Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

Miután az eredeti topikból a topikgazda kedvesen elirányított ide, itt folytatnám.
    Előzmények.
    Előzmények #2

Adott egy Raspberry Pi 2 Model B+, rajta egy Arch-alapú, hálózati zenelejátszási célú disztró (RuneAudio) - ez egy 8 GB-os, class 10-es micro SD-re van amúgy telepítve, mint háttértár. A célom az lenne, hogy működésre bírjak vele egy TP-Link Archer T2U-t. Ez egy MediaTek MT7610u chipsetes wireless AC dongle, van Linux támogatása. (Az AC miatt lényeges a dolog, a túltelített 2,4 GHz-es sáv miatt próbálok minden itthoni gépet az 5 GHz-es sávon használni wifin, kábelezés pedig hosszú távon nem játszik.)

Raspbian-os leírást találtam arról, hogyan lehet működésre bírni Pi-vel a dongle-t [link], ami mindennel együtt nem tűnt különösebben Raspbian-only leírásnak; de én a make parancsnál elakadok. Jelenleg ez a kimenet: [link].

A korábban a topikban kapott tanácsok alapján kerestem és telepítettem gcc compilert, illetve linux-raspberrypi-headers csomagot (legalábbis azt feltételezem, hogy ez lehet az én esetemben jó csomag), a kimenet ezek telepítése utáni eredmény.

A RuneAudio felületén amúgy nincsen grafikus csomagtelepítésre mód, Windows-os notebook-ról PuTTY-al próbálkozom terminálból. (Arch-alapú, tehát van pacman.) Előre is köszönöm a segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák