- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
troll81 #13783 üzenetére
Szia.
Nekem B5244S4 motoron szarakodik. Most március 1-én múlt egy éve hogy vettem a C70-et. Egy vezérlés cserélésre elvittem ami után azt produkálta hogy üzemmelegen ha több mint 5 percig áll a kocsi akkor indításkor becsörög 1-2mp-ig az egyik kerék. Valamiért az olajpatron megadta magát.
Ezt leszámítva semmilyen más hibát nem tapasztaltam semmiben.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #13238 üzenetére
Ritka a T5 AWD V50. Amennyiben mindent rendben találsz rajta és megveszed, akkor is MINDEN folyadék cserés. Olaj, hűtő, fék, szervó, szöghajtás, váltó, haldex, hátsó diff. Igen, ez 8-at jelent. Illetve ekkora futással ha korábban nem volt váltó felújítva, szervizelve akkor lesznek meglepetések, így ezt leellenőrizném. Egyébként meg a szokásos használt autó vásárlás átnézés / átnézetés / tesztút...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #13006 üzenetére
Idén nem volt időm nagyon kocsizni eddig, csak 3 gyors mosást kapott, munka, költözés stb... Viszont ez konkrétan 5 nap volt. Alapos mosás, kátrány és rozsda oldás, nagyobb karcok vizes csiszolása, 3 lépcsős polír minden járulékos dolgával, maszkolás, pepecselés... Hátsó lámpa finom polír, első finom csiszolás és polír. Motortér takarítás, V8 badge polírozás, kerámiázás. Majd megint alapos mosás, polír lerakódások eltávolítása, zsírtalanítás és kerámia. Meg pár apróság amit kihagytam. Holnap még lehet kap egy felni kerámiát ha lesz időm.
-
-
tibor.sz
tag
válasz
troll81 #12472 üzenetére
Ezek természetesen a listaárak voltak, ebből azért jön le jócskán, de az összehasonlítás szempontjából tök mindegy.
FireFox1996:
Nekem korábban a Hondámba Gates szíjak kerültek, de nem tetszett, hogy nyikorogtak. Most oda INA került, de az még túl friss, így nincs tapasztalatom. Viszont nem nyikorog...Akkor valszeg az lesz, hogy vezérműszíjkészletből INA (az olcsóbb is), a két hosszbordásból (gerenátorhoz + klímakompresszorhoz) meg Conti. Az gondolom nem probléma, hogy keverem a márkákat.
Az, hogy a Conti meg román vagy nem román, az csak ott fog kiderülni az üzletben.
-
mody123
tag
válasz
troll81 #12373 üzenetére
Nagytarcsán, V-Garázs. Átnézték teljesen. ott még nem tudtam hogy eszi az olajat a kocsi.
Miután rájöttem kérdeztem tőlük hogyan tovább. Mondták hogy 5W40 és pontosan megadták milyen szűrővel.
molnarpeter:
Passz, azt tudom hogy a szűrőt 2 éve cserélték.Nem tudom hogy tegyek e próbát az 5w40-el vagy bontassam meg a motort?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81 #12034 üzenetére
Olvasgattam a dolgokat, hajrá
Józan paraszti ésszel ezek a dolgok jutottak eszembe az átjárást illetően. Neten körülnézve minden jel arra mutat, hogy különösebb módosítás nélküli white block B5254T3. Talán az RS esetén nyúlt bele a Ford? Mintha rémlene valami.
Ford rebadged the engine as the 'Duratec ST' and applied variable valve timing to both camshafts, applied a lighter flywheel and performed a throttle recalibration. [link] nem egy tudományos forrás, de a semminél több
emiatt meg kéne nézni, ugyanolyan lendkereket és szíjtárcsát be lehet-e rakni, vagyis egyezik-e a főtengely mindkét vége - kellemetlen volna, ha más lenne a furat/menet, stb.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81 #12032 üzenetére
Egy alternatív módszer jutott eszembe amúgy neked. Első, hogy ccm és furat, löket egyezzen. Aztán Autodoc vagy hasonló helyen kéne nézni pár kapcsolódó dolgot, hogy azonos cikkszám vagy sem, gondolok itt az utángyártott dolgokra, nem gyári cikkszámra. Lendkerék, nyugvó és hajtókar csapágyak, ékszíjtárcsa, esetleg maga a hajtórúd/dugattyú ha lehet találni... Ha teszem azt LuK saját cikkszámra ugyanolyan kuplung cucc kell, stb, akkor gyanús a főtengely egyezés. Ha ép a Ford blokkja, akkor át lehetne fűzni, és úgy papíron minden rendben
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #12001 üzenetére
Hmmm, igazából nem vagyok annyira otthon turbós motor alkatrészekben, tuningban, azon belül meg hogy mit érdemes. Nekem ugye a szívó V8 van és ahhoz csak gyári Volvo alkatrészeket veszek, kivéve ha fejlesztek valamit mint kipu, fékek... De motortérbe még nem kellett semmihez hozzá nyúlni. Idén kapott egy új generátor / klíma szíjat, feszítőket, görgőket, gyári gyertyákat. 13 éves volt mind, de keveset futott, oda adták az eredeti szíjat meglepően jó volt, semmi repedezés vagy bármi hiba.
Pistonheads vagy egyéb ford / Volvo fórumokon indulnék el, ott hihetetlen mennyiségű infó van. Angol ebay mindig tele tuning cuccokkal. Illetve amit én itt csinálnék az az hogy keresnék egy szervizt akik versenyautó felkészítéssel, motor építéssel, turbós motorok tuningolásával foglalkoznak. Akár tanácsért, akár a munka egy részének elvégzéséért. Így most pl a Perfect touch performance-nál voltam. Amik ott voltak a garázsban a Volvóval együtt az Lamborghini Aventador, Mustang Shelby GT350, Porsche GT2 RS, Nissan Skyline, Ariel Atom V8... Építenek és tuningolnak motorokat, van 2 saját dyno-juk. Olyan munkát végeztek a Volvón is hogy le a kalappal. Még megyek hozzájuk idén
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #11999 üzenetére
Aki chipeltette az nyilván ki is használta a lovakat. Alap lett volna hogy legkésőbb 10.000 és olajcsere, komoly jó minőségűre. Ezt én tulaj trehányságnak könyvelem el.
Mindig rossz látni az ilyet, pláne egy remek 5 hengeresnél de ez gyakori olajcserével és rendes bemelegítéssel nem történt volna meg, vagy csak nagyon sokára.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #11989 üzenetére
Az a 3 - 6 centi amint a B12 ültet brutál sok. Teljesen megölné a rugózást. Majd számolj be hogy a B6 mennyit ront a komforton, de mindenképp az tűnik az észszerű választásnak a mindennapokhoz. Ugye az S80 nagyon magas alapból, hatalmas kerékívvel. Feldobtam a 18-as gyári helyett a 19"-es Polestar felniket és még mindig nem volt az igazi. Viszont most az új rugókkal maga a tökély. Imádom, öröm ránézni. Mikor kész lett és megláttam 5 - 10 percig csak álltam és némán bámultam hogy ez valami gyönyörű lett.
focvis
Én is azt imádom a V8-ban hogy a nagy köbcenti AWD nem kérdez. Alapjárat felett nem sokkal már 400+ NM. A gázpedál reakció az meg szinte villanyautó szerű, amit a turbósok soha nem fognak tudni. Viszont a D6-ban az nagyon jó hogy az elektromos rásegítés elmaszkolja a turbó késlekedést. Mikor elektromosra váltottam XC90 -> Zoe én is néztem a V60-at csak a főként városi használatra nem akartam dieselt, meg olvastam a klíma / generátor gondokról így letettem róla. Aztán azóta hibrid lett még is, csak szívó benzin + villany Lexus. Egyébként majd leméretem mit tud hamarosan az S80, mikor megvettem akkor futott 5.9-es 0-100-at. De az ölég rossz gumival. PS4 S-nél szinte semmit sem villog a kipörgésgátló, még a pirellinél folyton villogott... A másik hátráltató az a váltó, hogy nagyon lassan kapcsol. Egy új gyors esetleg dupla kuplungossal állítom egy másodpercet javulna a 0-100.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #11987 üzenetére
Nem akartam túltolni, így ezek helyett maradt a gyári gátló és a gyári gátlóhoz tervezett Eibach pro. Nem akartam teljesen megölni a komfortot. Ez a 2-3 centi gyári gátlókkal egy egészséges kompromisszum. Nagyon boldog vagyok az úttartással, viselkedéssel. Előtte konit néztem, csak utána olvasva teljesen megölte vomna a komfortot.
-
Viktor8.
tag
válasz
troll81 #11660 üzenetére
Vissza vittem már, a holnapi nap fognak neki újból. Hát kíváncsi leszek, hogy mi lehet a probléma. Csak mondom rákérdezek hátha járt már hasonlóképpen valaki más is. Igazából az az érdekes,hogy azután kezdte el csinálni miután kipucolta az egr-t és gázolaj szűrőt cserélt...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #11588 üzenetére
Nem saját. Volvo North Londontól kaptam pár napra. Viszont azt előre kijelentem hogy végre egy méltó autó. Nagyon nagyon jó vezetni, szépen dolgoznak alád a rendszerek.
Amiket eddig kaptam cserének vagy próbálni azok a nyomában sem voltak egyik sajátnak se (S80 V8 és XC90 V8 Executive akkor) ez végre valahára megközelíti az S80-at. Nagyon. És ami eddig volt hogy 2 A4-es oldalon keresztül soroltam a hibákat hogy miért sz@r az adott vas... Na azt itt el lehet felejteni. 2, összesen 2 hibát tudtam találni, pedig nagyon igyekeztem
Szóval Volvo V90 T6 Rdesign AWD
-
Peti78
őstag
válasz
troll81 #11411 üzenetére
Vagy vegyen V8-at. [link] 990 ért ha nincs más nagyobb hibája igazán megéri. 6-700 körül van a váltófelújítás. De ha ezt azt rendbe kell még rajta tenni, és belekerül annyiba mint a második találat, akkor is legalább tudja hogy mit cserélt. Ha nem lennének most teljesen más irányú terveim, akkor én biza megvenném a váltóhibásat.
Nekem S60 T5-öm van, az is eladó lesz két hónap múlva. Sajnálom hogy el kell adni, de ahova megyek, oda nem vihetem. Remélem, találok neki hozzám hasonló jó tulajt
-
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11343 üzenetére
Nekem volt pár T5-ös volvóm, 850-esek, V70-es. 9,4 körül ettek (V70 tíz körül/felett, de az automata volt) akkor, ha asszony vezette, de ő csak telepatikusan nyomta a gázpedált, kb. 90-100-ig.
Nálam többet evett.
Szerintem - egy alapból jól beállított motornál - a szoftveres mókolás (teljesítménynövelés céljából) mindig fogyasztásnövekedést eredményez. De lehet, hogy ebben tévedek... -
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11339 üzenetére
Értem. Totalcar Népítéleten 11 l-es fogyit írnak, ha nálad annyi, amennyit írtál, akkor az jó.
Szerintem szeretni fogod.Más. Közben megcsináltam a V70 D5 kocsin a bal első féket. Féknyerget lebontottam, elvittem ismerőshöz, ahol kompresszorral ki lett nyomva a dugattyú. Kissé meg volt szorulva, meg berohadva és beállva, de igazából csak törődést igényelt. Csiszolóvászon, kis kenés és mehetett is vissza. Vettem Dot 4-es fékfolyadékot, a féktartályt feltöltöttem, majd le lett légtelenítve a bal első rész. Egészen addig csináltam, amíg a már nem fekete (tehát új) fékfolyadék meg nem jelent a légtelenítő csavarra tett infúziós szerelék (!) átlátszó csövében.
Utána több próbakör, fék jó lett, bár elsőre a féknyereg karistolta belülről a felnit.
Mint utóbb kiderült azért, mert a külső fékpofát rögzítő rugót nem jól raktam fel, de megoldottam.
Szerintetek érdemes felfrissíteni a többi ágat is az új fékfolyadékkal vagy nem kell? -
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11335 üzenetére
Szia, gratula hozzá. Ez most Volvo vagy Ford amúgy?
Én vételkor olajat, olajszűrőt, légszűrőt szoktam cserélni. Meg amit az autó kíván.
(Kabinfilter, üzemanyagszűrő, vezérlés, gyertyák), de ez utóbbiak attól függnek, hogy mikor voltak cserélve és mennyire tudják ezt nekem ledokumentálni, ill. mit raktak bele (Conti, Ina szíj, stb). Szóval márka. Meg a vezérlés attól is, hogy szíjas-e a motor, de gondolom az.
Fagyállót gondolom nézettél ill. ablakmosót, lassan jönnek a fagyok. Ja és persze a gumi téli legyen és valami jóféle, nem kopott.Szóval milyen autó ez pontosan, pls?
Egy linket dobhatnál a speckókról, mert nekem S max 2.5t-re a gugli Fordokat dob be... -
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11286 üzenetére
Szia!
Én Liqui Moly 5w30-ast használok a 2.5-ös turbó dízel Volvo-mba, az S80 T6-os benzinesbe is az kerül majd. Olajszűrőből Mann-filtert szoktam, prémium minőség. Úgy szoktam venni, hogy egy db 5 literest és 2 db 1 literest. Bárdiban, "barátsággal".
Hat litert beletöltök, a második literes flaskából egy-két kör után megnézem, hogy kell-e még beletölteni.Azért hallgass meg mást is....
-
lorcsi
veterán
válasz
troll81 #11053 üzenetére
Van most egy ilyen fb, volvo forum:
Kedves csoporttagok! Úgy alakult, hogy meg kell válnom a családi hajónktól. Akit érdekel, kérem írjon nekem vagy hívjon, és minden kérdésére- amire persze tudok- válaszolok. Volvo V70 II; 2002; 2.4T; 200LE; állandó összkerék; 1.350.000.-Ft
[])
-
FeRRaR1
őstag
válasz
troll81 #11055 üzenetére
Azért linkeltem, mert a kettő közül én a V50-et nem ajánlanám, az kb az egyetlen Volvóm eddig amit nem vennék újra.
305e kilométerrel adtam el a V70 T5 manuált. Egyedül egy generátor cserém volt vele ami nem tervezett, meg ugye az ABS jeladó és környéke kitakarítása.
Jól pakolható, kényelmes sportos autó volt. Aki csak vezette, imádta.
Máig tartja a rekordomat, Calais - Sopron 8 óra alatt.
Azt mondom ebben a korban már tényleg inkább állapotot (főleg műszakira értem) veszünk, nem kilométert. Aki V70-et vett szinte biztos hosszú távra használta.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
troll81 #11048 üzenetére
Van rá neten kalkulátor, adatokat a hirdetésben látod. 😃
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
troll81 #10882 üzenetére
Most milyen autód van, hogy 1 gyerekkel nem fértek el benne? Mi anno Corsában elvoltunk 2 gyerekkel, voltunk nyaralni kempingben, sátorral.
Egyébként a nagy autókat szeretem én is, volt A6osom, most XC90 van, de mindig jót mosolygok, mikor az első gyerek érkezésekor, már azonnal "nyerges kamiont" néznek sokan. 😃
-
Peti78
őstag
válasz
troll81 #10877 üzenetére
Őszintén! Mit vársz el egy 2.5ös benzines motortól?
Ismét leírom, hogy az üzemanyagot a legkönnyebb pótolni. Meg amúgy, aki premium autót vesz, annak nem az üzemanyag lesz a legköltségesebb. Egy hónapja önindítót, most meg légtömegmérőt kellett cserélni. Hónapokig nincs baja, aztán valami beszarik. Ehhez (mint a többi premiumhoz) drágák az alkatrészek, ráadásul ez ritkább mint a béjemvé, kevesebben értenek hozzá. Azokat meg illik megfizetni.
A pénzedért viszont kapsz kényelmet, biztonságot, dinamikát, nem kevernek össze a bodzaszedőkkel. Nem utolsó sorban Volvo tulajként jogod lesz ide írni, mert valljuk be őszintén, most még csak egy briganti vagy a sorainkban . -
Peti78
őstag
válasz
troll81 #10868 üzenetére
Tempomat 90-nél 6.6-7; 130-nál 8-8.5, városban meg a jóég tudja. Vegyesben 11-12 szokott lenni. Nyilván a klíma, szembeszél, egyebek befolyásolják a fogyasztást. Őszintén szólva kb egy éve nem nézem menynit fogyaszt, annyit amennyit. A benzint meg a legkönnyebb pótolni benne. Amire figyelek, az a hangja, és ahogy megindul a rohadékja.
-
kelekyle
őstag
válasz
troll81 #10861 üzenetére
AWD-ben még van egy pár dolog ami eltud romlani
Haldex, szöghajtás stb...
Igazából a V50 T5 első kerékkel is elég ügyes, ha piszkálni akarod és 350lovat akarnál belőle kihozni, akkor jobb az AWD.
Egy átvizsgálás, gyári diagnosztika és mehet a menet, úgy nem nagyon fogsz mellé nyúlni. -
kelekyle
őstag
válasz
troll81 #10859 üzenetére
Van benne egy turbó, kettőstömegű egy ültető szett stb... és 275000km. Nem biztos, hogy költeni kell rá, de ha igen ezek nagyobb költséget emészthetnek fel.
Ami nagyon klassz, hogy korábbi számlák megvannak... vezérlés 200nál volt cserélve elméletileg, azzal nem kell bajlódni. -
Lackki
őstag
válasz
troll81 #10846 üzenetére
Szervotartály szokott repedni, kábel kötegek az ajtóban, műszercsoport megáll, gyújtáskapcsoló is szeret beszarni teljesen és nem ismeri fel a kulcsokat. AWD haldex rendszer, így azt is érdemes átnézni megy-e egyáltalán, mert ha mondjuk beázott... nem olcsó a javítás, sokan úgyis vannak vele, hogy nem javítják, elég az állandó 2WD. Szokásos dolgokat kell nézni ezenfelül, mint bármelyik turbósnál.
-
aneda
senior tag
válasz
troll81 #10444 üzenetére
Eredeti kínai Volvo motor!
Plug-in Hibrid verzióban nem gondolkodtál? -
JasL
őstag
válasz
troll81 #10397 üzenetére
A lényeg, hogy 150LE-től felfele vegyed (D3). Vagy ha nem akarod csapatni, akkor jó a D2 is, az 120LE. Ha 5 évre veszed, maximum 3 éveset vegyél, mert ekkor már elveszítette az ára 50%-át és nálad még kb 2 millát fog avulni 8 éves koráig, tehát biztosításokkal kb havi 100ezer lesz a fenntartása. 2015 felettit meg atzért kell venni, mert ott már ingyenes és házilag megoldható USB pendrive-ról a navi frissítése. Kilométerben menj nyugodtan feljebb, 120-140ezerre akár, 220ezerrel 5 év múlva még jól eladható lesz, ott már a kor szól jobban bele az árba és a felszereltség. Az első 3-4 év kib*szott durva, havi 300ezer a fenntartása (értékvesztéssel, biztosítással, évi 20ezer km-rel).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
troll81 #10395 üzenetére
Sajnos nekem nincs tapasztalatom velük, de eddig nem hallottam nagyon rosszakat ezekre. Viszont mindenképpen elvinném egy márkaszervizbe alapos átvizsgálásra megvétel előtt, hogy ne érjen meglepetés. Amit tudok, hogy azért az öthengeres dízeleknek sokkal szebb a hangjuk, mint a sornégyeknek, de ez nem feltétlenül szempont mindenkinél.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
troll81 #9575 üzenetére
R modelleknél feltétlenül igen a válasz mindkettőre. Ha nagyon patika, nagyon őszinte, nagyon reális egy ajánlat, akkor a diagnosztikát megspórolhatja az ember szerintem, de hozzáértőt és/vagy alapos felkészülést akkor is szerveznék. Elvégre nem aprópénzzel játszunk.
Ilyen általános kérdésekre a "Milyen autót vegyek?" topik jobb amúgy.
-
Johnny_vT
senior tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz
troll81 #9407 üzenetére
"össz állapota nem egy hulladékot mutat így elsőre"
Na igen, ez nekem is feltűnt. Nem tudom, hogy mennyi lehet a reális alku, de belekötni nem nagyon tudok a futáson és az ülések állapotán kívül (meg aztán egy tisztítást követően szerintem egyáltalán nem lennének szörnyűek). Még a felniken látszik némi padkázás, de az sem vészes. Fene bele, meg kéne nézni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged