- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11788 üzenetére
Ezeket az ékszíjat kb hány óra alatt tudja kicserelni egy autószerelő? Nekem meg menni kell dolgozni vidékre az autóval.
-
rayoliviero
veterán
Megkérdeztem a Volvo Galériát, azt válaszolták:
"A Generátort meghajtó szíj csereperiódusa 90000 km.
Az AC kompresszort meghajtó szíjnak a vezérműszíjjal együtt 180000 km."Nálam 153 000-nél volt cserélve a vezérműszíj készlet (VKMA0620) és ékszíj (31325042 cikkszámú). Viszont ékszíjból csak egy szerepel a szervizkimutatáson. A generátor szíj az biztos, hogy ki lett cserélve, mert látja a szerelőm, hogy jó állapotú, szerinte cserét nem igényel.
Akkor ez az AC kompresszort hajtó szíj belül van, amit nem lehet látni, ha belenézünk a motortérbe? Az AC kompresszor szíjszakadás is ugyanolyan komoly károkat okoz, mint a generátor szíj szakadása?A kocsimban most van 216000, elvileg még nem kellene cserélni benne ékszíjakat sem, ha a Volvo Galéria válaszát veszem figyelembe és ha kicserélték 153 000-nél mindkét ékszíjat, mert ugye a szervizkimutatáson csak egy ékszíj van.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #11777 üzenetére
[link] Itt például 180 000 km-t ír a vezérműszíjra. A hosszbordást azt nem írja.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11773 üzenetére
A Volvo még 90 000 km-t mondott generátor szíjra és azt, hogy kettőt is cserélni kell benne, vezérműszíjra pedig 180 000 km-t. A neten meg 120-at írtak vezérműszíjra.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11773 üzenetére
Köszi szépen.
-
rayoliviero
veterán
Az ékszíjat vagy hosszbordás szíjat milyen időközönként kell cserélni Volvo v60-nál? 2013-as évjárat, 1984 ccm, D5204T3.
A vezérnűszíjat 120 000 km-enként. De az ékszíjról vagy hosszbordás szíjról nem találok infót. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #11732 üzenetére
Bezar végre, csak a tükröket nem hajtotta be, ha magától zárt be, az zavart meg.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #11724 üzenetére
A Volvo fórumon azt írták, hogy a kis akku ritkán szokott tönkremenni, a nagy hibája is okozhatja a start/stop rendszer nem működését.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11708 üzenetére
Hát pont ezt írtam nekik, hogy nekem nem a Phev van, de szerintük a sima dieselben is van ugyanúgy kis akku, csodálkoztam is.
Pontosan melyik akku kell nekem? Mert ebből az AGM-ből van pár fajta, ahogy nézem:
[link] -
rayoliviero
veterán
A V60-am (1984 ccm diesel) nem állítja le a motort a lámpánál. Azt írták Facebookon, hogy valószínű a kis akku rossz. De a generátort is felujitották, előtte még jó volt. Bár télen tönkremehetett a kis akku.
A kis akkunak még mi a szerepe az auto stopon kívül? Mert ha csak annyi, akkor nem olyan fontos csináltatnom.
-
rayoliviero
veterán
V60, 2013.
Az mitől lehet, ha tekerem a kormányt jobbra vagy balra, akkor nyikorgó hangot hallok. De nagyon kis sebességnél is hallani, ha tekerem a kormányt. Nem tudom eldönteni, hogy a kormányból jön vagy a gumi adja ki ezt a hangot. -
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11579 üzenetére
Hát akkor nem kockáztatok.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11556 üzenetére
Megrendeltem a CBI-t, de közben láttam egy ilyen hirdetést a Facebookon.
Ez felejtős? Kínai amúgy. 9000 Ft, az Osram kb. 45. -
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11556 üzenetére
Köszi. Veszek cool blue Intense-t párban, mert amúgy is gyengén világítanak a mostani izzók.
-
rayoliviero
veterán
Volvo v60 2012 autóba, hogy tudom kideríteni, hogy milyen Xenon izzó kell?
2013-as modell
D5204T3
1984 cc
És melyik izzót ajánljátok? Néztem, hogy van 50000-es, gondolom annak már normális fénye lehet. -
rayoliviero
veterán
A kocsim kiírja (V60), hogy kevés a motorhűtő folyadék, de csak akkor amikor fékezek. Eddig csak nagyobb fékezésnél, most már kisebbnél is.
Megnéztem, de a minimum és a maximum között van. Mi lehet a probléma? Fékezésnél nyilván elmozdul a folyadék. De akkor se kellene kiírnia. -
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11258 üzenetére
Okes, kiprobaljuk.
-
rayoliviero
veterán
V60.
Nem értem ezt az autót, a múltkori olajcserénél belement 6,4 liter és úgy sem volt egészen maxig. Most 6 litert öntöttek bele es maximumig van, lehet fölé is ment. Műszerfalon maxot mutat.
Generátorom mechanikai alkatrészei felújításra szorulnak a Volvo szerviz szerint. Csapágyhangja van elvileg. Szerintem az egészet felújíttatom. Árban mire lehet vajon számítani?
Ha már szervizben lesz, váltóolajat is jó lenne cseréltetni, szerintem soha nem cseréltek benne. Át kell mosni a rendszert? És milyen kell bele?
-
rayoliviero
veterán
válasz
TrollBalint #11246 üzenetére
Én használom hétköznap estig sajnos. Ami még érdekes az autómban, hogy kisebb fordulaton csüröszkölő hangot hallok halkan, de lehet hallani, lehet a generátor szénkeféje?
-
rayoliviero
veterán
válasz
TrollBalint #11240 üzenetére
Hát ez elég rosszul hangzik. De nem értem, hogy miért nem derítették ki rögtön, hogy mi baja.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #11228 üzenetére
Megnézték a Volvo szervizben a kanyarkövető xenont, működik. Hibakódot is olvastak, plusz valami műszerrel is nézték, ami kifejezetten a lámpához való.
Akkor csak én nem látom, hogy követi.
Szerintem nálad is működik, csak nem veszed Te sem észre, ezért ne vidd el megnézetni, mert fölösleges kör lesz, az ára pedig 13 000 Ft volt.
Viszont a generátorommal van valami hiba sajnos, kimutatta a diagnosztika, jobban ki kell vizsgálni, hogy tudják pontosan mi a baja. Amire nincs időm, mert állandóan dolgozok. Remélem emiatt nem robban le a kocsi majd...
-
rayoliviero
veterán
Azt, hogy tudom megállapítani, hogy az autómban a premium sound hifi van vagy a sima?
Másik, hogy a kanyarkövetés a fényszórómnál biztos, hogy nem működik, ma próbálgattam elég sokat, nem veszek észre különbséget, ha a menüben ki-be kapcsolom. Mi szokott ezekben elromlani?
-
rayoliviero
veterán
válasz
FeRRaR1 #11206 üzenetére
Este tízre érek haza mindig korom sötét úton, de nem látom, hogy működik. Számomra olyan, mint egy hagyományos fényszóró. Vagyis annyiban különbözik, hogy oldal irányba is viszonylag erős fénye van, de nem erősebb arra, amerre kanyarodok.
A lámpa kapcsoló 0 állásban van, de ha rákapcsolom, akkor sem változik.
-
rayoliviero
veterán
Szerintem nekem a V60-ban nem működik a kanyarkövető fényszóró, csak előre világít. Odaállok a falhoz és tekerem a kormányt, de a fénysugár iránya nem változik. Még haverom Fordjánál egyértelműen látszik.
Mi romlik el ilyenkor benne? Ha beindítom az autót a magasságot állítja, azzal nincs gond. A menüben is be van kapcsolva a kanyarkövetés, de mégsem jó.
-
-
rayoliviero
veterán
Amelyik autóban van city safety, abban nincs parkolóradar elől? A V60-am elég jól felszerelt példány, de elől nincs benne sajnos.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BigBlackDog #11138 üzenetére
Beindításkor felemeli a fényszórót, annyit látok.
-
rayoliviero
veterán
Sajnos a Xenon fényszórómmal a V60-ban alig látok valamit. Úgy állítja be, hogy maga elég világít és manuálisan nem lehet állítani a magasságot. Egy Ladával szerintem jobban lehet látni az utat, mint ezzel a kanyarkövető Xenon fényszóróval.
Ezen lehet állíttatni?
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11004 üzenetére
Azt, hogy lehet hallani, hogy a hűtőkazettához odaért? Küldtem fotót a lökhárítóról.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11004 üzenetére
Küldöm privátban.
sfdrakex: Rendben.
-
rayoliviero
veterán
A munkahelyemen van egy kis lejtő a parkolóhoz. Ott leér a kocsi eleje. Ez okozhat kárt? Mintha az a gumi érne le elől, alul, de nem biztos, csak tippelek.
Passat is leért sajnos ugyanígy a betonhoz.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #11000 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor írni fogok.
-
rayoliviero
veterán
Rendben, köszönöm a válaszokat.
Vezérműszíjjal kapcsolatban is lenne kérdésem:
Ahogy nézem cikkszám alapján, SKF vezérműszíjat szereltek bele. Hány ezer km megtétele után érdemes cserélném? 25 000 km-t ment az autó a csere óta. Mert gondolom az SKF az nem gyári minőség, így hamarabb kell cserélni. Vagy erre is a 120k/10 év vonatkozik?
-
rayoliviero
veterán
A generátor szíj és a hosszbordásszíj az gondolom nem ugyanaz, ugye?
Nekem cseréltek hosszbordásszíjat és verműszíjat is, de látom Facebookon, hogy van még generátor szíj is, amiből elvileg csak gyári létezik (van aki szerint nem). Ezt a generátor szíjat milyen időközönként kell cserélni?
Ezeket cserélték nekem:
V60, 2012, D4 1984 ccm
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #10938 üzenetére
Abban az nem tetszik, hogy mindig el kell indítani. Plusz napi kétszáz km-t megyek, úgy nem éri meg.
-
rayoliviero
veterán
válasz
daninet #10935 üzenetére
Amit kaptam ajánlatot az évi 130 000 Ft.
Generali full casco: törés, lopás, üveg, elemi kár, bennülők balesetbiztosítása, elektroakusztika plusz biztosítás, műszaki hiba assistance. Plusz avulásmentes alkatrésztérítés. Ezt az én használt autómra számolták ki, akkor neked is hasonló lenne. Allianz hasonló áron van, de ott szerintem nincs benne az avulásmentes alkatrésztérítés.
A jégtől félek én is, például Sartin, ahova fogok menni nyaralni, rengeteg magyar autójában nagy károkat okozott a jég. De a múltkor itthon is elkapott a jégeső. Szerencsére az nem okozott kárt. De azóta tartok tőle. Nekem sincs garázsom, és ha menetközben elkap, akkor hiába a garázs.
De tapasztalom még nincs a Cascoval, most kötnék először. -
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #10932 üzenetére
Rendben.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10902 üzenetére
A D5-re írták, hogy érzékeny a túltöltésre, ott csak 3/4-ig szabad feltölteni elvileg, mert a DPF ha regenerál, nőhet az olajszint, ha jól értettem.
Most, hogy a D4 mennyire érzékeny rá, azt nem tudom. Öcsém szerint az én kocsimban nincs DPF, szervizvezető, megnézte a gépben. Mondjuk ez hihetetlen kicsit, hogy egy 2013-as modellben ne lenne, Euro 5 amúgy.Kénytelen leszek megnézni ma indulás előtt az olajszintet hidegen, remélhetőleg hozzá tudok férni. Az elektromos olajszint mérőnek annyira azért nem hiszek.
De majd mutat maxot vagy felette, akkor se tudok tenni sok mindent. A szerviz azt mondta, hogy jó így, így ők leengedni nem fognak. -
rayoliviero
veterán
válasz
BigBlackDog #10893 üzenetére
Nem volt hideg, d4, 1984 ccm.
Nem én öntöttem bele, hanem az autószerelő.
Egymás után öntötte be az egy literes flakonokat.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #10855 üzenetére
Rendben, kösz a válaszokat.
-
rayoliviero
veterán
válasz
molnarpeter #10851 üzenetére
Köszi szépen.
-
rayoliviero
veterán
V60-ban hány km-enként és évente kell cserélni a vezérműszíjat?
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10837 üzenetére
Köszi.
7 litert veszek inkább, ha megyek nyaralni, legyen egy liter a csomagtartóban. Nem valószínű, hogy enne az olajból, de a biztonság kedvéért inkább viszek pluszban több ezer km-es útra. Én is nemrégen vettem az autót, így még ki kell tapasztalnom, hogy például eszik-e az olajból.
A Castrol webshopját ajánlották jobban, de ott 1000 Ft-tal több egy liter. Az össze többi shopban kb. 3000 alatt van, ott 4000 csak.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10834 üzenetére
Ezek számomra ismeretlen webshopok. A filterabc-t néztem, azt elég sokan szokták itt ajánlani a Prohardveren, csak jókat hallottam róla, ugyanez elmondható a Kaufferől is, de ott elfogyott sajnos.
Itt a Filterabc-ben kinézett olaj. Ugyanannak tűnik, mint amit Te linkeltél.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10830 üzenetére
Rendben.
A rövid nívópálca van benne, a motorter alján.
Már csak azt nem tudom, hogy hol vegyem az olajat. Fekmester jó drágán adja.
Most nézem, hogy Edge olaj is van többféle: Edge Titanium Professional és Edge Titanium Fst. Te az Fst-t linkelted, nem tudom, hogy mi a különbség.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10826 üzenetére
Ez nem Start Stopos. Vagy annak nincs jelentősége?
Ha elfogyott, akkor hol érdemes venni még?fekmester.hu Eddig mindent itt vettem. De ők nem hologramos olajat adtak.
Vegyek két négy literest? Vagy centizzem ki egy négy literes és kétszer egy liter?
Akkor te is a 0w30-at ajánlod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest