
FeRRaR1
őstag
Nekem is rossz volt az S80 D5-ben 3 izzító az 5-ből.
Pár dolog, ezt csak 10 fok alatt használja úgy tudom. (D5)
Konkrétan nyáron vettem a kocsit, és hónapokig nem is tudtam róla mivel semmi tünete nem volt. Ebben benne van 2 Angliai út is. Cseréltem mindet de semmit nem változott tőle a kocsi, úgyan úgy pöccre indult és kiment a világból.Na már most ha ezt csak indításkor használja a józan paraszti eszem azt kérdezi mi a fenéért szólna az bele a turbó működésébe?
Illetve az hogy tárolva van egy izzító gyertya kód nem jelenti azt hogy befolyásol bármit, max hideg indítást.
Ugyan így az hogy nincs bent más, pl maf, swirl flap vagy turbó kód nem jelenti azt hogy minden rendben van velük.
Így azt mondanám hogy nem hiszem el.
VISZONT!
Nekem csak Volvo motorokkal van tapasztalatom, a tietek szerintem Ford vagy PSA származék. Azok reagálhatnak másképp, sőt első rákeresésre azt találtam egy fórumon hogy azok sokkal érzékenyebbek a glow plug-ra.
Így kicsit keresgélnék a neten hogy mit találsz pontosan az adott motorról és glow plug-ra keresve.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
TRW-t nem próbáltam, ami nekem volt Volvo az mind ATE volt gyárilag, gondom nem volt velük normál használat esetén.
Amennyiben akarsz egy kicsit spórolni és az olcsóbbik sima TRW-t venni, nem hiszem hogy normál utcai használatban bekopás után megmondod melyik van bent... Egyik sem egy nagy csoda, teszik a dolgukat, utcai betétek, jól harapnak hidegben és melegben is de a pálya nap forrósága elnyírja őket pikk pakk. Ezeknél jobb az ATE Ceramic, hangyányit mindenbe, alig kopik, tárcsát sem eszi, mondjuk ez miatt értelem szerűen lassabban is kopik össze vele de nagyon elégedett voltam / vagyok velük.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
ATE ceramic betét kb 3x élettartam és 90%-al kevesebb por. Én imádtam csak aztán rám jött hogy pálya napozok és a Nürburgringen 2 nap / 8 kör alatt lenulláztam, mert arra viszont nem való. Amint összekopott a tárcsával minden téren egy picit jobb mint a sima, de a fő vonzó ereje az élettartam és pormentesség.
Amibe tudok ATE ceramic betétet teszek, kivéve ha pálya nap.
Ajánlottabb a sima tárcsához, de nekem volt ezen is és nem volt vele gondom:
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Annyit soha nem fog bírni egy akksi sem a kocsiban mint amivel adták. Akkor volt új minden, akkor töltött tökéletesen a generátor, kondenzátorok, ellenállások minden hibátlan gyári értéken volt. Ahogy öregszik a technika úgy romlanak ezek.
Amit ajánlani tudok (nekem is ez van) az a E39 Varta AGM 096 70ah. 5 év garancia. Több volvós ismerősnek is beraktam már, 0 hiba eddig. Felépítésből adódóan strapabíróbb, nem lehet pl cella zárlat csak lassú elöregedés.
Előtte Bosch S5 volt, az 6 évet bírt, de akkor se tönkre ment csak a Ctek töltő szólt hogy közel a vége. (Varta és Bosch ugyan az, csak más a címke, az AGM vonal talán S6 ott, de megnéztem élőben, csak a matrica más rajta... Varta 15%-al olcsóbb volt így azt vettem )
-
FeRRaR1
őstag
Vásárolható hozzá szett, de nem alakítom már át mivel kiterjesztik a dízel emissziós retket a külső M25 körgyűrűig, én meg pont a határán lakok, így sajnos idén el kell adnom.
Pedig nagyon nem akarom és szeretjük.
Illetve akkor is, ott egy alkalommal mindent be tudsz lőni pontosan pálcával, egy koszolás, egy szerelés, még egy lépést sem kell megtenned pláne nem 30 kilómétert...
Majd egyszer talán rájönnek hogy ami jól működik, egyszerű, olcsó azt nem kell újra feltalálni. Lehet benne szenzor hogy szóljon ha alacsony a szint. De legyen pálca is, fillérekből megoldhatná a gyártó.Mert az hogy a márka szervizből is alacsony olajszinttel lehet elhozni kocsikat az kínosan nevetséges.
-
FeRRaR1
őstag
Amennyire Volvós vagyok / voltam (a kínai vonalig), most már csak talán Polestar 2...
Annyira sz@rul oldotta meg ezt a Volvo. 4 kocka mutatja a szintet az XC60-on. Persze nem frissül egyből, így beöntesz valamennyit, ami kb jó aztán mehetsz vele egy kört hogy újra megnézd mire kiírja hogy kicsit alacsony a szint. (hiába töltöd a gyári ajánlott mennyiséget).Imádom mikor egy jól működő azonnal megnézhető, ott melletted lévő mikor olajat cserélsz megoldást lecserélnek egy határ sz@rra.
Majd kiadnak egy gyári szettet amivel vissza alakítható pálcásra.
Mint az X1 M

Kiadjuk az 1-est, majd megemeljük.
Akkor X1.
Majd vissza ültetjük, akkor X1 M
Szerk:
"Megjegyzés
Az olajszintet csak akkor észleli a rendszer, ha teljesülnek bizonyos feltételek. Ezért a rendszer nem mindig képes a változások közvetlen észlelésére az olaj betöltésekor vagy leengedésekor. Bizonyos körülmények között a belsőégésű motor körülbelül 30 km távolságú működése szükséges."

Bárcsak lenne erre egy egyszerű, olcsó, jól bevált megoldás ami azonnal mutatja.
Hoztam el alacsony olaj szinttel 2 márkaszervizből meg megbízható garázsból is Volvót. Ennyit erről.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ugyan azt tudom mondani amit leírtam, 3. olaj van benne, 5x voltunk a Nürburgringen. Szerinted ott mit kap a váltó? Vagy eleve ahogy vezetni szoktam
Ez két dolog miatt hallható néha, az egyik az említett olaj nem csere a másik meg a hidegen rúgás. Amennyiben nem rúgod hidegen, és le van cserélve az olaj mondjuk 3-4 évente akkor igen is strapabíró és megbízható. 7 éve nyúzom és köszöni jól van. Viszont ezért is necces jó példányt találni, mert vagy legyen alacsony futású (ez kb a legnehezebb ma már), vagy már túl van egy váltó felújításon, esetleg igazoltan volt benne cserélve az olaj.
Én annyira megszerettem hogy igazából egy váltó felújítást is simán bevállalnék és nem lennék mérges miatta. 15 éves, nyomatékos, AWD. Viszont makacs és nem akar tönkre menni vagy bármilyen hibát produkálni
De megint mutass egy atombiztos, 100% el nem romló 15 éves automata váltót. Legtöbben az olaj nem cserélés miatt szívtak vele, és ez a Volvo hibája mert ezt kommunikálták.
Cseréltem olajat, minidg megvárom hogy bemelegedjen rendesen mielőtt kenem neki és tessék, 7 év taposás, 15 éves és hibátlan.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ez így van, én is először cseréltem Haldex pumpát mert volt hibakód alacsony nyomásra mikor megvettem. Majdnem egy évet állt a kocsi és kicsit be volt kocsonyásodva a folyadék valamiért. Márka szervízbe nem tudták leszedni a pumpát. Így javasolták az egész cseréjét. Ami persze tökéletesen működött abban a pillanatban is
Megnéztem 2 YT videót, berendeltem ami kellett és megcsináltam. De még a kipu haldex elektronika közeli részét is leszigeteltem mert állítólag nem szereti a nagy hőt és a gyári pajzs az elég kicsi rajta.
Szóval lelkiismeretesen, alaposan, minden csavart cserélve és nyomatékra húzva tisztán, szépen lassan dolgozva megcsináltam és álom szép / jó lett.
Most van egy garázs amiben eléggé megbízok, de szúró próba szerűen még mindig megnézek ezt azt hogy tényleg volt e cserélve.
CharlieDrop
Nem kell köszönöm, van a tág családi körben is bmw tulaj, meg nem véletlenül hívom én is bring my walletnek
Nézz körül külföldi piacokon, Német, Swéd...
Az az 1 hahun förtelmes és főleg bentről, beázott a hátsó ablak vagy nyitva maradt a napfénytető vagy mi az a folt a tető kárpiton. Koszos, retkes, cigi sárgult. Ezt én el se mennék megnézni.
Sokat tudsz majd rajta fejleszteni, mint emblémák, hátsó lámpa, kormány, polestar pedálok. Így minden eredeti Volvo, nem valami kretén boy racer wannabe. Rákeresel itt biztos sokat találsz róla mert szinte minden módosítást közzé tettem itt.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az S80 V8 is egy öreg prémium. Ráadásul ritka, AWD, automata. 8 folyadékot kell benne cserélni. Motorolaj, fékfolyadék, hűtőfolyadék, kormány szervó, hátsó diff, haldex, automata váltó, szöghajtás. Na most találj olyat aki ezt mind megcsinálta, akár többször. Létezik, csak az enyém nem eladó

Engem egy dolog érdekelt, hogy minél kevesebbet futott legyen. 7 éve vettem, 39k mérföld volt benne akkor. Azonnal ledobtam a váltó olajat meg minden mást. Így köszöni szépen azóta is vaj finom és hibátlan, hiába voltam vele vagy 5x a Nürburgringen és nem kíméltem.
Tavaly kapta meg a 3. váltó olaját illetve összes folyadék cserét.
Namost én csak jót tudok róla mondani, soha nem hagyott ott sehol, legyen az 7000km-es eu turné vagy verseny pálya. Kényelmes, biztonságos, különleges.
Viszont találni fogsz olyat is aki csak szidja online, mert folyik az olaj, beszart a váltó. Ezek lehetnek valós dolgok mert a Volvo maga is azt mondja hogy élettartam (sicc) olaj van a váltóban. Ja, jól lerövidíti az élettartamát ha nem cseréled aztán mehet a felújítás.
Motor az Yamaha álltal gyártott szívó V8, láncos vezérlés, golyó álló. Az olaj folyás is lehet igaz, sokat futott nem annyira karbantartott gépeken. Én pl 1-2 évente leápolom a motorteret műanyag és gumi ápolóval, hogy az idő és a nagy hő ne kezdje ki. Minden por száraz, soha nem folyt belőle semmi.
Ezek nem nagy dolgok mondjuk mert melyik 15 éves kocsiból nem folyhat valami? Inkább szép példányt lesz nehéz találnod, meg szerelőt aki ért hozzá és lelki ismeretes.
Nekem is elment egyszer tavaly az AWD, kiolvastam, Haldex vezérlő, 140 font volt felújíttatni, én szedtem le, raktam vissza, töltöttem fel utána, töröltem a kódokat és hibátlan azóta is. Volvo garázs 900 fontot mondott a javításra

Szóval szerelhetőek házilag is elég jól ha van hozzá tudásod / kedved / időd.
Nekem álom autóm volt, és megvalósult álom. De még annál is jobb mert olyan jó hogy a mai napig meglep engem és másokat is.
Igaz én már testre szabtam egy egyedi kipuval, polestar felni, 30mm ültető rugók, vastagabb kanyar stabilizátorok és stab pálcák, torony merevítő meg pár apróság hogy jobban érezze magát a Nürburgringen.
Amennyiben találsz szépet és jót megveheted, de nagyon alaposan nézesd át, teszteld hidegen melegen, és cserélj rajta minden folyadékot azonnal.
Peti78
Mai piacon szívesebben vennék szar öreg prémiumot mint újat havidíjas ülés fűtéssel. Mert prémium
-
FeRRaR1
őstag
válasz
nsgeri
üzenetére
Stab pálcát meg a legtöbb futómű alkatrészt elég egyszerű cserélni, így azzal nem nyersz sokat. Inkább a szíjakat és vízpumpát nézném meg. (bár hirtelen nem tudom hogy a 2.5T láncos vagy szíjas)
Nekem is 2007-es S80-am van, már vagy 6 Nürburgring túrán túlvagyunk és gyári gátlók vannak alatta. Új rugókkal és én is így voltam, ha már új rugók ne cseréljek gátlót is? Még a szerelőm is azt mondta hogy NE.
A vastagabb kanyar stabilizátorok miatt tettem alá új vastagabb stab pálcákat, de ennyi, minden más gyári alatta.
XC60 5 hengeres dieselen cseréltem vízpumpát meg szíjakat idén ha már a főtengely szimeringhez úgy is vissza kellett bontani. Illetve csak 5 hónapja volt a 10 éves csere ciklusáig. Így azt érdemes volt, de a helyedben ott is csak a motor környékén néznék szét hogy jó ötlet e valamit kicserélni mert máshogy nem megoldható és hamarosan cserés lenne / vagy nem drága. Egyébként csak akkor cserélnék ha már közel a vége valaminek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Egy 15-20 éves Volvo nem hiszem hogy rongyrázás kategória.
Viszont ezen gondolkoztam én is, inkább gyűjteni kéne és hajtani az ismert civicet akkor, mert ennyiért nem kapna olyat amit szeretne.
Ránézve hahura inkább azt mondanám hogy siralmas a V70 benzin kínálat. Az ár nem lenne gond, de nincs választék, ami van annak a nagy része is fapados lefingott.
Volvókat kevésbé tekernek, nehezebb is mint a felkapott németeket. Mi is adtunk el S80 D5 mk1-et 540e km-el az órájában, bontatlan motor, mindene eredeti volt.
Vagy ha van ismert megbízható Honda szerelő esetleg Accord kombi. Azt majdnem én is vettem párszor, csak mindig Volvo lett helyette.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
A te írásodra reagáltam. A: "De ez egy f@szság, amire mindig ráb@szik az ember" és hasonló gondolatokra.
Kérlek fejtsd ki hol voltam nagyképű? Vagy ha nincs igazad akkor egyből kezdjük a személyeskedést mert az mindenre IS megoldás? 7 éve van meg a kocsim, megdolgoztam érte, buszsofőr voltam amikor félre tettem rá illetve nem is volt drága, 12k font 7 éve, most is eltudnám adni ennyiért.
Mindent megindokoltam és kifejtettem az írásomba.
Nem felejtettem ki semmit, írtam hogy Lexus ha számít hogy prémium és megbízható legyen. Amennyiben csak megbízható kell Toyota.
Szintén írtam hogy én V70-et vennék személy szerint, volt is, szerettem is. Van belőle szívó benzin, 140 és 170 lovas 5 hengeres, manuális váltó, van AWD vagy FWD. Teljesen más kávéház mint egy civic vagy ford / toyota. Kényelmesebb, biztonságosabb, pakolhatóbb.
A megbízhatóság meg a legnehezebb dió, mert előélet függő. Így ha nem ért hozzá az ember kifoghat rosszat. Sőt még ha értesz is hozzá, lehet olyan hibája ami csak később derül ki, pl eszi az olajat és rátöltést kér 2-3 havonta.
Az én ajánlásom P2 vagy P3 V70. Legbiztonságosabb a kategóriájában, kényelem első osztályú, és dupla kanapét is szállítottam vele probléma nélkül.
Nálam alap hogy vásárlás után összes folyadékot ledobom, ami AWD automata Volvo esetén 8. + Szűrők, hibakód olvasás mert mindig van tárolt, törlés egy hétre rá megint kiolvasás hogy mi jött vissza. Így ha ezeket betartod és átvizsgáltatod, legjobb tudásod szerint választasz, többet megnézel hogy legyen tapasztalatod... sokkal jobb esélyekkel indulsz.
Viszont olyan használt autó amire nem kell költeni és kockázatmentes NINCS. Amiket fentebb írtam tartom.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez a te véleményed.
Miért lenne faszság szeretni egy autót? Arról hogy hobbi hallottál már? Legtöbb embernek az autó egy A-ból B-be közlekedő edény. Ezzel nincs is baj, ahogy azzal sincs hogy én hobbinak tartom az S80 V8-at, és néha kiviszem csapatni vagy lemegyek a Nürburgringre. Na ott a parkolóba add elő ezt a véleményezést...
Valaki horgászik, valaki utazik, valaki bélyeget gyűjt.
Tényleg nem bántani akarlak de hogy a Prius meg C4 jó autó... Na itt látszik kinek mivel van tapasztalata. A Lexus CT200h, ami majdnem egy Prius az jó autó. A Prius az egy ostoba futóművű undorító belterű, retek. Olyan érzés vezetni hogy elsírod magad ha a látványtól nem tetted eddig meg. Nekem is volt C4 cég autóm és mindig volt valami baja.
Jó autó nekem ami nagy, kényelmes, biztonságos és JÓ vezetni, van valami ami különleges benne. Jó az anyaghasználat, jó a zene, hosszútávon se szakad le a hátam (hello mazda és ford...) Mint az S80 V8, de az ismerősöm 6,2 literes AMG E osztálya matt fényezéssel, vagy a másik ismerősöm Ferrarija, avagy a volt szomszéd nagyobbik Porschéja is ide sorolható. Nem kell hogy drága legyen, mert az S80 se volt az. De attól a pillanattól hogy meglátod, beülsz, beindítod, vezeted azt érzed hogy ebbe bele tették a mérnöki órákat, gondolkodtak is ami a legtöbb autóról nem mondható el. (új foslágenyek és kiák hada...)
Fentiekhez hozzá csapom a megbízhatóságot akkor szinte csak Lexus marad a kalapban. 5 évvel reklámozzák, de valójában 10 év a garancia. Mert minden évben meghosszabbítják mikor szervizeled. Így előfordulhatott hogy az én 8 éves CT-men is volt még több mint 2 év garancia, mindenre kiterjedően. Persze én is pedálozhatnék a sajáttal (S80) hogy 2018-ban 7000km ment bele 30 nap alatt egy EU turnén és egy kiégett izzó nem volt rajta. 40 fok Horvátországban, vagy padló gáz a Nürburgringen... 5 országon át álom volt, és mikor kiszállsz egy felső kategóriás Volvo ülésből, na azt nem sokmindenihez lehet hasonlítani.
De ha felhoztad a gyerekeket példának, akkor vagyok nyugodt ha valamelyik Volvóban ülnek.
1001 példát hozhatnék, de legyen csak 1, ford mikor behozták az amerikai IIHS biztonsági teszteket ahol nem úgy teszteltek mint az EuroNCAP-n hogy deformálódó nagy átfedéssel, ha nem kis átfedés nem deformálódó. Szinte az összes akkori modell elvérzett rajta kivéve a Volvók. Na akkor a ford gondolt egyet és megerősítette a gyűrődő zónát, nyúlványokat. Át is ment a teszten. Majd véletlen szerűen oldalt kezdtek cserélni, hogy egyszer jobbról egyszer balról törik még előtte csak egy oldalon teszteltek. Na itt kiderült hogy a nagy mocskos foskupac ford, csak azon az oldalon erősítette meg a kocsit ahol teszteltek, a másikon nem. Tehát ennyit jelent nekik az utasok biztonsága. Még amikor ez történt akkor volt egy S80-om és XC90-em, mind a kettő erősen ajánlott kategória volt, TOP safety pick, a legmagasabb amint az IIHS adhat, és sok éven át, vissza lehet nézni most is. Most tegyük hozzá hogy a PH fórumokon is van nem egy ember akinek leégett a fordja mert tervezési hiba miatt elkezdi csipegetni a hűtő vizet, ami megint csak nettó fillér b@szás hogy nincs szint jelző / érzékelő a legtöbb ford folyadék tartályában. Ezért hengerfejes lesz, a motor biztos kuka, de legalább ha szerencséd van le is ég az egész.
Mindegy, nem folytatom mert regény lett így is. Ami a lényeg hogy nekem nincs bajom azzal ha valaki egy 0 érzést kiváltó műanyag rettenetben ül és nem érdekli csak jusson el ahova menni akar.
De te akkor ne jelentsd ki hogy ez egy faszság amire rábaszik az ember, ha kicsit is jobbat vagy többet akar mint az átlag, neadj isten mások a szempontjai.
Mellesleg volt V50-em is, asszony szerette, én nem, nehezen fértem el, meg nagyon ford volt. Érezhetően ugrik a minőség mikor átülsz egy akár jóval régebbi S60-ba és felette. Golf kombi vagy V50 akkor a V50-et választanám, de leginkább egy V70-et, akár régebbit is. Na az maga a kényelem és biztonság + pakolhatóság szenthármasa. Nagy a motorkínálat, van szívó benzin, turbó benzin, turbo diesel... 4-5-6 henger amit akarsz.
Weareus
1.8-as mondeo spritmonitor fogyasztási átlaga 8,5 liter. Nagy átlagnak 8 és 9 között eszik. Azt nem írják mennyire megpakolva
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Láttam mindet meg ismerem is a típus gondjait valamennyire. Mindegy, most Volvótól más nincs radaron ha XC eladásba kényszerítenek. Csak egy rendesen felszerelt és vizuálisan is szép példányt kell majd vadásznom. (mondjuk remélem nem mert szeretjük az XC-t)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kicsit mondjuk én is tartok tőle hogy az ismert hibák ellenére ne egy probléma halmazt vegyek a nyakamba ha nem egy napi közlekedő edényt. (kényelmes, biztonságos, valamennyire pakolható és viszonylag olcsón fut...(már ha ezek a buz!k tényleg meglépik a zóna kiterjesztést))
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Micha3l
üzenetére
Üdv itt,
Majd lehet hogy jövőre aktuális lesz. XC60 D4 ami most van euro 5, London külváros, de ha bevezetik az ULEZ kiterjesztést akkor kénytelen leszek eladni, bár lassan ott tartok hogy inkább kiköltözök teljesen. Klíma problémáról tudok, több Volvóm is volt P3 platformon, most is van kettő.Mivel szereltem fel napelemeket múlt héten és ez egy nagyon hasonló autó mint az XC60 erre gondoltam mint egyetlen lehetséges Volvo alternatíva. Saját árammal töltöm, közeli boltokba, iskola körökre be se kéne indítani a kályhát. Hosszabb utakra meg ott a diesel, sok nyomatékkal, alacsony fogyasztással.
Ami zavar hogy nem találtam annyira jól felszereltet mint az XC-m, illetve kicsi és rondácska a kínálat.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szvsz nincs semmi más különbség. Savasat 14.4 voltal, AGM-et 14,7 el tolja, de ez a különbség is csak az adott lépésen belül és ott sem állandóan csak rövid időre ahogy emelkedik a töltő feszültség. 95%-ban tök ugyan az a program, a maradék 5% meg amikor nem 14.4 voltnál vált a következőre ha nem 14.7-nél. Azt a 0,3 volt különbséget leszámítva ugyan az a kettő, ugye az meg csak az adott ciklus leges legvégén jelentkezik. Ha véletlenül nem a rá való programot használod, semmi baja nem lesz se az akksinak se a töltőnek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Nekem lassan 8 éves a CTEK töltőm. Mindegyik autómon van hozzá gyors csatlakozó. Kb évente 2x re-kondicionálom, hideg idő előtt 10 fok kb, ugyan ez a hideg idők után. Közben ha áll az autó vagy tudom hogy nem sokat használtuk néha rádugom simán egy estére.
Van értelme, illetve jelzi hogy ha az akksi a vége fele jár. A jövőben ajánlom mindenkinek hogy AGM akksit vegyen, nekem Varta van mindegyik kocsimban. Akár start stopos akár nem. Az AGM felépítéséből adódóan nem lehet vagy csak nagyon különös esetben cella zárlatos. Szóval jelzi jó előre ha gyengül, illetve jobban bírja a strapát.
Programokra vissza térve egyébként volt hogy sima savasat AGM programmal csináltam.
A kettő program 8 lépéséből 7 csutkára ugyan az. Csak az egyik lépésbe van pártized volt különbség szóval nem kell nagy csodát bele látni hogy AGM vagy savas program fut.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Nem tudok érdemben hozzá szólni sajnos. Volt 2001 V70 T5-öm, imádtam, S60, imádtam. S80 az még jóval korábbi volt és nagyon orr tolós így annyira nem szerettem de kényelmes volt az 100%.
Igazából 3 dolog megy hátra. Fékcsövek, kézifék bovden, üzemanyag cső és vissza tápláló. Fékcső az fém és fix, így azt kizárnám. Kézifékre tippelnék de akármelyik is, ahogy kolléga írta irány alá pár gyors-kötözővel illetve én vinnék locktite-ot is (menet rögzítő, kék). Volt hogy leesett műanyag patentet bekenve tettem vissza a menetre hogy ne essen le még egyszer.
Találkozókra én az S80 V8-al megyek nyilván, már 7 éve megvan. Viszont egy V70R vagy 850R még mindig megdobbantja a szívemet.
De egy rebel blue V60 3.0 Polestart is szívesen elszállásolnék

Számomra külön külön a V50 és 1,6d sem vállalható együtt meg... így nem írtam rá inkább.
Egyébként minden ár és előélet függő. A legtöbbször a karbantartás hiánya, kontár kókányolás eladás előtt... Ezek szokták kiverni nálam a biztosítékot.
-
FeRRaR1
őstag
Voltam ma egy nagy szerviz utáni rutin csekkoláson az XC60-al (2012 végi, pre facelift, 2,4 D4)
Namármost 7 saját és 30 Volvo a családban után azért tudok róla egy s mást. D5 2 turbo, D4 single turbo. Tudtommal, wikipedia, egyéb oldalalak és keresők, saját tapasztalat (nem XC-n).
Említette a szerelő múltkor hogy igen ezek a 2 turbós dízelek így meg úgy de elengedtem a fülem mellett mondom biztos benézett valamit, de egy komoly helynek a tulaja aki maga is szerel és versenyautókat készít fel szóval azért furcsa volt.
Most megint ott voltam, felemelte, mondta hogy menjek vissza kb 1 hónap múlva egy gyors átnézésre...
Egyik turbo csőnél van egy kis olaj pára, semmi csöpögés, csak egy kis ködölés. Mondta valószínűleg csak egy tömítés vagy O gyűrű, legközelebb megyek berendeli, kicseréli, nem sürgős. Mondja akkor már megnézi a kis turbót is. mondom OK, de úgy tudom a D4 egy turbós, a D5 kettő.
Mosolyog, behív a kocsi alá, nézz fel, ott a nagy, na ott is nézz fel, ott a kicsi. GYEREKE SZÜLETETT, aztán röhög
Majd hozzá tette azt hittem te nagy Volvo szakértő vagy. Szóval vagy én néztem be valamit évek óta D4 téren, vagy ez annyira közel van a facelifthez, vagy elfogyott a D4 alkatrész ezért detuned D5-öt tettek bele nem tudom
-
FeRRaR1
őstag
Nincs bizony, az új dízelek nagyon randán szólnak. Nekem az 5 hengeres 2,4-es Volvo dieselek hanga is tetszik !DE! Csak alacsony vagy nagy terhelésnél. Csak éppen odalépsz vagy lassan indulsz dombon hangot nem szeretem annyira. Inkább kövérebbet nyomok hogy szebben muzsikáljon.
De ha már muzsika, asszony vezette 4 hete a V8-at egy reptéri felvételhez. Már én mondtam neki hogy vigye mert régen futott. Hazaérve kb 30 percig arról beszélt hogy milyen jó vezetni
Szégyen szemre én annyit vezettem az elmúlt 4 hétben hogy kigurultam egy mosásra a garázs elé.Mostanában ha van egy kis időm inkább a montira ugrok fel és irány az erdő.
De lehet berágok magamra és október közepe vége fele leugrok a Nurburgringre hogy még évad zárás előtt tudjak csapatni egyet.
-
FeRRaR1
őstag
Ismert story:
320d Németből, 620e km-el vette a kereskedő ahol haverom dolgozott annak idején, 220-al kezdték árulni...
Egy jó konstrukció esetén szvsz szívó benzin majd második helyen a turbo diesel megbízhatóságilag. Szívó dízelt nem sorolom ide mert olyan már rég nincs de azok a merci motorok elnyűhetetlenek voltak.
Egy híresen tartós motornál is az előző tulajok szervizelése és hidegen (nem) üvegelése határozza meg főként a történetet.
Viszont egyre többször Magyar ismerőseim a karbantartás hiányára, kókány megoldásokra panaszkodnak, pedig nem a piac legaljáról szemezgetnek.
Adtunk már el hibátlan D5-öt 540e km-el. Meg nem mondtad volna se kintről, se bentről se vezetve hogy több mint 200 van benne.
Nekem is volt 400e felett futott D5 S80, még váltó hibával is haza hozott országokon keresztül.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
haxxika
üzenetére
Vezérlőm is elment egyszer de azt nem is dokumentáltam. S80 V8, állítólag 10 év felett lehet beázás, párásodás. Van itt több cég is aki erre szakosodott, lekaptam a vezérlőt a haldexről, elküldtem nekik, 120 font volt az egész, és 3 nap alatt visszaküldték, úgy néz ki mint ha zsír új lenne, komolyabb szigeteléssel, és élettartam gart adnak rá. Vissza tettem, friss folyadék azóta is hibátlan. (egyik környékbeli csapatásnál első kerekesre váltott az S80)
Ezt én is végig zongoráztam, 8 folyadék csere.
S80, XC90, XC60 is.Motor olaj
Hűtő folyadék
Fék folyadék
Kormány szervó
Váltó
Szöghajtás
Haldex
Hátsó diffIlletve ez mellé próbálok minél alacsonyabb futást / jobb állapotot venni. Ezeket azonnal ledobni és akkor sokkal jobbak az esélyeid. Mert minden el fog romlani, a kérdés csak a mikor. 7 éve van meg az S80, kapott 30 napos 7000km+ os EU turnét, Nürburgringet sokszor, de köszöni szépen mindene eredeti a hajtásban. (haldex vezérlő felújított, pumpa új, én cseréltem) Viszont a felújított vezérlő miatt nem kell programozni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
haxxika
üzenetére
Ehhez képest most van egy XC60-am és nagyon jó kocsi. Viszont mindent fenntartok amit akkor írtam. Az az első kerekes XC60 amit próbáltam egy legalja förtelem volt. Még mindig vannak rémálmaim miatta. Autónak nem méltó, pláne nem Volvónak. Ehhez képest ami most van, bár régebbi de ég és föld. Úgy tapad, kanyarodik hogy az álom, kényelmes és enyhén sportos, nem üt fel, ülései sportosabban tartanak mégis puhábbak és párnázottabbak, sokkal de sokkal kényelmesebbek. Szóval én azt mondom hogy ha XC60 akkor AWD R-design minimum, mert a 4 hengeres FWD az valami förtelmesen rossz volt. Önmagában is, meg mindenhez képest is amit valaha próbáltam. Haldex javítása nem nagy dolog, ezer videó van YT-n, nem drága az alkatrész. S80 V8-on cseréltem szűrőt, pumpát, folyadékot 2x. XC60-ban folyadékot (annak idején az XC90-en is). Amennyiben rendesen kapcsol, nincs baja érzetre, hibakódra akkor egy folyadék és szűrő cserével nagy valószínűséggel rendben leszel. Automata váltóra ugyan ez igaz, csak azt nem tudod házilag javítani
-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm

Vegyszeres szálló rozsda és kátrány eltávolítás, 2 alapos mosás. Illetve 4 "nagyobb" karcot be is csiszoltam és políroztam 400-as pasztával mielőtt az egész megkapta a 2 lépcsőt.
Itt már kapott egy Graphene wax bevonatot, ablakok is le vannak kezelve ahogy a gumik és a kerék ívek is. Napi használatú verdát nagyvárosba ennél tovább nem tolok, mert innen kis javulásért is nagyságrendekkel több időt kéne vele foglalkoznom. Nem mintha nem lenne jobb állapotban és szebben tartva mint a többi 99% kocsi az utakon

(korábbi képeken csak polír volt, lekezelve semmi nem volt még...)
-
FeRRaR1
őstag
Nekem a Lexus CT200h volt így, haver Svájcban mondta eljár 5-6 literrel dombos kisvárosban, rövid távok, nem odafigyelve. Én szeretek sportosan vezetni, nincsenek nagy szintkülönbségek, még is bekérte a 6,5 - 7,5 litert. Márkaszervizes, átnézett, karbantartott, sőt garanciális volt mert ugye 10 év. Nálam inkább 6,5 - 7, asszonynál inkább 7 eleje. Pedig ő nem előrelátóan vezet, én kigurulok, figyelem a lámpákat, forgalmat stb.
Kedvencem az UK Volvo csoportban jött pár hete egy srác, S80 V8, kék fólia, tele aggatva minden elképzelhető matricával, ablak szél terelővel, meg amit akarsz...
Jajj de jó a kocsi 9 literrel járok vegyesbe. Na nem bírtam tovább, meg anyád az a 9 liter. 2 V8 Volvóm volt, 10 liter alatt lehetetlen eljárni velük. Ha bemelegítve nullázod, felkészülve, óvatosan erre mész hogy lefotózz valami 9 literes fogyasztást, ahhoz valami rettentő nagy lejtő kell... Tankolás után pályán, bemelegedve, klíma ki, nagyon odafigyelve mentem egyszer az XC90-el, hogy csak egyszer megnézzem mit mutat úgy, lett 10,8 liter. Normálisan pályázva, 140 körül nem annyira figyelve a fogyasztásra 12-13 között. Padlózva a ringen 4 kör alatt ürül a 75 liter, az majdnem 1 liter / km
(vegyes átlag, néha sportosabban gyorsítva 14 liter az S80 V8)Most az XC60 az tudja a 6,x litereket pályán, megpakolva, 4 személlyel is, de 140 felett klímával dinamikusabban inkább 8,x. Városban szintén dinamikusan 9 körül.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
haxxika
üzenetére
Pont hogy ebben a legjobb a Volvo, biztonság, kényelem hosszú távon.
Vittem haza egy mazda 6-ot, mindenem fájt, 3 szünetet kellett tartanom, kegyetlen rossz volt.
Közvetlenül utána egy V70 T5, 2001, csak tankolni álltam meg 2x Calais és Sopron között. Kiszálltam, fáradt voltam de nem fájt semmim. S80 ugyan ez, 700-800km vagy a 2018-as EU turné, 7000+km egy hónap alatt, semmi fájdalom sehol. Rettentő jól megtervezett gépek ebből a szempontból is. -
FeRRaR1
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Sokan írják ki szoftveresen és raknak standard lengéscsillapítót be. De a gyári beszállítótól (Monroe) is olcsóbb mint a Volvótól.
2ozzmexy
Magasságot nem állít csak keménységet. Mennyire sportos vagy komfortos a csillapítás. -
FeRRaR1
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Igen eladásnál mindig nagyon rugalmasak, csak utána lehet hogy nyomnak egy 180 fokos fordulatot. Amennyiben nincs hibád / javítanivalód akkor jó tapasztalattal mész haza.
Zay úti duna autóban voltam egyszer és utoljára.
Mellesleg egy privát küldött oda hogy olvassanak ki egy hibát amit nem lát, majd a márkaszerviz egy másik priváthoz akart küldeni, de közölték hogy igazából 2 misiért megoldják a problémát. Mindezt atom bunkó és lekezelő stílusban
Mindegy, nem írom le az egészet mert hosszú, lényeg hogy őket nem ajánlom.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Ezért adtam el a fordot én is idén, nem volt 4 éves, végig szervizelt, alacsony futású, mégis 3-6 havonta szerviz. Szétmállott a klíma hűtő? Mi az anyámtól? Mondják ja ez ilyen. Befecskendező a 3. hengerben elmegy, csak prémium üzemanyag, szűrő cserélve, tank félig, autópályán. Mint ha elmentek volna a bakok úgy elkezdett rángatni 2000 fordulat alatt, utána néha elkezdett ütni az automata. Mind ez a 3 egy éven belül + az éves szerviz + műszaki. Szóval 4 garázs látogatás. Na mondom mész te az anyádba te mocskos sz@r. Abszolút nem voltam 3F-es de a tapasztalatom azzá tett. Feltettem kicsit többért mint vettem, 4 nap és elment. Persze ki volt kerázva mint minden autóm. Most itt meg se említem hogy a BT és android autó nem tudott hívást fogadni mert vagy én vagy a másik fél nem hallott semmit. 10-ből 3x ha jó volt. Néha elfeketült és újra indult menet közben és társai. Mellé atom kényelmetlen volt 30 percnél tovább... Vevő mondta olyan szép el se kéne adnom. Hát nekem is fáj de elengedem hogy te "élvezhesd"
(Mondjuk mondta hogy csak fordja volt eddig, csak azt hajlandó venni. Egészségére. Én soha a büdös életben nem veszek még egyet.)Ami vissza jött pénz, annak a 2/3-ából vettem egy XC60-at, amit itt pár oldallal visszább láthatsz, a fehéret. Pénz is maradt, kocsi is 1000x jobb.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Előélet függő, nálam egyik sem evett semmit, volt szívó és turbo is. Így ha eszik azt kínozták / nem szervizelték időben vagy megfelelően / hidegen rúgták.
Nincs csoda recept, a legmegbízhatóbb autóból is kifoghatsz rosszat, és a legmegbízhatatlanabból is jót.
Esetleg vegyél megbízható(bb) kereskedésben, és akkor él a 12 hónap szavatosság. [link] Mert ha eszi az olajat azt senki nem fogja neked a helyszínen megmondani, használni kell esetleg kompresszió tesztelni a hengereket, de azt szvsz senki nem fogja vállalni, se te se a kereskedő.
Annyit tehetsz hogy legjobb tudásod szerint választasz, viszel vagy elviszed olyan helyre ahol igazi hozzáértő / szakértő van. Igen, ezért fizetni kell, de a "befektetésedet" véded vele.
Ismerek olyat aki úgy vesz autót hogy fel se nyitja a motorháztetőt, sokszor rá is cseszett. Ismerek olyat aki mindig elvitte komoly átvizsgálásra vásárlás előtt, értsd márka specialistához, súlyos pénzért. Na ő még nem járt rosszul egyik vételével sem ellenben beszélték már le autóról.
Illetve nem kell meglepődni ha költeni kell egy használt autóra. Kopó fogyó alkatrészek, folyadékok, szűrők...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Ezt éreztem én is a transit connectel amit idén adtam el. 4 éves, 33k mérföld és mindig valami elfosta magát a folyamatosan szervizelt és karbantartott retken.
Csak automatában gondolkozol?
Annál a fordnál biztos gyorsabb, de jó példányt találni kihívás lesz. Illetve ennyi idős autónál nem reális a költség mentes közlekedés. Előfordulhat, de a 15 használt autós tapasztalatom alapján eddig mindegyikre kellett költeni valamennyit, bár jól forgattam a gépeket mert az utolsó 10-ből 9-et profittal adtam el. Volt V70 T5-öm, 2001-es, olyan amit nézel csak kombi, meg a turbós változata az 5 hengeresnek. ABS szenzor, csatlakozók, kábelek már el el fáradnak. És akkor még az nem volt sok, mert rengeteg embernél ment el az ABS vagy fékmodul, váltó, óra csoport, blokk repedés, turbó, különböző folyások...
Nem elriasztani akarlak, de soha nem tudod garantálni hogy ezekbe nem fogsz bele futni.
Most lehet megköveztek itt, de nézzél rá a Lexusokra is. Azon csak egy elrohadt hővédő lemezt kellett cserélnem, 2 másik van ismerősi körben, soha semmi nem ment tönkre egyikben sem. Mondom ezt ezt úgy hogy RX helyett most vettem XC60-at. Viszont azt elismerem bármikor hogy az a költségmentesebb konstrukció a tapasztalatom meg statisztikák alapján.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Problémásabb mint a 6 sebességes geartronic. A 140 ló és 220 nm nem fog elbánni vele, ellenben az idő és a szervizelés hiánya igen. Nem lehet megmondani 20 év körüli autóknál. Találhatsz lógó belűt aminek bontóban a helye és olyat is ami megkapta ami jár és boldogan elvagy vele még hosszú éveket. Itt már tényleg állapotot veszel mert ennyi idősen már semmi sem golyóálló. Kipróbálod hidegen, melegen, átnézeted, ha minden jó akkor olajat cserélsz benne és használod.
Annyira megbízható amennyire a kiszemelt célszerszám karban volt tartva.
Dinamika is nehezen megfogható. Valakinek a 6 másodperces 0-100 a dinamikus, valaki boldog a 12-essel is. Manuálisra ír 10,2 secet, mivel régi fajta automata azzal gondolom még komótosabb.
A 140 lovas szívó benzin volt az egyik leggyengébb motor amivel szerelték.
Nyilván így is gyorsabb lesz a korabeli opel / suzuki és társainál.
Így itt azt tanácsolnám hogy nézd meg a mostani / korábbi kocsijaid hogy gyorsultak. Ha a Volvo gyorsabb akkor sokkal jobbnak fogod érezni a kis javulás miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Milyen széket vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Jövedelem
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest