- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
válasz
focvis #12762 üzenetére
Gyerekkorom egy nagy favoritja a márka.
Nézegettem a 9-3 okat is, de tesztekben nem szerették a "malomkerék kormányt" - így jellemezték- és, h elsőkerekesen rángatták a kormányt gázadásra.Ha jól tudom 9-5 ös megkapták a függőcsapszeges felfüggesztést (nem tudom pontosan hogy hívja a GM a technikát) valamint a flex ride futóművet, ami Opeleknél jól teljesített.
Formailag tetszik a szerkezet kívül belül, de korábban azért vetettem el mert mikor ezelőtt néztem 3,5 milla környékén mozgott annyiért soknak gondoltam.
De tegnap véletlenül megnéztem és 2m+ kicsikért látni párat. Ennyiért meg felcsillant a kíváncsiságom, h lehet be kellene nevezni egyre.Alkatrészeket megnézem, de lehet akkor itt lesz a trükk a dologban, h nem lehet beszerezni majd
-
daninet
veterán
válasz
focvis #12249 üzenetére
Lementem kibontani a kocsi elejét, nem tudtam kiszedni az izzót 15 percig mozgattam a foglalatot. Pedig eltekertem mellette azt a rögzítőt, megnéztem yutubon is mások csak kihúzták
Mindenesetre arra jó, hogy láttam milyen izzó van benne. Nem nagyon szeretnék utángyártott izzókat az előző kocsimnál szerintem annyit költöttem utángyártottakra, hogy vehettem volna egy jót
20k ez ami benne van, lehet akkor veszek egy párt, legyen jó. -
daninet
veterán
-
tibor.sz
tag
válasz
focvis #12077 üzenetére
Ennyi pénzért habozás nélkül én is előfizetnék. De nálunk a valóság az, hogy csak az assistance szolgáltatás éves díja 30.000 Ft körül van (vagy volt legalábbis 1-2 éve). És ebben a szervizelés természetesen nincs benne. Szóval itt egy kicsit másképp mennek a dolgok. Mint úgy általában minden.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
focvis #12065 üzenetére
Van második oldala, de csak annyit említ hogy ellenőrizd le a flexibilis drót részt, illetve az ülés háttámlájával legyen egy vonalban hogy ne hajoljon ki és beszállásnál. Nekem eddig is így volt egyébként megnéztem.
Balesetnél még nem okozott gondot, egy belső ellenőrzésnél bukott ki a dolog.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
focvis #11984 üzenetére
Ennél nincs alkalmasabb eszköz
A cél a meglepetés ereje, egy igazi sleeper.Gondolkoztam egy játszós C30 T5-ön, de túl sok lenne. Már van egy céges vivaro, van a napi futkosós lexus, meg a hosszútávú élmény gép az S80 V8. Egy negyediket is tartsak, se helyem, biztosítás sem olcsó erre felé, meg 4 kocsit a szintemen tartani...
molnarpeter
Nagyon alaposan elő volt készítve minden és több rétegben lekezelve. Illetve géppel meg volt a teljes folyadék csere a fékcsövek cseréje miatt is.Tegnap csapattam párat. Brutális a gép le robbantani nem lehetne az útról. Esőben nagy gáz vagy fék kanyarba, körforgalomba, semmi. Mint ha hozzá ragasztották volna az úthoz és vissza kérdez hogy csak ennyit mersz?
-
daninet
veterán
válasz
focvis #11950 üzenetére
Nem működött. Szerintem ez csak az új verzióknál van, nálam a trip counter-t és a gyújtást kell együtt nyomni. De biztosan az, mert kiírja a hibaüzit is, hogy nem tudja visszaállítani a service counter-t.
nesa: már nem vagyok sajnos pécsen pedig nagyon szerettem ott laki
Most azon gondolkodom, hogy ezek a 16000 környéki VIDA DICE modulok ebayről/aliról mit tudnak? Valaki vett már ilyet?
-
nesa
veterán
válasz
focvis #11698 üzenetére
Ja ja 3 gyerek van, múlt héten a Citroënt is feltámasztottam, adagolót cseréltem, végül is működött csak folyt a gázolaj
de most mindenre jó, ja még akarok venni holnap ezt azt, tegnap kivéstem a két fagyasztóból vagy 20kb jeget így most van némi szabad kapacitásom wc papírt nem vettem, mert nekünk startból van itthon most itt 5 ember azért termel, nem fogok hetente venni ilyeneket, egyszer megborítom a citroent azt 5-6 hónapig jó vagyok, tejből is van hogy elmegyek veszek 200litert, minden nagy tételbe fogy és nem jó minden nap boltba járni, extrán betankolni nem tudok mert nincs több helyem mint máskor, csak simán van itthon sok minden mint bármikor máskor.
-
Kickass
őstag
válasz
focvis #11667 üzenetére
GTE csomi 270 liter ráadásul hatchback, szerinted?
benzin: lehetőleg 4nél több henger
hibrid: kb a Prius maradt, Auris belseje nekem nem adja, ráadásul kisebb is hátul mint a Prius
dízel: végső eset, csak euro6, a 4,5 keretbe már beleférne a passat8/superb is, de itt már többminden játszana akár Volvóból is (XC70 régi nagy álom, bár irt az euro 6 pont nem jönne ki)local1: méretben igazad volt, de ezért is szerettem volna megnézni
-
FeRRaR1
őstag
válasz
focvis #11642 üzenetére
Persze minek? Asszony megtalálná aztán aludhatnék a kocsiban
Vezethetnék, mert váratlan kiadás alig akad, az a része jó lenne... Ellenben amit én költök mert csak kell, az nem lenne ilyen rózsás. Jobb a boldog tudatlanság, felhőtlen öröm
Úgy gondolok rá hogy 1-2 évente mindig cseréltem a kocsijaimat. Ezt viszont annyira szeretem, imádom hogy 5 év után igen is fejlesztem kicsit itt ott. Így ugyan olyan marad a szerelem, csak kicsit jobb lesz itt ott, mint mikor az asszony új szexi fehérneműt vesz
Akartam is beszámolni róla, megjött minden a folyadékcserékhez: Váltó, szöghajtás, haldex, hátsó difi. Mindet én fogom csinálni, úgy a legolcsóbb és úgy a legbiztosabb hogy el van végezve illetve úgy ahogy elvárnám...
Holnap leszedem a 4 kerék dobot és lemosom alatta. Bármi felületi rozsdát találok kijavítom, majd lefújom még egy réteggel biztos ami hótziher.
-
tibor.sz
tag
válasz
focvis #11529 üzenetére
Azt nem tudom, hogy egy 2014-es autónál szükséges-e a szoftverfrissítés, de az én 2011-es modellévű V60-amnál kellett a frissítés, addig csak gyári (azaz méregdrága) DVD-n lehetett feltölteni a navigációt a merevlemezre. 2016-ban a Volvo Galéria kb. 10.000 Ft-ért csinálta meg a frissítést.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
focvis #11522 üzenetére
Na ja, de mitől olvad meg?
Nem lehet, hogy ez is olyan, hogy nem ildomos kevés üzemanyaggal hajtani a vasat?
Olvadás az erőlködéstől lehet, hogy többet vesz fel, mint amennyire a vezetéket tervezték.
Lehet, hogy egy ügyes türelmes szerelő megcsinálja neked olcsóbban és nem komplett csere.
Bár, ha elmegy ez is majd 300 ezer km akkor jó.
-
ryger
aktív tag
válasz
focvis #11515 üzenetére
Rendben, koszonom!
Ha valakinek van/volt tapasztalata ezekkel a "Ecotec B207E" motorokkal, ne tartsa magaba!
-
ryger
aktív tag
válasz
focvis #11513 üzenetére
Koszi a rovid osszefoglalot, van pont olyan dizel is fent de nekem nem szukseges, kb 12-15K az eves futasom es *osok is a megbizhatosagtol. Mondjuk az a dupla turbo biztos vicces lehetett a mindennapokban
Azt tudom, hogy Vectra C platform, nincs valami oldal ahol ossze van szedve mit lehet Opellel helyetesiteni, ha kell cserelni? En AutoDoc-rol szoktam rendelni az alkatreszt, altalaban ott mondjuk irja, hogy milyen modellekhez hasznalhato...
Kaszni elem talan nem kell, habar azert kell az automata mert a baratnom is vezetne alkalmankent a gepsast, igy mar lehet gondban leszek
Pont este beszeltem egy baratommal es a szomszedjuknak volt ilyen benzines es a gatyajat is rakoltotte, 180k-nal beallt a motor. Nem tudok semmi reszletet de nem tul biztato igy. -
-
FeRRaR1
őstag
válasz
focvis #11455 üzenetére
A konyhai mérleget kiakasztotta, az 5 kilóig mér. Van egy Lexus 17"-es aminél könnyebb, illetve a Volvo S80 V8 gyáriak aminél sokkal könnyebbek. Érzésre meg viszonyításban azt mondanám 7-8 kg.
nesa
Úgy érzem akkor ez egy kockázat amit vállalnom kell.
Atomgeszi
Én is csak álltam és néztem 5 percig csendben, és elmorzsoltam egy könnycseppet annyira szépek
local1
10-13 között fog kérni normális használattal, ha taposod akkor 15+Amit linekltél az nyugis autópálya tempó, szinte csak ott használva, jobb üzemanyaggal. Ennél csak is többet fog enni, városba is meg ha tiprod is. (De megéri
)
-
Weareus
addikt
válasz
focvis #11318 üzenetére
Köszönöm.
Az akkut megnézem, szerintem nincs túl jó állapotban. Azt lehet tudni, hogy az akkumulátor állapota miként függ össze az első hibakóddal? (Ha nem, az sem baj).(#11319) aero.
Igen, ezt már Laccki PH-s kolléga is említette már.
Egy kérdésem lenne: cikkszám alapján ebből lehet (Bárdiból pl) újat rendelni vagy csak bontóból? (Csak hogy tudjam). Annyit tudok, hogy később cserélték Bosch-ra ezeket az MM-eket, de hogy kompatibilis-e, egymással a kettő, az még rejtély -
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #11284 üzenetére
Ebayen viszont paypal által adott az ingyenes visszaküldés legalább, de mondjuk érdemes figyelni, a seller mennyit térít vissza ilyen esetben (raktározási és egyéb címeken szoktak levonni néhol).
Mint notórius javítgató jutott még eszembe, talán egy rádiókkal is foglalkozó műhelyben érdemes volna megmutatni a fejegységet, hátha menthető, netalántán ismert probléma.
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
focvis #11230 üzenetére
Jó kérdés, szerintem 1-2 óra. Nekem majdnem 4 lett, mert sikerült nem azon a napon menni, amelyikre be voltam írva. Hogy ki értett félre kit, azt nem tudtuk kideríteni, mindenesetre megcsinálta
Közben várost néztem + kajáltam, nem tudom mennyi lehetett a valós szerelési idő.
-
válasz
focvis #11196 üzenetére
Na, voltam közben a V60Servicénél, kezdem a fő okkal, ez lehet hogy neked is érdekes lesz: Alapvetően azért mentem, mert töltés közben kerregett kicsit a kompresszorom. Erre sokáig az volt a mondás mindenki által (meg általuk is), hogy normális. Azonban úgy 1 hónapja postolták, hogy nagyon kényes a gázmennyiségre a komp., finomhangolással be lehet úgy állítani, hogy soha ne kerregjen. Bár 1 éve figyelnek már egyet ami nagyon kerregett, de semmi baja, viszont most, hogy lett módszer a finomabb beállításra szívesen megcsinálják gariban. Éltem a lehetőséggel, tök jó lett, nagyon csendes most töltés közben.
Ha már ott voltam, nyilván elkezdtem nyaggatni Zolit a az üvöltő hűtő miatt. Megnézett mindent is, semmit nem talált. Végül kérte, hogy akkor küldjem meg egy fél órát, megvárja, jöjjek vissza, és egyből álljak be a műhelybe, készültségben lesz
Naná hogy még a lamellákat SE nyitotta ki a rohadék, nem hogy nem volt hangos, hanem állt benne a venti, pedig nem kíméltem...
Z. csak röhögött, mondta hogy ötlete sincs, videózzam le, ha megint lesz, aztán meglátjuk. Hazaérkezéskor megint lett, bár halkabban mint szokott. Viszont amit észrevettem: a motortérrel szemben állva, a bal alsó részen, ahol a klíma csövei mennek (hűtővíztartály alatti rész, ahol generátor is van), minden cső deres volt, tapintáskor meg szinte ráfagyott az ujjam. Erre majd rákérdezek, lehet, hogy köze van a dologhoz... Ha esetleg hosszabb menet után (1+ óra, vegyes üzemmódokban) lesz időd/kedved, megnéznéd a tiéden ugyanezeket a csöveket? Kíváncsi vagyok....
-
-
-
válasz
focvis #11199 üzenetére
Igen, azokkal minden oké, 1 hónapja volt vezérlés cserélve, azóta figyelgetem, mert azt az instrukciót kaptam, hogy lehet hogy tölteni kell rá.
A csatit amúgy bármilyen gyanús működés esetén érdemes lehúzni ami összefüggésben van az elektromos hajtással és/vagy a klímával. Jópár ember hetekig vagy néha hónapokig jár vele így, amíg várnak a garis kompresszorcserére, vagy Zoltán úrnál időpontra. Nem kényelmes az tuti, de onnét nyugi van, és biztosan nem romolhat tovább a dolog amíg nincs meg a gyógyír, közben meg azért használható az autó is.
Persze azért részemről is inkább kósza gondolat volt, holnap reggel hívom, és majd megmondja hogy húzzam e le (érzésem szerint mondani fogja, mostanában ez a default válasz nála bármilyen fent vázolt problémára, gondolom nem véletlen).
-
válasz
focvis #11196 üzenetére
Megnéztem a zsalukat, indulás előtt teljesen zárva voltak, majd kijöttem a városból pure-ban, utána kb. 15km M0-as, majd megálltam ellenőrizni. Amennyire lehetett látni a rácson keresztül, mindegyik teljesen nyitva volt, a hűtés viszont üvöltött. Ezután a szakasz után szoktam kinyomni a maradék akkut hegyek-völgyek között (további kb. 10-15km pure-ban), viszont most a dízellel mentem végig, manualban (rásegítés ugye ilyenkor is van, de minimális). Hazaérkezve teljesen halk volt az autó, valamennyire persze ment benne a hűtés, de nem volt vészes, és a motor leállítása után pedig minimumra vette, majd ki is kapcsolt (még a gyújtás levétele előtt).
Ezek alapján úgy tűnik, mintha elektromos üzemben melegedne jobban, mint kellene. A kompresszorom új + mosva lett, a klíma tökéletesen működik érzésre.
Azt hiszem holnap lehúzom a klímarendszer csatiját inkább, aztán egyeztetek egy időpontot Mátrai májsztróval...
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
focvis #11130 üzenetére
Húzd le a spricniről a csövet, ha úgy sem jön akkor nem dugulás, esetleg utána meg tudod nézni a biztosítékot, ad e hangot a pumpa ha húzod neki... Egyenként zárd ki amit tudsz, és meg fogod találni a hiba forrását, nekem ha ilyen gondom volt azt mindig dugulás okozta. Csak akkor fordult elő amikor vettem, használatom alatt soha. Gondolom hanyagul valami retket öntöttek bele...
-
Weareus
addikt
válasz
focvis #11091 üzenetére
Szíjból Ina tényleg jó, Mann filter szűrő is prémium minőség.
Grat, a verdához, jó kis hibrid ez.Szerk.: közben kicseréltem a kabinfiltert, pontosabban az aktív szenest rossz helyre akartam berakni, a sima helyére, így eltörtem
.
Később vettem észre, hogy a sima szűrő mögött van egy vastagabb slot, oda fért volna bele.
Így a régi szűrőt kiporszívóztam és lefertőtlenítettem kézfertőtlenítővel. Majd legközelebb belekerül a rendes szűrő, mindenesetre a probléma (este bepárált a szélvédő) orvosolódott, mondjuk az egész szellőzőjárat ki lett takkerolva. Szélvédő lapátszárak leszedése volt a legnehezebb, de egy kis WD 40 meg egy jó fogó csodákra képes.(Fogyasztás 12.8-nál tart.)
-
válasz
focvis #11096 üzenetére
Aham, jól hangzik. Én nem mertem 0-100-azni nagyon, mert vezérléscsere előtt nem akartam, és úgy jött ki a lépés, hogy a szelep is ugyanazon alkalommal lett cserélve amikor a vezérlés, szóval itt nincs előtte/utána értékem. Viszont érzésre nekem is határozottan jobban megy magasabb fordulaton
-
válasz
focvis #10973 üzenetére
Gondolom még nincs baja a "kisakksinak", de ha vannak vele kapcsolatos hibakódok már, akkor lassan elkezd döglődni. Majd ne lepődj meg, olyan hibákat tud generálni, hogy az hihetetlen
Ha elkezd furcsán viselkedni az autó, nem mennek funkciók, mindenféle egymással összefüggésben nem álló rendszerektől jönnek hibaüzenetek, akkor tudd, hogy a kisakksit kell kicserélni
-
válasz
focvis #10946 üzenetére
Vannak konkrét számaim; sajnos a fényezés betegség miatt elmaradt, így csak a vezérlés szett és az ékszíj szett cseréje történt meg:
- vezérlés szett, vízpumpa (INA) 49 K,
- a generátor ékszíj szettből csak gyári létezik 93 K,
- munkadíj, diagnosztika, spray 51 K,
Szumma, kerekítve: 193 ezer Ft.Vettem még pár apró, gyári csetreszt, azok nem kerültek horror pénzekbe. Egyedül az ékszíj szett ára veszélyes.
A hétvégi hibakód elég vegyes felvágott volt, bizonyos részük töltéssel kapcsolatos; ezek vagy a halódó 12 voltos akksira, vagy a nagyteljesítményű töltőn (villámtöltő) való töltésre (természetesen csak 16 A-t vesz fel ott is) vezethetők vissza, hétfőn törölve lettek.
A vezérléscsere után ismét volt ma diagnosztika, ott jelentkezett a turbószelep, de még nem dob check engine-t. Előbb-utóbb cserés lesz - ez az egyetlen, amire szívesen adok ki pénzt. -
válasz
focvis #10943 üzenetére
A generátorral nincs probléma, vagy nem tudok róla.
Nekem vásárlás előtti átnézetés alatt mutatta a v60service, hogy hol és mit kéne hallani (ez aztán alku tárgya is lett, mert a kereskedő is jelen volt, és elfogadta a diagnózist), akkor nem hallottam, de vétel után pár hétig még nem volt javítva, és hidegen néha lehetett hallani oda nem illő halk kerepelést, kattogást. Ha nem tudok a problémáról, valószínűleg soha nem veszem észre, csak akkor amikor széthullik. Save módban kapja amúgy a legnagyobb terhelést a generátort, próbáld meg, hogy meghallgatod hidegen, lemerülve, save bekapcs előtt/után, és ha bármilyen gyanús kopogást/kerregést hallasz a generátor környékéről, akkor esélyes hogy csapágyas. A Volvo csak kompletten cseréli amúgy, ha jól rémlik 500kHUF körül, Zoliék szétkaptak párat, és tudják már cserélni csak a csapágyat. Ha széttörik, akkor is tudják menteni, de drágább, és egyáltalán nem biztos (attól függ hogy a törés után mit/mennyire ver szét belül). A csapágycsere még időben amúgy 90kHUF náluk.
Neked mi a tapasztalatod a váltó mosással?
Nálam előtte sem volt semmi gond, de 168e volt az autóban, és nulla infó volt róla, hogy lett e benne valaha cserélve a váltóolaj, így elébe mentem bármilyen problémának, és cseréltettem (+átmosattam).
-
molnarpeter
nagyúr
-
válasz
focvis #10939 üzenetére
Szinte biztos hogy ez lesz
Egyébként ha ez infó, akkor én a következőkért összesen 334eFt-t fizettem szerdán:
- vezérléscsere
- olajcsere
- turbószelep csereAmi előtte volt:
- klímakompresszor csere
- klímakompresszor átmosás
- nagyfesz. generátor csapágycsere
- váltó átmosás + olajcsereEbből a komp. csere persze ingyenes volt (visszahívás), a többi összesen 270eFt.
Úgy gondolom, hogy most lett kész teljesen (kopp-kopp
), és ennek így kb. 600 lett a vége. Ha a váltó nálad már rendbe lett rakva mostanában, és nincs gond a generátoroddal sem, akkor ok lesz a 400 körüli terv.
Amúgy most jött el az a pont, hogy tervezem elvinni egy padra, szimplán csak kíváncsiságból. Tudtok esetleg ajánlani ehhez korrekt céget, ahol a hibrid hajtás sajátosságait is képes a mérés abszolválni?
-
válasz
focvis #10926 üzenetére
Van sajnos! És jó a tipped
Keress rá a hsz-emire, éppen pár hete volt nálam ugyanez. Ha terhelés alatt kapod, majd másnapra eltűnik, akkor 90%, hogy ez a gondja.
Azóta nálam megoldódott: e hét szerdán voltam vezérléscserén, cserélték a turbószelepet is. Érezhetően jobban húz az autó magasabb fordulaton, illetve végre 150 fölött is van ereje.
Nekem 35eFt-ért cserélte Mátrai V60Service Zoltán
-
daninet
veterán
válasz
focvis #10913 üzenetére
Elvittem olajcserére nemrég a kocsit, vettem szűrőket is. 9 éves végig volvo galériában javíttatta az elsőző tulaj. Gyári szűrő volt benne fekete trutymóval borítva amin semmi levegő nem ment át. Nehéz ahhoz a szarhoz hozzáférni, sosem cserélték ki. Gondolom minden alkalommal kiszámlázták
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10902 üzenetére
A D5-re írták, hogy érzékeny a túltöltésre, ott csak 3/4-ig szabad feltölteni elvileg, mert a DPF ha regenerál, nőhet az olajszint, ha jól értettem.
Most, hogy a D4 mennyire érzékeny rá, azt nem tudom. Öcsém szerint az én kocsimban nincs DPF, szervizvezető, megnézte a gépben. Mondjuk ez hihetetlen kicsit, hogy egy 2013-as modellben ne lenne, Euro 5 amúgy.Kénytelen leszek megnézni ma indulás előtt az olajszintet hidegen, remélhetőleg hozzá tudok férni. Az elektromos olajszint mérőnek annyira azért nem hiszek.
De majd mutat maxot vagy felette, akkor se tudok tenni sok mindent. A szerviz azt mondta, hogy jó így, így ők leengedni nem fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Milyen processzort vegyek?
- Óra topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest