- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
addikt
Nálam 3 éve a szerelő cserélte az egr vízcsővet, miután kaptam vissza a kocsit, a váltó néha akkorát ütött hogy besz*rtam... Visszavittem a szerelőhöz, kiderült a végén, hogy vízcső cseréhez elég sokat bontott a motortérben, és vmelyik csatlakozót nem jól dugta vissza, ezért ütött a váltó néha.
-
ParmaBoy
aktív tag
Nem irtad, de gondolom D5 a motor. Eloszeretettel eszik a hosszbordasokat (es miota a conti roman gyartas, nem a legjobb), bizonyos motorkodoknal van is modositott gorgo is hozza.
Erdemes volovora szokosodott hellyel beszelni.Gondot nem okozhatott, de hibakodot generalt, ezek szvsz nem aktiv hibak, siman torolheto, es a feszingadozast nem szereti egyik egyseg sem. De nem maradando.
-
ParmaBoy
aktív tag
-
aneda
senior tag
-
ParmaBoy
aktív tag
Automata?
Ott konnyen hullamos lesz, pl. Mesz egy hegyesebbet, majd megallsz a pirosnal, ahol allsz a feken. Vagy autopalyan dugo lesz, erosebb fekezes 140-rol allora es maradsz a feken allva, meg is van a hullamos tarcsa.(nem kell satuzni sem) Esetleg esoben belemesz egy-egy tocsaba, es szinten megallsz, allas kozben a feken tartod a labad. -
haxxika
senior tag
-
aero.
veterán
-
aneda
senior tag
-
BigBlackDog
veterán
Gyors guglizás alapján találtam egy ilyen táblázatot; itt a 2017-es, vagy korábbi évjáratok esetén 68 literes tankméretet ad meg. A Tiéd mikori gyártású?
-
FeRRaR1
őstag
-
tibor.sz
tag
Visszatérve egy picit az izzítógyertya kérdésre, ha cserélni kell az izzítógyertyát (2011-es V60 D5), akkor milyen gyártmányt ajánlanátok, Denso, NGK, Beru, Bosch stb? A kezelési útmutatóban semmit nem találtam ezzel kapcsolatosan. Azt még nem tudom, hogy milyen van benne, még nem lett kivéve. Vajon gyárilag milyet raktak bele?
-
haxxika
senior tag
Nekem se tudom mikor volt benne izzítógyertya cserélve, pedig 21 éve nálunk van az autó (2002 D5). 2 éve a lengyel -15 reggelben is elsőre beindult és normálisan járt. Ha ilyen -5 körül tényleg prüszkölve indul, akkor a hibakódot be fogja dobni a rendszerbe és meg lehet nézni, ha esetleg probléma volt. Ha ilyet tapasztalsz, akkor szólj ugyanúgy mint múltkor és szívesen ránézek megint. De amilyen idő lesz az elkövetkezendő időben itthon (kövi 30 napban +1 a legalacsonyabb hőmérséklet) , majdhogynem esélytelen, hogy kelleni fog az izzítás az autónak.
-
nesa
veterán
Ilyen hidegbe indítás után füstöl ha valamelyik nem jó, meg bután jár indítás után egy rövid ideig.
Nekem a V50 egy se volt jó, PSA2.0HDI nem is vállalta senki a cserét ill aki vállalta volna az már túlmutatott a megéri költségen mivel már így vettem és az hátul gyertyás, mindenki azt mondta be fog szakadni.
-
törölt tag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Szvsz ez egy baromság. Ezt nem fejtem ki bővebben, mert regény lenne de itt van pár támpont:
-Nem vette észre a törött rugókat amit ránézésre kb 1 másodperc megalapítani.
-Fos helyre vitte először ahol random elkezdtek dolgokat cserélgetni hogy majd egyszer jó lesz. Tipikus hely amit kerülni kell / 0 hozzáértés.
-Illetve a legnagyobb hibája az hogy ha nem ért hozza, vitte volna el átnézetni egy megbízható helyre. De nem, a legtöbb ember hülye és sajnálja rá a pénzt. Pedig engem is mentett mar meg alapos átnézés után is hogy elvittem profi helyre. Az autót megvettem csak így az eladó fizette a kormánymű cserét, nem én pár hónappal később...Személyes véleményem meg hogy egy tekert és vagy nem karbantartott autót vett amit sokszor nem rendeltetésszerűen használtak mint hidegen rúgás, sok városozás...
Illetve tudta hogy "cserés" a DPF ennek ellenére ezt se vette eszre hogy nincs, és volt annyira hülye hogy vett bele ahelyett hogy elsétál a törött rugós DPF kiszerelt lefingott szartól. Minél inkább gondolkozok rajta annál nagyobb hülyének nézem a tulajt...
-
Márk
senior tag
-
erzol
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
erzol
őstag
-
haxxika
senior tag
Simán lehet, hogy nem elég neki a fesz. Nálunk a 2009-es S80ban mikor végét járta az akksi, akkor random a kézifék hibát írt, miközben elég ritkán van használva (a kérdéses pillanatban nem is volt), húzza be, majd húzza ki, stb. Akksi csere után már minden patent volt.
Szívósorra rátérve, ha már a swirl pöcök elkezd lejárni a pillangó szelepsorról (a swirlt egy külön motor mozgatja, ami egy műanyag kis csonttal van összekötve, ha ez elkopik akkor előszeretettel leesik, motor előtt bal oldalt kb), akkor érdemes olyankor megcsinálni a szívósor tisztítást is, mivel úgyis le kell kapni a szelepfedelet a swirl cseréjéhez. Mi ezt kb. 400e km-nél csináltuk, volt rajta azért elég sok korom, de legalább ez segített rajta. -
aero.
veterán
Szia, dízelnél nem foglalkoznék vele, 300 ezer körül gondolkoznék el rajta, akkor már azért szűkebbek a csatornák. Közvetlen befecsis benzineseknél ez a probléma már 130-150 ezernél aktuális. A dióhéj fém tisztára pucolja a fémet, eredetileg Novoth Tibi kezdte el használni, azóta már sokan csinálják otthon is. Sokan meglovagolják azt is, hogy drága a dió, így nem ritka a 250-300 ezer forintos beavatkozási díj. Külföldön kb ennek a 40%-ába kerül, direkt megnéztem nálunk (Anglia pl)
-
belaazallat
addikt
-
haxxika
senior tag
Túrtam a netet és találtam egy ilyet: [link]
Hasonlóan ahogy szenvedtünk múltkor, srácnak is ugyanez volt a baja. Linken lévő posztban van egy videó linkelve, ott V70en csinálják meg, de az elképzelés itt is hasonló. Valszeg a kábelköteggel lesz ott valami, csak bontogatni kell és valszeg forrasztani. -
haxxika
senior tag
Igen javítható.
Itt egy kis leírás, hogy miket okozhat.
Vdash is tudja javítani, mondjuk valszeg szép árat fognak rá mondani. -
haxxika
senior tag
-
kaszaking
tag
-
FeRRaR1
őstag
Csak tippelek de nyilván a vezető ajtó van a legtöbbször használva így elköszönt valami elektronika, gomb vagy érzékelő. Maga a központi és távirányító működik rendesen szóval erre felé keresgélnék. Úgy tudom a kulcs jelét is érzékeli valami mikor oda állsz, általában van 4-6 szenzor. Most pont nincs előttem hogy a V60-ban hogy vannak elrendezve de az is lehet. Hibakód olvasással kezdjetek, sokszor eltárolja az ilyeneket csak a műszerfalon nem jelez belőle semmit.
-
hentes555
senior tag
Köszi a választ.
Látom pont Civic-ről váltottál, mi is (egész pontosan inkább barátnőm) gondolkodunk ebben is, szerintem totál más kategória is a kettő, de esetleg egy pár gondolatot tudnál írno, hogy mi az, amiben a Volvo simán veri a Civicet? Vagy egyáltalán mekkora különbség van a kettő között pl. hangszigetelés, futómű, vezethetőség, ilyesmik terén?
És van olyan, ami a Civic után hiányzik, akár vezetési élmény, sportosság, ilyesmi?
-
nesa
veterán
Ha ez a fajta zár van benne akkor valószínűleg tengely törése van, cserélhetsz zárat benne de újra eltörik a tengely, van utángyártott tengely hozzá valami 1500ft ér vettem és 3 vagy 4mm lyuk fut végig a tengelyen beleragasztottam egy acél szöget méretre vágva így esélytelen az újra törés.
Az enyém is ezt csinálta hogy kattogott de azért még nyitotta.
Ha van lehetőséged ne zárd be a kocsit míg nem oldódik meg, mert ha végleg megkotlik akkor cumi van.
-
FeRRaR1
őstag
Telefonon ha rányomsz a BT kapcsolat beállításokra (nem tudom pontosan hogy van Magyarul és S10-en) ami aktív. Akkor ott én tudom állítani (Note 9) hogy adott BT kapcsolaton mi menjen át. Hívás, zene, adat, információk asszem ez a 4 van. Volt hogy nem ment a zene valami csere autón, csak rá kellett böknöm hogy azt is tolja át.
De legalább akkor a kocsid tudja gyárilag.
-
aneda
senior tag
Ott a BT média opció a kijelzőn, az a barátod.
a telefon nem ismeri fel rendesen a kocsi lejátszóját, az a baj.
Telefon oldalon kell a problémát kezelni, a teló BT menüjében a kocsi nem kihangosító kell legyen, hanem zenelejátszó. Nekem Audi+iPhone csinálta ugyanezt, teló újraindítás és újracsatlakozás megoldotta. -
FeRRaR1
őstag
Nekem működik rendesen. Csak annyi hogy 2 BT-re lép fel a telefon. Kocsi a hívásnak, BT transmitter a zenének. De minden automatikus, csak a transmitteren kell egy gombot megnyomni mert 10 perc után lekapcsol ha nincs használatban. Innentől telefon automatán felcsatlakozik mind a kettőre. Bejövő hívásnál magától leáll a zene és átvált arra, majd vissza a zenére ha letettük. Semmilyen torzítás vagy hangerő gond nincs a folyamatban.
-
FeRRaR1
őstag
Pedig elvileg úgy kéne hogy működjön. Nekem az S80-ban ugye rádióról átváltok AUX-ra, és akkor játssza telefonról a zenét. Kábellel is, BT átjátszóval is.
Amit vettem már nem elérhető, de fele ennyi volt és kb ugyan így néz ki.
-
FireFox1996
addikt
Én mindig 1-2 literrel többet rendeltem amennyi kellett a cseréhez, és 1 litert tartom a kocsiban tartaléknak, mert ki tudja mikor hol fog kérni inni. És ha következő cseréig megmaradt, akkor azt felhasználom. Idén most volt először, hogy kért inni autópláyán, de csak azért, mert fél literrel kevesebbet öntöttem be a cserénél, és kellett bontani a tartalékot a legközelebbi pihenőnél
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FireFox1996
addikt
Azt gondolom bármelyik, amelyik főleg volvora van szakosodva.
Pl. Volverk-nél cseréltettem váltóolajat, és rendben is volt.
A haldex + szöghajtómű olaj cserét csepel művekben csináltattam, aki közel van hozzám, és akkor is rendben is volt.
V-Garázsnál is jártam párszor, és akkor is rendben volt.
Feltételezem, hogy a többi szerviz is jól kéne, hogy végezzék a cserét. Ezek mind rutin munkák. -
FeRRaR1
őstag
TRW-t nem próbáltam, ami nekem volt Volvo az mind ATE volt gyárilag, gondom nem volt velük normál használat esetén.
Amennyiben akarsz egy kicsit spórolni és az olcsóbbik sima TRW-t venni, nem hiszem hogy normál utcai használatban bekopás után megmondod melyik van bent... Egyik sem egy nagy csoda, teszik a dolgukat, utcai betétek, jól harapnak hidegben és melegben is de a pálya nap forrósága elnyírja őket pikk pakk. Ezeknél jobb az ATE Ceramic, hangyányit mindenbe, alig kopik, tárcsát sem eszi, mondjuk ez miatt értelem szerűen lassabban is kopik össze vele de nagyon elégedett voltam / vagyok velük.
-
FeRRaR1
őstag
ATE ceramic betét kb 3x élettartam és 90%-al kevesebb por. Én imádtam csak aztán rám jött hogy pálya napozok és a Nürburgringen 2 nap / 8 kör alatt lenulláztam, mert arra viszont nem való. Amint összekopott a tárcsával minden téren egy picit jobb mint a sima, de a fő vonzó ereje az élettartam és pormentesség.
Amibe tudok ATE ceramic betétet teszek, kivéve ha pálya nap.
Ajánlottabb a sima tárcsához, de nekem volt ezen is és nem volt vele gondom:
-
xEon1337
őstag
-
haxxika
senior tag
Ha beleszámolod, hogy a legolcsóbb helyről is 4000 ft/liter ez a motul olaj (multi atf), valamint a munkadíj, adalékos anyag, szűrő és a gép használatának a költsége szerintem kiadja az egészet. Nem tudom mennyi most a rezsi óradíj de normálisabb helyeken gondolom tartanak már 10-15k/h-nál (sőt).
Próbáld meg, ha esetleg kell adaptációra rányomni van nálam VIDA DICE páros, tudok benne segíteni 18 kerben. -
haxxika
senior tag
Ha rendes géppel leszívják és felmegy az új olaj, nem pedig csak leengedik a régit és feltöltik akkor jónak tűnik, főleg hogy az összegben benne van minden. Véleményeket néztem a helyről, elég nagy része az embreknek pozitívan vélekedik róla. Majd el ne felejts egy adaptációt csinálni ha megtörtént az olajcsere a váltóban, hogy újra tudja tanulni a rendszer az értékeket az új olajhoz.
-
tibor.sz
tag
Pátkai szervízről (Bp. X. Jászberényi út) hallott már valamelyikőtök vagy van tapasztalatotok?
Automata váltó átöblítéses gépi olajcseréjére messze ők adták a legjobb árajánlatot. Ők Mahle géppel és Motul olajjal megcsinálnák bruttó 97.000 Ft-ért, de máshonnan kaptam 168 ezres ajánlatot is, ahol azt sem tudták megmondani, hogy milyen olaj kerülne bele. Vagy Total vagy Fuchs vagy Motul.
-
Micha3l
tag
Matrai Zoliek Szazhalombattan.
Százhalombatta, Városkapu út 13, 2440
(harminc) 2 2 2 4 6 1 6 -
FeRRaR1
őstag
Annyit soha nem fog bírni egy akksi sem a kocsiban mint amivel adták. Akkor volt új minden, akkor töltött tökéletesen a generátor, kondenzátorok, ellenállások minden hibátlan gyári értéken volt. Ahogy öregszik a technika úgy romlanak ezek.
Amit ajánlani tudok (nekem is ez van) az a E39 Varta AGM 096 70ah. 5 év garancia. Több volvós ismerősnek is beraktam már, 0 hiba eddig. Felépítésből adódóan strapabíróbb, nem lehet pl cella zárlat csak lassú elöregedés.
Előtte Bosch S5 volt, az 6 évet bírt, de akkor se tönkre ment csak a Ctek töltő szólt hogy közel a vége. (Varta és Bosch ugyan az, csak más a címke, az AGM vonal talán S6 ott, de megnéztem élőben, csak a matrica más rajta... Varta 15%-al olcsóbb volt így azt vettem )
-
haxxika
senior tag
-
haxxika
senior tag
Habár nem ugyanaz a kocsi, de én utoljára Exide Premiumot vettem az S60-ba 2021 tavaszán.
Azóta télen-nyáron pöcc, -15 se volt nemrég gond neki lengyelben.
Mostani gyári nem fog annyit tudni mint a régiek, nekem a régi az elment kb. 10 évet, utána vmi noname akksi volt benne kb 7-8 évet, majd most az exide.
Mivel minden akksira 1 év garit adnak, ezért kb tökmindegy h jobbat v a szarabbat veszed meg, 1 év után ha behal akkor ugyanott vagy csak többet költöttél. -
syIex
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem pl. a Saab akkor csinált ilyet, mikor a tankban lévő lamella, ami a lötykölődést gátolja, levált és felakadt rá a szintjelző úszó. Hogy teljesen összezavarjunk. De remélem neked csak valami elektronikai múló hiba.... szívás volt a szerelőnek megoldani, könyékig a gázolajba túrni.
-
haxxika
senior tag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nekem lassan 8 éves a CTEK töltőm. Mindegyik autómon van hozzá gyors csatlakozó. Kb évente 2x re-kondicionálom, hideg idő előtt 10 fok kb, ugyan ez a hideg idők után. Közben ha áll az autó vagy tudom hogy nem sokat használtuk néha rádugom simán egy estére.
Van értelme, illetve jelzi hogy ha az akksi a vége fele jár. A jövőben ajánlom mindenkinek hogy AGM akksit vegyen, nekem Varta van mindegyik kocsimban. Akár start stopos akár nem. Az AGM felépítéséből adódóan nem lehet vagy csak nagyon különös esetben cella zárlatos. Szóval jelzi jó előre ha gyengül, illetve jobban bírja a strapát.
Programokra vissza térve egyébként volt hogy sima savasat AGM programmal csináltam.
A kettő program 8 lépéséből 7 csutkára ugyan az. Csak az egyik lépésbe van pártized volt különbség szóval nem kell nagy csodát bele látni hogy AGM vagy savas program fut.
-
molnarpeter
nagyúr
-
FireFox1996
addikt
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
-
FeRRaR1
őstag
Igen, nagyjából háromszoros vastagságú, fajtája válogatja. A film az csak is kizárólag ideiglenes színváltoztatás, szárazan kerül fel, védelmet nem nyújt, vagy csak nagyon minimálisat, de cserébe kényes, törődni kell vele, sok mindent nem szeret.
A PPF nedvesen megy fel, célja csak is a védelem. Persze matt fóliával lehet játszani.... Ez megvéd kavicsoktól, kulcstól, sőt kisebb parkolási sérülésektől is. Az újabbak napsütésre vagy hajszárítóra gyógyulnak, eltűnnek a karcok belőle. Sokkal több rá a garancia, általában 5-10 év közötti. Illetve optikailag szebb a PPF mint a film.
Egyik barátommal rendeltünk 3-4 mintát gyártóktól, lehet jövőre megpróbálkozunk vele egyszerű elemeken, saját autón.
Mind a kettőre mehet, sőt ajánlott a kerámia a könnyebb tisztítás miatt. A felső polcos PPF-ek már kerámiázva jönnek manapság.
-
molnarpeter
nagyúr
-
Vismajor01
addikt
-
FeRRaR1
őstag
Castrol Edge Titanium ACEA A5/B5 - SAE 0W-30.
Ezt tettem eddig mindegyik Volvómba és gondom soha nem volt. Legyen sok rövid város, 7000km európai túra vagy verseny pálya. Így maradok ennél, de lehet másik megfelelő specifikációjú olajjal se lett volna gondom.
Legyen minőségi, feleljen meg a spec-nek, cseréld időben vagy akár gyakrabban ha sok a nagy terhelés vagy város. Ezek a legfontosabbak.
-
haxxika
senior tag
Ami rá van írva a motortérbe specifikáció, azzal azonosat. Mindenkinek más fele húz a szíve. Én a legolcsóbb olajokat hanyagolnám, de ismertebb márkák nyugodtan mehetne bele pl. Motul, Total, Liqui Moly, Mobil1 stb.
Castrol kicsit olyan hívős dolog a Volvos körben, annak a matricája van ott, tehát CSAK azt engedik belerakatni néhányan, pedig a többi márkával sincs az égvilágon semmi baj.
Ha jó árat adnak rá, akkor használd ezzel. Én utóbbi időben a régebbi D5-be Totalt raktam, semmi gondom nem volt vele. -
FeRRaR1
őstag
Igen, a DOT 4 jó bele, de ezt a típust nem ismerem / használtam soha. DOT 4 = elvileg jó bele.
A hűtőfolyadéknak nem csak a fagyálló szerepe van, ha nem keni is a vízpumpát, véd a korróziótól, lerakódásoktól, stb... Mivel egymásra találtunk az autómmal mint a nagykönyvbe, előbb elvenném mint az asszonyt
így én cserélem két évente, kb filléres tétel. (Márkaszerviz eleve így adta az árajánlatot)De ez is olyan hogy ismerek olyat aki 10 éve nem cserélt mert azt hallotta soha nem kell. Most abba nem megyek bele hogy milyen állapotban vannak nála a kocsik és hányszor robbannak le. Nyilván a többihez is így áll hogy olajat 3 évente stb...
-
FeRRaR1
őstag
Én Motul 660-at tettem bele, viszont szeretek tempósan menni, kanyarokat vadászni, néha pálya napokra menni. A gyári ATE is tökéletes ha nincsenek extra igények.
Márkaszerviz úgy ajánlotta hogy 2 évente cserélik. Egyszer a hűtőfolyadékot, majd utána fékfolyadék a következő olajcserekor és így tovább.
-
tibor.sz
tag
-
Kelecar
aktív tag
DOT 4 class 6vagy DOT 5.1 esp (semmiképp se DOT5).
Igen illik, hivatalosan úgy láttam 18 hónap vagy 60000km, de 2 évente is tökéletes. (Legtöbben soha nem cserélnek....)
0.6 deci megy bele de 1 liter jó mert tuti átmossa. Legalábbis a fékcsövekből és a nyergekből, az ESP-t csak spéci műszerrel lehet átmosni. -
FireFox1996
addikt
-
benczeb
aktív tag
-
troll81
addikt
-
troll81
addikt
-
FireFox1996
addikt
-
tibor.sz
tag
-
FireFox1996
addikt
-
troll81
addikt
-
BigBlackDog
veterán
-
FeRRaR1
őstag
-
Kelecar
aktív tag
Ez a hiba a 2007 és 2020 között gyártott, előző generációs S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70 és S80 típusú gépkocsikat érinti.
Enyém 2007-es S80. Levelet nem kaptam (lehet nem is az én gondozásomban van az ő rendszerükben, szóval nem is fogok) de biztos érintett, majd valamikor elviszem Ivanicshoz.
-
daninet
veterán
-
molnarpeter
nagyúr
-
focvis
veterán
Pl. ez az Aliról? Vagy bontott.
-
FeRRaR1
őstag
Szerintem nem így lesz. Amennyiben ez potenciális veszély akkor mindet cserélni kell. Példás a Volvo hozzáállása mert egy belső ellenőrzésen derült ki, balesetet még nem okozott / súlyosbított. Azt írták a levélben hogy minden érintett autót visszahívnak. A legtöbb 5-10 év felettit itt se hordják márkaszervizbe, pedig ha aláírsz havi fizetéses rendszerbe egyáltalán nem jön ki sokra. Nekem pl most 28 font havonta, ebben benne van az éves műszaki, teljes átvizsgálás, olajak, szűrők, hűtő és fék folyadék. Csere autó, akár az is hogy háztól begyűjtik, itt hagyják a csere autót és vissza hozzák (eddig egyszer éltem vele). + 1 év assistance egész EU-ra.
-
rayoliviero
veterán
-
aneda
senior tag
Érdemes egybe cserélni, mivel egy helyen vannak ill. vezérléscseréhez le kell bontani a külső szíjhajtást. A külső szíjhajtást érdemes 60k km-nél cserélni, nagy bajt tud okozni ha felcsavarja a főtengely. Ezért is volt visszhívás rá.
Neked a 10év is csak jövőre jön el addig meg csak mész annyit hogy a vezérlés cserés legyen.
A 10 év azoknak szól akik rövidet mennek, így nem jön el a kilométerben megadott intervallum, de mivel te nem mész rövidet, szerintem nem kell aggódj.Nyilván ha égeti a zsebed a pénz, nyugodtan cseréltess már most, baj nem lesz belőle, a pénznek meg fog örülni a szerviz.
-
nesa
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
tibor.sz
tag
Na, egyelőre meg lett oldva a probléma.
Valóban az üzemanyag szivattyú és az odavezető kábelköteggel volt a gond, pontosabban mind az üzemanyag szivattyún, mind a kábelkötegen a csatlakozó belseje volt megolvadva, emiatt voltak érintkezési problémák. Maga a szivattyú és a kábelek is jók. Erre adott a márkaszerviz közel 400 ezres árajánlatot (nyilván ők a fél autót kicserélték volna, olyan alkatrészeket is, amiknek semmi baja, pl. a tank másik felében lévő szintjelzőt).
Egyelőre úgy lett megoldva, hogy a kábelek direktben be lettek forrasztva a szivattyú csatlakozójába. Ezt tanácsolták egyébként az üzemanyag szivattyú specialista KO-CSI Kft-nél is. Mindezt 0 Ft anyagköltséggel.
Egyelőre működik, remélem így is marad, mert maga a szerelése valóban horror, még a hátsó hidat is le kell engedni a tank kiszereléséhez, mert különben nem lehet levenni. Szervizajtó pedig nincs...
Szóval mindenkinek köszönet a segítségért, tanácsokért
-
molnarpeter
nagyúr
Nekünk a (klímás) Golfhoz mikor hűtőt vettem, csomóhoz oda volt írva, hogy klíma nélküli járműhöz. Néha az is fel volt tüntetve, hogy klímáshoz. Pár esetben pedig mindkettő
Lényeg a lényeg, ugyanaz, csak nem pontos a webshop kiírása, vagyis hiányos. Szóval összességében nem kizárt, hogy ugyanaz kell, hajtástól függetlenül. -
Atomgeszi
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Ko-csi Kft AC pumpa specialista, érdemes őket felkeresni felújítást illetően. A kábel csatlakozó függvénye, magát a vezetéket méterre ki lehet cserélni (akár vastagabbra, ami nagyobb áramot is elvisel)...
Későbbi évjáratra alakítás is jó ötlet, hátha van más revízió belőle
Pár specialista szervizt is meg lehet kérdezni, mit és mennyiért tudnának kezdeni vele (lásd V60service, Udvari). -
aneda
senior tag
Nézz utána bontóban ill. az angol ebay-on.
Ki kell nézni a cikkszámot a VIDA-ból, hátha valaki innen tud segíteni benne.
Nekem is problémás volt, mert a 2002-es évjárathoz csak gyáriban létezett.
A megoldás az volt, hogy megvettem a 2003 utánit a szintadóval párban újonnan és át lett forrasztva a csati, mert csak az a különbség.
Persze az autósboltban a BOSCH utángyártott jóval olcsóbb volt, mint a Volvóban a VOLVO, a meglepetés akkor jött mikor a BOSCH dobozban lévőn látszott a VOLVO felirat...
-
focvis
veterán
-
aneda
senior tag
Valami ilyesmi kell neked:
https://www.skandix.de/de/fahrzeug-teile/motor/kraftstoffaufbereitung/kraftstofffoerderung/pumpen/kraftstoff-foerdereinheit/kraftstoff-foerdereinheit/1060425/
Benne a cikkszám, érdeklődj utána az autósboltokban.
https://eshop.langauto.hu/Product/31372903VOLVO/1010363919Nekem a régi V70-en elromlott, leállt az autó, ha 1/4-ed alatt volt az üzemanyagszint.
Indításkor, mikor ráadod a gyújtást, kellene hallani ahogy zümmög a szivattyú ill. bugyborékol az üzemanyag. -
tibor.sz
tag
Sziasztok!
Ismét a tanácsotokat / segítségeteket szeretném kérni.
A Volvócska nem indulása okán elvittem kelekyle kollégához diagnosztikára az autót. Ezúton is köszönet neki!
A VIDA is azt írta ki hibának, hogy ECM/PCM szoftverprobléma.
Ezt követően kedden sajna ismét cserbenhagyott a gép, és nem indult. A különbség annyi volt, hogy most kb. fél nap állás után sem indult el, míg a korábbi két alkalommal kb. 1 óra után elindult. Nosza, hívtam autómentőt és elvitettem az autót a Volvo Galéria márkaszervizbe (egyrészt az volt legközelebb, másrészt korábban már járt ott az autó).
Hívtak telefonon, hogy természetesen másnap gond nélkül indult az autó, rátették a diagnosztikát, de szerintük nem elég egy szoftverfrissítés, más lesz itt a bibi. Az üzemanyagszivattyúra gyanakodnak, de ahhoz a tankot le kell billenteniük, hogy megnézhessék a szivattyút, mert a Volvo nem csinált szerelőnyílást a csomagtartóba (ezúton is gratulálok nekik a bölcs előrelátásukért
). Mondom oké, csinálják.Ma újra hívtak, hogy megvan a hiba, az üzemanyagszivattyú csatlakozója és a hozzávezető kábelköteg meg van olvadva és ez okozza a random indítási hibát. Mindkettőt cserélni kell, csak az alkatrész kb. 280.000 Ft
+ munkadíj. Még ennél is fájóbb viszont, hogy csak február második felében / végén tudnak hozzákezdeni, mert ehhez le kell teljesen szerelni a tankot bla-bla-bla. Egy hónapot nem tudom nélkülözni az autót.Mivel nekem korábban egy másik szerelő ezektől teljesen függetlenül is azt mondta, hogy ennél a korosztálynál ez elő szokott fordulni (típushiba?), így hajlamos vagyok elhinni, hogy valóban ez okozza a problémát.
Nekem (ismerősömnek) van a Bárdinál és a Lángban is kedvezménye, de a Bárdi webshop nem is ír ehhez a típushoz egyetlen ilyen terméket sem ("érdeklődjön kollégánknál telefonon"), a LÁNGnál van két darab BOSCH radiáldugattyús szívattyú 450.000 és 383.000 Ft-os áron (kedvezmény nélkül). De náluk sincs az országban készleten.
Ez tényleg ilyen ritka és drága alkatrész? Érdemes vele szaroznom, vagy úgysem kapom meg lényegesen olcsóbban sehol, mint a márkaszervízben? Vagy tudtok olyan helyet, ahonnan érdemes lenne rendelni, akár utángyártottat, akár a gyárit is? Nyilván az időfaktor is lényeges. Van ebből több fajta is? Ha igen, honnan tudom ellenőrizni, hogy az enyémbe pontosan melyik való? V60 D5AWD 2010. decemberi gyártás, 205 LE. (D5244 T10).
Na, már megint sikerült egy kisregényt írni...
Előre is köszi a segítséget
-
haxxika
senior tag
kelekyle már az előbbiekben felajánlotta, hogy tud neked segíteni. Keresd meg bátran.
-
TigerDzsó
tag
Lehet most hülyeséget írok, mezei user vagyok, nem értek hozzá, de talán segíthet.
Nálunk egy Ford S-Max-nál (2.0 TDCi = HDi) volt olyan, hogy melegen nem indult, mert az egyik injektor nem volt 100%-os. Nem tudta tartani a nyomást, ezáltal nem volt meg a kellő üzemanyagnyomás az indításhoz. Meg kellett várni még kihül, utána pöcc-röff. Hibakód semmi. -
kelekyle
őstag
Kedves Tibor!
Nekem van ilyen eszközöm. Nem biztos, hogy nagy megváltást lehetne csinálni, de pár tesztet ellehet végezni, illetve timelineon lehet látni korábbi hibákat, amiket tárolt az autó. Nem megfelelő szoftver hibát a VIDA valószínűleg részletesebben kiírná, hogy mégis milyen szoftver. -
haxxika
senior tag
-
molnarpeter
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Napelem
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A vegyes gondolom kevesebb? 

És itt nem százezreket költesz el, hanem több milliót.
). Mondom oké, csinálják.
+ munkadíj. Még ennél is fájóbb viszont, hogy csak február második felében / végén tudnak hozzákezdeni, mert ehhez le kell teljesen szerelni a tankot bla-bla-bla. Egy hónapot nem tudom nélkülözni az autót.