- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#05055892 #27679 üzenetére
Igen, a sudo ilyen.
Javaslom nézz egy hdsentinelt a háttértárra, mert ami történt az nem normális. Továbbra is kétlem, hogy egy sima windózer frissítés csak úgy kinyír egy olyan partíciót, aminek az olvasásához nincs is driver a Windowsban... Inkább csak véletlen egybeesés és lehet, hogy közben kezd tönkremenni a háttértár, vagy mondjuk egy kicsit hibás sata kábel okozott adatvesztést. Én jártam már így, a sata kábel okozta hibákat meg feljegyzi a háttérár és a hdsentinel megmutatja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#05055892 #27674 üzenetére
Ha csak az adat partíció érdekes, akkor fognék egy live képes disztrót, és egyszerűen a fájlkezelőjével betallóznám a cuccokat róla.
De azt is csinálhatod, hogy gparteddel létrehozol egy partíciót a lefoglalatlan helyén (vagyis újraalkotod), aztán oda felraksz egy új Linuxot. Akkor lesz újra működő grub, és abból a friss Linuxból is el fogod érni az adat partíció tartalmát. Én ezt csinálnám.
-
válasz
#05055892 #27672 üzenetére
Nekem is csak rossz tapasztalataim vannak a hibrid telepítésekkel, kétszer is megszívtam vele, egyszer sem jött össze a javítás. A helyedben meg sem javítanám. Csatold fel Live Linux alatt a partíciókat, amik megvannak, és mentsd ki valahová a fontos adatokat. Aztán gyalu, és felrakod azt a rendszert, amelyik fontosabb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#05055892 #27665 üzenetére
Egy live disztró alól az fdisk -l mit mond? Ott tuti látszik a partíciód, aztán rá lehetne engedni egy fsck.ext4-et. Vagy annak megfelelő fsck-t, ha nem ext4-et használtál fájlrendszernek.
Továbbá van külön gparted live disztró, azzal gparted indít, ott pedig ellenőrzés és javítás a partíción. Én ezt próbálnám meg először.
Amúgy nem hiszem, hogy köze van a Windowsnak a történtekhez. Még csak nem is kezel Linuxos fájlrendszereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Crypto Trade
- Milyen házat vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged