Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• btz

addikt

válasz vargalex #10440 üzenetére

Üdv!
    Közben az /etc/config/firewall állományból kitöröltem a vpn tűzfalzónára vonatkozó sorokat, majd újra létrehoztam, így most jó.

MÁS: Most viszont a VPN-el szenvedek.
    Szeretnék a routeremre egy vpn szervert. Ezen a routeren nincs a wan oldalra dugva semmi, a netet a LAN porton kapja, a LAN egy dhcp kliensként kap ip címet (192.168.1.250) egy szolgáltatói eszköztől (192.168.1.4).
    Meg is csináltam a szervert. A VPN kliens a beállítások után sikeresen felcsatlakozik a szerverre (192.168.2.* tartományból kap címet), de se netet, nem kap, sem a LAN-ra kapcsolt eszközöket nem éri el. Csak a Tplinket az 192.168.1.250 címen.
    [Ez] alapjapján indultam el a konfigolásban. A How To írja hogy lehet csinálni TAP interfészt is, de azt az Android csak rootolva ismeri, ezért maradnék a TUN(Traditionál) módszernél. Gondolom valahol a tűzfalban kéne összehozni az átjárást a LAN és a TUN interfész között.
    Esetleg ha egy alhálózatra tenném a két interfészt? (Szerintem abból routing probléma lenne).
    Tehát a cél a LAN (192.168.1.* tartomány) elérése, és az internet elérése a VPN kliens eszközökről.
    Vannak ötleteim, de várom a hozzáértőbbek javaslatát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés