Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelecar
aktív tag
Izmos szarvasok
-
Kelecar
aktív tag
na már sajnálom hogy feldobtam, csak a fékemmel akartam vagizni
Akit érdekel:
Brembo 4 dugattyús nyergek Alfa 166-ról, egyedi konzolokkal.
Mazda RX7 300mm-s tárcsák.
Fém fékcsövek
EBC greenstuff betétek.Első genes Volvo V40 T4-re fog menni. Már most is kicsit kevés a gyári fék a BSR stage 2 ~250 lovához, de vannak még tervek tovàbbi teljesítménynövelésre, ezért nem árt egy értelmesebb fék
Sajna a Volvo nem vitte soha túlzásba a fékeket, nagyjából megfelelnek az adott modellre, de sok tartalék nincs benne. Még a legnagyobb legnehezebb autókba is egydugattyús úszónyerges fékeket raktak (kivéve a P2-es R valamint a Polestar/Polestar engineered modellek, azokon komoly 4,6 dugattyúsok vannak)
Ezzel szemben az alfa minden "vacak" kis autójára rádobálta a nagy fékeket
-
Kelecar
aktív tag
BUÉK mindenkinek!
Kinek mit hozott a Jézuska a szarvasra?
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Kerékdőlést gyári futóművön nem nagyon lehet állítani, nem?
Nézelődtem a neten és találtam ilyen allítható tornycsapágyakat P1, P2 sőt P80-ra is. P3-ra nincs valahol? 😅
Valszeg pont cserés a toronycsapágyam aztán gondoltam jobb lenne egy ilyen állítható ami még tartósabb is. -
Kelecar
aktív tag
válasz
Meridian
üzenetére
service reset: gyújtáson kell nyomva tartani a napi számláló resete gombját vagy 10 másodpercig, de pl az a gomb nekem se működik néha tankolás után. Ha nem megy VIDA-val is lehet resetelni szerintem (nekem van 22. kerületben)
Hát nem akarom kétségbe vonni a szerelőt meg édesapádat, de ez a motor bizony 100% volvo. A volvo moduláris motorpalettájába tartozik ami whiteblock-ként ismeretes még. 1990 és 2016 között gyártották 4-től 6 hengeres kiosztásig sok-sok kölünböző benzin és dízel konfigurációban. Tudtommal Renaultban nem fordult meg de nem vennék rá mérget.
Egy kis vizuális megerősítésként itt egy kép a Volvo 1.8-rólValamint a Renault 1.8-ról:

Ahogy látszik még az anyag se stimmel, mert a renault vas öntvény, a volvo pedig alumínium
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Meridian
üzenetére
Szerintem nem francia az a motor. S/V40-ben csak a dci volt francia. Összes többi benzines az Volvo whiteblock, kivéve néhány 1.8-ast ami Mitsu GDi, de az itthon elég ritka. Szóval a tiéd vagy Volvo vagy Mitsubishi, de szerintem semmiképp sem francia

Amúgy kár hogy csak most láttam a hsz-d. 22. kerületben lakok, szivesen megnéztem volna én is az autód mikor még nem volt jó. Nekünk is van több 40-esünk, és a szerelésében is már szereztem egy kis tapasztalatot
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Én is jobban fogom már nézni az ebayt
van pár dolog amire bújítanék a v8-on
pl.: hátsó lámpa nekem is, TFT DIM, Polestar fékek, ezenkívül nekem is tervben van egy merészebb kipu.A V8-ra én se raknék direkt szűrőt.
A V40 levegő feed csöve így is megmaradt a légszűrő mellett de valóban melegebb levegőt szív így mint a gyárival. Elég hülye megoldás a friss levegő cső is mert a sárvédőből tereli a levegőt, hát ott alapból nem sokat kap, más modelleken általában a hűtőrácstól van terelve a levegő.
100 körüli tempónál már elég jó a légmozgás meg az intercooler is jobban dolgozik, úgy tökéletes az intake hőmérséklet, de városi lassabb forgalomban gyorsan felmegy :/A V40-en BSR kipu van downpipe-tól, de most az eleje sokkal hangosabb lett mint a hátulja, szóval arra is ráférne egy kis beavatkozás
-
Kelecar
aktív tag
Egy kicsit szomorúbb story is van, a szabad ég alatt állás és az 5 napos sáros eső sajnos megtette a hatását.
Tetőablak lefolyó eldugult, beázott az autó egész jobb oldala.
3 napig szárítottam a kárpitot, az összes vizet kiporszívóztam alóluk, ma fogom összerakni. Remélhetőleg "megúszta" minden elektronika.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Nagyon szép autó, örülnék ha az enyém is ilyen állapotban lenne. De egyelőre sajnos még a kocsibeálló sincs kész

