Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Jhonny06: Kindle reklámmentesítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az fdisk -l - azt dobta, hogy nem tud hozzáférni semmihez. Így a többit nem próbáltam (fsck), viszont megnéztem testdiskkel, ext4 a fájlrendszer. (Sajnos nem én installáltam a linuxot, így ezt is kutatni kellett.)
A gparted-et nézem. Csatolom, a képet amit látok. Az első három biztos hogy a windowshoz tartozik. Az sda4 a linuxos, de valamiért három részre van osztva. sda5 egy linux swap, sda6 egy adat partíció, ide a gazdája szerint adatok vannak mentve és van egy lefoglalatlan 97 gb-os partíció, szerintem ez az ubuntu partíciója, de valamiért lefoglalatlannak mutatja. Ezzel van a baj.

Biztos hogy a windows update cseszte el, mert hétfőn ráengedtem az updatet, addig minden rendben volt. Amikor frissített 1607-ről 1803-ra, egyszer csak egy menetrendszerű újraindulásnál a grub rescue fogadott... :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Hosszabb bemutatón a Star Trek: Voyager - Across the Unknown
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Milyen processzort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs