Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Prometheus-
tag
Na, kicsit kutakodtam még a témában. Az IpDns oldal a PHP_AUTH_USER nevű indexet hiányolja a $_SERVER tömbből. Na most wget-tel sehogy nem tudtam elérni, hogy az kitöltődjön. Csináltam egy dummy PHP scriptet a szerveremen, ami annyit csinál, hogy kiírja ennek, meg a PHP_AUTH_PW-nek az értékét, majd meghívtam wget-tel és curl-lel is.
Ugye a link így néz ki:
http://nev:jelszo@update.ipdns.hu/update?hostname=domain.ipdns.hu&myip=0.0.0.0Ez wget-tel semmilyen formában nem működött, akkor se, ha így hívtam:
wget "http://update.ipdns.hu/update?hostname=domain.ipdns.hu&myip=0.0.0.0" --user=nev --password=jelszoAztán gondoltam egyet és kiírattam a request header-öket is. Mint kiderült, az a jelentős különbség a wget és a curl hívása között, hogy előbbi nem küld Authorization header-t, utóbbi viszont igen.
Közben rátaláltam erre:
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=446949
Eszerint 1.11-es verzió óta alapértelmezésként nem küld Authorization header-t a wget, viszont bevezettek egy opciót, ami visszahozza az azelőtti működést.
Ubuntu alatt kipróbáltam, --auth-no-challenge opcióval tényleg működik a dolog, az IpDns URL-lel is. Ugyanez vonatkozik a teljes értékű wget csomagra. Sajnos a BusyBox-ba épített wget-nél viszont nincs ilyen opció (legalábbis nálam).A dynamic_dns_functions.sh-ban nálam (továbbra is LEDE, ddns-scripts 2.7.6-12) a wget elérési útja which-csel van lekérve, ami /bin/wget lesz, ha nincs telepítve külön wget csomag, viszont /usr/bin/wget, ha igen (azaz a különálló wget-et fogja használni ez is, ha telepítve van). Így itt megoldást jelentene, ha lenne egy olyan lehetőség a ddns-scripts-ben, hogy megadhassunk paramétereket, amiket ő továbbítana a wget-nek. Onnantól már csak telepíteni kellene a teljes értékű wget csomagot (már ha valaki mindenképp ragaszkodik a wget-hez a curl-lel szemben).

TL;DR: Akinél wget-tel is megy, annak valószínűleg 1.11-nél korábbi verziója van, mindenki másnak telepítenie kell a curl-t, hogy működjön. Hacsak nem siklottam el további fontos részletek felett.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Diablo IV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Cyberpunk 2077
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vargalex