Látom hátra FL fényszórót raktál, én most előre újítottam be mert a réginek több baja is volt. Nagyon tetszik az új

Összhasonlítás a régivel
Kicsit kellett faragni mert a LED helyzetjelző nem ment egyből, a kisebb teljesítményű felvétele miatt letiltja a vezérlő, valamint ebben az új típusban gyárilag nincs szélességjelző. Szóval egy W5W szélességjelző rákötése a helyzetjelzőre mind2 problémát megoldotta
-
Kelecar
aktív tag
válasz
haxxika
üzenetére
Én is ezt javaslom. 5 USD, fixen működik és support is jár hozzá ha valami baj lenne. Volt egy régebbi VIDA VM-em ami pár évig ment aztán egyszercsak valami baja lett, nem tudtam működésre bírni (pedig nem vagyok IT analfabéta), aztán 5 USD-ért leszedtem a volvodiag VM-et és azóta is hibátlanul megy.
-
Kelecar
aktív tag
V40 T4 "DIY szervíz" hengerfej felújítás néhány képben:
Egyébként az volt a baja, hogy hosszabb motorfékek után első gázadásra kéken füstölt, és fogyott is az olaj rendesen. Ezért gondoltam kicserélem a szelepszárszimeringeket és azzal együtt már kap egy rendes hengerfejezést. A Forge bypass szelep már csak hab a tortán
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Motorkódban az első 2 karakter az üzemanyagot és a hengerszámot jelzi. Esetedben Dízel 5 henger. A típus jelölésben a D utáni 6 meg a teljesítmény osztályt jelöli.
Egyébként a D5-ben meg a D6-ban ugyan az a motor van, csak utóbbi meg van spékelve az elektromos hajtással.

Egyetlen rejtély továbbra is az, hogy miért ilyen távol van a gyári gyorsulástól. Bár lehet én is meglepődnék ha lemérném a V8-at meg a T4-et

-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Grat
A képek is jók lettek.
Én nem merném kivinni mert félnék hogy lerobban vagy összetöröm
Meg a gyári féket már egy laza M7-es balatoni túrán is megtapasztaltam hogy egy nagyobb fékezés 200ról és onnantól már nem az igazi. Pedig amíg csak kicsiket kell fékezni addig nagyon jól fog.Amúgy itt egy tipp a fékfejlesztéshez

-
Kelecar
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Fú ezek szépek. Ha itthon lenne ennyiért balkormányos már mennék is érte
Hát hifi téren szerintem nem a legjobb. P1-esekben fejegységet elég macerás cserélni. Én csak a bluepowerről tudok amit bele lehet rakni, de az se olyan nagy szám.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Örülök, hogy itt látlak és igazi autó vásárlásán gondolkozol
FeRRaR1 is angliában él hátha egyszer megmutatja neked a V8-at és eszedbe se fog jutni mást venni
Fékpofa alatt nem tudom mire gondoltál (mert az csak dobfékekben van), de fék alkatrészt itthon sem szokás felújítani: betéten nincs is mit, tárcsát szerintem nem éri meg mert általában nem nagy tétel, féknyerget lehetne, de legtöbb szervíz inkább cseréli (én vállalok féknyereg felújítást homokszórással ha érdekel valakit
)Volvok 90%-ban nem rozsdásodnak. Régi S40/V40-ek (1995-2004) és mégrégebbi 400-as széria ami tudott rohadni, de P1, P2 és P3 platformokra nem jellemző.
C70-ből egy jó T5... hm... azt én is nagyon adnám
-
Kelecar
aktív tag
Hali!
2007 S80 ABL Xenon-ra sokszor kidobja a fényszóró hibát jellemzően rázkódások (kátyúk, szar út, stb) után, ilyenkor nem is megy továbba kanyarkövetés funkció motor újraindításig. Mostanában egyre gyakrabban csinálja, sőt most feltűnt hogy a bal oldali úgy állt meg hogy koppra balra világított. Lehet ezt házilag orvosolni (pl. motor vagy vezérlő cserével) vagy a mechanikában lehet baj? Szóval megpróbáljam valami komponens cserével fixelni vagy keressek egy egyész bontott fényszórót?
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Vladislav
üzenetére
Valószínűleg kevésbé lesz komfortos a kisebb oldalfal miatt és a km óra is többet fog mutatni a kisebb átmérő miatt. Más hátrányát nem látom. (Ja meg nem tudom téli gumi lesz-e, de télre keskenyebbet szoktak felrakni, mert hóban az jobb. Nem mintha olyan sok hó szokott volna lenni mostanában.)
-
Kelecar
aktív tag
válasz
tibor.sz
üzenetére
DOT 4 class 6vagy DOT 5.1 esp (semmiképp se DOT5).
Igen illik, hivatalosan úgy láttam 18 hónap vagy 60000km, de 2 évente is tökéletes. (Legtöbben soha nem cserélnek....)
0.6 deci megy bele de 1 liter jó mert tuti átmossa. Legalábbis a fékcsövekből és a nyergekből, az ESP-t csak spéci műszerrel lehet átmosni. -
Kelecar
aktív tag
válasz
Peti78
üzenetére
Nem dob hibát, nekem is az van. Viszont halványan fénylik akkor is mikor nincs bekapcsolva
Igazából ez a tükör alatti akkor sem dob hibát ha semmi nincs benne, mivel csak kényelmi világítás. A cserével vigyázz mert nagyon könnyen törnek a műanyag foglalat fülei. Nekem cserénél sikerült mind2 oldali tükörét eltörnöm. (Kínából rendeltem utángyártottat mert a gyári ára vicc...
) -
Kelecar
aktív tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Hali. Pesten pl VDASH magyarosít.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
akooos
üzenetére
Szia! Láttam FB-n is a posztodat, üdv köztünk

Elfér a 17" nekem téli-nyári is 17-es, előbbi 205/45 utóbbi 215/40, de szerintem a télit is 215-re fogom cserélni (különbséget egyébként nem érezni, de amúgy is csereérett) Gyári felnikből is van 17-es, de amúgy elég ritka ez az osztókör igen. Nekem a 2 szett Brock és Barracuda (német felnik, az autóval kaptam, az is németből jött) egész jól mutatnak szerintem. 12694-nél a nyári Barracuda van rajta. (Ilyet itthon is lehet kapni, de újonnan elég drága)
A külső hőmérséklet jeladó ha jól tudom elől az alső légbeömlő jobb felső sarkában van.
Legalábbis a talált kép szerint
-
Kelecar
aktív tag
válasz
akooos
üzenetére
Szia!
Nekem facelift T4 van, szerintem jó kis autó. Legtöbb hibáját tényleg olcsón lehet orvosolni (és valószínűleg lesznek is kisebb nagyobb bajai
) Szerencsédre az egyik legjobban fájó hiba, a VVT kerék meghibásodása téged nem érint mert facelift előtt még nem volt. Viszont a rozsdát mindenképpen nézd meg, biztos lesz, de nem mindegy milyen mértékben.
Összességében szerethető autó, jól megy, és könnyű szervizelni

-
Kelecar
aktív tag
válasz
daninet
üzenetére
Én volvpartswebstore-t szoktam nézni, de ott úgy látom csak facelift (meg mk2) V60 van.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Peti78
üzenetére
Egyetértek. Újonnan nem éri meg megvenni (itthon legalábbis), a debreceni (fb posztja és hirdetése alapján is)arrogáns hölgy ajánlata sem jó. Ha épp kifogja az ember, 200 alatt simán lehet szerezni, lehet nem patika állapotút, de elég szépen fel lehet újíttatni az erre szakosodott műhelyekben (nem is olyan drágán).
-
Kelecar
aktív tag
Szia!
Tudtommal ami 1:1-ben bemegy a gyári helyére az csak a Bluepower van.
Amiről sajnos hallottam negatív tapasztalatot (kép).
Megjegyzem egyébként nemrég én is beszereltem magamnak egy BP fejegységet, igaz az másfajta (S80-ba BP950) és nekem a gyári fejegység is benne maradt. Nálam eddig nincs rá panasz.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
tibor.sz
üzenetére
Ez a hiba a 2007 és 2020 között gyártott, előző generációs S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70 és S80 típusú gépkocsikat érinti.
Enyém 2007-es S80. Levelet nem kaptam (lehet nem is az én gondozásomban van az ő rendszerükben, szóval nem is fogok) de biztos érintett, majd valamikor elviszem Ivanicshoz.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
üzenetére
Elegánsnak elegáns, de szerint modern formája van, és a maga módján sportosan is tud kinézni. 18-as alatt szerintem bután néz ki rajta a felni, de 19-es is szép (pláne egy jó BOR-ral
) Ahhoz még nem kell hülyegyereknek lenni meg arcoskodni, hogy az ember kiélvezze a V8 adta előnyöket. Pl. MK1 T6 tulajok közül több nagyszájú "hülyegyereket" ismerek mint V8 tulajt. (Pedig azoknak nincs is ilyen hangja) Nem is kell messzire menni, szégyen 
Egy szó mint 100 én csak ajánlani tudom a V8-at. AWD meg volt más motorhoz is, de a V8-hoz széria.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
üzenetére
Milyen? Egyébként ezzel teljes mértékben nem értek egyet. Egy V8 motorhoz jó V8 hang dukál (a gyári kipufogó egyébként elég sokat fojt rajta, de így is szépen duruzsol) és hogy egy luxus szedánhoz illik-e a a nagy erős motor? Hát hogy a jóégbe ne?
Ha nem nyomja neki az ember egyébként bentről semmi nem hallatszik, állítom halkabb krúzolni vele mint egy D5-tel. Viszont ha odalép az ember akkor legyen már jó hangja (nem pedig kle-kle-kle).Szerk. a link után: mint ahogy a videóban is látszik ez alól ki lettek vágva a hátsódobok így nyilván hangosabbak, szóval nem, nem mindegyiknek ilyen a hangja

Egyébként nekem is tervben van egy sportosabb kipufogó beszerelése. Na nem annyi hogy kivágatom a dobokat, hanem egy rendes rozsdamentes catback, sportosabb dobokkal, kb mint az elevate.Nyilván akinek az az elvárása csak egy S80-tól, hogy nyugodtan, kényelmesen, és kis fogyasztással eljusson A-ból B-be az nem V8-at vesz, de aki V8-at vesz az nem véletlenül teszi

-
Kelecar
aktív tag
Meg kellett kicsit merevíteni a "charisma"-t

Gyári Volvo cucc (9481207)
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Amit találtam kerámiát azt csak külföldről lehet rendelni (ráadásul elég messziről...)
De amúgy is terveztünk rendelni pár cuccot IPD-ről
-
Kelecar
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha nem kerámia nemtudom kevésbé porozna-e mint az ATE. Most keresem hátha van valakinek S40/V40-re ceramic betéte.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Nekem S80-on elől gyári Volvo van 3 éves és jól teszi dolgát, hátul meg sima ATE tárcsa és betét amikre szintén nincs panasz. Viszont V40-en elől EBC turbo grove van pirso betétekkel (így vettem) és én is azt kezdem érezni hogy sokkal jobban kell nyomnom a pedált hogy megálljon mint pl. a másik S40-en amin "mezei" fék van. A V40-en hátul nemrég cseréltem féket mert elég rohadt volt és sima ATE páros ment oda is amivel az egyetlen bajom hogy nagyon porol és fehér felnin elég idegesítő (az EBC piros legalább nem porol). Most hajlok afelé hogy kicseréljem az összes betétet az ATE ceramicra amit írtál, hogy ne is poroljon meg meg is álljak
-
Kelecar
aktív tag
FeRRaR1 V8 csoportban láttam nem jött be az EBC betét. Ennyire rossz?
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Helyzetjelzőt én is szoktam menetfénynek használni. Ködlámpának nem lesz túl hideg a led? Én is gondolkodtam rajta de félek, hogyha nem marad meleg fehér fény sehol akkor esőben nem fogok látni semmit
A V40-ben kiscseréltem a tompítottat egy elég hidegfehérre és esőben már sokat nem látok vele, annál pl a ködlámpára direkt vettem kardmiumsárga fóliát hogy ilyenkor kisegítsen, meg jól is mutat (mondjuk még nem raktam fel
)
Facebookon a V8 csoportban láttam 1 srácot akinek olyan LED van a ködlámpában amit tud kapcsolni fehér és sárga között. Az lenne a jó nekem, de itthon nincs, rendelni meg elég drága :/ -
Kelecar
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
-
Kelecar
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát igen, a mérete már tuti nem kényelmes több embernek.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Igen, mondjuk én csak emiatt nem cserélném le

-
Kelecar
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Jah értem, jogos. Nekem 17-es felni van a V40-en és arra 215/45 gumik olcsóbbak voltak mint az S80-ra a 245/40 r18-ak
Mondjuk az is igaz, hogy nem sokkal ahhoz képest hogy jóval kisebbek. -
Kelecar
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Milyen gumit raksz a V40-re ami olyan drága?
-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
A féltengely csavart én is lefújtam azon az oldalon ahol nem törtem el, csak ezüstre. Nem tetszett ezért a másik oldalon hagytam inkább
A porvédő csavarokat csak lecsiszoltam, de nem fújtam pedig gondolkodtam rajta
Az agyat viszont egyátalán nem mertem fújni csak alaposan lecsiszoltam (ammennyire tudtam)Még mindig jól néz ki az a Polestar felni, pláne azzal a lyuggatott tárcsával

-
Kelecar
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Köszi a tanácsokat, végre én is elkészültem. Az eredménnyel egyelőre meg vagyok elégdve, remélem tartós is lesz
Nem volt kalandmentes a folyamat, az egyik ABS szenzor beletört a csonkállványba (nem is nagy gond mert alapból cserélni akartam, mivel néha hibát dobált az egyikre), a szopósabb része az volt hogy kiszenvedjem a betört részt. A féltengelyt is ki kellett húznom hátul kicsit hogy a maradék törmelék szabadon távozhasson. Aztán itt jött a második fail: mikor húztam meg újra a féltengely csavart az nem igazán bírta a VIDA szerinti nyomatékot (vagy én értettem félre) és szépen betört
Nem baj, abból is kapott új gyárit, mint az összes fék csavarból amit bontottam.
Levettem az összes nyerget és tartót és külön fújtam őket + az első porvédőket is. A csonkaállványokat és a hátsó porvédőket megtisztítottam, de a helyükön fújtam. A kerékdobokat, de még a kerékcsavarokat is igyekeztem megtisztítani, szóval próbáltam minél alaposabb lenni

Megnéztem a téli felnivel is

-
Kelecar
aktív tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Az első képen szerintem csak a tárcsák "tuningok" az első nyereg csak festve van.Szerk. megnéztem, tényleg brembo szett van elöl, nem lehetett olcsó muri
A második képen egy Polestar van a gyári 6 dugattyús fékével, az komoly cucc, de lehet a brembonál is drágább 
Ez az alis megoldás is aranyos, dobhat ez is külsőre, bár én nem merném felrakni mert estére már rajtam nevetne az egész PEC
Nézz utána a nyeregfestésnek szerintem, nekem is be van tervezve, a gyári festék már lekopott 
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Viszont ha fel akarod dobni a kinézetét akkor lefestheted akármilyen színűre a nyerget. Nem egy bonyolult művelet és sokat tud dobni az esztétikán. Az internet is tele van DIY leírásokkal hozzá. A lényeg: érdemes alaposan megtisztítani a nyerget a rozsdától, szépen körbe kell maszkolni hogy csak a nyereg fém részeire (valamint furataiba ne) menjen a festék, aztán lehet is fújni, persze hőálló (van direkt féknyergekhez való is) festékkel.
-
Kelecar
aktív tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Mint azt az előttem szóló már említette, valószínűleg a nyeregre gondoltál mivel a betét nem nagyon látszik kívülről. De egy mezei brembo nyereg sem úgy néz ki mint amit szeretnél. Amire te gondolsz azok a nagy tuning 4-8 dugattyús fék szettek amik magukban is majdnem annyiba kerülnek mint maga az autó nem beszélve a beszerelési költségről ( új konzol, fékcsövek, stb,stb.) Egyszóval valószínűleg nem ezt akarod
Ha tárcsát cserélsz én egyébként semmilyen lyuggatott, mintás fancy tárcsát nem javaslok, konszumer kategóriában semmi hasznuk, max menőbbnek néznek ki, viszont a minőségük silányabb (enyémre előző tulaj valami lyugatott csodát tett ami egy nagyobb fékezés után már hullámos is volt... azóta új gyári van rajta és tökéletes). A legjobb valszeg a gyári amit a TRW gyárt (nem Volvo feliratos TRW tárcsát és betét kb harmad annyiért kapsz mint volvó-sat és nem sok különbség van köztük
) De még az ATE tárcsák is elég jók és árban sem vészesek, nekem hátul az van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
) Ahhoz még nem kell hülyegyereknek lenni meg arcoskodni, hogy az ember kiélvezze a V8 adta előnyöket. Pl. MK1 T6 tulajok közül több nagyszájú "hülyegyereket" ismerek mint V8 tulajt. (Pedig azoknak nincs is ilyen hangja)