- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Miután az eredeti topikból a topikgazda kedvesen elirányított ide, itt folytatnám.
Előzmények.
Előzmények #2Adott egy Raspberry Pi 2 Model B+, rajta egy Arch-alapú, hálózati zenelejátszási célú disztró (RuneAudio) - ez egy 8 GB-os, class 10-es micro SD-re van amúgy telepítve, mint háttértár. A célom az lenne, hogy működésre bírjak vele egy TP-Link Archer T2U-t. Ez egy MediaTek MT7610u chipsetes wireless AC dongle, van Linux támogatása. (Az AC miatt lényeges a dolog, a túltelített 2,4 GHz-es sáv miatt próbálok minden itthoni gépet az 5 GHz-es sávon használni wifin, kábelezés pedig hosszú távon nem játszik.)
Raspbian-os leírást találtam arról, hogyan lehet működésre bírni Pi-vel a dongle-t [link], ami mindennel együtt nem tűnt különösebben Raspbian-only leírásnak; de én a make parancsnál elakadok. Jelenleg ez a kimenet: [link].
A korábban a topikban kapott tanácsok alapján kerestem és telepítettem gcc compilert, illetve linux-raspberrypi-headers csomagot (legalábbis azt feltételezem, hogy ez lehet az én esetemben jó csomag), a kimenet ezek telepítése utáni eredmény.
A RuneAudio felületén amúgy nincsen grafikus csomagtelepítésre mód, Windows-os notebook-ról PuTTY-al próbálkozom terminálból. (Arch-alapú, tehát van pacman.) Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest