- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
BigBlackDog #13516 üzenetére
az előző Volvom is 4 hengeres volt, alapvetően nem volt vele bajom (tény, hogy még nem ültem 5 hengeresben, így nincsen összehasonlítási alapom
)
-
TrollBalint
addikt
Hát sajna csütörtök délután megvették azt a V60-t, amit péntek reggel néztünk volna meg a szerelővel.
Viszont találtam egy másikat, elég szimpatikus. 1969 ccm3 150 LE, 2017-es, viszont van benne 232.000 km. Mennyire megbízhatóak a Volvo motorok 200ezer felett. Olyannal rémisztgetnek, hogy a 2010 utáni autók szeretnek meghalni 200ezer km felett gondos karbantartás esetén is -
TrollBalint
addikt
Köszi mindenkinek a választ, igazából a két S80 közül nem tudnék választani. Felszereltségbe csak arra tudok hagyatkozni, amit leírtak az alapján mindegyikben van olyan, mi a másikban nincsen, de tetszik
Erre a "ne akarj venni" árra azért én is kíváncsi lennék(De hogy végképp ne tünjek olyan hülyének, mindjárt utánanézek mi is ez a four-c
)
-
TrollBalint
addikt
Erről a két autóról mik a vélemények, elsősorban megbízhatóság / motorikus szempontból?
A V60 mellett, amit pénteken tervezünk megnézni, nekem még ezek szimpatikusak:
Volvo S80
másik Volvo S80
A másodikban nagyon tetszik, hogy van üléshűtés, amit megkockáztatok, hogy nyáron nagyon jól jön, plusz fiatalbb, 2015-ös. Futásra, mindkettő ~200.000-t. (Mondjuk a mélynyomó az nem tudom mit akar takarni, ha utólag berakott mélynyomóra gondol, az viszont nálam hátrány, mert foglalja a helyet a csomagtartóban)
-
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #13474 üzenetére
Ennyit arról, hogy beviszem hozzájuk a kocsit átvizsgálásra. A kereskedés benne van, hogy viszek szerelőt és átnézi, de én nem vihetem el az autót szervízbe / akárhova.
-
TrollBalint
addikt
Az autó csak vásárlás előtti átvizsgálásnak lenne alávetve Fehérváron, egyébként Pesten fog lakni
-
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #13476 üzenetére
Ilyen ár kategóriában csak egy S80-ast találtam, ami viszont 5-6 évvel idősebb.
Egyébként most teljesen megzavarodtam. Ha jól rémlik (persze vissza is olvashatnék) az 1984 ccm3-re mondtátok, talán pont Te, hogy az Volvo motor és megbízható. De az újabb Volvokban csak az 1969 ccm3-eseket látom. Azt hittem képes vagyok átlátni ezeket, de úgy látom ez magas nekem
szerk:
Mindig is, sőt, a mai napig az automata váltó ellen vagyok, mert szeretek váltani, bár a régi Volvonkban jobban szerettem, mint az újabb Opelünkbe, de ez mellékes. Viszont a Volvonál azért az az automata csalógató... Egy Youtube videóban láttam, hogy a műszerfalon a lehetett állítani a stílust (elegance, sport, meg még valami) ez kézire is vonatkozik, vagy csak autómatánál van ez? -
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #13474 üzenetére
Róluk hallottam már hideget-meleget vegyesen
Ilyen átvizsgálásra tudnak adni hamar időpontot? Gondolom előre kell kérni. -
TrollBalint
addikt
Kinéztünk egy példányt, amire azt mondom (képről), hogy szívesen meg is venném, de előtte nyilván megnézetnénk. Valaki tud ajánlani megbízható szakembert, vagy helyet, ahova el lehet vinni az autót Székesfehérváron? Egyik kereskedésben található ez a csoda. Azt honnan tudom megállapítani, hogy 5 hengeres? (Oké, a nevében benne van, de azt hiszem el, amit látok / tapasztalok, ha felismerem
)
Esetleg ismeri-e valaki ezt a kereskedést -
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #13469 üzenetére
sajna benzinesből nem találtam sokat, viszont dízelet láttam már 4M alatt (2013-as évjáratokat is, de megmondom őszintén nem figyeltem a ccm-t)
Mindenesetre ma megyünk egyet megnézni élőbe, hogy mégis milyen belülről, ez lesz a végső "teszt", hogy ilyen autót fogunk-e keresni, vagy esetleg mégsem tetszik annyira. (Mivel Volvo, így kizárt, annak még a bőrülést meg az automata váltót is meg tudom bocsájtanicsak navi legyen benne)
2ozzmexy: szóval nem is a gyerekcucc foglal sok helyet... nekem meg mindenki azt mondta, hogy a gyerek miatt kell nagy, de hát akkor az asszony miatt. De akkor az marad itthon
-
TrollBalint
addikt
Igazából régebben is szívesen vettem volna ilyen autót, de máshol azt mondták, hogy 500+ literes kell. Itt* mondtátok, hogy be lehet férni azért kisebbe is. Úgy döntöttünk, annyira nem pici azért a csomagtartója (látatlanba, volt S40-ünk, 2001-es gyártmány, kb. akkora ez is), ennyi cuccot rakunk bele. Legfeljebb nem megyünk sűrűn, vagy a gyerek jön tömegközlekedéssel
Motoroknál ajánlották az 1984 ccm3 és a 2400 ccm-et, hogy azok megbízhatóak. Ez igaz a dízel és a benzinesre is, ugye? (Úgy döntöttem, nem zárkózom el a dízeltől, ha találunk jó áron, 4M körül már láttunk, akkor hajlandó vagyok 1M-t az elején különböző szervízekre elkölteni, csak legyen megbízható)
*nem csak itt
-
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #13464 üzenetére
Igen, ez "kell egy preferencia", illetve, a "valamiből engedni kell" dologgal szembesültünk. (De ebbe mindig belefutok
)
Jelenleg ott tartunk, hogy Volvo legyen, nagyon szeretném, hogy benzines legyen. Feleségemnek nagyon tetszik a V40, mert hogy kis aranyos. Én viszont a nagy autókat szeretem, ezért megpróbálunk egy V60-t keresni első körben, aztán ha nem sikerül, akkor valamiből engedünk
Ha meglesz konkrét típus, amire azt mondjuk, hogy megvennénk, akkor úgy is kérdezek -
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #13457 üzenetére
alapvetően a Sedan-t jobban szeretjük, csak hát mindenki azt mondja, hogy kombi, mert...
Igazából abból a szempontból, ha veszünk valamit az Ikeába*, akkor könnyebb ebbe hazavinni, de az már egyre ritkább lesz...
Egyébként babakocsi, ilyesmik beleférnek / belefértek?nesa: Addig-addig mondogattam a feleségemnek, hogy megnézünk a közeljövőben egy V70/XC70-et is, hogy milyen belülről. Tegnap egy V60-t szerettem volna, de nem volt a kereskedésben, mert a kolléga jár vele
Viszont helyette egy 2008-as XC60-t néztünk. Hát az is nagyon szép, így, hogy beleültem, még jobban tetszik
A motorja az 2.4-es dízel, de ~185 LE-s, az is hasonlóan jó konstrukció, mint a 163LE-s? Gondolom egy turbóval lehet több.
"minél nagyobb a csomagtér annál több cuccot pakoltat be veled" - na ezt megjegyzem, bár a feleségem nem az a fajta, de ezt megemlítem neki, hogy ilyen szempont is van
*bárhol
-
TrollBalint
addikt
Egy Opel Insignia kombi, de nem tartjuk meg, ez már biztos. Túl sok probléma jött elő az elmúlt év során.
Nézegettem amúgy XC60-ast is, pl, ez kifejezetten tetszik, és ha jól tudom ez egy megbízható motorú: XC60
Tulajdonképpen mindent tud, amit szeretnék, kivéve az android autót, meg hogy fiatal, de Volvo esetében sokkal elnézőbb vagyok, mint más típusoknál.(Mondjuk a bőrülést már nehezen nézem el, de Volvonál még az is belefér)
-
TrollBalint
addikt
leginkább a V70/XC70-nek a hátuljával van baj, hogy olyan merőleges, nem elnyújtott (mondjuk értem, hogy ezzel csak több hely van benne), de nagyon derékszögű az az autó így.
Lehet, akkor most nem Volvo lesz mégsem, vagy pedig felemeljük a keretet, de azért a takaromon túl nem szeretnék nyújtozni és "felelőtlenül" túl drága autót venni. Mindenesetre nem sürgős a dolog, Augusztus vége előtt nem fogjuk tudni eladni a mostani autónkat, addig meg még bármi is történhet. -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
egyre inkább úgy tűnik, hogy el fogjuk adni a jelenlegi Opelünket, mert már elegünk van belőle, és veszünk egy másik használt autót, de most (újra) Volvot. Tudtok ajánlani a következő paraméterekkel, hogy mi az, amit nézzek, mi az amit felejtsek is el?
- Évente 8-9000 km-t megyünk, ennek kb. 95%-a autópálya, autóút
- Örülnék neki, ha tudná az Android Autót, de legalább navigáció legyen benne
- Legyen nagy csomagtartója, leginkább azért, mert gyereket tervezünk a közeljövőben. Mivel eddig nem volt gyerekünk, nem tudom ez méretben mit jelenthet, de mindenki azt mondja, hogy nagy csomagtartó kell
- Szeretném, ha minél modernebb legyen, de a keretet azt 6M-ben határoztuk meg (ez majd változhat, ha készen lesz a mostani autónk és már tudjuk mennyiért tudjuk eladni)A benzineseket jobban szeretem, de nem zárkózom el a dízeltől sem, ott nagy félelmem, hogy drágább a szervíz, nehogy olyan autót fogjak ki, ami hónapok múlva derül ki, hogy nem volt gondos gazdája és nálam jön ki minden hibája (mint a mostani autónál). Lényeg, hogy minél megbízhatóbb legyen.
És ne legyen XC70 v. V70, azok nagyon nem tetszenek nekünk.köszi,
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
sajnos lecserélésre kerül régi kis Volvonk, tudtok abban segíteni, hogy van-e létjogosultsága még ennek az autónak, vagy tök felesleges vele foglalkozni, mert úgy se veszik meg*? Esetleg egy árat tudnátok mondani rá, hogy kb. mit érhet:
Volvo S40 2.0 benzin (2001-es évjárat)
ismert hibák:
- index kapcsoló nem ugrik vissza a helyére
- check engine lámpa néha jelez, főleg, ha nagyon rövid távot megyek vele, és vagy ki kell üttetni, vagy néhány hét utána elalszik. Úgy emlékszem lambda szonda gondra hivatkozik a hibakód
- a vezető oldali ülésen láthatóak szakadások
- rádió antenna nem működik, kb. feles állásban megragadt, se fel, se leaz elmúlt közel 4 alatt igyekeztem vele foglalkozni, néhány javítás, ami ez idő alatt történt:
- generátor felújítás
- küszöbcsere mindkét oldalon
- AC pumpa csere
- mivel sokat nem szoktam menni vele, kb. 8-10.000 km / év, így az olaj csere évente történt meg
- 2018-ban új téli gumik
- 2019-ben új nyári gumikat kapottAzokról a javításokról, amik szervízben történtek, megőríztem a számlákat, illetve megvannak az előző tulaj által örzött számlák is (így összesen 6 évre visszamenőleg vannak meg) A költségesebb javításokról nincsen számla (annak ellenére, hogy volt ami szervízen keresztül történt)
*úgy se veszik meg: nem veszik meg néhány héten, vagy 1 hónapon belül
Az autót nem szeretném megbontani, így egyben "megszabadulni" tőle. Szívünk szerint megtartanánk, de sem tárolni nem tudjuk hol, meg sok értelmét nem is látom, mert használva biztos nem lenne.
-
TrollBalint
addikt
válasz
voyager4.4 #11379 üzenetére
Akkor azt hiszem nem tudok segíteni, mert érteni én se értek a kocsikhoz, egyébként melyik oldalról hallod?
-
TrollBalint
addikt
válasz
voyager4.4 #11372 üzenetére
Nem tudom "nyüszögés" alatt mit értesz
de nekem is volt valami hasonló, pont előröl. Csak alacsony sebességnél hallottam, (függetlenül az út minőségétől), valami nagyon halk ritmikusan súrlódó hangot. Kiderült, hogy rosszul rakták fel a kereket és a fék elérte a felnin lévő ólom súlyokat. Éppenhogy csak, de elérte.
-
TrollBalint
addikt
válasz
rayoliviero #11243 üzenetére
Nekünk szerencsénk volt, hogy hazáig kibírta, illetve, hogy alapvetően hétközben nem igazán használjuk a kocsit, így gond nem volt vele. Haver meg pont ráért és át tudott jönni. Amúgy annyira váratlanul nem ért, mert a kocsi 17 éves volt akkor. De akkor fel lett újítva, és azóta is szuper
azt nekem is fura, hogy látnak valami hibát és nem nézik meg, csak közlik veled. -
TrollBalint
addikt
válasz
rayoliviero #11232 üzenetére
A generátort tényleg nézesd meg, az enyémben meghalt, ráadásul pont úgy, hogy elmentünk bevásárolni (kb. 2 km) addig jó volt. Mikor indultunk vissza, kigyulladt a műszerfalon az aksi töltő lámpa. Hát mondom (mert annyira értek hozzá) jól van, had égjen, most nem tudok mit csinálni. Rákapcsoltam azért a lámpát, biztos, ami biztos. De hazahozott simán (nem tudom mekkora aksi kell a kocsimba, de az előző tulaj eggyel nagyobbat vett bele). Mire hazaértünk, már alig volt töltés a kocsiba, még egy szer nem indultam volna el vele, az biztos.
A vége az lett, hogy a generátor megadta magát és fel kellett újítani. -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
tudtok ajánlani jó / szépen dolgozó lakatost Budapest környékén? A pesti oldal, (plusz Maglód, és környéke) előnyben) A küszöböket kellene megcsinálni, mert van rajtuk két lyuk.
-
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #11040 üzenetére
a szervizes kolléga azt mondta, hogy valószínűleg ez volt neki az utolsó műszaki, most van rajta még 2 év 3 nap
Már szoktattunk magunkat a gondolathoz, hogy csere lesz, de valószínűleg csak jövőre, addig meglátjuk mit javítgatunk (tudunk javítgatni) rajta.
-
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #11037 üzenetére
Én e-bay-ről akartam rendelni, de lusta voltam lemenni a kocsihoz lemérni (mert persze, ha a kocsinál vagyok nem jut eszembe) és rá akartam keresni, erre láttam, hogy van többféle méret, úgy hogy akkor hagytam is
Lackki: Már jelentkeztem is
-
TrollBalint
addikt
válasz
belaazallat #11034 üzenetére
sajna nincsen plusz kupakom hozzá, de én nagyon terveztem egy időben, hogy lecserélem, mert milyen dolog ez, hogy mitshubitshi felni van egy Volvon, aztán jött a felvilágosítás, hogy azért annyira nincsen távol ez a jel a kocsitól
Face-n csak a sima Volvo csoportról tudtam, de akkor oda bekéredzkedem.
A távirányító a riasztót is kapcsolja és csak 1 van belőle ( és kulcsból is)
ez a vezérlőelektronika merre található a kocsiban? Csak mert pár hete sikerült egy nagyobb pocsolyába bemenni, amiből kijöve a kocsi le is fulladt, de másodjára azért már elindult. A szervizes szerint ha utána el tudtam indulni és tudtam vele több, mint 50 km-t menni, akkor szerinte nem okozott gondot, de rá kb. 1-2 hétre halt meg a távirányító (vagy az elektronika)
ja, a felni meg a kupak, jött a kocsival, nem én vettem
-
TrollBalint
addikt
Akkor azt hiszem nekem a faceliftes van, egy friss kép azért a kocsiról (ahol a lyukak is látszódnak)
Igazából elég sok "bosszantó hibája" van a kocsinak, amik a menettulajdonságait viszont nem érintik (az index nem ugrik vissza a helyére, a fordulatszám mérő 3000 környékén beakad és nem feltétlen megy tovább, a jobb oldali ajtóban kijött belül a műanyag... )
És most úgy néz ki, a központi zárral is van valami, mert nem reagál a távirányítóra, cseréltem elemet, de az se segített. -
TrollBalint
addikt
válasz
gaborbol #11018 üzenetére
Ezek után félve kérdezem meg, hogy az én autómmal érdemes-e szerintetek foglalkozni, vagy kukázzam már ki? 18 éves S40-es (sima 2.0-s szívó) viszont a jobb oldalon a küszöb ki van lyukadva. A hátsó ajtó alatt egy kb. 2 ft-os nagyságú rész, az első ajtó alatt pedig kb. ugyanolyan magasságú, de 4-5 cm-es hosszban tátong a "társa".
Érdemes ezt még megjavítani, kb. mennyi a várható költség?
Az autókhoz nagyon nem értek és nem hiszem, hogy mostanában el tudom vinni szervizbe, de egy kb-s összeg is már segítség lenne, hogy mire számítsak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest